PAELLA BARCELONA

Ισπανία

  Ευφράνορος 8, Παγκράτι [Χάρτης]
  210 7010093

Ώρες λειτουργίας:
Ωρες που εξυπερετουμε ..14 .00μμ εως 24.00μμ καθημερινα
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Παροχές για ΑμεΑ Φιλικό προς χορτοφάγους Take away Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Σας περιμένω να σας ταξιδέψω γευστικά στην ωραία Ισπανία και στο μαγευτικό Μεξικό.

Απολαύστε διάφορες γεύσεις και όπως πάντα με την παραδοσιακή Sangria και Michelada.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Παγκράτι, Αθήνα
Απρ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Costa Adeje νότια στην Τενερίφης, μερικά χρόνια πίσω. Σούρουπο Σεπτεμβρίου, μπαλκόνι εστιατορίου κρεμασμένο στην κυριολεξία στον γκρεμό, ο Ατλαντικός πιάτο μπροστά μας σε ένα εστιατόριο στη άκρη της πόλης. Μικρό, κουκλίστικο, σε κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις με σερβιτόρο που με δυσκολία μιλούσε αγγλικά. Δεν χρειαζόταν βέβαια ιδιαίτερη προσπάθεια για να παραγγείλουμε εξαιρετική paella de mariscos και handmade sangria.

Παγκράτι κεντρική Αθήνα, στο παρόν. Ένα κατακόκκινο μικρούλι μαγαζάκι έχει κάνει την εμφάνισή του στην σκιά του προφήτη Ηλία. Χαρακτηριστική cult φιγούρα ο ιδιοκτήτης του, βέρος Παγκρατιώτης και η Ισπανομεξικάνα γυναίκα του. Φαγητό; Αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα μιας και έζησαν χρόνια στην Ισπανία και στο Μεξικό. Paella με κάποιες μεξικάνικες πινελιές.

Τα καταφέρνουν; Θα προσπαθήσω να το αναλύσω στη συνέχεια. Η ουσία είναι, ότι θα φας σπιτικό φαγητό. Αυθεντικό σπιτικό φαγητό σε χώρο ζεστό που θυμίζει έντονα επίσκεψη σε σπίτι φίλου ή σε tapas bar σε κάποιο δρομάκι γύρω από την placa de San Miquel της Βαρκελώνης.
Για να μπορέσει κάποιος να κρίνει ένα θεματικό εστιατόριο θα πρέπει να το αντιμετωπίσει σαν τέτοιο. Δεν πρέπει δηλαδή να το συγκρίνει με διαφορετικού τύπου εστιατόρια ή με ιδίου τύπου αλλά που ο chef έμαθε την τέχνη ένα βράδυ σε κατάσταση υπερβολικής οινοποσίας από την Ισπανίδα φιλενάδα που είχε όταν σπούδαζε στη Περούτζια της Ιταλίας και δεν πήρε τελικά πτυχίο. Ούτε να δει φωτογραφίες από τη διακόσμηση μιας γερμανικής μπυραρίας στο fb και στη συνέχεια να ανοίξει μπυραρία και να καυχιέται ότι όμοια της δεν υπάρχει.

Άρα χρειάζεται μεράκι, πείρα, αρκετό practice και φυσικά ταλέντο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το team του paella τόχει το πακέτο αλλά πάνω απ’ όλα έχει το μεράκι δημιουργίας.
Ο χώρος αποτελείται περιμετρικά από τζαμαρία με χωρίσματα, ένα μαυροπίνακα με το μενού, λίγα τραπεζάκια καφενείου και 2 μεγάλα στενόμακρα ξύλινα τραπέζια για πιο μεγάλες παρέες. Ο μικροσκοπικός πάγκος του bar, στον οποίον έρχονται τα πιάτα προερχόμενα από την κουζίνα που βρίσκεται στο υπόγειο, συμπληρώνει τα έπιπλα του μαγαζιού. Στον τοίχο διάφορα καδράκια, γκραβούρες, βεντάλιες όλα με θεματολογία από Ισπανία και Μεξικό. Όλα τα σκεύη έχουν θεματολογία Ανδαλουσιανή και Μεξικάνικη. Γενικά αν απομονώσεις τον χώρο ή κλείσεις τα μάτια μεταφέρεσαι αλλού. Αυτό το λιτό και θεματικό περιβάλλον είναι θέμα γούστου αν θα αρέσει. Εμένα μ’ άρεσε.

