Loader

Περιγραφή

Ινδικό ταχυφαγείο.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

2 medium

26 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Κλασική αξία στο κέντρο της Αθήνας για ινδική κουζίνα, αποτελεί για εμένα το εστιατόριο Mirch. Ιδανικό στέκι για οικογένειες, αλλά και παρέες, οι οποίοι είναι λάτρεις της πικάντικης κουζίνας.

Ένα σχετικά μικρό εστιατόριο στο Μοναστηράκι, το οποίο διαθέτει έναν πολύ μικρό κάτω χώρο, όπου βρίσκεται και η ανοιχτή κουζίνα, στην οποία παρακολουθείς τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουν, καθώς και έναν μεγαλύτερο χώρο στον πάνω όροφο. Ο eπάνω όροφος διαθέτει γύρω στα 15 τραπεζάκια περίπου και ένα μικρό τραπεζάκι στο μπαλκονάκι, κατά τους θερινούς μήνες. Διαθέτει επίσης μεγάλα παράθυρα, τα οποία δροσίζουν την ατμόσφαιρα όταν είναι ανοιχτά την άνοιξη. Ένα μαγαζί το οποίο σχεδόν πάντα είναι γεμάτο, όλες τις ώρες, όμως σίγουρα θα βρεις διαθέσιμο τραπέζι.

Παραγγέλνεις κατά την είσοδό σου στο εστιατόριο, στο ταμείο, επιλέγεις το που θα καθίσεις και όταν είναι έτοιμα, φωνάζουν τον αριθμό της απόδειξής σου ώστε να στα φέρουν στο τραπέζι σου.

Τελευταία φορά, το επισκεφθήκαμε χθες το μεσημέρι, μία παρέα πέντε ατόμων. Παραγγείλαμε όπως πάντα ινδικό σουβλάκι, το οποίο είναι αρκετά χορταστικό. Αποτελείται από ένα μεγάλο τυλιχτό σουβλάκι, κομμένο στα δύο, με πίτα nan, λαχανικά και κοτόπουλο Tikka. To κόστος του είναι 4€. Προσοχή! Σε όσους δεν αρέσουν τα καυτερά, πρέπει να αναφέρουν πως δεν επιθυμούν το σουβλάκι τουςνα είναι καυτερό, καθώς το συγκεκριμένο, όπως και τα περισσότερα πιάτα τους άλλωστε, είναι αρκετά έως πολύ καυτερά. Ακόμα, παραγγείλαμε Chicken Rakora, πεντανόστιμα κομμάτια κοτόπουλου, μαριναρισμένα με κάρυ και συνοδευόμενα από μία γευστικότατη και δροσερή sauce, κόστους 5€. Συνεχίσαμε με λεπτή πίτα Roti, ψημένη σε ταντούρι, χωρίς μαγιά, κόστους 1,5€. Πληρώσαμε σύνολο 33 ευρώ και τα πέντε άτομα και φύγαμε όλοι φουσκωμένοι από το μαγαζί.

Το προσωπικό πάντα ευγενέστατο. Και η κοπέλα στο ταμείο, αλλά και οι κοπέλες οι οποίες φέρνουν τις παραγγελίες.

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός ποιότητας, γεύσης και τιμής σε ένα εστιατόριο. Σίγουρα θα ξαναπάω!!!

