FOOD AND WINE BY OLIVIER CAMPANHA

Wine Restaurants

  Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι [Χάρτης]
  210 7211146
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Σεπ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
50-64

Ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα στις πρώτες του μέρες κρατάει την αίσθηση του καλοκαιριού και Σάββατο πρωί δέχτηκα τηλεφώνημα φίλου με "γκουρμέ" γούστα: "Τι λες για δείπνο στο F+W σήμερα το βράδυ;" Με δεδομένο ότι άλλα τρία μέλη της παρέας απάντησαν θετικά, δέχτηκα κι εγώ, παρότι οι κριτικές που είχαν γράψει η αγαπητή ekatn πρόσφατα και ο αγαπητός mavtasos παλιότερα, μου είχαν δημιουργήσει κάποιες επιφυλάξεις.

Σάββατο βράδυ λοιπόν και η κράτηση είναι για το συμπαθέστατο κηπάκι, απέναντι από τον εσωτερικό χώρο. Λίγες παρέες βρίσκονται εκεί, μισογεμάτο το εστιατόριο. Η υποδοχή θερμή και άμεση, μας κατεύθυναν αμέσως στο τραπέζι μας και με το που καθίσαμε, χωρίς καμιά ερώτηση, άνοιξαν και γέμισαν τα ποτήρια εμφιαλωμένο νερό από την Ιταλία (που όπως ορθά αναφέρει η ekatn χρεώνεται 4,60 ευρώ το μπουκάλι). Η δίψα μας έκανε να μην συζητήσουμε καθόλου το θέμα του εμφιαλωμένου νερού...

Λίγο αργότερα, μια πολύ ευγενική κυρία μας έφερε καταλόγους, ενημερώνοντάς μας για τα δύο προσφερόμενα μενού (το ένα στην τιμή των 55 ευρώ με οκτώ πιάτα, το άλλο στα 70 ευρώ, επίσης με οκτώ πιάτα, αλλά με με κυρίως ψάρι), αλλά και για τη δυνατότητα να παραγγείλουμε μεμονωμένα ορεκτικό και κυρίως πιάτο, παρότι, όπως μας επεσήμανε, λόγω της δημιουργικής κουζίνας που υπηρετεί ο σεφ, αυτός ο διαχωρισμός δεν είναι απόλυτος. Βλέποντας τις τιμές των μεμονωμένων πιάτων (τα αναφέρει πολύ εύστοχα η ekatn: "δεν υπάρχει ορεκτικό κάτω από 18,5 και κύριο κάτω από 25€ (μόνο ριζότο... )", προτιμήσαμε να πάρουμε το Decouverte Menu των 55 ευρώ. Για να είμαι δίκαιος, να επισημάνω ότι στο μενού συμπεριλαμβάνονταν και τέσσερα ποτήρια κρασί ανά άτομο, πρόταση του πολύ ευγενούς sommelier.

Ας περάσουμε στα του φαγητού, όμως:

- Amuse Bouche: Καλωσόρισμα με θαλασσινά. Αξιόλογη γεύση, μας προϊδέασε θετικά για το δείπνο.

- King Crab: Ψίχα από Βασιλικό Καβούρι, σερβιρισμένη με πολύ πρωτότυπο τρόπο και γαρνιρισμένη από μικρές ποσότητες από διάφορα λαχανικά. Πολύ καλή η γεύση της, άρεσε σε όλους μας.

- Ριζότο με τρούφα. Πάνω από το ριζότο υπήρχε μια πολύ εύγευστη σάλτσα σε μορφή "αφρού". Πολύ νόστιμη, ξεχωριστή γεύση!

- Foie Gras. Σερβιρίστηκε σε τρεις μορφές, προσωπικά με εντυπωσίασε η μους του, Πολύ ο ενδιαφέρων ο συνδυασμός της γεύσης του με μικρά κομμάτια φρούτων.

- Ψάρι (λαβράκι, αντί για τόνο που δεν είχε το εστιατόριο εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα) με πέστο ρόκας και μικρά κομμάτια φρούτων. Ενδιαφέρουσα γεύση...

- Τατάκι Μόσχου με σιγομαγειρεμένη κρέμα μαρουλιού και τρούφα. Προσωπικά, δεν με ενθουσίασε...

- Φιλέτο κουνελιού, μαγειρεμένο με σως κόκκινου κρασιού. Νόστιμο, από τα πιάτα που άρεσαν σε όλη την παρέα.

- Επιδόρπιο με βάση τη σοκολάτα, σε διάφορες μορφές, πολύ νόστιμος ο μικρός δίσκος σοκολάτας.

Υπενθυμίζω, για να μην αδικήσω το εστιατόριο, ότι το μενού συνοδευόταν από τέσσερα ποτήρια κρασί, όπως τα πρότεινε ο sommelier, επισημαίνω ότι το σερβίρισμα ήταν υποδειγματικό και προσθέτω ότι τα πιάτα ήταν κατά κανόνα, σαν μικρά έργα τέχνης, σαν μικροί ζωγραφικοί πίνακες, με τόση μαεστρία συνέθετε τα υλικά ο σεφ.

