Loader

Περιγραφή

Ανοιχτά από το μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

20 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Κλέβω από τον jim, που έκλεψε από τη Τζένη Μελιτά, που από όλο και κάποιον θα έκλεψε και εκείνη: Η φάση είναι για μπανάκι.

Που όμως? Η φάση είναι για μπανάκι Σαρωνίδα ή Ανάβυσσο ή Λαγονήσι ή Θυμάρι ή ακόμα παραπέρα.

Κάμποσοι από τους εξορμηστές που θα κάνουν το μπανάκι τους σε μια από τις προαναφερθείσες περιοχές θα καταλήξουν στο Συμπόσιο για ένα οικονομικό γεύμα μιας και που λεφτά για κανονικό ψάρι ή κρέας κάθε σαββατοκύριακο?

Το Συμπόσιο δεν είναι new entry. Έχει το κοινό του, τα σαββατοκύριακα μάλιστα γεμίζει εύκολα. Και έχει αρκετά τραπεζάκια. Μπορεί να χωράει και 80-100 άτομα. Έχει προσεγμένο χώρο, όλος εξωτερικός, βλέποντας την πλατεία της Σαρωνίδας και την παραλιακή. Από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ψητοπωλείου, τουλάχιστον στις πέριξ περιοχές.

Η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται από νεαρούς σερβιτόρους, ταχύτατους και ευγενικούς. Καμιά φορά μπορεί να σας ξεχάσουν ή να αργήσουν να φέρουν κάτι που ζητήσατε. Όχι κάποιο από τα φαγητά. Σε αυτά είναι συνεπείς. Δεν θα ξεχάσουν τις πατάτες στον πάγκο και θα τις φέρουν κρύες. Μπορεί να τους πείτε όμως «αλάνι πιάσε μια Φιξ» και να χρειαστεί μετά από λίγο να του κάνετε νόημα και να του πείτε «έχω πει μια Φιξ» και μετά από λίγα λεπτά ίσως να πείτε και κάτι αντίστοιχο. Πάντως θα πιείτε Φιξ κάποια στιγμή, αυτό είναι δεδομένο. Είναι καλά παιδιά.

Ο σχετικά προσεγμένος κατάλογός τους είναι έξυπνα δομημένος για να ικανοποιήσει τα περισσότερα γούστα. Από ορεκτικά θα βρείτε ποικιλία από πατάτες, τυριά και fenistil (αλοιφές) ενώ έχουν και παστουρμαδόπιτα στην τσίμπημένη τιμή των 6,5€. Θα βρείτε μια ντουζίνα σαλάτες σε μικρό και μεγάλο μέγεθος και φυσικά, κρέατα. Αρκετές επιλογές από ό, τι κλασσικότερο σερβίρεται σε ψητοπωλείο: καλαμάκια, τυλιχτά, σκεπαστές, μπιφτέκια, μπριζόλες και παϊδάκια (κοτόπουλο). Οι τιμές στις περισσότερες των περιπτώσεων, τσιμπημένες.

Η πιο πρόσφατη επίσκεψη μας περιελάμβανε:

- Στο τραπέζι μας προσγειώθηκαν αρκετά γρήγορα νερό σε κανάτα και ψωμάκι άνευ χρέωσης. Το ψωμί ήταν λευκό τυποποιημένο, σχετικά φρέσκο, από αυτά που λίγο αφότου κοπούν, αρχίζουν να σκληραίνουν.

- Σαλάτα Συμπόσιο με λαχανικά, κρουτόν, τριμμένη παρμεζάνα, καλαμπόκι και ντρέσινγκ μουστάρδας στα 6,4€. Υπάρχει η επιλογή με 1,5€ επιπλέον να έρθει με κοτόπουλο, όπερ και εγένετο. Η σαλάτα Συμπόσιο δεν διαφέρει παρά ελάχιστα από μια Caesars. Το μέγεθος της ήταν εντυπωσιακά μικρό σε σύγκριση με το κόστος της (7,9€). Η γεύση της, δε, ήταν συμπαθητική. Το κοτόπουλο ήταν κρύο και αρκετά "τυποποιημένης" γεύσης. Τα υπόλοιπα υλικά ήταν καλά αναμεμιγμένα με τη σος η οποία έδινε όλη τη γεύση (2/4).

