RICH MAN

Κίνα & Ν. Ασία

  Λεωνίδου 22, Μεταξουργείο [Χάρτης]
  210 5233138



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κίνα & Ν. Ασία - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Νοε
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Da fu hao.... Και Άγιος ο Θεός!!! Κοινώς και ο Θεός μαζι μας!!!!
Γιατι όταν εξερευνας, δεν ξέρεις και τι θα ανακαλύψεις!!!!

Δεν ξέρω αν η αγγλική μετάφραση ειναι rich man, γιατι η γνώση μου στα κινεζικα, αφορά μονο στις γεύσεις και δεν επεκτείνεται σε άλλους τομείς, όποτε δεν έχω απαντηση. Το μονο που μπορω να κανω, ειναι να μοιραστώ μαζι σας ηταν την εμπειρια που είχα.

Λιγο πριν αυτη η δισεκτη χρονιά φτάσει στο τελος της, και ελπίζω χωρις άλλες εκπλήξεις, βρήκαμε χρόνο επιτέλους και είπαμε να συνεχίσουμε απο εκει που είχαμε μεινει. Ετσι λοιπόν εγώ και ο Ατρόμητος κολλητός μου, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την εξερεύνηση του Μεταξουργείου, που απο μόνη της η περιοχή θα έλεγες οτι ειναι επικίνδυνη αποστολή, και οι βόλτες που έχω κανει έως τωρα εκει, θα πρεπει και το mission impossible να εχει γίνει επιτυχημένη σειρά της τηλεόρασης.

Το μαγαζι ειναι πάνω στη Λεωνίδου, ειναι μεγάλο, με έξι τεράστια τραπέζια που φιλοξενούν απο τέσσερα άτομα και πάνω, και στο βάθος ειναι ένα υποτυπώδες μπαρ και πισω η κουζίνα. Η πρωτη εντύπωση που σου αφήνει ειναι οτι μπαίνεις σε χωρο εστιασης ξενοδοχείου, οχι πρωτοκλασάτου. Το περίεργο ειναι οτι στη μέση εχει ένα ασανσέρ που παει πάνω, αλλα που; Δεν έχω ιδεα. Το δευτερο περίεργο ειναι είδαμε κόσμο αποκλειστικά κινέζους, σχετικα καλοντυμένους, να μπαίνουν στο εστιστοριο, να μην κάθονται σε κανενα τραπεζι, και να μην εμφανίζονται πουθενά!!!!! Αναρωτιέμαι λοιπόν και γω μήπως το da fu hao αντί για rich man να σημαινει πουθενά man?????!!!

Αποφασίζω να σταματήσω εδω την περιγραφή, γιατι αλλιώς δε θα μου φτάσει ουτε ο πάπυρος Larousse, με τόσα περίεργα μαζεμένα που είδα χτες. Εγώ πάντως επιμένω, για φαγητο πήγα!

Και αισίως, με τα κόπων και βασάνων φτάνουμε στην εξυπηρετηςη... Τι εμπειρια κι αυτη;;;;; Απο τη μια ηθελα να γελάσω, και απο την άλλη να τα βάλω με την ανήσυχη φύση μου αλά Ucook που θελει να εξερευνά τα παντα γύρω απο το φαγητο!!!!!! Αλλάξαμε τρεις κινέζους για να παραγγείλουμε. Ο λόγος; Προφανής. Κανεις δε μιλούσε ελληνικά, αλλα ουτε αγγλικά!!!! Όταν ομως βρίσκεσαι σε άλλη χώρα πολλα χρονια, επιβάλλεται τουλάχιστον να ξέρεις τα απαραίτητα για να επικοινωνήσεις. Τελος πάντων θα σταματήσω εδω την κωμικοτραγική περιγραφή της εξυπηρέτησης και θα πάω στο κυριως θέμα. Καιρός ηταν...

Μετα απο ολο αυτο, το φαγητο ηταν καλο. Ηταν διαφορετικο απο αλλα κινεζικα, δεν είχα ενόχληση καμία την επόμενη, και γενικά γευστικά είχα μια καλή βραδια! Παραγγειλαμε ρύζι τηγανητό σπέσιαλ, που είχε μεσα λαχανικά, μικρα κομματάκια γαρίδας, αλλα αντί για κομματάκια μοσχαριού, είχε μικρα κομματάκια ζαμπόν. Δυτική επιρροή να το πω; Το αποτέλεσμα ηταν καλο γευστικά αλλα λιγο πιο βαρύ για τα δικά μου γούστα. Δοκιμάσαμε μοσχάρι σε τσουαν το οποίο ζητήσαμε να μην ειναι καυτερό, και όντως ηρθε αχνιστό, με μαλακα κομματια κρέατος, και πηχτή σάλτσα, οχι πικάντικο, αλλα αρκετα καλο. Και τελος, επιλέξαμε χοιρινό με τίτλο mushi pork το οποίο περιείχε κρεμμυδάκι φρέσκο, κόκκινη σάλτσα, καροτο και το χοιρινό ηταν κομμένο σε λεπτά κομματια. Ηταν ευχάριστα πικάντικο, και μας άρεσε.

Στο τελος, κληθήκαμε να πληρώσουμε μαζι με δυο μπουκαλάκια νερό γύρω στα 19 ευρω, μια χαρα τιμη, για αυτα που γευτήκαμε. Τι αποκόμισα απο αυτη την εμπειρια;;; Χμ για να σκεφτώ. Ηταν μια ευχάριστη βραδια με τον κολλητό μου, που είχα να δω καιρο, φάγαμε κινεζικο, ψιλό αγνώστου προελεύσεως, αλλα χωρις παρατράγουδα, και είδαμε ένα ολόκληρο συμφερτό Κινέζων, που διαχέονταν στο χωρο, βάζοντας σε σε περαιτέρω σκέψεις. Ε καλα καταλάβατε... Δεν το προτεινω κιολας!!!!!!