ΚΑΚΙΑΣ

Ψαροταβέρνες

  Ακτή Καραϊσκάκη 38, Σαλαμίνα [Χάρτης]
  210 4655821- 6972821014

Ώρες λειτουργίας:
Ανοιχτό όλη την βδομάδα απο τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 2:00 το βράδυ.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Υπάρχει εξωτερικός χώρος Μπροστά στη Θάλασσα Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις Επιτρέπονται κατοικίδια

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Δεκατεσσερα χρόνια τώρα όλοι οι πελάτες μας, κουλουριώτες και μη, λένε:

"Πάμε στου Κάκια για φρέσκο ψάρι φρέσκο, όστρακα και μεζέδες θαλασσινούς... "

Aν είστε λοιπόν λάτρης του φρέσκου ελληνικού ψαριού και των παραδοσιακών θαλασσινών μεζέδων, έχουμε ετοιμάσει για εσάς ένα ζεστό και οικείο χώρο στη Σαλαμίνα, όπου σας καλούμε να απολαύσετε μια πανδαισία γεύσεων.
Εμείς βάζουμε τη γεύση, τη φροντίδα και το μεράκι μας. Εσείς βάλτε τήν όρεξη...



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Πέραμα - Σαλαμίνα, Αθήνα
Απρ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Επίσκεψη Κυριακή μεσημέρι στο ουζερί-ταβέρνα "Κάκιας", πάνω στη θάλασσα, πολύ κοντά στο λιμάνι της Σαλαμίνας με τον ήλιο να δίνει την εντύπωση μιας καλοκαιρινής ημέρας και τις βαρκούλες απέναντί μας να λικνίζονται στα ήρεμα νερά. Πολυδιαφημισμένη ψαροταβέρνα και μετά από τηλεφωνική κράτηση κατέφτασα με άλλα 2 άτομα προδιατεθειμένη για το καλύτερο.

Το μαγαζί, όταν φτάσαμε, ήταν ασφυκτικά γεμάτο και στους 3 χώρους του: στο εσωτερικό, στο πεζοδρόμιο και στο απέναντι πεζοδρόμιο πάνω στη θάλασσα. Το εσωτερικό του μαγαζιού μου άρεσε, γιατί ήταν αρκετά ρετρό και ξέφευγε από τη συνήθη διακόσμηση που έχουν οι ψαροτεβέρνες: το γαλάζιο και λευκό χρώμα με τα θαλασσινά διακοσμητικά. Σε κεντρική θέση ένας παλιός μπουφές ξύλινος, από αυτούς της εποχής του ΄50, όπου φυλάσσονταν τα καλά σερβίτσια του σπιτιού με έναν τεράστιο ρετρό καθρέφτη να συμπληρώνει το ντεκόρ. Ωστόσο σε αυτό σίγουρα δεν ταίριαζε η τεράστια ραφιέρα με τα πάρα πολλά μπουκαλάκια ούζου να συμπληρώνει αυτή τη διακόσμηση.

Με το που φτάνουμε μας δείχνουν το τραπέζι και μετά από κανένα 10λεπτο καλούμε την έχουσα το γενικό πρόσταγμα, για να δώσουμε παραγγελία. Σε αυτή την τολμηρή και γεμάτη θράσος κίνησή μας η απάντηση ήταν αποστομωτική: "δεν ήρθε ακόμη η σειρά σας". Όταν ρωτήσαμε τι εννοεί, μας απάντησε ότι "προηγούνται άλλοι". Στη συνέχεια της ζητήσαμε κατάλογο, για να τον μελετήσουμε τουλάχιστον "μέχρι να έρθει η σειρά μας" ο οποίος δεν ήρθε ποτέ. Όταν τελικά ήρθε η σειρά μας για παραγγελία, η έχουσα το γενικό πρόσταγμα ζήτησε από άλλο σερβιτόρο να μας πάρει παραγγελία λέγοντάς του επιδεικτικά μπροστά μας ότι βιαζόμαστε να σερβιριστούμε. Της επισημάναμε ότι θέλαμε απλώς να παραγγείλουμε και ότι δεν βιαζόμαστε να σερβιριστούμε. Δεν ήταν τόσο η απάντησή της όσο το ύφος, ο τόνος και ο τρόπος. Είχε και συνέχεια αυτό καθώς, όπως διαπιστώσαμε στην πορεία, η τόλμη μας αυτή είχε συνέπειες...

Τελικά παραγγέλνουμε. Στην αρχή κατέφτασε ψημένο ψωμάκι μέσα σε χαροσακούλα με την επωνυμία "Κάκιας" το οποίο ήταν όλα τα λεφτά με τη συνοδεία 2 ντιπ, τυροσαλάτας και ελιάς. Και επειδή η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά, ακόμη και το "χάρτινο" τραπεζομάντηλο ήταν ιδιαίτερης ποιότητας, όπως επίσης και τα μαχαιροπίρουνα που ήταν σε χάρτινη σακουλίτσα. Επάνω στο τραπέζι ήταν τοποθετημένη γαβάθα με λεμόνια, απαραίτητα συνοδευτικά σε ό, τι κι αν παραγγέλναμε. Το μαγαζί φημίζεται απ΄ ό, τι διαπίστωσα για τη μεγάλη ποικιλία σε ούζα (διαθέτει ακόμη και φίρμες που δεν συναντάς εύκολα) και για την ποικιλία σε όστρακα και ψάρια, ό, τι βγάλει βέβαια η ψαριά. Προσγειώνεται στη συνέχεια το εμφιαλωμένο νερό, ενώ αργότερα έφτασε κανάτα, όταν εμείς το ζητήσαμε.
Ο κατάλογος έχει μεγάλη ποικιλία για όλα τα γούστα. Μου έκαναν εντύπωση οι πολλές και πρωτότυπες παραλλαγές στα πιάτα με γαρίδες και καλαμάρια (για παράδειγμα είδα σε διπλανό τραπέζι πιάτο με γαρίδες και φακές! ), ενώ είχε και αστακομακαρονάδα.

Εμείς γευτήκαμε:

-χωριάτικη σαλάτα η οποία κατέφτασε δροσερή και αρκετά χορταστική και μεγάλη μερίδα με ένα τεράστιο κομμάτι φέτα να στολίζει το πιάτο και κάππαρη, ήταν πραγματικά εξαιρετική

-κολοκυθάκια τηγανητά τα οποία συνοδεύονταν από gourme σκορδαλιά με αμύγδαλο ή καρύδι, πρώτη φορά συνάντησα τέτοιο συνδυασμό. Το κολοκυθάκια ήταν εξαιρετικά και χωρίς λάδι

-πατάτες τηγανητές, οι κλασικές σε μεγάλη μερίδα

-χταπόδι ψητό για το οποίο έχω να πω ότι ήταν πεντανόστιμο και εξαιρετικό, σωστά ψημένο. Από εδώ όμως άρχισαν οι "συνέπειες" της τολμηρής συμπεριφοράς μας στην οποία προαναφέρθηκα: το χταπόδι ήρθε σε πολύ μικρότερη μερίδα από όλα τα διπλανά μας τραπέζια από τα οποία -πριν παραγγείλουμε- είχαμε ζηλέψει το χταπόδι και αποφασίσαμε να το παραγγείλουμε κι εμείς αφού -εκτός των άλλων- πρέπει να είναι από τα highlight του μαγαζιού. Επιπλέον σε όσα τραπέζια κατέφτασε το χταπόδι, το τεμάχιζε προσωπικά ο σερβιτόρος, σε όλους τους άλλους εκτός από εμάς (φάουλ).

-καλαμάρι ψητό πεντανόστιμο και εξαιρετικό με τους χυμούς του και τη φρεσκάδα του

-καλαμάρι ψητό γεμιστό με φέτα, γραβιέρα, πιπεριά και ντομάτα το οποίο ήταν νοστιμότατο αλλά σε εξωφρενικά μικρή μερίδα. Νομίζω ότι μας σέρβιραν ό, τι μικρότερο είχαν (οι "συνέπειες" που λέγαμε).

-καλαμάρι τηγανητό φρέσκο που πραγματικά ήταν αποκάλυψη: πρώτη φορά έφαγα έτσι τηγανητό καλαμάρι με το μελάνι του, νόστιμο και κανονική μερίδα.

-1 καραφάκι ούζο βιολογικής καλλιέργειας και παραγωγής από τη Μυτιλήνη (λεγόταν Λισβόρι), πρώτη φορά το δοκίμασα.

Ζητούμε στο τέλος το λογαριασμό. Να επισημάνω ότι δεν ήρθε ούτε ένα κέρασμα αλλά διαπίστωσα ότι σε κανένα τραπέζι δεν κέρασαν τίποτα εκτός από ένα διπλανό μας (είτε γιατί ήταν πελάτες είτε γιατί έκαναν μεγάλο λογαριασμό). Ο λογαριασμός ανήλθε στα 66 ευρώ. Από την ανάλυσή του διαπίστωσα για πρώτη φορά (αλλά για να είμαι ειλικρινής στο σημείο αυτό είμαι αδιάβαστη) ότι το καλαμάρι το τηγανητό το χρέωναν με το κιλό. Αυτό που γνώριζα μέχρι σήμερα είναι τέτοια χρέωση (με το κιλό) ισχύει για τα φρέσκα ψάρια και όχι για το φρέσκο καλαμάρι.

