ΑΓΑΝΙ

Fish Restaurants

  Λεωφ. Κηφισίας 22, Μαρούσι [Χάρτης]
  210 2777065

Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Ιουν
27
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επισκεφτήκαμε το Αγάνι μετά από παρότρυνση φίλων. Το μαγαζί βρίσκεται σε έναν ήσυχο -το βράδυ- δρόμο στον Παράδεισο Αμαρουσίου.
Με το που μπήκαμε στο μαγαζί μας οδήγησαν στο τραπέζι μας. Η πρώτη εντύπωση από το χώρο πολύ μέτρια. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό εστιατόριο με πολύ λιτή έως ανύπαρκτη διακόσμηση. Έχει μια μεγάλη τζαμαρία γύρω γύρω και αυτό είναι όλο.

Αφού καθίσαμε στο τραπέζι μετά από 10 περίπου λεπτά ήρθε ο ίδιος ο σεφ στο τραπέζι για να μας προτείνει πιάτα ανάλογα με τα γούστα μας αλλά και με το κρασί που είχαμε ήδη επιλέξει. Παραγγείλαμε:

Ορεκτικά: σούπα από κολοκύθα (άριστη σε γεύση), spring rolls (απλά καλά) και σαλάτα σπανάκι-ρόκα παρμεζάνα (αναμενόμενη).
Κυρίως: Παπαρδέλες με μαύρη τρούφα (πολύ νόστιμο πιάτο) και φρέσκο φιλεταρισμένο λαυράκι (αν και βρήκαμε καναδυο κοκαλάκια το παραβλέπουμε γιατί ήταν πολύ νόστιμο ).
Επιδόρπιο: κυδώνι ψητό (καλό γι'αυτό που είναι).
Τέλος, ήπιαμε χύμα κρασί Τυρνάβου που ήταν καταπληκτικό.

Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε κοντά στα 75€, τιμή λογική για τα πιάτα που πήραμε.

Overall, είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλετε κάτι διαφορετικό σε ψάρι με σχετικά καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Αν βελτιωθεί λιγάκι και ο χώρος είναι σίγουρο πως θα πάρει πολλά bonus ακόμη!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Ιαν
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Τέταρτη βράδυ 30/12, φιλικό μου ζευγάρι, γιορτάζοντας την επέτειο του γάμου τους, προσκάλεσε εμένα και κάποια κοινή μας γνωστή για να δοκιμάσουμε τα φημισμένα θαλασσινά στο ΑΓΑΝΙ (Α), που βρίσκεται στο Μαρούσι.

Το Α λειτουργεί εκεί απ’ το 2013, αλλά την προηγούμενη πενταετία τουλάχιστον, βρισκόταν απέναντι, 1,50 περίπου χιλιόμετρο δυτικότερα, στην Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας, πίσω απ’ το ΟΑΚΑ, όπου και λειτουργούσε με την επωνυμία ‘ΑΛΣΟΥΠΟΛΗ - Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ’. Ιδιοκτήτης, σεφ (μάγειρας και ζαχαροπλάστης) αλλά και μαιτρ, ήταν και είναι ο κ. Στάθης Κουτέρης, με καταγωγή απ’ τ’ Άγραφα, βορείως του Καρπενησίου. Κι αν την ΑΛΣΟΥΠΟΛΗ την είχα ακούσει, το ΑΓΑΝΙ το γνώρισα προχθές και το θαύμασα για τη νοστιμιά των εδεσμάτων του.

Έχοντας διαβάσει τις κριτικές των φίλων χρηστών ήμουν αρκετά κατατοπισμένος για πρόσωπα και πράγματα. Έτσι, πληροφορήθηκα απ’ τον χρήστη Pitikon, ότι η ονομασία ΑΓΑΝΙ σημαίνει τις λεπτές βελονίτσες απ’ το τελείωμα του σταχυού των δημητριακών.

Το Α βρίσκεται στο ύψος του Παράδεισου, στον παράδρομο της Κηφισίας, πίσω απ’ την Τράπεζα Πειραιώς, μεταξύ των οδών Γκύζη και Παραδείσου. Λειτουργεί καθημερινά για γεύμα και δείπνο, εκτός από Κυριακή βράδυ και Δευτέρα μεσημέρι.