Η εξυπηρέτηση που γίνεται αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη θυμίζει επίσκεψη σε σπίτι φίλου. Ευγενικότατη, διαφωτιστική, με τσαχπινιά. Ο ιδιοκτήτης έπιασε κουβέντα με τον βενιαμίν της παρέας για να μάθει τις προτιμήσεις του, ο οποίος αν και μικρός είναι ομιλητικότατος αλλά δύσκολος στο φαγητό και στο τέλος τον κέρασε και την crema Catalana. Μετά από κάποιο χρόνο όλο το μαγαζί γίνεται μια παρέα. Υπήρχε ένα θέμα με το μάζεμα των άδειων πιάτων και με κάποια ‘’σκουπίδια’’ που μείναν στο τραπέζι αλλά θεωρώ ότι έγινε όχι από παράλειψη αλλά από θέμα κουλτούρας. Το ίδιο γίνεται και σε tapas bar στην Ισπανία όπου όλα μαζεύονται στο τέλος. Δεν μπορώ να πω ότι μ’ αρέσει αλλά….

Το μενού συγκεκριμένο. Paella σε όλες τις εκδοχές, ένα πιάτο μεξικάνικο, σαλάτα, 2 ορεκτικά, σαγκρία και crema Catalana για επιδόρπιο. Δοκιμάσαμε τα πάντα εκτός σαλάτας.
Στην αρχή ήρθαν αχρέωτες μπρουσκέτες με λιωμένη ντομάτα από πάνω. Αρκετά δροσιστικό και εύγευστο για αρχή. Η μόνη ένσταση είναι ότι το ψωμί δεν ήταν ψημένο εν είδει μπρουσκέτας, με αποτέλεσμα λόγω των υγρών της ντομάτας να μην στέκεται για να φαγωθεί.
Queso fundido για ορεκτικό. Τορτίγια μαλακή και ζεστή όσο χρειάζεται με dip αποτελούμενο από ντομάτα, κρεμμύδια ψιλοκομμένα και μυρωδικά με το κεντρικό μπωλ να περιέχει λιωμένα τυριά. Καλές οι βούτες και η γεύση αλλά ως γνωστόν τα λιωμένα τυριά αν δεν τα φας αμέσως, γίνονται μια άμορφη μάζα σαν λάστιχο. Φαγώθηκε αμέσως. Η μόνη ένταση του πιάτου προερχόταν από το dip.
Plato mexicano.

Εδώ η παρασκευή και η εκτέλεση δίνουν ρέστα και ξεπερνούν πολλά μεξικάνικα εν Αθήναις. Μια μεγάλη μαλακή τορτίγια με λιωμένο τυρί από πάνω, κομματάκια κοτόπουλο, τυριά, ολίγον καυτερή σάλτσα, ψιλοκομμένες πιπεριές και κρεμμύδια στο εσωτερικό, συνοδεία από nachos και ψιλοκομμένη σαλάτα συνοδευτική. Μικρό πιάτο για την τιμή του (10 ευρώ) αλλά μαεστρικά φτιαγμένο, χορταστικό και γευστικό. Είναι αυτό που λέμε ‘’μάθε τέχνη…’’

Paella θαλασσινών, κρεατικών και ανάμεικτη. Εδώ ξεχνάμε αυτά που ξέραμε δηλαδή Paella σε μεγάλο σκεύος για 2. Έρχεται σε κανονικό ειδικό και ατομικό σκεύος. Χορταστική με όλα τα καλούδια μέσα. Ρύζι σπυρωτό σωστά μαγειρεμένο σε γκάζι για να μην λασπώσει, διάσπαρτα λαχανικά, γαρίδες, καλαμάρι, μύδια και λεμόνι στη θαλασσινών και κοτόπουλο, χοιρινό, λουκάνικο chorizo στην κρεατικών. Όλα τα παραπάνω στην ανάμεικτη, μόνο λαχανικά στην λαχανικών.
Γνωστό ως και πιάτο των φτωχών στην Ισπανία γι’ αυτό έριχναν μέσα ότι υπήρχε στο σπίτι. Γευστικές όλες οι παραλλαγές, νοστιμότατες και λίγο spicy. Ελάχιστα κάτω από αυτή που είχα δοκιμάσει στην Τενερίφη αλλά και στο Τολέδο. Θεωρώ ότι η δουλειά γίνεται όπως πρέπει να γίνει. Σπιτικό και όχι τουριστικό φαγητό νοστιμότατο. Παίρνεις άνετα μια γεύση στο τι τρώνε οι φίλοι μας οι Ισπανοί.

