Loader

Περιγραφή

Κρητικοί μεζέδες, ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

02 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Η προσμονή ήτο υψηλή, καθότι είχα γίνει αποδέκτης διθυραμβικών σχολίων από συγγενή της συζύγου μου, πολλάκις. Και υπολογίζω τη γνώμη του, διότι είναι αξιόπιστο άτομο, με γνώσεις μαγειρικής και η γυναίκα του έχει, αρκετές φορές, παραχωρήσει την πρωτοκαθεδρία στην κουζίνα με αποτέλεσμα να έχω φάει θεϊκά πιάτα από τα χέρια του. Δεχθήκαμε λοιπόν την πρόσκληση και κινήσαμε για Πετράλωνα.
Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι αχαρτογράφητη από εμένα. Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι στο μυαλό μου αν και στον έναν έπεσα έξω. Έχω κάνει 2 επισκέψεις στην περιοχή, κλασικά, σε μαγαζιά της Τρώων και δε μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος. Εκεί που έπεσα έξω, είναι ότι θεώρησα ότι η ανάπτυξη των Πετραλώνων θα είναι μία φούσκα που θα κρατήσει το πολύ 2 χρόνια, αλλά απ’ ότι είδα, στην τελευταία επίσκεψή μου, αντέχει ακόμα και μαζεύει αρκετό κόσμο όλων των ηλικιών και κατηγοριών.
Φτάνω λοιπόν στην Τρώων Κυριακή μεσημέρι προς απόγευμα με αρκετό ήλιο, θαυμάζω με τη σύζυγο τη βουκαμβίλια σε παρακείμενο μαγαζί και κατευθύνομαι για το Άστερ.
Βλέπω το γωνιακό νεοκλασικό και με κατακλύζει τρελή αγαλλίαση για το ορθόν της επιλογής.
Αμ δε. Το Άστερ δεν είναι στον α’ όροφο, άντε στο ισόγειο του νεοκλασικού που αποτελεί σπίτι διατηρητέο, αλλά στο υπόγειο. Αν και δεν έχω γενικά πρόβλημα με τους χώρους, ένα σφίξιμο στο στομάχι το ένοιωσα. Το οποίο σφίξιμο έγινε γροθιά όταν μπήκα στο μαγαζί.
Θα συμφωνήσω με τον Φινόκιο και θα πω: Από πότε η φορμάικα έγινε άποψη; Από πότε αυτό το συνονθύλευμα επίπλων αποτελεί στυλ; Και τι σου βγάζει σα μαγαζί έτσι ώστε να το γεμίζεις, να περιμένεις για να καθίσεις, ή να τρως στην “κουτσομπόλα” και να χαμογελάς από ευτυχία; (κουτσομπόλα = μικρός καναπές με δείγμα τραπεζιού δίπλα, όπου τοποθετούσαν συνήθως το τηλέφωνο τότε που δεν υπήρχε το ασύρματο και καθόταν η γιαγιά, μάνα, θεία κλπ και μιλούσε ώρες και ερχόταν ο λογαριασμός και τρελαινόταν ο παππούς, πατέρας, θείος διότι το απεριόριστο ήταν άγνωστη έννοια).
