Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Σε έναν ιστορικό χώρο της Κηφισιάς, ο οποίος επί σειρά ετών στέγαζε την ταβέρνα των αδερφών Τσαλαβούτα και μετέπειτα το μεζεδοπωλείο "Το Μπέρδεμα", η ομάδα του STOFFA οραματίστηκε μια "άλλη" κουζίνα, με ιδιαίτερο χαρακτήρα σε ένα χώρο μοντέρνο με industrial ύφος και vintage πινελιές.
Τις ηλιόλουστες ημέρες ο καταπράσινος κήπος στην είσοδο θα φιλοξενεί τους επισκέπτες για φαγητό αλλά και cocktails.
Η κουζίνα συνδυάζει ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία παρουσιάζοντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα. Πανσετάκια με μέλι και ρακί, σκιουφιχτά με λαχανικά και ξινομυζήθρα, χορταστική σπαλομπριζόλα, μοσχαρίσιο κότσι με σπιτικό κριθαράκι, τρυφερή ταλιάτα αλλά και μεζέδες “για τη μέση”!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργεί καθημερινά, Σαββατοκύριακο ανοικτά και μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Take away
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις
Επιτρέπονται κατοικίδια

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

15 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Η κάρτα που κρατάω στα χέρια μου γράφει "Stoffa, άλλη κουζίνα". Αν με τη λέξη αυτή εννοούμε το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό ή ακόμα και το αξέχαστο αναφορικά με τις γεύσεις, στενοχωριέμαι πολύ που δεν το ανακάλυψα. Ο χώρος ναι, είναι αξιομνημόνευτος. Η εξυπηρέτηση, αυτή κι αν είναι μακριά από τα δικά μου δεδομένα και ζητούμενα. Αλλά όσα δοκίμασα, τα ξέχασα δυστυχώς πολύ γρήγορα.

Βρεθήκαμε στη Stoffa στις 19/10 το βράδυ, μετά από πρωτοβουλία-έκπληξη του κολλητού, που έκανε κράτηση τηλεφωνικά, ζητώντας τραπέζι για 2, ει δυνατόν, στους μη καπνίζοντες. Βρίσκεται στην επάνω πλευρά του ηλεκτρικού της Κηφισιάς και στο παρκάρισμα δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, αν και ο χαμηλός φωτισμός του δεν ευνοεί στο να το εντοπίσεις αμέσως.

Η αυλή την οποία διασχίζεις πριν τον εσωτερικό χώρο, είναι πραγματικά υπέροχη, και ειδικά το βράδυ ο φωτισμός με τα λογής λογής λαμπιόνια και φαναράκια που κρέμονται από τα δέντρα, την κάνει μοναδική. Από τη στιγμή που βρεθήκαμε εντός, μέχρι και το τέλος της βραδιάς αντιλήφθηκα τί σημαίνει ο όρος "σέρβις σε πολύ καλό εστιατόριο" και αισθάνθηκα προπάντων άβολα και ελάχιστα χαλαρά, γιατί αυτό το πολύ επαγγελματικό στυλ απλά δεν με εκφράζει και δεν μου αρέσει. Άψογο μεν σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, πλην όμως στημένο, στυλιζαρισμένο, αυτοματοποιημένο, λες και βρίσκεσαι στα θερινά βασιλικά ανάκτορα με τους υπηρέτες να σου κάνουν αέρα.

Η περιγραφή του χώρου έχει γίνει άψογα από προηγούμενους φίλους, οπότε αρκούμαι να πω ότι το δικό μου μάτι θαύμασε τη μεγάλη στόφα δίπλα στην οποία καθήσαμε και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που θυμίζει κρυφό σχολειό, αλλά όχι τόσο τα ετερόκλιτα διακοσμητικά και παιχνίδια που προσπαθούν να ενταχθούν αρμονικά στο ύφος του μαγαζιού αλλά μάλλον μπερδεύουν. Καλή επιλογή το κυρίαρχο ξύλο και τα πολύχρωμα πλακίδια, που αποδυναμώνεται όμως από το industrial ύφος που σου εντυπώνεται τελικά.
Μου άφησε κάτι πολύ μπερδεμένο όλη αυτή η σύνθεση, ενώ την ίδια έλλειψη προσανατολισμού την εντόπισα και στο μενού, που αν και αλλάζει / ανανεώνεται συχνά, μάλλον δεν καταφέρνει να σταθεροποιήσει το χαρακτήρα του και το τί θέλει να γίνει άμα ενηλικιωθεί.
Λίγο Μεσόγειος, λίγο Πόντος, λίγο Νέα Υόρκη, λίγο Μιλάνο, λίγο Κέρκυρα, λίγο κρέας, λίγο ψάρι, λίγο έτσι, λίγο γιουβέτσι, λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ΄αγόρι μου... Ολίγη παράδοση και ένα ράντισμα από nouvelle cuisine, μου θυμίζει κι εμένα λίγο Μποτρίνι εν υαλοπωλείω.
Είδα διάφορα υλικά μπλεγμένα σε συνταγές παραδοσιακές ή μοντέρνες χωρίς κάποια συνοχή, και δεν αντιλήφθηκα καθόλου ποιά κουζίνα τελικά πρεσβεύει η Stoffa. Οι τιμές τους θεωρώ ότι ανταποκρίνονται ελάχιστα σε αυτό που σου υπόσχεται η περιγραφή καταλόγου και σε αυτό που τελικά γεύεσαι. Πέραν τούτου, αυτές οι τιμές είναι εκτός τόπου και χωροχρόνου και πιθανολογώ ότι και για τους Κηφισιώτες είναι πλέον too much. Π. χ. θα κάνω εδώ μια αναπόφευκτη σύγκριση και θα πω ότι για να δώσω 18 ευρώ για ένα burger θα πρέπει να είναι κάτι μοναδικό και να μου το φτιάξει ο Antony Bourdain, ή έστω ο Σκουλάς.

Κι επειδή μάλλον πάλι φλυαρώ...
Τα συγκεκριμένα βήματα, που παραπέμπουν και σε μανιέρα, ξεκινούν με πάνινη τσαντούλα ( χαριτωμένη ομολογώ ) με 4 ατομικά ψωμάκια πολύ ζεστά, από ένα λευκό και ένα σίκαλης, και μια ραβιέρα 3 θέσεων, με ελιές Καλαμών, πάστα ντομάτας ( ας μην γελιόμαστε, πελτές ήταν ) και κάππαρη σε ελαιόλαδο, για το οποίο δεν ερωτηθήκαμε και φυσικά δεν ήταν καλωσόρισμα. Η χρέωση των 2 ευρώ και το ύφος του μαγαζιού σε προιδεάζουν για κάτι με περισσότερη φαντασία από ελιές, κάππαρη και... πελτέ.
Πακέτο έρχεται και το εμφιαλωμένο σε μπουκάλι γυάλινο, προς 1,50 ευρώ. Το πρόβλημά μου εδώ είναι το εξής: κατανοώ το αρχικό γέμισμα των ποτηριών αλλά καθόλου δεν κατανοώ το ξαναγέμισμά τους σε κάθε μισή μας γουλιά. Νιώθω ότι κάποιος με παρακολουθεί, είναι άβολο.

Κατόπιν, από τα ορεκτικά επιλέξαμε τα Tacos από τον Εύξεινο Πόντο με φύλλο περέκ, χοιρινά ψιλοκομμένα φιλετίνια, καραμελωμένες πιπεριές και ξύγαλο. Φτωχή εικόνα, 4 μικρά τάκος της μισής μπουκιάς, κακό στήσιμο πιάτου (τα 2 είχαν μπατάρει και σκορπιστεί ολόγυρα ) και η γεύση ουδέτερη και άτεχνη, το μόνο που μου άφηνε ήταν η δροσιά από το ξύγαλο. Δεν ξέρω αν η προσπάθεια ήταν να μιμηθεί το αντίστοιχο μεξικάνικο πιάτο, αλλά για τα 7,50 ευρώ που κοστίζει μάλλον απέτυχε οικτρά ( για μένα ).

