ΜΟΤΟΣΑΚΟ

Μεζεδοπωλεία

  Παναγή Τσαλδάρη 157, Καλλιθέα [Χάρτης]
  210 9588390

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Κυριακή όλη μέρα ανοιχτά(13.00-24.00) Δευτέρα κλειστά.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Έχει parking Υπάρχει εξωτερικός χώρος

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Μεζεδοπωλείο με Κρητικές επιρροές και όχι μόνο.Από τα αυγά με στάκα,στο οσομπούκο με ριζότο μιλανέζε και από τους χοχλιούς στο κριθαρώτο με γαρίδες και φέτα.Πιάτα πού καλύπτουν ολα τα γούστα ανάλογα με την εποχή.Ανοιχτά από το μεσημέρι με μαγειρευτά,σούπες και πιάτα ημέρας.Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Ιούλ
23
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Γυρίζοντας τον χρόνο αρκετές δωδεκάδες μήνες πίσω, φέρνω στο μυαλό μου την παρθενική μου επίσκεψη στο Μοτοσακό. Ψάχνοντας στα ηλεκτρονικά κιτάπια του Ask4food, βλέπω ότι η γνωριμία μας είχε λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2013! Βρε πως περνάει ο καιρός, ούτε που το είχα καταλάβει ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια!!!

Νοιώθω ιδιαίτερη τιμή που ήμουν εγώ πρώτος που εισήγαγα το Μοτοσακό στους χάρτες τους Ask4food και δεν κρύβω ότι φούσκωνα σαν παγώνι κάθε φορά που φίλοι και αγαπημένοι χρήστες το επισκέπτονταν και μας χάριζαν το πολύτιμο feedback τους. Δεν θα ξεχάσω ότι λίγο καιρό μετά το επισκέφτηκε ο εξαιρετικός Fratello και κλείνοντας την κριτική του το έχρισε «άξιο τέκνο του Ask4food»!!
Για εμένα προσωπικά, αυτός θεωρώ ότι είναι και ο ρόλος του αγαπημένου μας site. Το να κάνει γνωστές στο πλατύ κοινό τόσο ξεχωριστές και φιλότιμες προσπάθειες.

Στο μεσοδιάστημα που μεσολάβησε το έχω επισκεφτεί αρκετές φορές αλλά πάντα απογευματινές ώρες, μετά τη δουλειά. Σπάνια ανοιγόμασταν στην επιλογή της παραγγελίας μας, παρόλο που ο κατάλογός τους (όπως και ο μαυροπίνακας στο εσωτερικό του) περιείχε προτάσεις κάτι παραπάνω από ελκυστικές. Συνήθως παραγγέλναμε την σπαλομπριζόλα τους που ερχότανε μεγάλη, παχιά και άψογα ψημένη, σαλάτα και κάποιο ψημένο τυρί. Οι κυρίες της παρέας που συνόδευα, σπάνια κατάφερναν να τελειώσουν την μερίδα τους κι έβαζα κι εγώ (με ιδιαίτερη χαρά…) το χεράκι μου στην περαίωση του έργου που είχαμε αναλάβει. Επιτέλους μία σπαλομπριζόλα που τίμαγε τον τίτλο της γιατί συχνά-πυκνά και σε επισκέψεις μου σε άλλα εστιατόρια αυτό που μου προσφέρονταν ήταν απογοητευτικό. Επίσης μια φορά είχα δοκιμάσει και το συκώτι τους το οποίο με είχε ικανοποιήσει απόλυτα και είχε λάβει κολακευτικότατα σχόλια. Όλη η παρέα είχαμε καταλήξει πως ότι κι αν είχαμε πάρει ήταν νόστιμο και με μεγάλο μεράκι ετοιμασμένα. Στο ξεκίνημα μας προσφέρονταν ζυμωτό ψωμάκι και πράσινες ελίτσες μέσα σε ελαιόλαδο και στο κλείσιμο μας περίμενε πάντα το γλυκάκι κέρασμα.

Η τελευταία μου επίσκεψη ήταν ένα Σάββατο βράδυ, στα μέσα του Ιουλίου, μετά από σχετική μας κράτηση που προηγήθηκε 2 ημερών. Ήταν η πρώτη φορά που θα πήγαινα εκεί βράδυ αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό είχα βάλει στο μάτι την αυλή που έχουν δημιουργήσει και χρησιμοποιούν ως εξωτερικό χώρο.
Η κράτηση ήταν για τις 9:30 κι αν και φτάσαμε αγχωμένοι στην περιοχή μερικά λεπτά πιο πριν, δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να βρούμε πάρκινγκ και τελικά να είμαστε Άγγλοι στο ραντεβού μας. Θεωρώ αδιανόητο να κάνει κάποιος κράτηση σε ένα εστιατόριο, να δεσμεύει τον χώρο τους και να πηγαίνει εκεί με καθυστέρηση. Αυτό μόνο σαν έλλειψη σεβασμού προς τον επιχειρηματία μπορώ να το χαρακτηρίσω (για να μη πω, γαϊδουριά μεγάλη). Και μη ξεχνάμε… ο σεβασμός μεταξύ μίας επιχείρησης και του πελάτη τους, είναι πάντα μία κατάσταση αμφίδρομη. Γιατί όπως σαν πελάτες έχουμε δικαιώματα, έχουμε και υποχρεώσεις. Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς που υπάρχει πελατειακή μορφή.
Αγάπησα με την μία τον χώρο που έχουν ετοιμάσει. Το ότι απομονώνεται από τον περιβάλλοντα χώρο με την βοήθεια ψηλών και πυκνών φυτών.

Το ότι δεν έχουν υπερβάλει με τον φωτισμό και μπορείς να χαρείς το βράδυ σου σε μία γλυκύτατη ατμόσφαιρα. Το ότι δεν έχουν βάλει παντού τραπέζια κι έτσι μπορείς να απολαύσεις την ηρεμία σου και την συζήτηση με την παρέα σου. Όταν περνάς στην αυλή τους, ξεχνάς ότι είσαι στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως είναι η Καλλιθέα/Ταύρος. Για εμένα αυτός ο χώρος είναι καραμπινάτο 4 αφού κολλάει απόλυτα στα γούστα μου.
Μισή ώρα μετά την άφιξή μας δεν υπήρχε ούτε καρέκλα ελεύθερη, απόδειξη του ότι αυτή η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Θαμώνες από 60 και βάλε, γείτονες που αποφάσισαν να μη κλειστούν σε τέσσερις τοίχους αλλά να απολαύσουν το βραδάκι τους και την κουβέντα με τους συνομήλικους φίλους τους αλλά και κατά πολύ νεότερα παρεάκια που με σεβασμό και ηρεμία, διασκέδαζαν κρατώντας χαμηλούς τόνους χωρίς να ενοχλούν τους δίπλα τους. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να ενοχληθώ ή να ακούσω μία παρέα να το παρακάνει.

