Loader

Περιγραφή

Ανοιχτά μόνο το μεσημέρι. Δευτέρες κλειστά.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

13 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Εδώ και μισό αιώνα το εστιατόριο FATSIO με πολλές Πολίτικες αλλά και άλλες γεύσεις στην περιοχή του Παγκρατίου δίνει κυριολεκτικά ρεσιτάλ μαγειρικής όχι μόνο ως προς την παράδοση αλλά και την τεχνική.

Ο χώρος του εστιατορίου βρίσκεται στο ισόγειο παλιάς πολυκατοικίας της περιοχής και τίποτα δεν προμηνύει στον καινούργιο επισκέπτη το εύστοχο και φροντισμένο στυλ της μεγάλης αίθουσας που αποπνέει εμφανώς τη βαριά παράδοση των FATSIO σε Πρίγκηπο και Πόλη από τη δεκαετία του 40!!

Μέσα λοιπόν εντυπωσιάζει ο ψηλοτάβανος χώρος με τα πολύχρωμα ταβάνια με τα νεοβυζαντινά σχέδια, οι γκραβούρες με τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και την Πρίγκηπο, καθώς και τα διάφορα μικρά και μεγάλα τραπέζια με τα λευκά, αστραφτερά υφασμάτινα τραπεζομάντιλα και τα ατομικά πορτατίφ! Οι μεγάλες τζαμαρίες στην πρόσοψη της Ευφρονίου με τις αρχοντικές τους κουρτίνες πλημμυρίζουν τη σάλα με φως! Στο υπόγειο βρίσκεται η κουζίνα και η μοναδική ( καθαρή βέβαια τουαλέτα στον χώρο.. ). Έξω από το μαγαζί παρατηρούμε συνέχεια να σταθμεύουν διπλοπαρκάροντας διάφορα αυτοκίνητα, προκειμένου να καθίσουν για φαγητό ή πολλοί από αυτούς να πάρουν φαγητό σε πακέτο. Ωστόσο, υπάρχει και υπηρεσία delivery.

Το όλο εγχείρημα ολοκληρώνεται με τη δυνατότητα επιθεώρησης λαχταριστών εδεσμάτων, γλυκών και φρούτων, που βρίσκονται καθημερινά τακτοποιημένα στην ευπαρουσίαστη βιτρίνα τους, όπου μάλιστα δίνεται και η παραγγελία. Ατυχώς ο εγγονός Κώστας Φάτσιο, η ψυχή του εστιατορίου και εγγονός του ιδρυτή, απουσίαζε την ημέρα επίσκεψής μας, αλλά η υπάλληλος επί του σερβιρίσματος ήταν πολύ ευγενής και αποτελεσματική στην ετοιμασία και το σερβίρισμα των φαγητών μας. Βέβαια, την ημέρα της επίσκεψής μας συναντήσαμε τον έμπειρο και ώριμο μπαμπά και πρωτομάστορα κ. Γιώργο Φάτσιο.

Η επίσκεψή μας έγινε στις 12.02, ημέρα Δευτέρα, το απόγευμα, λίγη ώρα πριν κλείσει η κουζίνα ( οπότε και περιορισμένες οι επιλογές ). Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά έως τις 18.00.

Παραγγείλαμε τα εξής:

Αθηναϊκή μαγιονέζα, φτιαγμένη ωστόσο με φρέσκο σολομό, και με άψογη γαρνιτούρα βραστών λαχανικών (12,00). Μοναδικό πιάτο σε γεύση με φρεσκότατη πρώτη ύλη!!

Φασόλια γίγαντες, ικανοποιητική μερίδα με απολαυστική σπιτική αύρα ( 6,00 ).

Γιουβαρλάκια ( 7,00 ), έρχονται ( 5 τεμ. ) σε βαθύ πιάτο με μπόλικη παχύρρευστη και ντελικάτη σούπα. Αν και κοινότυπο πιάτο, εκτελέστηκε ομολογουμένως άψογα!

Στην αρχή ήρθαν φέτες φρεσκότατου ψωμιού και αρωματισμένα μαντηλάκια. ( 3,00 ).

Παραμείναμε στο νερό βρύσης που έφεραν.

Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στον χώρο, μου έκανε εντύπωση η εξοικείωση των θαμώνων με την κουζίνα και το περιβάλλον που σημαίνει ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενους πελάτες. Επιπλέον, με εντυπωσίασε το γεγονός ότι παρόλο που πήγαμε λίγο πριν το κλείσιμο τα πάντα ήταν φρέσκα και η περιποίηση ακούραστη!!
Λιμπιστήκαμε ορισμένα από τα πολλά γλυκά της κλειστής βιτρίνας ( μπακλαβά, κρεμ καραμελέ, μους σοκολάτα κ. ά ) αλλά δεν υποκύψαμε τελικά...

Παρόλο που οι τιμές μας φάνηκαν ελαφρά τσιμπημένες σε ορισμένα πιάτα, και πάλι θα ξαναπήγαινα γιατί το μέρος αυτό κουβαλάει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η διακριτική αρχοντιά και η τιμιότητα των γεύσεων δεν περνάνε, όπως και να το κάνουμε, απαρατήρητα στις μέρες μας!!!