Ο λογαριασμός μαζί με το εμφιαλωμένο νερό και το ψωμί (προσφέρθηκαν λευκά και πολύσπορα ψωμάκια με πολύ καλής ποιότητας λάδι και ένα νόστιμο ντιπ) ανήλθε στα 63-64 ευρώ το άτομο. Ασφαλώς, δεν τα λες λίγα...

Καταληκτικό συμπέρασμα: Πολύ αξιόλογη η πρόταση δημιουργικής κουζίνας του F+W, αλλά δεν είναι για συχνά... Εκτιμώ ότι θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος, με πιο συνοπτικό και συνεκτικό μενού, ώστε να είναι πιο προσιτό το εστιατόριο, αλλά αυτό είναι απόφαση του σεφ και ιδιοκτήτη του... Από 'κει και πέρα μένει σε σας, αγαπητοί χρήστες του ask4food, να αποφασίσετε αν αξίζει μια επίσκεψη!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Μάρ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
50-64

Ναι, ξέρω, είναι η 3η μου κριτική για το F+W, στο οποίο έχω πάει πολλές φορές (από τον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας του.... ). Γράφω γιατί υπάρχουν αλλαγές. Το φαγητό εξακολουθεί να είναι δημιουργικό (έως καλλιτεχνικό) και γευστικό αλλά σε μερίδες πολύ μικρές, ο χώρος σχεδόν ίδιος (ωραίος μέσα-έξω) με ευχάριστη αλλαγή το λιγότερο στρίμωγμα μέσα και τα υπέροχα μοντέρνα σκεύη, η εξυπηρέτηση πάντα καλή (σωστοί χρόνοι σερβιρίσματος και επεξήγηση των πιάτων).

ΑΛΛΑΓΕΣ: Ο σομελιέ Γιάννης Μακρής έφυγε στα τέλη του 2015 (για Σανγκάη! ) και εύχομαι ο νέος σομελιέ Περικλής Σταυρόπουλος (που ήταν και πριν στο F+W ως αρχι-σερβιτόρος) να συνεχίσει την καλή δουλειά προτείνοντας πάντα μια λίστα με εξαιρετικές επιλογές, ειδικά σε ποτήρι που ήταν και το ατού του εν λόγω εστιατορίου (και σε πολύ καλές τιμές μάλιστα).

Και τώρα που είπα για τιμές.... Η μεγάλη αλλαγή: δεν πίστευα πως θα μπορούσαν να ανεβούν τόσο ακόμα! Στην προηγ. κριτική μου το 2014 τις ανέφερα ως τσιμπημένες (γιατί ανέβαιναν σταθερά από τότε που άνοιξε) και μάλιστα σημείωνα ένα ωραίο κύριο πιάτο με καλό vfm το μυλοκόπι στα 15€. Χμμμ... Τώρα δεν υπάρχει ορεκτικό κάτω από 18,5 και κύριο κάτω από 25€ (μόνο ριζότο, σε ψάρι/κρέας πάμε παραπάνω φυσικά), το ψωμί κατ'άτομο όντως πήγε 4,40€ και το νερό 4,60€, όταν τα 2 άτομα δίναμε 5€ (ή ~6€ αργότερα) συνολικά για ψωμί/νερό!

Όχι, δεν πήγα με αυτές τις τιμές, τσέκαρα απλώς το νέο κατάλογο. Τις τελευταίες 3 επισκέψεις μας (καλοκαίρι-φθινόπωρο 2015 και χθες 2/3/2016) πήγαμε με μενού γευσιγνωσίας που πρόσφερε πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής (δεν ξεπέρασε τα 48€/άτομο) και ήταν πλήρες με 5 πιάτα + 5 ποτήρια κρασί (συμπεριλάμβανε άφθονο ψωμί-νερό και extra κρασί αν ήθελες). Με τις νέες όμως τιμές ένα ζευγάρι πληρώνει αρκετά πάνω από 100€ χωρίς το κρασί!!! Επειδή οι μερίδες είναι τόσο μικρές που δεν μπορείς να μοιραστείς σαλάτα ή ορεκτικό στη μέση, χρειάζεται ο καθένας πρώτο+κύριο για να φάει ελαφριά κι αν πάρει και γλυκό πάμε ~60€ το άτομο!

Κρίμα. Σε οικονομικά δύσκολες εποχές πώς μπορεί (με τέτοιες τιμές και μερίδες) να σταθεί ένα καλό εστιατόριο κρατώντας τους πελάτες που ακόμα έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν αρκετά για ένα ιδιαίτερο δείπνο με gourmet πιάτα και καλό κρασί; Όταν μάλιστα υπάρχει ανταγωνισμός από παλαιότερα και πιο βραβευμένα/φημισμένα εστιατόρια, μερικά από τα οποία προσφέρουν επιπλέον θέα και πολυτέλεια που να δικαιολογεί τις παρόμοιες τιμές τους;

Να με συγχωρείτε που έγραψα τόσα πολλά για τις τιμές (σχεδόν μονοπώλησαν την κριτική), αλλά νομίζω πως το θέμα έχει σημασία για όποιον θέλει να βγει κάπου ξεχωριστά για μια ιδιαίτερη περίσταση (γιατί σίγουρα πια το F+W δεν είναι για κάθε μέρα) και θέλει να γνωρίζει πόσο περίπου θα κοστίσει...