Ο χώρος, σχεδόν γεμάτος λόγω των ημερών, ήταν απλός αλλά ζεστός απ’ τα κλιματιστικά, παρότι έξω οι θερμοκρασίες ήταν για πρώτη μέρα πολύ χαμηλές. Υπήρχαν τζαμαρίες μέσα κι έξω και καμιά δεκαριά τραπέζια, σε άνετη απόσταση μεταξύ τους. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εξωτερικές τζαμαρίες -απ’ την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο- ανοίγουν, καθώς και μία τέντα, έτσι ώστε να δημιουργείται ενιαίος χώρος με την αυλή, όπου γίνεται το σερβίρισμα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Οι τουαλέτες ήταν επίσης πεντακάθαρες και ευπρεπείς.

Ο ίδιος ο κ. Κουτέρης μάς εξήγησε τα του καταλόγου, ενώ το σερβίρισμα, στους σωστούς χρόνους αναμονής, πραγματοποιήθηκε από τον βοηθό του σερβιτόρο. Εμείς διαλέξαμε τα ακόλουθα πιάτα:

• Από ορεκτικά, μοιραστήκαμε μια πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα και μία μερίδα χαλούμι με λαχανικά ψητά στη σχάρα. (9 στα 10).

• Από κυρίως πιάτα, δοκιμάσαμε: ένα ριζότο με σουπιά, το οποίο ήταν βρασμένο στο μελάνι της, (9 στα 10), μία γαρίδες κάρυ, με sauce φινόκιο, κάρυ, σκόρδο και γάλα καρύδας, (9 στα 10), ένα χέλι καπνιστό με φασόλια και παντζάρια, (8 στα 10) και ένα καταπληκτικό τραχανωτό, με ολόφρεσκο ροφό (σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, όταν υπάρχει το ψάρι). (10 στα 10!! ).

• Στην αρχή ήρθαν ψωμάκια που χρεώθηκαν προς 1.50 € έκαστο, καθώς και εμφιαλωμένο νερό, για το οποίο ήμασταν σύμφωνοι.

• Στο τέλος μοιραστήκαμε δύο εξίσου καλά γλυκά του σεφ, μία μους λεμόνι και μία Πάβλοβα με παγωτό.

• Ήπιαμε βέβαια και λόγω της επετείου ένα εξαιρετικό λευκό Σαντορινιό κρασί, το Κτήμα Αργυρού, ποικιλίας Ασύρτικου, 13 βαθμών αλκοόλ, με ιδιαίτερα φρουτώδη και τραγανή επίγευση. Ενώ πλήρωσε ο εορτάζων φίλος μου, νομίζω ότι το κρασί κόστιζε 34 €, τιμή λογική για το συγκεκριμένο είδος, αφού στις κάβες στοιχίζει περίπου τα μισά!

Μας κέρασαν εξαιρετική ρακί, σαν επισφράγιση ενός ωραίου δείπνου θαλασσινών και μιας αλησμόνητης εμπειρίας, εν μέσω της όλης εορταστικής ατμόσφαιρας.

Έχω την εντύπωση ότι ο λογαριασμός με το κρασί ήρθε γύρω στα 120 €, οπότε κατ’ άτομο χωρίς το κρασί θα είναι περίπου στα 21 €, δηλ. κατηγορία 17/25 €. Στην περίπτωσή μου όμως δεν μπορούσα βέβαια να είμαι αδιάκριτος, αλλά μόνο ευγνώμων προς τους εορτάζοντες. Ωστόσο, κρίνοντας από την όλη εμπειρία φαγητών και ποτών, θεωρώ ότι το Α είναι άξιο δημιούργημα του Στάθη Κουτέρη, με εκλεκτές γαστρονομικές γεύσεις και άψογη εξυπηρέτηση, καθώς και καλό vfm τα οποία και βαθμολόγησα ανάλογα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα πιάτα του πλούσιου καταλόγου του Α, θα μπορούσα ολοκληρώνοντας να αναφέρω ό, τι κατάφερα να σημειώσω:
• Ψαρόσουπα, 5 €
• Μελιτζάνα καπνιστή, 6 €
• Σολομός μαριναρισμένος, 11 €
• Μύδια ατμού, 9 €
• Γαρίδες ατμού, 15 €
• Χταπόδι & φάβα, 13 €
• Διάφορα ριζότο, 13-22 €
• Παπαρδέλες με μαύρη τρούφα, 15 €
• Σολομός σχάρας, 13 €, καθώς και μια ποικιλία κρεατικών, που προσωπικά θα απέφευγα σε ένα τέτοιο χώρο.

