ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ

Bar Restaurants

  Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα [Χάρτης]
  210 3410296

Ώρες λειτουργίας:
Για καφέ και ποτό: Δευτέρα-Κυριακή 18:00-02:30 Για φαγητό: Τρίτη-Κυριακή 19:00-24:00
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Δέχεται πιστωτική κάρτα Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Συνεταιριστικό εστιατόριο - κοκτέιλ μπαρ με όνομα εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Γιάννη Σκαρίμπα και αποτέλεσμα συνδημιουργίας 11 ανθρώπων. Από το μεσημέρι για καφέ, στη συνέχεια με τις δημιουργίες της κουζίνας μας, συνοδευόμενες από μια λίστα κρασιών, house cocktails και ποτών.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Νοε
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Σάββατο βράδυ 31/10 στις 9 μ. μ., παρέα με φίλη και χρήστη του site απ’ τα Βόρεια Προάστια, φθάνουμε στο ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ (ΘΤ) μετά από σχετική κράτηση. Βρίσκεται στη γαστρονομική, εδώ και χρόνια, πιάτσα των Άνω Πετραλώνων, στην Κυδαντιδών, ανάμεσα σε 2-3 άλλα μαγαζιά. Τι το κάνει, άραγε, να ξεχωρίζει;

Το ΘΤ που άνοιξε τον Οκτώβρη του 2013 από μια ομάδα 11 νέων παιδιών, σήμερα 27-34 ετών -με προϋπηρεσία στο ΑΘΗΡΙ, CELLIER, ΒΑΡΟΥΛΚΟ, 1800, ALERIA, κ. α. - πειραματίζεται συνεχώς σε γκουρμεδιάρικη και ψαγμένη μεσογειακή κουζίνα. Δανείστηκαν το όνομα του χώρου απ’ το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Σκαρίμπα, που πρόσφατα παίχτηκε στο BIOS της Πειραιώς, επειδή ακριβώς συμμερίζονται την αντισυμβατικότητα του Γιάννη, πρωταγωνιστή του έργου και συνονόματου με τον συγγραφέα.

Αποτελείται από δύο αίθουσες: πρώτη αυτή του ζεστού μπαρ (με χώρους για καπνιστές και μη), και στη συνέχεια η κυρίως αίθουσα, η οποία περιλαμβάνει 8 μεγάλους ξύλινους πάγκους και τραπέζια. Οι δυο αίθουσες μπορούν να εξυπηρετήσουν περί τα 40 άτομα συνολικά που, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν το δικό τους στυλ.

Το μαγαζί λειτουργεί τη Δευτέρα ως μπαρ (18.00-03.00), και για φαγητό, από Τρίτη-Παρασκευή (18.00-03.00), ενώ τα Σαββατοκύριακα από 14.00-03.00. Κατά καιρούς διοργανώνονται menu degustation για προβολή κρασιών, όπως αυτό της 3/11/15, που με 3 πιάτα και 3 ποτήρια κρασί στοιχίζει 29 € το άτομο.

Στην κυρίως αίθουσα όπου φάγαμε κυριαρχεί το ξύλο, το μέταλλο και η minimal αισθητική που παραπέμπει σε μια βουκολική ατμόσφαιρα αγγλοσαξονικών χωρών, και που είναι σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα. Στην industrial αυτή αίθουσα, με αποχρώσεις γκριζοπράσινου στους τοίχους, δέσποζε πάνω μας η φωτογραφία της Billie Holiday, ενώ δεν έλειπαν κάποιες λεπτομέρειες ρετρό στις δύο άκρες της, όπως τα δύο φωτιστικά και τα όργανα ρύθμισης της ταχύτητας των πλοίων! Φυσικά το ρετρό συνυπάρχει με τα μοντέρνα ψυγεία ή τα επιδαπέδια κλιματιστικά τους.

Η μουσική που ακούγεται ευχάριστα στον χώρο, είναι σύμφωνη με το όλο πνεύμα αυτού του punk bistro, όπως το αυτοαποκαλούν οι ιδιοκτήτες του. Κυριαρχεί η punk δεκαετιών ’70 & ’80, σε συνδυασμό με προγενέστερες επιτυχίες της country (ακούσαμε π. χ. τον αλησμόνητο Johnny Cash στο I walk the line του 1957), αλλά και κομμάτια rock, pop, κ. λπ.

Σχετικά τώρα με το φαγητό: ο κατάλογος με τα εδέσματα υστερεί σε ποικιλία (μόνο μια ντουζίνα από πρώτα, δεύτερα και γλυκά), καθώς και σε ποσότητα των μερίδων, αλλά υπερτερεί σαφώς σε ποιότητα, νοστιμιά και ανανέωση. Την κουζίνα, ορατή απ’ το δρόμο, επιμελούνται 4 απ’ τα 11 παιδιά (2 σεφ και 2 βοηθοί), ενώ οι υπόλοιποι διαχειρίζονται την υποδοχή, το μπαρ, το σερβίρισμα κ. λπ. Αν φρόντιζαν με τον ίδιο ζήλο και τους 2 βοηθητικούς χώρους των WC (το Σάββατο είχαν ήδη ανοίξει απ’ το μεσημέρι), θα είχα βαθμολογήσει τον χώρο και την εξυπηρέτηση με 4, αλλά αναγκάστηκα εκ των πραγμάτων να τα μειώσω σε 3, όπως άλλωστε και τη μέση βαθμολογία της γεύσης που περιγράφω ευθύς αμέσως.