Άντε, το μωσαϊκό μου άρεσε, μου θύμιζε το σπίτι που μεγάλωσα, αλλά όλα τα άλλα ήταν επιεικώς απαράδεκτα. Τραπέζια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, καρέκλες ότι βρήκα πήρα, σκαμπό στο μπαρ-κουζίνα που έκλειναν τον χώρο και φορμάικα, μα πολύ φορμάικα. Μου θύμισε κουτούκι στα χειρότερα του, στο στυλ μαζευόμαστε, φέρνει ο καθένας ότι έχει τα μοιραζόμαστε και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη διαδήλωση αφού πρώτα φάμε. Τα πανό τα αφήνουμε έξω γιατί μέσα ο χώρος είναι μικρός, που να χωρέσουμε; Άσε που, το να ακούς τι λένε στο δίπλα τραπέζι μπορεί να είναι και αυτό μια άποψη, in κατάσταση.
Σιγοτραγουδώντας, μία το “Kουτούκι του Γιαβρή” της Κατερίνας και μία το “Evening over rooftops” του Edgar, θαυμάζοντας τον πέτρινο ανάγλυφο τοίχο, από τα λίγα που άξιζαν και πίνοντας μια ρακή συνοδεία κριτσινιών και sauce σαν κηπουρού, λέω στη σύζυγο να μην απογοητεύεται γιατί, στην τελική, ήρθαμε για την παρέα και το καλό φαγητό. Είναι όμως να μη σου κάτσει στραβά από την αρχή.
Να σου και τα ξαδέρφια, έρχεται και η χαμογελαστή σερβιτόρα χαιρετά τον ξάδερφο που έχει ένα πρόσωπο στο μαγαζί και ξεκινάμε την παραγγελία.
Ανοίγω κατάλογο, βλέπω λίγα, εκ των οποίων κάποια σβησμένα με μαρκαδόρο, μη στεναχωριέστε λέει η κουνιστούλα κοπελίτσα, έχουμε λίγα και καλά αλλά και κάποια πιάτα ημέρας, οπότε, σίγουρα, θα έχετε παραπάνω επιλογές. Έριξε πολύ τρέξιμο η μικρούλα με το ωραίο χαμόγελο μιας και ήταν η κύρια παίκτρια του μαγαζιού και τα κατάφερε πολύ καλά, αλλά δε δικαιολογείται να ξεχάσει να αναφέρει το κότσι, που ήταν στα πιάτα ημέρας.
Ξεκινήσαμε με πολύ καλή φακοσαλάτα με σολομό, μυρωδικά, άνηθο, κρεμμυδάκι και λεμόνι, δροσερή, πληθωρική, που έβγαζε όλα τα αρώματα και σε καλωσόριζε με τον καλύτερο τρόπο στο μαγαζί. Τουλάχιστον εμένα και τον ξάδερφο διότι οι 2 σύζυγοι διαπίστωσαν ότι κάποιες φακές “κράταγαν’’. Δεν το κατάλαβα, τυχερά είναι αυτά.
Συνεχίσαμε με την αστεροπατάτα στην οποία έκανε παρέα το ξύγαλο. Η πατάτα τηγανιτή θύμιζε ετοιματζίδικη country style αλλά ήταν χεράτη, κομμένη σε αρκετά μεγάλα κομμάτια, δεν κρατούσε καθόλου, χρυσαφένια και τραγανή απ’ έξω και από μέσα αφράτη, έδενε απίθανα με το αλοιφοκοκκώδες τυρί από τη μεγαλόνησο, το οποίο εξισορροπούσε με τη δροσιά του το κάψιμο της πατάτας. Το όλο πιάτο συμπλήρωναν η κατάλληλη ποσότητα ρίγανης και το χοντρό αλάτι.
Μέχρι στιγμής, συνοδεύοντας με ρακή, πηγαίναμε πολύ καλά.
Λάτρης του απακίου γαρ, δε θα μπορούσε να λείψει από τη φορμάικα, η οποία, παρέλειψα να σας πω, ότι είναι επιφάνεια που γλιστράει, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σαν τη slide κιθάρα που έπαιζε ο Θάνος ένα πράμα, που όταν έπινε λίγο παραπάνω του γλιστρούσαν οι νότες και ξημεροβραδιαζόμασταν στις πρόβες.
