Loader

Περιγραφή

Μοντέρνος χώρος για σουβλάκι καλαμάκι, κεμπάπ, γιαουρτλού και κρεατικά.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

28 Αυγ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Στον πηγαιμό για τη Σαρωνίδ...

Μισό. Να κάνουμε μια παύση εδώ. Γιατί να πας στη Σαρωνίδα καλοκαιριάτικα? Εύκολη η απάντηση, θα πείτε, για μπανάρα!

Να κάνω την ερώτηση, όμως, με περισσότερη σαφήνεια. Γιατί να πας φέτος στη Σαρωνίδα, μετά από αυτά που έγιναν? Αναφέρομαι φυσικά στην Αγία Ζώνη (ναυάγιο, πετρέλαια, μαζούτ κλπ). Πολύ off topic για να το αναπτύξουμε σε μια κριτική, όμως αξίζει να αναφερθεί ότι οι Σαρωνιδιώτες και οι Αναβυσσιώτες φέτος κάνουν μπάνιο από το Θυμάρι και πιο πέρα μόνο. Οι περισσότεροι τουλάχιστον.

Αν, λοιπόν, πας Θυμάρι για μπάνιο ή επίσκεψη στη θεία σου στη Σαρωνίδα και, φυσικά, δεν θες να σε ταΐσει γιατί έχει 16 βαθμούς μυωπία και άνοια, τότε να πας να φας στο Meet Meat. Ένα μαγαζί που έχει τίτλο κρεατάδικου, μα αυτοχαρακτηρίζεται πολίτικη κουζίνα. Τελικά, τα σπάει στα κρέατά του.

Καταρχάς, να σημειωθεί εξαρχής ότι το Meet Meat δεν είναι πολύ θελτικό στο μάτι. Είναι πολύ μεγάλο, πολύ καθαρό και προσεγμένο, όμως είναι και αρκετά άδειο. Σε κάνει να αναρωτιέσαι “καλά κανείς δεν θέλει να φάει εδώ?”. Επίσης, το χάνει λίγο στην εξυπηρέτηση. Λίγο τα λάθη, λίγο τα μπερδέματα κατά την παραγγελία (όλα κατά λάθος, φαίνεται αυτό από τις μετέπειτα αντιδράσεις), δεν θες και πολύ για να πεις “δεν πάμε να φύγουμε πριν έρθει το φαγητό?”. Αν, όμως, ξεπεράσεις αυτά τα δύο εμπόδια, ανοίγεται ένας νέος κόσμος μπροστά σου. Ο κόσμος των γεύσεων και της εξυπηρετικότητας.

Το μενού του Meet Meat περιλαμβάνει επιλογές για όλα τα γούστα. Έχει γύρω στα 20 μεζεδοπωλίστικα ορεκτικά (3-10€), 6 σαλάτες (6,5-8€), καμιά 10αριά σουβλατζομερίδες (9-12,5€), 7 διαφορετικές επιλογές σε μοσχαροκατάσταση (9,5-35€), συν κάποιες ποικιλίες (22€ και 40€).

Το γεύμα ξεκινάει ιδανικά με ευμεγέθη πιτάκια σουβλατζίδικου (1€ έκαστο). Δεν είναι φθηνά, όμως είναι προτιμότερα από το βαρετό ταβερνόψωμο.

Ιδού τα όσα δοκιμάσαμε στην επίσκεψή μας:

Χαλούμι (6€). Καλή ποσότητα του αγαπημένου Κυπριακού τυριού, σωστά ψημένη, όμως -παραπονάκι- το πιάτο ήρθε χωρίς συνοδευτικό. Ένα πιάτο με σκέτο τυρί, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή εικόνα. Βάλτε του κάτι για παρέα. Λίγη ντομάτα ή μια μαρμελάδα ή κάτι βρε αδερφέ (3/4).

Φακοσαλάτα με μαριναρισμένα λαχανικά (6,5€). Τι λαχανικά ήταν αυτά? Καρότο, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ίσως και άλλα. Αποκάλυψη! Ήταν το βαλσάμικο που ταίριαζε γάντι? Ήταν το μπόνους αυγό με πάπρικα στην κορυφή της σαλάτας? Ήταν το μαρινάρισμα στα λαχανικά? Ακόμη και να είσαι αλλεργικός στις φακές, δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως το συγκεκριμένο πιάτο (4/4).