Συνοδέψαμε με μια κανάτα σαγκρία, δροσερή σε ειδική κανάτα και με ειδικά ποτηράκια πήλινα. Εδώ θα έλεγα ότι πρόκειται για εμπορίου αν δεν κατέβαινα να δω με τα μάτια μου την παρασκευή της. Ταυτόχρονα έριξα και μια κλεφτή ματιά στην κουζίνα και στην μαγείρισσα – σύζυγο του ιδιοκτήτη επί το έργον. Όλα στην εντέλεια, έλαμπε από καθαριότητα.
Κλείσαμε με crema Catalana, την ισπανική έκδοση της creme brulee (έξτρα λεμόνι και κανέλλα). Δροσιστική και γευστική με ωραίο κάψιμο της κρέμας.
Για όλα τα παραπάνω 5 άτομα δώσαμε κοντά στα 10 ευρώ το άτομο ποσό δελεαστικό για θεματική κουζίνα.

Εγώ και ο μεγάλος μου το ευχαριστηθήκαμε, η σύζυγος θυμόταν ακόμα τις paellas του εξωτερικού. Τι να κάνουμε γούστα είναι αυτά.
Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη, ειδικά τις μέρες που έχει ζωντανή μουσική με βραδιές flamenco ή μεξικάνικες βραδιές με κιθάρα και τραγούδι αρκεί να είστε συνειδητοποιημένοι ότι θα πάτε να δοκιμάσετε, Ανδαλουσιανή και μεξικάνικη κουζίνα στην Αθήνα από Ισπανομεξικάνα μαγείρισσα με ότι αυτό συνεπάγεται. Και μην διστάσετε, give yourself a chance, αφεθείτε, γίνετε ένα με τους υπόλοιπους πελάτες και διασκεδάστε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Παγκράτι, Αθήνα
Ιαν
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Γεια σας φιλοι!

Ευχομαι οι πρώτες μέρες του '16 που διανύουμε να είναι όμορφες, χαλαρές αλλά και γευστικές!

Ποδαρικό θα κάνω και εγώ με την σειρά μου με ένα εστιατόριο διεθνούς κουζίνας και συγκεκριμένα ισπανικής! Δευτέρα βράδυ (11/1) στο Παγκράτι και γιατί όχι να μην μεθύσουμε με λίγη σαγκρία αλλά και να χορτάσουμε με πολύ paella... ;;; Με αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε με τον φίλο μου, άλλο που δεν πετύχαμε το στόχο μας στο 100%.

Ξεκινάω με την εξυπηρέτηση. Το service απαρτιζόταν από μία κυρία, ισπανικής καταγωγής αν κρίνω απο την προφορά της αλλα και απο έναν κυρίο γύρω στα 50-55 που πιθανολογώ πως είναι ο ιδιοκτήτης. 2-3 λεπτά ενώ κάτσαμε, ο κύριος πλησίασε το τραπέζι μας με τον κατάλογο αναλύοντάς μας τα πιάτα. Του δώσαμε την παραγγελία μας και από εκεί και πέρα μας ανέλαβε αποκλειστικά η κυρία που ανέφερα παραπάνω. Ήταν όλοι τους εξυπηρετικοί και ευγενικοί!

Στον χώρο τώρα! Ξεκάθαρος πρωταγωνιστής ήταν το φλογερό κόκκινο! Είναι φανερό πως το μαγαζί έχει φτιαχτεί με πολύ προσωπική εργασία, πραγμά καλό μιας και σε κάνει να νιώθεις αρκετά οικεία! Στην εξωτερική πλευρά του ταμείου ήταν ζωγραφισμένο ένα σχέδιο, που σε παρέπεμπε σε ταινία του Almodovar!

Συνολικά υπήρχαν 7 τραπέζια, 2 εκ των οποίων ητάν αρκετά μεγάλα, τα υπόλοιπα ήταν διπλά άντε με λίγο στρίμωγμα να χωρούσαν και τρία άτομα!

Μεγάλη αστοχία όσο αναφορά τον χώρο-περιβάλλον είναι πως στο δρόμο μου για την τουαλέτα (η οποία ήταν στον κάτω όροφο μαζί με την κουζίνα), η πόρτα της κουζίνας ήταν ορθάνοιχτη πράγμα τελείως αρχείαστο μιας και οπτικά δεν ήταν και απο τις καλύτερες κουζίνες που έχω δει!

Και τώρα η ώρα του φαγητού! Δεν θα τα γράψω τα πιάτα που παραγγείλαμε με το ονομασίες που είχαν στον κατάλογο γιατί δεν τα θυμάμαι ακριβώς, αλλά υπόσχομαι πως θα τα περιγράψω με κάθε λεπτομέρεια..!!

-Πρώτο ορεκτικό, διάφορα λιωμένα τυριά μέσα σε ένα πύλινο σκεύος με μιά τορτίγια κομμένη στα τέσσερα και ένα ντιπάκι με τριμμένη ντομάτα και μα'ι'ντανό. Αρκετά καλό, δυστυχώς κανένα απο τα λιωμένα τυράκια δεν είχε ένταση, με αποτέλεσμα να μην έχει 'χαρακτήρα' γευστικά το πιάτο αυτό.