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εμπειρία θαλασσινών, σ’ ένα χώρο που ξεφεύγει τόσο απ’ τα δυσθεώρητα και πανάκριβα γκουρμέ εστιατόρια, όσο κι απ’ τις ψαροταβέρνες της γειτονιάς μας ή της παραλίας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Νοε
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Σάββατο βράδυ στις 11.00 η ώρα, το εμπορικό εντός του οποίου είναι το Αγάνι, ήταν σκοτεινό και έρημο.

Το ίδιο το μαγαζί ήταν σχεδόν γεμάτο. Δίχωρο, σχετικά μικρό με αραιά τοποθετημένα τραπέζια και το καφέ να είναι το κυρίαρχο χρώμα σε τοίχους και πατώματα. Η εξυπηρέτηση σε καλά επίπεδα.

Τα φαγητά που πήραμε για δύο άτομα, ήταν:
Σούπα βελουτέ κουνουπιδιού 3/4
Καρπάτσιο τόνου με φακές 2/4
Σαλάτα κολοκύθι 2,5/4
Ριζότο με σουπιά στο μελάνι της 2,5/4
Κριθαρότο με γαρίδες και μύδια 3,5/4
Για γλυκό Μους λεμονιού 3/4

Δύο κιλά χύμα λευκό κρασί 2/4

Δώσαμε 83,5€ που σε σχέση με την ποσότητα και κυρίως την ποιότητα, ήταν πολλά. (2,6 τοματάκια στη γεύση).

Με δύο λόγια:
Χαμηλό vallue for money, χρειάζεται επειγόντως διόρθωση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Μάρ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το συγκεκριμένο εστιατόριο το επισκέπτομαι πολύ συχνά, κυρίως για δείπνο, πιο σπάνια Κυριακή μεσημέρι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το επισκέφτηκα Καθαρά Δευτέρα απόγευμα και ήμασταν δύο άτομα.

Κατ' αρχάς να δηλώσω πως γινόταν πανικός και τα τραπέζια άδειασαν και ξαναγέμισαν τουλάχιστον δύο φορές μόνο στο διάστημα 16:30 - 18:30 που ήμασταν εμείς εκεί. Για τον κόσμο που είχε το service ήταν ικανοποιητικό και αρκετά γρήγορο, δηλαδή τα πιάτα ήρθαν χωρίς ιδιαίτερο gap. Γενικώς αξίζει να αναφέρω πως σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις μου σε πιο χαλαρές μέρες το service ήταν εξαιρετικό και οι σερβιτόροι πολύ φιλικοί ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο ίδιος ο σεφ έρχεται και παίρνει την παραγγελία προκειμένου να δώσει και την 'συμβουλευτική' του επί του μενού.

Ο χώρος είναι η αχίλλειος πτέρνα αυτού του μαγαζιού.
Ενώ το μενού του και οι γεύσεις του είναι επιπέδου Gourmet εστιατορίου, ο χώρος το υποβιβάζει σε ταβέρνα. Δεν είναι κακός, είναι όμως κάπως κιτς και με αισθητική που δεν συνάδει με την γαστρονομία.

Σχετικά με το φαγητό τώρα, ό, τι και να πω είναι λίγο.

Το μενού έχει μετρημένες επιλογές αλλά είναι όλες μία και μία.

Εμείς την συγκεκριμένη φορά επιλέξαμε:
Γαρίδες με κάρυ και γάλα καρύδας συνοδευόμενο με ρύζι basmati (εξαιρετικό αν σας αρέσουν τα καυτερά, 4/4, 14 ευρώ)

Καλαμαράδα (ζυμαρικά με χταπόδι και καλαμάρι), φανταστική γεύση κυριολεκτικά έλιωνε στο στόμα, 4/4, 16 ευρώ)

Γαρίδα τυλιγμένη σε καταϊφάκι πατάτας με μους από πιπεριά φλωρίνης, αγαπητό ορεκτικό, επειδή το επιλέγω όπου το βρίσκω έχω την αίσθηση πως το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι το μόνο που δεν το βγάζει προκατ, 4/4, 3 ευρώ/ τμχ

Σούπα σοκολάτας με παγωτό (νόστιμο, ειδικά αν δεν είστε του πολύ γλυκού, δε λιγώνεσαι) 3/4 - 6 ευρώ

Για τα παραπάνω συν δύο λικεράκια μαστίχας και κουβέρ (στο οποίο συμπεριλήφθηκε και λαγάνα λόγω της ημέρας) δώσαμε 50 ευρώ.

Γενικώς το συγκεκριμένο εστιατόριο το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Το θεωρώ έως και απίθανο να το επισκεφτεί κάποιος και να μην το ευχαριστηθεί.

