Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

07 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Ο "πάνω" Κώστας (ναι υπάρχει και ο ισάξιος γευστικά «κάτω Κώστας») αποτελεί την πιο ποιοτική και καθαρή επιλογή για τυλιχτό στο κέντρο της Αθήνας και με μια δόση υπερβολής θα έλεγα και στο σύνολο της πόλης.

Θα ξεκινήσω με τα αρνητικά που είναι αρκετά. Είναι ίσως το πιο μικρό και άβολο σουβλατζίδικο που θα πάτε ποτέ. Επίσης έχει φρικτή αναμονή και για να τους εξυπηρετήσει όλους ο Κώστας μπορεί να φτιάχνει τα σουβλάκια σας ένα ένα και να σας φτιάξει το 2ο λίγο αφότου φάτε το πρώτο, οπότε να περιμένετε και δεύτερη φορά. Έχει μόλις ένα παγκάκι για να κάτσει κανείς απ'έξω, το οποίο χωράει τέσσερα άτομα. Έχει και μέσα θέσεις για 3-4 ακόμα πολύ στριμωχτά. Το σουβλάκι του είναι ακριβό για το μέγεθος του. Προσωπικά με 2 κανονικά τυλιχτά από αλλού σκάω, εδώ θέλω 3-4 για να αρχίσω να νιώθω τον κορεσμό. Αν πάρετε να παραγγείλετε τηλεφωνικά και να πάτε να τα παραλάβετε (προτείνεται) χρειάζεται να το κάνετε σίγουρα μια ώρα πριν. Επίσης, τα ωράρια του δεν είναι βολικά για όλους: μόνο καθημερινές και μόνο νωρίς. Τέλος, πολλές φορές στις 13.30-14.00 μπορεί να έχει ξεπουλήσει και να μείνετε με τα λεφτά στο χέρι..

Πάμε στα 1-2 θετικά. Πρώτον, πιο ευγενικό άνθρωπο και καθαρό επαγγελματία από τον Κώστα δύσκολα θα βρει κανείς με αποκορύφωμα ότι πιάνει τα ρέστα με το τσιμπιδάκι (ίσως να είναι και για το φαίνεσθαι βέβαια, ωστόσο σαν κίνηση μετράει).

Δεύτερο και τελευταίο. Το σουβλάκι του. Γιατί στον Κώστα θα πάει κανείς για το σουβλάκι και μόνο και ας υποφέρει μέχρι να το φάει. Το σουβλάκι με "απ’όλα" περιέχει χοιρινό κρέας, ντομάτα, κρεμμυδάκι, μαϊντανό, αλατοπίπερο, κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα και Γιαούρτι. Το κρέας του είναι εξαιρετικό, άλιπο και πεντανόστιμο χωρίς να αντλεί την τέλεια γεύση του από τα πολλά λάδια, αλλά από το πολύ ποιοτικό κρέας. Η πίτα αλάδωτη, εξαιρετικά εύγευστη και πάντα σωστά ψημένη. Η ντομάτα σαν να την έκοψε το πρωί εκείνο από τον κήπο του, το κρεμμύδι και το πιπέρι κάνουν το σουβλάκι γουστόζικο και να καυτερίζει. Το γιαούρτι, αφενός τον διαφοροποιεί από την.. πλέμπα, αφετέρου δένει τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά, ενώ μετριάζει και την πικάντικη αίσθηση.

Το σουβλάκι του είναι απόλυτα ελαφρύ, λόγω της μηδενικής λαδίλας και των εξαιρετικών πρώτων υλών. Ως διαιτολόγος-διατροφολόγος (1η φορα που το επικαλούμαι και μάλλον τελευταία) θα πω ότι είναι ένα σούπερ γεύμα στο πόδι, περιέχει λιγότερες από 500 θερμίδες ανά τεμάχιο* (ίσως και λιγότερες από 450) και είναι κορυφαία γευστική πρόταση και κορυφαία διατροφική επιλογή στην κατηγορία των fast food.

Είναι ακριβούτσικο σε σχέση με το μέγεθός του (2.30 ε) όμως αξίζει απόλυτα τα λεφτά του μιας και τέτοιο σουβλάκι δεν θα βρει κανείς αλλού. Σπεύσατε!

* Ένα σουβλάκι με γύρο, Αθηναϊκού μεγέθους κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 600 και 800 θερμίδων.

ΥΓ1: Ο βαθμός της εξυπηρέτησης προκύπτει από τον μέσο όρο αναμονής (1/4) και της εξαιρετικής ευγένειας με την οποία αντιμετωπίζεται ο πελάτης (5/4). Μέσος όρος 3/4.

ΥΓ2: Ο άπειρος κόσμος που συρρέει για τον Κώστα λέει πολλά. Εντύπωση προκαλεί το υψηλό ποσοστό κουστουμαρισμένων κυρίων που προφανώς σκαστοί από τη δουλειά απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους στο πόδι με ένα χαμόγελο αποφασιστικότητας που δείχνει ότι μάλλον έχουν βρει τη μεσημεριανή Ιθάκη τους.