Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

3 medium

27 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Την Αυλή την είχα βάλει στο μάτι από περιέργεια περισσότερο. Λόγω του ότι περνούσαμε αρκετές φορές από το στενό που βρίσκεται, κάποια στιγμή κάναμε την κίνηση να μπούμε μέσα. Αν και δεν το περίμενα ήταν γεμάτη κόσμο και όλα τα τραπέζια πιασμένα. Η ματιά που έριξα ήταν αρκετή για να καταλάβω τι παίζει. Έτσι στην επόμενη επίσκεψη ήμουν προετοιμασμένος.

Όπως έχει περιγραφεί τα πράγματα είναι απλά. Από τον χώρο έως το φαγητό, την εξυπηρέτηση, τις παρέες όλα απλά. Ο χώρος σαν να βρίσκεσαι σε αυλή του 50-60, με τραπέζια και καρέκλες καφενείου άλλης εποχής, αρκετά στριμωγμένος γέμισε γρήγορα. Τα εδέσματα, περισσότερο μεζέδες ήταν αλλά σχετικά καλές ποσότητες.

Γεύσεις φυσιολογικές κάποια περισσότερο καλά, άλλα λιγότερο. Η εξυπηρέτηση καλή και οι τιμές φυσιολογικές για αυτά που φάγαμε. Το ότι υπήρχαν παρέες ξένων μας έκανε εντύπωση βεβαίως, θετική εννοείται.
Αν θα πήγαινα πάλι; Χμ, μόνο για να δείξω σε κάποιον φίλο πως ήταν ένα ταβερνάκι παλιά στην Αθήνα.

11 medium

05 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Χώρος βγαλμένος από άλλη εποχή, τελείως διαφορετικός, τελείως εκτός κλίματος, σαν τη μύγα μες στο γάλα στο κέντρο της Αθήνας. Ειλικρινά, αν δεν πηγαίνεις επί τούτου, τον προσπερνάς. Ακόμη και επί τούτου να πηγαίνεις, πάλι είναι εύκολο να τον προσπεράσεις, καθώς έχει μια πολύ μικρή είσοδο μέσω της οποίας εισέρχεσαι όντως σε μια -ας πούμε εσωτερική αυλή, εν είδει αιθρίου- με 5-6 τραπεζάκια των 2 το πολύ 4 ατόμων τα οποία σίγουρα δεν έρχονται τυχαία αλλά είναι μυημένα στον κόσμο της "Αυλής". Το συναρπαστικό είναι ότι την ημέρα της επίσκεψής μου, μια καθημερινή μεσημέρι, είδα και 2 παρέες ξένων τουριστών. Σίγουρα θα το είδαν σε κάποιον οδηγό, αλλά παρ΄ όλ΄ αυτά που έκανε εντύπωση η επιλογή τους αυτή.

Ο χώρος είναι μικρός και επειδή είναι παλιακός σου δίνει την εντύπωση του παρατημένου. Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη αλλά σαφώς διεκπεραιωτική και μόνο για τα πολύ βασικά. Αρκεί να σημειώσω ότι δεν έφεραν ούτε νερό στο τραπέζι, παρά μόνο το ψωμάκι στο πανεράκι. Οι θαμώνες είναι κατά βάση νεαρά άτομα και αυτό εξηγείται εύκολα από τις πολύ προσιτές, "φοιτητικές" τιμές της Αυλής.

Ως προς τον κατάλογο -τρόπος του λέγειν- έχει συνολικά (ορεκτικά και κυρίως) καμιά δεκαριά πιάτα. Από αυτά απόφασίσαμε να "τιμήσουμε":

- πατατοσαλάτα με μουστάρδα, κρεμμυδάκι και κάππαρη, δροσερή και χειροποίητη και μας άρεσε πολύ

- κεφτεδάκια τα οποία ήταν αρωματικά και γευστικότατα, μαμαδίστικα θα έλεγα που παρέπεμπαν σε παραδοσιακή γεύση

- σαγανάκι επίσης εξαιρετικό και μερακλίδικο

- χοιρινή τηγανιά η οποία κατέφτασε καυτή και νοστιμότατη στο τηγανάκι της και εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού άμα τη εμφανίσει της

- 1 κιλό λευκό κρασί χύμα, δροσερό, ό, τι έπρεπε για τη συνοδεία τωνπαραπάνω μεζέδων.

Γενικά τα πιάτα του μαγαζιού είναι περισσότερο μεζέδες και όχι κανονικά κυρίως πιάτα αλλά παρ΄ όλ΄ αυτά είναι χορταστικά. Σε επόμεηη επίσκεψη δεν θα παραλείψω να δοκιμάσω την ομελέτα του η οποία διαπίστωσα ότι είναι το highlight της Αυλής.

Για όλα τα παραπάνω καθαρίσαμε με 20 ευρώ. Όχι άσχημα.