Loader

Περιγραφή

Παραδοσιακή ταβέρνα, ανοιχτά καθημερινά.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 medium

01 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Είναι μερικές περιοχές της Αθήνας που δεν τυχαίνει να επισκέπτομαι συχνά και επομένως, δεν έχω καμιά εικόνα για τα καταστήματα εστίασης που υπάρχουν εκεί. Μία από τις περιοχές αυτές είναι η Πετρούπολη. Έτσι, όταν πριν από λίγες μέρες, Δευτέρα βράδυ, κάποια υποχρέωση με έφερε εκεί και στη συνέχεια, φίλος που μένει μόνιμα στην περιοχή, πρότεινε σε παρέα πέντε ατόμων να πάμε στην ταβέρνα "Ο Παράδεισος", δεν είχα ιδέα για το τι πρόκειται να αντικρίσω.

"Ο Παράδεισος" είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα που προσφέρει κυρίως κρεατικά, αλλά και μαγειρευτά φαγητά. Ο θρύλος, όπως μας τον ανέφερε ο ντόπιος φίλος, λέει ότι στην περιοχή υπήρχαν μαντριά και αρχικά οι ιδιοκτήτες είχαν χασάπικο, με τα χρόνια έγινε χασαποταβέρνα και σήμερα μια αρκετά αξιόλογη ταβέρνα. Από όλη αυτή την περιγραφή, μη φανταστείτε ότι πρόκειται για κάποια απομακρυσμένη ταβέρνα, απέχει 800-900 μέτρα από την κεντρική πλατεία της Πετρούπολης και μάλιστα, εκεί γύρω υπάρχουν κι άλλα καταστήματα εστίασης.

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και όμορφα διακοσμημένος. Μου έκανε εντύπωση ότι ο διακοσμητής περιέλαβε αρκετές παλιές φωτογραφίες και μάλιστα μεγάλου μεγέθους στη τζαμαρία που χωρίζει τον εσωτερικό από τον εξωτερικό χώρο. Η τζαμαρία αυτή, τη μέρα που πήγαμε ήταν ανοιχτή και έδινε την αίσθηση ενός μεγάλου ενιαίου χώρου, ενώ στον περίγυρο του καταστήματος υπάρχει πολλή πρασινάδα, λουλούδια και φυτά. Όμορφο στοιχείο στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου είναι το γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά παλιά μπουκάλια, χρωματισμένα έτσι, ώστε να προσδίδουν ζωντάνια. Βέβαια, από την άλλη πλευρά υπάρχουν και διάφορα διακοσμητικά μικροαντικείμενα και καδράκια που μάλλον "βαραίνουν" το χώρο. Σε κάθε περίπτωση η γενική εικόνα είναι θετική, καθώς και τα τραπέζια απέχουν αρκετά μεταξύ τους, ώστε να μην ενοχλείται η μια παρέα από την άλλη.

Με το που μπήκαμε και με δεδομένο ότι στο μαγαζί υπήρχαν μόνο 3-4 παρέες, ο υπεύθυνος μας πρότεινε ένα άνετο τραπέζι να καθίσουμε και σχεδόν αμέσως ήρθε να πάρει παραγγελία. Κατάλογοι υπήρχαν, αλλά παρόντος του γηγενούς φίλου, κατέστησαν περιττοί. Να αναφέρω απλώς ότι χωρίς ερώτηση προσγειώθηκαν δύο μπουκάλια του ενός λίτρου εμφιαλωμένο νερό (το οποίο ήταν και το μόνο "φάουλ" στην εξυπηρέτηση).

Ακολουθώντας τις προτροπές του φίλου μας, παραγγείλαμε και γευτήκαμε:

- Ψωμάκι. Ήρθε ψημένο με λαδάκι, ήταν πεντανόστιμο, το "τσακίσαμε" και ανανεώσαμε την παραγγελία.

- Κοκορέτσι. Πολύ σωστά ψημένο, μόλις είχε βγει από τη σούβλα, ζουμερό, άρεσε σε όλους μας και καταναλώθηκε σε χρόνο dt.

- Κοντοσούβλι. Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα, μου φάνηκε ξεροψημένο.

- Χωριάτικη σαλάτα. Φρεσκοκομμένη, δροσερή με ένα ευμέγεθες κομμάτι συμπαθητικής φέτας και καλής ποιότητας ελαιόλαδο, καταναλώθηκε αμέσως και παραγγείλαμε ακόμα μία.

- Πατάτες τηγανιτές. Σωστά τηγανισμένες, αλλά μέχρι εκεί, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

- Ποικιλία κρεατικών για τέσσερα άτομα. Η ποσότητα ήταν υπερεπαρκής. Η ποιότητα γενικά, αρκετά καλή. Άρεσε σε όλους το καλά ψημένο κοτόπουλο. Συμπαθητική η πανσέτα, απλά καλό το μπιφτέκι, το ίδιο και το ψαρονέφρι.

- Μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος. Την παρήγγειλε ο πιο εκλεκτικός της παρέας και μας είπε ότι το κρέας ήταν πολύ μαλακό, το ψήσιμο μέτριο, όπως το ζήτησε, προφανώς του άρεσε πολύ.

Όταν ζητήθηκε ο λογαριασμός, μας έφεραν για κέρασμα γιαουρτάκι με γλυκά κουταλιού, καθώς και μια κανατούλα λικέρ μαστίχα με πέντε σφηνάκια. Πολύ ευγενική χειρονομία, όμορφο κλείσιμο ενός συμπαθητικού δείπνου.

Συνολικό κόστος, 15 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά (ήπιαμε δυο-τρεις μπύρες), όλη η παρέα θεώρησε ότι το value for money ήταν μια χαρά.

Τελική αποτίμηση: Αναμφίβολα θετική! Αρκετά καλής ποιότητας φαγητό, ευγενική και άμεση εξυπηρέτηση (να σημειώσω ότι, καθώς περνούσε η ώρα, οι παρέες πλήθυναν, αλλά οι σερβιτόροι ήταν διαρκώς παρόντες για ό, τι τους ζητούσαμε), συμπαθητικός χώρος, πολύ καλό value for money. Βέβαια, δεν θα ξεκινούσα από την άλλη άκρη της Αθήνας να πάω στην Πετρούπολη στη συγκεκριμένη ταβέρνα, αλλά, αν βρεθώ στην περιοχή, εκτιμώ ότι ο "Παράδεισος" θα αποτελέσει μια αξιόπιστη πρόταση για φαγητό.