3 medium

18 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

MIRCH λοιπόν. Το θέμα είναι με τι θα το συγκρίνεις. Αν το συγκρίνεις με κάποια άλλα ινδικά, μπορεί λίγο να υπολείπεται. Δεν είμαι ειδήμων οπότε δεν μπορώ να μιλήσω. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να το συγκρίνουμε με τα δικά μας τα ταχυφαγεία. Ε τότε δεν νομίζω να συγκρίνεται, γιατί απέχει πάρα πολύ τόσο σε γεύση όσο και σε ποσότητα αλλά και σε τιμές. Το τελικό αποτέλεσμα για μένα ήταν θετικό παρά τα μικρά του φάουλ. Δύο άτομα λοιπόν πήγαμε Σάββατο, ευτυχώς νωρίς, και βρήκαμε τραπέζι στον επάνω όροφο. Φάουλ, μικρό, η στενότητα των τραπεζιών. Είπαμε όμως ότι είναι ταχυφαγείο και έτσι το προσπεράσαμε. Φάουλ μεγαλύτερο, η ζεστή μπύρα που μου σέρβιραν. Στα θετικά τώρα. Πήραμε ένα Τίκκα σουβλάκι που ήταν αρκετό σε ποσότητα και εύγευστο, ενώ για την καυτεράδα του ήταν μέτριο όπως ακριβώς το είχαμε ζητήσει στα 4 ευρώ. Ένα κοτόπουλο Vindaloo στα 8 ευρώ που όπως το είχα ζητήσει ήταν πύραυλος. Πολύ καυτερό, αλλά νοστιμότατο που μαζί με το ρυζάκι, στα 3 ευρώ, έγινε μία τεράστια μερίδα αρκετή για δύο άτομα. Το νεράκι βρύσης είχε προσγειωθεί στο τραπέζι από την αρχή και η εξυπηρέτηση γύρω στα δέκα λεπτά από την παραγγελία. Φύγαμε αρκετά ευχαριστημένοι (και χορτασμένοι) από το συγκεκριμένο μαγαζί με μόλις 15 ευρώ. Αξίζει; και βέβαια αξίζει και μάλιστα αρκετών επισκέψεων.

29 Σεπ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το MIRCH είναι από τα δημοφιλή εστιατόρια της Ερμού καΙ των γύρω περιοχών (Μοναστηράκι-Θησείο), αφότου άνοιξε εδώ και τρία σχεδόν χρόνια (τον Ιανουάριο του 2013). Το Σάββατο 19/9, το επισκέφθηκα πάλι, αφού είχαν προηγηθεί 2-3 επισκέψεις μου, με take away, αλλά & delivery σε γειτονικό μαγαζί μιας φίλης.

Το γνωστό ταχυφαγείο μού έχει δημιουργήσει κάπως αντιφατικές εντυπώσεις, με σκαμπανεβάσματα στο φαγητό του. Ίσως πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε κάποια φαγητά του, με ενδεχόμενες μικροτροποιήσεις στο μενού όσων εδεσμάτων δεν τραβάνε, όσο π. χ. τα ινδικά σουβλάκια του, που είναι και το μεγάλο ατού του μαγαζιού. Ο καλύτερος τρόπος για μερική αναθεώρηση της γαστρονομικής πολιτικής είναι φυσικά οι παρατηρήσεις των πελατών και ειδικά των τακτικών και έμπειρων θαμώνων. Όπως έχει ήδη επισημανθεί στο site από διάφορους χρήστες προέχει η π ο ι ό τ η τ α έναντι της π ο σ ό τ η τ α ς. Εξηγούμαι: δεν αναφέρομαι στην ποιότητα των πρώτων υλών, που δεν τις αμφισβητώ, αλλά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα - τη νοστιμιά του πιάτου!!

Το MIRCH στεγάζεται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού κτιρίου. Στον κάτω χώρο εντυπωσιάζει το μεγάλο ψυγείο με άπειρες ετικέτες από μπύρες, το μπαρ με τα 7-8 ψηλά σκαμπό μπροστά απ' τη μπάρα, καθώς και η ανοιχτή κουζίνα. Ο μικρός χώρος επιτρέπει μόνο 3 τραπεζάκια για 10 άτομα το πολύ. Όλοι οι άλλοι θαμώνες του, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες αιχμής και τα Σ/Κ, πάνε υποχρεωτικά στον πρώτο όροφο, με τα μεγάλα παράθυρα επί της Ερμού, τους σοκολατί βαμμένους τοίχους και τα 20 τραπέζια, που εξυπηρετούν περί τα 50 άτομα, τα οποία θα περιμένουν υπομονετικά την εκτέλεση της παραγγελίας τους, αφού το μαγαζί είναι self-service.

