Loader

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τριτη με Πεμπτη ανοιχτα 17:00-00:00 Παρασκευη και Σαββατο ολη μερα ανοιχτο (12:00 μεχρι αργα το βραδυ) Κυριακη μονο μεσημερι (12:00-18:00) Ζωντανη μουσικη Σαββατο βραδυ και Κυριακη μεσημερι Δευτερα κλειστα

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει ζωντανή μουσική
Έχει δίκτυο Wifi
Take away
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

10 Αυγ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μία μόνο κριτική και αυτή αρχαία, είναι σα να ψαρεύεις σε θολά νερά για τα Μπακαλιαράκια της Άνοιξης.
Κι όμως, επιστρέφοντας από την αγαπημένη πλέον αυτοκινηταδα στη λίμνη / φράγμα του Μαραθώνα ρισκάραμε να το δοκιμάσουμε, μιας και η κρεατοφαγία μας είχε κουράσει λίγο τον τελευταίο καιρό και θέλαμε κάτι θαλασσινό.
Έτσι βρεθήκαμε ξανά στη μεσοτοιχία με το Αιγυπτιακόν αλλά από την άλλη πλευρά, στις 13/7 το βραδάκι, έχοντας κάνει και μια κράτηση από το e-table πιο πριν. Η τοποθεσία ωραία και το παρκάρισμα ευκολάκι, όπως έχω ξαναπεί.

Ο κύριος Βαγγέλης (ιδιοκτήτης) μας υποδέχτηκε πολύ ζεστά και κατευθυνθήκαμε στην πίσω αυλή, όπου μαζί με εμάς υπήρχαν 1-2 ακόμη παρέες.
Βράδυ ζεστό, με τη σχετική υγρασία και πάρα πολλά κουνούπια. Η αυλή του, από αυτές της παλαιάς κοπής, ήσυχη και ρομαντική, πνιγμένη στο πράσινο, αλλά λίγο αφρόντιστη καθώς πολλά ξερόφυλλα και κλαδιά ήταν εγκαταλελειμμένα παντού, αφήνοντας μια κάπως ατημέλητη εικόνα.
Κατά τα λοιπά, μια χαρά. Σερβίτσια πεντακάθαρα, υφασμάτινα τραπεζομάντηλα, χαμηλός φωτισμός με λάμπες λαδιού, παλιά ελληνικά τραγούδια τόσο όσο, χαλάρωση, δεν ζητάω κάτι παραπάνω από αυτό. Και μέσα που μπήκα, μου φάνηκε ένα καθαρό και τακτικό μαγαζί.

Λίγο μας ξένισε η οικειότητα και η κίνηση του ιδιοκτήτη που ήρθε στο τραπέζι με το μπλοκάκι για παραγγελία, χωρίς να έχουμε δει καταλόγους. Αυτό το έκανε και στην γυναικοπαρέα που ήρθε μετά από εμάς, όμως ήταν πελάτισσες γνωστές και άρα δικαιολογημένο. Δεν παρεξήγησα την πρόθεσή του, γιατί μιλώντας και στο τέλος λίγο μαζί του, μου φάνηκε αυθεντικός και καλοπροαίρετος άνθρωπος.
Ζητήσαμε ευγενικά έναν κατάλογο και στο εξής ανέλαβε εξ ολοκλήρου την εξυπηρέτησή μας ένας νεαρός, που έκανε φιλότιμες προσπάθειες και μας ζήτησε αρκετές φορές συγνώμη ( για κάποιες ελλείψεις στο μενού, στα πιάτα ημέρας και στα ποτά ) και τελικώς μας εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν η 2η του ημέρα στη δουλειά. Ήταν τόσο φιλότιμος και ευγενικός σε όλα, που "έσπασα" κι εγώ λίγο την τυπικότητα και του είπα να μην αγχώνεται τόσο πολύ, καθώς δεν είμαστε πελάτες με τρελές απαιτήσεις ή ιδιοτροπίες, και τότε πια ηρέμησε.

Στα του φαγητού, σε γενικές γραμμές μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Αν και κατάλαβα ότι η πελατεία είναι πολύ συγκεκριμένη και ίσως περιορισμένη, ό, τι δοκιμάσαμε ήταν φρεσκότατο, καλοφτιαγμένο και με ποιοτικές πρώτες ύλες.
Η μοναδική μου ένσταση είναι στο λάδι, που χρησιμοποιείται με αρκετή δόση υπερβολής, στις πατάτες που είχαν κρατήσει αρκετό, στα καλαμαράκια επίσης, και στο κριθαρώτο γαρίδας, που οριακά θα είχε καταστραφεί. Αν είχε χρησιμοποιηθεί με φειδώ, θα έδινα το 4άρι.