Απάκι λοιπόν απαράδεκτο διότι, απλά, το έβγαλε από τη συσκευασία και όπως ήταν σε ακανόνιστα κομμάτια, το πέταξε 45 δεύτερα στο τηγάνι και μας το πλάσαρε με μία φέτα λεμόνι. Σκληρό και λιπώδες. Δεν κατέβαινε, με τίποτα, στο στομάχι. Όπως και το ξιδάτο λουκάνικο το οποίο ήταν το κλασικό παστό, μέτριο όμως σε γεύση και πολύ, μα πάρα πολύ σκληρό.
Άλλη μια ρακή για την παρέα, τη συζήτηση και για να χωνέψουμε τους μεζέδες. Σύνολο μέχρι τώρα 3 ρακές. Να ενθυμείστε το νούμερο, έχει σημασία.
Τελείωσαν οι μεζέδες και πάμε στα πιάτα ημέρας που ήταν και τα κυρίως και αυτά στη μέση. Πήραμε, λοιπόν, αρχικά σκιουφιχτά με στακοβούτυρο και τριμμένη ξινομυζήθρα. Αρκετά γευστικά, με το σωστό βράσιμο και σε νορμάλ ποσότητα, χωρίς να καλύπτεται η γεύση τους από τα μυρωδικά και το τυρί.
Συνεχίσαμε με αρνάκι στη γάστρα με τις ίδιες τεράστιες πατάτες. Εδώ το αρνί ήταν αρκετά μαλακό, μεγάλο κομμάτι χωρίς πολύ κόκκαλο, σωστά αλατοπιπερωμένο και αρωματισμένο με τα μυρωδικά του και φαγώθηκε άμεσα.
Το ίδιο συνέβη και με το κουνέλι με ξινόχοντρο τραχανά στα κόκκινα και αρκετά μυρωδικά. Το κουνέλι δεν το τρώω γιατί δε μ’ αρέσει γευστικά, όπως δεν τρώω και τον τραχανά. Εδώ απλά δοκίμασα λίγο, αλλά δε μου έκανε καμία αίσθηση να αλλάξω συνήθειες. Είδα όμως ενθουσιασμό από τους υπόλοιπους και το πιάτο στραγγίστηκε, οπότε άρεσε.
Τα κυρίως τα συνοδεύσαμε με ½ lt κόκκινο κρασί.
Το κεφάλι μου είχε αρχίσει, ήδη, να διαμαρτύρεται κάτι για το οποίο δεν υπάρχει δικαιολογία πέραν της προφανούς. Η ποσότητα που ήπιαμε ήταν μικρή οπότε ο συνδυασμός ρακής, κρασιού δεν επηρέασε, το φαγητό αρκετό, τσιγάρο δεν έπαιξε για να θεωρήσω ότι έπεσε καπνός, οπότε συμπεραίνω ότι η ποιότητα ήταν κάτω του μετρίου.
Μας κέρασαν σπιτική καρυδόπιτα, δε μ’ άρεσε, αλλά ποτέ μην κρίνεις το κέρασμα.
Συνοψίζοντας, δε θεωρώ ότι υπάρχει περίπτωση να ξαναπάω, αν και το φαγητό ήταν άνω του μέσου όρου, αλλά ο συνδυασμός φαγητού, ποτού, περιβάλλοντος, συνυπολογίζοντας ότι πληρώσαμε 4 άτομα 18 ευρώ το κεφάλι, ήτο θανατηφόρος.
Καλή η προσπάθεια των παιδιών που απ’ ότι έμαθα ασκούν το επάγγελμα του ηθοποιού, αλλά αυτό το κουλτουριάρικο, αναρχοαυτόνομο, αριστερίζον δεκαετίας 80, με τις περίεργες αλλά και extreme στιλιστικές πινελιές ή παρεμβάσεις του χώρου και του κόσμου δε με εξιτάρει.
Και μεις ροκάραμε όταν οι άλλοι ακούγανε μπιτάκια, και μεις φορέσαμε μαρξιστικά αμπέχονα όταν οι άλλοι φορούσαν μοντγκόμερι και μεις διαβάσαμε Bukowski, Ginsberg και Kerouac και μεις ήμασταν ασυμβίβαστοι και ανατρεπτικοί, αλλά ένα στυλ το κρατούσαμε και το κρατάμε ακόμα.