Σε σχέση με τα απογεύματα που το επισκεπτόμουν, κατά τις βραδινές ώρες το service τους εμπλουτίζεται με ακόμα επαρκέστατο σε πλήθος προσωπικό ώστε να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις. Όμως και πάλι τα ηνία της ενορχήστρωσης κρατάει ο ιδιοκτήτης τους που ελέγχει τα πάντα. Που είναι σε συνεχόμενη κίνηση κι όχι απλώς με την έννοια της επίβλεψης. Συμμετέχει ενεργότατα σε όλα τα στάδια της εξυπηρέτησης των πελατών τους. Με όσα άτομα ήρθαμε σε επαφή ήταν άκρως ευγενικά και άμεσα. Όλα τα πιάτα ήρθαν στην ώρα τους, ενώ μάζευαν ταχύτατα όποιο πιάτο άδειαζε ώστε να μας κάνουν χώρο και να τρώμε πιο άνετα. Δεν ήταν και λίγες οι φορές που μας ρώτησαν αν είμαστε ικανοποιημένοι ή αν χρειαζόμαστε κάτι ακόμα. Ένα ακόμα 4άρι μέσα από την καρδιά μου!
Κλασικά, για ξεκίνημα μας ήρθαν οι ελίτσες μας και το ζυμωτό ψωμάκι τους, συνοδευόμενα από δροσερό νερό σε κανάτα. Αν θυμάμαι καλά, το ψωμί ζυμώνουν καθημερινά οι ίδιοι.

Αυτή τη φορά, όταν ήρθε ο ιδιοκτήτης να πάρει την παραγγελία μας του ζητήσαμε να αναλάβει εξολοκλήρου ο ίδιος τα πιάτα που θα δοκιμάζαμε. Να αποφασίσει και να μας φέρει τις γεύσεις που θα μας πρότεινε να γευτούμε. Μας ρώτησε αν θα θέλαμε να προσανατολιστούμε σε θαλασσινά ή κρεατικά κι αφού του απαντήσαμε για το δεύτερο, αποχώρησε από το τραπέζι μας.
Επειδή δεν τα παραγγείλαμε εμείς, σίγουρα η περιγραφή μου θα έχει ελλείψεις γιατί δεν έχω διαβάσει τα συστατικά που μάλλον θα αναγράφονταν στον κατάλογό τους.

Πρώτα ήρθε στο τραπέζι μας ένα ορεκτικό που ήταν στημένο με την βοήθεια τσέρκι και η βάση του αν κατάλαβα καλά, εκτός από την μελιτζάνα πρέπει να είχε και πιπεριά φλωρίνης. Θύμιζε μικρή τούρτα, αφού το τελείωμά του ήταν φτιαγμένο από μους λευκού τυριού. Η βάση ισορροπούσε άψογα μεταξύ του γλυκού και του αλμυρού και η «οροφή» του το δρόσιζε και το έκανε εξαιρετικό. Πραγματικά ενθουσιάστηκα με αυτό το ορεκτικό και νομίζω ότι πλέον θα το παραγγέλνω κάθε φορά που θα ξαναπηγαίνω.

Ακολούθησε ένα πιάτο που σαν βάση του είχε άψογα βρασμένα χόρτα (αν κατάλαβα καλά, βλήτα) κι από επάνω είχαν τοποθετήσει δύο αυγά στεφανωμένα από στακοβούτυρο. Η γεύση ήταν τέτοια που ξεπέρασε και υπερνίκησε κάθε συστολή μου για τις θερμίδες του. Απλά θεϊκό! Αυτό το ορεκτικό το έχω ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν αλλά χωρίς την βάση με τα χόρτα. Αυτή η διαφορά το ξεπέταγε και του έδωσε με διαφορά τα πρωτεία από όποιο άλλο αβγό με στακοβούτυρο έχω δοκιμάσει στο παρελθόν! Πάντως για να είμαι ειλικρινής, ήταν τόσο καλοεκτελεσμένο που σε καμία περίπτωση δεν θα το χαρακτήριζα ως ένα βαρύ πιάτο.

Στη συνέχεια ήρθαν μια πιατέλα με κεμπαπάκια και σιουφιχτά ζυμαρικά με κοκκινιστό μοσχαράκι.
Προσπαθώντας να καταπολεμήσω την σιελόρροια που με έχει κατακλύσει αυτή τη στιγμή, θα δοκιμάσω να τα περιγράψω.
Τα κεμπαπάκια μας προσφέρθηκαν σε ένα στρογγυλό σκεύος μαζί με κομμένες πιτούλες. Στο κέντρο υπήρχε ένα μπολάκι με δυνατή και πικάντικη σάλτσα με σουμάκ που έδενε απόλυτα με τα κεμπαπάκια. Για όσους όμως δεν είναι φίλοι με τα καυτερά, υπήρχε επίσης μία ακόμα πιο παχύρευστη λευκή σος που ήταν πιο δροσερή από την πρώτη κι αν θυμάμαι καλά, γλύκιζε λίγο. Τα κεμπαπάκια ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήταν τα κλασικά σε γεύση και σχήμα, τυποποιημένα. Έχουμε δυστυχώς φτάσει στο σημείο να εκτιμούμε το αυτονόητο… Ήταν κι αυτά εξαιρετικά. Σωστά σε μπαχαρικά και ψημένα όσο πρέπει για να παραμείνουν ζουμερά. Έμειναν εξαιρετικά μέχρι και το τελευταίο, για όση ώρα κι αν έμειναν στο τραπέζι μας, επιβεβαιώνοντας τα προσεγμένα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί. Τα συγχαρητήριά μου στον ψήστη τους γιατί και οι σπαλομπριζόλες που μας έχει ετοιμάσει κατά στο παρελθόν αλλά και τα κεμπάπ του, ήταν αριστοτεχνικά ετοιμασμένα.

Κι έρχομαι τώρα στα ζυμαρικά τους με το μοσχαράκι. Ήρθαν σε βαθύ σκεύος, σε μία εντυπωσιακή μερίδα, συνοδευόμενα από ένα μπολάκι με τριμμένη, υπεραρκετή (μάλλον) ξινομυζήθρα. Πολύ την χάρηκα αυτή την επιλογή του ιδιοκτήτη τους και τη σκέψη του να μας το σερβίρει, γιατί στις εξόδους μας έχουμε μπουχτίσει από κάποιες γεύσεις. Αυτό το πιάτο θα μπορούσα άνετα να το είχα γευτεί κάποιο Κυριακάτικο μεσημέρι, σε σπίτι φιλικής οικογένειας που την ετοιμασία θα είχε αναλάβει κάποια μανούλα. Ήταν αυτό που λέμε «Σπιτική γεύση». Στα μεγάλα συν το ότι χρησιμοποίησαν σιουφιχτά ζυμαρικά κι όχι κάποιο άλλο χοντρό μακαρόνι που βρίσκεις ευκολότατα στο εμπόριο. Γυαλίσαμε ξεδιάντροπα το πιάτο και θέλαμε κι άλλο!!!! ΚΙ ΑΛΛΟ!!! Ένα ακόμα καλοεκτελεσμένο πιάτο με όλα τα συστατικά του σε πλήρη αρμονία. Απλά απολαυστικό!

Μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη είναι ότι στον κατάλογό τους θα βρείτε και ψαγμένες μπύρες από μικρές Ελληνικές ζυθοποιίες. Εγώ αρχικά κινήθηκα σε πιο ασφαλή μονοπάτια διαλέγοντας μία Alpha Weiss που αγαπώ ενώ η παρέα μου μία Θήτα της οποίας δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή της αλλά μας αποζημίωσε πλήρως η επιλογή της. Στο τέλος μπήκαμε στον πειρασμό να ζητήσουμε και μία Odyssey που έχει προέλευση από την Αταλάντη, ώστε να την μοιραστούμε μισή μισή και να αποκτήσουμε και για αυτή άποψη. Ανάμεσα στις δύο τελευταίες μας φάνηκε πιο ιδιαίτερη η Θήτα, που προέρχεται από την Θεσσαλία. Πολύ το χαίρομαι που παντού στην Ελλάδα ξεπηδάνε ζυθοποιίες και αυξάνονται οι ετικέτες που έχουμε να διαλέξουμε.

