ΠΑΡΑΜΑΛΟ

Ψαροταβέρνες

  Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά [Χάρτης]
  210 6205927



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Κηφισιά, Αθήνα
Ιαν
04
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Αν και γράφω την κριτική αυτή προτού μπει η νέα χρονιά, αλλά επειδή υποθέτω ότι θα είναι η πρώτη μου που θα δημοσιευθεί με το νέο έτος, πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία και ευτυχία! Το 2017 να είναι ήρεμο, ειρηνικό και να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του ask4food και στο αγαπημένο μας site να ανακαλύπτουν, να εξερευνούν και να ενημερώνουν για το καλό φαγητό με την ίδια όρεξη όπως κάνουν τόσα χρόνια!

Θα ξεκινήσω την κριτική μου για το Παράμαλο, χωρίς εισαγωγές και θα αναφερθώ αμέσως στο φαγητό: πρώτη επίσκεψη και με κέρδισε αμέσως με τις γεύσεις και τον επαγγελματισμό στην εκτέλεση! Από εμένα κερδίζει επάξια το 4/4, χωρίς κανένα ερωτηματικό και καμιά αμφιβολία.

Πρόκειται για ένα οικογενειακό εστιατόριο ψαριού, υψηλών προδιαγραφών στην Κάτω Κηφισιά. Βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο, με κατοικίες ως επί το πλείστον, όπου δεν θα πήγαινες αν δεν στο πρότεινε κάποιος ή αν δεν είσαι της περιοχής. Εγώ πήγα για μεσημεριανό φαγητό μέσα στις Γιορτές, με συγγενείς μου, που το γνώριζαν. Μου είπαν ότι βρίσκεται από την αρχή στο σημείο αυτό και ποντάρει περισσότερο στη σταθερή του πελατεία που ανανεώνεται συνεχώς, παρά στην δημοφιλία που ενδεχομένως θα αποκτούσε σε ένα πιο πολυσύχναστο μέρος.

Δεν μου έκανε εντύπωση λοιπόν ότι ακόμα και το μεσημέρι καθημερινής που πήγαμε εμείς, εν μέσω εορταστικού χιονιά και ψύχους, είχε κάποιες παρέες. Πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο - νομίζω- για εστιατόριο ψαριού τέτοια εποχή και τέτοια μέρα.

Βρίσκεται σε μία μονοκατοικία και διαθέτει μια μεγάλη εσωτερική σάλα με τζάκι και μια όμορφη αυλή, που περιστοιχίζεται από φυτά (πόσο αναμενόμενο στην Κηφισιά! ). Υποθέτω ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ όμορφα και χαλαρωτικά εκεί.

Το φαγητό που προσφέρει είναι υψηλή, παραδοσιακή ψαροφαγία και θαλασσινά. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία φρεσκότατων ψαρικών, θαλασσινών και οστρακοειδών που έρχονται από Χαλκίδα, όπως διαβάζω εδώ, αναλόγως την μέρα και τον καιρό βέβαια. Είναι κρίμα δηλαδή να πάρεις ό, τι θα επέλεγες σε μια κλασική ψαροταβέρνα, την στιγμή που μπορείς να γευτείς ωραιότατο και ποιοτικό ψάρι! Στη δική μας επίσκεψη, από τα σαλατικά μέχρι το εντυπωσιακά ψημένο στη σχάρα και ζουμερό ψάρι, ό, τι κι αν δοκιμάσαμε μας αποζημίωσε. Ας τα πάρουμε από την αρχή:

- υπέροχη, βελούδινη, ελαφριά, λευκή ταραμοσαλάτα. Με διαφορά η πιο νόστιμη που έχω φάει ποτέ. Και το λέω με μεγάλη έκπληξη, για ένα τόσο ταπεινό ορεκτικό, που σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα το σχολίαζα. Από τα must!

