Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

12 Δεκ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Η επίσκεψή μας στο BELLE AMIE πραγματοποιήθηκε τέλη Οκτωβρίου, μεσημεράκι καθημερινής. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να πιούμε ένα κρασάκι και να ψιλοτσιμπήσουμε κάτι, οπότε θεώρησα ότι το BELLE AMIE κάλυπτε απόλυτα τα σχέδια μας.

Βρήκαμε και παραδόξως θέση παρκαρίσματος σε πολύ κοντινή απόσταση, οπότε όλα καλά.
Το BELLE AMIE λοιπόν στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο του Πειραιά. Όλοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι έχουν περιγραφεί αναλυτικά από τους λοιπούς χρήστες του site και ιδίως από τον φίλο PIPERMAN, στην κριτική του οποίου και σας παραπέμπω προς αποφυγή επαναλήψεων. Προσωπικά, εμείς αρχικά καθίσαμε έξω στην αυλή, όπου υπήρχαν ήδη κάποιες παρέες για καφέ, γρήγορα όμως η ατμόσφαιρα μας φάνηκε υγρή και κάπως κρύα, οπότε κατευθυνθήκαμε στον εσωτερικό χώρο. Στην αρχή ήμαστε μόνοι, στη συνέχεια ήρθαν κάποιες παρέες, χωρίς ωστόσο το μαγαζί να γεμίσει. Κατά τα λοιπά, ο εσωτερικός χώρος μας άρεσε πολύ, δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να του προσάψει κάτι αρνητικό, ενώ και η ταιριαστή μουσική σε σωστή ένταση έδενε με το όλο σκηνικό. Εάν πρέπει να βρω ένα ψεγάδι, αυτό αφορά τον εξωτερικό χώρο που από τη μικρή μας παραμονή σε αυτόν μου φάνηκε κάπως παραμελημένος και όχι τόσο φροντισμένος.
Η εξυπηρέτηση χωρίς προβλήματα. Ευγενικό όλο το προσωπικό, πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει, ανταποκρίθηκε άμεσα και με χαμόγελο στην επιθυμία μας να αλλάξουμε τραπέζι και να μεταφερθούμε εσωτερικά, όλα καλά. Νεράκι σε κανάτα, απόδειξη και δυνατότητα πληρωμής με κάρτα, ενώ στο τέλος κεραστήκαμε και ένα καραφάκι δροσερό λιμοντσέλο. Καθυστερήσεις και ασυνεννοησίες, που αναφέρονται από άλλους χρήστες, δεν είχαμε, με την παρατήρηση φυσικά ότι η πελατεία ήταν σχετικά περιορισμένη.
Στο θέμα του φαγητού, επιλέξαμε αποκλειστικά ορεκτικά, τα οποία μας κίνησαν περισσότερο το ενδιαφέρον. Για αρχή ήρθαν στο τραπέζι δύο ποτήρια νερό και νόστιμο ψημένο ψωμί με λάδι και αλάτι καθώς και ένα ψιλοαδιάφορο ντιπ (2 επί 1,30 €).
Μετά παραγγείλαμε:
- Παστουρμαδοπιτάκια (6,80 €), 4 τον αριθμό, ιδανικά τηγανισμένα, χωρίς να έχουν τραβήξει καθόλου λάδι, τα ευχαριστηθήκαμε. Η γέμισή τους θα μπορούσε να είναι και κάπως περισσότερη.
- Μπρουσκέτες με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (6,80 €), το πιο αδιάφορο πιάτο, χωρίς βέβαια να είναι άσχημο. Πολύ λεπτό ψωμάκι με μεγάλη ποσότητα μελιτζανοσαλάτας, που κάτι της έλειπε. Καταναλώθηκε ευχάριστα πάντως.
- Ανοιχτή μαραθόπιτα με κατσικίσιο τυρί (6,80 €), πολύ νόστιμο πιάτο, με ωραία αρώματα και υλικά συνδυασμένα ιδανικά μεταξύ τους. η ποσότητα ελαφρώς τσιγκούνικη.
- Κεφτεδάκια τριών ειδών κιμά με σαφράν και σάλτσα ντομάτας (6,80 €). Επίσης πολύ νόστιμο πιάτο, θα το πρότεινα. Εδώ η ποσότητα ήταν αρκετά πιο χορταστική, με διαφορά το πιο value for money πιάτο, δεδομένου ότι η τιμή όλων ήταν ακριβώς η ίδια, δηλ. 6,80 €.
- Από ποτά πήραμε δύο ποτήρια λευκό κρασί (μικροί πύργοι) και ένα κόκκινο της ίδιας επωνυμίας (3,00 € το λευκό, 3,50 € το κόκκινο).
Από άποψη γεύσεων λοιπόν μείναμε ευχαριστημένοι, χωρίς να δοκιμάσουμε κάτι ιδιαίτερο ή πολύ ξεχωριστό (πλην της μαραθόπιτας ίσως για μένα), όλα τα πιάτα ήταν νόστιμα, περιποιημένα και καλοεκτελεσμένα.
Για τα παραπάνω ο λογαριασμός ήρθε στα 39,30 €, αρκετά τσιμπημένα δηλαδή, δεδομένα ότι περιοριστήκαμε σε ορεκτικά πιάτα. Μια μείωση τιμών θεωρώ ότι θα ήταν αναγκαία, αλλά λόγω ατμόσφαιρας και χώρου θα βαθμολογήσω τη σχέση ποιότητας/τιμής με «3», μολονότι ένα «2,5» ίσως ήταν αντιπροσωπευτικότερο.
Τέλος πάντων, μια επίσκεψη στο BELLE AMIE πιστεύω ότι είναι αναγκαία για όλους, μόνο και μόνο για τον εντυπωσιακό χώρο, δεδομένου ότι και η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά καλή και το φαγητό ικανοποιητικότατο. Περιμένω τη γνώμη σας...