Η σαλάτα Κουκουβάγια μας άρεσε αρκετά, αν και εξακολουθεί να υπάρχει εμφανές πρόβλημα με το νόστιμο μεν αλλά πολύ σκληρό παξιμάδι χαρουπιού, που έχει ξαναθιχτεί σε πρόσφατη κριτική εδώ και θα περίμενα κάποια βελτίωση, μιας και το εστιατόριο εκπροσωπείται. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ να το κόψουμε και οι απέλπιδες προσπάθειές μου να το ραντίσω με το ελαιόλαδο της κάπαρης, δεν έφεραν ουσιώδη αλλαγή, στα τεράστια κομμάτια που ήταν δύσκολο να καταναλωθούν. Για να μην γίνω άδικη όμως, ήταν μια σαλάτα τεραστίων διαστάσεων, με μπόλικη καπνιστή μελιτζάνα ( ευχάριστο twist ), άφθονη ντομάτα ραπέ ( και πολύ νόστιμη αν και εκτός εποχής ), ελιές, υπερβολικά πολλή κάπαρη αλλά και μαλακιά ξυνομυζήθρα. Πληθωρική, νόστιμη και εντυπωσιακή, μάλλον δικαιολογεί αρκετά τα 7,50 ευρώ.

Το κυρίως του φίλου μου, ακούει στην εξής περιγραφή: Τagliata limousin, κόντρα μόσχου με άγρια ρόκα, λιαστές ντομάτες, παρμεζάνα και πατατούλες σωτέ. Ωραία ως εδώ. Ρωτήθηκε αν το προτιμά με πατάτες τηγανιτές και συμφώνησε. Αυτό που ήρθε στο τραπέζι ήταν μια σχετικώς μικρή μπριζόλα, κομμένη ταλιάτα, με μια ελαφριά σάλτσα από πάνω και τις τηγανιτές πατάτες δίπλα του. Τίποτε άλλο. Πού πήγαν τα υπόλοιπα; Τί είθισται να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Με ένα νεύμα συμφώνησα να μην επιμείνουμε διαμαρτυρόμενοι. Ίσως ήταν λάθος μας, γιατί τώρα σας γράφω για ένα "λειψό" πιάτο, καθόλου εφάμιλλο των 18 ευρώ που κοστίζει, ούτε σε εμφάνιση, ούτε σε γεύση και με πατάτες που δεν ορκίζομαι Κύριε Πρόεδρε ότι ήταν φρέσκιες. Το ψήσιμο ήταν όπως ζητήθηκε αλλά η γεύση του, nothing special.

Το δικό μου κυρίως το επέλεξα από τα ορεκτικά, αφενός γιατί δεν βρήκα κάτι άλλο να με συγκινήσει, και αφετέρου γιατί πρώτη φορά είδα την καινοτομία τα spare ribs να συγκαταλέγονται στα ορεκτικά. Μάλιστα διευκρίνισα στον μετρ ότι τα θέλω ως κυρίως πιάτο και συμφώνησε για την επιλογή μου. Είτε έτσι όμως, είτε αλλιώς, θεωρώ εντελώς λάθος να σερβίρεις αυτό το πιάτο με μόνη συνοδεία λίγη ρόκα από πάνω. Πού είναι η προφανής γαρνιτούρα, έστω και ως guest; Και πού κολλάει η ρόκα σε έναν ρουστίκ μεζέ; Ως ποσότητα καλή, η τιμή καλή ( 9,50 ευρώ, αν και όχι τόσο καλή για ορεκτικό ) αλλά δεν σκέφτηκα καθόλου πώς θα το φάω αυτό, με τα θερινά ανάκτορα από πάνω μου. Ναι ναι, γελάτε.. Αλλά εγώ τη λύση τη βρήκα. Έκανα το αδιανόητο. Επέστρεψα για πρώτη φορά στη ζωή μου το πιάτο στην κουζίνα ( τεστ αντοχής λέγεται αυτό ) και ζήτησα ευγενικά αν θα μπορούσε ο σεφ να μου τα σερβίρει κομμένα.
Έ λοιπόν εδώ κερδήθηκαν πολλοί πόντοι. Γιατί ενώ ανησυχούσα ότι αργούν πολύ και ότι θα έχουν ξυλιάσει τα κακόμοιρα, το πιάτο ξαναστήθηκε από την αρχή και ήρθαν σε καυτή θερμοκρασία, ξαναγλασαρισμένα με bbq σως και φυσικά κομμένα, συνοδεία με ζεστές υγρές πετσέτες για τα χέρια! Εύγε λοιπόν εδώ. Ας πάει και η ρόκα και το παλιάμπελο. Να μην ξεχάσω, τα ribs ήταν νόστιμα και μαλακά.

Tα παραπάνω συνοδεύτηκαν με μια Νήσος στα 4 ευρώ και μια μικρή draft Fischer στα 3,50 ευρώ.
Μόλις τελειώσαμε, μπήκαμε τρόπον τινά, στον αυτόματο πιλότο. Τα πιάτα μαζεύτηκαν υπερβολικά γρήγορα, εξίσου γρήγορα μας έφεραν ως κέρασμα 2 σφηνάκια λιμοντσέλο και ακόμη πιο γρήγορα μας προτάθηκαν τα γλυκά τους ή κάποιος καφές. Από τις 6 επιλογές του καταλόγου, μου έκανε κλικ το "πληθωρικό banoffee" όπως αυτοαποκαλείται, μια εντελώς "άλλη" εκδοχή του, που δεν το θυμίζει σε τίποτα. Τρία μεγάλα μαλακά σοκολατένια μπισκότα, στημένα σαν πεσμένες κεραμοσκεπές μετά από σεισμό (χαχαχα) και ανάμεσα η μπανάνα, η σαντιγύ, η κρέμα και η καραμέλα. Δεν μας άρεσε η γεύση, το μόνο που κυριαρχούσε ήταν το μπισκότο, βασικά εγώ αυτό δεν το θεωρώ καν μπανόφι. Αν πεις ότι η τιμή του στα 7 ευρώ είναι εξωφρενική και παράλογη, τότε τί μένει να πεις για το πιο ακριβό γλυκό του καταλόγου που είναι ένα γλυκό καλτσόνε στα 9,50 ευρώ;

Σκόπιμα άφησα τον προβληματισμό εκείνων των ημερών να περάσει και να κατασταλάξουν οι εντυπώσεις, ομολογώ όμως ότι όσα είχα ακούσει από γνωστούς μου για τη Stoffa και ήθελα να τα παραβλέψω, επαληθεύτηκαν. Έχει δοθεί τόσο βάρος στην εικόνα και στους τύπους, που κάπου χάνεται το νόημα. Και στο vfm είμαι πιο κοντά στο 1,5. Υπάρχει αδικαιολόγητη υπερβολή.
Το γεγονός ότι μαζί με εμάς υπήρχαν μόλις δύο παρέες, που κάπνιζαν αρειμανίως, τύφλα να χει το μπουρί της στόφας, και είναι μάλλον το λιγότερο. Τα σχεδόν 65 ευρώ του λογαριασμού (μαζί με τα τιπς) θα έπρεπε να ανταποκρίνονται σε κάτι πιο καλό, πιο ουσιώδες, πιο αξιομνημόνευτο, από έναν όμορφο χώρο και ένα σκλαβωτικό σέρβις που ώρες ώρες με έκανε να δυσφορώ.
Θα με ρωτήσεις, γιατί έβαλα 3 στη γεύση. Γιατί δεν υπάρχει το 2,5 και γιατί το 2 είναι για μένα πολύ κοντά στο χάλια.