-Δεύτερο ορεκτικό, δυο τορτίγιες (τύπου σάντου'ι'τς) που ενδιάμεσα είχαν λιωμένο τυρί και ισπανικό jamon (ζαμπόν) και ένα ντιπάκι πολύ όμοιο με το προηγούμενο αλλά πιο πικάντικο! Πολύ στεγνό το τελικό σύνολο! Αν υπήρχε κάποιο λαχανικό ενδιάμεσα στις τορτίγιες ή έστω η σως αν ήταν εντός του φαγητού τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα!

-Ανάμεικτη paella για μένα και paella κρεατικών για τον φίλο μου! Η δικιά μου είχε μια 'τσαχπινιά' παραπάνω, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Με μπόλικα λαχανικά όπως πιπερίτσες, καλαμπόκι και αρακά αλλά και με καλαμάρι, baby γαρίδες, μπουκίτσες καοτόπουλου, λουκάνινου και χοιρινού! Αρκετά νόστιμη και πικάντικη τόσο όσο! Μου έλειπε κάτι αλλα δεν έχω εντοπίσει ακόμα τι...

-Για ποτό επιλέξαμε σαγκρία, μόνο που δεν δίνω καμία πιθανότητα να είναι χειροποίητη όπως μας ανέφερε ο κυρίος που μας πήρε την παραγγελία, μιας και είχε την ίδια γεύση της συμπαθυτικής έτοιμης σαγκρίας που πωλείται μέχρι και στο μπακάλικο 2 στενά από το σπίτι μου.

Για ότι ανέφερα παραπάνω πληρώσαμε 34€! Η τιμή ήταν οκ! Η τελική 'γεύση' απο την επίσκεψή μου ανάμεικτη... Έχουν περιθώρια βελτίωσης φτάνει να τα εντοπίσουν και να τα καλλιεργήσουν...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Παγκράτι, Αθήνα
Οκτ
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Έχει περάσει αρκετός καιρός από όταν επισκεφτήκαμε το Paella Barcelona.
Σάββατο μεσημέρι, μετά από μια βόλτα στην περιοχή του Παγκρατίου.
Είχα διαβάσει για το Paella Barcelona σε ένα δημοσίευμα, από τότε αποφεύγω κάθε είδους δημοσίευμα / διαφήμιση επί πληρωμή.

Το μαγαζί είναι πολύ μικρό με 3 τραπέζια στο πεζοδρόμιο μπροστά στο δρόμο. Ο ιδιοκτήτης / μάγειρας / σερβιτόρος, είναι ένα ς συμπαθέστατος κύριος που αν το τραβάει η δική σου όρεξη μπορεί να σου πει πολλά και διάφορα ενδιαφέρον πράγματα.
Ας περάσουμε στο ψητό....

Πήραμε:
- Μια πράσινη σαλάτα. Αδιάφορη.
- Μπρουσκέτες. Το ίδιο αδιάφορες
- Μια Paella θαλασσινών.
Μετρημένα υλικά, αδιάφορη γεύση.
- 1/2 lt Σαγκρία.

Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε κοντά στα 20€.

Δε θα περιέγραφα την εμπειρία μου στο Paella Barcelona, ως κακή καθώς τίποτα δεν ήταν άσχημο, αλλά σίγουρα ως αδιάφορη. Έχω διαγράψει από τη μνήμη μου το συγκεκριμένο μαγαζί και το θυμήθηκα διαβάζοντας στο ask4food, μια κριτική.

Εγώ σίγουρα δε θα ξαναπάω και ούτε θα το πρότεινα σε κάποιον άλλο. Αν φίλος μου έλεγε ότι θέλει να πάει δεν θα τον απέτρεπα, θα τον άφηνα να σχηματίσει τη δική του γνώμη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Παγκράτι, Αθήνα
Νοε
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Το τελευταίο καιρό που με χάνεις, που με βρίσκεις.. κάπου στο Παγκράτι τριγυρνώ!!
Και πιο συγκεκριμένα στο τρίγωνο των πλατειών Βαρνάβα-Πλαστήρα-Μεσολογγίου..

Πολλες φορές τραβάω την Ούλωφ Πάλμε και να μαι στην Υμηττου.. Μου αρέσει πολυ σε ενα σημείο που η Υμηττού ανηφορίζει.
Εκεί, σε αυτό το υψωματάκι, απέναντι απο την εκκλησία του Προφήτη Ηλία βρίσκεται και η Paella Barcelona.