20 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Τετάρτη μεσημέρι ψάχνοντας κάπου κοντά μας (Πειραιά) μετά το μαγαζί-δουλεία μου να φάμε και λόγο του ότι δεν πολύ βγαίνουμε στον Πειραιά για φαι γιατί για αρκετά χρόνια ο Πειραιάς βρίσκονταν σε παρακμή σε όλους τους τομής (ακόμα και στην ), μου ήρθε η φαεινή ιδέα να επισκεφτούμε το ιστορικό μπελ αμι. 3:30 ήμασταν εκει, αποφασίσαμε να κάτσουμε στα τραπέζια που είναι έξω από το μαγαζί πάνω στην άλλοτε ξακουστή “ πασαρέλα “, εκει που κάποτε κάθε έφηβος που σεβόταν τον εαυτό έπινε τον καφέ του στου παπασπύρου, στο αλεξάνδριο και σε άλλα στέκια της εποχής. Το μαγαζί ψιλό άδειο 3-4 παρέες και όλες για καφέ. Ο κήπος του πολύ ωραία διακοσμημένος με πολλά λουλούδια σιντριβάνι, για λίγο ξεχνιόσουν ότι βρίσκεσαι στον Πειραιά. Το εσωτερικό που μαγαζιού πάρα πολύ ωραία διακοσμημένο με αντίκες ψηλούς πολυέλαιους, το όλο σκηνικό σε παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλες χώρες. Ο piperman το περιγράφει ακριβώς όπως είναι και δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο για την διακόσμηση. Το σέρβις άμεσο μας έστρωσαν όπου εμείς θέλαμε το τραπέζι μας και αμέσως μαζί με ποτήρια νερό ήρθαν οι κατάλογοι για να παραγγείλουμε. Μέσα υπήρχε και ένα φύλο με τα πιάτα ημέρας, και όχι προφορικά που γίνεται στα περισσότερα μαγαζιά μην ξέροντας τις τιμές των πιάτων.

Ανοιχτή μαραθοπιτα με κατσικίσιο τυρί
Φύλλο πάνω φύλλο κάτω νοστιμό πιάτο αρκετή η ποσότητα απλάθύμιζε πιο πολύ χορτόπιτα παρά μαραθοπιτα.