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Οκτ
13
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

- ''Σας ζητώ συγνώμη για τα λάθη που παρατηρήσατε στην εξυπηρέτησή σας''. Απολογία του σερβιτόρου στο εξ αριστερών μας τραπέζι, 15 λεπτά μετά την άφιξή μας και εγώ σε ρόλο ακούσιου ωτακουστή.

- ''Μάλλον έπρεπε να είχαμε πάει δίπλα, πιστεύω ότι θα περνούσαμε καλύτερα''. Συζήτηση μεταξύ της παρέας του εκ δεξιών μας τραπεζιού, 15 λεπτά πριν την αναχώρησή μας και αυτή την φορά η γυναίκα μου στον ρόλο του ακούσιου ωτακουστή.

- ''Δεν πειράζει δεν είναι δυνατόν να τα πετυχαίνεις όλα κάθε φορά''. Η φιλότιμη προσπάθεια της γυναίκας μου (κατά την αναχώρησή μας) να με ''παρηγορήσει'', μετά την παντελώς αποτυχημένη έξοδό μας στο FOOD&WINE BY OLIVIER CAMPANHA.

Στο διάστημα που είμαι ενεργός χρήστης του ask4food, όπως πιστεύω ότι κάνει κάθε λογικός χρήστης αυτού, ψάχνω να βρω κάποιο ξεχωριστό εστιατόριο στο οποίο θα γιορτάσω μια ιδιαίτερη οικογενειακή περίσταση. Έως σήμερα επέλεξα (τα αναφέρω κατά απόλυτη χρονολογική σειρά) το ΟΜΙΚΡΟΝ, το BOTRINI'S (δυστυχώς αμέλησα να γράψω κριτική για αυτό), το ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ και τελευταίο το L' ABREUVOIR, τα οποία με δικαίωσαν απόλυτα για τις επιλογές μου.

Ήρθε λοιπόν και η στιγμή που απέτυχα και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι ''να συγχωρήσω τον εαυτό μου'' για αυτή την λανθασμένη μου επιλογή. 15 ώρες αργότερα, τώρα που γράφω αυτή την κριτική, προσπαθώ να πατήσω delete και να ξεχάσω αυτά που βίωσα χθες βράδυ, αλλά αυτό είναι μάλλον αδύνατο.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, ώρα 22:00, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε 2 ημέρες νωρίτερα. Στην κράτηση εξήγησα συνοπτικά ότι γιορτάζω κάτι ιδιαίτερο και ζήτησα στα μέτρα του δυνατού ένα ''καλό'' τραπέζι.

Ο χώρος είναι δίπατος, μοντέρνος, λιτός, χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές, αλλά προσωπικά δεν με ικανοποίησε. Είναι βαμμένος στους τόνους ενός γκρι χρώματος, το οποίο είναι βαρετό, κουραστικό και καταθλιπτικό. Οι μαύροι αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού, πέραν του ότι προσθέτουν πόντους στην ''μουντίλα'' της ατμόσφαιρας, είναι και industrial τεχνοτροπίας, τελείως ασύνδετοι με την διακόσμηση του χώρου.

Στο ισόγειο κυριαρχεί η ''ανοικτή κουζίνα'' με το προσωπικό σε ελεύθερη θέα και στον πάνω όροφο η ''διαφανής κάβα''. Τα τραπέζια αρκετά κοντά μεταξύ τους, έως και κολλητά σε ορισμένες περιπτώσεις και αυτός βεβαίως ήταν και ο λόγος της ακούσιας ''λαθρακοής'' των γειτονικών συζητήσεων που αναφέρω στην έναρξη της κριτικής μου. Η art de la table μέτρια, συνέπεια και του μικρού μεγέθους των τραπεζιών, τα οποία ''ασφυκτιούσαν'' από το μέγεθος των μεγάλων πιάτων.

Η εξυπηρέτηση ευγενική μεν, αλλά δυστυχώς εκεί τελειώνουν όλα τα θετικά. Ο συνιδιοκτήτης-sommelier μας υποδέχθηκε στην είσοδο και μας οδήγησε στο τραπέζι που μας κρατήθηκε (χωρίς καρτελάκι reserved), το οποίο ήταν με διαφορά το ''χειρότερο'' του μαγαζιού. ''Πνιγμένο'' από έναν τοίχο, την βιτρίνα του σεφ, άλλα 3 τραπέζια περιμετρικά σε απόσταση αναπνοής και το πατάρι από πάνω μας, ένιωσα ότι ''πνίγομαι''. Αρνηθήκαμε και τότε μας τοποθέτησε σε άλλο τραπέζι, μην φανταστείτε κάτι συγκλονιστικά καλύτερο, απλά ήταν χωροταξικά σε πιο κεντρική θέση.