04 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Επισκεφτήκαμε το Άστερ για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο έχοντας ακούσει πολύ καλα λόγια για το περιβάλλον και φαγητό του.

Το ντεκόρ και το περιβάλλον είναι πράγματι ενδιαφέρον, προσωπικά βρήκα τη- μοναδική-τουαλέτα του καταστήματος ψαρωτικη και πρωτότυπη και ο όρος νεοτερίζων κουτούκι είναι πράγματι αυτό που το χαρακτηρίζει, έχοντας την απαραίτητη αύρα χιπστεριας που ειναι της μοδός.

Αναφορικα με το φαγητό ενώ η πρώτη επίσκεψη ηταν αναμφίβολα θετική οι επομενες δυο που πραγματοποιηθηκαν τους επομενους μηνες μας αφησαν ακρως δυσαρεστημενους.

Στην τελευταια ειδικα, που εγινε προ ημερων τα 2 κυριως πιατα ηταν απογοητευτικα.
Μοσχαρακι κατσαρολας με πουρε μελιτζανας - πιατο αρκετα διαφημισμενο και απο την κατα τ'αλλα ευγενεστατη σερβιτορα- με πολύ ομως εντονη γευση μπαχαρικων και με τον πουρε αρκετα αδιαφορο. Σου επεφτε βαρυ και κατεληγες να το τρως με το ζορι.

Το δευτερο κυριως πιατο, κοτοπουλο ΒΒQ με πατατες ήταν ένα μισοκαμμενο υπερβολικα μικρο φιλετο κοτοπουλου οπου η μαριναδα προφανως ειχε εξαφανιστει ως γευση και στη θεση της υπηρχε ενα στρωμα μαυρο. Οι τηγανιτες πατατες παροτι εμφανισιακα ελπιδοφορες - ηταν απογοητευση καθοτι αγευστες και σχετικα ωμες.

Τα μονα πιατα που αξιζαν ηταν η ψητη φετα σε φυλλο και η σαλατα, που δεν ηταν ομως αρκετα για να σωσουν την παρτιδα.

Ειναι κριμα στεκια που ξεκινησαν δυναμικα, επιασαν και εγιναν γνωστα με σταθερο κοινο, να παρουσιαζουν τετοια εικονα φαγητου, κακοφτιαγμενου και προχειρου με το προσχημα των οντως προσιτων τιμων τους.

Η εικονα που ειχαμε δεν ηταν αποτελεσμα κακων υλικων ή ποιοτητας, ηταν απλα κακη μαγειρικη και αδιαφορια.

24 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Ο χώρος προσεγγίζει τη "φιλόδοξη" πρόταση minimal mix & match που θυμίζει κουτούκι των παιδικών μας χρόνων με επίπλωση '70's. Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κακό, μπορώ να πω αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο.

Κι ενώ μπορώ να δω με συμπάθεια το σμίξιμο του "το στήνω με ότι βρήκα στα παλιατζίδικα" μου είναι αδιανόητο να πρέπει να τρώω πάνω στη φορμάικα. Έλεος πια! Το καθαρό τραπεζομάντηλο, το σουπλά και το σουβέρ – άλλη επιτυχία αυτή που τρέμεις μην στάξουν επάνω σου τα νερά από τα παγάκια του freddo ή του ποτού - είναι πρώτα θέμα ΥΓΙΕΙΝΗΣ. Που να ακουμπήσω την χαρτοπετσέτα, το ψωμί μου; εκεί που πέρασε το χιλιo-χρησιμοποιημένο vetex; Παράλληλα όμως είναι και θέμα καλλιέργειας σωστής αισθητικής αγωγής που, πιστέψτε με, φέρει σημαντική ευθύνη για τα δεινά μας. Δεν είναι θέμα μικροαστισμού αλλά προαγωγής από τον πρωτογονισμό!!!

Ενώ θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, με τις αποπροσανατολισμένες ιδεοληψίες που μας διακατέχουν τελευταία, περί σουσουδισμού και δήθεν απλοποίησης, σε λίγο θα τρώμε όλοι μαζί στην ταΐστρα!!! Η ευγένεια και η καλαισθησία δεν είναι μεμπτά στοιχεία. Η γυφτιά και η καφρίλα, η αγένεια και η αλαζονεία είναι που πρέπει να απορρίπτουμε.

Η κοπέλα που μας πήρε παραγγελία και μας σέρβιρε, όμορφη, νέα κοπέλα αλλά απέπνεε τσαντίλα. Αφού κάθε φορά που μας έφερνε κάτι νομίζαμε ότι θα μας το κοπάναγε στο κεφάλι. Αντίθετα ο νεαρός κύριος που μας έφερε το λογαριασμό ήταν συμπαθητικός και ευγενικός. Τα σερβίτσια επίσης "ότι βρήκα στο παλιατζίδικο και ρετάλια από το σπίτι" αλλά αυτό δεν ενοχλεί, είναι χαριτωμένο και ταιριάζει με το υπόλοιπο στυλ.