- Σταμναγκάθι σαλάτα. Τρυφερά χορταράκια με ελαιόλαδο. Γλυκά, ζουμερά, νοστιμότατα. Δεν ξέρω αν έτυχε η μερίδα ή το καλό ελαιόλαδο κι ήταν τόσο νόστιμα, πάντως τα πρώτα έφυγαν στα γρήγορα και παραγγείλαμε και δεύτερη μερίδα.

- Ποικιλία από γυαλιστερές και κυδώνια. Φρεσκότατα, με το θαλασσινό ζουμάκι τους, μύριζαν θάλασσα.

- Καλαμάρι τηγανιτό. Μας τόνισαν ότι ήταν φρέσκο. Και ήρθε σωστά τηγανισμένο, σκέτο λουκούμι! Δεν ήθελε καμία προσπάθεια να κοπεί και να μασηθεί. Σπάνιο για φρέσκο καλαμάρι. Και καταπληκτικός ο ψήστης!

- Καραβίδες τζάμπο, ψητές. Κι αυτές φρεσκότατες, ζουμερές, τόσο γλυκές! Ένας λόγος από μόνες τους για να πας στο Παράμαλο! Ήρθαν 5 τεμάχια, μαζί με τρεις "πένσες" σπασίματος.

Είχε επίσης γαρίδες, που μας προτάθηκαν σε μία μορφή σαγανάκι (δεν θυμάμαι ακριβώς την περιγραφή), που απ' ότι κατάλαβα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα πιάτα τους. Την επόμενη φορά.

- Συναγρίδα περίπου 2 κιλών, για την μέση του τραπεζιού, ψητή, αχνιστή, ανοιγμένη και καθαρισμένη, χωρίς το κόκκαλό της. Ψημένη όσο έπρεπε, για να διατηρεί τους χυμούς της, να μυρίζει θάλασσα και να κόβεται με την καρδιά ενός μαρουλιού, που λένε. Τα συγχαρητήριά μου στον ψήστη!

- Πήραμε και μια μερίδα τηγανιτές πατάτες, κομμένες στο χέρι - οι μόνες που δεν ήταν επιτυχημένες, κατά την γνώμη μου, αλλά μπροστά στο συνολικό γεύμα, η παραφωνία αυτή δεν είναι καν πταίσμα, αμελητέα θα την χαρακτήριζα.

- Τα "συνοδευτικά" ήταν φέτες ψωμιού λεπτοκομμένες σε γενναία ποσότητα, με νόστιμο ελαιόλαδο, άφθονο λαδολέμονο που συνόδευσε τις καραβίδες και το ψάρι μας και τρία πιατάκια με γλυκά στο τέλος (το ένα είχε καρυδόπιτα και πορτοκαλόπιτα, το άλλο γιαούρτι και το τρίτο μεγάλες φέτες γλυκό κουταλιού κυδώνι). Και τα τρία νοστιμότατα, το τέλειο κλείσιμο ενός υπέροχου γεύματος.

Ο εσωτερικός χώρος, όπως έχουν περιγράψει και άλλοι χρήστες, είναι αρκετά μεγάλος, με το ελαφρύ γκρι-γαλάζιο χρώμα να κυριαρχεί, και στους τοίχους τοιχογραφίες με θαλασσινά θέματα, που θυμίζουν Γαϊτη.

Η εξυπηρέτηση από τους σερβιτόρους ήταν άριστη. Όλα ήρθαν σε σωστούς χρόνους, το χαμόγελο δεν έλειψε, τα σερβίτσια αλλάχτηκαν πριν το ψάρι. Επίσης μας πρόσφεραν 2 φορές μαντιλάκια αρωματικά (μετά τις καραβίδες και στη λήξη του γεύματος) και έφεραν στα παιδιά χαρτί και μαρκαδόρους για να τα απασχολήσουν.

Αν έπρεπε να γράψω 2-3 σχόλια που δεν μου έκαναν τόσο καλή εντύπωση- γιατί πάντα πρέπει να λέμε και του στραβού το δίκιο- είναι τα εξής (ευτυχώς η γεύση δεν συγκαταλέγεται σε αυτά):

- η προφορική παραγγελία, χωρίς να δούμε τιμοκατάλογο, από τον αγέλαστο μεν, κατατοπιστικό δε ιδιοκτήτη, με μία μικρή πίεση να υποφώσκει...

