Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Σε έναν ιστορικό χώρο της Κηφισιάς, ο οποίος επί σειρά ετών στέγαζε την ταβέρνα των αδερφών Τσαλαβούτα και μετέπειτα το μεζεδοπωλείο "Το Μπέρδεμα", η ομάδα του STOFFA οραματίστηκε μια "άλλη" κουζίνα, με ιδιαίτερο χαρακτήρα σε ένα χώρο μοντέρνο με industrial ύφος και vintage πινελιές.
Τις ηλιόλουστες ημέρες ο καταπράσινος κήπος στην είσοδο θα φιλοξενεί τους επισκέπτες για φαγητό αλλά και cocktails.
Η κουζίνα συνδυάζει ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία παρουσιάζοντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα. Πανσετάκια με μέλι και ρακί, σκιουφιχτά με λαχανικά και ξινομυζήθρα, χορταστική σπαλομπριζόλα, μοσχαρίσιο κότσι με σπιτικό κριθαράκι, τρυφερή ταλιάτα αλλά και μεζέδες “για τη μέση”!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργεί καθημερινά, Σαββατοκύριακο ανοικτά και μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Take away
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις
Επιτρέπονται κατοικίδια

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

15 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Η κάρτα που κρατάω στα χέρια μου γράφει "Stoffa, άλλη κουζίνα". Αν με τη λέξη αυτή εννοούμε το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό ή ακόμα και το αξέχαστο αναφορικά με τις γεύσεις, στενοχωριέμαι πολύ που δεν το ανακάλυψα. Ο χώρος ναι, είναι αξιομνημόνευτος. Η εξυπηρέτηση, αυτή κι αν είναι μακριά από τα δικά μου δεδομένα και ζητούμενα. Αλλά όσα δοκίμασα, τα ξέχασα δυστυχώς πολύ γρήγορα.

Βρεθήκαμε στη Stoffa στις 19/10 το βράδυ, μετά από πρωτοβουλία-έκπληξη του κολλητού, που έκανε κράτηση τηλεφωνικά, ζητώντας τραπέζι για 2, ει δυνατόν, στους μη καπνίζοντες. Βρίσκεται στην επάνω πλευρά του ηλεκτρικού της Κηφισιάς και στο παρκάρισμα δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, αν και ο χαμηλός φωτισμός του δεν ευνοεί στο να το εντοπίσεις αμέσως.

Η αυλή την οποία διασχίζεις πριν τον εσωτερικό χώρο, είναι πραγματικά υπέροχη, και ειδικά το βράδυ ο φωτισμός με τα λογής λογής λαμπιόνια και φαναράκια που κρέμονται από τα δέντρα, την κάνει μοναδική. Από τη στιγμή που βρεθήκαμε εντός, μέχρι και το τέλος της βραδιάς αντιλήφθηκα τί σημαίνει ο όρος "σέρβις σε πολύ καλό εστιατόριο" και αισθάνθηκα προπάντων άβολα και ελάχιστα χαλαρά, γιατί αυτό το πολύ επαγγελματικό στυλ απλά δεν με εκφράζει και δεν μου αρέσει. Άψογο μεν σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, πλην όμως στημένο, στυλιζαρισμένο, αυτοματοποιημένο, λες και βρίσκεσαι στα θερινά βασιλικά ανάκτορα με τους υπηρέτες να σου κάνουν αέρα.

Η περιγραφή του χώρου έχει γίνει άψογα από προηγούμενους φίλους, οπότε αρκούμαι να πω ότι το δικό μου μάτι θαύμασε τη μεγάλη στόφα δίπλα στην οποία καθήσαμε και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που θυμίζει κρυφό σχολειό, αλλά όχι τόσο τα ετερόκλιτα διακοσμητικά και παιχνίδια που προσπαθούν να ενταχθούν αρμονικά στο ύφος του μαγαζιού αλλά μάλλον μπερδεύουν. Καλή επιλογή το κυρίαρχο ξύλο και τα πολύχρωμα πλακίδια, που αποδυναμώνεται όμως από το industrial ύφος που σου εντυπώνεται τελικά.
Μου άφησε κάτι πολύ μπερδεμένο όλη αυτή η σύνθεση, ενώ την ίδια έλλειψη προσανατολισμού την εντόπισα και στο μενού, που αν και αλλάζει / ανανεώνεται συχνά, μάλλον δεν καταφέρνει να σταθεροποιήσει το χαρακτήρα του και το τί θέλει να γίνει άμα ενηλικιωθεί.
Λίγο Μεσόγειος, λίγο Πόντος, λίγο Νέα Υόρκη, λίγο Μιλάνο, λίγο Κέρκυρα, λίγο κρέας, λίγο ψάρι, λίγο έτσι, λίγο γιουβέτσι, λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ΄αγόρι μου... Ολίγη παράδοση και ένα ράντισμα από nouvelle cuisine, μου θυμίζει κι εμένα λίγο Μποτρίνι εν υαλοπωλείω.
Είδα διάφορα υλικά μπλεγμένα σε συνταγές παραδοσιακές ή μοντέρνες χωρίς κάποια συνοχή, και δεν αντιλήφθηκα καθόλου ποιά κουζίνα τελικά πρεσβεύει η Stoffa. Οι τιμές τους θεωρώ ότι ανταποκρίνονται ελάχιστα σε αυτό που σου υπόσχεται η περιγραφή καταλόγου και σε αυτό που τελικά γεύεσαι. Πέραν τούτου, αυτές οι τιμές είναι εκτός τόπου και χωροχρόνου και πιθανολογώ ότι και για τους Κηφισιώτες είναι πλέον too much. Π. χ. θα κάνω εδώ μια αναπόφευκτη σύγκριση και θα πω ότι για να δώσω 18 ευρώ για ένα burger θα πρέπει να είναι κάτι μοναδικό και να μου το φτιάξει ο Antony Bourdain, ή έστω ο Σκουλάς.

Κι επειδή μάλλον πάλι φλυαρώ...
Τα συγκεκριμένα βήματα, που παραπέμπουν και σε μανιέρα, ξεκινούν με πάνινη τσαντούλα ( χαριτωμένη ομολογώ ) με 4 ατομικά ψωμάκια πολύ ζεστά, από ένα λευκό και ένα σίκαλης, και μια ραβιέρα 3 θέσεων, με ελιές Καλαμών, πάστα ντομάτας ( ας μην γελιόμαστε, πελτές ήταν ) και κάππαρη σε ελαιόλαδο, για το οποίο δεν ερωτηθήκαμε και φυσικά δεν ήταν καλωσόρισμα. Η χρέωση των 2 ευρώ και το ύφος του μαγαζιού σε προιδεάζουν για κάτι με περισσότερη φαντασία από ελιές, κάππαρη και... πελτέ.
Πακέτο έρχεται και το εμφιαλωμένο σε μπουκάλι γυάλινο, προς 1,50 ευρώ. Το πρόβλημά μου εδώ είναι το εξής: κατανοώ το αρχικό γέμισμα των ποτηριών αλλά καθόλου δεν κατανοώ το ξαναγέμισμά τους σε κάθε μισή μας γουλιά. Νιώθω ότι κάποιος με παρακολουθεί, είναι άβολο.

Κατόπιν, από τα ορεκτικά επιλέξαμε τα Tacos από τον Εύξεινο Πόντο με φύλλο περέκ, χοιρινά ψιλοκομμένα φιλετίνια, καραμελωμένες πιπεριές και ξύγαλο. Φτωχή εικόνα, 4 μικρά τάκος της μισής μπουκιάς, κακό στήσιμο πιάτου (τα 2 είχαν μπατάρει και σκορπιστεί ολόγυρα ) και η γεύση ουδέτερη και άτεχνη, το μόνο που μου άφηνε ήταν η δροσιά από το ξύγαλο. Δεν ξέρω αν η προσπάθεια ήταν να μιμηθεί το αντίστοιχο μεξικάνικο πιάτο, αλλά για τα 7,50 ευρώ που κοστίζει μάλλον απέτυχε οικτρά ( για μένα ).

Η σαλάτα Κουκουβάγια μας άρεσε αρκετά, αν και εξακολουθεί να υπάρχει εμφανές πρόβλημα με το νόστιμο μεν αλλά πολύ σκληρό παξιμάδι χαρουπιού, που έχει ξαναθιχτεί σε πρόσφατη κριτική εδώ και θα περίμενα κάποια βελτίωση, μιας και το εστιατόριο εκπροσωπείται. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ να το κόψουμε και οι απέλπιδες προσπάθειές μου να το ραντίσω με το ελαιόλαδο της κάπαρης, δεν έφεραν ουσιώδη αλλαγή, στα τεράστια κομμάτια που ήταν δύσκολο να καταναλωθούν. Για να μην γίνω άδικη όμως, ήταν μια σαλάτα τεραστίων διαστάσεων, με μπόλικη καπνιστή μελιτζάνα ( ευχάριστο twist ), άφθονη ντομάτα ραπέ ( και πολύ νόστιμη αν και εκτός εποχής ), ελιές, υπερβολικά πολλή κάπαρη αλλά και μαλακιά ξυνομυζήθρα. Πληθωρική, νόστιμη και εντυπωσιακή, μάλλον δικαιολογεί αρκετά τα 7,50 ευρώ.

