Loader

Περιγραφή

Σουβλατζιδικό με λίγα τραπεζάκια. Διαθέτει και delivery

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

10 Αυγ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Σάββατο μεσημέρι, με τον ήλιο και τον υδράργυρο να σου τσακίζουν το νευρικό σύστημα, ψάχναμε κάποιο μέρος να ξαποστάσουμε το ταλαίπωρο κορμάκι μας, να τσιμπήσουμε κάτι και να δροσιστούμε με παγωμένη μπύρα.

Πολλά από την περιοχή του Κολωνού δεν γνωρίζαμε κι έτσι είπαμε να μη περιπλανηθούμε άσκοπα –ίσως- στα στενά του αλλά να επιλέξουμε την πιο ελπιδοφόρα ιδέα της πλατείας του και των περιχώρων της. Αν είχαμε περισσότερο χρόνο ίσως και να ξετρυπώναμε κανένα μικρομάγαζο, θαμμένο στις γειτονιές τους αλλά για κάτι τέτοιο επιφυλάσσομαι στο άμεσο μέλλον…

Εντάξει, δεν θα πω πως ενθουσιάστηκα με τα όσα αντίκρισαν τα μάτια μου. Αισθητική άλλης εποχής, κλειστά μαγαζιά που προφανώς δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με την κρίση κι αρκετά σημεία που μαρτυρούσαν εγκατάλειψη. Και είναι κρίμα γιατί αυτή η πλατεία έχει προοπτικές να αναδειχθεί σε ένα πολύ γλυκό σημείο. Αυτό που έχει ανάγκη είναι αγάπη και φροντίδα.

Ανάμεσά σε αυτή την γενική εικόνα, το μακράν πιο περιποιημένο μαγαζάκι που βρήκαμε ήταν οι Γυροβολιές. Το οποίο σήμερα ανακάλυψα με μεγάλη έκπληξη πως είναι ήδη καταχωρημένο στο Ask4food έστω και με ανενεργές πλέον κριτικές.
Μια αφίσα στην είσοδό τους με μια πιτσιρίκα που κρατούσε στο χέρι ένα τυλιχτό ίσα με το μπόι της και την ατάκα «Καθαρό σουβλάκι. Ελέγξτε μας! » ήταν αρκετά για να μας κάνουν να νοιώσουμε μια σχετική σιγουριά και να τους επισκεφτούμε. Ευκολόπιστοι? Ίσως. Αλλά με το ελαφρυντικό πως ήμασταν ήδη εξαντλημένοι και χωρίς πολλές αντοχές.

Ένα πολύ καλό σημάδι ήταν οι μεγάλη ποσότητα από γύρους που ετοίμαζαν κάτι που συνήθως αντικατοπτρίζει και την μεγάλη συνήθως ζήτηση μέσα στην ημέρα.
Επιλέξαμε να περάσουμε στον χώρο που έχουν πιάσει πάνω στην πλατεία κι έχουν φτιάξει σε αυτόν μια κλειστή αυλή.

Ο χώρος συμπαθητικός αλλά κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ ως ολίγον τι «Καντακουζινός», πιστεύω πως έχρηζε περισσότερης προσοχής και καθαριότητας αφού θα έπρεπε να είχαν ήδη απομακρύνει μικροσκουπιδάκια προηγούμενων επισκεπτών που έφαγαν κι αποχώρησαν. Όταν διατηρείς χώρο εστίασης δεν είναι ποτέ αρκετό να γίνεται η όποια καθαριότητα στην αρχή και το τέλος της λειτουργίας. Πρέπει όλοι να βρίσκουν έναν διακριτικό τρόπο να καθαρίζουν τον χώρο καθ’ όλη την διάρκεια που παραμένουν ανοιχτοί και εξυπηρετούν το κοινό. Ίσως όμως να ήμουν και λίγο επηρεασμένος κι από την εικόνα της γύρω περιοχής και να μην είχα αποβάλει ακόμα την αίσθηση που μου είχε δημιουργήσει, κάνοντάς με να τους κρίνω λίγο πιο αυστηρά…