Εμείς πήραμε τα εξής πιάτα:
Από τα ορεκτικά, ένα ριζότο με καβούρι, παντζάρι και σελινόριζα (9/10), στα 8 €.
Μία λαζάνια τηγανιτά σε υπόστρωμα αρνίσιου μπολονέζ, με κρέμα γραβιέρας και 2 φύλλα ρόκα (8/10), στα 7 €.

Από κυρίως, δοκιμάσαμε μία πανσέτα με sauce από κόκκινο λάχανο, μαρέγκα μηλίτη και φασκόμηλο μαριναρισμένο σε βύνη (9/10), στα 12 €.

Από γλυκά μοιραστήκαμε μια σοκολατόπιτα tempura σε υπόστρωμα ρυζιού και βανίλιας (8/10), στα 7 €, ενώ μας έφεραν δυο φορές νερό σε κανάτα.

Ο τωρινός κατάλογός τους περιλαμβάνει επίσης: χταπόδι chorizo, μινιατούρα λαχανικών, σούπα πατάτας, κουνέλι και μαριναρισμένα θαλασσινά (6-8 €) και από τα κυρίως, μοσχάρι (15 €) και ξιφία κεμπάπ (14 €). Στα γλυκά υπάρχουν επίσης πορτοκάλι με ελαιόλαδο (7 €) και μήλο / κάστανο (7 €). Η μοντέρνα κουζίνα τους παίζει και πειραματίζεται συνεχώς μες γεύσεις και υλικά.

Άλλωστε, όπως μας είπαν, μέσα σ’ αυτό το πνεύμα της διαρκούς ανανέωσης και των πειραματισμών τους, ο κατάλογος ανανεώνεται ανά τρίμηνο! Αντίστοιχες ανανεώσεις έχω επισημάνει σε πολλά μαγαζιά των τελευταίων κριτικών μου.

Οι μπύρες τους, στα 3-5 €, τα cocktails στα 8 €, ενώ η επαρκής λίστα κρασιών περιλαμβάνει λευκά (από 11 έως 24 € για το Κτήμα Σκούρα viognier), ροζέ (Κτήμα Σαμαρτζή, 2 ποτάμια, στα 15 €) και κόκκινα (από 15 έως 45 € για το κορυφαίο Κτήμα Οικονόμου Σητεία).

Εμείς ήπιαμε ένα ποτήρι λευκό Κοκκοτού Chardonnay (4.5 €) και ένα αφρώδες ροζέ Αμυνταίου, ξηνόμαυρο (4 €). Ο τελικός λογαριασμός με κανονική απόδειξη και μικρό φιλοδώρημα, στα 45 €, μας φέρνει στην κατηγορία 17-25 € το άτομο.

Συμπερασματικά, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το ΘΤ, της πρωτοπόρας ομάδας των νέων παιδιών, που κατάφερε να ανατρέψει τον κομφορμισμό του γαστρονομικού μας κατεστημένου, εφόσον, εξυπακούεται, δεν επιθυμείτε να φάτε τον αγκλέουρα, αλλά προτιμάτε μια διαφορετική αντισυμβατική εμπειρία φαγητού και ατμόσφαιρας.

Μια γωνιά της Εσπερίας καταμεσής των Πετραλώνων!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Φεβ
26
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Σάββατο 18/02 επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο εστιατόριο. Είχαμε κλείσει από τα μέσα της εβδομάδας τραπέζι για 6 και όντως μας έβαλαν σε ένα άνετο τραπέζι στην σάλα του εστιατορίου. Η αίθουσα για μη καπνίζοντες (πολύ θετικό).
Το σέρβις πολύ ευγενικό και γρήγορο, μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την μαγική και σπάνια ερώτηση: Νερό σε κανάτα ή εμφιαλωμένο? Στα θετικά του σέρβις και η αναλυτική επεξήγηση των πιάτων.
Η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο αδιάβαστη και δεν περίμενα τόσο μικρό κατάλογο. Βέβαια αυτό δεν είναι κατά ανάγκη αρνητικό! Αποφασίσαμε να πάρουμε ένα κυρίως και ένα ορεκτικό ανά ζευγάρι και κάτι στη μέση.

Το πιάτο που ήρθε στη μέση, μαζί με ολόφρεσκα μυρωδάτα, χειροποίητα ψωμάκια, ήταν μανιτάρια διαφόρων ειδών, με αυγό, παστινάκι και αφρό ψωμιού. Ωραία γεύση, πρωτότυπη με φρέσκα υλικά(8€).