Ξεκινήσαμε με ωραίο ζυμωτό ψωμί και Αρσενικό Νάξου, τυράκι αρκετά αλμυρό και πιπεράτο ( επίσης μου φάνηκε παλαιωμένο ), ιδανική παρέα στο τσίπουρο Αποστολάκη, που τη σηκώνει την πικάντικη συνοδεία. Τιμές, 2 e το ψωμάκι, 4,50 το τυρί και 7 e το τσίπουρο.

Απαραίτητα πατάτες τηγανιτές, χεράτες, καυτές, αλλά θέλανε λίγο ροδοκοκκίνισμα παραπάνω και λιγότερο λάδι. Μεγάλη μερίδα, 3 e.
Kαλαμαράκια τηγανιτά ( αντιπρόταση στο θράψαλο που ήταν σε έλλειψη ). Φρεσκότατα, μύριζαν ιώδιο, ήταν μικρά και τρυφερά ( όχι γόνος ), μαλακά και νοστιμότατα, αλλά πάλι πρόβλημα με το λάδι. Μεγάλη μερίδα και εδώ, 10 e.

Kατόπιν, μπακαλιάρος σκορδαλιά ( το εμβληματικό τους πιάτο ), πάρα πολύ καλό, με 2 μεγάλα άψογα ξαλμυρισμένα κομμάτια ψαριού, σε ωραίο τραγανό κουρκούτι, και την σκορδαλιά σε ξεχωριστό πιάτο, η αυθεντική φτιαγμένη από πατάτα και μέτρια σκορδάτη ευτυχώς, τιμή 10 e επίσης.

Η δική μου επιλογή ήταν το κριθαρώτο γαρίδας, από τα πιάτα ημέρας ( χωρίς να γνωρίζω τιμή, αν και ξέρω γενικώς τί τιμές παίζουν στην αγορά γι αυτό το πιάτο και δεν παραξενεύτηκα στο τέλος ). Εξαιρουμένου του προβλήματος με το λάδι, που προσπάθησα με διάφορους τρόπους να το διορθώσω, ένα εξαίρετο πιάτο, ή καλύτερα μια εξαίρετη γαβάθα για 2 άτομα. Η νοστιμιά του, το σωστό χύλωμα, τα αρωματικά του, το αλατοπίπερο, άψογο, για τα δεδομένα ταβέρνας, που κρίνω ότι ξεπέρασε σε τεχνική άλλους κι άλλους.
Το καλύτερο ; Μέτρησα 8 μεγάλες γαρίδες μέσα, ναι 8, κάτι που δεν έχω συναντήσει πουθενά. Είτε ήταν φρέσκιες είτε καλής ποιότητας Ατλαντικού (δεν ρώτησα) είχαν εξαιρετική γεύση. Ολόκληρες με το κεφάλι και την ουρά, και καθαρισμένες επιμελώς στο σώμα, γιατί και η ευκολία μετράει στο τελικό αποτέλεσμα. Μου άρεσε πάρα πολύ, και ήταν και τεράστια μερίδα ( 12 e ).

Mε αυτά, συν 1 νερό εμφιαλωμένο ( 1 e ) και γενναιόδωρη ποσότητα παγωμένο καρπούζι ως κέρασμα, πολύ γλυκό και όχι σαν κάτι αγουρίδες που κερνάνε αλλού, σκαρφαλώσαμε στα 49,50 e και πέσαμε τελικά στα 39 e, με την έκπτωση του 20%. Θεωρώ τις αρχικές τιμές του λίγο τσιμπημένες και αυτές με την έκπτωση πιο λογικές. Βέβαια φάγαμε εξαιρετικά. Οπότε το 20ευρο / έκαστος, με χαρά έπιασε τόπο.

Είναι νομίζω ένα εστιατόριο, από εκείνα που κρατάνε ακόμη έναν κλασικό και ουσιαστικό τρόπο μαγειρέματος που δεν πάει να εντυπωσιάσει με τερτίπια και μοντερνισμούς, αλλά κάνει καλά αυτό που γνωρίζει. Υπό αυτή την έννοια, δεν θα εντυπωσιαστείς με κάτι καινοτόμο, αλλά θα φύγεις χαρούμενος που έφαγες καλά και δεν ένιωσες κορόιδο κάποιου επιτήδειου.

Οπότε από εμένα, ναι, προκρίνεται με καλό βαθμό και θα μας ξαναδεί.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