To MIRCH -που στα ινδικά σημαίνει καυτερό και πιπεράτο- κάνει delivery στα πέριξ και φυσικά έχει take away για όποιον το επιθυμεί. Λειτουργεί καθημερινά από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 2.00 τη νύχτα, ενώ απ' το προσωπικό του (περί τα 5-6 άτομα ανά βάρδια) ξεχωρίζει η πρόθυμη κοπέλα που είναι επί του μπαρ. Επαναλαμβάνω πάντως ότι όταν επικρατεί το αδιαχώρητο χρειάζεται κατανόηση και υπομονή.

Καθώς πήγα νωρίς το μεσημέρι, στάθηκα τυχερός γιατί βρήκα τραπεζάκι κάτω και ενώ περίμενα τα φαγητά παρακολουθούσα το δραστήριο μάγειρα, θαρρώ απ' το Μπαγκλαντές (άλλωστε, οι 2 χώρες συνορεύουν και οι κουζίνες προσομοιάζουν).

Ήρθε κανάτα με παγωμένο νερό αλλά όχι κέρασμα! Είμαι της γνώμης ότι ακόμα κι ένας τέτοιος χώρος θα μπορούσε να σου προσφέρει τουλάχιστον ένα στοιχειώδες κατιτί, π. χ. μια μικρή πιτούλα nan ή roti ή κάτι παρεμφερές. Ίσως και να είμαι υπέρ το δέον ονειροπόλος...

Δοκίμασα τα εξής πιάτα, που ετοιμάστηκαν σε 5-10 λεπτά:

-Απ' τα ορεκτικά πήρα κοτόπουλο Pakora (μαριναρισμένα κομμάτια με κάρυ και μπολάκι με sauce γιαουρτιού και μπαχαρικών), τιμή 6 €. Στη γεύση του ήταν ουδέτερο, αλλά σε ποσότητα γ ι γ α ν τ ι α ι ο (πάνω από 30 κομμάτια, ικανά να χορτάσουν όχι 2 άτομα, αλλά ολόκληρο λόχο!! ).

-Απ' τα κυρίως πιάτα έφαγα τη Dall Mash -αδυναμία μου- δηλ. τις ινδικές φακές με μπαχαρικά. Τιμή 6.80 €. Κι εδώ ισχύουν τα ίδια, για τεράστια ποσότητα και ουδέτερη ποιότητα, ειδικά αν το έδεσμα συγκριθεί με αυτό του AVOCADO ή του BABA JI, που σας είχα παρουσιάσει στο παρελθόν.

- Απ' τη μεγάλη ποικιλία με τις μπύρες (33 υπάρχουν ενδεικτικά στο σχετικό κατάλογό τους, με τιμές 3-6 €), επέλεξα τη βραβευμένη ελληνική της ευβοϊκής Septem, Mary Rose Red, 330 ml., ιδιαίτερα γευστική και φρουτώδη (3 €).

Ο λογαριασμός έφτασε τα 16 €, βεβαίως με κανονική απόδειξη.

Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει το δημοφιλές ινδικό σουβλάκι τους (2 τεμ. χορταστικής πίτας nan με λαχανικά και κοτόπουλο Τikka (4 €). Ίσως το must του MIRCH!! Επίσης, τα Chana masala (ινδ. ρεβύθια με σάλτσα, στα 6.90 €), και το κοτόπουλο Βiryani, με τηγανιτό ρύζι μπασμάτι, επίσης ενδιαφέρον (7 €).

Υπάρχει μια ποικιλία από πίτες, λαχανικά & ρύζια (μέχρι 7 €), και διάφορα κοτόπουλα (7-9 €), όπου ξεχωρίζει το γνωστό Kοrma (με κρέμα, κάσιους και καρύδα (στα 8.50 €) και το Tikka -του φούρνου ταντούρι, με γιαούρτι, μπαχαρικά και sauce μέντας, (9 €).