*Extra tips για must πιάτα
Χταπόδι με φάβα, ταρτάρ τσιπούρας, σουπιά με μελάνι σε ριζότο κι από γλυκά χαλβά τριμμένο και πάβλοβα.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη zwulini.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Ιούλ
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Το Αγάνι ήταν στη λίστα με τα must μου εδώ και καιρό. Κατάφερα να το επισκεφθώ την Παρασκευή που πέρασε και μετάνιωσα που δεν το είχα κάνει νωρίτερα!

Ο χώρος δεν είναι καλός. Ο εσωτερικός χώρος του μαγαζιού θυμίζει σαντουιτσάδικο βαμμένο με ένα πράσινο χρώμα που δεν του ταιριάζει καθόλου. Η αυλή έξω δεν είναι κακή αλλά δεν έχει και κάτι ιδιαίτερο. Τουλάχιστον τα τραπέζια έχουν μια σχετική άνεση μεταξύ τους.

Η εξυπηρέτηση είναι καλή. Τόσο ο κύριος όσο και η κυρία που μας σέρβιραν ήταν ευγενικοί και χαμογελαστοί. Οι χρόνοι ήταν όπως έπρεπε κι αν έχω κάτι να παρατηρήσω είναι η επιμονή του σερβιτόρου να πάρουμε περισσότερα πρώτα πιάτα αλλά και να διαλέξουμε για κυρίως τα μπαρμπούνια που ήταν πιάτο ημέρας. Για το πρώτο μας έπεισε λέγοντας πως είναι μικρά σε ποσότητα τα ορεκτικά (δικαιολογία που εκτός από φάουλ ήταν και ψέμα) για το δεύτερο δε μας έπεισε.

Πήραμε λοιπόν 2 άτομα: μια σαλάτα με αμπελοφάσουλα (πολύ καλή αν και υπερτιμημένη κατά τη γνώμη μου), την ταραμοσαλάτα, το σεβίτσε ψαριού και τον τόνο για πρώτα πιάτα. Το κριθαρότο με τις γαρίδες και το ριζότο με τη σουπιά για κυρίως. Η ταραμοσαλάτα ήταν καλή αλλά είχε μέσα καπνιστό σολομό κάτι που αλλοίωνε τη φίνα γεύση του ταραμά. Το σεβίτσε και (ειδικά) ο τόνος ήταν καταπληκτικά. Ο τόνος ήταν μαγειρεμένος στη λογική του φρικασέ με χόρτα και ήταν απίστευτο πιάτο. Αλλά και τα δύο κυρίως ήταν πεντανόστιμα με λίγο καλύτερο το κριθαρότο. Πλούσια γεύση, σωστό χείλωμα και σωστά βρασμένα γαρίδες και θαλασσινά. Για το τέλος πήραμε τη μους λεμονιού που ήταν αρκετά δροσιστικό και ελαφρύ.

Για αυτά χωρίς το κρασί δώσαμε 80 ευρώ που άξιζαν με το παραπάνω. Αν είχαμε περιοριστεί στα 2 ορεκτικά + σαλάτα θα ήταν ακόμα πιο κάτω ο λογαριασμός αφού το (εκτός καταλόγου) ορεκτικό με τον τόνο κόστιζε 16 ευρώ! Ακριβότερο και από τα κυρίως πιάτα αλλά χαλάλι γιατί άξιζε το πιάτο. Να σημειώσω επίσης πως έχει πολύ καλό χύμα κρασί στα 5 ευρώ το μισόλιτρο αλλά και τα εμφιαλωμένα του είχαν αρκετά προσιτές τιμές.

Το Αγάνι είναι ένα τίμιο μαγαζί με γεύσεις πολύ άνω του μέσου όρου και τιμές που δεν είναι απαγορευτικές.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Νοε
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Τετάρτη βράδυ επισκεφθήκαμε το Αγάνι που μας πρότεινε κάποιος φίλος. Μας μίλησε για εξαιρετικές δημιουργικές συνθέσεις με ψαρικά κυρίως, που προτείνει και εκτελεί ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου. Η πρόσβαση σχετικά εύκολη, πήγαμε από τη Σπύρου Λούη στρίψαμε αριστερά τη Λ. Κηφισίας λίγα μέτρα πιο πάνω στον παράδρομο στο 22 βρίσκεται το εστιατόριο. Βέβαια αν δεν ξέρεις δεν φαίνεται από την Κηφισίας και πρέπει νε περάσεις με τα πόδια τη στοά και να βγεις στο πίσω μέρος. Εμείς προχωρήσαμε πιο πάνω συμφωνα με τις οδηγίες του φίλου στρίψαμε δεξιά στην παραδείσου και πάλι δεξιά στο πρώτο στενο και πέσαμε πάνω στην ταμπέλα