Τα πιάτα που επιλέξαμε με τον άντρα μου ήταν πανσέτα με γλυκόριζα και τάρτα φασιανού. Αναλυτικά:
Η πανσέτα ήταν καλοψημένη, δεν ήθελε καν μαχαίρι για να κοπεί και είχε μία φανταστική σάλτσα από γλυκόριζα. Το συνοδευτικό του ήταν κρεμ μπριλέ ανανάς (απλά εξαιρετικό!!! ), τραγανά μπαλάκια από μαύρο ρύζι και πουρές από σελινόριζα. Ωραίο πιάτο(14€).
Η τάρτα φασιανού τώρα. Ίσως το καλύτερο πιάτο της βραδιάς, ίσως ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει γενικά. Σερβιρισμένο σε πήλινο μπολ, αρκετά μεγάλο σε ποσότητα. Η ζύμη της τάρτας από αλεύρι παντζαριού, έμοιαζε πολύ με κουρού, πολύ βουτυρένια και νόστιμη. Από την άλλη, η γέμιση με τον φασιανό πολύ γευστική και η μπεσαμέλ αφράτη με κατσικίσιο τυρί. Πάνω από την μπεσαμέλ είχε 3-4 κουταλιές από σως με φρούτα του δάσους. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! (9€)
Από τα πιάτα των συνδαιτυμόνων μου, δοκίμασα ριζότο με σύγκλινο, μπανάνα και κολοκύθα (δεν ξετρελάθηκα, θα το ήθελα πιο χυλωμένο)(8€).
Στο τέλος, αποφασίσαμε να πάρουμε δύο γλυκά στη μέση. Επιλέξαμε δύο μπακλαβάδες, οι οποίοι φυσικά δεν ήταν κλασσικοί αλλά "πειραγμένοι": ένα κομμάτι γλυκού, με κρέμα κανέλας από πάνω και βάση από σιμιγδάλι, σορμπέ γαρύφαλλο, τέσσερα τραγανά φύλλα σφολιάτας και στο πλάι σως φιστίκι. Φυσικά, ο συνδιασμός όλων σε μία κουταλιά είχε όντως γεύση μπακλαβά. (7€).
Το φαγητό μας το συνοδεύσαμε αρχικά με κρασί και στη συνέχεια με κοκτέιλ και ποτά.
Για τα παραπάνω δώσαμε περίπου 60€ το ζευγάρι. Καθόλου άσχημα για τις ξεχωριστές γεύσεις και τα ποτά που ήπιαμε.
Όλοι χορτάσαμε και φύγαμε ικανοποιημένοι(χωρίς να σκάσουμε). Ίσως θα θέλαμε να έχει και μερικά πιάτα με ενδιάμεσες τιμές(στα 10€)για να είμαστε πιο άνετοι στην παραγγελία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιλέξω πάλι το ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ, είτε για φαγητό είτε για ποτό!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Ιουν
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Το θείο τραγί θα το χαρακτήριζα "η προσιτή γκουρμεδιά" με όλη τη σημασία της λέξης. Τα πιάτα είναι όλα πολύ ξεχωριστά, αλλά στη βάση τους αποτελούνται από όχι εξεζητημένα υλικά και υπάρχει πολλή ετοιμασία και φαντασία πίσω από κάθε πιάτο. Πήγαμε όταν άλλαζε το μενού από χειμερινό σε θερινό.

Η εξυπηρέτηση καλή, με εξαίρεση μια καθυστέρηση αρκετά μεγάλη μέχρι να έρθει ένα τελευταίο πιάτο. Καλή επιλογή σε μια ωραία γειτονιά στα Άνω Πετράλωνα.

Ο χώρος καλός μέσα, κατάλληλος για χειμερινές καταστάσεις. Η μουσική δε μου πολυαρεσε, hard rock και γκουρμέ δεν ταίριαζαν.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Δεκ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Στο Θείο Τραγί κλείσαμε τραπέζι για Κυριακή μεσημέρι, επτά άτομα. Έφτασα πρώτη από την παρέα, πλησίασα στο μπαρ και ο μπάρμαν μου υπέδειξε το δεύτερο τραπέζι από την πόρτα όπου και κάθισα να περιμένω την παρέα μου.

Συμπαθητικός χώρος, αλλά μέχρι εκεί. Ανοιχτόχρωμα ξυλινα τυπου μοναστηριακα τραπέζια και πάγκοι- καθίσματα, μαυρες καρέκλες.. Ξύλο και μέταλλο. Τίποτα το ξεχωριστό.. Ψέματα, είχε ενα πολύ ωραίο μικρό λεοπάρ πορτατίφ δίπλα σε έναν πάγκο κάπου απέναντι από το μπαρ.

Το άλλο ωραίο ήταν η μουσική. Punk σε punk bistro. Θα είμαι απολύτα ειλικρινής. Η μουσική, παρόλο το έντονο ύφος της, δεν ήταν καθόλου μα καθόλου ενοχλητική. Επειδή ήμουν προϊδεασμένη για το τι μουσική ακούγεται στο εστιατόριο, φοβόμουν πως δε θα μπορούσα να ακούσω τον διπλανό μου από την ένταση, αλλά δεν ήταν καθόλου έτσι.

Ενώ περίμενα, ευγενέστατη η σερβιτόρα μου προσέφερε νερό και με ρώτησε αν θα ήθελα κάποιο ποτό ή cocktail όσο περιμένω, κάτι που αρνήθηκα μιας και δεν πίνω αλκόολ. Πάντως όσοι από την παρέα πήραν cocktail, τα σχολίασαν ως πάρα πολύ καλά, το ίδιο είπαν και για το κρασί που πρότεινε η σερβιτόρα.

Στο διαταύτα. Μαζευτήκαμε όλοι, και μιας και που το menu ήταν μικρό και οι επιλογές ελάχιστες, το παραγγείλαμε όλο. Εδώ θα πω πως αυτό δεν το περίμενα. Ήξερα πως έχει περιορισμένο κατάλογο, αλλά δεν περίμενα πως δε θα έβρισκα κάτι να φάω, ιδίως στα κυρίως. Και εξηγούμαι: νηστεύω το κρέας και έχω δυσανεξία στο ψάρι.