Προχωρώ στο γαστριμαργικό μέρος. Η παρέα τρία άτομα και παραγγείλαμε μία σαλάτα ΑΣΤΕΡ, μία μερίδα μανιτάρια μαγειρευτά, μία κεφτέδες, μία φέτα σε φύλο με μέλι και μία πατάτες τηγανιτές (είναι κομμένες πολύ μεγάλες σερβιρισμένες με ρίγανη και χοντρό αλάτι/μάλλον προτηγανισμένες; δεν παίρνω όρκο) Οι γεύσεις γενικά είναι συμπαθητικές αλλά αδιάφορες, εκτός από τους κεφτέδες και την φέτα στο φύλο που ήταν πολύ ωραία. Ήπιαμε ένα κιλό λευκό κρασί χύμα (γλυκόπιοτο αλλά την άλλη μέρα ελαφρά ζαλάδα- μπορεί να ήταν τυχαίο) και δύο μπύρες. Οι μερίδες πολύ καλές. Στο τέλος μας κέρασαν ρακί και γλυκό. Οι τιμές του (€ 13 ανά άτομο) για τις μερίδες και την ποιότητά του είναι τιμιότατες.

Υπό την προϋπόθεση υιοθέτησης sous plat μιας χρήσης και αλλαγής συμπεριφοράς της κοπέλας που σερβίρει το μαγαζί προτείνεται για μια χαλαρή συνάντηση με φίλους.

12 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Πήγαμε παρέα πέντε ατόμων την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλαμε να φάμε "στη μέση" διάφορα πιάτα, οπότε ψάχναμε κάτι σαν μεζεδοπωλείο-ρακάδικο κοντά στην περιοχή των Πετραλώνων που μας βόλευε. Γενικά η περιοχή ενδείκνυται για γαστρονομική επιδρομή αν ψάχνεις κάτι πιο παρεϊστικο και με νότα παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς. Πάμε, λοιπόν...

Ήταν Σάββατο μεσημεράκι και βρήκαμε να κάτσουμε χωρίς κράτηση, αν και γενικά είχε κόσμο και ροή στα τραπέζια. Αρχικά, μας ρωτάνε αν θέλουμε νεράκι βρύσης ή εμφιαλωμένο (καλή κίνηση). Ωστόσο, γενικά οι σερβιτόροι ήταν λίγο δυσεύρετοι και σε mood... Ικαρίας!! Καθόλου καλό όταν πεινάς ή όταν θες να παραγγείλεις κάτι συμπληρωμάτικο άμεσα ή όταν βιάζεσαι να πληρώσεις για να φύγεις.

Σχετικά με το φαγητό... Ψωμάκι το κλασικό της ταβέρνας που χρειάζεσαι και δεύτερο για παπάρα. Τα χορτοπιτάκια που πήραμε πολύ νόστιμα και με πολύ ωραία ζύμη. Επειδή έχει τύχει να φάω χορτοπιτάκια από χεράκια Κρητικιάς νοικοκυράς, εχώ να πω ότι ήσαν σχεδόν ίδια! Το απάκι πολύ νόστιμο, αν και το απάκι σαν υλικό είναι πάντα νόστιμο και πρέπει να είσαι χαϊβάνι για να το καταστρέψεις! Παραγγείλαμε επίσης αυγά με παστουρμά, τα οποία ήταν επίσης πετυχημένο πιάτο, αλλά σε άλλα μαγαζιά έχω φάει το ίδιο πιάτο καλύτερα εκτελεσμένο. Λουκανικάκια επίσης καλομαγειρεμένα, αλλά όχι κάτι το φοβερό σαν ποιότητα (δεν ήταν βέβαια και αυτά των παιδικών parties). Οι πατάτες είναι χοντροκομμένες, μαλακιές μέσα και με κρούστα απ εξώ! Πρέπει λογικά να τις βράζουν πρώτα και μετά να τις ρίχνουν σε καυτό τηγάνι, γιατί δεν είχαν απορροφήσει καθόλου λάδι εσωτερικά. Η σαλάτα (την ομώνυμη πήραμε απ' ό, τι θυμάμαι) ήταν αξιοπρεπέστατη με ωραία ισορροπία μεταξύ λαχανικών και βινεγκρέτ). Τέλος, παραγγείλαμε κι ένα πιάτο ημέρας με κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές. Εγώ δεν ξετρελάθηκα βρήκα τη σάλτσα αραιή και το κοτόπουλο όχι πολύ σωστά μαγειρεμένο. Παρόλαυτά, σε άλλα άτομα από την παρέα άρεσε....

