MOHNBLUMCHEN

Ιταλία

  Πλ. ∆εξαµενής 7 & Σπευσίππου 1, Κολωνακι [Χάρτης]
  210 7236960
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Περιγραφή
Pizza bar restaurant
Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιουν
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Όσοι έχετε διαβάσει κριτικές μου, θα έχετε καταλάβει ότι μου αρέσουν πιο πολύ τα απλά και λαϊκά στέκια γιατί ταιριάζουν περισσότερο με την ιδιοσυγκρασία μου. Δώσε μου «ποντικότρυπες» και κουτούκια και πάρε μου την ψυχή!! Εντάξει, για να μη παρερμηνευτώ, δεν με λες και παιδί του λιμανιού. Ούτε Ξανθόπουλο στα δακρύβρεχτα μελό που νταραβεριζότανε με την επίσης φτωχιά πλην τίμια την Μάρθα την Βούρτση, ούτε βαρύ κι ασήκωτο Μαζωνάκη στο video clip του Gucci Φόρεμα.

Όταν όμως θέλεις να γιορτάσεις επέτειο με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου τα τελευταία 5 χρόνια, τότε ψάχνεις κάτι διαφορετικό για να απολαύσεις την στιγμή.
Στο μυαλό μας είχαμε ένα ήρεμο περιβάλλον, με «συγκρατημένη» πολυτέλεια, διακριτικό service και κρασί που θα συνόδευε τα πιάτα και την κουβεντούλα μας.
Το Κολωνάκι δεν είναι από τις περιοχές που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορώ. Ίσως γιατί μου θυμίζουν χρόνια της νεότητάς μου και εποχές που όσο κι αν με στεναχωρεί, έχουν φύγει ανεπιστρεπτί.

Εσείς οι παλιότεροι θα θυμάστε τον νόμο Παπαθεμελή (που σας γυρίζω τώρα!!! ) όπου σύμφωνα με τον οποίο όλα τα μπαράκια/κλαμπάκια έκλειναν την ώρα που σήμερα άλλα ανοίγουν. Στις 2 τα ξημερώματα. Αξέχαστο και ευφυέστατο το γκράφιτι που είχα δει στο κέντρο της Αθήνας «Στείλτε στην Βοσνία τον Παπαθεμελή, να τελειώσει ο πόλεμος στις 2 το πρωί». Φυσικά κάποιοι πονηράκηδες είχαν βρει παραθυράκι στον νόμο και είχαν βγάλει άδεια αναψυκτηρίου (!!!! ) κάτι που τους επέτρεπε να μείνουν ανοιχτοί όλο το βράδυ και μέχρι τα άγρια ξημερώματα. Το τι σκαρφίζεται ο Έλληνας για να κάνει την δουλειά τους και να την σκαπουλάρει από την δαγκάνα του νόμου, είναι σε άλλη σφαίρα φαντασίας!!!

Εκείνες τις εποχές όλη η παρέα μου και εκατοντάδες άλλοι που δεν θέλαμε με τίποτα να μαζευτούμε σπίτι για ύπνο, πηγαίναμε στα στενά του Κολωνακίου και πιο συγκεκριμένα στην Τσακάλωφ μπροστά από το πρώτο EVEREST και αράζαμε εκεί με σαντουιτσάκια και μπυρόνια. Και μη συγκρίνεται, εντελώς μα εντελώς λανθασμένα, τα σημερινά EVEREST με εκείνο το πρώτο και ανεπανάληπτο. Το σάντουιτς εκεί, ήταν εμπειρία! Ήταν μακράν τα πιο νόστιμα και πλούσια σε υλικά που έχω φάει στην ζωή μου και για χάρη τους περιμέναμε υπομονετικά σε ουρά που αριθμούσε σε μόνιμη βάση πάνω από 10-15 άτομα. Τέλος πάντων… όλα αυτά –καλώς ή κακώς- ανήκουν στο παρελθόν.
Φτάσαμε στο MOHNBLUMCHEN γύρω στις 9 ένα βράδυ καθημερινής. Βρίσκεται σε ένα πολύ ήσυχο σημείο επί της πλατείας Δεξαμενής, μακριά από την βαβούρα και την έντονη κίνηση του Κολωνακίου.

