Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ποικιλία από λουκάνικα, Bretzel,εναλασσόμενο μενού από γερμανικές και γαλλικές λιχουδιές

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

26 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Τα καλά φαγάδικα τα επισκεπτόμαστε συχνά και καμιά φορά ξαναγράφουμε γι’ αυτά κριτικές, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ανάμεσα στα χιλιάδες που ανοιγοκλείνουν συνεχώς. Ανάμεσά τους το PETRA’S (P) -στην οδό Φειδίου, που λειτουργεί πλέον 6 χρόνια, και βρίσκεται πίσω απ’ τα Rex & Titania, στο κέντρο της Πρωτεύουσας- παραμένει απ’ τους πιο αξιόπιστους χώρους εστίασης, και η ιδιοκτήτριά του ορθά το αποκαλεί ‘gourmet on the road’!

Ξανάγραψα για το P προ διετίας και από τότε το έχω επισκεφθεί 3-4 φορές, ξέροντας ότι θα φάω εκλεκτό ευρωπαϊκό και δη γερμανικό φαγητό σε πολύ καλές τιμές. Η Βαυαρή Πέτρα, που βρίσκεται στη χώρα μας κάποιες δεκαετίες και έχει ήδη φτιάξει εδώ την οικογένειά της, το λειτουργεί μόνο τις καθημερινές, Δευτέρα με Παρασκευή, τα μεσημέρια από 13.00 μέχρι 19.00, ενώ τα Σ/Κ χαλαρώνει οικογενειακά. Την βοηθούν πάντα στην κουζίνα και το σερβίρισμα οι φίλες της Θέα και Luda.

Ο μικροσκοπικός αυτός χώρος διαθέτει μέσα και έξω δύο επιμήκεις πάγκους και 4-5 μεταλλικά τραπεζάκια, για καμιά 30αριά τυχερούς θαμώνες, που θαυμάζουν την Πέτρα στην ανοιχτή κουζίνα, όπου και πραγματοποιεί τα μαγειρικά της θαύματα.

Το καθημερινό μενού και τα εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας δεν ξεπερνούν τα 10, γεγονός που σημαίνει ότι στον συγκεκριμένο χώρο έρχεσαι ξέροντας περίπου τι θα φας. Έτσι σήμερα, Παρασκευή 26/7 που το επισκέφθηκα με ένα φίλο μου, αργά το μεσημέρι, γύρω στις 16.00, το μισογεμάτο μαγαζί είχε τα εξής πιάτα ημέρας.

Φιλέτο φρέσκου σολομού με άνηθο και πατάτες (15 €), χοιρινή μπριζόλα με ντοματίνια και μπαλσάμικο (8.50 €), κρέπες φούρνου με ανθότυρο (7 €) και σαλάτα με φακές, παντζάρια και blue cheese (6.50 €).

Φυσικά, το καθημερινό μενού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κλασικό γκορντόν μπλου, στα 9.30 €, το σνίτσελ, στα 8.30 € τις κλασικές πατάτες Πέτρας, στα 4.50 €, πατατοσαλάτα, στα 3.90 €, και πράσινη σαλάτα (3 € η μικρή και 5.50 € η μεγάλη).

Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στο κατακαλόκαιρο, όπου οι εναπομείναντες στο Κλεινόν Άστυ τρώνε πιο ελαφρά, ενώ απ’ το φθινόπωρο η κουζίνα της Πέτρας εμπλουτίζεται με τα γνωστά καλούδια της, όπως τις διάφορες βελουτέ σούπες, καθώς και το σήμα κατατεθέν της, που είναι το χοιρινό κότσι με δαμάσκηνα και πουρέ, κ. λπ.

Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε τα εξής:

• Αρχικά ήρθε δίσκος με φέτες ψωμιού σικάλεως και τριγωνικές λευκές πίτες, που δεν χρεώνεται, καθώς και κρύο νερό φυσικά βρύσης!

• Μοιραστήκαμε απ’ τα πιάτα ημέρας την εκλεκτή και χορταστική της κρέπα στον φούρνο, που περιείχε ανθότυρο, ντοματίνια και κόκκινες πιπεριές. Τιμή 7 €.

• Εγώ πήρα ένα σνίτσελ από κοτόπουλο, που ήταν καλοψημένο χοντρό φιλέτο κοτόπουλου, και συνοδεύονταν από εκλεκτό πουρέ. Τέλεια μερίδα, γερμανικών προδιαγραφών, στα 8.30 €.

• Ο φίλος μου δοκίμασε το κλασικό γερμανικό χοιρινό γκορντόν μπλου, με ζαμπόν και τυρί. Επίσης εκλεκτή μερίδα, στην τιμή των 9.30 €.

• Ήπιαμε μια μοναστηριακή μπύρα Augustiner Weiss, 5.4 βαθμών οινοπνεύματος. Η βαυαρική μπύρα αυτή έχει παράδοση 7 αιώνων, και μια μοναδική φρουτώδη επίγευση με νότες γαρύφαλλου, πιπεριού και μπανάνας! Η τιμή στα 5.50 €, κρίνεται λογική, αφού στις κάβες στοιχίζει τουλάχιστον 3.50 € η φιάλη!

Πλήρωσα 30.10 €, δηλαδή κατηγορία 10/16 € το άτομο, ποσό λογικότατο για την όλη εμπειρία μας στο PETRA’S, το γκουρμέ αυτό στέκι του αθηναϊκού μας κέντρου!

Θεωρώ ότι πρόκειται για μια μοναδικά φιλόξενη και ήσυχη γωνιά, ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Ομόνοια, που αξίζει τα λεφτά της, αφού η Πέτρα είναι σε όλα αψεγάδιαστη και επιδεικνύει έναν υποδειγματικό επαγγελματισμό.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε αυτή τη βαυαρική μικρή όαση της Αθήνας μας, συνδυάζοντάς την ίσως με δουλειές, υποχρεώσεις και λοιπά ραντεβού σας!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.