Συνοψίζοντας: το προσωπικό του μαγαζιού είναι πολυάριθμο, οργανωμένο και συντονισμένο, έτρεχαν όλοι σαν παλαβοί για να εξυπηρετήσουν τον πολύ κόσμο. Σίγουρα δεν είναι ό, τι καλύτερο να πάει κάποιος Κυριακή μεσημέρι και μάλιστα με τέτοια καλοκαιρία που γίνεται της τρελής. Το μαγαζί μου άφησε καλές εντυπώσεις γιατί έχει πρωτότυπες γεύσεις και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα του είδους του. Έχει πιάτα ενδιαφέροντα και gourme πέρα από τα κλασικά. Είναι λοιπόν κρίμα και άδικο 1 ή 2 υπάλληλοι να αμαυρώνουν την εικόνα του. Δεν υπάρχει λόγος. Κανείς μας δεν πηγαίνει κάπου για να διαπληκτιστεί. Πηγαίνει για να διασκεδάσει, να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να περάσει καλά με την παρέα του.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Πέραμα - Σαλαμίνα, Αθήνα
Δεκ
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Έχετε κάποιον φίλο ή συγγενή για να κάνετε επίσκεψη στη Σαλαμίνα;

Σε κάθε περιοχή, αναλόγως της εντοπιότητας του καθενός, υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς! Το σκέφτομαι και γελώ τώρα που το γράφω αλλά έχω ένα φίλο ψάλτη (από τη Σαλαμίνα) που έχει κόλλημα με την εκκλησία όπου όταν τον ρωτήσεις για κάποια περιοχή που θες να πας, σου απαντάει και ποιές εκκλησίες βρίσκονται εκεί. Και μιλάμε πανελλαδικώς!

Εμένα πάλι, με την τόση ενασχόληση στο ask4food, αν τύχει και με ρωτήσουν περιοχή θα βάλω στην κουβέντα μου κάποιο εστιατόριο (στην καλύτερη) ή κάποιο γήπεδο (στη χειρότερη).

Στην παρεξηγημένη (;) Σαλαμίνα όπου πρόκειται γενικά για μια κλειστή κοινωνία που αργά ή γρήγορα όλα μαθαίνονται, υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς. Αυτά που έρχονται στο δικό μου μυαλό, χωρίς να έχω εντρυφήσει κιόλας είναι τα εξής:

- Ο φούρνος του Μπεγνή, με τα ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΑ προϊόντα που δεν μου έχει τύχει να αγοράσω ποτέ μπαγιάτικο.

- Τα Βοτσαλάκια για τη διαμονή, αλλά και σαν all-day (για τα δεδομένα της Σαλαμίνας) χώρος, είτε μεσημέρι είτε βράδυ.

- Ο Κανέλλος για τα κρεατικά του. Νέα προσθήκη αυτή, εγώ δεν τη γνώριζα. Βρισκόταν στην Κακή Βίγλα, αλλά τώρα μετακινήθηκε πιο κεντρικά. Θα τον έχω κατά νου.

Για θαλασσινά όλοι οι Σαλαμίνιοι όταν τους ρωτήσεις θα σου πουν "Αν δεν φείδεσαι χρημάτων, στον Κάκια να πας" και "Κάκιας και ΜΟΝΟ Κάκιας".

Από φίλους που κατοικούν στη Σαλαμίνα, κατά καιρούς έχω ακούσει και για άλλα μαγαζιά για θαλασσινά. Τι θα γίνουν και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες;Κλέφτες;

Όμως ο Κάκιας έχει αυτό το κλικ παραπάνω στην ποιότητα που θα τον κάνει να ξεχωρίσει.

Για να χρησιμοποιήσω και ένα μπασκετικό παράδειγμα (για τους Ολυμπιακούς): Όταν η μπάλα "καίει" στο κρίσιμο ματς που θα κρίνει τίτλο, δεν περιμένεις από τον Αγραβάνη και τον Τσαϊρέλη να σκοράρει αλλά από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη.

Θέλω να πω δηλαδή ότι άλλος ο καλός παίκτης και άλλο ο ΜΕΓΑΛΟΣ παίκτης.

Υπάρχουν καλοί και με ποιότητα στη Σαλαμίνα μαγαζάτορες αλλά ο Κάκιας κάνει τη διαφορά. Και για να το πάω παραπέρα και να κλείσω....

Το Ταξιδεύοντας στα Βόρεια είναι 4ο στη συνολική κατάταξη ενώ του Κερατσινίου είναι 31ο στο σάιτ. Αν δεν υπήρχε αυτή η απόσταση και η διαδρομή μέσω θαλάσσης, να είστε σίγουροι πως θα ήταν πολύ υψηλά στις αξιολογήσεις του σάιτ και σε πλήθος κριτικών.

Ένα Ταξιδεύοντας (Κερατσινίου) της Σαλαμίνας!

Πάμε τώρα στην επίσκεψη μας:

Ένας από τους 3 φίλους έχει κάποιο οικογενειακό θέμα που δεν του επιτρέπει να λείπει εκτός σπιτιού για πολλή ώρα (πλην της εργασίας του). Καιρό είχε να βγει και μου είπε να μπω Σαλαμίνα για να είμαστε κοντά. Ψάχνω e-table και με έκπληξη παρατηρώ ότι Σάββατο βράδυ 28-11-2015 υπάρχει έκπτωση 20%. Δεν το πολυσκεφτήκαμε.