Το κυρίως του φίλου μου, ακούει στην εξής περιγραφή: Τagliata limousin, κόντρα μόσχου με άγρια ρόκα, λιαστές ντομάτες, παρμεζάνα και πατατούλες σωτέ. Ωραία ως εδώ. Ρωτήθηκε αν το προτιμά με πατάτες τηγανιτές και συμφώνησε. Αυτό που ήρθε στο τραπέζι ήταν μια σχετικώς μικρή μπριζόλα, κομμένη ταλιάτα, με μια ελαφριά σάλτσα από πάνω και τις τηγανιτές πατάτες δίπλα του. Τίποτε άλλο. Πού πήγαν τα υπόλοιπα; Τί είθισται να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Με ένα νεύμα συμφώνησα να μην επιμείνουμε διαμαρτυρόμενοι. Ίσως ήταν λάθος μας, γιατί τώρα σας γράφω για ένα "λειψό" πιάτο, καθόλου εφάμιλλο των 18 ευρώ που κοστίζει, ούτε σε εμφάνιση, ούτε σε γεύση και με πατάτες που δεν ορκίζομαι Κύριε Πρόεδρε ότι ήταν φρέσκιες. Το ψήσιμο ήταν όπως ζητήθηκε αλλά η γεύση του, nothing special.

Το δικό μου κυρίως το επέλεξα από τα ορεκτικά, αφενός γιατί δεν βρήκα κάτι άλλο να με συγκινήσει, και αφετέρου γιατί πρώτη φορά είδα την καινοτομία τα spare ribs να συγκαταλέγονται στα ορεκτικά. Μάλιστα διευκρίνισα στον μετρ ότι τα θέλω ως κυρίως πιάτο και συμφώνησε για την επιλογή μου. Είτε έτσι όμως, είτε αλλιώς, θεωρώ εντελώς λάθος να σερβίρεις αυτό το πιάτο με μόνη συνοδεία λίγη ρόκα από πάνω. Πού είναι η προφανής γαρνιτούρα, έστω και ως guest; Και πού κολλάει η ρόκα σε έναν ρουστίκ μεζέ; Ως ποσότητα καλή, η τιμή καλή ( 9,50 ευρώ, αν και όχι τόσο καλή για ορεκτικό ) αλλά δεν σκέφτηκα καθόλου πώς θα το φάω αυτό, με τα θερινά ανάκτορα από πάνω μου. Ναι ναι, γελάτε.. Αλλά εγώ τη λύση τη βρήκα. Έκανα το αδιανόητο. Επέστρεψα για πρώτη φορά στη ζωή μου το πιάτο στην κουζίνα ( τεστ αντοχής λέγεται αυτό ) και ζήτησα ευγενικά αν θα μπορούσε ο σεφ να μου τα σερβίρει κομμένα.
Έ λοιπόν εδώ κερδήθηκαν πολλοί πόντοι. Γιατί ενώ ανησυχούσα ότι αργούν πολύ και ότι θα έχουν ξυλιάσει τα κακόμοιρα, το πιάτο ξαναστήθηκε από την αρχή και ήρθαν σε καυτή θερμοκρασία, ξαναγλασαρισμένα με bbq σως και φυσικά κομμένα, συνοδεία με ζεστές υγρές πετσέτες για τα χέρια! Εύγε λοιπόν εδώ. Ας πάει και η ρόκα και το παλιάμπελο. Να μην ξεχάσω, τα ribs ήταν νόστιμα και μαλακά.

Tα παραπάνω συνοδεύτηκαν με μια Νήσος στα 4 ευρώ και μια μικρή draft Fischer στα 3,50 ευρώ.
Μόλις τελειώσαμε, μπήκαμε τρόπον τινά, στον αυτόματο πιλότο. Τα πιάτα μαζεύτηκαν υπερβολικά γρήγορα, εξίσου γρήγορα μας έφεραν ως κέρασμα 2 σφηνάκια λιμοντσέλο και ακόμη πιο γρήγορα μας προτάθηκαν τα γλυκά τους ή κάποιος καφές. Από τις 6 επιλογές του καταλόγου, μου έκανε κλικ το "πληθωρικό banoffee" όπως αυτοαποκαλείται, μια εντελώς "άλλη" εκδοχή του, που δεν το θυμίζει σε τίποτα. Τρία μεγάλα μαλακά σοκολατένια μπισκότα, στημένα σαν πεσμένες κεραμοσκεπές μετά από σεισμό (χαχαχα) και ανάμεσα η μπανάνα, η σαντιγύ, η κρέμα και η καραμέλα. Δεν μας άρεσε η γεύση, το μόνο που κυριαρχούσε ήταν το μπισκότο, βασικά εγώ αυτό δεν το θεωρώ καν μπανόφι. Αν πεις ότι η τιμή του στα 7 ευρώ είναι εξωφρενική και παράλογη, τότε τί μένει να πεις για το πιο ακριβό γλυκό του καταλόγου που είναι ένα γλυκό καλτσόνε στα 9,50 ευρώ;

Σκόπιμα άφησα τον προβληματισμό εκείνων των ημερών να περάσει και να κατασταλάξουν οι εντυπώσεις, ομολογώ όμως ότι όσα είχα ακούσει από γνωστούς μου για τη Stoffa και ήθελα να τα παραβλέψω, επαληθεύτηκαν. Έχει δοθεί τόσο βάρος στην εικόνα και στους τύπους, που κάπου χάνεται το νόημα. Και στο vfm είμαι πιο κοντά στο 1,5. Υπάρχει αδικαιολόγητη υπερβολή.
Το γεγονός ότι μαζί με εμάς υπήρχαν μόλις δύο παρέες, που κάπνιζαν αρειμανίως, τύφλα να χει το μπουρί της στόφας, και είναι μάλλον το λιγότερο. Τα σχεδόν 65 ευρώ του λογαριασμού (μαζί με τα τιπς) θα έπρεπε να ανταποκρίνονται σε κάτι πιο καλό, πιο ουσιώδες, πιο αξιομνημόνευτο, από έναν όμορφο χώρο και ένα σκλαβωτικό σέρβις που ώρες ώρες με έκανε να δυσφορώ.
Θα με ρωτήσεις, γιατί έβαλα 3 στη γεύση. Γιατί δεν υπάρχει το 2,5 και γιατί το 2 είναι για μένα πολύ κοντά στο χάλια.

Δεν ξέρω αν το προτείνω, ούτε αν δεν το προτείνω. Είναι θέμα γούστου. Εμάς δεν μας ταίριαξε.

23 Αυγ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Μεσημέρι Δεκαπενταύγουστου, ελάχιστη κίνηση στην Αθήνα και αρκετή ζέστη.

Ο κήπος στη Stoffa πολύ δροσερός και γεμάτος κόσμο ήταν μια όαση στην άδεια πόλη.

Πρώτη φορά επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο εστιατόριο και μας έκανε εντύπωση το προσεγμένο εσωτερικό με industrial στοιχεία και φυσικά η δεύτερη αυλή στο πίσω μέρος του καταστήματος.

Ο κήπος με τα τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια κ τις άνετες καρέκλες είναι καταπράσινος, αν και μάλλον μικρός για τον κόσμο που συγκεντρώνει.

Η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία δίπλα μας ήταν λιγακι αλλοπρόσαλλη, αφού περιελάμβανε από salsa μέχρι hard rock, αλλα δεν ήταν τόσο δυνατή σε σημείο που να ενοχλεί.
Να προσθέσω ότι πάρκινγκ το μαγαζί δεν έχει, ενώ ο στενός δρόμος έξω από το μαγαζί, γρήγορα γεμίζει παρκαρισμένα αμάξια.

Μόλις κάτσαμε μας έφεραν ένα καλαθάκι με ψωμάκια ολικής και καλαμποκιού μαζί με αλείμμα απο πάστα τομάτας, λίγες ελιές καλαμών και κάπαρη (1 €).
Επίσης, μεταλλικό νερό σε γυάλινο μπουκάλι(1,5€).

Ξεφυλλίζοντας τον καλαίσθητο κατάλογο είδαμε πως υπάρχουν ακριβά και φθηνά πράγματα να πάρεις και η ποικιλία είναι μεγάλη.
Ας πούμε ότι αποφασίσαμε να πάρουμε φαγητά που είχαν λογικές τιμές γιατί δεν βρίσκω το λόγο να πάρουμε μία απλή μπριζόλα και να δώσουμε πχ 25 ευρώ.

Ξεκινήσαμε με ορεκτικά τάκος.
Χοιρινά φιλετάκια με κρέμα τυριού και παραγεμισμένα με λαχανικά, τυλιγμένα με ένα ιδιαίτερο φύλλο, το περέκ. (7,5€).
Το κρέας, πολύ σωστά ψημένο και τα λαχανικά δροσερά, ενώ το περέκ-ποντιακή συνταγή, μας θύμισε την τορτίγια, στην πιο λεπτή εκδοχή της όμως.
Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Συνεχίσαμε με σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας και κεφίρ. (8,5€).
Αρκετά πικάντικο ορεκτικό με τη σάλτσα να δένει ιδανικά με το κρέας.
Τα σουτζουκάκια ήρθαν με μισή πίτα κομμένη για συνοδεία.

Απο σαλάτα πήραμε την κουκουβάγια (7€).
Αυτή η επιλογή μας ουσιαστικά ήταν κάτι σαν τον κρητικό ντάκο με ξύγαλο και κάπαρη.
Το παξιμάδι που περιέχεται στη σαλάτα είναι απο χαρούπι και είναι εξαιρετικό, αλλά και υπερβολικά σκληρό.
Οπωσδήποτε χρειάζεται να βραχεί λίγο πριν την κατανάλωση.
Πολύ ωραία σαλάτα αλλά ίσως η ποσότητα της κάπαρης θα μπορούσε να είναι λιγότερη.

Για κυρίως πήραμε φιλέτο κοτόπουλο με τρίχρωμες πιπεριές και ψητά μανιταρια plevrotus κ κρέμα μοσχολέμονου(15 €).
Ελαφρύ πιάτο, υπερβολικά απλό κ ακριβό.
Περιμέναμε περισσότερα.

Το δεύτερο κυρίως ήταν η παστιτσάδα(15,5€).

Γευστικότατο μοσχαρίσιο κρέας, σε μικρά κομμάτια και τα ιδιαίτερα μακαρόνια σωστά βρασμένα.
Σίγουρα προτείνω αυτό το πιατο, για όσους τους αρεσει αυτός ο τροπος που μαγειρεύεται το μοσχάρι, με την λίγο παραπανω κανέλα και το συγκεκριμενο μίγμα μπαχαρικών.

Για επιδόρπιο πήραμε το banofee(7€) με χειροποίητο μπισκότο σοκολάτας.
Είναι μια παραλλαγή της αυθεντικής συνταγής, που όμως είναι εξίσου γευστικό.

Πληρώσαμε 78€ με 3 εξαιρετικές μπύρες "Χίος".
Μας κέρασαν και δυο σφηνακια λιμοντσέλο.

Η εξυπηρέτηση, όχι πολύ γρήγορη, αλλα το προσωπικό ευγενέστατο.
Μας χάλασε καπως που το μαγαζί είναι αρκετα ακριβό χωρίς να το δικαιολογεί ιδιαίτερα.
Αν θα ξαναπαμε;
Ναι, για να δοκιμασουμε και άλλα πιάτα, που αν και ακριβά, είναι πρωτότυπα...

19 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Αν κάνετε εδώ αναζήτηση στα εστιατόρια της Κηφισιάς, νούμερο ένα βγαίνει η STOFFA. Διαβάζοντας όμως στη συνέχεια τις κριτικές μόνο ομοφωνία δεν διαπιστώνεις. Είτε το εκθειάζουν είτε το θάβουν, πραγματικά πολύ μεγάλη διακύμανση απόψεων, θυμίζει ταινία που άλλοι βαπτίζουν αριστούργημα και άλλοι τρίβουν τα μάτια τους για να καταλάβουν τι μπαρούφα βλέπουν. Ε, αυτές τις ταινίες πάντα τις έχω στα υπόψιν. Τρομάρα μου...

Η πρώτη εντύπωση είναι θετική, καθώς αντικρίζουμε έναν όμορφο κήπο με πολύχρωμα φανάρια κρεμασμένα σε φυλλωσιές δέντρων που προσφέρουν απλόχερα δροσιά και από κάτω τους τραπεζάκια με ξύλινες καρέκλες. Στην μια άκρη μάλιστα απλώνεται ένας πολύ μεγάλος ενιαίος καναπές με μαξιλάρια που δείχνουν αναπαυτικά, έτσι ώστε να διαμορφώνονται 4-5 τραπέζια που μας τράβηξαν αμέσως την προσοχή. Εκεί κατευθυνθήκαμε αλλά... μας χάλασαν γρήγορα την πρώτη καλή "γεύση". Τελειώνω την περιγραφή και επανέρχομαι...

Αμέσως μετά ο εσωτερικός χώρος που δε λέει πολλά πράγματα και στη συνέχεια άλλη μια αυλή (! ) πιο "εκδρομική" και με το ξύλο να κυριαρχεί πάλι. Πολύ μοντέρνα διαρύθμιση και ότι πρέπει για καλοκαιράκι. Οι τουαλέτες πάλι με αυτό το "βιομηχανικό" στυλ που προσωπικά με χαλάει (γούστα είναι αυτά), καθαρές βέβαια αλλά πολύ σκοτεινές, με κακό δηλαδή φωτισμό (και επομένως το "καθαρές" ελέγχεται).

Ενώ λοιπόν πάμε διστακτικά προς το σημείο που μας άρεσε πιο πολύ και περιμένουμε να μας προσέξουν, εξίσου διστακτικά έρχεται και μας ρωτάει ένας σερβιτόρος αν έχουμε κάνει κράτηση. Όχι (είναι άλλωστε απόγευμα καθημερινής και με εξαίρεση μια αρκετά μεγάλη παρέα πιο άδειος πεθαίνεις, φυσιολογικό). Περιμένετε. Περιμένουμε.

Έρχεται άλλο ζευγάρι πίσω μας και κάθεται όπου γουστάρει (χαχαχα έτσι έπρεπε). Έρχεται άλλος κύριος και μας ρωτάει αν έχουμε κάνει κράτηση. Όχι. Είμαστε δύο και η μικρούλα μας τρεις. Ωραία, καθίστε εδώ. Και μας δείχνει ένα τραπέζι κυριολεκτικά μέσα στη μέση, δίπλα απο το οποίο μάλιστα και από ένα ψιλοστενό κενό, όπως θα διαπιστώσουμε αργότερα, θα περνάνε συνέχεια οι σερβιτόροι (κι ας μην έχει ακόμη πολύ κόσμο). Κοιτάζουμε γύρω μας με απορία τα άδεια τραπέζια και καθόμαστε. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας βέβαια η κόρη μας κάνει συνέχεια βόλτες και φυσικά μπλέκεται στα πόδια τους, αφού είμαστε λέμε ακριβώς δίπλα στον "άτυπο" σερβιτοροδιάδρομο! Σε άδειο μαγαζί λέμε! (τα νεύρα μου αλλά δε λέω τίποτα)

Πρώτη σημείωση εκτός κειμένου: Όταν κάθεσαι πολύ ώρα σε ξύλινη καρέκλα πιάνεται ο ποπός σου.

Υποψιασμένος από τις τιμές στον κατάλογο παραγγέλνουμε λιγότερα από συνήθως. Πέρνουμε δύο ορεκτικά, σαλάτα και ένα κυρίως. Το κρασί το ποτήρι 7 ευρώ βλέπω, συνήθως στα 5 το βρίσκεις στα κυριλέ μέρη σκέφτομαι, άστο λοιπόν. Φάγαμε:

- 3 αδιάφορα ντιπ (ελιές, τοματοπελτές και κάπαρη) με φρέσκο ψωμάκι σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Σαλάτα ελληνική: ντοματίνια, αγγούρι, γλυστρίδα, κρεμμύδι, ελιές, λαδοπαξιμάδια και ένα πολύ πικάντικο άσπρο τυρί. Δροσερή και καλός συνδυασμός γενικότερα, με εξαίρεση το τυρί.
- Πίτα από καλαμπόκι με φιλετίνια, σπανάκι, ρόκα και σως γιαουρτιού. Το καλύτερο πιάτο, μια μπουκιά το κάναμε. Για 8,5 ευρώ βέβαια θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερου μεγέθους από μια αραβική πίτα.
- Τηγανητές πατάτες με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστό χοιρομέρι. Εδώ έχει γίνει πολύ ντόρος από τις κριτικές των φίλων κριτικών και πρέπει να σταθούμε. Η κρέμα είναι που το κάνει τόσο νόστιμο. Από γαστρονομικής απόψεως πιστεύω όμως είναι το πιο ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ πράγμα που έχω δοκιμάσει και κρίμα. Οι κλασικές προτηγανισμένες πατάτες το μαρτυρούν, τα ξερά κομματάκια χοιρινού απλά αντιγράφουν μια χρόνια τακτική στα burger-άδικα όλου του κόσμου και έρχεται η πραγματικά πεντανόστιμη (αλλά πολύ πολύ πολύ βαριά) κρέμα να τα καλύψει όλα σε μια κρούστα. Επιτυχώς ? Καλύτερα να την έτρωγα σκέτη.
- Φιλέτο κοτόπουλο σε λευκή σως με ρύζι αρωματισμένο με μπαχαρικά και ένα είδος ρόκας για γαρνιτούρα. Αξιοπρεπέστατο και αυτή τη φορά χορταστικό.

Σημείωση εκτός κειμένου αριθμός δύο: Η κριτική του καλού χρήστη δε γράφεται αμέσως και στο καπάκι. Περιμένουμε κανένα δίωρο να δούμε πως θα μας "κάτσει" το φαγητό στο στομάχι γιατί πραγματικά κάποιες φορές το φούσκωμα και το βάρος αλλάζει την άποψη μας...

Τα πιάτα προσφέρθηκαν να τα μαζέψουν αμέσως αλλά κέρασμα κανένα. Το κέρασμα πιστεύω δεν είναι προαιρετικό πλέον, σε όλα τα καλά μαγαζιά κερνάνε κάτι στο τέλος και ας είναι και απλά ένα φρούτο, η χειρονομία είναι συμβολική και χαρακτηρίζει τους άξιους και τους έχοντες μεράκι. Αλλιώς και το φιλοδώρημα γίνεται προαιρετικό.

Η τιμή έκατσε στα 41 ευρώ. Αν και πήραμε πολύ λίγα, είναι λογικό συνολικά, άλλωστε είναι όλα τα πιάτα ιδιαίτερα, να σημειωθεί αυτό. Πρώτη φορά φεύγω όμως με τόσα mixed feelings που λένε και στο Αμέρικα. Στο τέλος σπάστηκα από την κρύα αντιμετώπιση της υποδοχής και της διεκπεραιωτικής εξυπηρέτησης και η ζυγαριά έγειρε... καταλάβατε προς τα που.

Τελική σημείωση (εντός κειμένου τώρα): ΚΡΙΜΑ και δε θα μας ξαναδείτε.

11 medium

18 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Από καιρό άκουγα και διάβαζα πολλά για τη Stoffa της Κηφισσιάς. Η περιέργειά μου όλο και μεγάλωνε, καθώς το εστιατόριο διαφημίζεται συνεχώς.
Με εξαντλημένες δυνάμεις μετά από πολύωρη βόλτα, πρωινό Σαββάτου στην καταπράσινη, αρχοντική αλλά ταυτόχρονα πολυσύχναστη και πολύβουη Κηφισσιά επιλέξαμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας σε μία 《άλλη κουζίνα》 όπως είναι το μότο των δημιουργών της.
Η Stoffa φημίζεται για τα εμπνευσμένα μεσογειακά πιάτα, τον εξαιρετικό κήπο της και όχι μόνο!!!
Διαθέτει Josper ξυλόφουρνο που συνδιάζει την ιδιαιτερότητα του παραδοσιακού Ισπανικού φούρνου, με το ψήσιμο στα κάρβουνα δίνοντας μια ξεχωριστή γεύση στο κρέας.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να διαπιστώσουμε αν όλα αυτά ισχύουν ή γίνεται πολύ ντόρος για το τίποτα.
Το εστιατόριο βρίσκεται σε έναν ήσυχο, καταπράσινο δρόμο της Κηφισσιάς.
Μπαίνοντας συναντάς πρώτα την αυλή, όπου αντικρύζεις μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που σου φτιάχνει τη διάθεση. Θυμίζει όμορφη αυλή σπιτιού με δέντρα, λουλούδια, φαναράκια, καναπέδες. Προτείνω να το επισκεφτείτε μια ηλιόλουστη μέρα, για να απολαύσετε τον όμορφο κήπο.
Εσωτερικά η διακόσμηση είναι βιομηχανική με vintage έπιπλα και χρωματιστά πλακάκια σε κάποια σημεία. Στο πίσω μέρος υπάρχει δεύτερος κήπος όπου πραγματοποιούνται κοινωνικές εκδηλώσεις.
Το πρόθυμο προσωπικό, αφού μας ρώτησε αν είχαμε κάνει κράτηση (δεν είχαμε κάνει) μας υπέδειξε τα ελεύθερα τραπέζια
Τακτοποιηθήκαμε και αρχίσαμε να μελετάμε τον κατάλογο.
Παραγγείλαμε τα εξής:
Σαλάτα με τραγανά φύλλα από πρώιμο σπανάκι, iceberg, μανιτάρια, καπνιστή παντσέτα και Σαν Μιχάλη. 9.00€
Picanha 300 gr Black Angus με πρώιμα λαχανικά βουτύρου. 19.50€
Σταβλίσια μπριζόλα μόσχου με χοντρό αλάτι. 19.00€
Πρώτα ήρθε το εμφιαλωμένο νερό, στη συνέχεια η σαλάτα και πολύ αργότερα το τσαντάκι με τα ψωμάκια, το οποίο συνοδευόνταν από ελιές, κάππαρη και πάστα ντομάτας. Δεν καταλάβαμε που οφειλόταν αυτή η καθυστέρηση, πάντως δεν συνέβη μόνο στο δικό μας τραπέζι.
Καθυστέρηση υπήρχε και στην έλευση των κυρίων πιάτων.
Αν και ήμασταν από τους πρώτους που φτάσαμε, πρόσεξα ότι πρώτα πήγαν τα κυριώς σε άλλα τραπέζια όπου ήρθαν αργότερα οι πελάτες.
Όσον αφορα το φαγητό ήταν καλοψημένο, ακριβώς όπως το ζητήσαμε.
Η σταβλίσια αντάξια της τιμής της.
Η σαλάτα γευστικότατη και καλή σε ποσότητα. Όμως Θα έπρεπε να ήταν κομμένη σε λίγο μικρότερα κομματια.
Η picanha δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Αν και δεν είμαι
ειδήμονας στα κρέατα, πρώτη φορά τρώω picanha με ολόκληρα κομμάτια λίπους. Τα ντοματίνια, καλαμπόκι και σπαράγγια που συνόδευαν το κρέας πολύ νόστιμα αλλά λίγα.
Απο τον κατάλογο μου τράβηξαν την προσοχή τα εξής:
-Τραγανά μπαστουνάκια κολοκυθιού με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού 6.00€
-Πακετάκια με ανθότυρο σε κρούστα δημητριακών 8.50€
-Γεμιστή πίτα καλαμποκιού με μοσχαρίσια φιλετάκια, κατσικίσιο τυρί, σπανάκι και πέστο από ντοματίνια Σαντορίνης. 8.50€
Black Angus Beef Burger 200gr με καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνιστή πανσέτα, cheddar και σπιτική bbq sauce 15.50€
-Αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο για 12 ώρες φρικασέ με καυκαλήθρες και σταμναγκάθι 17.50€
-Μαριναρισμένο χταπόδι σε φασκόμηλο, παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, πάνω σε
carpaccio από μαραθόριζα και σχοινόπρασο 9.50€
Και από γλυκά: creme brulee, Banoffee, Mous, Πολίτικο εκμέκ, όλα στα 7.00€
Για να συνοψίσω, οι εντυπώσεις που μου άφησε η Stoffa είναι ανάμεικτες. Ωραίος χώρος, ιδιαίτερες γεύσεις, ευγενικό προσωπικό όμως υπήρχε έλλειψη συντονισμού και όχι προσωπικού, διότι διέκρινα πολλά άτομα και δυστυχώς τσιμπημένες τιμές για την εποχή μας.
Θα πρότεινα λίγο περισσότερο προσοχή στην επιλογή των υλικών και μεγαλύτερες ποσότητες.
Ένα τελευταίο σημείο είναι το κεφάλαιο κέρασμα!!!
Θεωρώ ότι έστω και ένα υποτυπώδες κέρασμα είναι απαραίτητο, έτσι απλά για την αλλαγή της γεύσης και τη χώνεψη. Εξάλλου οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.....
Αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι προσφέρθηκε κάποιο είδος λικέρ μόνο σε μια διπλανή παρέα επειδή είχε δυσαρεστηθεί με κάτι.
Δεν είμαι απόλυτη γι αυτό θα έδινα μια δεύτερη ευκαιρία, για να διαπιστώσω άν ότι δεν μου άρεσε ήταν τυχαίο ή συμβαίνει επανειλλημένως.. Ίσως οι απαιτήσεις μου να ήταν μεγάλες, αυτό όμως γιατί η Stoffa χαρακτηρίζεται ώς εξαιρετικό εστιατόριο.

10 medium

24 Αυγ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Δευτέρα! Τέλος Αυγούστου, ένα μαγαζί γεμάτο από δυσαρεστημένους πελάτες και ένας απ αυτους ήμουν και εγώ! Ένας χώρος εξαιρετικός που δεν συνοδεύεται με φαγητό αντάξιο της ατμόσφαιρας!! Ένα φαγητό απαράδεκτο (δεν κάνω αναφορά στην τιμή Γιατί δεν με απασχοκει), η ουσία είναι η ποιότητα του φαγητού!

-Πατάτες τηγανίτες με τυριά Ελληνικά όπως λέει ο κατάλογος. Από πότε το cheddar cheese είναι Ελληνικό? Επίσης ο κατάλογος έγραφε ότι είχε κομμάτια πανσετας (μόνο ενα κομμενο κυβακι πανσετας χαμένο στις πατάτες ).
-Burger Black Angus αναθεμα αν ηταν Black Angus! Τηγανητό μπέικον: από πότε το τηγανητό μπέικον τυλίγεται! Όπως καταλαβαίνεται ήταν ωμό!!
-Μια μακαρονάδα με σπαράγγια που αναρωτιόμουν αν τα έχουν πλύνει πριν τα βάλουν στην μακαρονάδα!
Ήθελα να ξερά τέτοια μαγαζιά γιατί μένουν ανοιχτά!!
Άσχημη εικόνα για αυτό το μαγαζί. Κρίμα

6 medium

31 Αυγ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Από τη στιγμή που μπήκα σε διαδικασία να κάνω εγγραφή και να σχολιάσω για πρώτη φορά εστιατόριο για χάρη του συγκεκριμένου, τα πράγματα είναι σοβαρα...: )

Βγήκαμε χθες μια παρέα πέντε ατόμων για να φάμε και εν συνεχεία να πιούμε ένα ποτό. Το δεύτερο σκέλος στέφθηκε από αποτυχία εξαιτίας της απόφασής μας να προτιμήσουμε το Stoffa.

Φτάσαμε στο μαγαζί στις 21.30 και παραγγείλαμε μπριζόλες στις 21.40. Προσοχή, μπριζόλες όχι καρχαρία γλυκού νερου. Το φαγητό έφτασε στο τραπέζι μας στις 23.08 δηλαδη 1 ώρα και 28 λεπτά αργότερα (λογικά είμαι κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ, τι διάολο). Στο μεσοδιάστημα, δεν εμφανίστηκε ένας χριστιανός να μας πει συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά κάτι ανάλογο συνέβη και όταν μας σέρβιραν. Ζεν... Να και αν περιμένατε, να κι αν δεν περιμένατε.
Το φαγητό ήταν καλό και αδικείται από τη συνολική εξυπηρέτηση. Με απλά λόγια, όταν παραγγέλνεις στο πρώτο λεπτό του Εργοτέλης-Καρδίτσα και τρως στην παράταση, η κατάσταση δεν χωνεύεται. Ειδικά για μαγαζί που ζητά ένα 20ρικο για κάθε μπριζόλα.

Δεν συζητώ για κέρασμα, αστεία πράγματα. Μας ρώτησαν απλά αν θέλαμε κατάλογο για γλυκό και αρνηθήκαμε δεδομένου ότι είχαμε να προλάβουμε και μια πτήση στη 13.40 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Οι εποχές έχουν δυσκολέψει και ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος. Οφείλετε να σέβεστε τους πελάτες σας, δεν τους κάνετε χάρη που τους ταϊζετε, αυτοί σας κάνουν χάρη που σαν επέλεξαν για να περάσουν το βράδυ τους.