Εκείνη τη στιγμή ήμασταν η πρώτη τους παρέα ενώ την ώρα που αποχωρούσαμε είχε άλλες τρεις παρέες. Με το που μας καλωσόρισε μία κυρία μας ρώτησε εάν καπνίζουμε ή όχι. Απαντήσαμε αρνητικά κι εκείνη την στιγμή ζήτησε πληροφορίες από τον κύριο πίσω από το μπαρ τους για το ποια περιοχή είχαν εκείνη την ημέρα ως χώρο μη καπνιζόντων (???). Υποθέσαμε ότι ίσως να μην έχουν κάποιον σταθερό χώρο αλλά να τον αλλάζουν ανά διαστήματα ή ακόμα και ανά ημέρα. Βρήκα χαριτωμένα τα σηματάκια που έχουν, τα οποία όμως δεν έδειχναν απλώς ότι απαγορευότανε το τσιγάρο αλλά και η μαριχουάνα (μαριχουάνα stop! ) Αυτό που δεν καταλαβαίνω και το γράφω από τώρα για να μη το ξεχάσω αργότερα είναι το γιατί η ακριβώς επόμενη παρέα που ήρθε και βολέψανε σε διπλανό μας τραπέζι κάπνιζε κανονικότατα (όπου «κανονικότατα» = «σαν φουγάρο»! Ή δεν τους ρώτησαν –όπως εμάς- αν καπνίζουν ή μπερδεύτηκαν στο που πρέπει να τους κατευθύνουν. Όπως και να έχει, είναι αστοχία.

Ο χώρος πεντακάθαρος και περιποιημένος. Κάτι όμως με ενόχλησε στην διαρρύθμιση του. Στο σημείο που καθόμασταν υπήρχε μία πολύ μεγάλη κολώνα που ένοιωθες ότι σε στριμώχνει και σε περιορίζει. Σου δίνει την αίσθηση ότι έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο αλλά όχι και με τόσο θετικό αποτέλεσμα.

Όπως μπαίνεις και λίγο προς τα δεξιά σου, υπάρχει ένα πολύ όμορφο και καλοσχεδιασμένο μπαρ όπου υπήρχαν κρεμασμένα ανάποδα τα ποτήρια που χρησιμοποιούν. Βγάλαμε το συμπέρασμα ότι λειτουργούν και σαν μπαρ για τα άτομα που δεν ήθελαν να γευματίσουν αλλά απλώς να πιούνε ένα ποτήρι κρασί ή άλλο ποτό.
Σαν διακοσμητική άποψη, το έχουν έτσι στήσει που θυμίζει εργοτάξιο. Σαν να υπάρχουν γύρω σου ξύλινες σκαλωσιές και ηλεκτρονικοί πίνακες ελέγχου. Ο προσεγμένος φωτισμός χαρίζονταν από προβολείς σε διάφορα μεγέθη και γλόμπους που κρέμονταν από την οροφή. Στο σημείο που καθόμασταν εμείς, υπήρχε μία ανοιχτή κουζίνα όπου έβλεπες πίσω από προστατευτική βιτρίνα κρεμασμένα αλλαντικά, μπούτια prosciutto και μεγάλες επαγγελματικές μηχανές για την κοπή τους.

Σε εκείνο το σημείο ίσως θα έπρεπε να μειώσουν λίγο τον φωτισμό τους γιατί είναι λίγο πιο έντονος από αυτόν που υπάρχει στον υπόλοιπο χώρο και φαίνεται πολύ έντονη η διαφορά. Από την άλλη, ίσως να τον έχουν ρυθμίσει έτσι για πρακτικούς λόγους αφού εκεί ετοιμάζονται πιάτα τους.
Επίσης δεν θα χαρακτήριζα και πολύ άνετα τα τραπεζοκαθίσματά τους. Η βολή του πελάτη θυσιάστηκε για μία ακόμα φορά στον βωμό του design. Τα καθίσματα παραπέμπουν στις ξύλινες καρέκλες που εγώ τις ονομάζω «σχολικές» αφού παραπέμπουν σε αυτές που χρησιμοποιούσαμε στα σχολικά μου χρόνια. Προετοιμαστείτε να περάσετε λίγο Σπαρτιατικά και να βάλετε το πωπουδάκι σας και την πλατούλα σας σε ξύλινες και σκληρές επιφάνειες. Μαξιλαράκι δεν βάλανε για να μη χαλάσουν την αισθητική τους άποψη. Επίσης είχαν μια παράξενη κλίση που σου έδινε την αίσθηση ότι γλιστράς.