Αν ανατρέξετε στο σάιτ του καταστήματος θα μάθετε πως Κάκιας είναι το παρατσούκλι του Νίκου (Νίκος-Νικάκιας-Κάκιας χάριν συντομίας) όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερη κριτική του ο Fratello. Γιός παλιού ναυτικού, ναυτικός κι ο ίδιος από ότι ξέρω, έχει ανοίξει εδώ και καμιά 15αριά χρόνια με πολύ μεράκι και ψαγμένα υλικά που δεν βρίσκεις σε συνηθισμένες ψαροταβέρνες.

Δε θα πας να φας μόνο γαύρο-μαριδάκι-σαρδέλα και στο τσακίρ κέφι κάνα μπαρμπούνι. Θα φας ακόμα αχινοσαλάτα, πίνες, χάβαρα, σκάτιλιες (όστρακο με μπόλικο ψαχνό που το βρίσκουν μόνο στα στάσιμα νερά στην Κούλουρη και σήμερα κοντεύει να εξαφανιστεί όπως λένε), πετροσωλήνες αλλά και αστακούς, καραβίδες.

Σίγουρα σου προσφέρει ΟΤΙ φρέσκο υπάρχει, οπότε μπορεί ο κατάλογος να είναι μακροσκελής, όμως 1-2 επιλογές μας δεν υπήρχαν όπως η ευγενέστατη κυρία μας ενημέρωσε. Κάναμε κέφι για αστακομακαρονάδα (αν θυμάμαι καλά στα 18 ευρώ με 250 γραμμάρια αστακό) αλλά δεν υπήρχε. Αναλόγως την εποχικότητα.

Ένας γνωστός μου που μόνο γενναιόδωρο δεν τον λες, μου είχε πει για τον Κάκια...

"Με τέτοιες τιμές και μερίδες, ας τα φάει ο Κάκιας μόνος του... "

Όχι, μην φοβηθείτε όπως έκανα κι εγώ. Αν ανοίξετε τον κατάλογο θα δείτε πως οι τιμές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για τον χώρο δεν έχω να πω πολλά. Καλυμένος με νάυλον απ'έξω, δεν θα σας κάνει κάποια εντύπωση όπως και στα περισσότερα μαγαζιά της Σαλαμίνας. Δεν μιλάμε για τη Μύκονο αλλά για τη Σαλα-μύκονο, την πιο οικονομική απόδραση για να κάνει ο λαός τα μπάνια του το καλοκαίρι και τις βόλτες του. Η περιοχή "τιμάται" από το διαμέρισμα της Β' Πειραιώς (Κερατσίνι-Νίκαια-Κορυδαλλός κλπ) όπου αρκετοί (συνταξιούχοι κυρίως) έχουν τα εξοχικά τους.

Ο εσωτερικός χώρος περιποιημένος, στολισμένος για τις γιορτές τώρα με καραβάκια πάνω σε χριστουγεννιάτικο δέντρο, άκρως πολιτισμένος και με επαρκείς αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών. Οι τουαλέτες πεντακάθαρες. Η διακόσμηση καθόλου φορτωμένη, με αστερίες, καραβάκια και κάποιες κονσερβούλες. Για μαγαζί του είδους μια χαρά διακόσμησμηση έχει.

Εντύπωση μου έκανε η "βιτρίνα" με πάρα πολλά αποστάγματα παρατεταμένα σαν "Dream Team". Στον κατάλογο είναι χωρισμένα ως μονής-διπλής-τριπλής απόσταξης. Κάποιος πιο ειδικός θα μπορεί να μας διαφωτίσει σε επόμενες κριτικές.

Η απόσταση από τα φέρρυ μπόουτ είναι στα 3-4 χιλιόμετρα, μια ευθεία από την έξοδο σας (από τα φέρρυ). Στα κεντρικά φανάρια μετα από 3 χιλιόμετρα θα δείτε το φούρνο του Μπεγνή στο δεξί σας χέρι. STOP! Αν είναι βράδυ να ξέρετε ότι στις 23.00 κλείνει οπότε προνοήστε να έχετε κάνει τα ψώνια σας.

Συνεχίζοντας, θα βρείτε σχετικά εύκολα να παρκάρετε. Με την είσοδο σας στο μαγαζί να ξέρετε πως μπαίνετε σε ένα οικογενειακό μαγαζί που αποκλείεται να μην το έχει επισκεφτεί κάποιος ντόπιος. Εκτός και αν πρόκειται για καρμοίρη!

Θα σας υποδεχτούν ευγενικά, θα σας ενημερώσουν με όσες λεπτομέρειες επιθυμείτε γύρω από τα εδέσματα τους και θα έχετε επαγγελματική προσοχή σε ότι κι αν ζητήσετε. Εντύπωση δε, μου έκανε πως μας ήρθε ένα τεράστιο πλοκάμι χταπόδι και η ευγενική κυρία (νομίζω συνιδιοκτήτρια του μαγαζιού) μας το προετοίμασε μπροστά μας, κόβοντας το σε λωρίδες και τοποθετώντας όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ από πάνω (λεμόνια κλπ). Δεν θέλουν να αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Ο κατάλογος μακροσκελής όπως ανέφερα, με αρκετά ορεκτικά αλλά και με όλους τους θησαυρούς της θάλασσας. Μπορείτε να βρείτε από μπουρεκάκια με παστουρμά, αρκετές σαλάτες και πολλά θαλασσινά. Δε θυμάμαι να διάβασα κάτι σε κρεατικό στον κατάλογο.

Η παραγγελία μας:

Ασυναίσθητα με το που καθήσαμε μας ρώτησε ο ευγενικός σερβιτόρος αν επιθυμούμε χταπόδι για να αρχίσουν να το ετοιμάζουν. Απαντήσαμε αμέσως ναι.

- Ψωμί μοναστηριακό που έρχεται σε χαρτοσακούλα στα 2.25 ευρώ. Φρέσκο και ελαφρώς ψημένο. Ότι πρέπει για...

- Την αχινοσαλάτα που παραγγείλαμε, στα 5 ευρώ (υπάρχει μια μικρή αμφιβολία αν ήταν 5 ή 9 ευρώ καθώς ήταν σημειωμένη η τιμή με το χέρι). Ο Μπούτσης (ποιός άλλος), την πήρε όλη μπροστά του και την άπλωνε πάνω στο ψωμάκι. Πρόσθεσε και λεμονάκι και... ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ όπως είπε. Δυσκολευτήκαμε για να μην παραγγείλουμε κι άλλη γιατί μόνο λίγα δεν πήραμε.

- Μους ταραμά στα 5 ευρώ. Με 4 κρατσανιστα ψωμάκια (σαν Bake Rolls), μου φάνηκε σκορδάτη και όχι ακριβώς μους. Δηλαδή όχι κρεμώδης αλλά λιγάκι πιο υγρή. Σε σύγκριση με το Ταξιδεύοντας δεν ήταν τραχιά. Την παρήγγειλα εγώ αν και δεν είναι στις επιλογές μου γενικά.

- Στριφτάρι στα 5 ευρώ. Μεγάλο τηγανιτό κομμάτι με φέτα και γκούντα αν δεν απατώμαι, χορταστικό αλλά να το μοιραστείτε. Αρκετά τραγανό, λίιιιγο λαδάκι λιγότερο θα ήθελα. Η αδελφή μου βέβαια που έχει κάνει ήδη 3 επισκέψεις είναι μεγάλη φαν του!

- Κολοκυθοκεφτέδες στα 4.5 ευρώ. Έρχονται 6 στογγυλά τεμάχια, τραγανά κι αυτά. Άρεσαν αρκετά στην παρέα, εγώ θα σας πρότεινα να αποφύγετε τα πολλά ορεκτικά και να επικεντρωθείτε στα θαλασσινά.

- Πατάτες τηγανιτές στα 2.5 ευρώ. Μεγάλη μερίδα και φρέσκες, όμως ήταν το μόνο πιάτο που δε φαγώθηκε και ο λόγος ήταν πως ήρθαν τελευταίες (!! ).

- Γάμπαρη τηγανιτή στα 10 ευρώ. ΩΠ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ! Αυτό το πήρα εργολαβία εγώ. Γαριδομπουκιές, ζουμερές και βούτηγμα στη σως. Ευτυχώς η παρέα κατάλαβε ότι μου έτρεχαν τα σάλια και δεν με ενόχλησαν. Τους ευχαριστώ γι'αυτό. Ακόμα τις σκέφτομαι.

- Χταπόδι στα 16 ευρώ. Στον κατάλογο η τιμή αναγράφεται από 10 ως 18 ευρώ. Το δικό μας πλοκάμι κόστισε 16, γενναία ποσότητα όπως ανέφερα και περιποιημένη. Άφησα άλλον να το φάει και ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα.

- Ριζότο γαρίδας στα 15 ευρώ. Συνοδεύεται απο πιπεράκι και παρμεζάνα για να βάλεις κατά το δοκούν. Ατάκα "Τι το πήρατε ρε;Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ρύζια και τα μακαρόνια με τα θαλασσινά". Ευτυχώς που τα κινητά τηλέφωνα έχουν φωτογραφική κάμερα και τον απαθανατίσαμε για να έχουμε αποδεικτικά στοιχεία! Χυλωμένο άριστα με καλοψημένες γαρίδες, γλύκισμα! Ριξτε πιπεράκι για να αναδειχτούν τα αρώματα του!

- Κουτσομούρες μερίδα στα 9 ευρώ. Ήρθε μια αρκετα καλή ποσότητα με φρεσκοψημένα, τραγανιστά ψαράκια, σαν να βγήκαν από το νερό μόλις. Ούτε καν χέρι δεν χρειάζεται για να τα καθαρίσετε. Μόνο κάντε μια τομή στη μέση, το κόκκαλο θα βγει άκοπα.

- 4 μπύρες Νήσος 500άρες στα 16 ευρώ συνολικά. Σημειώστε πως οι πιο εμπορικές επιλογές τύπου Άμστελ-Χάινεκεν κλπ ξεκινούν από 2.5 ευρω. Τιμή που συγκρίνεται με σουβλατζίδικου.

- Νεράκι 1 λίτρου εμφιαλωμένο 1.5 ευρώ
- 2 Κόκα Κόλες 250 μλ στα 3 ευρώ συνολικά.

- Κέρασμα ραβανί από 1 κομμάτι στον καθένα, ότι πρέπει για να αλλάξει η γεύση (με υποψία ινδικής καρύδας).

ΣΥΝΟΛΟ στα 94.75 ευρώ, με την έκπτωση 76 ευρώ (25-26 ευρώ το άτομο).

Καταλήγω πως:

Η απόσταση είναι σημαντική όπως και το κόστος του πήγαιν-έλα (5.5 ευρώ με μηχανή, από 12 ως 20 ευρώ με αμάξι). Το θέμα είναι αν έχεις τη διάθεση να πας και το τι δικαιολογία να σκεφτείς. Η περιοχή είναι ταυτισμένη με ανέμελα καλοκαίρια και ηλιοθεραπεία για όσους δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν ή δε διαθέτουν αρκετά χρήματα για νησιά των Κυκλάδων ή της ΚΡΗΤΑΡΑΣ μας!

Σημειώστε εδώ πως παίζουν και 2 μενού με 39 ευρώ για 2 άτομα ή 57 ευρώ για 4 άτομα, με συγκεκριμένες επιλογές αλλά και με αντιπροσωπευτικά πιάτα του μαγαζιού.

Βρείτε το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΑΪΜΙΝΓΚ και κάντε μια επίσκεψη!

Και επειδή η εποχή δε συνίσταται για μπάνιο εκτός και αν είστε χειμερινός κολυμβητής, πάρτε τους γονείς σας μια Κυριακή πρωί να τους πάτε στη μονή Φανερωμένης να ανάψουν ένα κεράκι. Στον γυρισμό πηγαίντε τους στον Κάκια να απολαύσουν θαλασσινά. Θα το εκτιμήσουν όσο δεν πάει! Θα σας δώσουν την ευχή τους!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Πέραμα - Σαλαμίνα, Αθήνα
Μαι
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Ο Κάκιας είναι το πιο γνωστό ουζερί στην Σαλαμίνα και με την μεγαλύτερη ποικιλία, ιδιαίτερα στα όστρακα, από όλα τα υπόλοιπα της περιοχής αλλά και του Πειραιά.
Στον Κάκια είχα πάει για πρώτη φορά πέρσι το καλοκαίρι και οι εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες.

Το προηγούμενο Σάββατο βράδυ 23/04/2016, πήγαμε με την Νίκη να απολαύσουμε τους καταπληκτικούς μεζέδες του.
Γεμάτο το μαγαζί όπως πάντα καθίσαμε στο μοναδικό άδειο τραπέζι που υπήρχε.
Η εξυπηρέτηση πολύ καλή, το σερβίρισμα στην ώρα του, και τα αξεσουάρ του τραπεζιού σε υψηλό επίπεδο για ουζερί.
Πρώτα ήρθε το ψητό ψωμί στην χαρτοσακούλα, πρωτότυπο μεν αλλά στην πράξη μεγάλο λάθος γιατί μετά από λίγα λεπτά το τραγανό ψωμί από τους υδρατμούς του «παπάριασε»

Το πατέ ελιάς, κέρασμα, που μας έφεραν αδικεί το όνομα του μαγαζιού. Φτιαγμένο από παλιές ελιές με υπερβολική οξύτητα χωρίς κάποιο μυρωδικό.
Πρώτο πιάτο τα βλαστάρια (τρυφερά χόρτα με λεπτό κορμό και φιλαράκια), είχαν πολλές ίνες και δεν μας άρεσαν, αν και η γεύση τους ήταν ιδιαίτερη.

Δεύτερο πιάτο καλαμάρι φρέσκο ψητό. Σε γενικές γραμμές ήταν γευστικό όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Και ήρθαν και τα τηγανιτά κολοκυθάκια με την μεταμοντέρνα σκορδαλιά. Τα κολοκυθάκια ίσως τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ, χρυσαφένια στην όψη, γευστικότατα, και το λάδι δεν το αισθάνεσαι καθόλου. Η σκορδαλιά ήταν κάτι το απροσδιόριστο, ήταν μια σκληρή συμπαγής μάζα, μάλλον από τα πολλά καρύδια, με απροσδιόριστη γεύση.
Επόμενο πιάτο γαρίδες ξεφλουδισμένες χωρίς το κεφάλι τους σε πικάντικη σάλτσα, δεν ήταν επαρκώς μαγειρεμένες και χωρίς την σάλτσα άνοστες Δεν της συνιστώ με τίποτα. Την προηγούμενη φορά είχα πάρει τηγανιτές γαρίδες, με σάλτσα ούζου και ήταν θεϊκές.

Τελευταίο πιάτο σπάροι μεσαίου μεγέθους με τα λέπια και τα εντόσθια στα κάρβουνα μας τους πρότεινε η σερβιτόρα. Δύο μεγάλα λάθη σε αυτά τα υπέροχα ψαράκια. Ξέρω ότι στα μεγάλα ψάρια δεν αφαιρούνε τα λέπια και με μπόλικο χοντρό αλάτι ψήνονται υπέροχα. Το συνολικό γευστικό αποτέλεσμα κάτω του μετρίου.
Το γλυκό ήταν ένας μεταμοντέρνος χαλβάς με καρύδα, δεν ήταν άσχημο αλλά ήταν υπερβολικά γλυκός.
Ο λογαριασμός 38 ευρώ χωρίς της μπύρες.
Δεν θέλω να υποβαθμίσω την αξία του μαγαζιού αλλά στης συγκεκριμένες επιλογές που έκανα τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά.

Προσωπικά θα πάω άλλη μία φορά για να διαμορφώσω τελική άποψη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Πέραμα - Σαλαμίνα, Αθήνα
Μάρ
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Παρεα τριων ατομων εψαχνε μερος για ουζοκατασταση με μεζε κι επεσε η ιδεα της σαλαμινας! ειχε και καλο καιρο εκεινο το μεσημερι οποτε γιατι οχι? ο ενας ειχε παει στο συγκεκριμενο μαγαζι οποτε τον ακολουθησαμε τυφλα και ευτυχως δεν μας απογοητευσε!

Ο χωρος δν ειναι κατι το ιδιαιτερο. η τουαλετα πολυ καθαρη-με οτι αυτο συνεπαγεται- και το μαγαζι ειχε μια πληροτητα 70% οποτε βρηκαμε τραπεζι ευκολα! το παρκιν πανευκολο αφου τη συγκεκριμενη ωρα απεναντι υπηρχε αρκετος χωρος.

Οπως ειπαμε η βαση μας ηταν τα ουζα. μιλαμε για τεραστια ποικιλια. δν εχω ξαναδει τετοια γκαμα σε μεζεδοπωλεια της αθηνας. στα πολυ υπερ του μαγαζιου. στα του φαγητου προτιμησαμε θαλασσινα. οι "μεθυσμενες γαριδες" ηταν το πιο δυνατο πιατο που δοκιμασαμε. δν εχω λογια! το εντυπωσιακο καλαμαρι και η τυροπιτα μου εμειναν σαν μια ευχαριστη αναμνηση!

Η εξυπηρετηση ηταν αξιοπρεπεστατη κι ευγενικη! τα παιδια ετρεχαν συνεχως κι ηταν προθυμοι να μας εξυπηρετησουν με χαμογελο! το μεγαλο αρνητικο του κακια ειναι δυστυχως οι τιμες. αλλα οταν καποιος επιλεγει να φαει θαλασσινα και μαλιστα φρεσκα θα πρεπει να πληρωσει το αναλογο αντιτιμο! χαλαλι του ομως

Οταν ανοιξει ο καιρος κι εχουμε ξανα διαθεση για τετοιου ειδους φαγητο, θα ειναι σιγουρα στις 2-3 επιλογες μας

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Πέραμα - Σαλαμίνα, Αθήνα
Οκτ
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Αν και καιρο εμπιστευομαι το site για την εξοδο μου για φαγητο εν τουτοις δεν εχω αφησει αρκετες κριτιτκες για τα μαγαζια που επισκεπτομαι πραγμα που το θεωρω αδικο αφου αρκετες φορες με εχετε βοηθησει να κανω την σωστη επιλογη και να περασω ενα ομορφο μεσημερι/βραδυ.

Οποτε ειπα να βαλω το κοινο καλο πανω απο την τεμπελια μου και να αρχισω να γραφω 2-3 προσωπικες κριτικες για τα μαγαζια που επισκεπτομαι.

Ετσι χθες Κυριακη με αρκετα καλη μερα και καλη διαθεση πηρα το κοριτσι και ειπαμε να επισκεπτουμε την σαλαμινα για βολτα και φαγητο. Μας αρεσει να πηγαινουμε γιατι δεν ειναι πιχτρα απο κοσμο, εχει ευκολο παρκαρισμα και θυμιζει εξοχη για ηρεμια και λιγη χαλαρωση.

Εχουμε παει στον Κακια 4-5 φορες (ισως και παραπανω) και γενικοτερα μας αρεσει το φαγητο και το περιβαλλον.

Πηγαμε λιγο αργα για φαγητο περιπου στις 17:00 με αποτελεσμα να εχουν μεινει λιγα τραπεζια ακομα στα τελειωματα τους και 1-2 παρεες χοντρα χοντρα που μολις ειχαν καθισει.

Αφου ειχε απλετο χωρο επιλεξαμε να κατσουμε απο την πλευρα της θαλασσας σε τραπεζακι με θεα τα καικακια, ιδανικα για ψαρακι και κουβεντουλα.

Αμεσως ηρθε ο σερβιτορος να μας στρωσει και αφηνοντας το εμφιαλομενο νερο του ζητησαμε ευγενικα να μας φερει νερο σε κανατα πραγμα που το εκανε αμεσως χωρις 2η κουβεντα και λεγοντας μας οτι σε λιγο θα ερθει η κοπελα να παρει την παραγγελια μας.

Μετα απο λιγο ερχεται η κοπελα που πολυ ευγενικα μας εξηγησε τι εχουν και επειδη δεν θυμιζομαστε για την ψαροφαγια μας καθως και την υπομονη μας στο καθαρισμα των ψαριων παραγγειλαμε τα εξεις:

Μαριδιτσα ψιλη αλλα επειδη μας ειπε η κοπελα οτι αυτη την περιοδο η μαριδα ειναι χοντρη, τελικα πηραμε αθερινα που ηταν ψιλη και καλοτιγανισμενη. Μετρια προς μικρη μεριδα. Τιμη 6,50

Ενα πιατο με μετριου μεγεθους γαριδες καθαρισμενες, πολυ νοστιμες και με σως που ταιριαζε απόλυτα με το πιατο. Μετρια μεριδα. Τιμη 10,50

Μια χωριατικη πλουσια σε υλικα με τα ολα της με ενα μεγαλο γενναιο κομματι φετα που καταευχαριστηθηκαμε. Μεγαλη μεριδα. Τιμη 6,20

Μια μεριδα τηγανιτες πατατες χωρις λαδιλα και πρεπει να ηταν κομμενες στο χερι. Αρκετα νοστιμες, μετρια μεριδα, τιμη 2,60

Μια μεριδα κολοκυθοκεφτεδες 6 τεραστιοι κολοκυθοκεφτεδες αλλα ηταν λιγο αγευστοι και οχι πολυ του γουστου μου. Δεν αρεσαν ουτε στην κοπελα, μεγαλη μεριδα, τιμη 4,80

Μια μπυρα τιμη 3,00 και ψωμακι σε σακουλιτσα ζεστο και ψημενο στα 1,60 συνολο 35,20 ευρω που θεωρω καλη τιμη με αυτα που πηραμε.

Σε γενικες γραμμες το φαγητο ηταν καλο και περασαμε ομορφα αλλα εχουμε και 2 φαουλ στην ολη υποθεση.

1ο φαουλ τα πιατα ηρθαν με τεραστια χρονοκαθυστερηση. Ενω η σαλατα, οι πατατες και η μπυρα ηρθαν αμεσα τα αλλα πιατα ηρθαν μετα απο 30-40 λεπτα με αποτελεσμα να εχουμε φαει ολα τα αλλα, να εχουμε χορτασει και τα κυρια πιατα να καταναλωνονται απλα επειδη τα ειχαμε πληρωσει. Να πω οτι συμβαινει πρωτη φορα αυτο και τις προηγουμενες φορες δεν ειχαμε τετοιο θεμα οποτε μαλλον θα το ριξω στην ωρα που πηγαμε και θεωρω οτι ειχε μεινει μονο 1 ατομο στην κουζινα.

2ο φαουλ ειναι το γλυκο που σερβιρουν μετα απο το φαγητο. Ενω στα διπλανα τραπεζια, ακομα και σε αυτους που ειχαν ερθει μαζι με μας, σερβιραν γλυκακι μετα απο το φαγητο (ζελε με γιαουρτι νομιζω) εν τουτοις σε μας δεν σερβιραν τιποτα. Αυτο εχει γινει και σε ολες τις προηγουμενες επισκεψεις μας και ειναι ενας απο τους λογους που πιθανον να μην ξαναπαω. Βεβαια δεν εχει να κανει με το γλυκο αλλα επειδη με τοσες φορες που εχει γινει θεωρω οτι βαζουν ταμπελες. Επισης θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον απρεπεια και δεν σεβεσαι τους πελατες σου (μην το πω γυφτια) οταν στον πισω φερνεις ορεκτικο και μετα απο λιγο που πληρωνεις εσυ να μην σου φερνουν.