Συμπερασματικά, το κάπως αυστηρό 2 στη βαθμολογία της γεύσης (ουσιαστικά πρόκειται μάλλον για 2.50 στα 4) αποσκοπεί στην ανάγκη περαιτέρω ψαξίματός τους, εφόσον 'ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ' εν τω ευ το πολύ'!!

Αν βρεθείτε στην περιοχή, βολτάροντας ή ψωνίζοντας, αν συμπέσει να πεινάτε πολύ και να μην είναι ώρα αιχμής, μπορείτε φυσικά να το επισκεφθείτε.
Εγώ, πάντως, χορτάτος κυριολεκτικά, σκοπεύω να πάω γι' άλλα...

15 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Πεμπτη βραδυ μετα απο θεατρο και ψαχνουμε κατι στο κεντρο να τσιμπησουμε στα γρηγορα! Θυμηθηκα το mirch που ηθελα πολυ καιρο να δοκιμασω αλλα δεν ειχε τυχει.

Θα ξεκινησω απο το χωρο αν και εχει περιγραφει αρκετα σε προηγουμενες κριτικες θα σταθω σε αυτο που μου κεντρισε το ενδιαφερον, δηλαδη στους φουρνους που εχει οπου οι πιττες νααν ψηνονται επιτοπου.

Η εξυπηρετηση ειναι πολυ καλη απο την κοπελα που παιρνει τις παραγγελιες, το μονο αρνητικο ειναι οτι καθυστερει παρα πολυ, δηλαδη για δυο ινδικα σουβλακια περιμεναμε γυρω στα 20 λεπτα.

Δοκιμασαμε μονο το σουβλακι τους, το οποιο εμενα μου αρεσε αρκετα τα λαχανικα που ειχε εδεναν αρκετα και εσβηναν την "αψαδα"(να τονισω οτι εαν καποιος δεν τρωει τα καυτερα μαλλον θα απογοητευτει)η πιτουλα ομως ηταν τοσο γευστικη που πραγματικα ενθουσιαστηκα.

Επισης η σως που εχει, που δεν ειμαι σιγουρη για τα συσταστικα της, νομιζω οτι δενει απολυτα γευστικα με τα υπολοιπα υλικα. Το μονο που θα ηθελα να δοθεί σαν επιλογη ειναι ενα ακομη κρεατικο εκτος απο το κοτοπουλο.

Τελος το vfm για το σουβλακι ειναι εξαιρετικο δηλαδη κοστιζει 4 ευρω και ειναι πλουσιο σε υλικα. Απο οτι ειδα κατα τη διαρκεια της αναμονης ολες οι μεριδες τους ειναι γενναιοδωρες. (οι μεριδες κοστιζουν απο 6-8 ευρω περιπου)Με βαση ενα κανονικο γευμα εβαλα το ευρος των τιμων στο 10-16, στη συγκεκριμενη περιπτωση σε εμας κοστισε φυσικα πολυ λιγοτερο.

Λογω αγαπης στην ινδικη κουζινα σιγουρα οταν μου δοθει η ευκαιρια θα επιστρεψω, μου "εκλεισε το ματι"το κοτοπουλο πακορα.

Δυστυχως δεν μπορεσαμε να καθισουμε και να δοκιμασουμε κατι περισσοτερο διοτι ειχε ηδη πολλες παρεες σε αναμονη παρολα αυτα η πρωτη δοκιμη ηταν θετικη αρα αν βρισκεστε καπου τριγυρω ειναι μια καλη λυση. Σιγουρα υπαρχουν πολυ καλυτερα ινδικα, αλλα στην κατηγορια του street food ειναι αρκετα ψηλα.

0 medium

01 Νοε 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

Καθημερινή βράδυ βόλτα στο κέντρο, ψάχνοντας για ένα street food γεύμα, θυμήθηκα το mirch. Έτσι λοιπόν αφού περπατήσαμε στην Ηφαίστου και αποφύγαμε να ανηφορίσουμε στα γνωστά Θανάσης και Μπαϊρακτάρης, στρίψαμε και βγήκαμε στην Ερμού με τα πιο πολλά μαγαζιά κλειστά εκείνη την ώρα, με τελικό προορισμό το ινδικό "σουβλατζίδικο".