Ένας όμορφο, γωνιακό μαγαζάκι στις αποχρώσεις του μπορντώ σε προδιαθέτει να μπεις καθως αγναντεύεις τον Λυκαβηττό στα δεξιά σου..
Το εσωτερικό, στους ίδιους χρωματικούς τόνους με μπόλικα καδράκια στους τοίχους. Η θεματολογία, αυστηρά φλαμενκική..
Κάποια τραπεζάκια και ενας χώρος με καναπεδάκια για πιο μεγάλες παρέες ενδεχομένως.

Ο φίλος που μας εξυπηρέτησε κατα πάσα πιθανότητα είναι και ο ιδιοκτήτης.
Πολυ φιλικός, διακριτικός και χαλαρός μας εξήγησε περίπου τα του καταλόγου
Μου θύμισε λίγο τον Κωστή Παλαμά με γυαλάκια του Χάρι Ποτερ.
( ποιητική/foodιακή αδεία )

Καταλήξαμε σε μια παέγια ανάμεικτη για 3 άτομα( 9 ευρω X 3 ),1 κανάτα σανγκρία( 6 ευρω ) και ένα plato mexicano ( 10 ευρω ).
Παρατήρησα οτι το τράπεζι μας είχε πάνω κάποιους κόκκους ρυζιού, ίσως από ένα προηγούμενο γεύμα.
Εντάξει, δεν είναι κάτι το σημαντικό.. αλλά δε μπορώ να πώ οτι δε το πρόσεξα.

Νερό σε μπουκάλι γυάλινο, το οποίο δε χρεώθηκε.

Η σανγκρία, αξιοπρέπεστατη αλλα οχι το κατι ιδιαίτερο.. ισως πιο γλυκιά από οτι θα την ήθελα.
Θα ψάξω να βρώ κάποια αυθεντική συνταγή για σπιτική.. πιστεύω πως θα αξίζει πολυ!!
Τα μηλαράκια, ψιλοκομμένα και εποχιακά.
Καλή επιλογή!
Ήταν σερβιρισμένη σε μια πολυ όμορφη πήλινη κανατούλα που ήρθε μαζί με τα ποτηράκια.
Η κανάτα θα μπορούσε να ήταν λίγα σφηνάκια μεγαλύτερη αλλά εντάξει..

Τα ποτήρακια ήταν διαφορετικά αφου δεν ήταν σετ και μου άρεσε αυτό το πολυσυλλεκτικό.
Βέβαια στο σερβίρισμα δε μας βόλεψε γιατί πήγαινες να βάλεις σανγκρία στο ποτήρι και αυτή χυνόταν στο τραπέζι.
Ο φίλος ήταν εκεί με το βέτεξ, έτοιμος για δράση.

Το πλάτο Μεξικάνο ήταν 2 μεσαίες τορτίγιες με λίγο κοτόπουλο και γουακαμόλε περασμένες στο γκρίλ με λίγο γκούντα από πάνω.
Στο πλαι ερχόταν ενα πολυ μικρό βαζάκι με αρκετα καυτερή σάλτσα με πιπερίτσες χαλαπένιος.
Αδιάφορο και πανάκριβο!!!!!
Πως γίνεται να κοστολογείται η μερίδα της ανάμεικτης παέγια με 9 ευρώ που περιέχει θαλασσινά, κρεατικά και λαχανικά και το basic wrap Που φτιαχνω κι εγω σπίτι μου με 10 ευρω??

Και τώρα στη παέγια..
Ωραία ιδέα το σερβίρισμα στο παραδοσιακό σκεύος.
Κρατάει τη παέγια ζεστή και παίρνει ο καθένας όσο θέλει.
Τα πιατάκια, πάλι όμορφα, πήλινα, διαφορετικά μεταξύ τους και μικρά σε μέγεθος.
Μου αρέσει αυτή η λογική του μικρού πιατακίου που ανανεώνεται συνεχώς από το να πέφτεις με τα μούτρα στη πιατάρα/γαβάθα.
Προσοχή, δεν εννοώ τα πιάτα τύπου γκουρμέ..
Η ποσότητα, ποσότητα!! Δεν το διαπραγματεύομαι.. χαχα

Το ρύζι καλά βρασμένο όπως και τα θαλασσινά.
Τα λαχανικά θα ήθελα να κρατάνε περισσότερο αλλα αυτό είναι προσωπικό γούστο.
Τα μύδια έλειπαν αλλα η παρέα δεν είναι μεγάλη φαν, οπότε κανένα πρόβλημα.
Οι γαρίδες μετρημένες, μόλις 4.. αλλά κατανοώ οτι είναι ακριβές.
Μεσαίο μέγεθος. Έχω την υποψία οτι ήταν φρέσκες.
Το κοτόπουλο ήταν κομμένο σε πολυ μικρά κομμάτια για εμένα και χανόταν μέσα σε μια άβυσσο ρυζιού, παρολαυτά ήταν ζουμερό.
Μεγάλο φάουλ το λουκάνικο, το οποίο απείχε παρασάγγας από το chorizo.
Εντάξει, ίσως να μην είναι εύκολο να βρεις τσοριζο.. πάρε κάτι τουλάχιστον που να πλησιάζει ή προτίμησε ένα αλλαντικό που έχει να πει περισσότερα από το συμβατικό. λουκάνικο τoυ σουπερμαρκετ!!