Στην παραγγελία μας είναι που ''στράβωσε'' τελείως η βραδιά μας και εξηγούμαι. Ο γενικά ευγενικός σερβιτόρος έλαβε την παραγγελία μας και όπως μας δήλωσε στην συνέχεια, από δικό του χειριστικό λάθος δεν πάτησε το δικό μου κυρίως πιάτο στο ασύρματο tablet που χρησιμοποιούσε. Αφίχθησαν λοιπόν κανονικά η σαλάτα, μετά το ορεκτικό και ακολούθησε μόνο του το κυρίως πιάτο της γυναίκας μου. Το δικό μου κυρίως πιάτο αναγκαστικά παραγγέλθηκε εκ νέου και φυσικά έφθασε τελευταίο μετά από περίπου 20 λεπτά. Για να μην καταστρέψουμε τελείως την βραδιά μας και γίνει ο ένας παρατηρητής του άλλου, αναγκαστικά ''μοιραστήκαμε'' τα κυρίως πιάτα, κάτι το οποίο βεβαίως δεν ήταν στις αρχικές μας προθέσεις και ανέτρεψε και τα σχέδια του καθενός για επιλογή διαφορετικού ποτηριού κρασιού.

Πάμε τώρα στα του sommelier, ο οποίος μέχρι την αποχώρησή μας, οπότε και η βραδιά μας είχε πλέον ''τερματίσει'', πρακτικά ήταν άφαντος. Ασχολούνταν μόνο με τα τραπέζια των τακτικών πελατών και ουδέποτε εμφανίστηκε είτε για να μας προτείνει κάτι για την παραγγελία μας, είτε για να μας ρωτήσει αν μας άρεσαν τα ποτήρια κρασιού τα οποία παραγγείλαμε μόνοι μας από ιδία εμπειρία.

Οι βοηθοί σερβιτόρου οι οποίοι κινούνταν ανάμεσα στα τραπέζια άπειροι, αμήχανοι και εμφανώς ασυντόνιστοι μεταξύ τους, το μόνο στο οποίο έδειχναν ιδιαίτερο ζήλο ήταν να μαζεύουν τα άδεια σερβίτσια, χωρίς όμως να ζητούν την τυπική έγκριση του πελάτη, κάτι το οποίο επίσης μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση.

Πριν να ζητήσουμε τον λογαριασμό ερωτηθήκαμε για τις εντυπώσεις μας από τον σερβιτόρο που μας εξυπηρέτησε και του είπα με κάθε λεπτομέρεια τις παραπάνω διαπιστώσεις. Ζήτησε μια τυπική συγνώμη και μου υποσχέθηκε να μεταφέρει τις παρατηρήσεις μου αρμοδίως. Πέρασε ένα ολόκληρο 20λεπτο περιμένοντας τον λογαριασμό και κάποια ''αντίδραση'' του εστιατορίου, μπας και σώσει την παρτίδα. Τότε μόνο εμφανίστηκε ο συνιδιοκτήτης-sommelier, ο οποίος βασικά ήρθε να ενημερωθεί τι ακριβώς συνέβη και ποιος ήταν ο λόγος της δυσαρέσκειας μας.

Ο σερβιτόρος (ο οποίος είχε βεβαίως λερωμένη την φωλιά του) τον είχε ενημερώσει ότι δήθεν δεν μας ικανοποίησε το κρασί που επιλέξαμε, κάτι το οποίο φυσικά ήταν ανακριβές. Αναγκάστηκα λοιπόν να του επαναλάβω τις παρατηρήσεις μας. Προς τιμήν του τις άκουσε, μας ζήτησε συγνώμη, μας κέρασε επιδόρπιο κρασί και γλυκό, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά, διότι τα συμπεράσματα μας είχαν πλέον οριστικοποιηθεί.

Έτσι για την ιστορία (κατά σειρά) δοκιμάσαμε:

- Για καλωσόρισμα ένα κέρασμα, με σαντιγί παντζαριού, ζελέ passion fruit και κάτι σαν κράκερ ως βάση και από πάνω του χτένι με φύκια. Μέτριο προς αξιοπρεπές.

- Σαλάτα Early Autumn, απλά αξιοπρεπής.

- Sea-Earth-Garden. Tartar ψαριού-μοσχαριού και λαχανικών, το οποίο ήταν το καλύτερο πιάτο της βραδιάς.

- Roger rabbit. Σπαγγέτι α λα chitarra με σιγομαγειρεμένο κουνέλι. Πολύ μικρή ποσότητα σε ένα άνευρο πιάτο, το οποίο ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητο.

- Croaker fish. Ψάρι μυλοκόπι με μαύρες ταλιατέλες και συνοδευτικά λαχανικά. ''Ψιλοκολλημένες'' οι ταλιατέλες, σε ένα μέτριο, άνευρο και ασύνδετο πιάτο, το οποίο ακολουθούσε την σπονδυλωτή τεχνική. Το ponzu broth (ασιατικός ζωμός) που υποτίθεται ότι συνόδευε τα λαχανικά ήταν άφαντο και αυτά μοιραία πέρασαν απαρατήρητα.

- 3 ποτήρια λευκό κρασί Μαγικό Βουνό του Νίκου Λαζαρίδη, μάλλον ήταν η καλύτερη στιγμή της βραδιάς.

Check please
Στα 72,65€ με απόδειξη.

Κατέληξα ότι:
Πρώτο, οι 2 φράσεις που ''υποκλέψαμε'' από τα γειτονικά μας τραπέζια εγώ και η γυναίκα μου, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τυχαίες.

