Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Μεσημέρι καθημερινής, φτάσαμε στο Παράμαλο 5 άτομα -κατόπιν σχετικής κράτησης- για επαγγελματικό γεύμα.
Επαγγελματικό γεύμα που ευτυχώς εξελίχθηκε σε χαλαρό φαγοπότι και μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω τις απίστευτες θαλασσινές γεύσεις του Παράμαλου.

Ο χώρος κλασσικής ελληνικής ψαροταβέρνας, φροντισμένος και καθαρός.

Τραπεζοκαθίσματα σε σχετικά λογική απόσταση μεταξύ τους (παρόλο που εάν έστηνες λίγο αυτάκι, άκουγες τις συζητήσεις των διπλανών- αλλά ως γνωστόν μια κυρία δεν κρυφακούει οπότε το αντιπαρέρχομαι).
Οι καρέκλες είναι λίγο άβολες -ιδίως εάν παραμείνεις πάνω από 2 ώρες όπως εμείς...
Παρότι Τρίτη μεσημέρι, ο εξωτερικός χώρος ήταν κατά τα 2/3 γεμάτος (το ενδυματολογικό παραπέμπει σε επαγγελματικά γεύματα περισσότερο και ουχί σε ιδιωτικά).

Μόλις μαζευτήκαμε όλοι οι "συνεργάτες" ήρθε στο τραπέζι μας ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να μας πει τι έχει και να σημειώσει τις προτιμήσεις μας (με τη δική του προτροπή και πρόταση να μας βοηθάει σημαντικά).
Μου άρεσε που κάθισε στην έκτη καρέκλα σαν μέλος της παρέας, συζητήσαμε λίγο για τη Χαλκίδα από όπου και ξεκίνησε, και σιγά σιγά περάσαμε στα φαγητά-αυτομάτως δημιουργήθηκε μια πιο οικεία ατμόσφαιρα.

Ξεκινήσαμε με χόρτα και μία πράσινη δική του σαλάτα που περιέχει όλες τις πρασινάδες της ελληνικής γης όπως μαρούλι, λόλα, ρόκα, ντοματίνια, τυρί κλπ.
Γιγαντιαία σαλάτα, φρεσκότατη, πεντανόστιμη.
Το ίδιο εκπληκτικά ήταν και τα χόρτα του.
Κινηθήκαμε σε μεζεδάκια, γυαλιστερές με ελαφριά σως μουστάρδας, φανταστικής γεύσης, και πετροσωλήνες σκέτη απόλαυση, ένοιωθες τη θάλασσα μέσα στο στόμα σου.
Ακολούθησε σαρδέλα ψητή -φιλεταρισμένη- παχιά-παχιά ψημένη τόσο όσο πρέπει ώστε να κρατάει το ζουμί της, επίσης φρεσκότατη και πεντανόστιμη.
Γαρίδες ψητές (χωρίς περιττές σάλτσες και φιοριτούρες) επίσης νοστιμότατες.
Μύδια μαγειρεμένα με ελαφριά κόκκινη σάλτσα -ίσως το πιο αδύναμο πιάτο αλλά επουδενί κακό.

Να σημειώσω στα επιπλέον θετικά την ενδιάμεση αλλαγή σερβίτσιων που έγινε (στη μέση του γεύματος) όπου έτσι απομακρύνθηκαν από το τραπέζι μας όλα τα "σκουπίδια όστρακα" που είχαν μείνει στα πιάτα μας.

Ήπιαμε -συντηρητικά 5-6 μπίρες- επαγγελματική συνάντηση γαρ, μην ξεφύγουμε.....
Μόλις τελειώσαμε με το φαγητό -ρωτηθήκαμε και το επιβεβαιώσαμε- μαζεύτηκε το τραπέζι μας και κατέφτασε γλυκό εκμέκ σε γεναία ποσότητα και μία πιατέλα φρούτων. Το γλυκό φρεσκότατο, ίσα που στεκόταν στη βάση του -δεν έμεινε ούτε ενα κομματάκι- τα φρούτα ολοζώντανα δεν τα προτιμήσαμε παρά ελάχιστα (μιας που ξεμυαλιστήκαμε όλοι μας με το εκμέκ -κι ας πλησιάζει η μέρα που θα σκάσουμε μύτη με μαγιό στην παραλία...... εμεις εκεί ακάθεκτοι κατασπαράξαμε το γλυκό).

Συνοψίζοντας, το Παράμαλο έχει εκπληκτικές ψαρογεύσεις, με μια μικρή ένσταση στην έλλειψη καταλόγου για να έχεις άποψη κόστους.
Και καλά να είναι επαγγελματικό γεύμα και να μη σε απασχολεί, να μην μπορείς όμως να εκτιμήσεις εάν μπορείς να έρθεις και ιδιωτικώς???