Σπιτικά κεφτεδάκια με 3 είδη κιμά σαφράν και ντομάταΣουπερ γευστικό και αυτό αρκετή ποσότητα σωστά τηγανισμένο ούτε ίχνοςλαδιού στο πιάτο ούτε στην γεύση.

Τραγανά σαλατικά με κοτόπουλο γραβιέρα σύγκλινο και σάλτσα μυρωδικών
Ωραία φρέσκια σαλάτα πλουσια σε όλα της

Ρι μπαι σχάρας με σάλτσα θυμάρι και μπέιμπι πατάτες
Το κρέας ήρθε όπως το είχα ζητήσει άλλα ήταν άνοστο, σκληρό, Αποτυχία.

Κερκυραίικος μουσακάς
Έφαγα μια μπουκιά μου άρεσε αρκετά η σύζυγος μου ξετρελάθηκε της άρεσε πάρα πολύ

Χταπόδι σχάρας με ντομάτα και κομφι αγγουριού
Παρόλο που το χταπόδι ήταν κατεψυγμένο το πιάτο ήταν απλάτέλειο νοστιμότατο και τα λαχανικά που είχε, αγγούρι κομμένο σε λεπτέςλωρίδες, ντοματάκια και χόρτα ήταν τέλεια, αλλά και το χταπόδι μαλακό και γευστικότατο.

Στο τέλος ήπιαμε και 2 εσπρεσακια. Σαν κέρασμα ήρθαν και 2 σφηνάκιαμαστίχας παγωμένα.

Πληρώσαμε 70 ευρώ για 3 άτομα που ήμασταν
Το προτείνω ειδικά βραδάκι τώρα που καλοκαιριάζει κιόλας είναι super.

14 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Κυριακη μεσημερι... χαμος στο Πασαλιμανι... ξεκινησαμε για Δυοσμο αλλα φευ... χωρις κρατηση δεν υπηρχε για μας τραπεζι.... δεν πειραζει μια αλλη φορα. Κατεβηκαμε λοιπον προς Πασαλιμανι και... Belle Amie... μας τακτοποιησαν σχετικα γρηγορα σε σχεση με τον γενικο χαμο απο κοσμο (το καταστημα ηταν γεματο) και παραγγειλαμε τα παρακατω που ολα ηταν πολυ καλα μαγειρεμενα, πολυ ομορφα παρουσιασμενα και ιδιαιτερα γευστικα. Εχουμε και λεμε:
Κεφτέδες μπακαλιάρου με κόλιανδρο, πόρτο & καυτερή σως 4/4
Φέτα Τυρνάβου σε φύλλο χωριάτικο, πάνω σε φρεσκοκομμένη σαλάτα με σουσάμι & μέλι Κρήτης 4/4
φαβα 3/4
Ρόκα, baby σπανάκι, βαλεριάνα, απάκι κοτόπουλου, ανθότυρο, καρύδια, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών & φιλέτα πορτοκαλιού 3/4
Φιλέτο κοτόπουλου γεμισμένο με μοτσαρέλα, καπνιστή πιπεριά, Famous Serrano & πράσινο ρύζι 4/4, super...
Γαριδομακαρονάδα 3/4
Μοσχαρισια Μαγουλα 3/4
Λεμονόπιτα 3/4
Σπασμένο μιλ – φέιγ με παγωτό βανίλια – σοκολάτα 3/4
Ηπιαμε κι ενα Ροζε Βυσσινοκηπος Παλυβου 4/4
Αν εξαιρεσει κανεις τις 2 βολτες εντος, εκτος και επι τα αυτα!!! που εκανε ο νεος μαλλον και απειρος σερβιτορος με τα ορεκτικα!!! μεχρι να καταλαβει οτι ηταν για μας!! ηταν μια πολυ καλη γαστριμαρικη εμπειρια.
Η υπευθυνη σερβιτορα ηταν πολυ εξυπηρετικη και με το χαμογελο στα χειλη
Ο λογαριασμος στα 130 ευρω... Καλο θα ηταν να υπηρχε ασυρματο μηχανακι για τις καρτες (pos), για να μην αναγκαζεται να πηγαινει ο πελατης στο ταμειο εντος του καταστηματος