Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

22 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Ψάρι στο βουνό! Εντάξει δεν έγινε κανένα τσουνάμι για να μας μυρίσει ψαρίλα στην Άνοιξη αλλά γιατί όχι παρακαλώ, μόνο οι παραθαλάσσιες ταβέρνες έχουν το προνόμιο ?

Στον ίδιο χώρο που στεγάζοταν ο Γιώργος του Βυθού λειτουργεί από το φθινόπωρο το Αρχιπέλαγος. Το concept είναι ακριβώς το ίδιο. Πρόκειται για ψαροπωλείο με τον κλασικό του πάγκο τίγκα στον πάγο και από πάνω τα κελεπούρια.

Παράλληλα όμως λειτουργεί και ως εστιατόριο γιατί ρε αδερφέ δεν μαγειρεύουμε όλοι στο σπίτι, να μαζευτούν και οι γάτες απέξω να νιαουρίζουν.

Αξίζει να περιγράψουμε λίγο το Αρχιπέλαγος. Βρίσκεται πάνω στη λεωφόρο Μαραθώνος και απέναντι από τα Jumbo. Διαθέτει πάρκινγκ και γενικά το βρίσκεις εύκολα.

Ο πρώτος χώρος που συναντάς έχει καμιά δεκαριά τραπέζια με μπλε νησιώτικα τραπεζομάντηλα και την αντίστοιχη διακόσμηση που θα περίμενες π. χ. στο Λαύριο και στο Μαραθώνα.

Το καλοκαίρι υποθέτω ανοίγει γιατί ουσιαστικά πρόκειται για βεράντα και σου έρχεται και η βοή από το δρόμο, αλλά τώρα είναι ήσυχα, με θεά το πάρκινγκ και τη λεωφόρο βέβαια πάντα.

Οι πιο μέσα χώροι είναι καθαροί όπως και έξω αλλά φωνάζουν για την παλαιότητα τους. Πρώτα συναντάς το ψαροπωλείο που λέγαμε και μπορείς να διαλέξεις την ψαριά σου. Οι τουαλέτες είναι στο υπόγειο και είναι επίσης καθαρές.

Στο βάθος (όχι κήπος που λέμε) ένας μεγαλύτερος χώρος προορίζεται μάλλον για μεγάλες συνάξεις και έχει περισσότερη άπλα. Εκεί κυριαρχεί το ξύλο και μια αύρα από τα 70tees.

Με το που κάθεσαι σε υποδέχονται με μια μικρή ψαρόσουπα σερβιρισμένη στην κατάλληλη θερμοκρασία, πολύ ωραία ιδέα αυτή.

Όλο το προσωπικό είναι άψογο, εξυπηρετικοί, με το χαμόγελο και καλύπτουν με το βλέμμα όλο το μικρό εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε δεν περιμένεις για τίποτα.

Δοκιμάσαμε βραστά λαχανικά που ήταν μια χαρά, τυροκαυτερή που δυστυχώς ήταν έτοιμη (ή πολύ ώρα στο ψυγείο και αυτό είναι φάουλ γιατί δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο να έχεις δικιά σου τυροκαυτερή), σαλάτα με καρότο και λάχανο και από ψάρι επιλέξαμε μπακαλιάρο ψητό.

Το κυρίως πιάτο ήταν λοιπόν νοστιμότατο και αν και δεν είμαι ειδικός στο ψάρι μου φάνηκε φρέσκο.

Κόστισε όμως 48 ευρώ το κιλό. Επίσης χωρίς να σε ρωτήσουν σε χρεώνουν εμφιαλωμένο νερό, λες και η περιοχή δεν έχει καθαρό νερό βρύσης, αυτή είναι μια κλασική πλέον τακτική. Στα συν όμως να προσθέσω ότι το ψωμάκι ήταν φρέσκο.

Τι να πω, ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είχα απαιτήσεις για έναν κυριλέ χώρο η αλήθεια είναι, αλλά οι τίμες ήταν μια χαρά κυριλέ. Δώσαμε 67 ευρώ για αυτά τα λίγα που περιέγραψα.

Θα ήθελα πολύ να ξαναπάω γιατί προφανώς είναι το μοναδικό μαγαζί με καλό ψάρι βορείως της Νέας Ερυθραίας (που έχει μπόλικα πλέον) και φυσικά εξαιρώ τον Κουρσάρο γιατί είναι για πολύ υψηλά εισοδήματα που δεν έχουν που να ξοδέψουν τα λεφτά τους.

Κρατάμε τα θετικά, πως μείναμε ευχαριστημένοι και πήραμε τη δόση μας από φώσφορο.