MALABAR

Μοντέρνα κουζίνα

  Λητούς 11, Βουλιαγμένη (Ξεν/χειο Margi) [Χάρτης]
  210 8929160

Ώρες λειτουργίας:
Κυριακή έως Πέμπτη 11.00-2.00 Παρασκευή και Σάββατο 11.00-2.30
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Παροχές για ΑμεΑ Έχει parking Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Απολαύστε και φέτος μοναδικές καλοκαιρινές νύχτες στο δημοφιλές εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη.

Ο chef Παναγιώτης Γιακαλής, μετά από μία πολύ επιτυχημένη συνεργασία στο χειμερινό bakù του ξενοδοχείου The Margi, αναλαμβάνει να σας εκπλήξει στο καλοκαιρινό Malabar με ένα πλήρως ανανεωμένο μενού. Δοκιμάστε απίθανες γεύσεις διεθνούς κουζίνας όπως "Κριθαρότο με σπαράγγια, Jamon Bellota και flakes παρμέζανας" και "Σολωμό με μπρόκολο ποσέ, τριμμένο αυγοτάραχο και σάλτσα Hollandaise με τομάτα".



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Βουλιαγμένη - Καβούρι, Αθήνα
Ιουν
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

-Κύριε πρέσβη μας κακομαθαίνετε ήταν η αρχική προσέγγιση. Μετά άλλαξε σε, μήπως είσαι εσύ ο πρώτος υπερτυχερός του joker που ψάχνει να βρει όλη η Ελλάδα;

-Η προσέγγιση της γυναίκας μου, όταν της ανακοίνωσα ότι έκλεισα τραπέζι στο MALABAR, για τις ημέρες βραβευμένης γαστρονομίας 2015, που διοργανώνει το αθηνόραμα.

Την διαβεβαίωσα ότι ούτε επάγγελμα άλλαξα (καλό θα ήταν αλλά τεχνικά είναι αδύνατο) και δεύτερο και σημαντικότερο, που τέτοια κ... φαρδία να μας τύχει ο πρώτος αριθμός του joker. Με τα τυχερά παιχνίδια γενικά δεν το έχω, οπότε ξέχασε το καλύτερα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Δύο upscaled, prestige εστιατόρια σε διάστημα λιγότερο του μηνός, δεν ακούγεται και άσχημα. Κάτι σαν το back to back του Ολυμπιακού στην Euroleague, τις σεζόν 2012 και 2013 ένα πράγμα. Άσε που ''εξιλεώθηκα'' και στην γυναίκα μου, διότι τις προηγούμενες 2 χρονιές του θεσμού βραβευμένης γαστρονομίας, μάλλον με ''πήρε ο ύπνος στον πάγκο'', ένα πράγμα σαν τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τον ex coach του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Τέλος όμως οι μπασκετικές αναφορές, για αυτούς που ενδιαφέρονται δηλώνω πρώτα απ' όλα Εθνική Ελλάδας. Πάμε πίσω στο MALABAR, το οποίο είναι το θερινό εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi, στην Βουλιαγμένη. Διευκρινίζω για λόγους ακρίβειας, ότι την διάκριση κέρδισε το χειμερινό εστιατόριο BAKU, αλλά στην ουσία πρόκειται για την ίδια επιχείρηση (ίδιος chef και προσωπικό), από την στιγμή που συστεγάζονται στον ίδιο χώρο.

Θα είμαι όπως πάντα ειλικρινής μαζί σας. Το MALABAR ήταν με το ζόρι η 4η για να μην πω η 5η επιλογή μου, σε σύνολο 19 εστιατορίων που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Οι 2 πρώτες αποδείχθηκε ότι ήταν sold out από τις πρώτες ώρες(!! ), στην 3η κανένας δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και μοιραία συμβιβάστηκα με την 4η, μιας και εκεί βρήκα διαθέσιμο τραπέζι, σε μέρα και ώρα της επιλογής μου.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, ώρα 20:00, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε κάτω από τις συνθήκες που περιγράφηκαν. Όπως και στο VEZENE επέλεξα την ''πρώτη βάρδια'', καθόσον η υπεύθυνη κρατήσεων με ενημέρωσε ότι το εστιατόριο εφαρμόζει σχετική πολιτική.