Χώρος (3/4):

Ένας μικρός χώρος, μοντέρνος με την πέτρινη επένδυση, το μπάρ με τα τζαμένια και φωτισμένα ψυγεία με την μεγάλη ποικιλία ποτών και απο την άλλη το ταμείο με την ανοιχτή κουζίνα. Πιο συγκεκριμένα ένας χώρος με τζάμι προστατευμένος με τους φούρνους tandoori, τόν πάγκο οπου ετοιμάζει τις πίτες naan, την κουζίνα όπου παρασκευάζουν τις βέργες με τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου και ακριβώς απο δίπλα 2 κοπέλες που φρόντιζαν να τυλίγουν τα σουβλάκια. Λιγοστά τραπεζάκια στον κάτω όροφο και κάποια παραπάνω στον επάνω όροφο.

Γεύση (3/4):

Θα μιλήσω μόνο για το τυλιχτό Ινδικό σουβλάκι που δοκιμάσαμε. Μεγάλο με μαλακή πίττα Νααν, με κομμάτια κοτόπουλου, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και μια σώς άσπρη την οποία δεν κατάλαβα τα συστατικά της.

Τυλιγμένο σφιχτά με λαδόκολλα και κομμένο στην μέση και τοποθετημένο σε μια ωραία χάρτινη τσάντα ανακυκλωμένη, μαζί με καλής ποιότητας χαρτοπετσέτες έγινε το αντικείμενο της μανιάς μας λίγα λεπτά αργότερα στον δρόμο λίγο πιο πάνω.
Πολύ γευστικό, λίγο παραπάνω καυτερό απο ότι θα το θέλαμε ένιωσα σαν να είχα κάνει μια μικρή καυτηρίαση.

Εξυπηρέτηση (2/4):

Οι υπάλληλοι λίγοι αλλά εάν σκεφτείς το μέγεθος του μαγαζιού είναι μια χαρά. Το κακό είναι ότι η κοπέλα στο ταμείο δεν ήταν όσο χαμογελαστή όσο θα έπρεπε (για την ακρίβεια σχεδόν μουτρωμένη) και χωρίς να είναι αγενής αλλά ούτε το αντίθετο, χαλούσε την εικόνα του μαγαζιού καθώς μόνο με αυτήν μίλησα.
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ιδιαίτερα γρήγοροι για φαγάδικο στα όρθια καθώς υπήρχαν πολλές παραγγελίες τις οποίες αδυνατούσε να διεκπεραιώσει γρήγορα. Εμείς πρέπει να περιμέναμε τουλάχιστον

Value for money (4/4):

Για το σουβλάκι και μονο για αυτό θα πω ότι το μαγαζί ειναι τρελό Vfm, καθώς με μόνο 4 ευρώ παίρνεις ένα τεράστιο σουβλάκι. Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να μιλήσω καθώς δεν τα γεύτηκα, αλλά απο τον κατάλογο που έριξα μια ματιά δεν μπορώ να τα πω πολύ οικονομικα.

Συμπέρασμα:

Μια μύηση στο ινδικό φαγητό, με ένα ωραίο, οικονομικό ινδικό σουβλάκι σε ένα ωραίο και καθαρό χώρο. Δοκιμάστε το, αξίζει!!

07 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Τυλιχτό με τίκα κοτόπουλο εξαιρετικό και χορταστικό. Νταλ φακές υπέροχες. Λαχανικά πικάντικα πολύ καλά. Μερίδες πολύ μεγάλες. Ρύζι καλό.

Νάαν με σκόρδο πολύ ωραίο, σχετικά λάιτ. Από τα πιο vfm ινδικά, αλλά πολύ πίσω σε vfm από το abc της Αχαρνών, όπου βέβαια το περιβάλλον υστερεί και είναι όλα πολύ πιο αυθεντικά (πακιστανικά και καυτερά).