Στα κυρίως είχε κουνέλι, μοσχάρι, πανσέτα και ξιφία. Το βρήκα κάπως απογοητευτικό, όχι τόσο για μένα, εγώ πιθανότατα θα ξαναεπισκεφτώ Το Θείο Τραγί για να δοκιμάσω τα κρέατα, αλλά για κάποιον vegeterian ή vegan. Το μόνο που θα μπορούσαν να φάνε οι vegan είναι η σαλάτα. Θα περίμενες πως ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας που το τρέχουν νέοι άνθρωποι, θα είχε προνοήσει για τέτοιες περιπτώσεις. Για να μη φύγω εντελώς νηστική, αποφάσισα να πάρω όποιο από τα πρώτα μου άρεσε περισσότερο αντί για κυρίως όταν η παρέα μου θα σερβίρονταν τα κρέατα και το ψάρι.

Παρόλα αυτά τα πιάτα άρχισαν να καταφτάνουν σχεδόν αμέσως μετά την παραγγελία, και το κάθε ένα περιγράφονταν από τις σερβιτόρες που μας εξυπηρετούσαν.

Στα πρώτα 5-7 λεπτά από την παραγγελία ήρθε η σούπα πατάτα η οποία ήταν νοστιμότατη, αλλά οτιδήποτε και αν έχει λάδι τρούφας δε γίνεται να μην είναι καλό.

Τα λαχανικά μινιατούρες -που ήταν η σαλάτα- ήταν νόστιμα, αλλά εγώ το μανιτάρι που έγραφε ο κατάλογος, αν το είχε, ούτε και που προλαβα να το δω.

Ριζότο καβούρι. Ντάξει. Γούστα είναι αυτά. Αλλά δεν ήταν ωραίο ρε παιδια, δεν ηταν ωραίο. Το μόνο που μου άρεσε ήταν το μαγείρεμα του ρυζιού αλλά όχι η γεύση του, ήταν σαν πηγμένο στο λεμονόχορτο και στη σελινόριζα, δε θυμάμαι αν μας είπε η κοπέλα στην περιγραφή για λεμονόχορτο αλλά αυτό μου είχει μείνει εμένα. Το καβούρι -αποξηραμένο και τοποθετημενο πάνω από το ριζότο- δεν είχε καθόλου γευση. Να σημειώσω πως όταν στον κατάλογο διαβάσα ΡΙΖΟΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ, υπέθεσα πως το καβούρι (το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ γενικά) θα είναι ενσωματωμένο στο ριζότο και όχι ακουμπησμένο πάνω του, οπότε θα είχε το ριζότο γεύση απ'αυτό, λάθος δικό μου. Γενικά όμως ούτε η παρέα μου ενθουσιάστηκε από το πιάτο, απλά δεν ενθουσιάστηκε, όχι όπως εγώ που το βρήκα απαίσιο...

Εξαιρετικό ηταν το χταπόδι chorizo, γεύση που σου μένει, υφή ανάλαφρη, που θύμιζε περισσότερο ρεβυθοκεφτέ, όπως παρατήρησε η φίλη μου και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, μακράν το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε, με σάλτσα από γιαουρτι και μελάνι σουπιάς, συνοδευόμενο απο sorbet πιπεριάς φλωρίνης. Από τα πιάτα που δοκίμασα το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Τελευταία από αυτά που μπορούσα να φάω, τα μαριναρισμένα θαλασσινά. Νόστιμα πολύ και αυτά, έντονο το άρωμα του ούζου, σχεδόν μεθυστικό. Καθόλου κακό σαν πιάτο, αλλά είναι για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων μιας και που η "τουρσίλα" όπως τη χαρακτηρίζω, σου μένει για αρκετή ώρα στο στόμα.

Επειτα, τα λαζάνια με τον κιμά από το αρνί, στην παρέα άρεσε πολύ, εγώ το ζήλεψα που το έβλεπα, οπότε το αφήνω σε εκρεμμότητα να το σχολιάσω την επόμενη φορά που θα το δοκιμάσω και εγώ.

Σε εκκρεμότητα επίσης είναι οπωσδήποτε το μοσχάρι το οποίο ήταν φιλέτο ψημένο medium rare και έκανε ένα σαλάκι να κυλίσει από το χείλι μου. Από το πιάτο αυτό βέβαια δοκίμασα την ταρτα με τα μανιτάρια την οποια βρηκα πολύ ευγευστη. Η παρέα το βρήκε το τοπ των κυρίως.

Το κουνέλι δεν το ζήλεψα αν και μου αρέσει πολύ το κρέας του, την πανσέτα όμως θα ήθελα να τη δοκιμάσω. Όσον αφορά τον ξιφία, η παρέα τον βρήκε σε γενικες γραμμές καλοψημενο και γευστικό, εγώ τον μύρισα μόνο αλλά μου άρεσε. Μην ξεχνάμε και πόσο σημαντική είναι η όσφρηση στο φαγητό, ετσι;....