Εν κατακλείδι, είναι καλό μαγαζί, αξίζει να παει κανείς και για τον χώρο, τον οποίο βρίσκω πολύ όμορφο και γραφικό, να μιλήσει με την παρέα του, να πίνει και να τσιμπολογάει μεζέδες... Σίγουρα δεν είναι για κάποιον που ψάχνει πιο πρωτότυπη και μοντέρνα κουζίνα ή εμφανισιακά εντυπωσιακά πιάτα και κυριλέ σέρβις.

1 medium

29 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Ειχα ακουσει απο πολλους φιλους μου οτι ηταν καλο κ ετσι αποφασισα να παω. Το service ηταν καπως αποτομο κ μας εφεραν τα πιατα με λαθος εδεσματολογικη σειρα. πολυ μετριες γευσεις σχεδον ολα ηταν αναλατα αν κ το μενου φαινοταν ενδιαφερον, ψαχναμε πολυ ωρα τη σερβιτορα για να συμπληρωσουμε κατι στην παραγγελια σε εναν πολυ μικρο χωρο!

Το γλυκο στο τελος ηταν κρεπα σοκολατα η οποια ηταν μετρια προς κακη. Νομιζω οτι υπαρχει πολυς ντορος για το τιποτα

06 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Τα Πετράλωνα, κάτω και άνω, προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών σε γεύση ποιότητα στιλ και τιμή. Αν σε βγάλει ο δρόμος σου εκεί κάτι θα βρεις της προκοπής να φας ( αν βρεις να παρκάρεις).

Δεδομένου των επιλογών που υπάρχουν ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Αυτό με κάνει να πιστεύω οτι όλα τα μαγαζιά θα πρέπει να διατηρούν ένα κάποιο επίπεδο... αυτό όμως δεν είναι δεδομένο και έπρεπε να διαβάσω τις κριτικές του ask4 πρώτα και μετά να συρθώ μέχρι τα Πετράλωνα.

Λοιπόν έχω βάλει μια τιμή κατα άτομο στα 17-25 όμως μπορεί να αδικώ το μαγαζί και την εμπειρία άλλων θαμώνων. Ο λόγος είναι οτι το μαγαζί είναι μεζεδοπωλείο με πιάτα απο 2,5 μέχρι 5-6 ευρώ. Κάτι σαν ελληνικό tapas τσιπουρο μπαρ. Τα περισσότερα χρήματα τα δίνεις για το κρασί τσιπουρο κλπ...

Οπότε αν έχεις φάει πριν καλός. Αν όχι τότε ετοιμάσου να πληρώσεις γύρω στα 20 ευρώ με κρασί...

Εμείς παρεά 10 ατόμων πήραμε

Λουκάνικα ξυδατα (χ2) πολύ καλά και ζουμερά και αρωματικά, γνήσια κρητικά το must του μαγαζιού, αν και όχι και ουσιαστικός λόγος για να ξαναπάω

Φάβα ( x2) - πραγματικά δλδ πόσο δύσκολο είναι να την φτιάξεις. Η τουλάχιστον αν την κάψεις να μην την σερβίρεις. Εκτός και αν ήταν κάποιο είδος καπνιστής φάβας και έγω δεν το ξέρω οπότε συγνώμη... ενημερώστε τον κατάλογο σας

Πατάτες τηγανιτές, οκ πολύ καλές σερβιρισμένες με ξινόγαλο (Εξτρα)

Απάκι Αστερ - Πολύ καλό

Σαλάτες με μανούρι - Μετριες

Λουκάνικο Κρητικό - Οκ Καρφουρ ποιότητα

Λουκάνικο αγριόχοιρου - μετριότατο

Κρασί κόκκινο. Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα δύσκολα. Δύο επιλογές κρασιού κόκκινο λευκό τα οποία είναι αρκετά καλά για χύμα όμως στα 10 ευρώ το κιλό. Σε γειτονικά μαγαζιά με αυτά τα λεφτά παίρνεις επώνυμο εμφιαλωμένο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Το σερβις μέτριο κρύο, αργό αλλα γενικά οκ. Προσωπικά δεν το προτείνω ούτε θα ξαναπάω. Ειδικά αν πεινάω.... η θέλω να έχω μια επιλογή απο κρασιά σε καλή τιμή.

Ο χώρος έχει πρόβλημα με τον ήχο