Δεύτερο, για όσους στοιχειωδώς γνωρίζουν την γεωγραφία της περιοχής, το ''δίπλα εστιατόριο'' που μνημόνευσε το εκ δεξιών μας τραπέζι, είναι αυτό που λειτουργεί επί 50 χρόνια και το σέρβις του έχει χαρακτηρισθεί από πολλούς ως ''τελετουργικό''.

Τρίτο θα μπορούσα να συγχωρήσω το τραγικό σέρβις στην ταβέρνα του ''Μπάρμπα Μήτσου'', αλλά όχι σε ένα trendy-chic εστιατόριο στο Κολωνάκι, όπου έχω πάει για να γιορτάσω κάτι ιδιαίτερο.

Τέταρτο, σημαντικό lessons learned που αποκόμισα και σας συμβουλεύω και εσάς αγαπητοί μου φίλοι και φίλες. Όταν θέλετε να γιορτάσετε κάτι ιδιαίτερο (προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό), δοκιμάστε σταθερές αξίες για τις οποίες έχετε πλήρη-προσωπική άποψη, τις έχετε υποβάλει σε συνεχή crash tests και αντέχουν στην φθορά του χρόνου. Οι ''πειραματισμοί'' ίσως σας βγουν ξινοί.

Πέμπτο, τελευταίο και σημαντικότερο. Ευχαριστώ την γυναίκα μου, η οποία ομολογουμένως κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να απαλύνει τον εκνευρισμό και την απογοήτευσή μου για αυτή την ''χαμένη βραδιά''.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιουν
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Το εστιατόριο είναι στο Κολωνάκι κοντά στη Δεξαμενή, βρήκαμε σχετικά εύκολα πάρκινγκ. Ωραία αυλή, ενοχλεί λίγο η θέση, δίπλα στο δρόμο με αρκετό θόρυβο και φως από τα αυτοκίνητα.

Το προσωπικό ευγενέστατο και πρόθυμο, ενημερωμένο για τα πιάτα και το κρασί.
Πήγαμε την ημέρα που οι τιμές ήταν χαμηλότερες κατά 50%, λόγω της βράβευσης με Χρυσό Σκούφο, οπότε η τιμή ήταν 55 ευρώ το άτομο με κρασί (4 ποτήρια, καλές επιλογές, ιδιαίτερα το ροζέ Pink Bang τηε Τέχνης Οίνου).

-Το amuse bouche σχετικά αδιάφορο, δεν μας προϊδέασε θετικά για το δείπνο.

-To king crab καλό, αλλά πολύ μικρή μερίδα.

-Το ριζότο με τρούφα πολύ καλό και γευστικό, σε αρκετά καλή ποσότητα.

-Η τριλογία foie gras κατώτερη του αναμενομένου, γευστικά δεν ήταν τόσο πετυχημένη.

- Ο τόνος πολύ καλός, ιδιαίτερα το toro. Το καλύτερο πιάτο της βραδιάς.

- Το μικροσκοπικό τατάκι μόσχου πολύ χοντροκομμένο, σχετικά άγευστο.

- Το κουνελάκι ενδιαφέρον, όχι όμως κάτι ξεχωριστό.

- Το επιδόρπιο σε πολύ μικρή ποσότητα και χωρίς ένταση.

Πληρώσαμε με φιλοδώρημα περίπου 72 ευρώ/άτομο.
Γενικά άνισο το αποτέλεσμα, με μερικά πιάτα αδιάφορα. Οι μερίδες μικρές, το value for money μέτριο, εξ ου και το 2/4.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Αυγ
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
81-100

Φάγαμε εκει πέρα το πρωιγούμενο Σ/Κ για βράδυ. Μιάς και πάντα μας αρέσει να δοκιμάζουμε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το μαγαζί, πήραμε το μεγάλο μενού που συνοδευόταν απο τα προτεινόμενα κρασιά (4 στο σύνολο) μαζί με 9 διαφορετικά πιάτα.

Το μαγαζί είχε ησυχία και το σερβις ήταν πολύ καλό και επαγγελματικό, με απόλυτη νώση του τι σου σέρβιρανε.

Τα κρασιά πολύ σωστά επιλεγμένα και πηγαίνανε πολύ μαζί με τις γεύσεις.

Απο το πρώτο μέχρι και το τελευταίο πιάτο το φαγητό ήταν πολύ καλό, προσεγμένο και φανταστικά παρουσιασμένο.

Η τιμή για το μεγάλο μενού αν θυμάμαι καλα ήταν περίπου 97 ευρώ το άτομο και αυτό περιλάμβανε τα κρασιά.

Το συστήνω για γευσιγνώστες που θέλουνε το κάτι διαφορετικό και ωραίο

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
17
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

έχουμε επισκεφθεί το κατάστημα δύο φορές. Ο χώρος μέσα είναι πραγματικά πολύ ατμοσφαιρικός και μας άρεσε πολύ. Παραγγείλαμε (5 άτομα) δύο σαλάτες, τριά πρώτα, 5 κυρίως, 2 μπουκάλια κρασί και τρία γλυκά. πολύ. Οι μερίδες είναι αρκετά μικρές, όπως σε όλα τα αντίστοιχα gourmet εστιατόριο.