Με τα πολλά, ενώ το χταπόδι chorizo ήταν η καλύτερη γεύση που δοκίμασα, επέλεξα τη σούπα πατάτα αντί για κυρίως, καθότι το χταπόδι αν και νοστιμότατο ήταν και η πιο βαριά γεύση του γεύματος, τέλειο ως ορεκτικό αλλά υπερβολικό ως κυρίως πιάτο.

Τώρα όσον αφορά τα γλυκά, τρία ήταν, τα πήραμε και τα τρία. Κάθε φορά τονίζω πως ενώ δεν τα τρώω τα γλυκά, κάθε φορά τα δοκιμάζω. Αυτή τη φορά δεν έπρεπε να δοκιμάσω κάν. Εκτός του ότι δύο στα τρια ήταν απίστευτα βαρετά (πορτοκάλι/ελαιόλαδο και μήλο/κάστανο) η σοκολάτα/ρύζι μου χάλασε το στομάχι. Με μια κουταλιά. Οπωσδήποτε δεν έκλεισε καλά το γεύμα μου.

Δεν ήταν και τόσο άσχημα όμως. Με εξαίρεση το ριζοτο και τα γλυκά, οι υπόλοιπες γεύσεις ήταν σε γενικές γραμμες καλές. Η εξυπηρέτηση επίσης πολύ καλή, να σημειώσω πως το προσωπικό ήταν άνετο χωρίς να χάνει την ευγένειά του και αυτό λείπει από πολλά άλλα μαγαζιά. Και όσον αφορα το οικονομικο, 25 ευρώ περίπου το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών (δε μπορω να υπολογίσω τιμή χωρίς ποτό γιατί δεν γνωρίζω πόσο κοστίζουν), για τέτοιο επίπεδο παρασκευών θεωρώ πως είναι πάρα πολύ καλά αν όχι λίγα.

Βεβαίως και θα ξαναπήγαινα, έχω αφήσει τόσες εκκρεμότητες με τα κρεατικά άλλωστε. Όχι ότι θα βιαστώ κιόλας όμως.. Και φυσικά θα το προτείνω σε φίλους που είναι διαλλακτικοί στο φαγητό και δεν αρκούνται στην καμμένη μπριζόλα με την τηγανητή πατάτα για γεύμα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Δεκ
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Αυτό το μαγαζί ήταν στην κορυφή της wish list μου. Ως λάτρης του φαγητού και των νέων γεύσεων, διαβάζοντας κριτικές, προσδοκούσα ένα μαγαζί με φανταστική κουζίνα και εξαιρετικές γεύσεις και επιλογές, σε ένα χώρο πολύ προσιτό, καθόλου δήθεν, με διαφορετικά μουσικά ακούσματα, από ότι συνηθίζεται στα gourmet εστιατόρια.

Μετά από κράτηση, Σάββατο βράδυ, συναντηθήκαμε εκεί με την παρέα μου, αποτελούμενη από 6 άτομα. 2 από αυτούς είχαν ήδη ξεκινήσει με ένα κοκτείλ, που ενώ διέφερε από όσα κοκτέιλ έχω δοκιμάσει εγώ και το κυριότερο, το αλκοόλ ήταν αρκετά αντιληπτό (πράγμα που δεν το συναντώ συχνά), δεν μπορώ να πω ότι είχαν κάποια ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση. Περισσότερο ως προσπάθεια για να διαφέρει από τα συνηθισμένα θα το χαρακτήριζα.

Δυστυχώς δεν θυμάμαι με λεπτομέρειες όλα τα πιάτα που επιλέξαμε, αλλά ο κατάλογος ήταν μικρός, με πολύ λίγες επιλογές και δεν ήταν καθόλου σαφές το τι ακριβώς θα φας. Δοκίμασα σχεδόν τα πάντα, αλλά αυτό ήταν όλο. Από μια (μικρή) πιρουνιά ο καθένας μας, και τα πιάτα ήταν πλέον άδεια.

Το κρασί που διάλεξε ένας από τους άντρες της παρέας, ήταν πολύ καλό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το αξιολογήσω. Το ήπια πάντως πολύ ευχάριστα και πήραμε και δεύτερο μπουκάλι.

Λοιπόν, στο φαγητό τώρα. Καθώς τα πιάτα ήταν ελάχιστα, κάποιοι από εμάς διάλεξαν ίδιο κυρίως πιάτο, και δεν υπήρχε μεγάλη ποικιλία στο τραπέζι μας.

Σαν πρώτα πιάτα, δοκιμάσαμε το ρυζότο με καβούρι, το οποίο ήταν ένα απλό, καλά εκτελεσμένο ρυζότο με ελαφριά γεύση λεμονιού και στη μέση ένα, όπως πολύ εύστοχα μια χρήστης του site είχε γράψει πριν από μένα, αποξηραμένο και με καθόλου ευχάριστη γεύση και όψη καβούρι.

Μία σούπα πατάτας, που όπως το περίμενα, ήταν ότι πιο νόστιμο δοκίμασα εκείνο το βράδυ. Ήταν υπέροχη. Ένα κουνέλι με βερύκοκο, το οποίο ήταν δική μου επιλογή και ήταν θαυμάσιο. Ήταν όμορφα σερβιρισμένο, και συνοδευόταν από ένα τετραγωνάκι μπεσαμέλ και ταίριαζαν πολύ μεταξύ τους. Επίσης, αυτό το πιάτο περιείχε μια πινελιά από έναν πουρέ, που ούτε κατάλαβα τι ήταν, ούτε και μου άρεσε και ήταν το μόνο που έμεινε σχεδόν άθικτο.

Τα κυρίως μας πιάτα, ήταν το μοσχαράκι, η πανσέτα και το κεμπάπ ψαριού.

Το δικό μου πιάτο ήταν το μοσχάρι με παγωτό μπέικον, συνοδευόμενο από ένα ρολό-σφολιάτα νομίζω πως ήταν, γεμισμένο με μανιτάρια. Το μοσχάρι άρεσε πολύ σε κάποιους, εμένα καθόλου, και το παγωτό ήταν ότι χειρότερο γεύτηκα εκείνο το βράδυ. Ευτυχώς το σκουπ παγωτού ήταν τόσο μικρό, οπότε και το κακό ήταν εξίσου μικρό. Το συνοδευτικό του όμως, ήταν πεντανόστιμο και το έφαγα πολύ ευχάριστα.

Η πανσέτα που δοκίμασα από τη φίλη μου, ήταν ένα πολύ νόστιμο πιάτο, το οποίο δεν θυμάμαι να το περιγράψω λεπτομερώς, σίγουρα όμως είχε μια μικρή προσθήκη μήλου και ήταν πολύ ισορροπημένη η γεύση του.

Τέλος, το κεμπάπ ψαριού που ήταν η επιλογή του συνοδού μου, ήταν κομματάκια φιλέτου ξιφία, (συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν το λέω με σιγουριά) περασμένου σε καλαμάκι σαν σουβλάκι, συνοδευμένου με σταμναγκάθι και φαγόπυρο. Αυτό ήταν όλο πάρα πολύ καλό και άρεσε και σε εμένα και σε όποιον δοκίμασε.

Επίσης, παρέλειψα να πω, πως μας ρωτήθηκε στην αρχή αν επιθυμούσαμε ψωμάκι και μας έφεραν ένα ξύλινο δίσκο με μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά είδη ψωμιού, ανάμεσα τους και focaccia, κάτι που μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση.
Δεν θυμάμαι πόσο ήταν το τελικό ποσό, μόνο ότι πληρώσαμε 30κάτι ευρώ το άτομο.

Δυστυχώς, περίμενα πως θα περάσουμε όμορφα με τη μουσική και το περιβάλλον του μαγαζιού, κάτι το οποίο δεν έγινε. Ούτε μουσική άκουσα λόγω της βαβούρας και το τραπέζι το οποίο βρισκόμασταν, ήταν στην είσοδο του μαγαζιού, σε έναν διάδρομο πριν τον κυρίως χώρο του, και πάνω από το κεφάλι μας, πίνανε το ποτό τους διάφορες παρέες νέων ανθρώπων στριμωγμένων σαν σαρδέλες. Δεν θα το χαρακτήριζα και πολύ ευχάριστο όλο αυτό. Το κακό είναι ότι κανείς από την παρέα δεν είπε πως θα το σύστηνε κάπου, ή πως θα το ξαναεπισκεφτεί, οπότε δεν ήμουν η μόνη που δεν της έμεινε κάποια ιδιαιτέρως καλή ανάμνηση από αυτή την επίσκεψη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Νοε
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Ειμαι απο τους ανθρωπους που πιστευουν οτι το μαγειρεμα ειναι μια μορφη τεχνης. Μπορει ομως να κριθει ως τετοια οταν συνυπαρχει με ενα συνολο παραγοντων...
Φτανοντας στο μαγαζι, περνας ενα στενο προθαλαμο που βρισκεται το μπαρ, για να βρεθεις στην αιθουσα -εσοχη με τα παραθυρα φεγγιτες. Κρυα και αφιλοξενη, διακοσμητικα ανυπαρκτη με ξυλινα τραπεζια γερμανικης μπυραριας κ απροσωπα μεταλλικα φωτιστικα. Πως θα εκτιμησω ενα πιατο κ τις ισορροπιες χρωματων ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ?

Οι επιλογες σε ποτηρι κρασιου περιορισμενες κ αδιαφορες. Οι ποσοτητες στη γνωστη νοοτροπια "μια μπουκια ισα να δοκιμασεις" με 5 ορεκτικα που ξεκινουν απο 10 ευρω και 4 κυριως απο 15 ευρω. Τα σερβιτσια και το σερβις σε στυλ φοιτητικου ρακαδικου. το ρυζοτο με καβουρι ηταν ενα ρυζοτο που μπορεις να το φας παντου, με ενα "αποξηραμενο" καβουρακι στο κεντρο, που δεν ηταν ελκυστικο ουτε στην οψη ουτε κ στη γευση.

Η πανσετα μεσα στη σουπα-νομιζω πατζαριου- με μπαλίτσες απο ζελε μηλου, ωραιο σαν ιδεα αλλα δεν απογειωθηκα γευστικα. Μου αρεσε το πιατο με το χταποδοκεφτε (που θα τον ηθελα πιο ζουμερο). Εξαιρετικη η σαλτσα γιαουρτιου με μελανι σουπιας κ το σορμπε πιπεριας. Αυτα ομως δεν αρκουν. Οχι για οσο τα πληρωσα κ ας ηταν δυο μπουκιες. Εν μεσω κρισης θελω να το βαζω στο στομα μου κ να εντυπωσιαζομαι. Δεν θα ξαναπαω, ουτε και το συστηνω σε κανεναν.

Παρακαλω Αθηναιοι ας ξεπερασουμε λιγο την κουλτουρα του οτι ειναι ακριβο και διαφορετικο ειναι κ ωραιο, για να μην παραπλανουμε και τους αλλους με τις κριτικες μας. Chef το σερβιρισμα μπουκια που επιπλεει σε σουπα ωραιο ειναι (αν και πολυφορεμενο) κ δεν θα το ηθελα σε περισσοτερο απο ενα πιατο σε ενα καταλογο με δεκα συνολικα πιατα.

Σαν μαγαζι θα σας συμβουλευα να αποφασισετε τι ειστε γιατι το φαγητο που προσφερετε δεν δενει καθολου με το χωρο σας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Ιουν
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Επισκέφτηκα Πέμπτη βράδυ το μαγαζί. Είναι όντως punk bistro όπως αυτο-προσδιορίζεται, δηλαδή η μουσική, η διακόσμηση και η αισθητική του μαγαζιού είναι ανάλογη τηs punk κουλτούρας. Σε γενικές γραμμές, το μαγαζί είναι πολύ προσεγμένο και καθαρό. Είναι ένα μαγαζί με ταυτότητα και όχι μαγαζί αρπαχτή που προσπαθεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα ακολουθώντας την πεπατημένη.

Το μενού περιορίζεται σε 4 ορεκτικά και 4 κυρίως πιάτα, αλλά είναι επαρκές θεωρώ. Δυστυχώς δεν έχει σαλάτες. Εμείς πήραμε την μοναδική σαλάτα του κατάλογου που είχε 3-4 τοματίνια, λίγο πολτό ελιάς και μια πάστα με αρακά και δυόσμο (6 ευρώ). Καλή ήταν, αλλά σαλάτα δεν το λες…

Για ορεκτικό επιλέξαμε ριζότο με κολοκυθοανθό εξαιρετικό πιάτο αριστοτεχνικά φτιαγμένο (6 ευρώ).

Τα κυρίως μας:
-Πικάνια μοσχάρι με γερμά. Το ψήσιμο του κρέατος ήταν το τέλειο medium well. Ο γερμάς ήταν παναρισμένος και τηγανιτός, δεν τρελάθηκα να πω την αλήθεια.. 14 ευρώ.

-Ψαρονέφρι με σύκο. Το πιο ωραίο πιάτο της βραδιάς κατά τη γνώμη μου. Δεν έχω ξαναδεί πιο ζουμερό και τρυφερό ψαρονέφρι και η γεύση ήταν εξωπραγματική. 1 2 ευρώ.

-Ψάρι με μια ρίζα που δεν θυμάμαι πως λέγεται αλά πολίτα. Ομολογώ ήταν ευχάριστη έκπληξη, καθότι ήταν πολύ ισορροπημένο σαν γεύση, ελαφρύ και νόστιμο. 10-12 ευρώ κι αυτό.

Οι τιμές είναι λογικές για την ποιότητα των υλικών τους. Τέσσερα άτομα πληρώσαμε κάτω από 25 ευρώ ο καθένας και ήπιαμε κι ένα μπουκάλι κρασί. Οι ποσότητες ήταν όσο έπρεπε, εννοείται ότι δεν φύγαμε πεινασμένοι. Ήταν ένα πρωτότυπο γεύμα που μας άφησε μόνο καλές εντυπώσεις. Όταν το μενού ανανεωθεί θα το επισκεφτούμε εκ νέου.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Δεκ
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Πρόκειται για ιδιαίτερα "γκουρμέ" εστιατόριο, στο οποίο δεν πας για να χορτάσεις, διότι οι μερίδες είναι εξαιρετικά μικρές, αλλά απλά για να δοκιμάσεις (ναι, αυτή είναι κατ' εμέ η σωστή διατύπωση) τις γευστικές του προτάσεις.

Ως γεύσεις τα πιάτα που δοκιμάσαμε (5.12.2015) ήταν γευστικά ικανοποιητικά (ριζότο με καβούρι, χταπόδι chorizo, κουνέλι, λαζάνια με αρνίσιο μπολονέζ, πανσέτα), αλλά τόσο, μα τόσο αποδομημένες οι μορφές τους (π. χ το κουνέλι ήρθε σε τετράγωνα κομματάκια "πουρέ" κρέατος, τα λαζάνια δεν καταλάβαμε γιατί αναγραφόταν με πληθυντικό αριθμό στο μενού, ενώ υπήρχε μόνον ένα (1) πάνω από το αρνίσιο μπολονεζ!!. ), που σε συνδυασμό με τις πολύ μικρές ποσότητες, μας ανάγκασαν να παραγγέλνουμε πιάτα εκ νέου, προκειμένου, πέραν από την ικανοποίηση του ουρανίσκου, να ικανοποιηθεί και το στομάχι!

Για να πει κανείς ότι έφαγε ως άνθρωπος (Σημ. ουδείς από την παρέα μας είναι παχύσαρκος που αρέσκεται σε τόνους κοψίδια, για να μην παρεξηγιόμαστε!!.. ), πρέπει οπωσδήποτε να πάρει πρώτο, δεύτερο και γλυκό, γεγονός που ανεβάζει το λογαριασμό σε περίπου 30 ευρώ το άτομο, χωρίς ποτά-αναψυκτικά, άρα, μετά κι από αυτά, σε περίπου 40 ευρώ το άτομο.

Η εξυπηρέτηση, για να λέμε και τα καλά, ήταν άψογη! Ευγενέστατα παιδιά και γρήγορα.

Ο χώρος δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο σχεδιαστικά, απλά ευχάριστος. Η μουσική "υπόκρουση", επίσης ικανοποιητική και σε σωστή ένταση ώστε να μπορείς να μιλάς και να ακούγεσαι.

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι το μέρος είναι υπερτιμημένο ως φήμη, είναι από αυτά τα εστιατόρια που γίνονται της μόδας, αλλά, κατά τη γνώμη μου πάντα, προσφέρουν μέτριο value for money! Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να ξαναπάμε..

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Νοε
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Πηγα στο θειο τραγι πριν 3 εβδομαδες παρακινουμενη απο τις πολυ καλες κριτικες για αυτο το εστιατοριο και εμεινα εντελως απογοητευμενη. Καλα δεν ειναι δυνατον να μην εχει πει κανεις οτι εχεις να διαλεξεις μενου, κυριως, που μετριετε στα δαχτυλα του ενως χεριου.

Και αντε να διαλεξουμε, εγω πηρα το κρεας ο σύζυγος μου το ψαρι ετσι μηπως και ηταν η ιδεα μας ο τροπος που ηταν μαγειρεμένα και τα 2 κυριως.

Το σερβις αψογο γιατι παντα θα πρεπει να τα λεμε ολα.
Η μεριδα πολυ πολυ πολυ μικρη, και παλι δεν θα ειχα να πω τιποτα αν αυτο το μικρο, σε μεριδα φαγητο, ηταν ΤΟΣΟ ομορφα μαγειρεμενο που θα μας ανταμοιβε.

Αλλα και παλι δεν μπορω να μην το σχολιασω ασχημα.
Η σαλατα αδιαφορη για να γραψω καποιο σχολιο.
Και τελος στα γλυκα νομιζαμε οτι θα ρεφαραμε αλλα και εκει το μετριο νικησε.

Αν θα ειχα να προτεινω να πατε εκει ειναι ΜΟΝΟ για ποτο γιατι παιζει καλες μουσικες μεινετε μεχρι τη μπαρα!!

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Οκτ
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Φάγαμε στο Θείο Τραγί το βράδυ της Κυριακής 4/10/2015. Ο χώρος του εστιατορίου μπαρ είναι συμπαθητικός χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στίγμα. Ο συνδυασμός μετάλλου και ξύλου που αναφέρεται γενικώς δεν είναι αυτής της ποιότητας που θα περίμενε κανείς αναλόγως της φήμης και της ποιότητας του φαγητού.

Πιο πολύ μ άρεσε η επιγραφή στην είσοδο με το όνομα του μαγαζιού που σε προδιαθέτει νομίζω για κάτι καλύτερο.

Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή. Ευγενής και όσο πρέπει επεξηγηματική για τα πιάτα που παραγγείλαμε.
Όσον αφορά στα του φαγητού. Πήρα ένα γκασπάτσο με αγγούρι που ήταν εξαιρετικό. Το κύριο πιάτο μου ήταν λαυράκι με αγκινάρες Ιερουσαλήμ επίσης πολύ καλό. Και στους συνδαιτημόνες μου οι εντυπώσεις που άφησε το φαγητό ήταν ιδιαίτερα θετικές.

Ο κατάλογος περιέχει όντως πολύ λίγα πιάτα αλλά αυτό δεν ενοχλεί στο βαθμό που η κουζίνα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ότι φτάνει στο τραπέζι είναι της ώρας. Κάτι που δεν μπορώ να πω για το ριζότο. ¨Εφτασε στο τραπέζι σε λιγότερο από ένα τέταρτο και δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα για μένα και που θα με κάνει να μην ξαναπάω είναι οι μερίδες. Διάβασα διάφορα στις κριτικές εδώ. ¨Οτι σε αυτά τα εστιατόρια δεν πας για να φας αλλά για την πανδαισία των γεύσεων κλπ.. για τις προτάσεις του σεφ... Νόμιζα ότι αφότου οι Έλληνες μετά την δεκαετία του 90 δώσαμε ένα σκασμό λεφτά σε εστιατόρια που μας σέρβιραν φύκια για μεταξωτές κορδέλες θα είχαμε ξεφύγει από αυτή την συμπλεγματική θεώρηση του φαγητού που θεωρεί μεταξύ άλλων αμαρτία το να χορτάσεις.

Με άλλα λόγια θέλω να πω ότι και φυσικά το φαγητό είναι ιστορία. Είναι παράδοση. Είναι πολιτισμός. Είναι δημιουργία και φαντασία. Και η απόλαυση του καλού φαγητού με αγαπημένα πρόσωπα εκλύει μια σειρά από σπάνια συναισθήματα. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να συμβεί στο Θείο Τραγί.

Οι μερίδες είναι γελοία μικρές. Είναι εξεζητημένα και απαράδεκτα μικρές. Κανένα όμορφο συναίσθημα δεν μπορεί να παραχθεί, όταν σκέφτεσαι ότι το πιάτο σου είναι δεν είναι 3 μέτριες κουταλιές. Κρίμα.