- οι σχετικά μικρές μερίδες σε κάποια πιάτα (π. χ. κυδώνια- γυαλιστερές ήταν δεν ήταν 10 κομμάτια, το καλαμάρι ήταν δύο ή τρία μικρά καλαμαράκια, οι πατάτες σε ένα μικρό πιάτο, νομίζω εκεί τουλάχιστον έπρεπε να φέρουν μεγαλύτερη ποσότητα)

- οι τιμές μπορεί να φανούν τσουχτερές σε όποιον δεν ξέρει πού πηγαίνει, και θα έλεγα ότι ανεβαίνουν, αδικαιολόγητα ίσως, λόγω περιοχής και ονόματος. Υπό αυτή την προϋπόθεση, το 3/4 στο vfm δεν ξέρω αν είναι αντιπροσωπευτικό. Οφείλεται περισσότερο στο ότι δεν είδα κατάλογο και θέλω να δείξω επιείκεια, επειδή έφαγα ωραία. Εμείς, 5 άτομα, με 2 μικρά παιδιά, με την παραπάνω παραγγελία, ένα ουζάκι και ένα μισόκιλο λευκό κρασί, πληρώσαμε κοντά στα 220 ευρώ. Ανεξαρτήτως της δικής μας παραγγελίας πάντως, θεωρώ ότι δύσκολα φεύγει κανείς από το Παράμαλο με λιγότερο από 40 ευρώ το άτομο. Κατανοώ λοιπόν και τους χρήστες που δίνουν στο vfm 2/4.

Από την άλλη, η αλήθεια είναι ότι το καλό ψάρι το πληρώνεις ανάλογα. Και μάλιστα δύσκολα θα το βρεις, ειδικά τόσο φρέσκο, καλοψημένο και ζουμερό, όπως στο Παράμαλο.

Συνολικά, αξίζει να το επισκεφθείς ακόμα και από μακριά, αν θέλεις να κάνεις ένα ωραίο γεύμα ψαροφαγίας δώρο στον εαυτό σου. Αν λοιπόν το αντέχει η τσέπη σας και είστε λάτρεις του καλού ψαριού και των φρέσκων θαλασσινών, μια επίσκεψη θα σας ευχαριστήσει!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Κηφισιά, Αθήνα
Μαι
12
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Γεύση.. όλα τέλεια που πήραμε φρεσκότατα όσο απαιτεί κανείς σε τέτοια μαγαζιά με υπέροχες σαλάτες να τα συνοδεύσεις και υπέροχη και αξιοσημείωτη ταραμοσαλάτα
Άψογα και τα παιδιά της εξυπηρέτησης πολύ γρήγορα, ευγενικά και πρόθυμα.. τα έφεραν όλα άμεσα

Ε τώρα μας τα χαλάει λίγο τουλάχιστον όσον αφορά τον μέσα χώρο γιατί έχει μια πολύ όμορφη αυλή που τους ζεστούς μήνες που κάθεσαι έξω φαντάζομαι θα είναι μακράν καλύτερα γιατί είναι και σε πολύ ήσυχο μέρος αλλά ο μέσα χώρος δεν λέει τίποτα παραπάνω από μίας κλασσικής μεγάλης ταβέρνας.. ε και όσο να πεις όταν παίρνεις την απόφαση να πας έξω να φας ψάρι άρα να τα σκάσεις €€€ έχεις και κάποια απαίτηση βρε αδελφέ.. νομίζω??