Αυγά μάτια με παστουρμαλί (8,5€). Κλασική ανατολιτικοκατάσταση. Το έχανε όμως λίγο γευστικά, επειδή ο παστουρμάς δεν είχε τόσο έντονη γεύση όσο θα μπορούσε/θέλαμε. Δεν προτείνεται ιδιαίτερα, χωρίς να είναι κακό πιάτο (2,5/4).

Πατάτες τηγανητές (3,5€). Χρυσαφένιες, χωρίς περιττή λαδίλα, έρχονται σε σέσουλα σε ικανοποιητική ποσότητα. Παρότι δείχνουν ετοιματζίδικες, γευστικά είναι μια χαρά. Τα κυρίως δεν συνοδεύονται από πατάτες άρα, κρίνεται απαραίτητη η παραγγελία τους (3/4).

Ποικιλία κρεατικών για 2 άτομα (22€). Μια από τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες που έχεις συναντήσει. Στην όψη δεν σου γεμίζει το μάτι. Έρχεται σε ξύλινη βάση, έχει μόλις τρία διαφορετικά κρέατα, συνοδεύεται μόλις από λίγο ρύζι και έχει παρέα σος γιαουρτιού για λίγες κρεατοβούτες. Όμως! Τα κρέατα που έχει είναι ένα απλό ποίημα. Μαριναρισμένα φιλετάκια από ψαρονέφρι, μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου και μικρά κεμπαπάκια. Το μαρινάρισμα στο κάθε κρέας ήταν εξαιρετικό, το κάθε κομμάτι ήταν απίστευτα ζουμερό και γευστικό ταυτόχρονα. Η ποσότητά τους χωράει βελτίωση, όμως η γεύση τους, πραγματικά, καλύτερη δεν γίνεται (4/4).

Τελευταία, η αποκάλυψη της βραδιάς: η Πικάνια, η οποία σερβίρεται με το κιλό (50€/κιλό). Για όσους δεν τη γνωρίζουν είναι ένα κομμάτι από το μπούτι του μοσχαριού το οποίο φημίζεται για το πόσο τρυφερό και γευστικό είναι. Στο Meet Meat η πικάνια ήταν απίστευτα μαριναρισμένη, με πιπερορίγανη από πάνω, συνοδευόμενη από ψητά λαχανικά, πατάτες baby και γιαουρτοσός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο φίλος μου ο Ιωακειμάκης: ο κλασικός τύπος που υπάρχει σε κάθε παρέα και θα πει την ατάκα “εγώ δεν ξέρω τι είναι αυτό που θέλετε να πάρουμε, αλλά θα δοκιμάσω λίγο”, ο οποίος είναι αυτός που έφαγε το περισσότερο και στο τέλος πίεζε για refill. Αξίζει να ειπωθεί ότι ζητήσαμε μισό κιλό και πραγματικά έμοιαζε να ήρθε η σωστή ποσότητα. Λίγα μαγαζιά προσφέρουν ένα τόσο νόστιμο κρέας με το κιλό, αν είσαι κοντά αξίζει να τους επισκεφθείς μόνο και μόνο για να φας αυτή την υπέροχη πικάνια. Να τονιστεί ότι δεν είναι η medium rare αμερικανιάρικη πικάνια, αλλά μια πιο ελληνική και ταβερνιάρικη πεντανόστιμη εκδοχή της (4/4).

Στο τέλος του γεύματος ήρθε κέρασμα από φρέσκα σιροπιαστά πολίτικα γλυκάκια.

Ήπιαμε βαρελίσιες μπύρες, στα 3,5€ το μισό λίτρο (Kaiser).

Τα παραπάνω μαζί με άφθονες μπύρες μας κόστισαν γύρω στα 20€.

Όταν θα πας, γιατί αξίζει να πας, να πάρεις σίγουρα 100-150γρ πικάνια για τον καθένα, την υπέροχη φακοσαλάτα και να δοκιμάσεις και κάποια ακόμη από τα ζουμερά και γευστικότατα κρεατικά τους. Υπολόγιζε να δώσεις κι εσύ ένα εικοσάρικο για να χορτάσεις φυσιολογικά ή λίγα χρήματα παραπάνω, αν σου αρέσει να φεύγεις από τα μαγαζιά μόνο αφότου λασκάρεις το κουμπί του παντελονιού.

Mην αποθαρρυνθείς αν δεν έχει κόσμο. Είναι πιθανό να συμβεί αυτό. Σε εμένα, καλοκαιρινή Παρασκευή βράδυ, συνέβη. Όμως του έδωσα την ευκαιρία και την άρπαξε από τα μαλλιά. Δώστου την κι εσύ.