. Αγάνι …Πόσοι άραγε ξέρουν τι σημαίνει? Είναι το στάχυ σιταριού ή βρώμης ή και του παράσιτου της ήρας και μάλλον όχι ακριβώς το στάχυ αλλά το τελείωμά του οι λεπτές λεπτές βελονίτσες που αν μπούν στα ρούχα σε τρελαίνουν στη φαγούρα. Τώρα τι σχέση έχει με τα θαλασσινά δεν ξέρω.

Ο χώρος δεν λέει πολλά αλλά είναι περιποιημένος και πολύ καθαρός. Ο κυρίως χώρος που χωρίζεται με τζαμαρία μισάνοιχτη ώστε να είναι ένα με το εξωτερικό τμήμα που επίσης είναι κλεισμένο με τζαμαρία, και τέντα στην οροφή. Η τέντα το καλοκαίρι ανοίγει και γίνεται αυλή μαζί με τον υπόλοιπο εξωτερικό χώρο που είναι με γκαζόν. Βαριές κουρτίνες γύρω γύρω αλλά μαζεμένες με κορδόνια ώστε να βλέπεις έξω και χρειάζονταν τη συγκεκριμένη βραδιά γιατί έβρεχε. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες σε μοντέρνα γραμμή σουπλά στα τραπέζια και κολωνάτα ποτήρια.
Πήραμε
Ταραμοσαλάτα έτσι μέχρι να αποφασίσουμε για τα υπόλοιπα, σε ένα μπωλάκι που δεν ήταν μπωλάκι αλλά μια λεπτή φέτα αγγούρι γύρω –γύρω.

Μύδια αχνιστά, μεγάλα και γεμάτα, με νόστιμη σαλτσούλα με κρεμύδι κρασί λίγο σκορδάκι και καυτερή πιπεριά κομένη από τις γλάστρες που είχε στον κήπο. (πώς το ξέρουμε?όλο ρωτάγαμε και όλο μαθαίναμε)Το καυτερό ήταν λίγο παραπάνω αλλά εμένα μου αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά πρέπει να το πείτε μην πάνε χαμένα τόσο νόστιμα μύδια.

Ψητά λαχανικά με ψητό χαλούμι. Σπάνια στα εστιατόρια τα ψητά λαχανικά είναι αλατισμένα και όσο και να τα αλατίσεις μετά γεύση δεν παίρνουν. Εδώ ήταν αλατισμένα σωστά και μάλιστα μαριναρισμένα από πριν οπότε η γεύση ήταν σωστά απλωμένη και με το χαλούμι ήταν εξαιρετικός συνδυασμός.

Ριζότο με σουπιά βρασμένο στο μελάνι της. Αν δεν ξέρεις βλέπεις ένα μαύρο πράμα και λες τι αηδία είναι αυτή. Οταν δοκιμάσεις όμως αλλάζεις γνώμη γιατί είναι πεντανόστιμο.

Και γαρίδες με κάρυ. Βρασμένες γαρίδες με μια σάλτσα με φινόκιο κάρυ λίγο σκόρδο και γάλα καρύδας. Τώρα το γάλα καρύδας ρωτήσαμε πάλι γιατί δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε τι είναι.

Την παραγγελία την πήρε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και τα φαγητά μας τα έφερνε πότε ο ίδιος πότε ο σερβιτόρος. Υπήρχε μια σχετική άνεση γιατί λόγω βροχής δεν είχε πολύ κόσμο εξάλλου πήγαμε κατά τις 11 οπότε οι υπόλοιπες παρέες είχαν ήδη φάει.
Ηπιαμε κρασί χύμα λευκό μισό κιλό. Μοσχάτο αμβούργου (από τον Τύρναβο όχι από το Αμβούργο…) δεν το συζητάω είναι από τα αγαπημένα μου με εκπληκτικό άρωμα και γεύση και μια επίγευση που διαρκεί.
Πληρώσαμε 56 ευρώ. Δεν είναι λίγα για δύο άτομα στις μέρες που διανύουμε, αλλά και φθηνά και πολύ καλές γεύσεις και μάλιστα με θαλασσινά, μάλλον δεν γίνεται.