Η νεαρή που ανέλαβε το service ήταν πολύ γλυκιά και ευγενική αλλά λίγο άτονη και άνευρη. Θα την ήθελα πιο σπιρτόζα. Όση όμως τσαχπινιά έλειπε σε αυτή την νεαρή, τόση κι άλλη τόση είχε μία μεγαλύτερη σε ηλικία κυρία που ήρθε και μας μίλησε για λίγο. Μάλλον έχει αναλάβει το PR τους και έδειχνε να ξέρει πολύ καλά αυτό είχε κληθεί να κάνει. Φυσικά, με μια πολύ έμπειρη ματιά καταλάβαινες ότι πίσω από όλο αυτό υπήρχε η ανάγκη της διεκπεραίωσης αφού μετά από εκείνο το 2λεπτο ούτε την είδαμε ξανά, ούτε ξανασχολήθηκε μαζί μας αλλά και πάλι εμείς λατρέψαμε το τσαγανό της και το σοφιστικέ στυλάκι της!!! Έδινε μια άλλη νότα, πιο παιχνιδιάρικη, στο αυστηρό στυλ που επικρατούσε στον χώρο και το υπόλοιπο service. Αν και μας απεύθυνε τον λόγο στον ενικό, δεν με ενόχλησε καθόλου μα καθόλου.

Για να ολοκληρώσω για την εξυπηρέτηση, θα την χαρακτήριζα ως αγχωμένη και δυστυχώς και αγχωτική. Κάπου με ενόχλησε το ότι ερχότανε πάρα πολύ συχνά σε απόσταση μισού μέτρου από το τραπέζι μας και απλώνονταν για να δει τα πιάτα μας ώστε να ελέγξει αν τα έχουμε τελειώσει. Αυτό οφείλουν να γίνεται με πιο διακριτικό τρόπο. Το φαγητό είναι και πρέπει να είναι απόλαυση. Δεν είναι αγώνας δρόμου. Δεν μας χρονομετρεί κάποιος και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε αποδόσεις. Κι αν κάποιος πρέπει να ορίζει τα χρονοδιαγράμματα που ακολουθούνται, αυτός είναι ο πελάτης κι όχι η κουζίνα του κάθε εστιατορίου. Εγώ ήθελα να φάω με την ηρεμία μου και να χαρώ τα ορεκτικό και την σαλάτα μου. Κάπου με ενόχλησε ότι το service τους ερχότανε κάθε λίγο και λιγάκι –και μάλιστα λίγο άκομψα- σαν να μου λέει «τελειώνετε γιατί πρέπει να πάμε στο επόμενο πιάτο!!!!!! ».

Τέλος, δεν μας ρώτησε κανένας –ως είθισται σε τέτοιους χώρους- αν μείναμε ικανοποιημένοι. Απλά μας αναφέρθηκε ένα ευγενικό «τελειώσατε?» όταν μάζεψαν και τα τελευταία πιάτα από το τραπέζι μας.
Όταν κάτσαμε, ήρθε στο τραπέζι μας εμφιαλωμένο νερό και κέρασμα από ένα νοστιμότατο ντιπ (κρέμα γάλακτος & με αλεσμένο κάποιο αλλαντικό τύπου μορταδέλας) συνοδευμένο από 2 κριτσίνια. Ήταν όντως κέρασμα γιατί αντίθετα από την εκνευριστική τακτική που ακολουθούν άλλα εστιατόρια, δεν μας χρεώθηκε στον λογαριασμό.
Από τον κατάλογό τους καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν υπερβάλει στις προτάσεις τους. Λίγα πιάτα που όμως καλύπτουν όλα τα γούστα. Αυτό με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Οι προτάσεις που αναγράφονται είναι κάτι παραπάνω από δελεαστικές. Οι τιμές σχετικά τσιμπημένες αλλά αυτό είναι κάτι που το περιμένεις με το που πατάς το πόδι σου στην περιοχή. Θεωρώ ότι το Κολωνάκι αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί ότι οι εποχές έχουν αλλάξει κι ότι θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του. Πιστεύω ότι όλο αυτό είναι απλώς βιτρίνα αλλά αυτό είναι θέμα που δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσουμε στην παρούσα.

