Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Τα Palmie bistro αποτελούν μία καθημερινή πρόταση για φαγητό, καφέ και ποτό. Τα Palmie bistro είναι καφέ-εστιατόρια για κάθε ώρα, για κάθε μέρα, για όλη μέρα. Είναι το σημείο συνάντησης. Ιδανικά για ένα γρήγορο καφέ πριν τη δουλειά ή μετά τα ψώνια, για ένα απολαυστικό σνακ, για κουβέντα με φίλους, για επαγγελματικές συναντήσεις, για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα το μεσημέρι, για ένα δείπνο, για ποτό. Έχουν ποιότητα στη γεύση, ευγενικό και γρήγορο σέρβις και προπάντων προσιτές τιμές.

Στα Palmie bistro, τη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα στο είδος της, κάθε πελάτης απολαμβάνει υψηλή ποιότητα φαγητού, ποτού & υπηρεσιών σε προσιτές τιμές και σε περιβάλλον που αναδεικνύει την αισθητική και το χαρακτήρα κάθε καταστήματος του Ομίλου.

Palmie bistro
κάθε ώρα, κάθε μέρα, όλη μέρα…συναντηθείτε!

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

29 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Μέχρι πρόσφατα είχα αποφασίσει να μην συμπεριλάβω στις κριτικές μου καταστήματα αλυσίδων εστίασης, δεδομένου ότι στόχος των κριτικών όλων μας είναι να αναδείξουμε και να επιβραβεύσουμε τις προσπάθειες των καλών επιχειρηματιών του κλάδου, να υποδείξουμε τα κακώς κείμενα εκεί όπου χρειάζεται ώστε όλοι μας να αξιοποιήσουμε σωστά το εργαλείο που μας δίνεται.

Στην περίπτωση αλυσίδων εστίασης, θεωρώ ότι τα σχόλια της κριτικής γίνονται για το συγκεκριμένο κατάστημα μεν, αλλά αφορούν έναν ολόκληρο όμιλο, οπότε δεν είναι σίγουρο πως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας και πως τα ερμηνεύει

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, μια και βρέθηκα σε κατάστημα της συγκεκριμένης αλυσίδας στο Εμπορικό Κέντρο Avenue στο Μαρούσι, αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω κάποιες εντυπώσεις μια και θεωρώ ότι ο προσανατολισμός της συγκεκριμένης επιχείρησης μάλον έχει διαφοροποιηθεί από τον αρχικό του και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να παραμείνει στη λέξη bistro και μέχρι εκεί γιατί η απόπειρα στο φαγητό μάλον είναι απογοητευτική και τυποποιημένη σε τέτοιο βαθμό που προσιδιάζει σε fast food.

Η επίσκεψη έγινε βράδυ γύρω στις 21:00, επαγγελματικό δείπνο δύο ατόμων, που επειδή ήμουν στην ευρύτερη περιοχή, προσφέρθηκα να βρεθώ με τον επισκέπτη μου στο Avenu ως σημείο συνάντησης και για να αποφύγουμε τις μετακινήσεις, αποφασίσαμε να φάμε στο Palmie.

Ο χώρος άνετος, με τραπέζια να απλώνονται τόσο στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, όπου έχεις μια περισσότερη "ιδιωτικότητα" και αναλογική ησυχία, όσο και στον εξωτερικό χώρο που αναπτύσσεται γύρω γύρω από τον εξώστη του Α ορόφου τον οποίο καταλαμβάνει το κατάστημα. Λόγω του χώρου λοιπόν, τα τραπέζια είναι σε πολύ καλές αποστάσεις μεταξύ τους, ώστε να μπορείς να συζητήσεις με άνεση και να μην αγχώνεσαι εάν η διπλανή παρέα έχει μάθει όλα αυτά που συζητάς.