Και στις τιμές μπορούνε να κάνουν κάτι αρκετά καλύτερο διότι θεωρώ ότι ναι μεν Κηφισιά αλλά «κάτω» και σε ένα στενό που άμα δεν πας στο συγκεκριμένο μαγαζί δεν περνάς ούτε κατά λάθος που λένε ούτε μερίδες του σκασμού έχετε άλλωστε μεταξύ μας φρεσκότατο το ψαράκι δεν λέω αλλά δεν αγοράζεις και όλο του σόι!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Κηφισιά, Αθήνα
Φεβ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Επίσκεψη μεσημέρι Σαββάτου 14 Φεβ. 2015, παρέας τεσσάρων ατόμων. Θα συμφωνήσω και εγώ με την κριτική περί ακριβών και φθηνών ψαροταβερνών.

Γεύση:
Πραγματικά από γεύσεις είναι πραγματικά πάρα πολύ καλοί. Για τα σαλατικά δεν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να σχολιαστεί. Η ταραμοσαλάτα όμως είναι πραγματικά όλα τα λεφτά. Τα οστρακοειδή (πετροσωλήνες) ήταν πολύ καλοί (όπως και σε πολλές άλλες ψαροταβέρνες). Ψητές καραβίδες ολόφρεσκιες. Και για το τέλος πεσκανδρίτσα μοναδική.

Εξυπηρέτηση:
Οκ

Χώρος:
Για αυτά που πληρώνεις είναι ψαροταβέρνα στο Κερατσίνι, απλά καθαρή. Η εξωτερική αυλή είναι καλή για το καλοκαίρι.

Τιμές:
Εντάξει εδώ είναι που λένε πάρτε το από την αρχή, γιατί πιστεύοντας ότι η περιοχή έχει μόνο πορτοφολάδες, θα πληρώσεις 177,00€ για τα τέσσερα άτομα με ένα μπουκάλι κρασί (Μαντίνεια), σαλάτα με βραστά κολοκυθάκια-χόρτα-παντζάρια, δύο ταραμοσαλάτες, ψητές καραβίδες (μεγάλες, γύρω στα 12 τεμάχια), πετροσωλήνες, και ουρές πεσκανδρίτσας (γύρω στα 12 τεμάχια) και για το τέλος ποικιλία γλυκών (καρυδόπιτα, ραβανί, κυδώνι και σαντιγύ).

Ευχαριστούμε πολύ αλλά πρέπει να αναδιοργανωθείτε και να κατεβείτε από το καλάμι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Κηφισιά, Αθήνα
Απρ
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Μια καλή ψαροταβέρνα με καλό φαγητό και προσεγμένους ψαρομεζέδες, με καλή εξυπηρέτηση, απρόσωπη αίθουσα το χειμώνα και καλύτερη αυλή το καλοκαίρι και τιμές λίγο παραπάνω από ότι θα έπρεπε, σε αυτό το περιβάλλον που προσφέρει. Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η κριτική που μπορώ να κάνω για το Παράμαλο.
Το γεγονός ότι το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές δείχνει πως για μένα τουλάχιστον, το αλγεβρικό άθροισμα των συν και πλην βγάζει στο τέλος συν.

Αν εξετάσουμε το θέμα πιο αναλυτικά, η χειμωνιάτικη αίθουσα, αίθουσα μιας οποιαδήποτε μέσης ταβέρνας σε οποιαδήποτε μέρος, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο και με έντονη οχλαγωγία όταν είναι γεμάτη, που καλόν για τους ιδιοκτήτες, αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Το καλοκαίρι ωραία αυλή που κάνει το περιβάλλον πολύ πιο συμπαθητικό και το κυριώτερο, μπορείς άνετα να ακούσεις τον διπλανό σου.

Για τους φίλους των διαφόρων οστρακοειδών, ωμών η ψημένων, το Παράμαλο είναι η προτίμηση τους. Με σύνδεση κατ΄ευθείαν με Χαλκίδα από όπου ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης, τα κυδώνια, οι γυαλιστερές και οι πετροσωλήνες από τα καλύτερα. Η ταραμοσαλάτα, οι διάφορες εκδόσεις της γαρίδας και καραβίδας, τα καλαμαράκια και γενικά τα θαλασσινά είναι τα ατού του καταστήματος. Παρόλο που έχω επισκεφθεί το Παράμαλο πολλές φορές, δεν έχω ποτέ επιλέξει μεγάλο ψάρι σαν κυρίως γεύμα γιατί δεν θέλω να στερηθώ τους ωραίους ψαρομεζέδες, έτσι στον τομέα αυτό δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Ο ψητός γαύρος χωρίς κόκκαλο όπως τον παρουσιάζουν, είναι για μένα καλύτερος από οποιοδήποτε μεγάλο ψάρι. Οι σαλάτες φρέσκες και σε μεγάλη ποικιλία.