Είναι μόλις η 2η φορά που τρωω παεγια με τη πρώτη να είναι οταν είχα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη. Προφανως και η πρωτη φορά έχει συνδυαστεί με το ταξίδι μου και τις αναμνήσεις εκείνες οποτε τυχον σύγκριση θα ήταν άδικη.
All in all, δεν ήταν άσχημη αλλά κάτι έλειπε και δεν ήταν ο αέρας και ο ήλιος της Barceloneta!!

Η ποσότητα δεν ήταν λίγη.. ως άλλες τρεις Χάριτες, χορτάσαμε και έμεινε και λίγο αλλα φοβάμαι πως εαν υπήρχαν αγόρια στη παρέα, θα χρειαζόμασταν και συμπλήρωμα.

Στο τέλος συζητήσαμε λίγο με τον amigo για την Ισπανία μιας και έχω ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις.
Προσωπικά, προτιμω για πολλούς λόγους, με διαφορά, τη Μαδρίτη και μου λέει πως η Βαρκελώνη, πριν τους ολυμπιακούς και την όλη την αναβάθμιση ήταν σχεδόν αδιάφορη.
Πλέον, είναι από τους πιο τουριστικους προορισμους.. ''σε λίγο θα χρεώνουν και τον αέρα''
Γιατί ο τουρισμός στη Βαρκελώνη οπως και καταλανική παέγια στο Παγκράτι είναι ιδέες και οι ιδέες πληρώνονται..

Ναι, μου φάνηκε τσιμπημένο και δε συμφωνώ με την αντίληψη οτι επειδή θες να φας κάτι έθνικ, θα πληρώσεις και κάτι παραπάνω.

Ίσως του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία αυστηρά για παέγια μια μέρα που έχει λάιβ.
Παρασκεύη και Σάββατο φλαμένκο και τις Δευτέρες, τζαζ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Παγκράτι, Αθήνα
Ιούλ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Επισκεφτήκαμε το Paella Barcelona στο Παγκράτι ένα απόγευμα καθημερινής. Το μαγαζί είναι λιλιπούτειο με 2-3 τραπέζια τεσσάρων ατόμων μέσα και άλλα τόσα έξω, ζεστός χώρος. Το προσωπικό, ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του υποθέτω, πολύ ευγενικό και φιλικό.

Ο κατάλογος είναι ανάλογος του μεγέθους του μαγαζιού και αποτελείται από τέσσερις paellas (ανάμεικτη 9 ευρώ, θαλασσινών 7,5 ευρώ, κρεατικών 6,5 ευρώ και λαχανικών 5 ευρώ), λίγα ορεκτικά (4-6 ευρώ), σαλάτα (4 ευρώ), sangria (10 ευρώ το λίτρο) και επιδόρπιο crema catallana (3,5 ευρώ).

Τρία άτομα παραγγείλαμε:

1x ανάμεικτη paella (4/4), εξαιρετική με άφθονα υλικά και πολύ ζουμερά θαλασσινά.
1x paella με κρέας (3/4), πολύ καλή επίσης με πολλά υλικά αν και η ανάμεικτη είναι σαφώς πιο νόστιμη.
2x ορεκτικά, δε θυμάμαι την ονομασία τους, το ένα είναι λιωμένο τυρί με βούτυρο σε πήλινο σκεύος που συνοδεύεται με καυτερή σάλτσα ντομάτας και κομμένα πιτάκια tortilla (3/4) και το δεύτερο μοιάζει με κρέπα από tortilla με τυρί, jamon και σάλτσα (4/4)
0,5lt sangria (3/4), με ψιλοκομμένο μήλο
1x crema catallana (3/4), η ισπανική εκδοχή της creme brulee.

