Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

06 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Στην ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ πήγα, προκειμένου να συναντήσω 2 φίλους, ένα σαββατιάτικο μεσημεράκι του Οκτωβρίου. Ο καιρός ήταν ακόμη αρκετά καλός, είχαμε καιρό να τα πούμε, οπότε οι συνθήκες ήταν ιδανικές για έξοδο. Οι πληροφορίες για την ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ βέβαια στο ask4food ανύπαρκτες (πέρα από μια απλή καταχώριση), οπότε και οι προσδοκίες όχι ιδιαίτερα υψηλές. Τέλος πάντων, όντως από το τελικό αποτέλεσμα δεν ενθουσιάστηκα, σημασία ωστόσο έχει ότι περάσαμε ωραία. Έχουμε και λέμε...

Η ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ βρίσκεται σε μία όμορφη πλατεία στο Ν. Ψυχικό (Π. Ελευθερίας), στην οποία υπάρχουν ακόμη δυο – τρία ακόμη μαγαζάκια για φαγητό και καφέ και μία παιδική χαρά, οπότε φυσιολογικά επιλέγεται από οικογένειες με μικρά παιδιά. Το παρκάρισμα θεωρώ δεν σας δυσκολέψει, πάρκαρα άνετα σε κοντινή απόσταση. ο εσωτερικός χώρος, κλασικός για το είδος, ότι θα περίμενες να συναντήσεις σε μια τυπική ελληνική ταβέρνα, χωρίς εκπλήξεις και στοιχεία που θα τον κάνουν να ξεχωρίσει. Ο εξωτερικός χώρος επί της πλατείας, όπου και καθίσαμε, είναι σαφώς πιο δελεαστικός, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Μοναδική παρατήρηση μου αφορά τις καρέκλες που είναι κάπως χαμηλές και άβολες.

Το service ελαφρώς απρόσωπο και διεκπεραιωτικό, γρήγορο και αποτελεσματικό ωστόσο. Στην αρχή προσγειώθηκε μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (με χρέωση 1,00 €, αν και το δεύτερο που παραγγείλαμε δεν χρεώθηκε), απόδειξη κόπηκε κανονικά, κεραστήκαμε και στο τέλος ένα ατομικό ραβανί, δυστυχώς, όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο. Να αναφέρω επίσης ότι στην αρχή μαζί με το νερό ήρθε και αρκετό ψωμάκι (0,50 ανά άτομο) χωρίς κάποιο συνοδευτικό.

Ο κατάλογος (παλαιού τύπου και αυτός και ελαφρώς ταλαιπωρημένος) αρκετά εκτενής: σαλάτες, ορεκτικά, ψητά της ώρας, αρκετά μαγειρευτά (υποθέτω ότι εναλλάσσονται). Τελικά επιλέξαμε:
- μία χωριάτικη, απλά συμπαθητική, σε πλούσια ποσότητα (6,5 €)
- τυροκαυτερή, γενναία μερίδα και αρκετά δυνατή, μη ετοιματζίδικη με μια μικρή επιφύλαξη (4,00 €)
- πατάτες τηγανιτές (3,20 €), φρέσκιες και σε επαρκή ποσότητα, το λαδάκι τους θα μπορούσε να είχε αλλαχθεί και λίγο νωρίτερα.
- λουκάνικο (5,80 €), κλασική γεύση, καλοψημένο πάντως, καταναλώθηκε ευχάριστα.
- 6 καλαμάκια χοιρινά (1,60 € έκαστο), ευμεγέθη και καλοψημένα, ελαφρώς άνοστα ωστόσο.
- 2 καλαμάκια κοτόπουλο (1,90 € έκαστο), επίσης ικανοποιητικού μεγέθους, χωρίς ωστόσο να δικαιολογείται η αρκετά πιο ανεβασμένη τιμή τους. Από το λίγο που δοκίμασα, πάντως και αυτά μου φάνηκαν αρκετά άνοστα και στεγνά.
- 1 μπιφτέκι (7,80), μάλλον το πιο νόστιμο από τα κρεατικά, χωρίς να είναι και κάτι ξεχωριστό.
- 1 κιλό χύμα κρασί μοσχοφίλερο, αρκετά εύγευστο, θα το προτιμούσα σίγουρα πιο παγωμένο (7,80 €)

Για όλα τα παραπάνω, ο λογαριασμός στα 51 €, δεδομένης της αρκετά μεγάλης παραγγελίας που κάναμε, μπορώ να τον χαρακτηρίσω σχετικά ικανοποιητικό.

Συνολικά πάντως, δεν βρίσκω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να ξαναεπισκεπτώ την ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ, καθώς το φαγητό δεν με ξετρέλανε. Ίσως τα μαγειρευτά τους να είναι πιο νόστιμα, δεν νομίζω ωστόσο να δοθεί ευκαιρία να τα τιμήσω κάποια στιγμή στο μέλλον. Τώρα από την άλλη, εάν μένετε κοντά και έχετε παιδάκια που θέλετε να τα βγάλετε βόλτα για να παίξουν, όση ώρα εσείς κάθεστε χαλαρά στην όμορφη πλατεία, συνοδεία «αξιοπρεπούς φαγητού» (δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω καλύτερο χαρακτηρισμό) και με σχετικά οικονομικές τιμές, επιλέξτε το. Οι υπόλοιποι προσπεράστε το...