Ο νεαρός που αρχικά ήρθε στο τραπέζι μας για παραγγελία και σερβίρισμα αλλά και η νεαρή που ανέλαβε στην συνέχεια την εξυπηρέτησή μας (γιατί μάλλον έληξε η βάρδια του πρώτου) ήταν εξαιρετικοί. Πολύ ευγενικοί, χαμογελαστοί και γρήγοροι. Ήταν δίπλα μας κάθε φορά που τους χρειαζόμασταν και είχαν το νου τους να αντικαθιστούν το νερό της κανάτας μας ώστε να έχουμε συνέχεια φρέσκο και δροσερό.
Οι επιλογές στις μπύρες τους μάλλον χρειάζονται μια σχετική διεύρυνση αφού έχουν κυρίως τις κλασικές, εμπορικές που δεν θεωρώ πλέον καν μπύρες… Έτσι καταλήξαμε στο να ζητήσουμε να μας φέρουν cokes τις οποίες προνοώντας μας πρόσφεραν με αρκετό πάγο.
Οι σαλάτες τους διατίθενται σε δύο μεγέθη. Σε ατομική και κανονική. Άκρως βολικό. Και οι τιμές τους πολύ προσιτές αφού η πιο ακριβή τους έφτανε λίγο παραπάνω από τα 5€.

Μειδίασα ελαφρά όταν είδα την ονομασία «πανδαισία» με την οποία βάφτισαν μια από τις σαλάτες τους, όμως όταν διάβασα τα υλικά της ήταν αυτή που τελικά παραγγείλαμε. Σε ένα βαθύ πιάτο, μας προσφέρθηκε υπεραρκετή ποσότητα από αϊσμπεργκ, baby σπανάκι, ντομάτα, δίχρωμη λόλα, κρουτόν, τυρί gouda και πέστο βασιλικού. Μου αρέσει το πέστο βασιλικού και ταίριαζε αρκετά στην σαλάτα αλλά είχαν υπερβάλει στην ποσότητά του και με την έντονη γεύση του είχε υπερκαλύψει τα υπόλοιπα.

Πάντως είναι μια σαλάτα που θα ξανάπαιρνα. Η τιμή της στα 4,90€.
Κοτόπουλο σχάρας σε παϊδάκια. Εκεί μας τα χάλασαν λίγο. Η μερίδα ήταν απογοητευτικά μικρή και η παρουσία του κοτόπουλου σαν Guest star που κάνει πέρασμα σε κάποια εκπομπή της τηλεόρασης. 4-5 μικρά κοψιδάκια που αν κι από αυτά αφαιρούσες το κόκκαλο ζήτημα να είχαν 100 γραμμάρια ψαχνού. Το σύνολο συμπλήρωναν τηγανητές πατάτες και κομμένες πίτες αλλά δεν έσωζαν την κατάσταση. Τιμή στα 6,10€ αλλά παρ΄ότι ήταν χαμηλή, μας φάνηκε ακόμα κι αυτή ως μη αντιπροσωπευτική.

Αντιθέτως, τα χοιρινά καλαμάκια που παραγγείλαμε ήταν αξιοπρεπέστατα και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Χωρίς να έχω σαφή εικόνα από τα υπόλοιπα πιάτα τους δεν θα μου έκανε εντύπωση να είναι από τα δυνατά τους χαρτιά.
Στα συν τους η δυνατότητα που παρέχουν στους πελάτες τους για πληρωμή του λογαριασμού με πιστωτική κάρτα.

Για να κλείσω, σαφώς δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να ξενιτευτείτε από άλλα σημεία της Αθήνας για να επισκεφτείτε το Γυροβολιές. Λίγο πάνω-λίγο κάτω οι γεύσεις τους είναι αυτές που θα βρείτε σε αρκετούς αντίστοιχους χώρους εστίασης που συγκαταλέγονται στην σουβλακοφιλοσοφία. Όμως αν είστε στην περιοχή και περάσετε το κατώφλι του, δεν σας λέω πως θα ενθουσιαστείτε αλλά δεν νομίζω και πως θα απογοητευτείτε.