Loader

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα-Πέμπτη 5:30-12:00 Παρασκευή-Κυριακή 13:00-12:00

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει ζωντανή μουσική
Έχει δίκτυο Wifi
Κάνει delivery
Take away
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

19 Αυγ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Κρυμμένη πίσω από τον Άγιο Σώστη στην Συγγρού βρίσκεται εδώ και δεκαετίες μια πλατεία που συγκεντρώνει τον κόσμο που κατοικεί στα προσφυγικά του Νέου Κόσμου. Η συγκεκριμένη πλατεία, της οποίας το όνομα ακόμη και τώρα αγνοώ, είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της, μιας και τα καταστήματα της, ιδιοκτησία της ένωσης προσφύγων είχαν κλείσει είτε λόγω συνταξιοδότησης των επιχειρηματιών που δραστηριοποιύνταν εκεί είτε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς επαγγελματιών να τα νοικιάσουν και να στεγάσουν τις δραστηριότητες τους. Αποτέλεσμα αυτών των γεγονότων ήταν η πλατεία να περιέλθει σε τέτοια παρακμή, που οι περίοικοι φοβούνταν να περάσουν από εκεί τους χειμερινούς ειδικά μήνες που το σκοτάδι απλώνεται νωρίς.

Κι όμως! Σε περιόδους που η οικονομική κρίση δεν αφήνει πίσω της τίποτε όρθιο, που τα λουκέτα των καταστημάτων πέφτουν σαν την βροχή, η πλατεία σε πείσμα αυτής της δυσοίωνης και τραγικής κατάστασης γνωρίζει άνθιση. Ο σύλλογος στον οποίο ανήκουν τα μαγαζιά, τα παραχώρησε σε νέους και δυναμικούς ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην μαζική εστίαση (αν εξαιρέσω ένα βιοβλιοχαρτοπωλείο κι ένα καφεκοπτείο) κι έτσι ο κόσμος γύρισε για να πιει τον κυριακάτικο καφέ του, να φάει μια κρέπα ή ένα σουβλάκι.
Στην πλατεία αυτή δραστηριοποιείται και το ομώνυμο μαγαζί του οποίου την κριτική προσπαθώ να αποτυπώσω σ αυτό τον ιστόχωρο. Ένα τυπικό ψητοπωλείο-σουβλατζίδικο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια γνωστού καλαθοσφαιριστή που ανδρώθηκε και κατόπιν τίμησε τα χρώματα του ιστορικού Πανιώνιου, σε εποχές μάλιστα που η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε στο απόγειο της δόξας της.

Η πλατεία λοιπόν είναι αρκετά εύρύχωρη για να φιλοξενήσει τους θαμώνες του καταστήματος, αλλά βεβαίως υπάρχει και αίθουσα για τον χειμώνα, όπου κάθε Κυριακή λαμβάνει μέρος και ζωντανή μουσική ερμηνευμένη από λαικές κομπανίες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν μάλιστα τα φωτιστικά αυτής της αίθουσας, αφού είναι περίτεχνα παρά το γεγονος ότι είναι φτιαγμένα από απλά και ταπεινά υλικά, όπως κομμάτια παλέτας.

Στο δια ταύτα της γεύσης όμως. Τίμιο και προσεγμένο το φαγητό του είτε πρόκειται για τα κλασσικά τυλιχτά είτε για τις μερίδες του είτε για τις σαλάτες και τα ορεκτικά του. Στο + το γεγονός ότι οι πατάτες είναι φρέσκες και κομμένες στο χέρι και όχι προκατ και προτηγανισμένες.
Εν κατακλείδι ένα μαγαζί που κάθε κάτοικος της περιοχής πρέπει να επισκεφθεί έστω και μια φορά κι ένας περαστικός πρέπει να αναζητήσει, σε περίπτωση που περνά από την συγκεκριμένη γειτονιά. Στα θετικά και η στάθμευση, η οποία είναι άνετα πέριξ της πλατείας.

Θεόκλητου Β4, πλατεία Αγίου Σώστη, Νέος Κόσμος

210 9315136