- Σκεπαστή με γύρο χοιρινό για τον φίλο που κάνει διατροφή, στα 6,4€. Με τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, σος και πατάτες. Ο φίλος χαρακτήρισε το μέγεθός της μικρό για τα λεφτά της. Γευστικά ήταν αρκετά καλή, χωρίς να είναι και όνειρο (2,5/4).

- Διάφορα τυλιχτά στα 2,4€. Γύρος αρκετά μέτριας ποιότητας, καλαμάκι χοιρινό επίσης μέτριο με ικανή ποσότητα λιπακίου, μα συμπαθές ψήσιμο. Αλάδωτες πίτες, πατάτες ετοιματζίδικες χωρίς πολλά λάδια, decent τζατζίκι και σος. Ένα μέτριο τυλιχτό, από αυτά που δεν τα μετανιώνεις μετά από λίγες ώρες, αλλά δεν τα λιγουρεύεσαι και τις στιγμές της μεγάλης πείνας (2/4).

- Καλαμάκια κοτόπουλο στα 1,5€ το τεμάχιο. Αρκετά γευστικά και καλοψημένα. Μάλλον ήταν από μέτρια, ποιοτικά, τμήματα του κοτόπουλου, γιατί τα κομμάτια ήταν μικρά και μαλακά και όχι καθαρό ψαχνό (3/4).

- Πιτάκια καλαμποκιού και σικάλεως στα 0,3€ το ένα. Τα αγαπημένα, για αρκετούς, πιτάκια σε δύο διαφορετικούς τύπους, καλοψημένα και αρκετά εύγευστα (3/4).

Λυπητερή: πλην της σκεπαστής όλες οι άλλες μερίδες τους είναι ακριβούτσικες, καθώς οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7,5€. Ένας οικονομικός κορεσμός είναι εφικτός με μια σκεπαστή ή δύο τυλιχτά ή 3-4 καλαμάκια για κάθε άτομο μαζί με κάποια σαλάτα ή/και πατάτες για τη μέση. Το κόστος για χορτάσει καλά κάποιος, σε αυτή την περίπτωση, ανέρχεται στα 7-9€ το άτομο. Αυτό φυσικά αν δεν επιλέξετε την ακριβή τύπου Caesars ομότιτλη σαλάτα ή τις σχετικά ακριβές μερίδες κρεάτων τους.

Σημειωτέον, έχουν βάλει και παγωτομηχανή για παγωτό soft. Τιμολογείται στα 3,5€ το μεγάλο κύπελλο ή το χωνάκι (κανονικό χωνάκι όχι τα.. πλαστικά) και στα 3€ το μικρό κύπελλο. Ακριβά.

Εν κατακλείδι, στο Συμπόσιο, θα αποφύγετε τις γαστρεντερικές ατυχίες άλλων ψητοπωλείων μα θα φάτε μέτρια και σε τσιμπημένες τιμές. Δεν είναι κακό. Για την περιοχή είναι αξιόπιστο κιόλας. Είναι όμως μέτριο. Ίσως και υπερεκτιμημένο. Αν μπορείτε να το αποφύγετε δεν θα χάσετε και κάτι συνταρακτικό.

--------------------

ΕΠΙΛΟΓΟΣ αλα Τρώγων (για να συνεχίσω με τις κλεψιές)
(εδώ δεν θα πούμε για φαγητό αλλά για πριν ή μετά από αυτό)

Πολλές φορές όταν θέλουμε να ξεπεράσουμε τις διάφορες δυσκολίες της ζωής, το μυαλό μας μηχανεύεται διάφορα σχέδια και κολπάκια. Δεν αποκλείεται την παρακάτω πρόταση να την έχετε μηχανευτεί ή/και απορρίψει κάμποσοι από εσάς, για όσους όμως δεν το έχουν κάνει, πάρτε μια εναλλακτική για το μπάνιο σας:

Τα δεδομένα είναι ότι είστε στην Αθήνα, ότι θέλετε να πάτε για μπάνιο, ότι τις καθημερινές δουλεύετε ή δουλεύει ο καλός/ή σας και έτσι θα πάτε μόνο ΣΚ, ότι θέλετε να πάτε σε μια συμπαθητική παραλία και θέλετε και την ξαπλώστρα σας αλλά δεν θέλετε αυτές που έχουν και είσοδο και το μπάνιο κοστίζει 10€ το άτομο.