Ρωτηθήκαμε εάν επιθυμούμε focaccia με το γεύμα μας και δεχτήκαμε. Η τιμή της γύρω στο 1,5€ ανά άτομο.
Ξεκινήσαμε με σπαράγγια που συνοδεύονταν από ένα αβγό, ψημένα όλα μαζί στον φούρνο. Στον κατάλογο ανέγραφε ότι εκτός των δύο προαναφερόμενων υλικών υπάρχει και prosciutto, όμως στο πιάτο που μας πρόσφεραν αυτό έκανε αισθητή την… απουσία του. Έχει αρχίσει να με ενοχλεί όλο αυτό που αντιμετωπίζω με τα εστιατόρια που ξεχνάνε – ηθελημένα ή μη- κάποιο από τα υλικά τους. Και δεν νομίζω να είχαν ξεμείνει από prosciutto αφού πίσω από τον πάγκο τους είχαν κρεμασμένα τουλάχιστον 3-4 χοιρομέρια.

Παρόλα αυτά ήταν ένα εξαιρετικό ορεκτικό!!! Τρία μεγάλα, λευκά, τρυφερά σπαράγγια που είχαν αγκαλιαστεί από το αβγό, σε έναν τέλειο συνδυασμό. Όλοι ξέρουμε το πόσο νόστιμη είναι η ομελέτα με τα σπαράγγια αλλά αυτή την version δεν την είχα ξαναδοκιμάσει και πραγματικά με ενθουσίασε. Στέφθηκε επάξια το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Τιμή στα 11 €. Αλμυρή τιμή για ορεκτικό αλλά τουλάχιστον μας εντυπωσίασε το αποτέλεσμα.

Από τις σαλάτες επιλέξαμε αυτή με το σπανάκι. Αξιοπρεπέστατη σε μέγεθος. Τρυφερά φύλλα από baby σπανάκι, σύκο, σωστά γινωμένο αβοκάντο που έλιωνε σαν βούτυρο, καρύδια και τυρί caprino. Συμπαθητική σαλάτα αλλά θεωρώ ότι κάτι της έλειπε για να την «ξεπετάξει» λίγο. Ίσως κάποια διακριτική σος. Προσθέσαμε μόνοι μας λίγο μπαλσάμικο που υπήρχε διαθέσιμο στο τραπέζι μας για να της δώσουμε λίγη ένταση. Πρωταγωνιστούσε το σπανάκι ενώ τα υπόλοιπα υλικά δεν θα τα έλεγα και σε αφθονία. Τιμή στα 12€.

Από κυρίως επιλέξαμε τα:
• Σπαγγέτι με θαλασσινά. Τιμή στα 17 € και σύμφωνα με το μενού τους, περιείχε κόκκινη σάλτσα, φρέΣΚΑ μύδιΑ, αχιβάΔΕΣ, χταπόδι, καλαμάρι και γαρίδες. Κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει στην χρήση του ενικού/πληθυντικού αριθμού. Κάποιος πρέπει να είχε χάσει μαθήματα Γραμματικής… Αυτό γιατί όταν ήρθε το μέτριο σε ποσότητα πιάτο μου, είχε μόνο ΕΝΑ (uno, one, ein ) μύδι και μάλιστα εντελώς μικρό και συρρικνωμένο στη σάρκα του, μόνο ΜΙΑ (una, one, ein) αχιβάδα, δύο μικρές ακαθάριστες αλλά νόστιμες γαρίδες, ελάχιστο καλαμαράκι σε απίστευτα μικρές και λεπτές ροδέλες κι επίσης απειροελάχιστο χταπόδι. Για τα 17€ περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό και σίγουρα κάτι που θα ανταποκρίνεται στο ποσό που κοστολογήθηκε. Εκτός αυτού, τα ζυμαρικά ήταν όχι σε σωστή θερμοκρασία. Θεώρησα το πιάτο απογοητευτικό.