4 medium

24 Σεπ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Πήγαμε στο Mirch Κυριακή μεσημέρι μετά από βόλτα μας στο Μοναστηράκι.

Ωραίος ο κάτω όροφος με την βιτρίνα με τις μπύρες και την κουζίνα που βλέπεις τον Ινδό να μαγειρεύει. Είναι σαν να παντρεύεις την παράδοση με το μοντέρνο. Επειδή θέλαμε να κάτσουμε και να αφήσουμε κάπου τις τσάντες μας από κάτι ψώνια που είχαμε κάνει ανεβήκαμε στον πάνω όροφο. Εκεί δεν μας άρεσε και πάρα πολύ γιατί ήταν λίγο άνω κάτω. Είχαν φύγει μερικές παρέες και δεν είχαν ακόμα προλάβει να καθαρίσουν. Ευτυχώς καθάρισαν πολύ γρήγορα και το δικό μας τραπέζι και τα γύρω μας που γέμισαν σχεδόν αμέσως.

Πήραμε και οι δύο από ένα ινδικό σουβλάκι που μας έφτανε και μας περίσσευε για να χορτάσουμε. Ήταν κομμένο στα δύο και ήταν πιο εύκολο να το φάμε έτσι. Είχε μέσα κοτόπουλο με κάρυ, λαχανικά και γιαούρτι. Πολύ μου άρεσε που ήταν καυτερό. Το γιαούρτι το μαλάκωνε και το έκανε πιο ευχάριστο.

Δεν ξέρω αν όντως έτσι είναι το παραδοσιακό τους σουβλάκι ή το έχουν προσαρμόσει για τους Έλληνες και ούτε ξέρω αν βγαίνει και με άλλη γέμιση αλλά αυτό που πήραμε άρεσε και στις δυο μας πάρα πολύ. Ευτυχώς που δεν πήραμε και σαλάτα γιατί θα είχαμε σκάσει και θέλαμε να πάμε μετά και για γλυκό.

3 medium

30 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Πρόσφατα πήρα την απόφαση να δοκιμάσω το μαγαζί μιας και μου το είχαν προτίνει ως ένα απο τα καλύτερα μαγαζιά για φτηνό ινδικό.

Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά δοκίμαζα ινδικό οπότε δεν ήξερα και τι ακριβώς να παραγγείλω.

Το μαγαζί βρίσκεται κάτω απο το Μοναστηράκι και είναι εύκολο να πάει κανείς εκεί με το τρένο. Ο χώρος δεν με ενθουσίασε καθόλου. Πρώτα απ'όλα επειδή είχε τύχει να πέρασω την πρωηγούμενη μέρα (πριν βγω για φαγητό εκεί) εξω απο το μαγαζί είδα ότι ήταν στην κυριολεξία "πνιγμένο' και έτσι αποφάσισα να τους πάρω τηλέφωνο την επόμενη για να κλέισω τραπέζι. Δεν κάνουν κρατήσεις.

Όταν το επισκέφτηκα κατάλαβα ότι ο "κόσμος" που είχα την προηγούμενη μέρα ήταν οι πελάτες που περίμεναν να παραγγείλουν. Το μαγαζί είναι δυόροφο. Στην είσοδο είναι η κουζίνα, η οποία είναι ανοιχτή και την βλέπουν όλοι, δυο-τρια τραπεζάκια στριμωγμένα και το μπαρ. Ο χώρος είναι ελάχιστος, οι περισσότεροι περιμένουν απ'έξω και για να πας επάνω κάνεις άθλο.

Στον επάνω όροφο (ο οποίος είναι εξίσου μικροσκοπικός) είναι γεμάτος τραπέζια (το ένα πάνω στο άλλο). Ήμασταν τυχαιροί και βρήκαμε ένα άδειο τραπέζι και καθήσαμε. Το επόμενο πρόβλημα ήταν η παραγγελεία. Πριν παραγγείλει κανείς πρέπει πρώτα να πάει πάνω να δει αν υπάρχει τραπέζι, να το "πιάσει" και μετά να πάει κάποιος κάτω να παραγγείλει, να πληρώσει και μετα του φέρνουν το φαγητό πάνω.