Ο χώρος με μια λέξη είναι Ο Ν Ε Ι Ρ Ε Μ Ε Ν Ο Σ. Ο χώρος του εστιατορίου μπορεί να μην έχει θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης και το ηλιοβασίλεμα, αλλά αν υπάρχει γούστο, αρμονία και ισορροπία στο στήσιμο της διακόσμησης, η θάλασσα και η δύση του ηλίου, μάλλον περιορίζονται σε ρόλο ''κομπάρσου'' (ξέρω ότι θα ακουστεί λίγο hard core), προοριζόμενα μόνο για Ιάπωνες τουρίστες στην Σαντορίνη. Το όλο set up είναι ο ορισμός του καλαίσθητου ατμοσφαιρικού lounge, ένα στυλ ιδιαίτερα αγαπητό σε εμένα, αλλά και σε πολλούς άλλους, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Αφήνεις την ματιά σου να περιπλανηθεί τριγύρω και δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις. Στην περίμετρο του ξενοδοχείου, τα πεύκα από την νότια πλευρά, μαζί με τα ''κυπαρισσοειδή'' τύπου Λέιλαντ από την πλευρά του δρόμου, σχηματίζουν ένα όμορφο φράκτη, ο οποίος φιλτράρει τον ούτως ή άλλως χαμηλό θόρυβο της οδού Λητούς, με την εικόνα από τα περιποιημένα αναρριχώμενα φυτά (βουκαμβίλιες), να συμπληρώνει αρμονικά την πρασινάδα.

Στο κέντρο του χώρου, όλες τις εντυπώσεις κλέβει η σωστά φωτισμένη πισίνα, με αυτό το μεθυστικό σμαραγδί-γαλάζιο χρώμα να σε ταξιδεύει σε μέρη ονειρεμένα. Δεξιά και αριστερά της πισίνας, γκρουπάκια από κρεβάτια αποικιακού στυλ, με καλαίσθητα μπεζ υφάσματα, μαξιλάρες, ανεμίζοντα πανιά, μεγάλα φανάρια με κεριά, όμορφα πορτατίφ, ωραίοι φωτιζόμενοι καθρέπτες, φροντίζουν το (νοερό) ταξίδι να συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Πάνω και κάτω της πισίνας, το σκηνικό ολοκληρώνεται με το χώρο του μπαρ από την μια πλευρά και τον χώρο του εστιατορίου από την άλλη. Τα τραπέζια προσεκτικά τοποθετημένα, με λιτή, διακριτική και ενδιαφέρουσα art de la table.

Χώρος μαγικός, νομίζεις ότι είναι προέκταση κινηματογραφικής ταινίας, με το αυτονόητο lounge μουσικό χαλί (τι άλλο;) στην τέλεια ένταση, θα σε ταξιδέψει μακριά από τις έννοιες της καθημερινότητας. Πιστέψτε με, ότι ακόμη και αν περιγράφω τον χώρο για άλλες δύο σελίδες, είναι πρακτικά αδύνατο σας ''μεταφέρω'' εκεί. Κάντε ένα κόπο και μπείτε στο site του ξενοδοχείου, δείτε μερικές φωτογραφίες και πιστεύω ότι θα αντιληφθείτε τα λεγόμενα μου. Πολλά μπράβο στον διακοσμητή σας, κύριοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.

Το service είναι και εδώ υπόθεση νεαρών ατόμων. Στην είσοδο, επειδή σίγουρα θα πάτε με το αυτοκίνητο σας, θα σας υποδεχθεί ευγενέστατος νεαρός (valet parking), ο οποίος με την σειρά του θα σας παραδώσει στην χαριτωμένη και καλοντυμένη hostess, υπεύθυνη επί των κρατήσεων.

Οι αρκετοί σερβιτόροι και σερβιτόρες, εδώ είναι ντυμένοι στα λευκά, γενικά τα καταφέρνουν καλά στο έργο τους. Θα αντιμετωπισθείτε με ευγένεια, διακριτικότητα και υπάρχει καλή κατάρτιση επί του μενού. Λείπει όμως αυτό το κάτι παραπάνω που θα κάνει την διαφορά, το χαμόγελο και η ''πελατοκεντρική προσέγγιση'', που περιμένω από νέους ανθρώπους. Ο chef και αυτός νεαρός και φέρελπις, με καλές περγαμηνές στο cv του, αποδεικνύει ότι δεν κέρδισε τυχαία την τιμητική διάκριση του περιοδικού, που διοργάνωσε τον υπόψη θεσμό γαστρονομίας.

Η κάρτα του menu είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με σύγχρονη Μεσογειακή κουζίνα, ισορροπημένη σε ποικιλία και σε πολύ λογική έκταση. Παρά το γεγονός ότι είναι συγκρατημένης έκτασης, θα βρείτε σίγουρα πολλές προτάσεις που θα αποσπάσουν την προσοχή σας. Η κάρτα του κρασιού σωστά επιλεγμένη, με νορμάλ αλλά και ακριβότερες τιμές. Οι τιμές όπως είναι αναμενόμενο, λόγω περιοχής, ''τσιμπάνε αρκετά'' και σε μια τυπική παραγγελία 2 ατόμων με ένα νορμάλ μπουκάλι κρασιού, θα υπολογίσετε ότι (τουλάχιστον) ένα ''πράσινο'' (όπως θα έλεγε και η Ντάλια του παρά 5), θα ''απογειωθεί'' από το πορτοφόλι σας ή την πιστωτική σας κάρτα.

Άξια μνείας είναι και η Margi farm, μια ιδιόκτητη φάρμα 20 στρεμμάτων στα Καλύβια, από την οποία το εστιατόριο προμηθεύεται τα οπωροκηπευτικά και κάποια άλλα προϊόντα, για δική του χρήση.

Εμείς πήγαμε με συγκεκριμένο μενού 3 πιάτων, κόστους 25€ ανά άτομο. Το μενού προσφερόταν στο 50% της κανονικής τιμής, όπως συνέβαινε και στα υπόλοιπα εστιατόρια, που συμμετείχαν στο θεσμό των ημερών γαστρονομίας του αθηνοράματος. Στο τραπέζι μας παρέλασαν με την εξής σειρά:

-Καλαθάκι με ωραίο ψωμάκι 2 τύπων, συνοδευόμενο από ντιπάκι ταραμοσαλάτας, λίγο άτονο.

-Κριθαρότο με σπαράγγια, jamon iberico bellota και φλέικ παρμεζάνας. Παρουσίαση εξαιρετική, σε ένα εντυπωσιακό σερβίτσιο στο χρώμα της άμμου. Από εκεί και πέρα αρκετά μεγάλη ποσότητα, μάλλον ασυνήθιστη για τέτοιο resto, σωστό χύλωμα, αλλά λίγο άτονη και επίπεδη η γεύση του πιάτου, χωρίς να εισπράξω καμία σπιρτάδα από το jamon και την παρμεζάνα ή κάποιο άλλο ''μυστικό'' συστατικό. Ένα άρτιο πιάτο που μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο.

-Σολωμός με μπρόκολο ποσέ, τριμμένο αβγοτάραχο και sauce hollandez με ντομάτα και φρέσκια ρίγανη. Παρουσίαση υψηλού επιπέδου σε ένα εντυπωσιακό σερβίτσιο, το οποίο αυτή τη φορά είχε το χρώμα του μαντεμιού. Ο σολωμός ένα καλοδιαλεγμένο κομμάτι, ψημένο στο point, η sauce hollandez εξαιρετική και διαφορετική θα έλεγα. Το τριμμένο αβγοτάραχο, παρότι υπήρχε σε ικανή ποσότητα στο πιάτο, περιέργως δεν το ''απογείωσε'' γευστικά. Παρόλα αυτά, το πιάτο κινήθηκε σε πολύ ανώτερο επίπεδο από το προηγούμενο και σχεδόν άγγιξε το άριστα.

-Και φθάνουμε στο επιδόρπιο το οποίο ήταν το καλύτερο σημείο της βραδιάς. Τριλογία σοκολάτας με μους, παγωτό και γκανάς σοκολάτας. Δεν ήθελα να τελειώσει ποτέ, κάθε είδος ήταν καλύτερο από το προηγούμενο. Παρουσίαση ενδιαφέρουσα και πολύ πρωτότυπη, σε ένα κομμάτι καλογυαλισμένου λευκού μάρμαρου!!

-Ένα μπουκάλι λευκό κρασί ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ μαλαγουζιά στα 25€. Εδώ είχαμε το πιο σημαντικό φάουλ της βραδιάς. Ο σερβιτόρος μας το παρουσίασε με όλη την προβλεπόμενη τυπολατρία επίδειξης της φιάλης και μου έβαλε να δοκιμάσω μια μικρή ποσότητα στο ποτήρι μου. Ως εδώ όλα καλά. Η πρώτη έκπληξη ήταν η διαπίστωση ότι το μπουκάλι βρισκόταν σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν το επισήμανα στον σερβιτόρο, αυτός έδειξε να αιφνιδιάζεται και αντί να μου προτείνει τοποθέτηση της φιάλης σε σαμπανιέρα (όπως και τελικά έγινε κατόπιν παράκλησης μου) και εκεί να κλείσει το θέμα, δυστυχώς τα ''έκανε θάλασσα''. Μου πρότεινε λύση επιπέδου μπακαλοταβέρνας, δηλαδή να μας φέρει παγάκια για να βάζουμε στο ζεστό λευκό κρασί!! Ήταν σίγουρα μια άτυχη στιγμή, ίσως να οφείλεται σε απειρία του σερβιτόρου, αλλά για ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου είναι απλά ανεπίτρεπτο. Δυστυχώς ο νεαρός ''κρέμασε'' το κατά τα άλλα καλό service του εστιατορίου και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θα βαθμολογήσω αυστηρά με 2.

Επικουρικά θα πω ότι σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείου, όπου η πλειοψηφία των πελατών είναι Αμερικανοί τουρίστες, δεν μπορεί να υπάρχει προσωπικό με γνώσεις Αγγλικών τύπου Βαμβακούλα και Καραγκούνη (ξέρετε me foul? you foul? Because?). Ίσως υπερβάλω λίγο, αλλά τα Αγγλικά της χαριτωμένης σερβιτόρας του παρακείμενου τραπεζιού, η οποία εξυπηρετούσε Ελληνοαμερικανούς τουρίστες, οι οποίοι ζητούσαν τις τυπικές πληροφορίες της περιοχής, ήταν φτωχά και ανεπαρκή.

Check please
Με απόδειξη στα 79€. Για την κανονική τιμή (εκτός προσφοράς) προσθέστε άλλο ένα ''πορτοκαλί''.

Κατέληξα ότι:
Βλέπετε ότι έκρινα το MALABAR πολύ αυστηρά, όπως εξάλλου επιτάσσει ένα prestige εστιατόριο, το οποίο απαιτεί από ένα ζευγάρι, να καταθέσει τουλάχιστον ένα ''πράσινο''. Αυτό δεν σημαίνει ότι το MALABAR είναι ανεπαρκές, το αντίθετο. Για το περιβάλλον τα είπαμε ονειρικό, μαγευτικό, θα σε ταξιδέψει μακριά εκτός Ελλάδας, πολύ καλύτερα από το Discovery channel. Η κουζίνα έχει πολύ καλά γονίδια, γενικά ο chef το ''έχει'' και μόλις διαβεί αυτό το σκαλί της ''ατονίας'' που διέκρινα ότι υπάρχει, το άριστα είναι στο τσεπάκι του. Για το νεανικό service επίσης τα είπαμε, λίγο περισσότερο χαμόγελο, μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση προς τον πελάτη και φυσικά μακριά από λάθη όπως αυτό με το κρασί και όλα θα πάνε καλά.

To make a long story short, παρόλα τα λαθάκια που προανέφερα, γενικά πέρασα μια υπέροχη χαλαρή βραδιά, έφαγα καλά, πλήρωσα λογικά και επέστρεψα σπίτι μου χαρούμενος. Έκανα το μοιραίο λάθος και άνοιξα την TV. Επανήλθα στην σκληρή πραγματικότητα. Η Ελλάδα (ευτυχώς) ακόμη ''υπήρχε'' και διαπραγματεύονταν με αυτούς τους ''βρυκόλακες'', που θέλουν να μας πιούν το αίμα.

Άραγε για πόσο ακόμη θα υπάρχει; ''Ξαναγύρισα νοερά'' πίσω στο MALABAR. Οι ''ζωντανές'' εικόνες του, μου δίνουν κουράγιο για το ''αύριο'' που μας περιμένει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Βουλιαγμένη - Καβούρι, Αθήνα
Μάρ
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Βραδυ Τσικνοπεμπτης και εχουμε αποφασισει απο τις προηγουμενες μερες να αποφυγουμε τις hardcore καταστασεις που επιτασσει η μερα, δηλαδη ψητα, κοντοσουβλια, κοκορετσια κτλ, και να κινηθουμε προς κατι διαφορετικο..

Τα καλα σχολια που ειχα ακουσει, σε συνδυασμο με το μενου homey thursdays, που τρεχει τις Πεμπτες, μας παρακινησαν στο να επιλεξουμε το Malabar του ξενοδοχειου Margi στο Καβουρι!

Εχει προηγηθει τηλεφωνικη κρατηση, οποτε γυρω στις 9 φτανουμε στο εστιατοριο, αφηνουμε το αυτοκινητο στον ευγενικο νεαρο και προχωραμε στο εσωτερικο. Αν μπορουσα να χαρακτηρισω τον χωρο με δυο λεξεις αυτες θα ηταν "διακριτικη πολυτελεια". Ομορφος χωρος, με μεγαλα χαλια στο πατωμα, ανετες καρεκλες και καναπεδες και πολυ ομορφα στρωμενα τραπεζια! Ο αιθριος χωρος που κλεινεται με τζαμαρια, στον οποιο βρισκεται και το τζακι, νομιζω πως ειναι πιο ομορφος και ζεστος αν και εμεις καθισαμε στην απεναντι πλευρα..

Καθ΄ ολη τη διαρκεια της βραδιας επαιζε ατμοσφαιρικη μουσικη σε σωστη ενταση, στον χωρο που καθομασταν δεν καπνιζε κανεις, δεν ξερω αν ετυχε η΄ ειναι πολιτικη του εστιατοριου, και γενικα στο χωρο επικρατουσε ηρεμια και ησυχια και ισως οι πιο θορυβωδεις πελατες να ημασταν εμεις, λογω της μικρης μας κορης! Επικρατουσαν με λιγα λογια τελειες συνθηκες ωστε να μπορεσεις να απολαυσεις το δειπνο σου!

Η εξυπηρετηση σε ολη τη βραδια απο δυο κυριους, εναν νεαροτερο και εναν μεγαλυτερο, καθως και απο μια κοπελα ηταν αψογη!

Καθε Πεμπτη το εστιατοριο τρεχει το μενου homey thursdays, οπου με 25 ευρω το ατομο, εχεις τη δυνατητα να επιλεξεις ενα ορεκτικο μεταξυ τριων επιλογων, ενα κυριως μεταξυ δυο επιλογων και ενα επιδορπιο μεταξυ δυο επιλογων!

Στην αρχη κατεφθασε πανερακι με δυο ειδων ψωμια καθως και μπολακι με ελαιολαδο απο τη δικη τους φαρμα!

Επιλεξαμε:
Σουπα απο κουνουπιδι με brioche και βουτυρο τρουφας, οσοι αγαπανε το κουνουπιδι θα ενθουσιαστουν, εντονη η γευση του και αριστα εκτελεσμενη οσο για το brioche, ενταξει, η τρουφα ειναι μαγικη σε οτι και αν κανει παρεα το ομορφαινει αφανταστα!

Vitello tonatto με entrecote μοσχαρισιο, ψιλοκομμενες φετες μοσχαρισιου κρεατος πανω σε σαλτσα τονου και απο πανω τους λιγη πρασινη σαλατα! Υπεροχο πιατο αν και θα ηθελα λιγοτερο εντονη τη σαλτσα τονου..
Τα κυριως μας ηταν σολωμος με φαβα Σαντορινης, φρεσκα κρεμμυδακια και ελαιολαδο αρωματισμενο με πορτοκαλι και βανιλια και κοτοπουλο με μαρμελαδα μανιταριων και πουρε πατατας.

Και τα δυο πιατα ηταν αψογα εκτελεσμενα, με πολυ ομορφη παρουσιαση! Και τα δυο πιατα ειχαν τελεια τραγανη πετσα ενω το κρεας τους ηταν μαλακο και τελεια μαγειρεμενο, ενω σε πολυ υψηλο επιπεδο κυμαινονταν και ολα τα συνοδευτικα των πιατων!
Κλεισαμε το δειπνο μας με δυο γλυκα, cheesecake με μαρμελαδα πορτοκαλι-passion fruit και creme brulee με σορμπε, νομιζω βατομουρο!

Ενω το cheesecake ειναι γενικα ενα ευκολο γλυκο, νομιζω οτι τις περισσοτερες φορες που το εχω παρει σε εστιατοριο ειναι απο μετριο εως κακο.. Εδω νομιζω πως γευτηκα μια απο τις καλυτερες εκτελεσεις του! Υπεροχο μπισκοτο, μεστη και γευστικοτατη κρεμα, νομιζω οτι περιειχε και λευκη σοκολατα, και τελεια μαρμελαδα απο πανω, νομιζω χειροποιητη! Και το αλλο γλυκο ηταν επισης πολυ καλο και ηταν οτι επρεπε για να κλεισει ομορφα το δειπνο μας!

Μαζι με ενα ποτηρι κρασι και ενα αναψυκτικο, ο λογαριασμος ανηλθε στα 63 ευρω, ποσο αρκετα ικανοποιητικο για αυτα που γευθηκαμε! Αποδειξη κανονικοτατα και πληρωμη με καρτα επισης κανονικοτατα..

Νομιζω πως και ο καλοκαιρινος χωρος διπλα στην πισινα ειναι επισης πολυ ομορφος, οποτε τωρα που θα ανοιξει και ο καιρος αξιζει μια εκδρομουλα μεχρι τη Βουλιαγμενη!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Βουλιαγμένη - Καβούρι, Αθήνα
Φεβ
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Απο το καλοκαιρι μου ειχε τραβηξει την προσοχη το εστιατοριο του The Margi Hotel, δεν ειχα ομως καταφερει να το επισκεφτω. Τυχαια το ξαναθυμηθηκα σ'ενα αρθρο με τις υποψηφιοτητες εστιατοριων των νοτιων προαστιων για χρυσο σκουφο. Στο site του ξενοδοχειου μπορεις να δεις το μενου το οποιο επιμελειται ο ανερχομενος chef Παναγιωτης Γιακαλης, καθως και να ενημερωθεις για το homey thursday. Ειναι ενα μενου απο τρεις επιλογες πρωτο, κυριως και γλυκο στην ακρως ενδιαφερουσα τιμη των 25Ε το ατομο. Εκλεισα τραπεζι για δυο ατομα την Πεμπτη 18/2.

Ο χειμερινος χωρος (malabar inhouse), ζεστος με ιδιατερη διακοσμηση που κυριαρχουν τα κρυσταλλα. Ο φωτισμος και η μουσικη σε τελεια αρμονια και ο συνδυσμος με το τζακι δημιουργει μια ομορφη και ρομαντικη ατμοσφαιρα.

Η υποδοχη και το service ευγενικo και επαγγελματικo. Η επιλογη μας το homey thursday μενου μαζι με ενα μπουκαλι λευκο κρασι "Κανενας" απο το κτημα Tσανταλη.

Για αρχη επιλεξαμε το vitello tonato. Δεν ειχα ξαναδοκιμασει αυτο το παραδοσιακο ιταλικο πιατο. Ηρθε σε τελεια θερμοκρασια, κομμενες λεπτες φετες απο μοσχορι με την αναλαφρη σαλτσα απο τονο για ενα εξαιρετικο ξεκινημα. Συνεχεια μια amarticiana ακομη ενα ιταλικο πιατο. Πολυ καλα εκτελεσμενο, με το καψιμο απο την peperoncino εκει που επρεπε, σαλτσα μαλλον απο φρεσκια ντοματα και ροδελες κοκκινης γλυκιας πιπεριας. Απουσιαζε ομως το καπνιστο μπεικον οπως την γνωριζω σαν γνησια συνταγη.

Για Κυριως, σολωμος για εμενα πανω σε ψητα φρεσκα κρεμυδακια, μαζι με φαβα και αρωματισμενο λαδι απο πορτοκαλι. Εξαιρετικο. Στηθος κοτοπουλο για την συνοδο μου, πανω σε καραμελωμενα μανιταρια μαζι με πουρε πατατας. Ενθουσιαστηκε. Οι μεριδες αρκετα μεγαλες που με δυσκολια ειχαμε χωρο στο στομαχι μας και για το γλυκο.
Ενα cheesecake με κρεμα λεμονι και σπιτικι μαρμελαδα τελεια υφη η κρεμα
Και μια αναλαφρη creme brule μαστιχας με παγωτο τριανταφυλλο. Αμφοτερα νοστιμα αν και δεν καταφεραμε να τα τελειωσουμε.

Ο Λογαριασμος μολις στα 75,5 για ενα πραγματικα ολοκληρομενο μενου μαζι με κρασι. Ισως το πιο value for money δειπνο για τοσο καλης ποιοτητας πιατα σε μια ομορφη ατμοσφαιρα. Αξιζει συγχαρητηρια η προσπαθεια του the margi, εμενα με ενθουσιασε και σιγουρα, θα το ξαναεπισκεφτω οπωσδηποτε για να γνωρισω και τον καλοκαιρινο χωρο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Βουλιαγμένη - Καβούρι, Αθήνα
Σεπ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Βγαίνοντας από το «Malabar», μετά από ένα δείπνο που θα περιγράψω αναλυτικά στη συνέχεια, έκανα την εξής σκέψη: ο συνδυασμός «γεύση-περιβάλλον-σέρβις-VFM», που είχα μόλις απολαύσει με τη σύζυγό μου, μου έφερε στο νου τον αγώνα μπάσκετ της Εθνικής Ελλάδος, στον αλήστου μνήμης ημιτελικό της Σαϊτάμα, με τη θριαμβευτική επικράτηση 101-95 επί των NBAers των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, «τέλειο», χωρίς υποσημειώσεις ή περιστροφές.

Έξοδος 2 ατόμων, Τρίτη 01.09.2015, ώρα 22:30, στο κομψό ρεστοράν του πολυτελούς boutique hotel «The Margi». Η τοποθεσία στο Λαιμό της Βουλιαγμένης δημιουργεί από μόνη της συνειρμούς πολυτέλειας. Και πράγματι, είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατον να μείνει κανείς παραπονεμένος.

Οι άκρως θετικές εντυπώσεις ξεκινούν από την υποδοχή: ευγενικοί παρκαδόροι αναλαμβάνουν άμα τη αφίξει να φροντίσουν το όχημά σας (εννοείται χωρίς χρέωση), καλά κατατοπισμένοι και νεαροί σε ηλικία σερβιτόροι θα σας περιποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου σας.

Ο χώρος είναι πανέμορφος. Θυμίζει καλιφορνέζικη έπαυλη, με την αλέα των ψηλών δέντρων να ορθώνεται πέριξ του χώρου, με την σμαραγδένια πισίνα στο κέντρο, με τα εξαιρετικής αισθητικής ανάκλιντρα για όσους επιθυμούν απλώς να απολαύσουν το κοκτέιλ τους, με μια σειρά περίπου δώδεκα τραπεζιών (2-4 ατόμων) για φαγητό. Μουσική lounge από DJ, σε σωστή ένταση και αρμονικό «δέσιμο» με το ύφος του χώρου. Διακόσμηση ethnic, με μαροκινού στυλ χαλιά και κουρτίνες, σε πολύ ταιριαστά γήινα χρώματα. Άριστα 10.

Η κάρτα του μενού είναι ορθά δομημένη, με μετρημένες αλλά επαρκέστατες επιλογές σε πρώτα, σαλάτες, ζυμαρικά, κυρίως και γλυκά. Ανατρέχοντας στο site του ξενοδοχείου, μπορείτε να μελετήσετε τα διαθέσιμα πιάτα. Οι τιμές είναι σαφώς άνω του μέσου όρου, κοινώς για έναν μέσο εργαζόμενο ή επαγγελματία (ειδικά στην Ελλάδα του 2015 και των capital controls…) δεν είναι για συχνές επισκέψεις. Ωστόσο, όπως θα εξηγήσω, σε καμία περίπτωση δεν θα φύγετε με την αίσθηση «πληρώσαμε πολλά για ό, τι πήραμε». Επίσης, η κάρτα του οίνου επικεντρώνεται στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά θα μπορούσε να είναι κάπως πιο «εμπλουτισμένη». Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι είναι έντιμα κοστολογημένη, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις ή υπερβολές.

Τις Τρίτες το εστιατόριο έχει πάνσοφα καθιερώσει ένα special menu 3 πιάτων, υπό τον εύστοχο τίτλο «Laid back Tuesdays». Περιλαμβάνει από 2 επιλογές σε πρώτο πιάτο, κυρίως και γλυκό, στην προνομιακή τιμή των 25,00 ευρώ το άτομο. Εμείς επιλέξαμε να κινηθούμε σε αυτό το μενού και το ευχαριστηθήκαμε εξόχως. Συγκεκριμένα:

Για πρώτα πιάτα: α) Burrata με φρέσκια τομάτα και βιολογικό ελαιόλαδο, βουτυράτη, νοστιμότατη και ελαφριά. β) Vitello tonnato με entrecote μόσχου, ισορροπημένο και πολύ εύγευστο.

Για κυρίως: α) Σολωμός με μπρόκολο ποσέ, τριμμένο αυγοτάραχο και σάλτσα hollandaise, πραγματικά αέρινο «δημιούργημα». β) Στήθος κοτόπουλου με μαρμελάδα μανιταριών και πουρέ πατάτας, εξαίσιο με μια λέξη. Αμφότερα τα πιάτα με premium φιλέτο για πρώτη ύλη.

Για γλυκά: α) Μους σοκολάτας με sorbet σοκολάτας και ganache…κόλαση εκρηκτικών γεύσεων. β) Cheesecake με σπιτική μαρμελάδα εποχής, αληθινά υπέροχη.

Συνοδεύσαμε το δείπνο μας με μια φιάλη Sauvignon Blanc του Καρυπίδη, με φίνο λεπτό άρωμα και επίγευση λουλουδιών. Στα συνοδευτικά επίσης περιλαμβάνονται εμφιαλωμένο νερό, φρέσκο ψωμί (λευκό και μαύρο) και 2 ντιπς στην αρχή. Ειδική μνεία στο ελαιόλαδο, είναι αληθινά βιολογικό και δικής τους παραγωγής από την ιδιόκτητη φάρμα του ξενοδοχείου. Πολλά μπράβο.

Ο νεαρός σεφ Παναγιώτης Γιακαλής εγγράφεται πολύ υψηλά στην προσωπική μου λίστα ικανών και φερέλπιδων επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης. Ταπεινή μου γνώμη, έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε διεθνές αστέρι, επιπέδου λίστας Michelin. Τα πιάτα του πετυχαίνουν έναν σπάνιο συνδυασμό: είναι συγχρόνως δημιουργικά, αλλά όχι ενοχλητικά «πειραγμένα». Γεύεσαι μια εξαίρετη πρώτη ύλη, αξιοποιημένη με εμφανώς έξοχη τεχνική, χωρίς όμως να χάνεις την ουσία της τροφής. Επικροτώ σαφώς το γεγονός ότι οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές σε ποσότητα. Επιτέλους, gourmet γεύσεις ικανές να χορτάσουν έναν ενήλικα!

Σύνολο λογαριασμού: 81,00 ευρώ (25,00 ευρώ έκαστο μενού, 27,00 ευρώ το κρασί, 4,00 ευρώ νερό-ψωμί-ντιπς). Για το σύνολο της εμπειρίας, με έμφαση στη γεύση αλλά και το περιβάλλον, είναι παραπάνω από τίμια. Αποτολμώ να πω ότι είναι λίγα. Βεβαίως, εάν κάποιος επιλέξει να κινηθεί σε a la carte επιλογές, εύκολα θα πληρώσει περί τα 50-55 ευρώ κατ' άτομο για αντίστοιχο full menu.

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω, το 4/4 παντού είναι μονόδρομος. Συνιστάται χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ειδικά για «ιδιαίτερες περιστάσεις» σε καλοκαιρινό μοτίβο, είναι must.

Σημ.: Ξαφνικά αντιλαμβάνομαι ότι η 1η Σεπτεμβρίου είναι η επέτειος της ιστορικής εκείνης νίκης στο μπάσκετ επί των – έκτοτε αήττητων – ΗΠΑ (01.09.2006) και χαμογελώ, διότι ο αρχικός συνειρμός προφανώς δεν ήταν τυχαίος!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Βουλιαγμένη - Καβούρι, Αθήνα
Νοε
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Για όσους έρχονται.. από νότιες παραλίες

Το " χειμερινό " Baku.. βαπτίστηκε σε in-home Malabar χωρίς να χάσει ίχνος από την εκλεπτυσμένη ποιότητα του. Εγγυητής της γεύσης παραμένει ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής, με υλικά που διαφημίζουν και προσφέρονται από την φάρμα τους. Φρέσκα αυγά.. καθώς και κάθε είδους βιολογικά λαχανικά και φρούτα.. αποτελούν την πρώτη ύλη των πιάτων τους.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πώς για να έχεις την δυνατότητα να τα γευτείς, χρειάζεσαι μια περιουσία. Ίσως καιι όχι..

Πολλά μπράβο στους ιδιοκτήτες του margi.. που συνεχίζουν την πολιτική που ξεκίνησαν με το καλοκαιρινό αδερφάκι του Baku.. σε ακόμη καλύτερη μέρα. Τις κρύες χειμωνιάτικες Πέμπτες μας καλοδεχονται στην υπεροχα διακοσμημενη σαλα τους..

Μας προσφέρουν και δοκιμάσαμε καταπληκτική σούπα κουνουπιδιού σαν starter.. Έναν εξαίσια μαγειρεμένο σολομό με φάβα και σως πορτοκαλιού. Στο τέλος προσφέρουν για γλυκό creme brulee μαστίχας με παγωτό.

Έχει και άλλες επιλογές που δυστυχώς μου διαφεύγουν..

To value for money διασφαλίζεται και με το παραπάνω θα έλεγα.. Αφού η κοστολόγηση του αναφερόμενου μενού τιμάται στα 25 ευρώ..

Οποιος έχει γευτεί τις καλοκαιρινές προτάσεις - απο τα χέρια του νεαρού μαθητευόμενού μάγου της σπονδής.. - θα καταλάβει..

HOMEY THURSDAYS - happy Thursdays