• Ταλιατέλες με μανιτάρια και κρέμα τρούφας. Τιμή στα 14€. Πολύ καλύτερο από το προηγούμενο πιάτο και σε ποσότητα και σε γεύση. Τα μανιτάρια σου έσπαγαν την μύτη και σε σχετικά πλούσια ποσότητα. Για το πιάτο αυτό μας έφεραν τριμμένο τυρί για να το συνδυάσουμε.
Και τα δύο πιάτα είχαν «λασπώσει» και τα ζυμαρικά τους ήταν παραβρασμένα. Σου έδιναν την αίσθηση ότι είχαν γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Συνδυάζοντας με το άγχος του service τους να μας μαζέψουν το πιάτο από την σαλάτα ώστε να μας σερβίρουν τα κυρίως, υποθέτω ότι αυτά είχαν ετοιμαστεί και περίμεναν στην κουζίνα. Και η απορία μου είναι στο εξής. Είτε γιατί εμείς σαν παρέα μείναμε παραπάνω στα πρώτα (που δεν το νομίζω), είτε γιατί η κουζίνα τους δεν συντονίστηκε καλά και έβγαλε τα κυρίως τους πιο νωρίς από ότι θα έπρεπε, ήταν ανάγκη να περιμένουν να φάμε και το τελευταίο φύλλο σπανάκι για να μας πάρουν το πιάτο της σαλάτας? Δεν θα μπορούσαν απλώς να μας φέρουν και τα ζυμαρικά μας έστω κι αν το τραπέζι μας υπήρχαν κι άλλα πιάτα?

Προτίμησαν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες τους και να μας τα φέρουν σε τόσο λάθος κατάσταση? Κάπου δεν το καταλαβαίνω αυτό… Αν μας είχαν ρωτήσει θα τους το έλεγα, αλλά όπως προανέφερα ποτέ δεν μας έκαναν την τιμή να μας ρωτήσουν αν μείναμε ικανοποιημένοι.

Μετά τα όχι και τόσο πετυχημένα κυρίως πιάτα μας, μας έφυγε η όποια διάθεση να κλείσουμε το γεύμα μας με γλυκό όπως είχαμε αρχικά σκοπό να κάνουμε. Έτσι όταν από το service τους μας άφησαν την ξεχωριστή καρτέλα με τις προτάσεις για επιδόρπιο, αρνηθήκαμε ευγενικά.
Το κρασί με το οποίο συνοδέψαμε το γεύμα μας ήταν μαλαγουζιά που από ότι μας είπαν τους το προμηθεύει ένας μικρός παραγωγός κι αν δεν κάνω λάθος είναι βιολογικό (ότι κι αν σημαίνει στις μέρες μας αυτό…). Ήταν εξαιρετικό και σε αρώματα και σε γεύση. Αν δεν κάνω λάθος, τα 500 ml κόστισαν γύρω στα 10€. Επίσης υπερβολική τιμή για χύμα κρασί…

Μία τελευταία παρατήρηση/πρόταση. Στις εποχές που ζούμε και με την βοήθεια που μας παρέχει πλέον η τεχνολογία, δεν βλέπω τον λόγο να σηκώνουν τον πελάτη που θέλει να πληρώσει με κάρτα για να τους ακολουθήσει μέχρι τον πάγκο τους ώστε να πληκτρολογήσει εκεί το pin. Όταν στο εξωτερικό εδώ και χρόνια το 99% (για να μη πω το 100% και φανώ υπερβολικός) των συναλλαγών γίνεται με κάρτα και μάλιστα με μηχάνημα που λειτουργεί με ασύρματο τρόπο, δεν βλέπω το λόγο ένα καλώδιο να μας κάνει την ζωή πιο δύσκολη.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Δεκ
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το ανακάλυψα μέσω εκπτωτικού σάιτ, που ηθελα ένα ιταλικό για να γευματισω με την αδελφή μου, μετα απο πολυ καιρο. Αν και περνάω απο κει παρά πολυ πολυ συχνα, μου είχε διαφύγει, και δεν ξέρω γιατι. Η αληθεια ειναι οτι το όνομα του δε σε προδιαθέτει για ιταλική κουζίνα, ο χωρος ειναι εντελώς διαφορετικός απο ένα καθαρόαιμο ιταλικό, και γενικά ειναι διαφορετικο. Θα το χαρακτήριζα ως ένα μαγαζι με ιδιαίτερη ταυτότητα.

Βρέθηκα στο Κολωνακι και στο Mohnblumchen, έπειτα απο μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στα μαγαζια, και ηθελα να γευτώ ιταλικό φαγητο, χωρις να μου φύγει μια περιουσία, και χωρις να μείνω πολυ ωρα, γιατι λόγω των ημερών, είχα πολλές υποχρεώσεις, και το 24ωρο φάνταζε μικρό.

Βρίσκεται ακριβως πάνω στην πλατεία Δεξαμενής, βγαίνοντας απο τη Σπευσίππου, και κάνοντας αναγκαστικά δεξιά στην ανηφόρα, η μια πλευρα σε κατευθύνει προς την Ηρακλείτου, και η άλλη γωνια ειναι το ιταλικό.

Όμορφος χωρος, προσεγμένος, σε βιομηχανικό στυλ ναι μεν, φινετσάτος αρκετα, δε. Τα τραπέζια ξύλινα και βαριά, σκοπίμως φαγωμένα, και οι καρέκλες σαν τις σχολικές, οπως ειναι τα θρανία. Η αληθεια ειναι οτι όταν τις είδα, με πήγαν πολλα πολλα χρονια πίσω.... Για όσα τραπέζια ομως ακουμπούν στον τοιχο, οι καρέκλες ειναι σαν καθίσματα αυτοκινήτου, που μου άρεσαν πιο πολυ γιατι ήταν κλάσης πιο αναπαυτικά!! Ένεκα οτι η αδελφή εχει γεννήσει πρόσφατα, μαντέψτε ποιος χάρηκε πιο πολυ αυτα τα καθίσματα!!!

Το μαγαζι ειναι σε διαφορα επίπεδα, τα τραπέζια σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους, που προάγουν την ιδιωτικότητα, και οι προθήκες στους τοίχους με διαφορα κρασιά, συνηγορούν σε ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Τα μεγάλα παράθυρα έχουν θέα ακριβως πάνω στη Σπευσίππου, ενώ ο εξωτερικός χωρος, προσεγμένος ιδιαίτερα, θα ειναι καλος προφανώς όταν το επιτρεψει ο καιρός.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει πίτσες, ζυμαρικά, ριζότο, 4-5 σαλάτες, και μερικά ενδιαφέροντα ορεκτικά. Λόγω περιορισμένου χρόνου, δεν παραγγειλαμε πολλα, γιατι δε θα τα τρώγαμε, ετσι δυο άτομα πηραμε μια σαλάτα πράσινη, με ανάμεικτα λαχανικά, με σος μπαλσαμικου, γευστική, δροσερή και ικανοποιητική για δυο άτομα.

Στην αρχή μας προσέφεραν για καλωσόρισμα κριτσινακια με ένα ωραίο ντιπ, μου διαφεύγει η γευση, αλλα με ενθουσίασε. Μας έφεραν αμέσως εμφιαλωμένο νερό, αλλα ζητήσαμε ευγενικά νερό βρύσης, και μας το άλλαξαν. Αυτο το θέμα με το νερό στην Ελλαδα, δε θα το καταλάβω ποτε. Θα ηθελα να έχω εγώ την απόλυτη επιλογή και οχι ο εκάστοτε καταστηματάρχης.