Δεν ξέρω αν το προτείνω, ούτε αν δεν το προτείνω. Είναι θέμα γούστου. Εμάς δεν μας ταίριαξε.

23 Αυγ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Μεσημέρι Δεκαπενταύγουστου, ελάχιστη κίνηση στην Αθήνα και αρκετή ζέστη.

Ο κήπος στη Stoffa πολύ δροσερός και γεμάτος κόσμο ήταν μια όαση στην άδεια πόλη.

Πρώτη φορά επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο εστιατόριο και μας έκανε εντύπωση το προσεγμένο εσωτερικό με industrial στοιχεία και φυσικά η δεύτερη αυλή στο πίσω μέρος του καταστήματος.

Ο κήπος με τα τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια κ τις άνετες καρέκλες είναι καταπράσινος, αν και μάλλον μικρός για τον κόσμο που συγκεντρώνει.

Η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία δίπλα μας ήταν λιγακι αλλοπρόσαλλη, αφού περιελάμβανε από salsa μέχρι hard rock, αλλα δεν ήταν τόσο δυνατή σε σημείο που να ενοχλεί.
Να προσθέσω ότι πάρκινγκ το μαγαζί δεν έχει, ενώ ο στενός δρόμος έξω από το μαγαζί, γρήγορα γεμίζει παρκαρισμένα αμάξια.

Μόλις κάτσαμε μας έφεραν ένα καλαθάκι με ψωμάκια ολικής και καλαμποκιού μαζί με αλείμμα απο πάστα τομάτας, λίγες ελιές καλαμών και κάπαρη (1 €).
Επίσης, μεταλλικό νερό σε γυάλινο μπουκάλι(1,5€).

Ξεφυλλίζοντας τον καλαίσθητο κατάλογο είδαμε πως υπάρχουν ακριβά και φθηνά πράγματα να πάρεις και η ποικιλία είναι μεγάλη.
Ας πούμε ότι αποφασίσαμε να πάρουμε φαγητά που είχαν λογικές τιμές γιατί δεν βρίσκω το λόγο να πάρουμε μία απλή μπριζόλα και να δώσουμε πχ 25 ευρώ.

Ξεκινήσαμε με ορεκτικά τάκος.
Χοιρινά φιλετάκια με κρέμα τυριού και παραγεμισμένα με λαχανικά, τυλιγμένα με ένα ιδιαίτερο φύλλο, το περέκ. (7,5€).
Το κρέας, πολύ σωστά ψημένο και τα λαχανικά δροσερά, ενώ το περέκ-ποντιακή συνταγή, μας θύμισε την τορτίγια, στην πιο λεπτή εκδοχή της όμως.
Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Συνεχίσαμε με σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας και κεφίρ. (8,5€).
Αρκετά πικάντικο ορεκτικό με τη σάλτσα να δένει ιδανικά με το κρέας.
Τα σουτζουκάκια ήρθαν με μισή πίτα κομμένη για συνοδεία.

Απο σαλάτα πήραμε την κουκουβάγια (7€).
Αυτή η επιλογή μας ουσιαστικά ήταν κάτι σαν τον κρητικό ντάκο με ξύγαλο και κάπαρη.
Το παξιμάδι που περιέχεται στη σαλάτα είναι απο χαρούπι και είναι εξαιρετικό, αλλά και υπερβολικά σκληρό.
Οπωσδήποτε χρειάζεται να βραχεί λίγο πριν την κατανάλωση.
Πολύ ωραία σαλάτα αλλά ίσως η ποσότητα της κάπαρης θα μπορούσε να είναι λιγότερη.

Για κυρίως πήραμε φιλέτο κοτόπουλο με τρίχρωμες πιπεριές και ψητά μανιταρια plevrotus κ κρέμα μοσχολέμονου(15 €).
Ελαφρύ πιάτο, υπερβολικά απλό κ ακριβό.
Περιμέναμε περισσότερα.

Το δεύτερο κυρίως ήταν η παστιτσάδα(15,5€).

Γευστικότατο μοσχαρίσιο κρέας, σε μικρά κομμάτια και τα ιδιαίτερα μακαρόνια σωστά βρασμένα.
Σίγουρα προτείνω αυτό το πιατο, για όσους τους αρεσει αυτός ο τροπος που μαγειρεύεται το μοσχάρι, με την λίγο παραπανω κανέλα και το συγκεκριμενο μίγμα μπαχαρικών.

Για επιδόρπιο πήραμε το banofee(7€) με χειροποίητο μπισκότο σοκολάτας.
Είναι μια παραλλαγή της αυθεντικής συνταγής, που όμως είναι εξίσου γευστικό.

Πληρώσαμε 78€ με 3 εξαιρετικές μπύρες "Χίος".
Μας κέρασαν και δυο σφηνακια λιμοντσέλο.

Η εξυπηρέτηση, όχι πολύ γρήγορη, αλλα το προσωπικό ευγενέστατο.
Μας χάλασε καπως που το μαγαζί είναι αρκετα ακριβό χωρίς να το δικαιολογεί ιδιαίτερα.
Αν θα ξαναπαμε;
Ναι, για να δοκιμασουμε και άλλα πιάτα, που αν και ακριβά, είναι πρωτότυπα...

6 medium

28 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Πριν από λίγες μέρες, Παρασκευή βράδυ, παρέα πέντε ατόμων βρεθήκαμε στα Βόρεια προάστια και αναζητώντας ένα εστιατόριο για καλό φαγητό, ακολουθήσαμε την προτροπή καλής φίλης, που κατοικεί στην περιοχή της Κηφισιάς, να πάμε στη STOFFA. Ξεκινήσαμε με σκοπό να καθίσουμε στην όμορφη αυλή, όμως η ψύχρα των ημερών και το γεγονός ότι οι κυρίες της παρέας κρύωναν, μας οδήγησαν στο να καθίσουμε στον εσωτερικό χώρο.

Ο εσωτερικός χώρος είναι όμορφα διακοσμημένος, με βιομηχανικό στυλ, όπως επιτυχημένα επισήμαναν οι έμπιστοι χρήστες piperman, evi και aboutspy. Στη διακόσμηση κυριαρχεί το ξύλο, τα τραπεζοκαθίσματα δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς, ζωηράδα προσθέτουν όμορφα χρωματιστά πλακίδια και το όνομα δικαιολογεί μια μεγάλη στόφα, τοποθετημένη λίγο μετά την είσοδο του κυρίως χώρου.

Με το που φτάσαμε η ευγενέστατη υπεύθυνη για την υποδοχή μας κατηύθυνε αρχικά σε ένα τραπέζι στον εξωτερικό, και στη συνέχεια σε άλλο τραπέζι στον εσωτερικό χώρο. Γενικά, όλοι οι εργαζόμενοι ήταν ευγενικοί και διαθέσιμοι να εξυπηρετήσουν, απλά σε μια-δυο περιπτώσεις μπερδεύτηκαν με το τι είχαμε παραγγείλει, αλλά κάτι η δική τους, κάτι η δική μας καλή διάθεση, τακτοποιήθηκαν όλα, τελικά.

Λίγο αργότερα, ένας ευγενικός σερβιτόρος μας έφερε καταλόγους και εμφιαλωμένο νερό (χρεώνεται προς 1,5 ευρώ το μπουκάλι) και πριν έρθει ο υπεύθυνος για την παραγγελία, μας έφεραν ένα πανεράκι με νόστιμες φέτες λευκού και μαύρου ψωμιού, συνοδευόμενες από ελίτσες και ροζ αλάτι Ιμαλαΐων (χρέωση 1 ευρώ το άτομο). Με δεδομένο ότι το εστιατόριο είχε αρχίσει να γεμίζει, ο υπεύθυνος για την παραγγελία έφτασε μάλλον αγχωμένος και βιαστικός, με ευγένεια μεν, χωρίς όμως πολλή προθυμία να δώσει επιπλέον πληροφορίες για τα πιάτα. Στη βιασύνη του μάλιστα, κατέγραψε άλλη σαλάτα από αυτή που παραγγείλαμε, αλλά τελικά τις κρατήσαμε, δοκιμάζοντας έτσι μια επιπλέον δροσερή γεύση.