Κέρασμα στην αρχή τρία νόστιμα τάπας με ντομάτα, νερό σε κανάτα. Οι τιμές του μαγαζιού είναι πολύ χαμηλές (εμείς πληρώσαμε 12 ευρώ το άτομο) και η ποιότητα των υλικών, οι γεύσεις και η εκτέλεση εξαιρετικές οπότε θεωρώ ότι το Paella Barcelona είναι ψηλά στο δείκτη Value for Money. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η ποσότητα της paella δεν είναι πολύ μεγάλη οπότε για τους πεινασμένους θα πρότεινα μία ανά άτομο.

Συνολικά το μαγαζί μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, θα το επισκεφτώ ξανά με την πρώτη ευκαιρία και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Παγκράτι, Αθήνα
Οκτ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Χθές το μεσημέρι 15/10/16 πήγα με τη συζυγό μου για φαγητό, είχαμε κάνει κράτηση, παρόλο που είμαστε οι μόνοι την ώρα που πήγαμε, δηλαδή, μόλις είχε ανοίξει το εστιατόριο. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στο παγκράτι, δίπλα στον Προφήτη Ηλία.

Ο χώρος μέσα είναι ντυμένος στα κόκκινα, θυμίζει τις ταυρομαχίες, οι τοίχοι είναι καλυμένοι με φωτογραφίες απο την Βαλένσια, και αλλες περιοχές της Ισπανίας. Μέσα υπάρχουν γύρω στα 6-7 τραπέζια των 2 ατόμων, όπως και έξω περίπου το ίδιο.

Ο χώρος είναι καθαρός και εφόσον προτιμήσαμε να καθίσουμε μέσα, διότι μόλις περάσαμε μια γρίπη, απολαύσαμε την ισπανική μουσική, όπως και τη γαλλική.

Ο κύριος που μας υποδέχτηκε, είναι ενας καλοσυνάτος και ευγενικός, ταπεινός και πρόθυμος, να ικανοποιήσει το δικό μας ταξίδι, στις γεύσεις της Ισπανίας

Καταρχήν μας έφερε μια κανάτα με νερό, και ενα κέρασμα, 2 φέτες ψωμιού πασαλειμένες με ντομάτα, εμένα δεν μου έκανε αίσθηση, και γι αυτό και δεν το έφαγα. Παραγγείλαμε 1 παέγια θαλασσινών, και μια κρεατικών. Τα ψάρια ακόμα δεν είχανε έρθει.. συνεπώς καθυστερήσανε, μέχρι να έρθουν τα ψάρια.

Το μαγαζί δουλεύει μόνο με φρέσκα υλικά, και μάλιστα της ώρας! παραγγείλαμε 2 ορεκτικά, το ένα με λιωμένο τυρί, μια σάλτσα πικάντικη συνοδεία με ταπας, και το άλλο, ενα ζυμάρι σαν πίτσα, που είχε μέσα προσούντο και τυρί, και συνοδεία μια πικάντικη σάλτσα, τα δυο ήταν νόστιμα.

Μετά απο λίγη ώρα, ήρθαν κι άλλα άτομα, συνολικά 2 ζευγάρια που καθίσανε στα έξω τραπεζάκια, και ήρθε και η δική μας παραγγελία. Αμφότερες παέγιες ήταν νόστιμες, μυρωδάτες και χορταστικές.

Φάγαμε με την ησυχία μας, και μετά απο μια ώρα αποχωρήσαμε, ευχαριστημένοι, που είχαμε φάει τόσο καλά, και οικονομικά.

Δεν δοκιμάσαμε σανγκρία, ουτε το γλυκό απο την βαλένσια, ίσως την άλλη φορά.

Θα επιστρέψουμε διότι η ατμόσφαιρα, το φαγητό, και η εξυπηρέτσηση, ήταν όλα άψογα, απο επαγγελματία.

Το συνιστώ σε όλους που θέλουνε να φάνε καλά, οικονομικά, σε ενα καλό ισπανικό εστιατόριο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Παγκράτι, Αθήνα
Οκτ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μια εμπειρία μοναδική. Για 1,5 ώρα βρεθήκαμε στην καρδιά της Βαρκελώνης.

Μόλις αντικρίζεις τον ιδιοκτήτη, καταλαβαίνες αμέσως ότι βρίσκεσαι σε μια γωνιά όπου το μεράκι συνδυάζεται με τη γεύση.

Τα πιάτα λίγα, αλλά το κάθε ένα από αυτά (γιατί τα δοκιμάσαμε σχεδόν όλα) με δυνατή γεύση.

Αποθέωση η Paella, κρεατικών προτιμήσαμε αλλά υπήρχε, θαλασσινών, mixta και βέβαια λαχανικών.

Συνδυάστηκε με μία μεγάλη κανάτα Sagria, "home made" όπως μπορεί κανείς να καταλάβει μόλις το γλυκό πιοτό με μικροκομμένα κομματάκια μήλου, ακουμπήσει τον ουρανίσκο...