Στο τέλος μας προσφέρανε δροσερό, γινωμένο καρπουζάκι που το θεωρήσαμε το ιδανικό κλείσιμο σε ένα πραγματικά ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟ γεύμα!!!!! Γιατί το ελληνικό το καλοκαίρι, το τραβάει το καρπουζάκι!
Αποχωρήσαμε με ανεβασμένη τη διάθεσή μας και τους ευχαριστούμε γι αυτό.
Αυτή η τελευταία επίσκεψή μου, μου έδειξε ότι στο Μοτοσακό την ψάχνουν στις γεύσεις τους και ξεφεύγουν κατά πολύ από τα συμβατικά πιάτα που μπορείς να βρεις σε λοιπά εστιατόρια και μεζεδοπωλεία. Εκτιμώ το ότι δίνουν μεγάλη σημασία στην εκτέλεση των πιάτων τους αλλά και ότι κρατάν τις τιμές τους σε πάρα πολύ λογικά επίπεδα. Είναι πανεύκολα προσεγγίσιμο αφού μερικά μόνο μέτρα μακριά του υπάρχει ο σταθμός ηλεκτρικού του Ταύρου αλλά κι ένα ευρύχωρο πάρκινγκ.
Αυτά, σε συνδυασμό με έναν αξιοπρεπέστατο χώρο και ένα ευγενέστατο service έχουν σαν αποτέλεσμα την μεγάλη επιτυχία τους και την αποδοχή και υποστήριξη του κόσμου.

Έμαθα ότι κάποια στιγμή τον Αύγουστο θα κλείσουν για μικροαλλαγές αλλά και ξεκούραση που σαφώς έχουν όχι μόνο ανάγκη, αλλά και δικαιούνται απόλυτα. Ανυπομονώ να δω τις μας ετοιμάζουν από φθινόπωρο…
Για εμένα το Μοτοσακό είναι η πιο αξιόλογη πρόταση που έχει να μας προσφέρει η περιοχή της Καλλιθέας/Ταύρου και όχι μόνο. Βάζει με το σπαθί του κάτω πολλά άλλα του χώρου που προυπήρχαν από αυτό και που έχουν χτίσει όνομα (με τον όποιο τρόπο…).

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Μάρ
19
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Γίνεται τόσα χρόνια που διαβάζω και συμμετέχω στο ask4food, να μην έχω επισκεφθεί το ΜΟΤΟΣΑΚΟ; Αν και πρόκειται για μεζεδοπωλείο με εντονότατη παρουσία στο site (κυρίως βέβαια πριν από 2-3 χρόνια), δεν είχε τύχει ποτέ να το επισκεφθώ μολονότι στην περιοχή της Καλλιθέας με φέρνει ο δρόμος μου αρκετά συχνά και το concept του μαγαζιού φάνταζε αρκετά ενδιαφέρον από τις περιγραφές και τις κριτικές που είχα διαβάσει. Και μάλλον δεν θα με έφερνε ο δρόμος μου σε αυτό, εάν δεν γινόταν ένα τυχαίο τηλεφώνημα την προηγούμενη βδομάδα σε έναν φίλο που είχα καιρό να τα πούμε, ο οποίος έριξε την πρόταση για το ΜΟΤΟΣΑΚΟ, στο οποίο κατευθυνόταν ήδη μαζί με άλλους 2 κοινούς γνωστούς. Χωρίς πολλά πολλά, κατευθύνθηκα και εγώ προς Καλλιθέα για να τους συναντήσω, απογευματάκι καθημερινής.

Το παρκάρισμα, για να πω την αλήθεια με δυσκόλεψε αρκετά, πιστεύω ωστόσο ότι κάπου θα βολέψετε το όχημά σας. Σε κάθε περίπτωση, ο σταθμός ΗΣΑΠ στον Ταύρο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, οπότε εάν σας βολεύει προτιμήστε τον. Εσωτερικά ο χώρος, εάν και μικρός, είναι ζωντανός, χαρούμενος και φωτεινός. Αρκετά καδράκια στους τοίχους και διάφορα μικροαντικείμενα, ενώ υπάρχει και μια μεγάλη τζαμαρία για να βλέπεις προς τα έξω. Στη μία μεριά του τοίχου, υπάρχει ένας μεγάλος πάγκος και καρέκλες απέναντι, όπου άνετα μπορούν να βολευτούν 3-4 παρέες των 4-5 ατόμων, ενώ στο υπόλοιπο χώρο είναι τοποθετημένα καμιά δεκαριά το πολύ τραπέζια. Στο χώρο δεσπόζει φυσικά ένας τεράστιος μαύρος πίνακας, στον οποίο αναγράφεται το μενού. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, τοποθετούνται τραπεζάκια στον έξω χώρο, οποίος στην παρούσα φάση δεν λειτουργούσε. Οι μοναδικές μου παρατηρήσεις έχουν να κάνουν με το επιτρεπόμενο κάπνισμα εντός και τις μυρωδιές που έρχονταν από την κουζίνα (σε φυσιολογικά ωστόσο πλαίσια).

Η εξυπηρέτηση άψογη από το προσωπικό. Ευγενική, χαμογελαστή, γρήγορη, με δεδομένο ωστόσο ότι το μαγαζί λόγω μέρας και ώρας δεν ήταν γεμάτο. Το νεράκι σε κανάτα ανανεωνόταν συνεχώς, ενώ στο τέλος ήρθε και για κέρασμα μια πιατέλα με διάφορα γλυκάκια (σε αυτό βέβαια μπορεί να έπαιξε και το ρόλο του το γεγονός ότι ο ένας της παρέας το έχει επισκεφθεί αρκετές φορές, οπότε δεν ξέρω εάν το κέρασμα του γλυκού είναι πάντα κανόνας).

Ως προς τα φαγητό, κατάλογο δεν είδα, δεδομένου ότι όταν έφθασα η παραγγελία είχε ήδη γίνει και είχαν αρχίσει να έρχονται τα πρώτα πιάτα, ο μαυροπίνακας ωστόσο με βοήθησω να αποκτήσω μια εικόνα για τις προσφερόμενες επιλογές. Λοιπόν λίγες σαλάτες, αρκετά ορεκτικά και πιάτα τόσο με κρέας ή ζυμαρικά όσο και με θαλασσινά. Εμείς λοιπόν φάγαμε αρκετά ορεκτικά και κάποιες επιλογές σε θαλασσινά:
- μία σαλάτα με βάση το λάχανο και ορισμένα λαχανικά (σε διακριτική ωστόσο ποσότητα) με μια αραιή σώς και σπόρους από μαύρο σουσάμι. Ωραία η σαλάτα, με μοναδική ένσταση την ποσότητα της σως που θα μπορούσε να είναι λιγότερη.
- μελιτζανοσαλάτα, νόστιμη με το σκόρδο της και χειροποίητη.
- πατάτες τηγανητές, καλοτηγανισμένες και τραγανές, ήταν πραγματικά νοστιμότατες.
- στάκα με αυγά. Το μοναδικό αδιάφορο, για μένα, πιάτο, καθώς δεν με ξετρέλανε ούτε βέβαια συγκρίνεται με αντίστοιχα που έχω γευτεί στην Κρήτη (που έχω την ευκαιρία να επισκέπτομαι συχνά). Τα αυγά σίγουρα έπρεπε να σερβιριστούν περισσότερα μελάτα για να δέσουν πιο αρμονικά τα υλικά μεταξύ τους, ενώ και η στάκα δεν με ενθουσίασε.
- λαδοτύρι παναρισμένο με βρώμη (;) και σάλτσα ντομάτας, μια χαρά.
- καλαμαράκια τηγανιτά, καλοτηγανισμένα και νόστιμα.
- γαύρο μαρινάτο, ΟΚ.
- κριθαρότο γαρίδας, πολύ νόστιμο με 4 μεγάλες γαρίδες για να δοκιμάσουμε. Το στυλ του μαγαζιού δεν θα με προδιέθετε να παραγγείλω ένα τέτοιο πιάτο, από τη γεύση ωστόσο αποζημιώθηκα,
- θράψαλο ψητό με διάφορα λαχανικά, πραγματικά το απόλαυσα, καθώς ήταν πολύ ωραία ψημένο και περιχυμένο με ένα ιδιαίτερο στη γεύση υλικό (που η αλήθεια είναι δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια). Μου άρεσε πάντως, το ίδιο και τα συνοδευτικά λαχανικά.
Ήπιαμε κάμποσα καραφάκια παγωμένο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο), χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες και μπύρες για τον έναν της παρέας (στις οποίες η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία). Τα γλυκάκια που ήρθαν ως κέρασμα (χαλβάς σιμιγδαλένιος, κορμός σοκολάτας και μους λεμόνι) ήταν μια χαρά και έκλεισαν ιδανικά την έξοδό μας.

Για τις τιμές ακριβώς των πιάτων δεν μπορώ να σας διαφωτίσω. Λίγο ότι έφθασα με καθυστέρηση και δεν είχα τη δυνατότητα να μελετήσω τον κατάλογο, λίγο το τσίπουρο, όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους. Το δείγμα ωστόσο που θυμάμαι από τον τεράστιο μαυροπίνακα είχε θετικό πρόσημο και ως τη σχέση/ποιότητας τιμής. Η φιλοσοφία εξάλλου του ΜΟΤΟΣΑΚΟ, όπως έχουν εύστοχα αναφέρει οι φίλοι του site, κινείται στη λογική της δοκιμής αρκετών γεύσεων, καθώς η πλειοψηφία των πιάτων κινείται σε λογικές τιμές, οπότε σου δίνεται η δυνατότητα να παραγγείλεις αρκετά πιάτα για τη μέση, όπως κάναμε και εμείς και πληρώσαμε λιγότερα από 20 € κατ΄ άτομο, με αρκετή ποσότητα αλκοόλ. Με μετρημένη κατανάλωση ποτού, αντίθετα, θεωρώ ότι δύσκολα κάποιος θα ξεπεράσει τα 15 € το άτομο.

Το ΜΟΤΟΣΑΚΟ λοιπόν ανέβηκε ψηλά στις προτιμήσεις μου για έξοδο φαγητού, οπότε πάντα θα το έχω στα υπόψη μου από εδώ και πέρα, δεδομένου μάλιστα ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να δοκιμάσω και τα κρεατικά του, καθώς και κάποια ζυμαρικά που μου φάνηκαν αρκετά δελεαστικά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Ιαν
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Απομεσήμερο Τρίτης 29/12, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς και με σύμμαχο τον καλό καιρό (τελευταία μέρα πριν απ’ τον χιονιά των μετεωρολογικών προβλέψεων) πάμε με τη φίλη μου στο ΜΟΤΟΣΑΚΟ (Μ), το μεζεδοπωλείο του Δήμου Καλλιθέας, που ωστόσο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 μ. απ’ τον Σταθμό ΗΣΑΠ του Ταύρου.

Το Μ συμπληρώνει αισίως τρία χρόνια λειτουργίας, αφού οι συνιδιοκτήτες του -Γιώργος Φραγκοζίδης και Γιώργος Ηλιόπουλος, οι οποίοι άλλωστε φροντίζουν την κουζίνα και διαμορφώνουν το μενού- το άνοιξαν τον Δεκέμβρη του 2012. Από τότε, θεωρείται δημοφιλές στέκι της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, και φυσικά έτυχε της αντίστοιχης ανταπόκρισης απ’ το site μας, με 75 κριτικές, που του έχουν δώσει Αξιολόγηση και Βεβαιότητα άνω του 78%!

Επηρεασμένος λοιπόν απ’ τις καλές κριτικές, όταν στις 4 μ. μ. φτάσαμε στον χώρο, δυο μόλις λεπτά περπάτημα απ’ τον Σταθμό του Ηλεκτρικού, είχα ήδη διαμορφώσει μέσα μου μια πρώτη εικόνα του μαγαζιού και των σπεσιαλιτέ του. Το Μ ήταν μισογεμάτο, παρά το προχωρημένο της ώρας, χωρίς ωστόσο να σφύζει απ’ την κοσμοσυρροή του Σαββατοκύριακου, που για πολλούς χρήστες του site μας είχε σαν συνέπεια μια καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους. Η πρώτη μας εντύπωση ήταν επομένως θετική, από ένα χώρο συμμαζεμένο και φωτεινό, με 2 μεγάλες τζαμαρίες και ανοιχτά χρώματα που σε προδιέθεταν ευμενώς.

Το Μ λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή, από 13.00-24.00, ενώ τις Δευτέρες μένει κλειστό. Δεν έχει προβλεφθεί υπηρεσία delivery, αλλά βέβαια μπορεί κάποιος να πάρει επιτόπου φαγητά σε πακέτο!

Μέσα λοιπόν υπάρχουν περί τα 12-14 τραπέζια, ανοιχτόχρωμου ξύλου, καθώς και αντίστοιχες ξύλινες καρέκλες για 50 περίπου άτομα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθενται ακόμη περισσότερα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, που δίνει την εντύπωση μιας μεγάλης βεράντας με φυτά.

Εντυπωσιάζει ο τεράστιος μαυροπίνακας με το σύνολο των εδεσμάτων και των τιμών τους, ενώ δεξιά του υπάρχουν στον τοίχο παλιές φωτογραφίες από καμιά εικοσαριά μοτοσακό. Εξάλλου, μπαίνοντας αντικρίζει κάποιος ένα ακόμη μοτοσακό κίτρινου χρώματος, που κρέμεται απ’ την οροφή σαν πολυέλαιος!! Αντιλαμβάνομαι ότι οι ιδιοκτήτες τουλάχιστον πρέπει να είναι μανιώδεις μηχανόβιοι…

Κατεβαίνοντας απ’ την κάπως στενή σκάλα για το υπόγειο, όπου υπάρχουν 2 πεντακάθαρες τουαλέτες ανδρών και γυναικών, καθώς κι ένα παλιό ραδιόφωνο στον αντίστοιχο προθάλαμο, παρατηρεί κανείς την ανοιχτή κουζίνα, όπου εργάζονται περί τα 3-4 άτομα.

Επίσης, λόγω των ημερών, υπάρχει άφθονος Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, κυρίως στην πίσω τζαμαρία, με διάφορα δεντράκια, εορταστικά σακιά και φωτάκια, που αρμόζουν στο πνεύμα των ημερών.

Υπεύθυνος για το σερβίρισμα είναι ένας ευγενής και σοβαρός κύριος, καθώς κι ο ένας εκ των ιδιοκτητών. Στην αρχή, ήρθε νερό σε μια φοβερή κανάτα με σχέδια του Ποπάυ και της Όλιβ, καθώς και ψωμί ζυμωτό απ’ τους ίδιους με κιτρινόριζα (τον γνωστό κουρκουμά), συνοδευόμενο από μαριναρισμένες ελίτσες Καλαμάτας: 2Χ0.50=1 €.

Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:
• Φάβα, με κρεμμύδια και κάππαρη. Σχετικά καλή, αν και κάπως άχρωμο πιάτο: 3 € (6/10).
• Λουκουμάδες με φέτα. Ήρθαν 6 ευμεγέθεις λουκουμάδες, με μπόλικη φέτα μέσα και μέλι τριγύρω: 4 €. Συμπαθητικό πιάτο. (7/10).
• Αυγά με στάκα: 5 €. Ήταν ουσιαστικά 2 αυγά μάτια με πατάτες. Νόστιμο σαν πιάτο. Όμως, η στάκα ήταν σχεδόν αόρατη, ειδικά αν τη συγκρίνω με ό, τι είχα δοκιμάσει στην Κρήτη, ή στα εδώ Κρητικά στέκια. Άρα, σαν αυγά με πατάτες (9/10), όμως σαν αυγά με στάκα (5/10)! Πάντα, μου αρέσει να εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι!!
• Κεμπάπ με sauce γιαουρτιού στο πιάτο, και εξτρά μπολάκι με καυτερή sauce ντομάτας: 7 €. Το καλύτερο πιάτο μας, με 4 μπιφτέκια και 5-6 μικρές πιτούλες. Ήταν ζουμερά μπιφτέκια, καλοψημένα και νοστιμότατα. (9/10).

Δοκιμάσαμε ¼ χύμα κρασί λευκό. Μας είπαν ότι είναι μοσχοφίλερο Μαντινείας. Κατά τη γνώμη μου, μάλλον μέτριο σαν γεύση: 2 €.

Ο λογαριασμός ήρθε στα 22 €, ποσό λογικό για αυτά που φάγαμε. Είμαστε, χωρίς το κρασί, στο κατώφλι της κατηγορίας 10/16 €, το άτομο. Πιστεύω πως υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης. Γενικά, με βρίσκουν σύμφωνο οι περισσότερες απ’ τις παρατηρήσεις του φίλου χρήστη VAGELI. Πάντως, επηρεασμένος απ’ την καλή εικόνα της εξυπηρέτησης, του χώρου και του vfm, θα κρίνω επιεικώς και τη γεύση, βαθμολογώντας τη με 3 στα 4 επίσης, παρότι θεωρώ ότι πρόκειται μάλλον για 2.50 στα 4!!

Στο τέλος, μας έφεραν για κέρασμα ένα λευκό γλυκό, στρογγυλό και κρεμώδες, με βάση το γιαούρτι και τη σαντιγί, που είχε γύρω του 2 μπάλες από ψητό μήλο. Ήταν το καλύτερο από όσα δοκιμάσαμε και, φυσικά, δικής τους κατασκευής! (10/10).

Ολοκληρώνοντας, αναφέρω ενδεικτικά ότι στον κατάλογό τους περιλαμβάνονται περί τις 10 σαλάτες και λαδερά, από 3.50-5.50 €. Επίσης, χταπόδι ξιδάτο στα 6 €, γαύρος, στα 4.50 €, 10 ζεστά ορεκτικά από 3.50-6.50 € (χοχλιοί, γαριδάκι, μπακαλιάρος σκορδαλιά, μύδια.. ), διάφορα κρεατικά (6.50-14.50 €), θαλασσινά, στα 10 € (θράψαλο, ή χταπόδι με φάβα), μαγειρευτά, 7-8 € (μοσχάρι, γιουβέτσι.. ), γουρουνάκι στη λαδόκολλα: 8 €, και από ζυμαρικά, λιγκουίνι με αχιβάδες και γυαλιστερές, στα 11 €. Τα γλυκά τους: σοκολατόπιτα και λεμονόπιτα, στα 2.50 €.

Τέλος, αναφορικά με τα ποτά, υπάρχει κρασί χύμα, στα 7 € το λίτρο, διάφορες μπύρες από 2.50-4.00 €, όπως και μια ποικιλία από εμφιαλωμένα ούζα και τσίπουρα, των 200 ml, από 6.00-9.00 €.

Φυσικά και το προτείνω, με τις επιφυλάξεις που ήδη σημείωσα. Πολλοί φίλοι, γνωρίζετε το ΜΟΤΟΣΑΚΟ, ενώ αρκετοί ακόμα, θα του δώσετε την ευκαιρία, ειδικά αν βρίσκεστε στα πέριξ. Και εγώ, άλλωστε, αν κάποτε ξαναβρεθώ, θα δοκιμάσω κάποια άλλα μεζεδάκια, ελπίζοντας να με κεράσουν πάλι το ωραίο και πρωτότυπο αυτό γλυκό τους!

Ευχές για μια Καλή Χρονιά, με υγεία, δύναμη και προπαντός ανανέωση του γαστρονομικού μας γίγνεσθαι, επ’ ωφελεία όλων μας!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Νοε
20
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Να με κ γω!!!! μετα απο αρκετη αποχη.
ΠΕΜΠΤΗ 17/11/16 μεσημερακι 3 φιλες επισκεφτηκαμε το μοτοσακο υστερα απ τις ιδιαιτερα ομορφες κριτικες που ειχα διαβασει. Φιλοι μου καλοφαγαδες επιτρεψτε μου να μην ταυτιστω απολυτα μαζι σας....
Ο χωρος εχει περιγραφει απ ολους κ δεν θα σας κουρασω
Η εξυπηρετηση(απο τον ιδιοκτητη)αρκετα καλη κ με πολυ ευγενια
Μενου:
Με το που κατσαμε μας εφερε νερο σε κανατα κ υπεροχο ψωμακι συνοδευομενο με πρασσινες ελιτσες. Η παραγγελια μας ηταν
Μπουμπουριστοι χοχλιοι(παρα πολυ αλμυροι κ θελανε κ λιγο ακομη ψησιμο, δεν μας αρεσαν κ λογο καταγωγης ΚΡΗΤΗ ειλικρινα με απογοητευσαν)
Λαδοτυρι Μυτηληνης(παρα πολυ νοστιμο συνοδευομενο με μαρμελαδα ντοματας)
Κοκινιστο μοσχαρι με σκιουφιχτα μα καρονια κ ξυνομυζηθρα(ικανοποιητικη μεριδα, νοστιμο αλλα τα σκιουφιχτα του Ακακιου ειναι μακραν καλυτερα)
Τραχανωτο με μανιταρια(απλα καλο, αλλα οχι κατι ενδιαφερον)
Σαλατα ελληνικη με υπεροχη μυζηθρα, ντοματα, καπαρη, ελιες πρασσινες κ 3 παξιμαδακια κριθινα)
1αναψυκτικο
1/2kg ροζε(ετσι κ ετσι)
Στο τελος μας κερασαν χαλβα με τριμμενο καρυδακι κ ντρεσινγκ φραουλας(αποτυχια, σχεδον δεν το ακουμπησαμε)
Λογαριασμος:38€
Ομολογω πως δεν ενθουσιαστηκαμε κ μαλλον δυσκολα θα του δωσουμε κ 2ρη ευκαιρια.....

