Loader

Περιγραφή

Ψητοπωλείο με κοψίδια, μπριζόλες, παϊδάκια, σουβλάκια. Όλα στα κάρβουνα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 medium

15 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Κυριακή μεσημέρι και μετά από πρωινό καφέ στην περιοχή του Βύρωνα με δυο φίλους, πέφτει στο τραπέζι η πρόταση να πάμε για φαγητό. Ο ένας από τους δύο φίλους που ξέρει την περιοχή καλύτερα και είναι εκ πεποιθήσεως κρεατοφάγος προτείνει το ψητοπωλείο-ταβέρνα του "Τζίμη" στην πλατεία Αγίου Λαζάρου. Μετά από σύντομο προβληματισμό, καταλήγουμε ότι είναι μια καλή επιλογή, αφού δεν θα χρειαστεί να ξεπαρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας.

Βασικά, ο "Τζίμης' απλώνει τα τραπεζοκαθίσματά του στην πλατεία και το χειμώνα φροντίζει για την προστασία από το κρύο με νάυλον και τέντες. Ο χώρος είναι συμπαθητικός, λιτός, με κλασικά τραπέζια και καρέκλες συνοικιακού ψητοπωλείου-ταβέρνας. Να επισημάνω πάντως πως, παρότι υπάρχουν πολλά τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, είναι χωροθετημένα έτσι, ώστε οι πελάτες να κάθονται άνετα και να μη νιώθουν στριμωγμένοι.

Μόλις φτάσαμε, ένας πολύ ευγενικός σερβιτόρος μας ρώτησε πόσα άτομα θα ήμασταν, πρότεινε δυο-τρία τραπέζια και αφού καθίσαμε, πολύ γρήγορα έφερε καταλόγους και έστρωσε τραπεζομάντιλο, φέρνοντας παράλληλα μια κανάτα παγωμένο νερό από τη βρύση και λίγο λευκό ψωμί. Ο κατάλογος αρκετά πλούσιος, περιλαμβάνει όσα περιμένει να βρει κάποιος σε ένα αξιόλογο ψητοπωλείο, κρεατικά όλων των ειδών, ορεκτικά, σαλάτες κλπ.

Παραγγείλαμε και γευτήκαμε τα εξής:

- Σαλάτα χωριάτικη, κλασική, φρεσκοκομμένη, με νόστιμη ντομάτα, καλής ποιότητας ελαιόλαδο και μεγάλο κομμάτι εύγευστης φέτας. Πλούσια μερίδα, μας άρεσε πολύ.

- Μία μερίδα κοντοσούβλι χοιρινό: Απλά εξαιρετικό! Πολύ σωστά ψημένο, κυριολεκτικά έλιωνε στο στόμα και φυσικά, εξαφανίστηκε από το πιάτο σε χρόνο dt!

- Μία μερίδα κοκορέτσι: Αρκετά καλό, όχι εφάμιλλο πάντως με το κοντοσούβλι. Μεγάλη μερίδα, περίσσεψε λίγο στο τέλος. Να σημειώσω ότι και το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι συνοδεύονταν από λίγες προτηγανισμένες πατάτες, χωρίς ιδιαίτερη γεύση.

- Τρία καλαμάκια χοιρινά: Μας έκανε εντύπωση η πολύ καλή γεύση τους, τα καλής ποιότητας κομμάτια κρέατος, από τα οποία αποτελούνταν, το σωστό ψήσιμο, αλλά και η πολύ μεγάλη, πραγματικά χορταστική ποσότητα! Αναλογούσε ένα στον καθένα μας και φυσικά, δεν έμεινε τίποτα!

- Τρία κεμπάπ: Ήρθαν φρεσκοψημένα, καυτά, ήταν αρκετά πικάντικα, νόστιμα.

Συνολικά, μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι από τις γεύσεις που δοκιμάσαμε και σίγουρα, όταν ξαναπάμε, θα σκεφτούμε να δοκιμάσουμε το καλαμάκι και το κοντοσούβλι κοτόπουλο, αλλά και τις πίτες του, καθώς είδαμε πολλούς από τους πελάτες να τα παραγγέλνουν. Επίσης, να αναφέρω ότι ο φίλος που μας πρότεινε το ψητοπωλείο έχει δοκιμάσει προβατίνα και παϊδάκια και θεωρεί πως είναι πολύ καλά.

Για την παραπάνω παραγγελία το κόστος έφτασε τα 13-14 ευρώ το άτομο, εκτιμώ ότι είναι τιμή λογική γι' αυτά που πήραμε. Γενικά, επίσης, η εξυπηρέτηση ήταν άμεση, με μόνη καθυστέρηση στο να έρθει ο λογαριασμός, καθώς πλέον ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος και οι σερβιτόροι πάσχιζαν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, όσο πιο γρήγορα γινόταν. Δεν μας προσφέρθηκε κάποιο κέρασμα, ο φίλος που έχει πάει αρκετές φορές, είπε ότι συνήθως μαζί με το λογαριασμό προσφέρουν παγωτίνια...

Συνολική αποτίμηση: Θετική! Ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα στον "Τζίμη", αν βρισκόμουν στην περιοχή του Βύρωνα. Θεωρώ ότι είναι ένα "τίμιο" ψητοπωλείο με καλά κρεατικά, λογικές τιμές, καλή εξυπηρέτηση. Φίλοι χρήστες του ask4food, αν βρεθείτε εκεί κοντά για φαγητό, σας προτείνω να το δοκιμάσετε!