Πάρα ταύτα για να είμαι ειλικρινής, οι γεύσεις ήταν πραγματικά πολύ ωραίες και ιδιαίτερες και τόσο επιτηδευμένες ώστε να μην είναι απρόσιτες, Αυτοί που παρείγγειλαν ορτύκι κυριολεκτικά πείνασαν, αυτός που παρείγγειλε σολωμό περίπου το ίδιο, αυτός με τα μακαρόνια ήταν ο πιό τυχερός και εγώ με το κοκκινιστο με πληγούρι κάπως πιό ευνοημένη.

Τα ρυζότα ήταν νοστιμότατα και τα δύο, από τα καλύτερα που έχω φάει και το ίδιο και τα γλυκά, Πραγματικά νοστιμότατα. πληρώσαμε εάν θυμάμαι καλά 300 ευρώ, δηλαδή 60 ευρώ το άτομο.

Ήταν εξυπηρετικότατοι και όλα παρασκευάζονταν μπροστά στα μάτια σου. Πήγαμε Σάββατο και γεμάτο κατά τα 3/4. Θεωρώ ότι εάν διατηρήσει την ποιότητά του και μειώσει λίγο τις τιμές του θα έχει μεγάλη ανταπόκριση.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Απρ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Μίνιμαλ χώρος με μεγάλα τραπέζια στο βάθος, άνετα.

Πήγα σε επαγγελματικό δείπνο σύνολο 7 άτομα.

Δεν θυμάμαι να σας περιγράψω τα πιάτα γιατί είναι από δύο παραγράφους το καθένα με πολλές άγνωστες λέξεις.

Πήραμε για αρχή δύο σαλάτες και μόλις τις είδαμε παραγγείλαμε άλλες τρεις γιατί η κάθε μία ήταν από δύο πιρουνιές.
Θεϊκές. Είχαν αφρούς, καπνούς και πολλά άλλα το ένα υλικό πιο νόστιμο από το άλλο.

Ορεκτικά επίσης απίστευτα μικρά. 3 διαφορετικά πήραμε από δύο στο καθένα και πάλι δεν δοκιμάσαμε όλοι απο όλα. Αυτά ήταν απο μία πιρουνιά το καθένα. Πολύ λυπάμαι που δεν μπορώ να σας πω τι ήταν το καθένα, γιατί περιέχουν υλικά όπως χλωροφύλλη κ. α. ξέρω όμως ότι έφαγα ταρταρ εξαιρετικό.
Πολύ κρίμα που ήταν τόσο μα τόσο άπειροελάχιστο το φαγητό στα πιάτα γιατί πραγματικά ήταν μοναδική εμπειρία η γεύση.

Στα κυρίως τώρα.
Ριζότο απο παλαιωμένο ρύζι και μανιτάρια. Τέλειο και αυτό.
Μοσχαρίσιο φιλέτο φανταστικό.
Αρνίσια παϊδάκια μοναδικά
Όλα τα παραπάνω πολύ μικρές μερίδες.

Εγώ πήρα φιλέτο με σος μπεαρνεζ που τη λατρεύω.
Ήταν για δύο άτομα και ήρθε ένα μεγάλο κομμάτι κρέας που το έκοβαν μπροστά μας σε λεπτές φέτες. Λίγο ψημένο και ζουμερό και πολύ νόστιμο αλλά μέχρι να κάνουν όλη τη διαδικασία του περίτεχνου κοψίματος, το κρέας μου κρύωσε.

Συνοδευόταν με πατατάκια χειροποίητα φυσικά και μανιτάρια σε πήλινο με μυρωδικά. Επαναλαμβάνομαι το ξέρω αλλά πεντανόστιμα και αυτά.
Η σος ήρθε μέσα σε ένα πολύ μικρό βαζάκι. Θα ήθελα τουλάχιστον αυτή να ήταν λίγη παραπάνω. Εξαιρετική παρόλα αυτά.

Απο το κρέας αυτό έφαγαν και οι υπόλοιποι που πεινούσαν ακόμα μετά τις μικροσκοπικές τους μερίδες.
Κρασί πήραμε το μπουκάλι γίγας που διαφημίζουν και στη σελίδα τους. Φοβερό και το κρασί.

Τα δε γλυκά. τα παραγγείλαμε όλα του καταλόγου και πάλι μία κουταλιά δοκίμασα απο δύο απο αυτά.

Ο λογαριασμός δεν ξέρω πόσο ήρθε γιατί ήμουν στους καλεσμένους, αλλά αν δείτε και τον κατάλογο τους στη σελίδα τους είναι όλα πανάκριβα.
και έχω να πω. Ναι είναι μοναδικές και εκπληκτικές οι γεύσεις. Αλλά γιατί αφού τα χρεώνουν τόσο να μην έχουν αξιοπρεπείς ποσότητα στο πιάτο.