Μετά λοιπόν, την εμβριθή μελέτη του καταλόγου, παραγγείλαμε και γευτήκαμε:

- Ντοματοπιτάκια: Συμπαθητική γεύση, όχι κάτι το εξαιρετικό, άφηναν την αίσθηση τηγανίλας στο στόμα.

- Μιλφέιγ κολοκυθιού: Πολύ όμορφο στην εμφάνιση πιάτο, αρκετά καλό και στη γεύση.

- Πατάτες STOFFA: Πολύ σωστά τηγανισμένες και περιχυμένες με κρεμώδες τυρί με ελαφρά ξινή γεύση. Από τα πιάτα που ενθουσίασαν γευστικά και τιμήθηκαν δεόντως!

- Μια ελληνική σαλάτα: Η κλασική χωριάτικη, φρεσκοκομμένη και με πολύ καλής ποιότητας φέτα.

- Μια πράσινη σαλάτα με μαρούλι, ντοματίνια, σος ροδιού και κατσικίσιο τυρί chevre: Μας φάνηκε τέλειος ο συνδυασμός του κατσικίσιου τυριού με τα λαχανικά. (Αυτή είχαμε παραγγείλει αρχικά και μας την έφεραν με σχετική καθυστέρηση).

- Μια σαλάτα με ποικιλία μαρουλιών, ξινόμηλο, σύκο και γραβιέρα: Εύγευστη, με καλούς γευστικούς συνδυασμούς. (Αυτή τη σαλάτα μας έφεραν κατά λάθος, αντί της προηγούμενης που είχαμε παραγγείλει).

- Δύο Hang steak: Μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε μπουκιές, σερβίρεται σε σουβλάκι που κρέμεται σε ειδικό σκεύος (σαν τσιγκέλι), εξ ου και το όνομα. Ήρθαν ψημένες μέτρια, όπως τις είχαν ζητήσει οι φίλοι που τις παρήγγειλαν, συνοδευόμενες από πατάτες τηγανιτές, πολύ εύγευστο και μαλακό το κρέας, πλούσια η μερίδα.

- Ένα κοτόπουλο Stoffa: Φιλέτο κοτόπουλου στο τηγάνι με λιωμένη παρμεζάνα και ντοματίνια. Πραγματικά μου άρεσε πολύ, ίσως το πιο νόστιμο από τα κυρίως πιάτα.

- Ένα φιλέτο κοτόπουλο: Καλά ψημένο και νόστιμο, χωρίς κάποια ιδιαίτερη γευστική έξαρση.

- Ένα Stoffa burger: Σερβιρίστηκε με πατάτες τηγανιτές. Η φίλη που το παρήγγειλε διατύπωσε την ίδια άποψη με τον αξιόλογο χρήστη piperman: Χορταστικό πιάτο, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

- Από γλυκά, παραγγείλαμε τρεις πορτοκαλόπιτες μαζί με παγωτό βανίλια και σοκολάτα και τις μοιραστήκαμε. Πραγματικά πολύ πετυχημένη πορτοκαλόπιτα, έδενε γευστικά τέλεια με το παγωτό!

Παράλληλα, έφτασε ως κέρασμα, εύγευστο λικέρ μαστίχας, για να βοηθήσει στη χώνεψη. Ευγενική χειρονομία, εκτιμώ όμως ότι, σε ένα τέτοιου είδους εστιατόριο, θα ταίριαζε το κέρασμα να ήταν το γλυκό...

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 28-29 ευρώ το άτομο. Δεν τα λες λίγα! Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι τα ορεκτικά κυμαίνονταν στα 6,50-7,50 ευρώ, οι σαλάτες στα 8-8,50 και τα κυρίως από 13,50 (το κοτόπουλο), 14 (το burger) μέχρι 18 (το hang steak). Αλλά και η πορτοκαλόπιτα με παγωτό στα 8,50 ευρώ (για την ακρίβεια 6,50 το γλυκό και 2 η κάθε μπάλα παγωτού), ακριβή μας φάνηκε.

Καταληκτικό συμπέρασμα: Καλό εστιατόριο η STOFFA, με προσεγμένο χώρο, καλής ποιότητας φαγητό, ευγενική εξυπηρέτηση, μας τα χαλάει όμως στο value for money...

Εκτιμώ ότι οι τιμές θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερες, αλλά σε κάθε περίπτωση, αν βρεθείτε στην Κηφισιά, αγαπητοί χρήστες του ask4food, μπορείτε να επισκεφτείτε το εστιατόριο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!

19 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Αν κάνετε εδώ αναζήτηση στα εστιατόρια της Κηφισιάς, νούμερο ένα βγαίνει η STOFFA. Διαβάζοντας όμως στη συνέχεια τις κριτικές μόνο ομοφωνία δεν διαπιστώνεις. Είτε το εκθειάζουν είτε το θάβουν, πραγματικά πολύ μεγάλη διακύμανση απόψεων, θυμίζει ταινία που άλλοι βαπτίζουν αριστούργημα και άλλοι τρίβουν τα μάτια τους για να καταλάβουν τι μπαρούφα βλέπουν. Ε, αυτές τις ταινίες πάντα τις έχω στα υπόψιν. Τρομάρα μου...

Η πρώτη εντύπωση είναι θετική, καθώς αντικρίζουμε έναν όμορφο κήπο με πολύχρωμα φανάρια κρεμασμένα σε φυλλωσιές δέντρων που προσφέρουν απλόχερα δροσιά και από κάτω τους τραπεζάκια με ξύλινες καρέκλες. Στην μια άκρη μάλιστα απλώνεται ένας πολύ μεγάλος ενιαίος καναπές με μαξιλάρια που δείχνουν αναπαυτικά, έτσι ώστε να διαμορφώνονται 4-5 τραπέζια που μας τράβηξαν αμέσως την προσοχή. Εκεί κατευθυνθήκαμε αλλά... μας χάλασαν γρήγορα την πρώτη καλή "γεύση". Τελειώνω την περιγραφή και επανέρχομαι...

Αμέσως μετά ο εσωτερικός χώρος που δε λέει πολλά πράγματα και στη συνέχεια άλλη μια αυλή (! ) πιο "εκδρομική" και με το ξύλο να κυριαρχεί πάλι. Πολύ μοντέρνα διαρύθμιση και ότι πρέπει για καλοκαιράκι. Οι τουαλέτες πάλι με αυτό το "βιομηχανικό" στυλ που προσωπικά με χαλάει (γούστα είναι αυτά), καθαρές βέβαια αλλά πολύ σκοτεινές, με κακό δηλαδή φωτισμό (και επομένως το "καθαρές" ελέγχεται).

Ενώ λοιπόν πάμε διστακτικά προς το σημείο που μας άρεσε πιο πολύ και περιμένουμε να μας προσέξουν, εξίσου διστακτικά έρχεται και μας ρωτάει ένας σερβιτόρος αν έχουμε κάνει κράτηση. Όχι (είναι άλλωστε απόγευμα καθημερινής και με εξαίρεση μια αρκετά μεγάλη παρέα πιο άδειος πεθαίνεις, φυσιολογικό). Περιμένετε. Περιμένουμε.

Έρχεται άλλο ζευγάρι πίσω μας και κάθεται όπου γουστάρει (χαχαχα έτσι έπρεπε). Έρχεται άλλος κύριος και μας ρωτάει αν έχουμε κάνει κράτηση. Όχι. Είμαστε δύο και η μικρούλα μας τρεις. Ωραία, καθίστε εδώ. Και μας δείχνει ένα τραπέζι κυριολεκτικά μέσα στη μέση, δίπλα απο το οποίο μάλιστα και από ένα ψιλοστενό κενό, όπως θα διαπιστώσουμε αργότερα, θα περνάνε συνέχεια οι σερβιτόροι (κι ας μην έχει ακόμη πολύ κόσμο). Κοιτάζουμε γύρω μας με απορία τα άδεια τραπέζια και καθόμαστε. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας βέβαια η κόρη μας κάνει συνέχεια βόλτες και φυσικά μπλέκεται στα πόδια τους, αφού είμαστε λέμε ακριβώς δίπλα στον "άτυπο" σερβιτοροδιάδρομο! Σε άδειο μαγαζί λέμε! (τα νεύρα μου αλλά δε λέω τίποτα)

Πρώτη σημείωση εκτός κειμένου: Όταν κάθεσαι πολύ ώρα σε ξύλινη καρέκλα πιάνεται ο ποπός σου.

Υποψιασμένος από τις τιμές στον κατάλογο παραγγέλνουμε λιγότερα από συνήθως. Πέρνουμε δύο ορεκτικά, σαλάτα και ένα κυρίως. Το κρασί το ποτήρι 7 ευρώ βλέπω, συνήθως στα 5 το βρίσκεις στα κυριλέ μέρη σκέφτομαι, άστο λοιπόν. Φάγαμε:

- 3 αδιάφορα ντιπ (ελιές, τοματοπελτές και κάπαρη) με φρέσκο ψωμάκι σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Σαλάτα ελληνική: ντοματίνια, αγγούρι, γλυστρίδα, κρεμμύδι, ελιές, λαδοπαξιμάδια και ένα πολύ πικάντικο άσπρο τυρί. Δροσερή και καλός συνδυασμός γενικότερα, με εξαίρεση το τυρί.
- Πίτα από καλαμπόκι με φιλετίνια, σπανάκι, ρόκα και σως γιαουρτιού. Το καλύτερο πιάτο, μια μπουκιά το κάναμε. Για 8,5 ευρώ βέβαια θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερου μεγέθους από μια αραβική πίτα.
- Τηγανητές πατάτες με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστό χοιρομέρι. Εδώ έχει γίνει πολύ ντόρος από τις κριτικές των φίλων κριτικών και πρέπει να σταθούμε. Η κρέμα είναι που το κάνει τόσο νόστιμο. Από γαστρονομικής απόψεως πιστεύω όμως είναι το πιο ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ πράγμα που έχω δοκιμάσει και κρίμα. Οι κλασικές προτηγανισμένες πατάτες το μαρτυρούν, τα ξερά κομματάκια χοιρινού απλά αντιγράφουν μια χρόνια τακτική στα burger-άδικα όλου του κόσμου και έρχεται η πραγματικά πεντανόστιμη (αλλά πολύ πολύ πολύ βαριά) κρέμα να τα καλύψει όλα σε μια κρούστα. Επιτυχώς ? Καλύτερα να την έτρωγα σκέτη.
- Φιλέτο κοτόπουλο σε λευκή σως με ρύζι αρωματισμένο με μπαχαρικά και ένα είδος ρόκας για γαρνιτούρα. Αξιοπρεπέστατο και αυτή τη φορά χορταστικό.

Σημείωση εκτός κειμένου αριθμός δύο: Η κριτική του καλού χρήστη δε γράφεται αμέσως και στο καπάκι. Περιμένουμε κανένα δίωρο να δούμε πως θα μας "κάτσει" το φαγητό στο στομάχι γιατί πραγματικά κάποιες φορές το φούσκωμα και το βάρος αλλάζει την άποψη μας...

Τα πιάτα προσφέρθηκαν να τα μαζέψουν αμέσως αλλά κέρασμα κανένα. Το κέρασμα πιστεύω δεν είναι προαιρετικό πλέον, σε όλα τα καλά μαγαζιά κερνάνε κάτι στο τέλος και ας είναι και απλά ένα φρούτο, η χειρονομία είναι συμβολική και χαρακτηρίζει τους άξιους και τους έχοντες μεράκι. Αλλιώς και το φιλοδώρημα γίνεται προαιρετικό.

Η τιμή έκατσε στα 41 ευρώ. Αν και πήραμε πολύ λίγα, είναι λογικό συνολικά, άλλωστε είναι όλα τα πιάτα ιδιαίτερα, να σημειωθεί αυτό. Πρώτη φορά φεύγω όμως με τόσα mixed feelings που λένε και στο Αμέρικα. Στο τέλος σπάστηκα από την κρύα αντιμετώπιση της υποδοχής και της διεκπεραιωτικής εξυπηρέτησης και η ζυγαριά έγειρε... καταλάβατε προς τα που.

Τελική σημείωση (εντός κειμένου τώρα): ΚΡΙΜΑ και δε θα μας ξαναδείτε.

11 medium

27 Νοε 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ένα εστιατόριο μεσογειακής δημιουργικής κουζίνας, πραγματικά εξαιρετικό από κάθε άποψη. Χωμένο σε έναν ήσυχο δρόμο, γεμάτο δέντρα, πολύ κοντά στην πολύβουη λεωφόρο Κηφισιάς αλλά και απόμερα ταυτόχρονα. Ο χώρος είναι πολύ όμορφος και ελκυστικός από κάθε άποψη: από τη μια είναι ο εξωτερικός χώρος, μεγάλος, με δέντρα και πρασινάδες, ιδανικός όταν υπάρχει καλοκαιρία και από την άλλη ο εσωτερικός ο οποίος είναι επίσης αρκετά μεγάλος, με τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα ιδανικά απλωμένα, κάποια τραπέζια με καναπέδες, ιδανικά για μεγάλες παρέες.

Εντυπωσιάζουν τα μικρά χρωματιστα διακοσμητικά πλακίδια σε έντονα χρώματα στις κολόνες και τα παλιά, ρετρό διακοσμητικά αντικείμενα παντού. Την προσοχή στο κέντρο του εστιατορίου τραβάει σίγουρα μια πραγματική στόφα, δηλαδή μια παραδοσιακή μαγειρική κουζίνα που καίει συνήθως ξύλο, εξ ου και η ονομασία του εστιατορίου που ταυτόχρονα όμως παραπέμπει συνειρμικά και στη "στόφα" ενός ανθρώπου, δηλαδή στον ιδιαίτερο χαρακτήρα και στην προσωπικότητά του.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι το moto του εστιατορίου είναι "άλλη κουζίνα". Είναι όντως "άλλη" με την έννοια της διαφορετικότητας από το συνηθισμένο και της ιδιαιτερότητας. Ο χώρος είναι αρκετά παραδοσιακός και συμπληρώνεται μοναδικά από το χαμηλό έως και ατμοσφαιρικό ρομαντικό φωτισμό.

Η εξυπηρέτηση θα έλεγα ότι ήταν ιδανική έως και εξαιρετική: αμεσότητα, προθυμία, φιλική διάθεση, οικειότητα, καθόλου διεκπεραιωτική.

Ως προς το φαγητό θα ξεκινήσω από το art de la table που ήταν αρκετά προσεγμένο και όμορφο και σε προδιέθετε θετικά γι' αυτό που θα ακολουθούσε. Κατέφτασε εν είδει καλωσορίσματος πανεράκι με διάφορα είδη ψωμιού και dips.
Ως προς τα λοιπά παραγγείλαμε:

- 2 πιάτα Picanha 300 gr από black Angus που συνοδεύονταν από πατάτες: τι να πω γι΄ αυτό το πιάτο; Έλιωνε στο στόμα. Αυτό κι αν είναι επιτυχία, όταν πρόκειται για μοσχάρι. Νοστιμιά που ξεχείλιζε και απογείωνε τον ουρανίσκο.

- 2 πιάτα κοτόπουλο με παρμεζάνα: θεϊκή γεύση, μυρωδιά, άρωμα. Όλες οι αισθήσεις συγκεντρώθηκαν πάνω από αυτό το πιάτο και απογειώθηκαν ταυτόχρονα.

- 1 πατάτες τηγανιτές stoffa, περιχυμένες με ένα ιδιαίτερο είδος τυριού το οποίο ήταν κάτι σαν ζυμάρι, δεν ξέρω ακριβώς, θυμάμαι όμως ότι αυτές οι πατάτες θα μου μείνουν αξέχαστες όπως και στους υπόλοιπους συνδαιτημόνες μου.

- 1 ρολά μελιτζάνας με προσούτο: το μόνο πιάτο με το οποίο γευστικά δεν ικανοποιηθήκαμε όπως με τα υπόλοιπα. Νομίζω ότι του έλειπε η γευστική σπιρτάδα, ένα κλικ ιδιαιτερότητας που είχαν όλα τα υπόλοιπα πιάτα. Η γεύση του προσούτο νομίζω ότι χανόταν στο πιάτο αυτό, ίσως την περίμενα πιο έντονη.

- 1 sticks κολοκυθιού με dip γιαουρτιού: κρατσανιστά, φρεσκότατα, λεπτοκομμένα και μοναδικά

- 2 πορτοκαλόπιτες: δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τη γευστική πανδαισία που ένιωσα με την πορτοκαλόπιτα: τεράστιο κομμάτι, χειροποίητη και φρεσκότατη.

- 2 μπανόφι: άλλο απογειωτικό και εξαιρετικό γλυκό. Θα αδικήσω τα υπόλοιπα πιάτα ίσως, αν ισχυριστώ ότι τα γλυκά είναι ένα πολύ δυνατό σημείο του μαγαζιού και είναι χορταστικότατα και τεράστια. Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

- 1/2 κόκκινο κρασί χύμα, δροσερό και μυρωδάτο

- 1 κόκα κόλα

- 2 νερά εμφιαλωμένα

Στο τέλος μας πρόσφεραν ωςς κέρασμα λικέρ μαστίχας για τη χώνεψη μετά από όλη αυτη τη δυνατή γευστική συγκίνηση.

Οι τιμές ήταν ικανοποιητικές τόσο για την ποσότητα όσο και για την ποιότητα αλλά και το περιβάλλον. Πληρώσαμε περίπου 18 ευρώ το άτομο αλλά με την επισήμανση ότι τα γλυκά ήταν όλα δωρεάν, γιατί περιλαμβάνονταν σε μια συγκεκριμένη προσφορά. Σε διαφορετική περίπτωση υπολογίστε γύρω στα 25 ευρώ το άτομο. Η αλήθεια είναι ότι αξίζει κάθε ευρώ. 4 άτομα μείναμε απολύτως ικανοποιημένα από το σύνολο της γευστικής μας εμπειρίας στη Stoffa.

Αξίζει επίσης να τονίσω ότι έκανα την κράτηση ηλεκτρονικά και μου τηλεφώνησαν την ίδια ημέρα νωρίτερα, για να ζητήσουν διευκρινίσεις για τον αριθμό των ατόμων σε σχέση με το τραπέζι που ήθελαν να μας τοποθετήσουν. Αυτό δείχνει επαγγελματισμό και άψογη συμπεριφορά. Παρεμπιπτόντως το τραπέζι ήταν από τα καλύτερα του μαγαζιού: μεγάλο, άνετο, σε ωραίο σημείο και υπερυψωμένο. Μπράβο τους σε όλα!

11 medium

18 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Από καιρό άκουγα και διάβαζα πολλά για τη Stoffa της Κηφισσιάς. Η περιέργειά μου όλο και μεγάλωνε, καθώς το εστιατόριο διαφημίζεται συνεχώς.
Με εξαντλημένες δυνάμεις μετά από πολύωρη βόλτα, πρωινό Σαββάτου στην καταπράσινη, αρχοντική αλλά ταυτόχρονα πολυσύχναστη και πολύβουη Κηφισσιά επιλέξαμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας σε μία 《άλλη κουζίνα》 όπως είναι το μότο των δημιουργών της.
Η Stoffa φημίζεται για τα εμπνευσμένα μεσογειακά πιάτα, τον εξαιρετικό κήπο της και όχι μόνο!!!
Διαθέτει Josper ξυλόφουρνο που συνδιάζει την ιδιαιτερότητα του παραδοσιακού Ισπανικού φούρνου, με το ψήσιμο στα κάρβουνα δίνοντας μια ξεχωριστή γεύση στο κρέας.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να διαπιστώσουμε αν όλα αυτά ισχύουν ή γίνεται πολύ ντόρος για το τίποτα.
Το εστιατόριο βρίσκεται σε έναν ήσυχο, καταπράσινο δρόμο της Κηφισσιάς.
Μπαίνοντας συναντάς πρώτα την αυλή, όπου αντικρύζεις μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που σου φτιάχνει τη διάθεση. Θυμίζει όμορφη αυλή σπιτιού με δέντρα, λουλούδια, φαναράκια, καναπέδες. Προτείνω να το επισκεφτείτε μια ηλιόλουστη μέρα, για να απολαύσετε τον όμορφο κήπο.
Εσωτερικά η διακόσμηση είναι βιομηχανική με vintage έπιπλα και χρωματιστά πλακάκια σε κάποια σημεία. Στο πίσω μέρος υπάρχει δεύτερος κήπος όπου πραγματοποιούνται κοινωνικές εκδηλώσεις.
Το πρόθυμο προσωπικό, αφού μας ρώτησε αν είχαμε κάνει κράτηση (δεν είχαμε κάνει) μας υπέδειξε τα ελεύθερα τραπέζια
Τακτοποιηθήκαμε και αρχίσαμε να μελετάμε τον κατάλογο.
Παραγγείλαμε τα εξής:
Σαλάτα με τραγανά φύλλα από πρώιμο σπανάκι, iceberg, μανιτάρια, καπνιστή παντσέτα και Σαν Μιχάλη. 9.00€
Picanha 300 gr Black Angus με πρώιμα λαχανικά βουτύρου. 19.50€
Σταβλίσια μπριζόλα μόσχου με χοντρό αλάτι. 19.00€
Πρώτα ήρθε το εμφιαλωμένο νερό, στη συνέχεια η σαλάτα και πολύ αργότερα το τσαντάκι με τα ψωμάκια, το οποίο συνοδευόνταν από ελιές, κάππαρη και πάστα ντομάτας. Δεν καταλάβαμε που οφειλόταν αυτή η καθυστέρηση, πάντως δεν συνέβη μόνο στο δικό μας τραπέζι.
Καθυστέρηση υπήρχε και στην έλευση των κυρίων πιάτων.
Αν και ήμασταν από τους πρώτους που φτάσαμε, πρόσεξα ότι πρώτα πήγαν τα κυριώς σε άλλα τραπέζια όπου ήρθαν αργότερα οι πελάτες.
Όσον αφορα το φαγητό ήταν καλοψημένο, ακριβώς όπως το ζητήσαμε.
Η σταβλίσια αντάξια της τιμής της.
Η σαλάτα γευστικότατη και καλή σε ποσότητα. Όμως Θα έπρεπε να ήταν κομμένη σε λίγο μικρότερα κομματια.
Η picanha δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Αν και δεν είμαι
ειδήμονας στα κρέατα, πρώτη φορά τρώω picanha με ολόκληρα κομμάτια λίπους. Τα ντοματίνια, καλαμπόκι και σπαράγγια που συνόδευαν το κρέας πολύ νόστιμα αλλά λίγα.
Απο τον κατάλογο μου τράβηξαν την προσοχή τα εξής:
-Τραγανά μπαστουνάκια κολοκυθιού με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού 6.00€
-Πακετάκια με ανθότυρο σε κρούστα δημητριακών 8.50€
-Γεμιστή πίτα καλαμποκιού με μοσχαρίσια φιλετάκια, κατσικίσιο τυρί, σπανάκι και πέστο από ντοματίνια Σαντορίνης. 8.50€
Black Angus Beef Burger 200gr με καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνιστή πανσέτα, cheddar και σπιτική bbq sauce 15.50€
-Αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο για 12 ώρες φρικασέ με καυκαλήθρες και σταμναγκάθι 17.50€
-Μαριναρισμένο χταπόδι σε φασκόμηλο, παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, πάνω σε
carpaccio από μαραθόριζα και σχοινόπρασο 9.50€
Και από γλυκά: creme brulee, Banoffee, Mous, Πολίτικο εκμέκ, όλα στα 7.00€
Για να συνοψίσω, οι εντυπώσεις που μου άφησε η Stoffa είναι ανάμεικτες. Ωραίος χώρος, ιδιαίτερες γεύσεις, ευγενικό προσωπικό όμως υπήρχε έλλειψη συντονισμού και όχι προσωπικού, διότι διέκρινα πολλά άτομα και δυστυχώς τσιμπημένες τιμές για την εποχή μας.
Θα πρότεινα λίγο περισσότερο προσοχή στην επιλογή των υλικών και μεγαλύτερες ποσότητες.
Ένα τελευταίο σημείο είναι το κεφάλαιο κέρασμα!!!
Θεωρώ ότι έστω και ένα υποτυπώδες κέρασμα είναι απαραίτητο, έτσι απλά για την αλλαγή της γεύσης και τη χώνεψη. Εξάλλου οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.....
Αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι προσφέρθηκε κάποιο είδος λικέρ μόνο σε μια διπλανή παρέα επειδή είχε δυσαρεστηθεί με κάτι.
Δεν είμαι απόλυτη γι αυτό θα έδινα μια δεύτερη ευκαιρία, για να διαπιστώσω άν ότι δεν μου άρεσε ήταν τυχαίο ή συμβαίνει επανειλλημένως.. Ίσως οι απαιτήσεις μου να ήταν μεγάλες, αυτό όμως γιατί η Stoffa χαρακτηρίζεται ώς εξαιρετικό εστιατόριο.

04 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Γεια σας, γεια σας και χρόνια πολλά, μέρες που είναι! Πριν μπω αναλυτικά στην κριτική μου, θα ήθελα να μοιραστώ το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό και τη γενική εντύπωση που μου έμεινε μετά από μεσημεριανό γεύμα σήμερα, ανήμερα του Πάσχα, στη “Στόφα”.

Σκεφτόμουν λοιπόν πόσο σημαντικό είναι, και ακόμα περισσότερο τις γιορτινές και κλασικά οικογενειακές μέρες, όταν βγαίνει κανείς για φαγητό να αισθάνεται ότι οι μαγαζάτορες και όλο το προσωπικό σέβονται το γεγονός ότι επέλεξες το μαγαζί τους, και φροντίζουν να περάσεις όσο το δυνατό καλύτερα. Και φροντίζουν όχι μόνο με το φαγητό αλλά και με την υποδοχή, το χαμόγελο και τις μικρές λεπτομέρεις να σε κάνουν να αισθάνεσαι σχεδόν ότι είσαι καλεσμένος σε ένα φιλόξενο σπίτι. Αυτή η αίσθηση μου έμεινε συνολικά από τη “Στόφα”. Και μακάρι αυτή η αντιμετώπιση να υπάρχει όχι μόνο σε γιορτινές μέρες, αλλά σε μόνιμη βάση σε όσα εστιατόρια σέβονται τον εαυτό τους. Χαίρομαι πάντως που το βλέπω να συμβαίνει όλο και περισσότερο, τουλάχιστον σε εστιατόρια που δικαίως τελικά έχουν αναδείξει οι χρήστες του ask4food.

H Στόφα, λοιπόν, εστιάζει κυρίως στο κρέας, το οποίο προσεγγίζεται υπό το μότο της «άλλης κουζίνας». Τα κρεατικά βέβαια, εν γένει, δεν είναι στα δικά μου αγαπημένα, και γι' αυτό δεν θα ήταν στις πρώτες μου επιλογές υπό κανονικές συνθήκες. Eν όψει εξόδου, λοιπόν, ανήμερα του Πάσχα, αναζήτησα κάτι όσο γινόταν πιο «εξευγενισμένο» για κρεατοφαγία. Επιλογή που τελικά δικαιώθηκε.

Η κράτηση έγινε 3 μέρες νωρίτερα. Ευγενέστατη και εγκάρδια υποδοχή όχι μόνο από τον κύριο στην είσοδο αλλά και από όλο το προσωπικό που μας περιποιήθηκε, με μπόλικες χαμογελαστές ευχές. Καθίσαμε στην αυλή, η οποία ήταν πράγματι πολύ ευχάριστη, όπως περιγράφεται σε προηγούμενες κριτικές, υπό τη σκιά εντυπωσιακά μεγάλων δέντρων, με πολύχρωμα φωτιστικά που κρέμονται από τα κλαδιά τους, τα οποία φαντάζομαι ότι το βράδυ θα δημιουργούν πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ο χώρος και η καλαισθησία του έχει περιγραφεί εκτενώς σε προηγούμενες κριτικές, γι' αυτό δεν θα επεκταθώ.

Στα του φαγητού: Πολύ ευχάριστο το ότι το καλαθάκι με το ψωμί (πολύσπορο και λευκό) κατέφθασε μαζί με κόκκινα αβγά για τσούγκρισμα, τα οποία τρωγόντουσαν κανονικότα. Δεν είναι κάτι φοβερό ως κίνηση, αλλά είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που λέγαμε παραπάνω.

Λόγω της ημέρας προσφέρθηκαν δύο κατάλογοι: Ο κανονικός και ο πασχαλινός, που περιελάμβανε - εκτάκτως- τα πολύ κλασικά πασχαλινά: αρνάκι, πατάτες φούρνου, τζατζίκι και κοκορέτσι.
Από τα πασχαλινά παραγγείλαμε λοιπόν το τζατζίκι (τεράστια μερίδα και πολύ πετυχημένο) και το κοκορέτσι, το οποίο πρέπει να ήταν στο φούρνο ψημένο και συνοδευόταν από ωραιότατες χερίσιες τηγανιτές πατάτες. Πολύ καλής ποιότητας τα εντόσθια, χωρίς καμία δυσάρεστη οσμή. Φαγώθηκε ευχάριστα και από μη φανατικούς του κρέατος, όπως η αφεντιά μου.

Πάμε και στον κανονικό του κατάλογο, στον οποίο μάλλον έχει νόημα να αναφερθώ λεπτομερέστερα:

- Σαλάτα με ποικιλία μαρουλιών, ξινόμηλο, σύκο και γραβιέρα: Ικανοποιητική ποσότητα, ζουμερή όσο πρέπει και ισορροπημένη στη γεύση.
- Μανιτάρια με τυρί κρέμα, πιπεριές και παρμεζάνα: Συμπαθητικό αλλά αρκετά γαλακτερό και ουδέτερο σε γεύση για τα δικά μου γούστα. Θα το ήθελα με περισσότερη ένταση ενδεχομένως στα τυριά ή σε αρώματα από μπαχαρικά. Αν όμως σας αρέσουν τα γαλακτερά και τα κρεμώδη, μάλλον θα είναι στα γούστα σας.
-Involtini (χοιρινά ρολάκια γεμιστά με τυρί και αρωματικά, και τυλιχτά σε προσούτο) με πένες σε κόκκινη σάλτσα: Μάλλον το καλύτερο πιάτο, πολύ ωραία σάλτσα, καλή ποιότητα του προσούτο, σωστά βρασμένες οι πένες.
-Φιλέτο κοτόπουλο με mozzarella και καπνιστή πανσέτα: Νόστιμο αλλά μάλλον θα το προτιμούσα λίγο πιο ζουμερό. Ίσως το φιλέτο μπούτι να του ταίριαζε περισσότερο. Καλές πρώτες ύλες, πάντως, και εδώ, οι οποίες φάνηκαν τόσο στην καπνιστή πανσέτα όσο και στη mozzarella. Συνοδεύεται από ωραία μαριναρισμένα ντοματίνια.

Όλες οι μερίδες ήταν σε ικανοποιητικότατες ποσότητες. Το δε σέρβις, πέρα από χαμογελαστό, ήταν και άκρως αποτελεσματικό και σωστά συντονισμένο: Όλα ήρθαν στην ώρα τους, με άψογο timing ανάμεσα στην ολοκλήρωση των πρώτων πιάτων και του σερβιρίσματος των κυρίως.
Τα παραπάνω συνοδεύτηκαν από 1 κιλό κρασί χύμα Μοσχοφίλερο, το οποίο πινόταν ευχάριστα. Επιδόρπιο δεν πήραμε, αλλά προσφέρθηκαν μαστιχάκια κέρασμα στο τέλος μαζί με πολλά χαμόγελα και ευχαριστίες από το προσωπικό κατά την αποχώρησή μας. Όπως φαντάζεστε, συστήνεται ☺

3 medium

04 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Ένα μαγαζί που μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα ως προς το φαγητό του. Πήγαμε βράδυ καθημερινής 3άτομα και καθίσαμε μέσα λόγω ότι η βραδιά δεν μας επέτρεπε να καθίσουμε στον κήπο τους.

Μέσα ο χώρος συμπαθητικός αν και λίγο απο τα ίδια που έχουν τα άλλα μαγαζιά αλλά οκ. Καλή απόσταση πράγματι τα τραπέζια μεταξύ τους άνετα. Καλή υποδοχή και εξυπηρέτηση από το προσωπικό αλλά δεν γνωρίζω τι γίνεται σε περίπτωση δουλειάς λόγω ότι το συγκεκριμένο βράδυ το μαγαζί είχε άλλες 2 παρέες.

Στα του φαγητού τώρα, πήραμε τη σαλάτα με το κατσικίσιο τυρί το οποίο ήταν παναρισμένο και τηγανιτό και θεωρώ ότι του αφαιρούσε κάτι από την γεύση του, ακόμα μία σαλάτα, λουκάνικα μας άρεσαν, ταλιάττα που έχω ένσταση για το ψήσιμο γιατί αλλου ήταν μέτρια όπως τη ζητήσαμε και αλλού καλοψημένη(φτωχή παρουσίαση πιάτου).

Μακαρονάδα δεν τρελαθήκαμε και το πιο αποτυχημένο πιάτο το κοτόπουλο με γραβιέρα νομίζω το οποίο ήταν τόσο στεγνό που δεν μπορέσαμε να το φάμε. ΜΕ 3 μπουκάλια κρασι πήγαμε 150Ε και μας κέρασαν τα γλυκά τους. Ένα συμπαθητικό μαγαζί με συμπαθητικό φαγητό, όχι κάτι ιδιαίτερο. Αν θα ξαναπήγαινα θα ήταν απλά για ένα μεζέ με το κρασί μου λόγω του κήπου.

12 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Πάρα πολύ μου άρεσε ότι πήραμε εξ ου και το 4/4 φανταστικές σαλάτες που βρήκαμε στον κατάλογο που καλύπτουν όλα τα γούστα, πολύ νόστιμα και τα ορεκτικά που πήραμε και από αυτά έχει μεγάλη ποικιλία στον κατάλογο του για όλους και στα κυρίως πάλι μείναμε ευχαριστημένοι στην παρέα μου και ως προς την γεύση και ως προς την ποσότητα και μια χαρά τα τσακίσαμε!!

4/4 βάζω και στην εξυπηρέτηση, ήταν όλοι τους ευγενέστατοι, χαμογελαστοί, γρήγορα ήρθαν και όλα μας τα πιάτα με την σωστή σειρά.. τι άλλο να θέλει κανείς δηλαδή ότι ζητήσαμε μας ήρθε άμεσα!

4/4 έβαλα και στον χώρο που τον βρήκα σωστά μοντέρνο και όσο πρέπει ωστόσο παρόλο που θέλει να θυμίζει λίγο saloon τύπου το πετυχαίνει άψογα χωρίς να ξεφεύγει στο όριο του κιτς

3/4 βάζω στις τιμές του που εντάξει ok το δέχομαι είμαι Κηφισιά σε πολύ όμορφο σημείο όλα μια χαρά αλλά ένα τσικ παρακάτω σας παίρνει ρε παιδιά... τουλάχιστον λόγο εποχής που απ' ότι ξέρω και εσείς οι βόρειοι κάτι έχετε αντιληφθεί από κρίση!!

1 medium

27 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Ημέρα επίσκεψης: Σάββατο 23/4.

Εϊχε προηγηθεί κλείσιμο τραπεζιού 2 ημέρες πρίν για 5 άτομα στο εσωτερικό του μαγαζιού.

Πήραμε 5 ορεκτικά και 5 κυρίως. Αναλυτικά:

Μανιτάρια γεμιστά, τα οποία ήταν πολύ νόστιμα με τη γεύση του τυριού να τα απογειώνει και ουδεμία σκέψη για μικροκύμματα

Αυγά μάτια με πατάτες και ενα αλλαντικό το οποίο ήταν TOYMΠΑΝΟ

Σαλάτα Caesars, χωρίς να είμαι fan των σαλατών, τη θεωρώ πολύ καλή

Λουκάνικο χωριάτικο, στο οποίο κυριαρχούσε η γεύση του πορτοκαλιού και μου θύμισε την καταγωγή μου, άρα όντως χωριάτικο!

Πατάτες Stoffa: Συνοδευόμενες από 1 είδος τυριού το οποίο αγνοώ... Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί!!!!!!!!!!!!!

3 Hang Steak, medium rare τα οποία ήταν Εξαιρετικά!

1 Σταβλίσια, η οποία ήρθε welldone ¨οπως ζητήθηκε και η οποία ήταν πραγματικά σταβλίσια και αυτό φάνηκε από το ότι έμεινε η μισή και με πραγματική λύπη την είδα να μένει έτσι.

1 Πικάνια η οποία άρεσε πολύ, τόσο σε γεύση, όσο και σε μέγεθος.

Σχετικά με το επιδόρπιο δοκιμάσαμε:

1 Banofee, αν και αρχικά ο φίλος που το ζήτησε δήλωνε πως αποκλείεται να το πετύχει το μαγαζί, εν τέλει σαν άλλος Γαλιλαίος είπε: Κι όμως το πέτυχε

1 Καλτσόνε με μασκαρπόνε και σοκολάτα, το οποίο ήταν Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο!

1 Cheesecake Σοκολάτα πολύ καλό, χωρίς ιδιαίτερα άλλα σχόλια!

Από ποτά πήραμε:

6 Heineken Drafts

2 ποτήρια λευκό κρασί

Οι σερβιτόροι εξυπηρετικότατοι και συνεχώς δίπλα σου χωρίς να είναι όμως κουραστικοί.

Στο σύνολο η απόδειξη έγραψε € 177, τα οποία για όσα φάγαμε και ήπιαμε ήταν πάρα πολύ ικανοποιητικά.

Περιμένω πως και πως την επόμενη επίσκεψη για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πίατα που είδα.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