Το quesso fundido, απόλαυση σκέτη, ενώ το επιδόρπιο, crema catalana, καλύτερη και από αυτές που θα πετύχει κανείς στη Βαρκελώνη!!!

Όλα αυτά σε ένα φιλικό περιβάλλον με τους περαστικούς να σταματάνε κάθε τόσο να χαιρετήσουν τον ιδιοκτήτη - σερβιτόρο - μάγειρα.

Εν κατακλείδι, το κόστος ήταν απολύτως λογικό για τις έντονες και γνήσιες γεύσεις, μόλις 30 ευρώ για 2 άτομα.

Θα πάμε σύντομα ξανά, στο νέο ανακαινισμένο του χώρο, λίγο πιο πάνω στον Προφήτη Ηλία!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Παγκράτι, Αθήνα
Σεπ
29
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Επισκέφτηκα το συγκεκριμένο μαγαζί, σε συνέχεια της αναζήτησης για την καλύτερη παέγια στην Αθήνα.

Χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα οτι υπάρχουν 2 καταστήματα (αυτό και του κολωνακίου) που ειδικεύονται στο συγκεκριμένο έδεσμα και το επισκέφτηκα έχοντας αυξημένες προσδοκίες.

Κυριακή μεσημέρι λοιπόν και ήμασταν η μοναδική παρέα στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου της αστικής περιοχής του Παγκρατίου.

Ο κατάλογος πολύ μικρός, με τα άκρως απαραίτητα. Για αρχή μας έφερε τάπας (μπρουσκετάκια) για να συνοδεύσουμε την σαγκριά (καλή) και στην συνέχεια πράσινη σαλάτα (φτηνή μέν, μικρή μερίδα και αδιάφορη δε).

Παραγγείλαμε 2 παέγια θαλασσινών απο τον ευγενικό μαγαζάτορα, οι οποίες ήρθαν άμεσα σε μια πιατέλα για 2. Δυστυχώς, δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Ουδέτερες γεύσεις, τα θαλασσινά τα οποία ήταν αυστηρώς μετρημένα ανά άτομο (2 γαρίδες, 2 καλαμάρια κλπ) δεν είχαν δώσει τα αρώματα στο πιάτο και γενικά έλειπε η απαραίτητη ένταση που θα το έκανε να ξεχωρίσει.

Κρέμα καταλάνα για το τέλος μιας γαστρονομικής περιήγησης που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Σύνολο 26 ευρώ για 1 σαλάτα, 2 πιάτα παέγια θαλασσινών, 1 κρέμα καταλάνα και μισό κιλό σαγκριά.

Η αναζήτηση συνεχίζεται.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Παγκράτι, Αθήνα
Μαι
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Ας ξεκινήσουμε με το χώρο του μαγαζιού: πολύ απλά δεν υπάρχει χώρος. Τρία τραπεζάκια στριμωγμένα και τόσο μικρά που νομίζεις πως θα δεις το Φρόντο από τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών να κάθεται δίπλα σου. Τα ποτηράκια και τα πιατάκια μίνι, αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν εσύ έχεις γιγαντιαίες διαστάσεις ή αν ο συγκεκριμένος χώρος προορίζεται μόνο για take away.

Και παρά τα δύο τετραγωνικά μέτρα του μαγαζιού, το κάπνισμα όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης με τη γυναίκα του καπνίζουν μέσα στη μούρη σου όταν τελειώσουν με το σερβίρισμα, χωρίς να ανοίξουν καν την πόρτα για να αεριστεί λίγο ο (ανύπαρκτος όπως είπαμε) χώρος. Έτσι, για να τσικνίσουμε, βρε αδερφέ.

Η παέγια απογοητευτική, τα λίγα κομματάκια κρέατος ή θαλασσινών πνίγονται μέσα σε μία θάλασσα ρυζιού.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ισπανία - Παγκράτι, Αθήνα
Οκτ
14
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
10-16

Καλησπέρα σας

Το συγκεκριμένο μαγαζί θυμίζει πιο πολύ ντελιβεράδικο παρά εστιατόριο, και η ποιότητα του φαγητού απέχει μακράν από εκείνη που περιγράφεται σε πολλές θετικές κριτικές (η ανάμεικτη παέγια είναι ένα μείγμα μπαγιάτικου ρυζιού, μπόλικου λαδιού και άγευστων θαλασσινών και κοτόπουλου).

Η εξυπηρέτηση επίσης κακή (μας ζήτησε να φύγουμε 10 λεπτά αφού παραγγείλαμε για να καθίσουν οι επόμενοι). Αστεία εμπειρία, δεν ξαναπηγαίνω.