Μερίδες μπουκίτσες για μένα δικαιολογούνται μόνο όταν σου σερβίρουν μενού με σειρά πιάτων για μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Αυτό μάλιστα κάποτε ήταν της μόδας αλλά άξιζε και τα λεφτά του. Σε αυτό το εστιατόριο όμως δεν είναι έτσι. Απλά πληρώνεις αέρα. Κρίμα και ντροπή.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Οκτ
17
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Σάββατο βράδυ ώρα 22:30 το εστιατόριο γεμάτο με αρκετά αισθητή την φασαρία από τις παρέες. Η μουσική επένδυση αδυνατούσε να καλύψει τη σχετικά ενοχλητική βουή. Ο χώρος σε minimal αισθητική είναι ωραίος με την ανοιχτή κουζίνα (στην πραγματικότητα δεν είναι το σύνολο της κουζίνας σε αυτό το επίπεδο) δίνει μία ιδιαίτερη αίσθηση, αν θέλεις να παρακολουθήσεις τη διαδικασία παρασκευής έστω μερικών από τα πιάτα (νομίζω σαλάτες και γλυκά).

Δυστυχώς η πρώτη εντύπωση από την εξυπηρέτηση δεν ήταν θετική μια και μέχρι να έρθει ο σερβιτόρος για την παραγγελία πέρασαν τουλάχιστον είκοσι λεπτά από τη στιγμή που είχε αντιληφθεί ότι ήμασταν έτοιμοι να παραγγείλουμε. Ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος, αρκετός όμως για να βρεις κάτι που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον. Μεγάλη η λίστα των κρασιών με Ελληνικές αλλά και ξένες ετικέτες.

Σαλάτα buratta (11,50€), καπνιστή σαλάτα πολύ νόστιμη αλλά θα πρέπει να σας αρέσουν τα καπνιστά μια και η μυρωδιά είναι δυνατή.

Risotto Acquerello (18,50€), το καλύτερο πιάτο (σερβίρεται ουσιαστικά σε δύο πιάτα και μία πιατέλα) της βραδιάς, πολύ σωστά μαγειρεμένο με ωραία γεύση.

Beef Filet (24,50€), το περιγράφω παρακάτω με απογοήτευση.

Lamb (17,50€), επίσης το αναφέρω παρακάτω.

Heggis (39,00€), κρασί που μας πρότεινε ο sommelier.

Cocoa Choco (10,00€), όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Almost Parfait (9,00€), απλά καλύτερο από το προηγούμενο με το άρωμα του λεμονιού να επικρατεί.

Η ποιότητα των πρώτων πιάτων ήταν εξαιρετική τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση και μας έκανε να περιμένουμε με ανυπομονησία τα κυρίως. Δυστυχώς, για δεύτερη φορά, ο χρόνος μεταξύ των πρώτων και των κυρίως ήταν τόσο μεγάλος που καταφύγαμε για παρηγοριά στα ψωμάκια που μας είχαν φέρει στην αρχή!!! Δεν ξέρω αν για την καθυστέρηση ευθύνεται η κουζίνα ή το service αλλά για κάποιο λόγο το αρκετά μεγάλο σε αριθμό προσωπικό του εστιατορίου δεν κατάφερνε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών. Για να μη θεωρηθώ γκρινιάρης και παράξενος, το ζευγάρι στο διπλανό μας τραπέζι εξέφρασε με έκδηλο και εκκωφαντικό τρόπο αντίστοιχα παράπονα ως προς την εξυπηρέτησή του. Έπρεπε να είχα τη δυνατότητα να σας δείξω τα μούτρα του ανδρός όταν έβλεπε τον sommelier να αιτιολογεί τα όποια προβλήματα χτυπώντας παράλληλα με ένα σφυράκι το γλυκό που τους είχε προσφέρει ως κέρασμα.

Περνώντας τώρα στα κυρίως συνοπτικά θα πω ότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση αντάξια των πρώτων. Το μοσχάρι το οποίο είχαμε ζητήσει να είναι καλά ψημένο εξωτερικά αλλά μέσα να κρατάει ήταν τόσο στεγνό που ήθελε αρκετή προσπάθεια για να το κόψεις. Εσωτερικά ήταν περισσότερο από ότι ζήτησα ψημένο (δεν είχε καν ροζ χρώμα) και ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα πως έπρεπε να το γυρίσω πίσω. Η εικόνα του πιάτου βέβαια ήταν πολύ προσεγμένη και η σάλτσα από παντζάρι και πιπεριά ήταν νοστιμότατη.
Το αρνί αντίθετα έσταζε αίμα, ακριβώς αυτό που είχαμε πει πως δεν θέλουμε. Όσον αφορά στην ποσότητα, για έναν ενήλικα μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ως δείγμα.

Η κουζίνα του συγκεκριμένου εστιατορίου κινείται σε δημιουργικά και μοντέρνα μοτίβα και παρά τις αστοχίες νομίζω ότι η προσπάθεια για την παρουσίαση αξιοπρεπών πιάτων είναι εμφανείς. Αν σας εξιτάρει να βλέπετε στο πιάτο σας κυβάκια τζελ και αφρούς τότε είστε στο σωστό μέρος.

Σε προηγούμενες κριτικές αναφέρεται και κάποιο καλωσόρισμα το οποίο δεν υπήρξε στη δική μας επίσκεψη.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιαν
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Το θέμα του χώρου και της εξυπηρέτησης έχει περιγράφει εκτενώς από προηγούμενους σχολιαστές… Εγώ θα επικεντρωθώ στα του φαγητού. Λοιπών, πήραμε το εξής μενού:

Amuse bouche:
Ταρτάρ μοσχάρι με wasabi επάνω σε μια μικρή τορτίγια. Το μοσχάρι ήταν μαριναρισμένο αλλά δεν γνωρίζω σε τι. Ήταν πάρα πολύ νόστιμο. Μου άρεσε τόσο πολύ που θα ήθελα να του πω να μου φέρει ένα πιάτο μόνο με αυτό αλλά είχαμε ήδη παραγγείλει και είμαι σίγουρος πως θα ήταν πολύ ακριβό σαν πιάτο.