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Απρ
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Στο μοτοσακό (το οποίο με βάση τις κριτικές μας είναι ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Καλλιθέας) πήγαμε 2 άτομα εντελώς τυχαία την Περασμένη Παρασκευή μεσημέρι (13.30) και μόνο επειδή τελικά το εξαιρετικό ''ΜΕΝΗΤΕΣ'' ήταν κλειστό (τελικά ανοίγει 6 το απόγευμα).

Είχα διαβάσει τις κριτικές και δεν είχα εντυπωσιαστεί, ίσως και να μην είναι 100% του στυλ μου. Ο χώρος είναι πολύ όμορφα και μερακλίδικα διακοσμημένος, ροκ θα έλεγα. Περιμετρικά καναπέδες, οι τοίχοι με φωτογραφίες και φυσικά ο τεραστιος μαυροπίνακας όπου αναγράφεται ο κατάλογος ταιριάζει απόλυτα στο χώρο, όπως και το κρεμασμένο μοτοποδήλατο. Τα τραπέζια όμορφα διακοσμημένα. Κάτσαμε στόν ησύχο εξωτερικό χώρο λόγω ζέστης και ο λόγος που βάζω 3 είναι μόνο η έλλειψη θέας (αντικρύζεις απέναντι και τρυγύρω μόνο ψηλές νεόκτιστες πολυκατοικίες).

Το σέρβις ήταν γρήγορο και τυπικό (μάλλον απο τον ιδιοκτήτη), μιας και κάναμε ποδαρικό ημέρας. Κέρασε και γλυκάκι στο τέλος με το λογαριασμό.

Στα του φαγητού. Όλα εφτασαν στην ώρα τους. Η σαλάτα μοτοσακό απλά καλή, και λίγο πειραγμένη στη γεύση, συνδίαζε φρούτα και λαχανικά (3/4). Μικρή σα μερίδα. Έχοντας ως μέτρο σύγκρισης τον μπακαλιάρο που έφαγα στα "ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ", (μάλλον εσφαλμένα μιας και μια μπυραρία-μεζεδοπωλειο δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με μια ψαροταβέρνα) εδώ η παρόμοια μερίδα FISH and CHIPS ήταν αρκετά υποδιέστερη. Το ψάρι (μπακαλιάρος καλοτηγανισμένο σχετικά αλλά σίγουρα όχι ημέρας και οι πατάτες μέτριες προς καλούτσικες. Σύνολο πιάτου 2,5 με 3/4. Παραγγείλαμε θράψαλλο ψητό που δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου (2/4). Η μελιτζανοσαλάτα ήταν προκάτ (2/4) δυστυχώς. Το ψωμί ηρθέ σε όμορφη θήκη και σε δυο τύπους. Παραγγείλαμε και κάτι αλλο νομίζω που μου διέφυγε, αν και πέρασαν μόνο 4 μέρες. Οι πόσότητες ήταν σε γενικές γραμμές κανονικές.

Ο λογαριασμός με μια μπύρα ήρθε στα 35 ευρώ περίπου (κανονική απόδειξη). Θεωρώ πως δεδομένης της μέτριας ποιότητας φαγητού το μαγαζί θα έπρεπέ να ήταν 10-20% φτηνότερο.

Να πάτε κατα προτίμηση χειμώνα για μπύρες με την παρέα σας. Σίγουρα διαθέτει τεράστια γκάμα σε μπύρες από όλο τον κόσμο και σαν πότο μετράει καλύτερα. Και φυσικά θα πάρετε και τους ανάλογους μεζέδες. Σίγουρα πάντως δεν είναι το μεζεδοπωλείο που θα πας για τον σπέσιαλ μεζέ ή για την εξαιρετική θέα. Καλοκαιρινές προτάσεις υπάρχουν αμέτρητες. Δεν είναι πάντως στο τοπ 5 της Καλλιθέας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Φεβ
12
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Θα ξεκινησω να γραφω λεγοντας οτι το μαγαζι αυτο υπηρξε στεκι για μενα για παρα πολυ καιρο απο την ωρα που ξεκινησε και σταματησε να ειναι στεκι για τον λογο οτι εγινε στεκι πολλων οποτε ουδεποτε μπορουσα να βρω τραπεζι να κατσω ενεκα του οτι δεν ειμαι ο τυπος που θα προγραμματισω να κλεισω τραπεζι η θα περιμενω σε ατελειωτες ουρες σαν τον χαρο πανω απο τα κεφαλια αυτων που τρωνε μεχρι να εκνευριστουν και να φυγουν για να κατσω εγω.

Για να γινει ενα μαγαζι στεκι σε τοσο κοσμο απαραιτητες προυποθεσεις ειναι να εχει το πακετο που ζηταει ο καθε ανθρωπος που παει να περασει ενα ευχαριστο διωρο τριωρο για μεζε και τσιπουρακι ητοι γευση, εξυπηρετηση, και περιβαλλον.

Ολα αυτα συνυπηρχαν στο εν λογω μαγαζι οποτε οντας και σε κοντινη αποσταση απο την περιοχη μου ηταν η καλυτερη επιλογη που ειχα για χαλαρα μεσημερια η βραδακια.

Οποτε κυριακη μεσημεροβραδο που μας ηρθε η διαθεση να φαμε κατι και θεωρωντας οτι η ωρα ειναι τραγικα ακυρη για να εχει κοσμο ( 6,30 με 7 το απογευμα ) αποφασισαμε μετα απο καιρο να επισκεφτουμε ξανα το μαγαζακι της Καλλιθεας που απειρες φορες το ειχαμε σαν πρωτη επιλογη αλλα εις ματην.

Φτανοντας στο μαγαζι το παρκινγκ ηταν σχετικα ευκολο ( αλλη εκπληξη κι αυτο λογω της ωρας ) και βλεποντας μεσα στο μαγαζι η εικονα ηταν αυτη που περιμενα λογω ημερας και ωρας. Δυο τρεις παρεες ολες κι ολες και πολλα τραπεζια αδεια παρολο που το χειμωνα το μαγαζι δεν βριθει τραπεζιων

Μπαινοντας στο μαγαζι η αληθεια ειναι οτι ο χωρος σε εντυπωσιαζει απο το πως εχουν δεσει το ονομα και την διακοσμηση. Ενα κιτρινο μοτοποδηλατο κρεμασμενο στο ταβανι με ενα κρανος ακουμπησμενο πανω και ολο το μαγαζι γυρω γυρω με κορνιζες και ραφια με μινιατουρες που ολα εχουν αναπαραστασεις απο μοτοσυκλετες ολων των εποχων αλλα κυριως παλιοτερων δεκαετιων.

Στον ενα τοιχο δεσποζει ενας μαυροπινακας που εχει γραμμενο με κιμωλια ολο τον καταλογο που εχει το μαγαζι μαζι με τα εκαστοτε πιατα ημερας κι ετσι δεν χρειαζεται να κανεις καν την κλασσικη κινηση διαβαζω -παραγγελνω αφου ολα ειναι μπροστα σου αναλυτικοτατα.

Ολο το μαγαζι περικλυεται απο βιτρινα και στο πισω μερος παραθυρα πολυ μεγαλα και στο πασο καποια φωτιστικα που εχουν δημιουργηθει απο μπουκαλια αμφιοβολου αισθητικης. Το να κανεις ενα μπουκαλι φωτιστικο ειναι οτι πιο ομορφο σε διακοσμηση αλλα δεν κανουν ολα τα μπουκαλια για φωτιστικα.

Στο μπροστα μερος του πολυ μικρου μαγαζιου ( περι τα 30τμ εσωτερικος χωρος ) εχει ενα πασο σαν μπαρακι που εκει σε υποδεχοντε οι σερβιτοροι του μαγαζιου το οποιο πασο ειναι πολυ ομορφα διακοσμημενο με πετρα.

Η γενικη εικονα του μαγαζιου ειναι αρκετα ομορφη για το ειδος φαγητου που προσφερει.

Μπαινοντας στο μαγαζι σε υποδεχεται ενας οχι και πολυ φιλοξενος τυπος σερβιτορου ( η οτι αλλο ειναι ) που σου λεει που μπορεις να κατσεις. Προς στιγμην φοβηθηκα με το στυλ που κοιταξε την αδεια σαλα οτι θα μου πει οτι δεν εχει τραπέζι.

Ευτυχώς αμεσως μετα ηρθε ενας ευγενεστατος και χαρωπος νεος πολυ εξυπηρετικος που μας ρωτησε για ποτα μας πηρε παραγγελεια και γενικα ηταν αψογης συμπεριφορας. Επισης θα επισημανω οτι η παραγγελεια ηρθε σχετικα αμεσα με την σειρα που πρεπει να ερθουν τα φαγητα. Οποτε αντιλαμβανεται κανεις οτι το 3/4 ειναι ο μεσος ορος του 2 με το 4 των δυο της υποδοχης.

Ας παμε τωρα σε αυτα που προσφερει το καταστημα ως γευση.
Δυστυχως.... τζιφος.... καμια σχεση με το παλιο μοτοσακο αλλα παντα εγω θα κρινω την μια και μοναδικη φορα που μπορει να τυχαμε σε ασχημη μερα οπως λεω παντα και σε ασχημη ωρα.

Πρωτο πιατο μια σαλατα πρασινη με ψητο μανουρι
Πολυ σπανακι..... πολυ σως που δεν καταλαβαινες και πολλα απο τι αποτελουνταν ( μαλλον μπαλσαμικο ) και το μανουρι ψιλοανοστο. Βρωσιμη μεν αλλα οχι κατι ιδιαιτερο σε γευση Ενα 2/4 υπεραρκετο

Δευτερο πιατο ηταν οι περιφημοι λουκουμαδες με φετα..... τουλαχιστον περιφημους τους θυμομουν αλλα αυτη την φορα δεν ειχαν τιποτα περιφημο πανω τους. Πανιασμενοι και η φετα μεσα ολοκληρο κομματι και η σως λιγη και γενικα οχι πολυ καλη εικονα.2/4 κι εδω επιοικως

Τριτο πιατο μια μεριδα κολοκυθακια τηγανητα που σαφως δεν ειναι αυτο το τραγανο που επρεπε να ειναι. Ψιλοπανιασμενα κι αυτα αν και κομενα πολυ ψιλα σαν τηγανητη πατατα αλλα και παλι οχι πολυ καλα τηγανησμενα οποτε δεν τα εσωνε ουτε το ντιπ τζατζικιου που ειχε στην ακρη. Κι εδω δυστυχως για μενα 2/4

Μια τυροκαυτερη το κλασικο αγαπημενο μου πιατο που μολις το ειδα κοκκινο κοκκινο χαρηκα γιατι θεωρησα οτι θα ξεφευγει απο τις κλασικες τυροσαλατες που σερβιρουν ολοι στα μαγαζια τους αλλα ανθρακες ο θυσαυρος..... μια απο τα ιδια. Μια απλη τυροσαλατα χωρις καν την εσνς απο καυτερο. 1/4 και αυτο

Επομενο πιατο ενας γαυρος μαρινατος που σε σχεση με τα αλλα ηταν σαφως καλυτερος και στα ορια του αποδεκτου χωρις βεβαια και αυτος να δρεππει δαφνες γευσης και food styling. Σε συγκριση βεβαια με τα υπολοπα πιατα θα παρει το 3/4 αν και σε οποιο αλλο μαγαζι θα επρνε ενα 2 και πολυ γιατι δεν ειχε τιποτα ιδιαιτερο.

Τελευταιο πιατο που πηραμε ηταν ενα γαριδακι συμιακο τηγανητο που αυτο ηταν οντως αυτο που επρεπε να ειναι και σε ποιοτητα και σε ποσοτητα και σε γευση. Ωραιοτηγανησμενο και πολυ νοστιμο. Αυτο θα παρει το 4/4 κατανοωντας βεβαια ολοι οτι δεν ηταν ουτε μουσακας ουτε λεμονατο να εχει καποια δυσκολια παρασκευης. Απλα τηγανησαν καλα το γαριδακι.

Γενικη εικονα της βραδυας καλη οχι απο το φαγητο τοσο οσο απο την ησυχια του μαγαζιου τον κλασικο ωραιο διακοσμο και την πολυ καλη εξυπηρετηση του ανθρωπου που ηταν εκει καθως και απο τον λογαριασμο που δεν υπερεβει για ολα αυτα ( χωρις τα τσιπουρα και τις κοκα κολες εννοειται ) τα 15 ευρω ανα ατομο.

Σε γενικες γραμμες το μοτοσακο ειναι ενα μαγαζακι που αξιζει να επισκεφτεις, κυριως χειμωνα για μενα, που εχει την ζεστασια της σαλας και οχι το καλοκαιρι που γεμιζει τραπεζια μια μικρη πλατειτσα που εχει απ εξω και γινεται συνηθως του Κουτρουλη ο γαμος.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Σεπ
30
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

ΓΕΥΣΗ:
ημασταν 10 ατομα παρεα&μειναμε ολοι εντυπωσιασμενοι. δοκιμασαμε πολλα απο τα πιατα του, τα οποια ητανε ολα εξαιρετικα! σας προτεινω να δοκιμασετε οπωσδηποτε ψαρονεφρι με σως φετας&μπιφτεκι με πουρε

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ:
παροτι το μαγαζι ητανε γεματο, το σερβις ητανε γρηγορο. μας εξυπηρετησε ο ιδιος ο ιδιοκτητης ο οποιος ητανε ευγενεστατος

ΧΩΡΟΣ:
ειχαμε παει χειμωνα, οποτε κατσαμε μεσα. ειναι πολυ ωραιο&μαζεμενο μαγαζι. αλλα ακομα καλυτερα ειναι το καλοκαιρι, που εχει τραπεζια εξω&βλεπεις πρασινο

ΧΡΗΜΑΤΑ:
λογικες εως προσιτες οι τιμες

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Ιούλ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Συμπαθητικό ταβερνάκι για το καλοκαίρι. Φάγαμε μελιτζανοσαλάτα, χωριάτικη, καλαμαράκια, πατάτες τηγανιτές, κολοκυθάκια τηγανιτά, κοτόπουλο.

Όλα καλομαγειρεμένα και με καλά υλικά. Μόνο το χταπόδι ξυδάτο είχε μέτρια γεύση και δεν ήταν ιδιαίτερα μαλακό.

Οι τιμές καλές για την ποιότητα σε συνδυασμό με τη γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Οκτ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Το Μοτοσακό δεν είναι απλά μεζεδοπωλείο, είναι ιδέα!: )
Για να εξηγήσω τι εννοώ: όταν σηκώνεσαι με χαρά οποιαδήποτε στιγμή από την Αγία Παρασκευή που μένεις για να πας μέχρι την Καλλιθέα, μόνο και μόνο για ένα μεζεδοπωλείο, τότε κάτι κάνει πολύ καλά.

Το ανακάλυψα τυχαία και από την πρώτη φορά με κέρδισε! Και εμένα και οποιονδήποτε άλλο έχω πάει μαζί από τότε, γιατί έχω πάει τουλάχιστον 10 φορές από τότε. Δεν αρέσει απλά, προκαλεί ενθουσιασμό.

Ας ξεκινήσω όμως την κριτική μου. Καθώς έχω πάει τόσες φορές, δεν θα μιλήσω για κάποια συγκεκριμένη επίσκεψή μου, αλλά για το σύνολο της εμπειρίας μου από το μαγαζί. Πρώτα από όλα ο χώρος. Το καλοκαίρι κάθεσαι έξω, σε μια μικρή πλατεία/πεζόδρομο, με μπουκαμβίλιες και φυτά γύρω. Το κλίμα είναι πάρα πολύ ωραίο.
Μέσα το μαγαζί είναι συμπαθητικό, με έναν μεγάλο μαυροπίνακα που γράφει τα φαγητά και τραπεζάκια ελαφρά στριμωγμένα.

Το προσωπικό κάθε φορά που έχω πάει είναι ευγενικό όσο πρέπει και πολύ εξυπηρετικοί.

Αλλά ας τα αφήσουμε όλα αυτά, γιατί στο Μοτοσακό ένας είναι ο πρωταγωνιστής: το φαγητό. Πραγματικά, είναι αξιοθαύμαστο γιατί πρόκειται για απλές απροσποίητες γεύσεις και συνταγές που όμως είναι τόσο άριστα μαγειρεμένες που είναι πεντανόστιμες. Ας αναφέρω κάποια από όλα αυτά που έχουμε φάει εκεί:

-Το all star πιάτο που κάνει τον κόσμο (τουλάχιστον εμένα και τους φίλους μου) να παραμιλά είναι τα αυγά με στάκα. Πρόκειται για κυβάκια πατάτας τηγανιτής που από πάνω έχει αυγά μάτια και πάνω απ' όλα αυτά μία παχιά στρώση στάκας, κάπως σαν μπεσαμέλ. Ναι, πιάτο-τούμπανο, αλλά είναι τόσο νόστιμο που λες θα φάω 5 κι ας πάθω και έμφραγμα!

-Σαλάτα χωριάτικη με κατίκι και ντακάκια. Επίσης πολύ πολύ νόστιμη. Είναι όλα τα λαχανικά ανακατεμένα με το κατίκι και το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο.

-Σαλιγκάρια με βούτυρο και σκόρδο. Εδώ θα πω την αλήθεια, δεν τρώω σαλιγκάρια. Αλλά πάντα οι υπόλοιποι το παίρνουν με αυταπάρνηση και παραμιλούν για τη νοστιμιά του. Έχω βουτήξει λίγο ψωμάκι μια φορά στη σαλτσούλα και όντως ήταν νόστιμη.

-Fish and Chips. Φέτες μπακαλιάρου τηγανιτού με ψιλοκομμένες πατάτες τηγανιτές και σως κάτι σαν μουστάρδα. Ωραίος και χωρίς να μυρίζει καθόλου τηγανίλα.

-Λουκουμάδες με φέτα και μέλι. Κουρκούτι γεμιστό με φέτα από πάνω μία σως μελιού. Προσωπικά δεν είμαι φαν του κουρκουτιού, αλλά πάντα το τρώω με χαρά.

-Γουρουνόπουλο ψητό. Πραγματικά μέλι. Λιώνει στο πιρούνι. Τι να λέμε τώρα...

-Καπονάτα. Ανάμεικτα λαχανικά σαν μπριάμ αλλά με μία πιο γλυκιά γεύση. Νομίζω έχει και κάποιο τυρί πάνω. Πάρα πολύ ωραίο.

Και για να είμαι και σωστή, θα αναφέρω και κάποια πιάτα που δεν με τρέλαναν και τόσο σε σχέση με άλλα:
-Χταπόδι σχάρας με φάβα και κρίταμο. Το χταπόδι ήταν κάπως άνοστο.
-Τηγανιά κοτόπουλο. Κάπως πιο αδιάφορο πιάτο σε σχέση με τα υπόλοιπα το μαγαζιού.
Επίσης, δεν τρελαίνομαι για τα γλυκά του μαγαζιού, αν και ένα που φέρνουν συνήθως ως κέρασμα με βάση το γιαούρτι δεν είναι κακό.

Από ποτά συνήθως εγώ πίνω ρακί που έρχεται πάντα ωραία και παγωμένη. Επίσης, έχει και μεγάλο κατάλογο με ούζα, που λόγω μυτιληνιάς καταγωγής, εκτιμώ βαθύτατα. Αν δηλαδή θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο ουζάκι που δεν βρίσκεται συχνά σας προτείνω Γιανατσή ή Μάτις ή Σαμαρά.

Και αφού έχεις φάει όλα αυτά τα ωραία, έρχεται ο λογαριασμός που είναι άλλη μια ευχάριστη έκπληξη. Με πολύ πολύ πολύ φαγητό και πολύ ποτό, συνήθως πληρώνουμε γύρω στα 12-14 ευρώ το άτομο. Δηλαδή ο συνδυασμός είναι πραγματικά εκπληκτικός!

Ξέρω φαίνεται σαν να με έχουν πληρώσει ή σαν να το έχει πρωτοξάδερφός μου το μαγαζί, αλλά ότι λέω είναι αλήθεια! Βέβαια, μπορεί να τους πω για την κριτική μου την επόμενη φορά που θα πάω μπας και με κεράσουν καμιά στάκα!: )

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Οκτ
07
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Αν έπρεπε να περιγράψω το Μοτοσακό με μία πρόταση, θα ήταν: "Πειραγμένη Κρητική κουζίνα που πρέπει να γευθείς! ”

Πολύ ωραίο εστιατόριο fusion κρητικής κουζίνας, αλλά και με ευρύτερες μεσογειακές επιρροές.

Η τοποθεσία πολύ βολική (δίπλα από το σταθμό του Ταύρου). Ο χώρος λίγο μικρός, αλλά το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια σε ένα άπλωμα και σώζεται το πράγμα. Το χειμώνα ίσως θα πρέπει να είσαι λίγο τυχερός.

Το σέρβις είναι καλό, αν και σε κάποιους μπορεί οι υπεύθυνοι να φανούν λίγο βαρύθυμοι. Προσωπικά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τους λουκουμάδες με φέτα και πετιμέζι, το ψαρονέφρι με τη σάλτσα φέτας και την πράσινη σαλάτα με την κρητική γραβιέρα. Όλα τα ψητά είναι ενδιαφέροντα, γιατί τα παιδιά χρησιμοποιούν εξαιρετικά ενδιαφέροντα βότανα και καρυκεύματα που δεν έχετε συνηθίσει και προέρχονται κυρίως από την Κρήτη. Αν είναι χειμώνας πιείτε επίσης υπέροχο ρακόμελο.

Μεγάλο πλεονέκτημα της ταβέρνας οι πολύ προσιτές τιμές! Με 10-12 € το άτομο, μπορείτε να φάτε και ειλικρινά να σκάσετε.

Απόλυτο must της πόλης!!