Η εξυπηρέτηση ικανοποιητική και οι σερβιτόροι φιλότιμοι και εξυπηρετικοί.

Στις τιμές νομίζω υπάρχει μία επιβάρυνση λόγω Κηφισιάς, λόγω κοινού, λόγω μοδάτης ψαροταβέρνας. Σύμφωνα με τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, όσο το μαγαζί είναι γεμάτο, οι τιμές είναι σωστές για αυτούς που απευθύνονται.
Οσες φορές το επισκέφτηκα, και χωρίς ιδιαίτερες ακριβές προτιμήσεις, με κάποιο ποτό, κρασί η τσίπουρο, ποτέ δεν πλήρωσα κάτω από 70,00 € για τα δύο άτομα με τάση για κάπως παραπάνω.

Θεωρώ πάντως ως αρνητικό στοιχείο την έλλειψη καταλόγου με τιμές καθώς ο ιδιοκτήτης έρχεται και παίρνει την παραγγελία σε κάθε τραπέζι αραδιάζοντας προφορικά το μενού. Στα περισσότερα εστιατόρια γνωρίζω πριν το τέλος τι θα πληρώσω πάνω κάτω. Στο Παράμαλο περιμένεις την έκπληξη μόνο μετά την έκδοση του λογαριασμού.....

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Κηφισιά, Αθήνα
Ιούλ
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Επισκεφτήκαμε το μαγαζί με το σύζυγό μου πριν 2 ημέρες και επιλέξαμε να καθίσουμε στον εξωτερικό χώρο ο οποίος ήταν όμορφα διαμορφωμένος σε αντίθεση με τον εσωτερικό ο οποίος ήταν απαράδεκτος.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση του καταστήματος δυσαρεστηθήκαμε αρκετά. ειδικότερα, ο ένας σερβιτόρος νόμιζε ότι βρίσκεται σε σουβλατζίδικο των δυτικών προαστίων και στον ελεύθερο χρόνο του καθόταν και χρησιμοποιούσε την οδοντογλυφίδα για προσωπική του χρήση μπροστά σε όλο το κόσμο. παράλληλα υπήρχαν εντάσεις στην κουζίνα με αποτέλεσμα να ηχούν και στα δικά μας αυτιά.

επιπρόσθετα, αυτό που μας ενόχλησε ιδιαιτέρως ήταν πως ο κύριος που έπαιρνε τις βραδινές παραγγελίες δεν ήταν καθόλου ευγενικός και νόμιζε πως είμαστε φίλοι ώστε να βάζει το πόδι στις καρέκλες και να παίρνει παραγγελίες. κάποιος πρέπει να του μάθει ότι δε γνωριζόμαστε από πριν και περιμένουμε το πρέπον σεβασμό ιδιαίτερα αν είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.

η ποιότητα του φαγητού αντιθέτως ήταν υπέροχη. προτιμήσαμε να φάμε μία τσιπούρα η οποία ήταν φρεσκότατη και πάρα πολύ καλά ψημένη. επιπλέον, πήραμε καλαμάρι το οποίο ήταν πολύ ωραία τηγανισμένο και μύριζε θάλασσα (μας άρεσε που δεν είχε τίποτα κατεψυγμένο. ) το γεύμα μας κλείσαμε με ένα γαύρο για τον οποίο δεν έχω λόγια επειδή ήταν υπέροχος.

Όσον φορά τις τιμές είναι λίγο ακριβά αλλά τα φαγητά νομίζω πως αποζημιώνουν κάθε ουρανίσκο.