ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Σουβλάκι & Σχάρα

  Χαριλάου Τρικούπη 123, Ν.Ευθραία [Χάρτης]
  210 6255400



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Σεπ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Πριν από λίγες μέρες ένας φίλος που μένει στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας μου πρότεινε να τσιμπήσουμε κάτι στο "Καλαμάκι Ερυθραία", όπως ονομάζεται τώρα το συγκεκριμένο νεο-σουβλατζίδικο. Υπέθεσα ότι θα είχε θετική άποψη για το φαγητό, αλλά, όταν καθίσαμε, μου είπε ότι είχε πάρει μόνο μια φορά κάτι στο χέρι...

Μου έκανε αρνητική εντύπωση που πριν καλά-καλά καθίσουμε στις καρέκλες μας, ένας, ευγενής κατά τα άλλα, σερβιτόρος έσπευσε να ανοίξει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Ο φίλος μου τον πρόλαβε ζητώντας μια κανάτα παγωμένο νερό από τη βρύση. Ο σερβιτόρος ευγενικά το δέχτηκε και έφερε σχεδόν αμέσως μια κανάτα νερό βρύσης, πλην όμως ζεστό και ξέρετε, ο φετινός Σεπτέμβριος είναι αρκετά ζεστός! Του ζητήσαμε να μας φέρει παγάκια, όμως, παρότι του το υπενθυμίσαμε, δεν μας τα έφερε ποτέ, αφού στο τέλος κι εμείς ξεδιψάσαμε πίνοντας ο καθένας από μια παγωμένη μπίρα...

Ο χώρος είναι μέτριος, τα τραπεζοκαθίσματα είναι άνετα, αλλά το στυλ είναι αυτό το ομογενοποιημένο σχεδόν όλων των νεο-σουβλατζίδικων με έμφαση στο λευκό χρώμα.

Παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε καλαμάκια μοσχάρι (ο σερβιτόρος μας ρώτησε πόσο θέλουμε να ψηθούν, τα ζητήσαμε καλά ψημένα και πράγματι έτσι ήρθαν), καλαμάκια κοτόπουλο, πίτες ψημένες (αφού πληροφορηθήκαμε ότι τα καλαμάκια έρχονται σκέτα), πατάτες τηγανιτές, μια φέτα και, όπως προανέφερα, ήπιαμε δυο μπίρες.

Πιο αναλυτικά:
- Τα καλαμάκια μοσχάρι ήταν σωστά ψημένα, όχι όμως και ιδιαίτερα εύγευστα.
- Τα καλαμάκια κοτόπουλο είχαν παραψηθεί, δεν είχαν σχεδόν καθόλου γεύση.
- Οι πατάτες τηγανιτές, αν και δεν φαίνονταν προτηγανισμένες, ήταν "ψιλο-πανιασμένες".
- Η φέτα και οι πίτες ήταν ΟΚ.
Να σημειώσω μια λεπτομέρεια στο σερβίρισμα: Οι πατάτες, τα καλαμάκια και οι πίτες σερβιρίστηκαν μέσα σε ένα ταψάκι, όλα μαζί, ωραία ιδέα στην εμφάνιση, αλλά όχι και τόσο πρακτική στο ατομικό σερβίρισμα.

Ο λογαριασμός ήρθε γύρω στα 12-13 ευρώ το άτομο, τιμή αρκετά ψηλή γι' αυτά που προσφέρει το εστιατόριο.

Φεύγοντας, συζητούσαμε με τον φίλο μου ότι δεν μας ικανοποίησε ούτε το φαγητό ούτε η εξυπηρέτηση ούτε το value for money και επομένως, προσωπικά, το θεωρώ απίθανο να ξαναπάω...

Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό εστιατόρια που βρίσκονται σε μια καλή θέση, σε ένα πέρασμα, όπως το συγκεκριμένο που είναι σε πολύ κεντρική θέση στη Χαρ. Τρικούπη, να έχουν καλή ποιότητα φαγητού, καλή εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα προσελκύσουν μια-δυο φορές τους περαστικούς, αλλά σύντομα η πελατεία τους θα μειωθεί...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Ιαν
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Εχω φαει δυο φορες μεχρι στιγμης και δε βρισκω λογο να δωσω ευκαιρια και σε μια τριτη.

Ειναι απλα αλλο ενα μαγαζι που προσπαθει να εκμεταλλευτει την συγκεντρωση της νυχτερινης ζωης βασιζομενο στο γνωστο πλεον marketing του "φρεσκα υλικα σε gourmet συνταγες" και στο οτι ειναι ακριβως στον απεναντι δρομο απο ολα αυτα τα ξενυχταδικα.

Στη πρωτη μου επισκεψη πηραμε εξι καλαμακια (χοιρινο και κοτοπουλα), δυο πιτες και μια σως εκ των οποιων τιποτα δεν ξεφευγε απ τα ορια του μετριου. Τιποτα χωρια της τιμης, η οποια στα 14 ευρω για 5 μπουκιες κρεας ειναι απλα υπερβολικη

Τη δευτερη φορα καταναλωσαμε μια μεριδα καλαμακια κοτοπουλο, και μια μπιφτεκι γεμιστο με philadelphia.

Ισως απ τους πιο περιεργους συνδιασμους που εχω φαει σε οτι αφορα κρεας με τυρι, ο κιμας ηταν ελαστικος και η γεμιση του (δεν ξερω αν πρεπει οντως να το λεω philadelphia) προσθετε μια γευση που θα συγκρατιθω για να την περιγραψω ως απλως "περιεργη".

Μενοντας κοντα στην περιοχη γνωριζω λιγο πολυ τι θα βρω οποια πετρα κι αν σηκωσω στα φαγαδικα της και γι αυτο πλεον δεν εκπλησσομαι με νεες προτασεις, οσο "gourmet" ή "σοβαρες" κι αν τις εχουν ντυσει.

Οποιος θελει να φαει κατι καλυτερο κι ταυτοχρονα να μη φυγει μακρια απ το κεντρο, υπαρχει μια αλυσιδα που ηρθε μαζι με τα πρωτα μαγαζια και που μπορει να τον ικανοποιησει.

Για τους υπολοιπους που μενουν στην περιοχη, οι επιλογες ειναι πολλες, και το ντελιβερι ευκολο.

Σουβλακι ειναι. Δε χρειαζεται να το ντυσουμε με χρυσο