Επιλέξαμε λοιπόν τον εξωτερικό χώρο που λόγω και της άνεσης που προσφέρει το εμπορικό σου δίνει ορίζοντα και είναι πολύ πιο "ανοικτόκαρδος" από τον μέσα που ομολογουμένως είναι λίγο πιο καταθλιπτικός και δεν έχει ορίζοντα ή θέα.
Ούτως ή άλλως, υπήρχαν άλλες 5 παρέες στον εξωτερικό χώρο εκείνη την ώρα και άλλες 3 στον εσωτερικό χώρο, πράγμα που μεταφράζεται σε πληρότητα γύρω στο 25-30%, με βάση τη συνολική χωρητικότητα των τραπεζοκαθισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τραπέζια που συνοδεύονται από καναπέδες με μαλακό ύφασμα δεν μπορείς να γευματίσεις, μια και βουλιάζεις τόσο πολύ και κάθεσαι χαμηλά, ώστε το ύψος του τραπεζιού σου έρχεται σχεδόν στο ύψος του στόματος, κάνοντας προφανές ότι εάν θέλεις να γευματίσεις πρέπει να επιλέξεις μόνο τραπέζια που συνοδεύονται από καρέκλες σταθερές, χωρίς ύφασμα και όχι καναπέδες ή γενικότερα καθίσματα με μαξιλάρια και ύφασμα που είναι πολύ πιο άνετα.

Μόλις κάτσαμε, ένας σερβιτόρος μας έφερε δυο ποτήρια νερό ως καλοσόρισμα και έφυγε αμέσως.

Οι κατάλογοι βρισκόντουσαν σε ειδικό stand στο τραπέζι, οπότε ξεκινήσαμε να τους ξεφυλλίζουμε για να ετοιμαστούμε για την παραγγελία. Οι κατάλογοι επαρκέστατοι, με αναλυτική περιγραφή και φωτογραφίες του κάθε πιάτου ώστε ο επισκέπτης να εξοικειωθεί με το τι περιλαμβάνει η όποια επιλογή του.

Μόλις ετοιμαστήκαμε, ο σερβιτόρος που μας πρωτοεξυπηρέτησε, ήρθε για να πάρει την παραγγελία την οποία και δώσαμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της παραγγελίας, τον ενημέρωσα ότι θα χρειασθεί στο τέλος να κοπεί τιμολόγιο αντι απόδειξης δεδομένου ότι το δείπνο ήταν επαγγελματικό και μου απάντησε ότι εάν είναι έτσι πρέπει να είμαστε σίγουροι για το τι θα παραγγείλουμε και να μην προσθέσουμε κάτι αργότερα γιατι πρέπει να κοπεί άμεσα το τιμολόγιο επειδή ο υπεύθυνος του καταστήματος θα αναχωρούσε εντός ολίγου και ήταν ο μόνος που ήξερε να κόβει τιμολόγια!!!

Παρά το άγχος που μας δημιούργησε ώστε να σκεφτούμε με προσοχή το τι θα θέλαμε και να μην ξεχάσουμε κάτι ακόμα γιατί δεν θα μπορούσαμε στη συνέχεια να το εντάξουμε στο τιμολόγιο, το προσπεράσαμε γιατί δεν είχαμε διάθεση να το συνεχίσουμε αν και προσφερθήκαμε εμείς οι ίδιοι να βοηθήσουμε να κοπεί το τιμολόγιο σε περίπτωση που δεν υπήρχε κανείς άλλος διαθέσιμος που να γνωρίζει τη διαδικασία...

Μετά τη λήψη της παραγγελίας, ο σερβιτόρος μας έφερε τα χάρτινα σουπλά (επειδή θα τρώγαμε), πιάτα και δύο σερβίτσια μαχαιροπήρουνα στον καθένα (για τα ορεκτικά και τα κυρίως), ευχάριστη έκπληξη, που όμως δεν "έδενε" με την ποιότητα των ποτηριών που είχαν έρθει που από το εξαντλητικό πλύσιμο είχαν πλέον εντονότατα σημάδια φθοράς σε όλο το πάνω μέρος, γεγονός που προκαλούσε και αντιαισθητικό αποτέλεσμα πέραν του ουσιαστικού

Στα του φαγητού τώρα πήραμε:
Ένα ορεκτικό Monza που ήταν στην ουσία που ήταν μια πίτα από καλαμπόκι (απ ότι έλεγε ο κατάλογος), με λιωμένο τυρί μοτσαρέλα, ντοματίνια και μικρά κομάτια μπέικον (€ 4,5 ευρώ). Η γεύση ήταν καλή, το τυρί όμως δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν μοτσαρέλα τουλάχιστον από τη γεύση και το χρώμα. Μας ήρθε πολύ γρήγορα, σημάδι ότι ήταν έτοιμο και μπήκε άμεσα σε φούρνο για να σερβιριστεί
Μια μερίδα πίτα prive, που επρόκειτο για μικρά κομματάκια χοιρινού τυλιγμένα μέσα σε δύο πίτες που ήρθαν ημίκλειστες, με φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδια λιωνέζ, σβησμένα μα κάποιου είδους κρασί, συνοδευόμενα από πατάτες τηγανητές και σάλτσα τύπου dressing ( € 8,5 ευρώ).

Το πιάτο ήρθε σχετικά χλιαρό σε θερμοκρασία, με γεύση ανάμεικτη που δεν καταλάβαινες τα υλικά του και κυριαρχούσε η σάλτσα που επισκίαζε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δεν ενθουσίασε καθόλου και θα έλεγα ότι μάλον μου έκοψε την όρεξη παρά μου την άνοιξε. Οι συνοδευτικές πατάτες προτηγανισμένες μεν αλλά το χειρότερο ήταν τραγανιστές και ξεκάθαρα φτιαγμένες πριν και ξαναζεσταμένες στο λάδι για να μας τις σερβίρους. Ελεος!! Το dressing ούτε που το αγγίξαμε, γιατι από την αρχική δοκιμή φάνηκε απροσδιόριστης προέλευσης υλικών και το τι περιείχε, πολύ πηχτό και δεν μπήκαμε καν σε διαδικασία να προχωρήσουμε και να το τιμήσουμε.

Το δεύτερο κυρίως πιάτο ήταν το κοτόπουλο bistro (€8,4 ευρώ), το οποίο ήταν καλύτερο από το πρώτο πιάτο μεν, σερβιρισμένο πάνω σε δύο πίτες μαζί με πράσινη σαλάτα και τηγανητές πατάτες (ίδιες φυσικά με του προηγούμενου πιάτου). Η σάλτσα στο κοτόπουλο ήταν καλύτερη από του πρώτου πιάτου, το κοτόπουλο όμως ήταν αδιάφορο, σε σημείο που δεν καταλάβαινες εάν όντως έτρωγες κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο κρεατικό.
Φάγαμε τα 2/3 του κάθε πιάτου, πιο πολύ για να ξεγελάσουμε την πείνα μας και όχι για να ευχαριστηθούμε.

Στα λοιπά της εξυπηρέτησης, το νερό ανανεώθηκε μετά από αίτημά μας με κανατούλα που μας ήρθε μετά από αίτημά μας από έτερη σερβιτόρα, ο δε σερβιτόρος που μας εξυπηρέτησε από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν απλά διεκπεραιωτικός, οριακά ευγενής και τυπικός, χωρίς καθόλου όμως χαμόγελο, δείχνοντας δυστυχώς είτε την κούρασή του είτε ότι τη δουλειά που κάνει την έκανε από αγγαρεία, γεγονός που κατά τη γνώμη μου είναι το βασικό κριτήριο για να μην σε προδιαθέσει να σκεφτείς να αφήσεις φιλοδώρημα.

Στο τέλος, μας ρώτησε εάν τελειώσαμε το φαγητό για να μας μαζέψει και βλέποντας πόσο φαγητό είχαμε αφήσει προσφέρθηκε να μας το βάλει σε πακέτο, πράγμα το οποίο αρνηθήκαμε φυσικά ευγενικά. Δεν μας ρώτησε εάν μας άρεσε το φαγητό (πράγμα το οποίο θα ήταν προφανές εάν κάποιος έβλεπε τις ποσότητες που περίσσεψαν), ούτε φυσικά πρότεινε εάν θέλαμε να συνεχίσουμε με κάποιο επιδόρπιο που εάν καταλάβαινε τη δυσαρέσκειά μας και ήταν σωστά εκπαιδευμένος, θα έπρεπε να κάνει έστω μια κίνηση κεράσματος επιδορπίου για να σώσει ο, τι μπορεί από την παρτίδα του φαγητού.

Το κατάστημα φυσικά δεν έχει πολιτική κεράσματος, μια και έχει και εκτενή κατάλογο γλυκών και παγωτών, οπότε δεν περίμενα και κάτι περισσότερο αλλά απλά αξιολόγησα τα ευρήματα και τη συμπεριφορά του και για αυτό επισημαίνω την ατυχή συμπεριφορά.

Συμπερασματικά, εντελώς αδιάφορη εμπειρία, μάλλον δυσαρεστήθηκα από το όλο στήσιμο του προσωπικού και του μαγαζιού και θα περίμενα με τέτοια πληρότητα να είχαμε τύχει τουλάχιστον μεγαλύτερης προσοχής, άσχετα από το ποιοτικό του φαγητού.

Πιστεύω ότι τελικά καταστήματα που ανήκουν στο χώρο του all day, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν όσον αφορά τη γκάμα που διαθέτουν, γιατί τελικά ίσως δεν μπορείς να είσαι τελικά καλός σε όλα, ίσως θα έπρεπε να περιοριστούν σε μικρότερη γκάμα φαγητών αλλά να δώσουν τη δέουσα προσοχή στα όσα πιάτα αποφασίσουν να διαθέτουν, γιατι τελικά αποδεικνύεται ότι η μεγάλη ποικιλία σε οδηγεί να κάνεις σημαντικές εκπτώσεις ποιότητας με πολύ κακό αποτέλεσμα στον τελικό καταναλωτή. Μπορεί να αρκεστείς στα του καφέ, επιδορπίων κλπ και να περιορίσεις σε λίγα και καλά πιάτα παρά σε τεράστια ποικιλία που ίσως σε εκθέσει τελικά και δημιουργήσει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Επίσης, η εξυπηρέτηση ειδικά από αλυσίδα που υποτίθεται κάνει εκπαιδεύσεις σε όλα τα επίπεδα του προσωπικού της, μάλλον κρίνεται σύμφωνα με τα όσα παρέθεσα ανωτέρω πολύ οριακά επαρκής για τον μέσο καταναλωτή και τουλάχιστον για τα δικά μου κριτήρια ανεπαρκής και τελικά απρόσωπη
Συνολικό κόστος για τα ανωτέρω €21,1 ευρώ, vfm καλό θεωρητικά αλλά στην ουσία για αυτό που ΔΕΝ απολαύσαμε μάλον.... κακό

0 medium

04 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Τέλειο, τέλειο, τέλειο! Αν τρως έξω τόσο συχνά όσο εγώ, θέλεις να τρως καλά και να χορταίνεις, χωρίς να πληρώνεις μία περιουσία. Πρέπει να δείτε τις μερίδες στα Palmie και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Το φαγητό γευστικότατο πήραμε μια σαλάτα ceasar, φανταστική το κοτόπουλο ήταν κοτόπουλο και όχι σαν κάτι άλλα μαγαζιά που λένε κοτόπουλο και είναι πλαστικό. Η σος πάρα πολύ ωραία. Το σέρβις πολύ γρήγορο και οι σερβιτόροι χαμογελαστοί και έτοιμη να σε εξυπηρετήσουν.

Για κυρίως φάγαμε μια carbonara και μια ναπολιτεν. καλά ότι και να πω είναι λίγο, σαν μακαρονάδες που ήμαστε έχω να πω ότι ήταν σαν να ήμουν στην Ιταλία. Ανυπομονώ να ξαναπάω. Το προτείνω με τα χίλια. Τέλεια εμπειρία!! Μπράβο για την πολύ καλή δουλειά που γίνετε!!!

Λεωφ. Κηφισίας 42-46, Μαρούσι(εμπορικό κέντρο AVENUE

210 6106653

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