Προσωπικά ήμασταν δυο άτομα οποτε ο ένας έπρεπε να μείνει πάνω και ο άλλος να πάει κάτω. Όπως καταλαβαίνετε αυτός που έμεινε πάνω δεν είχε περιθώρια να διαλέξει τι θα φάει εκτος και αν ήξερε το menu του μαγαζιού απο πριν.

Όπως είπα πρώτη φορά στο μαγαζί δεν ήξερα την νοοτροποία τους και παρήγγειλα κάτι ασφαλές: Κοτόπουλο με καρύδα ( 8,50), κοτόπουλο με κάρρυ (8) ρύζι (3,00 ή 3,50) και ένα ορεκτικό 2 ατόμων (4 νομίζω) και δυο κοκα κολες (2,50 η μια).

Λοιπόν, το φαγητό ήταν πολύ καλό. Το πρόβλημα είναι ότι μη ξέροντας έκανα το λάθος να πάρω δυο κοτόπουλα γιατί πίστευα ότι θα είναι μια κανονική μερίδα. Το κάθε κοτοπουλο έρχεται σε ένα τεράστιο μπολ αρα ουσιαστικα είναι για 2 άτομα, το ίδιο ισχύει και για το ρύζι. Με δυο λόγια με πείπου 10-15 ευρω τρώνε άνετα δυο άτομα.

Το ορεκτικό δεν μου άρεσε καθόλου. 1ον ήταν για δυο άτομα: Δύο πιτουλες με γέμιση, η μια με αρακά και η αλλη με ένα φρούτο (περγαμόντο νομίζω, δεν κατάλαβα) συνοδευόμενα απο μια σάλτσα που μου θύμιζε το δικό μας τζατζίκι αλλά ήταν πιο αραιή. Η σαλτσούλα ήταν πολύ ωραία και δροσερή.

Το κοτόπουλο με την καρύδα ωραίο και εντελώς καινούργιο για τις γεύσεις μου. Στην αρχή μου άρεσε αλλά μετά απο ένα σημείο ένιωθα ότι θα κάνω εμετό αν φάω κι άλλο γιατί ήταν πολύ γλυκό (για μένα πάντα). Το κοτόποθλο με το κάρρυ αν και καυτερό αρκετά καλό. Το ρύζι τίποτα το σπουδαίο.

Με δυο λόγια το φαγητό τους ήταν πολύ καλό (αλλά εγω δεν είμαι συνηθησμένη σε αυτές τις γευσεις). Το ορεκτικό ήταν μια τραγωδία για μένα καθώς επίσης και ο χώρος καθώς στο τέλος μας "σήκωσαν' γιατί ήταν μια παρέα 6 ατόμων που έψαχναν για δευτερο τραπέζι και περίμεναν πάνω απο τα κεφάλια μας για να σηκωθούμε και να πάρουν τις καρέκλες. Κρίμα γιατί έχει πολύ πελάτεια το μαγαζί κάτι πρέπει να κάνουν με τον χώρο.

Φυσικά και θα ξαναπάω αλλά αυτή τη φορά θα παραγγείλω ινδικό σουβλάκι. Δεν νομίζω ότι τυχαία πάνω απο τους μισούς πελάτες έπαιρναν μόνο σουβλάκι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα διότι πέρα του χώρου οι τιμές είναι πολύ καλές και το φαγητο εξίσου καλής ποιότητας.

7 medium

02 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

Πρόκειται ουσιαστικά για street food μέρος. Καλό φαγητό, παραγγέλνεις σχετικά γρήγορα και καλές τιμές.

Ο χώρος δεν είναι το δυνατό του σημείο αλλά στο mirch πας για να φας και να φύγεις.

Από τις καλύτερες προτάσεις στην περιοχή.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ
Κάθε Τετάρτη όσο φας.....
Μουσικά Μεζεδ/λεία
Περιστέρι