Για κυριως δοκιμάσαμε ταλιατέλες με σάλτσα ραγού, πολυ ωραια βρασμένες, πολυ γευστικές, αλλα κατι σχετικά συνηθισμένο. Η μερίδα μεσαίου μεγέθους, δηλαδή για μένα μια χαρα, αλλα για κάποιον άλλον, μπορει να του φανεί σχετικά μικρή.

Δοκιμάσαμε επισης ζυμαρικά, σαν βίδες, λιγο διαφορετικά απο τα συνηθισμένα, με κολοκύθι, πέστο, ντομάτα και βασιλικό. Τα ζυμαρικά πολυ σωστά βρασμένα, τοσο ´οσο πρεπει, και τα υλικα δεμένα μεταξύ τους, διατηρώντας το καθένα τη γευση του. Εντύπωση μου έκανε οτι το βασιλικό, τον καταλάβαινες στην κατάποση.

Ήπιαμε απο ένα ποτήρι κοκκινο κρασι, φρουτώδες, Syrah, απο το κτήμα Χελώνα, δεν το ηξερα, αλλα μου άρεσε πολυ.

Η εξυπηρέτηση ευγενική, χαμογελαστή, χωρις κατι το πολυ φοβερό, στους χρόνους σωστή, αλλα εκείνη την ωρα το μαγαζι ήταν ήσυχο.

Γενικά, μπορω να πω οτι αποκόμισα θετική εμπειρια, θα ξαναπηγαινα, γιατι θα ηθελα να δοκιμάσω και κάποια αλλα πιάτα, αλλα και κάποια ορεκτικά. Αν βρίσκεστε στην περιοχή και θέλετε να κανετε στάση για ένα γεύμα, το συστηνω. Το value for money, δεν ειναι απαγορευτικό, και να αναφέρω επισης οτι καθημερινές εχει έκπτωση 20%, το οποίο το κανει αυτομάτως ακομα πιο προσιτό. Δοκιμάστε το, νομιζω αξιζει.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Απρ
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

To συγκεκριμένο bar-restaurant κυρίως όμως restaurant θα έλεγα κατά την γνώμη μου αποτελεί τον ξεκάθαρο νικητή στα εστιατόρια με ιταλική κουζίνα στο ευρύτερο κέντρο.

Θα ξεκινήσω από τον χώρο που αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης.. διακόσμηση υψηλής αισθητικής με industrial στοιχεία και τρομερή λεπτομέρεια..
Όσον αφορά το φαγητό -που μας ενδιαφέρει και πιο πολύ -. Φινες γεύσεις, ελαφριά φαγητά σε κλασσική και συνάμα αυθεντική απόδοση. Οι μερίδες του είναι
απόλυτα λογικές και οι τιμές δίκαιες και συγκρατημένες.

Στις δύο επισκέψεις μου όσο για lunch όσο και για dinner αυτά που ξεχώρισα είναι τα παρακάτω..
Στις σαλάτες αυτή με το roastbeef κ ακολούθως εκείνη με τον σολωμο.. επίσης οι φοκατσιες με το υπέροχο προσουτο -ομοιο του οποίου δεν έχω συναντήσει όσο σε ποιότητα όσο κ σε γεύση - αξίζουν πραγματικά μια δοκιμή..
Η pizza είναι κλασσική ιταλική pizza με λεπτή ζύμη...

Και θα πρότεινα αυτή με την μπρεζαολα..
Ο απόλυτος νικητής όμως είναι η ταλιατα του.. νοστιμοτατο κρέας και εξαιρετικά μαγειρεμένο..

Το service χαίρει βελτίωσης και ταπεινή μου γνώμη είναι πως ένας τέτοιος χώρος χρειάζεται ένα τόνο ζωντάνιας ώστε και το μπαρ να δέσει καλύτερα με την όλη ατμόσφαιρα..
Θα το ξαναεπισκεφτω σίγουρα κ αρκετές φορές μάλιστα!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια