Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ταβέρνα σε στοά με φρέσκο ψαράκι. κρεατα της ωρας, διαφορους μεζεδες, βραστες και ωμες σαλατες,

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ. ΚΥΡΙΑΚΗ,ΔΕΥΤΕΡΑ,ΑΠΟ 12.00 ΕΩΣ 19.0019.Ο0,ΤΡΙΤΗ.ΤΕΤΑΡΤΗ,ΠΕΜΤΗ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12.00 ΕΩΣ 2Ι,ΟΟ

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Take away
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

02 Ιαν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι ντοματούλες δεν λένε πάντα την αλήθεια. Ρομέρο Κορτέζ.

Ο Τριαντάφυλλος είναι μία τάση,
η οποία δύναται ούτως να σε πλάσει
ώστε να πηγαίνεις όλο και πιο συχνά
δίχως να εμφιλοχωρούν άλλα μυστικά.
Είναι honest μα και crystal clear,
έχει ούζο μα και beer.

Δεν θέλω ούτως να φλυαρήσω
και τα πλήθη να παραπλανήσω.
Όμως θα το φωνάζω δυνατά:
"είναι ουζερί κι έχει ούζο Σαμαρά".
Μην περιμένεις μεγαλεία,
δεν είσαι και στο ALERIA,
έχει όμως τιμιότη
για να φάει η ανθρωπότη.

Με θράψαλο τε και αθερίνα,
όλοι την περνάμε φίνα.
Από τους χίπστερ after σαν περνάς,
μεθυσμένος τους κοιτάς,
και δεν καταλαβαίνεις το διότι
πούχουν μούσι όλοι ωσάν του Βελουχιώτη.

Όμως σας το λέω και σας το υπογράφω
στον Τριαντάφυλλο οπωσδήποτε θέλω να ξανάρθω.
Τώρα -μεταξύ μας- δεν θα πας για το ντεκόρ
ούτε για των χρυσών σκούφων τα ρεκόρ.
Ίσως και το service κάπου ώρες ώρες να χωλαίνει,
μα, διάλολε, τσάμπα έρχονται οι Κινέζοι μα και τόσοι άλλοι ξένοι;

Φάε σούπερ θραψαλάκι, κατά προτίμηση ψητό,
φάε μαυρομάτικα ή κάποιο έτερο βραστό,
φάε γαριδάκι συμιακό, άντε έστω Κύμης,
φάε και μυδοπίλαφο μαγκιόρικο του παιδιού σου να μη δίνεις.
Αδερφέ σου λέω φάε ΚΑΙ πιε
με τριάντα το ζευγάρι είσαστε υπέρ κομπλέ.

Είναι στο κέντρο σε στοά,
μην τρελαίνεσαι είναι το μετρό κοντά.
Κι όπως λέει και το αρχαίο ρητό
-τώρα μούρθε στο μυαλό-
"είτε βρέχει είτε ο ήλιος καίει
στον Τριαντάφυλλο το ούζο ρέει".

29 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για επίγεια ‘’μυστικά περάσματα’’ που μπορεί να μετατρέψουν την περιπλάνησή σου στο κέντρο της Αθήνας, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Ο λόγος, για τις στοές της πόλης, που περικλείουν το ευρύτερο κέντρο και (εάν είμαστε και λίγο τολμηροί) μας προκαλούν να τις ανακαλύψουμε.

Οι στοές στην Αθήνα, όπως σε κάθε μεγαλούπολη, έχουν την μαγική ιδιότητα να σε μεταφέρουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου από τη φασαρία της πόλης σε μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Κάποιες είναι ευρέως γνωστές και στέκια celebrity, όπως η στοά Σπυρομήλιου (λέγε με City link), κάποιες άλλες παραμένουν ανεξερεύνητες από την πλειοψηφία του κόσμου, κάποιες συνδέουν κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, κάποιες άλλες οδηγούν σε αδιέξοδο, κάποιες ‘’βλέπουν ήλιο’’, ενώ υπάρχουν και οι σκοτεινές και καταθλιπτικές που από πάνω τους στεγάζουν γραφεία εταιρειών ή δημόσιων οργανισμών. Το σίγουρο είναι ότι κάθε μία έχει την δική της, ιδιαίτερη ταυτότητα, φιλοξενεί στους χώρους της επαγγέλματα που φθίνουν, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που παραμένουν ανεκμετάλλευτες και άδειες, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει το κέντρο.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 14:30, άτομα 2, χωρίς κράτηση.

Είχαμε παρακολουθήσει μια εκδήλωση σε πολυχώρο της πλατείας Συντάγματος και η λογική πρόσταζε πρώτα φαγητό και μετά καφεδάκι. Η πολύ πρόσφατη (θετική) κριτική του Ιωγιάννη, επανέφερε στην μνήμη μου ένα κλασικό underdog της short list μου, πάνε σχεδόν τρία χρόνια όταν το είχαν παρουσιάσει η tetti και ο Βαρόνος και μου είχε τότε κινήσει την προσοχή.

Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς λοιπόν η επιλογή μας στην οδό Λέκκα, σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από την πλατεία Συντάγματος και περπάτημα σκάρτα 3 λεπτών. Την οδό Λέκκα, δεν μπορείς να την πεις ούτε λεωφόρο, αλλά ούτε και ανθυποδρομίδιο 30 μέτρων. Στενός δρόμος, μάλλον ανήλιαγος και ολίγον καταθλιπτικός, ενώνει την οδό Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Κολοκοτρώνη και μαζί με την νοερή προέκτασή της την οδό Πραξιτέλους φτάνει σε μήκος περίπου τα 500 μέτρα.

Σε μια άσημη, ανήλιαγη και αδιέξοδη στοά, επέλεξε να στεγάσει το ταβερνάκι του, ο εκ Λέσβου ορμώμενος κ. Τριαντάφυλλος. Το στήσιμο του μαγαζιού το βρήκα ως ένα συνδυασμό ταβέρνας, κουτουκιού και καφενείου και δεν θα τον έλεγα ‘’my cup of tea’’. Χώρος απλός και ταπεινός, με τραπεζάκια στην στοά που δείχνουν να έχουν ζήτηση και δύο εσωτερικούς χώρους, ένα δίπλα στην κουζίνα και τον άλλο στο βάθος. Μια πέτρινη επένδυση στους τοίχους, λίγα κάδρα και μερικές αφίσες είναι τα στοιχεία που συγκράτησα, χωρίς βέβαια αυτό να με προβληματίσει ή να με απογοητεύσει.

Η εξυπηρέτηση κινείται σύμφωνα με το προφίλ του χώρου και βεβαίως μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω. Στις παραγγελίες ο ίδιος ο κ. Τριαντάφυλλος, ένας άνθρωπος σεμνός, διακριτικός, συμπαθητικός και υπομονετικός. Μας εξήγησε τα πιάτα εκτός καταλόγου και πήρε εντός λογικού χρόνου την παραγγελία μας. Στο έργο του βοηθείται από μια νέα κοπέλα, τυπική και διεκπεραιωτική, με σχεδόν μηδενική επαφή με τον πελάτη (απλά αφήνει τα πιάτα και φεύγει). Η ροή των πιάτων γίνεται σε φυσιολογικούς, ίσως και λίγο αργούς ρυθμούς, χωρίς όμως αυτό να γίνεται ανησυχητικό για τους πελάτες.

Ας κάνω και μια μικρή μνεία στους τελευταίους. Διέκρινα τύπους κουστουμάτους, εναλλακτικούς και trendy, φοιτητές και νεαρόκοσμο, επαρχιώτες επισκέπτες του ΣΚ, αγροτοσυνδικαλιστές στο διπλανό μας τραπέζι (ήταν η περίοδος των αγροτικών μπλόκων), μέχρι και ένα ζευγαράκι Αμερικάνων τουριστών που έτρωγε σε άλλο γειτονικό μας τραπέζι. Α και να μην ξεχάσω και τους hipsters, που μνημόνευσα σε πρόσφατη μου κριτική. Τους βρίσκεις πλέον παντού, ένα πράγμα σαν τον μαϊντανό.

Η κάρτα του menu είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, ως προς την έκτασή της. Περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ορεκτικών και σαλάτες και το βάρος δίνεται σε ‘’ότι φρέσκο κολυμπάει’’, με το ταπεινό ψαράκι, όπως την αθερίνα, μαριδάκι, σαρδέλα, γόπα, κολιό, γαύρο, θραψαλάκι, να δεσπόζουν με την παρουσία τους. Υπάρχουν και λίγες επιλογές του ‘’τύπου ότι φρέσκο περπατάει’’, αλλά αν κρίνω από την εμπειρία του φίλου που προηγήθηκε της δικής μου επίσκεψης, δεν ξέρω αν αυτά συστήνονται ή όχι. Η κάρτα του αλκοόλ χρήζει βελτίωσης. Μυτιληνιός είσαι κ. Τριαντάφυλλε, βάλε παραπάνω κανένα ψαγμένο ουζάκι, κανένα μερακλίδικο τσίπουρο, καμιά καλή ρετσίνα, να δένουν με τα εκλεκτά εδέσματα που προσφέρεις.

Στο τραπέζι μας προσγειώθηκαν τα παρακάτω εκλεκτά πιάτα:
-Άφθονο ψωμάκι, φρεσκότατο και νοστιμότατο, έναντι 0,70€ το άτομο.

-Σαλάτα χόρτα, σωστά βρασμένα, καλής ποιότητας και ποσότητας στα 3,90€.

-Εξαιρετική φάβα, σε βαθύ πιάτο με την ντοματούλα και το κρεμμυδάκι της στα 3,90€.

-Αθερίνα που την τιμάω όπου την βρίσκω, καθόσον σε λίγα χρόνια ίσως αποτελεί ‘’προστατευόμενο είδος’’. Μερίδα γίγας, καλοτηγανισμένη, στεγνή και πεντανόστιμη, ήταν το πιάτο που μάλλον ξεχώρισε. Κόστιζε 7,70€.

-Φιλεταρισμένες ψητές ‘’παντρεμένες’’ σαρδέλες στα 8,20€. Ήταν οκτώ τον αριθμό και δεν ήταν ούτε ‘’παντρεμένες’’, ούτε ‘’αρραβωνιασμένες’’, ούτε καν ‘’λογοδοσμένες’’. Το ντεκόρ ήταν λίγος πασπαλισμένος μαϊντανός και that’s it, η δε τιμή κρίνεται υπερβολική (1€ η μια σαρδέλα όταν το ψάρι πωλείται στην λαϊκή 2 με 3€ το κιλό). Ως γεύση, ποιότητα και ψήσιμο οφείλω να αναγνωρίσω ότι ήταν εξαιρετικές.

-Μπακαλιάρο σκορδαλιά στα 7,20€. Ένα ποιοτικό κομμάτι μπακαλιάρου, άψογα τηγανισμένο, με την συμπαθητική σκορδαλιά να βγάζει το σωστό touch. Για την τιμολόγηση της περίμενα την μερίδα λίγο πιο πλούσια. Στα ίδια λεφτά αλλού σερβίρουν δύο κομμάτια μπακαλιάρου, ίσως μαζί με πατάτες τηγανιτές. Κάτι έχω κατά νου, ίσως το περιγράψω σε λίγους μήνες!!

-Μισό κιλό χύμα ροζέ κρασί στα 3,50€, θα μπορούσα άνετα να το χαρακτηρίσω ως αποδεκτό.

Check please
Με απόδειξη στα 35,80€, τα οποία κρίνονται ως ‘’αλμυρούτσικα’’, ως προς την ποσότητα της παραγγελίας, την τοποθεσία και το στυλ του εστιατορίου.

Κατέληξα ότι:
Δεν είναι trendy, urban chic, cult ή μια underground εμπειρία. Είναι ένα σεμνό, ταπεινό και χαμηλών τόνων μαγαζάκι, που στεγάζει εδώ και είκοσι χρόνια μια φήμη, μια ιστορία και μια επιτυχία. Τυχαίο; Δεν νομίζω, ο κ. Τριαντάφυλλος φαίνεται ότι δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα της πρώτης ύλης, έστω και αν πρόκειται για ταπεινό ψαράκι.

Θα το βρεις κατά λάθος αν είσαι καλός ‘’ιχνηλάτης’’, δια της μεθόδου της οσφρήσεως αν έχεις καλή μύτη και βεβαίως αν διαβάζεις διαδικτυακά αφιερώματα ή το ask4food. Είναι πολύ κρίμα που ακολουθεί μια υποτονική πορεία στο site, ίσως χρειάζεται μερικές ακόμη δυνατές κριτικές για να γίνει πιο γνωστό στην κοινότητά μας.

Pros: Το εξαιρετικό φαγητό και η βολική τοποθεσία στα 350 μέτρα από την έξοδο του μετρό. Αν στην απόσταση πέφτω έξω, μηνύστε την Google, πρέπει να έχει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα!!

Cons: Οι τσιμπημένες τιμές και ο χώρος (τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα).

21 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς αποδείχτηκε λουλούδι αποκομμένο από οποιαδήποτε γευστική πρωτοτυπία. Ήταν απόφαση της στιγμής, καθώς κυριολεκτικά περνάγαμε απέξω, αλλά η αυθόρμητη επίσκεψή μας δεν ανταμείφθηκε επαρκώς.

Χωρισμένο ουσιαστικά σε τρία μέρη, το μαγαζί διαθέτει 1) τραπεζάκια έξω, αλλά όταν λέμε "έξω" εννοούμε μια από τις στοές στη Λέκκα (οι υπόλοιπες αξιοποιούνται από εναλλακτικά μπαράκια, ίσως το ποτό ταιριάζει καλύτερα όμως από ότι το φαγητό σε ένα τέτοιο μισόκλειστο περιβάλλον),

2) τραπεζάκια στον πρώτο χώρο υποδοχής (ποοοοολύ κάπνα), όπου και έχει το "στρατηγείο της" η χαμογελαστή σερβιτόρα και

3) τραπεζάκια στο αμέσως επομενο δωμάτιο που από ότι φαίνεται είναι less τσιγαρόπληκτο (ή ήταν τυχαίο). Για να πας στις μισοάθλιες τουαλέτες συνεχίζεις προς τα πάνω, στο πατάρι/σοφίτα ουσιαστικά (όπου το ντεκόρ περιλαμβάνει ότι σαβούρα δεν είχαν να πετάξουν αλλού, κυριολεκτώ). Anyway, κουτούκι είναι στο κέντρο της Αθήνας, ας βαφτίσουμε το παλιό και ατημέλητο ως άποψη και πάμε παρακάτω.

Θυμόμουν αμυδρά ότι το Υπερωκεάνειο είναι για κρέας και το Τριαντάφυλλο για ψάρι από αρκετά παλιές κριτικές για αυτά τα δύο παρόμοια στέκια και το επιβέβαιωσα εκ των υστέρων διαβάζοντας ότι όντως οι περισσότεροι χρήστες εδώ ψηφίζουν ψαροφαγία. Έλα όμως που το menu έχει και κρεατικά και κατά την άποψη μου ή βάζεις μόνο τα πιάτα που τα υποστηρίζεις ως δυνατά ή κρίνεσαι και από αυτά που διαλέγει και ένας ανυποψιάστος ή ανενημέρωτος πελάτης. Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν, δεν ψαρέψαμε αλλά πήγαμε για άλλα:

- Πατατοσαλάτα. Καλούτσικη, τίποτα άλλωστε το απαιτητικό αλλά αξιοπρεπές ορεκτικό, έκαναν τον κόπο να ζεστάνουν λίγο και τις πατάτες.

- Πατάτες τηγανητές. Ετοιματζίδικες, όχι ότι δεν τις τρώμε αλλά δεν περιμένεις κάτι τέτοιο.

- Κεφτεδάκια. Δεν είχε τηγανιά και καταλήξαμε σε αυτά, καλής ποιότητας, καμία σάλτσα όμως, απλά λίγη ντοματίτσα στην άκρη. Α, και πατάτες τηγανητές.

- Σαγανάκι. Ότι βρίσκεις παντού. Αδιάφορο.

- Κοττόπουλο φιλέτο γεμιστό. Εδώ είναι που λες θα καταλάβω σε τι μαγαζί ήρθα, αφού οι άλλες επιλογές ήταν κοινότυπες. Μεγάλη απογοήτευση. Ξερό στις άκρες, δεν ήταν ακριβώς γεμιστό, απλά στη μέση είχε ψητή φέτα και ντομάτα και συνοδεύοταν από τις ίδιες και ναι το μαντέψαμε πια, τηγανητές πατάτες.

Κατεβάσαμε όλη αυτή την προκάτ πατάτα (εμείς το θελήσαμε εδώ που τα λέμε) με χύμα κρασί λευκό, αυτό βοήθησε. Δώσαμε 31 ευρώ, ούτε λίγα ούτε πολλά για τις ποσότητες, πολλά όμως για την ποιότητα.

Τι κρατάμε ? Την άψογη και ευγενική εξυπηρέτηση. Ίσως έπρεπε να δοκιμάσουμε ψάρι. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά, κάπου αλλού όμως.

5 medium

12 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Λοιπόν είναι η πρώτη φορά που κάνω κριτική σε μαγαζί δεν γνώριζα καν την διαδικασία την έμαθα από τα παιδιά μου.. έμεινα τόσο ικανοποίημενη από το μαγαζί αυτό που μου το σύστησε μια φίλη μου που δουλεύει στο κέντρο γιατί αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να το βρεις μέσα στην στοά είναι λίγο " κρυμμένο" η πρώτη εντύπωση όταν το είδα για να είμαι ειλικρινής δεν με τρέλανε είπα μέσα μου αυτό είναι σίγουρα? ?

Καθώς προχώρησα είδα ότι είχε και άλλο χώρο μέσα είναι δύο αίθουσες μικρές μέσα καθάρες και περιποιημενες είναι ένας χώρος ζεστός και φιλόξενος καθώς τόσο ο ίδιος ο τριανταφυλλος όσο και η κοπέλα που δουλεύει εκεί η Ίρις αν θυμάμαι καλά είναι πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί έχουν πολύ στενή σχέση μεταξύ τους αφού στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πατέρας και κόρη αλλά τελικά όχι όπως μου είπε η κοπέλα. Για να μην μακρυγορω έφαγα σαρδέλα ψητή, εξαιρετικό το ψήσιμο μια σαλάτα με διαφορά βραστά και μισή φάβα όλα ήταν άριστα μαγειρεμένα!!!

Έχω ξαναπάει άλλες τρεις φορές με παρέα και έτσι κατάφερα να δοκιμάσω και παραπάνω πράγματα και όλα ήταν καταπληκτικά... ένα μεγάλο μπράβο τόσο στον τριανταφυλλο για την ποιότητα που προσφέρει όσο και για το προσωπικό του μέσα στην κουζίνα και για την κοπέλα που έχει έξω η οποία παρόλο το μικρο της ηλικίας είναι αρκετά έμπειρη και ευγενική! Τριανταφυλλε συνέχισε έτσι και εμείς οι φαν του ψαριού θα σε στηρίζουμε πάντα!

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠ...
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ Β...
Ταβέρνες με τραγούδι
Νέα Ιωνία