Η ακτογραμμή Αγία Μαρίνα-Σούνιο θα είναι τότε ένας από τους τοπ προορισμούς σας. Μια από τις πονεμένες ιστορίες σε σχέση με το μπάνιο σας θα είναι σίγουρα η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Αν είστε υποχρεωμένοι να γυρίσετε από παραλιακή ή Βουλιαγμένης τότε σίγουρα θα ξέρετε ότι το διάστημα 18:00-21:00 (και εννοείται και λίγο πιο πριν και λίγο πιο μετά) είναι ιδιαίτερα επίπονο οδηγητικά.

Μια άλλη πονεμένη ιστορία σε σχέση με το μπάνιο σας είναι το πώς θα βρείτε ξαπλώστρα στις ώρες αιχμής. Το ψάξιμο για ξαπλώστρα-ομπρέλα στο διάστημα 11:00-15:00 είναι επιπέδου Γολγοθά.

Πολύς κόσμος κάνει το απλό: ξυπνάει λίγο πιο νωρίς, ξεκινάει το ταξιδάκι του στις 9-10 η ώρα και φτάνει παραλία στις 10-11 όπου συνήθως θα βρει να καπαρώσει μια ξαπλώστρα πριν αρχίσει το μεγάλο κύμα Ούννων. Αυτό το σενάριο συνεπάγεται ότι όταν θα κάνει το μπάνιο του και θα αρχίσουν οι ζέστες θα αρχίσει η πείνα και η εξάντληση. Τότε, είτε θα φύγει νωρίς και θα πάει για φαγητό και θα γλιτώσει την Επιστροφή στα καλά της, είτε θα παραμείνει παραλία με σνακ και θα γυρίσει πιο αργά και δεν θα γλιτώσει την Επιστροφή.

Μια άλλη, εναλλακτική, ιδιαίτερα πονηρεμένη και ακραία έξυπνη πρόταση, θα ήταν η εξής: αφήνετε τη ζέστη να έρθει. Τους Ούννους να πάνε θάλασσα να πλατσουρίσουν και να βρίσουν τα Θεία με την ησυχία τους και κοιμάστε αυτές τις δύο μέρες που το έχετε ανάγκη, λίγο παραπάνω. Παίρνετε ένα ελαφρύ πρωινό και κατά τις 13:00-14:00 ξεκινάτε. Θα φτάσετε μισή με μία ώρα μετά ανάλογα πόσο κοντά ή μακριά μένετε και αν θα πάρετε Αττική οδό. Και τότε κάνετε την πονηριά: πάτε για ελαφρύ φαγητό. Για ένα σουβλάκι και λίγη σαλάτα ή 2-3 πιατάκια στη μέση σε μια ταβέρνα. Περνάει και άλλο η ώρα.

Στις 15:00-16:00 λοιπόν, φτάνετε παραλία. Στην επόμενη μισή ώρα η πολλή ζέστη θα αρχίσει σιγά σιγά να μειώνεται αντί να αυξάνεται, όπως συμβαίνει όταν πας παραλία στις 11-12. Θα πάρετε το καφεδάκι σας και θα χωνέψετε ήρεμα… Και μόλις νιώσετε έτοιμοι βουτάτε.

Με αυτή τη συνταγή θα αποφύγετε τη μεσημεριανή εξάντληση που προκύπτει από την αύξηση της θερμοκρασίας και θα έχετε τη δυνατότητα, αν μπορείτε να το τραβήξετε πιο αργά, να αποφύγετε και την πολλή Επιστροφή.

Στην Ανάβυσσο, η τεράστια κεντρική παραλία Αλυκές προσφέρεται μάλιστα για βραδινό μπάνιο. Είναι ρηχή, μόνο με άμμο και έτσι είναι ιδιαίτερα ασφαλής για σκοτεινές… βουτιές. Εκεί, θα βρείτε beach bars, χωρίς είσοδο, τα οποία λειτουργούν έως και μετά τα μεσάνυχτα αν θέλετε να απολαύσετε μια μπύρα σε μια ξαπλώστρα κάτω από τα αστέρια…

Έτσι, γυρνάτε μετά τους Ούννους και περνάτε υπέροχα.

Φυσικά αν έχετε παιδιά σε πολύ μικρές ηλικίες ίσως όλα αυτά να σας φαίνονται ακατόρθωτα. Προς το παρόν τουλάχιστον. Save this, for the future.