Loader

Περιγραφή

Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

5 medium

11 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Ο Ιορδάνης στη Πεντέλη είναι ιδιαίτερα γνωστός, αφού λειτουργεί χρόνια χωρίς αλλαγές στο ούτως ή άλλως περιορισμένων επιλογών μενού του και φαντάζομαι ότι δεν υπάρχουν πολλά για να σχολιάσει κανείς.
Επιλογή που προτιμάται κυρίως το καλοκαίρι, αφού συνδυάζει τη δροσιά που προσφέρει η Πεντέλη, με το σχετικά φθηνό σουβλάκι. Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να γράψω κριτική για το συγκεκριμένο μαγαζί, είναι κυρίως η ραγδαία πτώση της ποιότητας στο φαγητό.

Χωρίς κάποιος να περιμένει κάτι αξέχαστο, δυστυχώς το χοιρινό καλαμάκι έχει γίνει πλέον πολύ κακό, με σκληρό κρέας και πολύ λίπος, ενώ το ψωμί που τα συνοδεύουν παραμένει εμφανέστατα μπαγιάτικο ακόμα και μετά το πέρασμά του στα κάρβουνα. Οι πατάτες τηγανητές είναι ίσως το μεγαλύτερο φάουλ του μαγαζιού, καθώς σε ένα κατάλογο με πολύ λίγες επιλογές περιμένεις να είναι χειροποίητες και φρέσκες και όχι προτηγανησμένες. Το τζατζίκι αποδεκτό και τα τηγανητά κολοκυθάκια, μάλλον είναι το καλύτερο πιάτο αφού έρχονται ζεστά, καλοτηγανησμένα και χωρίς περιττά λάδια.

Δεν θα αναφερθώ σε τιμές, καθώς λίγο – πολύ είναι οι αναμενόμενες, βεβαίως λίγο τσιμπημένες εάν αναλογιστεί κανείς και την ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται. Επίσης, σημειώστε ότι ο λογαριασμός θα ανέβει αρκετά λόγω των υψηλών τιμών στα ποτά και ιδιαίτερα στις μπύρες.

Συμπερασματικά, το μαγαζί έχει επαναπαυθεί στις δάφνες του παρελθόντος και όσο συνεχίζει να γεμίζει με κόσμο, θα συνεχίσει να προσφέρει κακής ποιότητας φαγητό. Σίγουρα, επιλογές για σουβλάκι με τα παρελκόμενά του, υπάρχουν πολλές σε όλες τις γειτονιές. Τη βόλτα στην Πεντέλη συνδυάστε τη με κάτι άλλο.

27 Ιαν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Μεσημεράκι Κυριακής. Μετά από οικογενειακή επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τον ξακουστό Ιορδάνη και τα σουβλάκια του.
Ανώμαλη προσγείωση στην γη. Απογοήτευση. Το σέρβις ήταν αρκετά γρήγορο (παρά τον κόσμο) αλλά όλα τελειώνουν εκεί.

Ο χώρος και το ντεκόρ αρκετά κάτω από την μετριότητα και τον ανταγωνισμό (ίσως το καλοκαίρι τον σώζει η αυλή), αλλά την παράμετρο αυτή την αγνοήσαμε καθώς πήγαμε καθαρά για το φαγητό.
Η παραγγελία μας ήταν κλασική καθώς ο κατάλογος του μαγαζιού είναι αρκετά περιορισμένος. Σουβλάκια, τηγανητές πατάτες, κολοκυθάκια τηγανητά, τυροκαφτερή, σαλάτα λάχανο/καρότο, ποτά. Δεν μας άρεσε τίποτα. Τα καλαμάκια πολύ σκληρά (έμοιαζαν σαν να είχαν ψηθεί κατεψυγμένα), άνοστα εντελώς, στεγνά, δίχως καθόλου ρίγανη και γεύση.

Τα ψωμάκια μπαγιάτικα και ψημένα ώρες πριν, χωρίς λάδι / ρίγανη θύμιζαν παξιμάδια. Τα κολοκυθάκια? ακόμα έχω την λαδίλα στο λαιμό. Κομμένα απίστευτα λεπτά σαν διαφάνεια και βουτηγμένα στο κουρκούτι. Αφήνουν ένα εκατοστό λάδι στο πιατάκι τους.. Οι πατάτες του ήταν από τις χειρότερες που έχω φάει ποτέ μου.. κακής ποιότητας μισοτηγανισμένες προκάτ πατάτες σε ταλαιπωρημένο λάδι. Δεν είχα το κουράγιο να τις δώσω πίσω. Η σαλάτα υπερβολικά φτωχή και στεγνή, χωρίς ίχνος από λάδι, ξύδι, καρότο κλπ. Η τυροκαφτερή αρκετά μέτρια αλλά ήταν το μόνο που διασώθηκε... Οι τιμές όπως σε όλη την γύρω περιοχή τσιμπιμένες.
(Σερβίρουν τα καλαμάκια χωρίς ψωμί και σου το χρεώνουν έξτρα. Μάλλον έχω μείνει στην εποχή που κάθε καλαμάκι είχε και την φετούλα του).
Η αίσθηση που μου άφησε ήταν πλήρη απογοήτευση. Κάναμε απλά μια κακή επιλογή..