Surf and turf:
Άψογα εκτελεσμένο. Νόστιμη τραγανιστή κρούστα, σωστά ψημένο μέσα, εξαιρετική γεύση. Η noodle Salad μου άρεσε υπερβολικά. Ίσως επειδή είχε βάλει πολύ soy sauce ή ίσως επειδή, όπως υποστήριξε ο συνδαιτημών μου, είχε μαυροσούσαμο.

RISOTTO ACQUERELLO:
Νομίζω πως έχω φάει ελάχιστα ριζότο πιο νόστιμα από αυτό. Η γεύση του είχε στοιχεία που δεν γνωρίζω για να περιγράψω, ίσως να είναι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένο ρυζιού.

ROGER RABBIT:
Το χοντρό μακαρόνι πολύ νόστιμο, σίγουρα βρασμένο σε πλούσιο πρωτεϊνούχο ζωμό. Το κουνέλι ήταν μεν μαλακό, αλλά εμένα δεν με ενθουσίασε.

LAMB (είχε δυο διαφορετικά κομμάτια):
Καρέ: μου άρεσε πολύ. Καλοψημένο, κόκκινο μέσα και ζεστό, όπως πρέπει. Η γεύση έμοιαζε με αρνί (όσο μπορώ να θυμηθώ, έχω πολλά χρόνια να φάω) αλλά είχε και μια προσθήκη που δεν μπορώ να την συλλάβω.

Φιλέτο: αυτό ήταν φιλέτο από αρνί. Δεν νομίζω να έχω δοκιμάσει άλλη φορά. Μου άρεσε αλλά όχι όσο το καρέ.

Σάλτσα: Νομίζω πως ήταν κάτι σαν κρύα bearnaise sauce, ήταν απλωμένη στο φιλέτο και ήταν πάρα πολύ νόστιμη.

Crouton of Fat, εεεεε, λίπος που είναι τραγανιστό και καραμελωμένο απ' έξω, τι να μην σου αρέσει;

Γενικά, μου άρεσαν οι γεύσεις και θα ξαναπήγαινα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Φεβ
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
65-80

Είναι η πρώτη φορά που γράφω κριτική αλλά μετά από αυτό το γεύμα το θεώρησα υποχρέωσή μου.

19 Φεβρουαρίου 2016

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου δύο ερωτευμένα πιτσουνάκια και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Το μενού υποσχόταν πολλά.
Πρώτο πιάτο βελουτέ με αγκινάρες και αφρό τρούφας. Το μόνο που άξιζε και στην εμφάνιση και στην γεύση.

Δεύτερο πιάτο φουά γκρα σε φρυγανισμένο μπριός. Οποιός έχει φάει στην Σπονδή φουά γκρα καλύτερα να μην δοκιμάσει.

Τρίτο πιάτο Ταρτάρ Μυλοκόπι. Συμπαθητικό.

Τέταρτο πιάτο Βασιλικό καβούρι με κανελόνι. Σκέτη αποτυχία. Μία σούπα άγευστη. Το καβούρι κολυμπούσε και διαλυόταν σε κομμάτια.

Πέμπτο πιάτο λαβράκι σοτέ με φινόκιο. Μέτριο.

Έκτο πιάτο κόντρα μοσχάρι με gallete πατάτας. Το πιάτο αυτό σε εμένα ήρθε κρύο και το gallete πατάτας ήταν μία σκέτη πατάτα.

Έβδομο πιάτο γλειφιτζούρι έκπληξη (το περιμένα πως και πως) δηλ. παίρνουμε μία φράουλα την βάζεις στην σοκολάτα και έτοιμο. Δεν ενθουσιαστήκατε...... φοβερή γαστρονομία.

Όγδοο πιάτο μαρέγκα με σαντιγύ και φρούτα του δάσους. Δεν έχω λόγια.....

Το μενού κόστιζε 90 ευρώ το άτομο μαζί με 7 ποτήρια κρασί. Επειδή η γυναίκα ήταν έγκυος και εγώ οδηγούσα δεν πήραμε τα κρασιά παρά μόνο εγώ πήρα ένα ποτήρι που συνοδευόταν με το έκτο πιάτο. Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώσουμε 160 ευρώ + 8.80 ευρώ για το ψωμί(το οποίο εάν δεν υπήρχε δε θα τη βγάζαμε χωρίς σουβλάκια) + 4,60 ευρώ το νερό + 6 ευρώ το ποτήρι κρασί. (6 ευρώ κόστισε το ποτήρι ενώ τα οκτώ ποτήρια κόστιζαν 10 ευρώ όπως καταλάβατε. )

Συμπέρασμα: υπάρχουν πολύ καλύτερα εστιατόρια που δεν κοροϊδεύουν τον πελάτη.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια