ΙΩΛΚΟΣ

Τσιπουράδικα - Ουζερί

  Ζέππου 15, Γλυφάδα [Χάρτης]
  211 4111819

Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Δεκ
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Στο τσιπουράδικο Ιωλκός πήγαμε την Τετάρτη 23/12 αργά το μεσημέρι επιλέγοντάς το για επαγγελματικό δείπνο 6 ατόμων.

Το τσιπουράδικο βρίσκεται στην οδό Ζέππου στη Γλυφάδα, αρκετά κοντά στην έξοδο της Ζέππου προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης
Στα συν του εστιατορίου η άνετη πρόσβαση τόσο από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης όσο και από την παραλιακή (Ποσειδώνος) καθώς και η ευκολία εξεύρεσης χώρου στάθμευσης στα γύρω στενά καθώς και στην οδό Ζέππου που είναι φαρδύς και άνετος δρόμος

Ο χώρος το τσιπουράδικου είναι απλός, ανετος με αρκετή απόσταση των τραπεζιών μεταξύ τους, φωτεινός και καθαρός
Στην ουσία βέβαια το κατάστημα αναπτύσσεται στην κλειστή πρασιά του ακινήτου, η οποία έχει μεταμορφωθεί σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, λιτά διακοσμημένο και απαλλαγμένο από μυρωδιές

Η κουζίνα είναι ανοικτού τύπου και το κατάστημα είναι γωνιακό, δύσκολα δε περνά απαρατήρητο από τον περαστικό
Οι τουαλέτες βρίσκονται στο υπόγειο και είναι προσβάσιμες με σχετική σκάλα στο εσωτερικό του καταστήματος.
Ψυχή του καταστήματος ο ιδιοκτήτης του ο Κος Αλέξης, πολύ κοινωνικός με όλους τους πελάτες όπου προσπαθεί πραγματικά να γίνει πολύ οικείος μαζί τους, να τους εξυπηρετήσει, να μάθει πώς τους φαίνεται η κουζίνα του μαγαζιού και γενικά να εξυπηρετήσει κάθε επιθυμία. Μας καλωσόρισε ο ίδιος προσωπικά και γενικά επιμελήθηκε ο ίδιος της παραγγελίας όσο και να μας ικανοποιήσει κάθε επιθυμία.

Καλωσόρισμα με τσίπουρο βολιώτικο και ορεκτικά ως standard.
Πάμπολα τα ορεκτικά για να διαλέξεις, όλα με βάση τα ψαροειδή και τα ψαρικά
Πήραμε φάβα, τσίρο, γαύρο μαρινάτο, μύδια, γαρίδες τηγανητές, γυαλιστερές, πετροσωλήνες, χταπόδι ψητό και όσον αφορά το ψάρι μας ετοίμασαν μια εξαιρετική σκορπίνα μεγάλου μεγέθους.
Ψωμί συνοδευτικό και νερό εμφιαλωμένο μας ήρθε στην αρχή, καθώς επίσης και άφθονο τσιπουρο και λευκό κρασί που ανανεώθηκε αρκετές φορές
Όλα ήταν καλομαγειρεμένα, χωρίς ιχνος λαδίλας και γενικότερα αφήνοντας ελαφριά τη γεύση στο στόμα.

Εξαιρετικό το ψήσιμο της σκορπίνας, ίσως από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει σε ψαροταβέρνες, με τρόπο που το ψάρι ήταν αφρός, πολύ εύγεστο σωστά αλατισμένο και με πολύ καλή σάλτσα-λαδολέμονο
Οι γαρίδες ήταν καλοτηγανησμένες, μεσαίου μεγέθους, χωρίς ίχνος λιπαρότητας από το λάδι, ιδιαίτερα ελαφριές
Τα πρώτα ορεκτικά ήταν εξαιρετικά, απλά η μόνη μου παρατήρηση είναι ότι οι ποσότητες ήταν σχετικά μικρές και αναλογούσε μικρή ποσότητα σε κάθε συμμετέχοντα
Η εξυπηρέτηση πολύ καλή αλλά δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός γιατι στο κατάστημα υπήρχαν άλλες δύο παρέες οπότε δεν βίωσα την εξυπηρέτηση σε συνθήκες πληρότητας του μαγαζιού. (Συνιστάται η κράτηση για μέρες και ώρες αιχμής γιατί μέτρησα περί τα 12 τραπέζια στον κυρίως χώρο του τσιπουράδικου δυναμικότητας 5-6 ατόμων έκαστο)
Οσον αφορά το χώρο θα ήθελα να επισημανω ότι έλειπε κατά τη γνώμη μου κάποιου είδους μουσική για να κάνει πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα και να αναβαθμίσει την ατμόσφαιρα του χωρου σε άλλο επίπεδο

Σύνολο λογαριασμού λίγο πάνω από τα 200 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με περίπου 35 ευρώ το άτομο, που για τα είδη που πήραμε, την ποιότητα και τη φρεσκάδα, όπως και για το κυρίως ψάρι διόλου ευκαταφρόνητου μεγέθους για 6 άτομα κρίνονται πολύ ικανοποιητικά, δίνοντας 3 ντοματούλες στη σχετική κατηγορία του vfm

Οι εντυπώσεις απ όλους μας ήταν πολύ καλές και γενικά θεωρώ το τσιπουράδικο ως μια από τις πολύ καλές επιλογές των νοτίων προαστίων, σε μια εύκολα προσβάσιμη περιοχή, απόκεντρη, μακριά από την πληθώρα των καταστημάτων εστίασης του κέντρου της Γλυφάδας, με πολύ καλή όμως ποιότητα και ευγενέστατη και άμεση εξυπηρέτηση
Θα το ξαναεπισκεφθώ στα σίγουρα για να δοκιμάσω και τους λοιπούς μεζέδες που δεν κατάφερα κατά την επίσκεψή μου αυτή

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Μάρ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Δυστυχώς επισκεφτήκαμε το τσιπουράδικο αυτό εχθές Καθαρή Δευτέρα 14/3, οπότε να προειδοποιήσω ότι η κριτική μου μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τη συνήθη εμπειρία αν πάει κάποιος άλλη μέρα χωρίς να επικρατεί ο χθεσινός χαμός.

ΣΥΝ:
- Όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν τέλεια μαγειρεμένα και νοστιμότατα. Πήραμε κυδώνια, μύδια, μυδοπίλαφο, φάβα με χταποδάκι (πολύ ωραίος και πρωτότυπος συνδυασμός), πουγκάκια με γέμιση θαλασσινά (έλιωναν στο στόμα), καλαμάρι γεμιστό (καταπληκτικό), σαρδέλα ψητή και κρασάκι χύμα. Τη λαγάνα την είχαν στα 3,50 ευρώ το καλαθάκι.

- Πάνω στο τραπέζι υπήρχε λόγω της ημέρας εξαιρετικός χαλβάς. Στο τέλος μάς κέρασαν και σκαλτσουνάκια.

- Πάνω στο τραπέζι υπήρχε ήδη μεγάλη κανάτα με νερό βρύσης με άπειρα παγάκια.

- Ο χώρος πρέπει να έχει πολύ καλό εξαερισμό, αφού ούτε φαγητίλα ούτε τσιγαρίλα μυρίζαμε φεύγοντας.

- Το προσωπικό πολύ ευγενικό, γρήγορο και εξυπηρετικό.

ΜΕΙΟΝ:
- Δυστυχώς, τις τέλειες γεύσεις των φαγητών που δοκιμάσαμε, καθώς και το όμορφο περιβάλλον, τα χάλασε το γεγονός ότι υπήρχαν διπλάσια τραπέζια από όσα χωρούσε ο χώρος. Μου θύμισε χοροεσπερίδα σε μπουζουξίδικο πριν 30 χρόνια! Ούτε οι σερβιτόροι δε μπορούσαν να περάσουν ανάμεσα για να σερβίρουν! Λόγω των πολλών κρατήσεων, είχαν βάλει τραπέζια και σε χώρο που κανονικά δε θα καθόσουν χειμώνα, δηλαδή καλυμμένο με εκείνο το διάφανο πλαστικό όπου έμπαζε από 2 μεριές (και ειδικά εχθές έκανε και ψοφόκρυο και έβρεχε). Μετά από παρακλήσεις μας, έκλεισαν με ένα όρθιο.. τραπέζι το ένα σημείο που έμπαζε.

- Ο ιδιοκτήτης κερνούσε τσίπουρο μόνο τις.. μεγάλες παρέες (εμείς ημασταν 3 άτομα, τι να γίνει! ).

- Παραγγείλαμε 1 αχινοσαλάτα προς 12,50 ευρώ και μας ήρθε ένα μπωλάκι διαμέτρου 7 εκ. μάξιμουμ (από αυτά που συνήθως σερβίρουν τα ντιπ, με κομματάκια (φρεσκότατου) αχινού στο ζουμί του. Γιατί περιγράφεται ως σαλάτα δεν το καταλάβαμε. Οι υπόλοιπες μερίδες ήταν σε επαρκή ποσότητα πάντως.

- Όταν ζητήσαμε να μας γεμίσουν την κανάτα μας με νερό, ο σερβιτόρος μάς τη γέμισε με χλιαρό νερό! Όχι θερμοκρασίας δωματίου - ΧΛΙΑΡΟ!

- Από τα ηχεία ακουγόταν - όχι δυνατά - μουσική μάλλον από ραδιόφωνο, καθώς τη μία έπαιζαν ελληνικά, την άλλη ξένα. Με λίγα λόγια, ό, τι να'ναι.

- Χωρίς να φάμε ψάρι ή γαρίδες/καραβίδες, πληρώσαμε..40 ευρώ το άτομο με το χύμα κρασί! Οι τιμές ήταν κατά τουλάχιστον 40% αυξημένες από ότι πριν 1 εβδομάδα από την ημέρα που πήγαμε εμείς. Μάλιστα, είχαν σβήσει τις παλιές με ακαλαίσθητο.. μπλάνκο στον κατάλογο.

- Ζητήσαμε 3 φορές το λογαριασμό τον οποίο λάβαμε μετά από 15-20 λεπτά.

Κύριοι ιδιοκτήτες, όταν έχετε τόσο νόστιμα και φρέσκα μεζεκλίκια και τόσο ικανό μάγειρα, και προσπαθείτε να πιάσετε/κρατήσετε πελατεία στη.. Γλυφάδα, θα πρέπει να διατηρείτε ένα επίπεδο service ΟΛΕΣ τις ημέρες. Εκεί φαίνεται η ικανότητα και ο επαγγελματισμός, όχι όταν έχετε να σερβίρετε 2-3 τραπέζια τις καθημερινές. Αν δε χωράει ο κόσμος, είναι απλό: ΜΗΝ κάνετε τόσες πολλές κρατήσεις. Μην προσπαθείτε να κάνετε την αρπαχτή σας στις μεγάλες αργίες.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Σεπ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Μόλις επιστρέψαμε από μια βραδινή έξοδο στο Ιωλκος. Η αληθεια είναι ότι μας ειχε κινήσει την περιέργεια, αφου περνώντας από τη Ζεππου παντα βλέπαμε κοσμοσυρροή. Ετσι αποφασίσαμε να παμε σήμερα, κατά τις 21¨30, χωρις κράτηση.

Ωραιο περιβάλλον, άνετο παρκινγκ και πολύ ζεστος ο Κυριος Αλέξης ( ιδιοκτητης), η τουλάχιστον ετσι έδειχνε μεχρι να κατσουμε στο μαγαζι του. Το μαγαζι ήταν γεματο και ο Κυριος Αλεξης πολύ φιλικος, μας βοηθησε να κατσουμε σε ένα τραπεζακι που εβαλε εκεινη την ώρα στην ακρη του πεζοδρομειου, για να μη περιμένουμε. Επειδή τη ψιλιαστηκα ειπα στο σερβιροτο " Επειδή ειμαστε ακρη και δε μας βλέπετε μη μας ξεχασετε". Ε τελικα μας ξεχασαν!!!!!

Περιμεναμε 15 λεπτα να μας φερουν ένα καταλογο, και αλλα 20 για να φερουν τα ποτα. Δε συζητω για το φαι.... εκανε 35 λεπτα να ερθει μια φετα ψητη και ένα καλαμάρι και αλλα 20 λεπτα για να ερθουν οι πατατες, το καλαμάρι στη σχάρα και ο τηγανιτος γαυρος. Συνολο 55 λεπτα για να φαμε. Τραγικο, αφου αλλα τραπεζια τα εξυπηρετούσαν αμεσα. Το ούζο το πιναμε χωρις παγο, αφου κανενας σερβιτόρος δεν ερχοταν να μας ρωτησει αν θελουμε κατι.

Όταν καποιος σερβιτόρος μας ειδε ξεχασμένους στη γωνια με αδεια πιατα στο τραπεζι μας λυπηθηκε και ειπε " Μα καλα κανενας δεν σας εξυπηρετει". Και του απαντω " Ναι δυστυχως... Αν μπορεις πες το και στη διεύθυνση. Ερχεται μια κυρια προφανως της διευθυνσης με υφακι και μας λεει α Συγγνωμη και είχαμε πολύ κοσμο και Α και Ου... Ο αρραβωνιαστικος μου της ειπε δε πειραζει, αλλα εγω δε μιλουσα οποτε η κυρια με υφακι και ειρωνεια μου ειπε " Α εσεις Κυρια διαφωνείτε.... Μας κρατατε μουτρα!!!!! Τραγικο..... επρεπε να είχαμε σηκωθεί να φυγουμε αλλα δεν ηθελα να φερω σε δυσκολη θεση τον πατερα μου που είχαμε βγαλει να του κανουμε το τραπεζι.

Περα από ειρωνεια μας κερασαν ένα απαισιο οινομελο και καρπούζι. Σημειωση ότι σε αλλα τραπεζια ο ιδιοκτητης τα κερνουσα γιαουρτι με μελι και γλυκο του κουταλιου Φεύγοντας δεν μας ειπαν ουτε γεια οι ιδιοκτήτες παραμονο ενας σερβιτόρος.

Τωρα περι φαγητού, πηραμε

Φετα ψητη (όχι κατι το ιδιαίτερο ηταν κρυα)
καλαμαράκια ( ωραια, μαλακα, εγω τα προτιμω τραγανα)
πατατες ( φρεσκες καλες)
γαυρος τηγανιτος ( ηταν καλος )
καλαμαρι σχαρας ( πολύ καλο ) 30 ευρω το κιλο.
Απαλαρινα

Συνολο 50,50 ευρω. Δε θα ξαναπηγαινα λογω διεύθυνσης, service αλλα και φαγητού. Τωρα που σας γραφω ειμαστε ολοι σπιτι με σοδες....

Υ. Π: Αγανακτησα τοσο πολύ που είναι η πρωτη φορα που γραφω κριτική.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Οκτ
21
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το Βολιώτικο Διαμαντάκι των Νοτίων Προαστίων... Έτσι θα χαρακτήριζα εγώ το Τσιπουράδικο "Ιωλκός". Το τσιπουράδικο βρίσκεται στο απόκεντρο μέρος της Γλυφάδας εκεί που όλα ξεφεύγουν από την βαβούρα και την πολυκοσμία του Κέντρου της. Η πρόσβαση είναι λίγο περίπλοκη καθώς ο δρόμος που βρίσκεται έχει μόνο άνοδο προς την Βουλιαγμένης, έτσι για να φτάσει κανείς θα πρέπει ή να μπεί στο κέντρο και να πάρει την άνοδο ή να στρίψει πιο πριν από κάποιο άλλο στενό.

Η επίσκεψη έγινε Πέμπτη βράδυ (Γιατί τα Σάββατα που έχω περάσει κάποιες φορές γίνεται χαμός), δύο άτομα παρκάροντας σχετικά εύκολα αποφασίσαμε να πιούμε τσίπουρα.

Με το που μπήκαμε στο τσιπουράδικο, μας καλοδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του ο Κος Αλέξης απόσο άκουσα το όνομα του από τα άλλα τραπέζια που τον ήξεραν με το μικρό του. Πρώτη φορά μας υποδέχτηκαν τόσο ζεστά και καλοσυνάτα.

Ο χώρος ζεστός, διακοσμημένος με απλότητα και μεράκι έχοντας μία μυρωδιά από Παγασητικό. Πίσω από κάθε τραπέζι υπήρχε κρεμασμένο σε ζαρτινιερούλα αλατοπίπερο και πάνω στο τραπέζι λαδάκι με ξύδι. Συνάμα με εμάς υπήρχαν ακόμα 3-4 παρέες.

Επιλέξαμε ένα τραπέζι για δύο και ευθύς αμέσως ο ιδιοκτήτης έσπευσε να μας γνωρίσει ρωτώντας μας την καταγωγή μας και πώς γνωρίσαμε το μαγαζί καθώς και μας τόνισε ότι το Τσίπουρο είναι καθαρά Βολιώτικο από δικό του προμηθευτή. Πριν την παραγγελία προηγήθηκε καλωσόρισμα με 750 ml τσίπουρο το οποίο συνοδεύεται με τέσσερα μικρά πιατάκια μεζέδων οι οποίοι είναι διαφορετικοί κάθε φορά (το συγκεκριμένο πακέτο δίνεται στα 3 Ευρώ που στην ουσία πληρώνεις μόνο το τσίπουρο).

Τα δικά μας ήταν γαύρος μαρινάτος, τσίρος, ψωμάκια με καβουροσαλάτα και ψωμάκια με τυροκαυτερή η οποία είχε και πιπεριά Φλωρίνης. Και τα τέσσερα νοστιμότατα. Το τσίπουρο πολύ καλό, καθαρό και δεν μας πείραξε ούτε μας ζάλισε. Προχωρήσαμε στα κυρίως, ο ιδιοκτήτης ήρθε ο ίδιος και κάθισε στο τραπέζι μας να μας πάρει παραγγελία με το τεφτέρι του (Σπάνιο κατά την γνώμη μου ενώ έχει δύο σερβιτόρους).

Η παραγγελία μας ήταν:

-Μία μερίδα κεφτεδάκια με πατάτες (Πρώτη φορά τόσο ωραία και αφράτα κεφτεδάκια τα οποία τα έτρωγες σαν ποπ κόρν), η πιατέλα είχε γύρω στα 6 κεφτεδάκια συνοδευόμενα με πατάτες.

- Μία φέτα τυλιχτή με μέλι και σουσάμι λευκό και μαύρο, αρκετή και τέλεια σε γεύση

- Μία μερίδα παστουρμαδοπιτάκια τα οποία ήταν σε ρολάκια, πάρα πολύ καλά λιώνανε με το τυράκι τους και μια χαρά και η μερίδα.

-Μια μερίδα Αρμένικο Μπουγιουρντί το οποίο φτιάχτηκε σαν Σπέσιαλ πιάτο την μέρα εκείνη. Ήταν μια πήλινη γαβαθούλα με σουτζούκι, παστουρμά, σάλτσα ντομάτα, πιπεριές και τυριά. Το καλύτερο της βραδιάς και το πιο νόστιμο.

Ο ιδιοκτήτης επίσης σε αντίθεση με μερικούς μερικούς της περιοχής, παρέδωσε μαθήματα τιμιότητας και συμπεριφοράς όταν ο φίλος μου πήγε να παραγγείλει πατάτες με τα υπόλοιπα πιάτα τον απέτρεψε μιας που είχαν μέσα τα κεφτεδάκια που ήδη είχαμε παραγγείλει. Συγχαρητήρια τέτοιοι ιδιοκτήτες αξίζει να έχουν εστιατόρια και ο κόσμος να τους στηρίζει. Επιπλέον στον κατάλογο που κάθε μέρα έχει κάτι το διαφορετικό υπήρχαν και άλλα εκλεκτά πιάτα όπως φαγκρί, αρκετή ποικιλία ψαρικών, μυδια, χταποδοκεφτέδες κ. α.

Ο σερβιτόρος είχε συνέχεια την προσοχή του στα τραπέζια και τόσο αυτός όσο και ο ιδιοκτήτης μας ρώτησαν πολλές φορές αν ευχαριστηθήκαμε και άν μας άρεσαν τα πιάτα.

Αφού απολαύσαμε το γεύμα μας και το τσίπουρο μας είχε τελειώσει ο ιδιοκτήτης βγήκε με μια κανατούλα και κέρασε μια γύρα εμάς και άλλα τραπέζια άλλο ένα τσιπουράκι στο ποτήρι μας.

Το μόνο μειονέκτημα που βρήκα είναι το μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό το οποίο ποτέ δεν μου αρέσει όταν δίνεταιι σε εστιατόριο.

Το γεύμα μας έκλεισε με γλυκό του κουταλιού σταφυλάκι πολύ νόστιμο καθώς και σφηνάκι οινόμελο πολύ σπάνιο για Γλυφάδα μιας που οι υπόλοιποι το παίζουν ιστορία-λογαριασμό-και καθαρίσαμε!

Ο λογαριασμός έκλεισε στα 39 Ευρώ δηλαδή 19,5 Ευρώ το άτομο γιαυτό και το 3 στο Value for money. Αλλά αν είναι να τρως πιάτα με ποιότητα στον Θεό λές χαλάλι! Θα γίνει σίγουρα απο τα στέκια μας και το προτείνω ανεπιφύλακτα ειδικά στους λάτρεις του φρέσκου ψαριού (την ώρα που φεύγαμε πιάσαμε τον σερβιτόρο να κρεμάει φρέσκα χταποδάκια στο σκοινί! ).

ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΡΟΦΙΛ: Ευγενέστατοι και τίμιοι άνθρωποι, φρεσκότατο και πεντανόστιμο φαγητό με έμφαση στην μεγάλη ποικιλία ψαρικών, καθαρό τσίπουρο, ζεστός χώρος, άψογο σέρβις, τιμή τσιμπημένη αλλά αντάξια της ποιότητας που προσφέρει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Δεκ
03
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Ο Ιωλκός δεν μας εντυπωσίασε. Πήγαμε μετά από πρόταση κοντινού προσώπου αλλά όλη η παρέα απογοητεύτηκε από τις γεύσεις αφού ο ταραμάς ήταν προς το αλμυρό όπως και ο μαρινάτος γαύρος.

Τα κύρια πιάτα που ήταν σαρδέλα παντρεμένη είχε μια παράξενη γεύση που μας έφερνε προς μπαγιατίλα και κανένας μας δεν έφαγε ούτε μια. Η κατεψυγμένη πεσκανδρίτσα μας σερβιρίστηκε σχεδόν ωμή και παρόλο που το είπαμε επέμειναν ότι έτσι μαγειρεύεται.

Παρόλο που μας έφεραν γλυκό του κουταλιού και σφηνάκι μας χρεώσαν όλα αυτά που δεν φάγαμε και φύγαμε λέγοντας ομαδικά ότι ήταν μια αποτυχία η βραδιά μας σ'αυτό το εστιατόριο. Από διάκοσμο δεν λέει πολλά όμως το προσωπικό του είναι φιλικό. Τι να πω δοκιμάστε και δείτε και μόνοι σας......

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Μάρ
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Η Ιωλκός είναι καθαρόαιμο τσιπουράδικο.

Ξεκινώντας από τον απλό αλλα ζεστό του χώρο, από τον ιδιαίτερα φιλόξενο ιδιοκτήτη και συνεχίζοντας στους νόστιμους μεζέδες βρίσκεις αυτό που θα ζήταγες για μια βραδιά σε ένα τσιπουράδικο.

Συστήνω την υπέροχη ψαρόσουπα, τους εξαιρετικούς πετροσωλήνες, τον αχινό καθώς και το λιαστό χταπόδι σε διάφορες εκτελέσεις.

Από ποτά το τσίπουρο εξαιρετικό αλλά και το χύμα κρασί πολύ καλό.
Δεν θα επεκταθώ, αλλά ότι δοκίμασα τις τρείς φορές που πήγαμε το βρήκα εξαιρετικό. Η ιδιομορφία που εχει το μενού είναι ότι κάθε φορά υπάρχει και κατι νέο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιαν
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Δεν περιμέναμε ποτέ ότι στην κοσμοπολίτικη Γλυφάδα θα βρίσκαμε ένα τσιπουράδικο τόσο φιλόξενο και νόστιμο.

Ο χώρος μικρός και πολύ συμπαθητικός με ανοιχτή κουζίνα που φαίνεται και από το δρόμο, κάτι που το κάνει πολύ φιλικό, ίσως και οικογενειακό. Η εξυπηρέτηση γρήγορη και ευγενική, ο δε ιδιοκτήτης τόσο φιλόξενος, χαμογελαστός και διακριτικός που δίνει πόντους στο μαγαζί. Τελική όμορφη πινελιά στο χώρο που σε ταξιδεύει πίσω, το μενού (με πολλούς μεζέδες και θαλασσινά πιάτα) σε τετράδιο με σκληρό εξώφυλλο και γραμμένο στο χέρι ανά σελίδα. Τέλεια σκέψη που δείχνει ανθρώπους με μεράκι που αγαπούν αυτό που κάνουν.

Όσον αφορά στο φαγητό, ήμασταν 4 άτομα που αγαπούν τα θαλασσινά και τους μεζέδες κι έτσι αποφασίσαμε να παραγγείλουμε: μια πολίτικη σαλάτα (πολύ καλή γι αυτούς που την αγαπούν με έντονη γεύση του σκόρδου), χταποδοκεφτέδες(τραγανοί και νόστιμοι), φάβα(τέλεια με αρκετό κρεμμυδάκι - σαν μους), σαρδέλα στη σχάρα(αν και το έχουμε φάει τόσες φορές, πόσο μας εξέπληξε η νοστιμιά ενός τόσο απλού πιάτου, αλλά τέλεια ψημένου) και για το τέλος άφησα τα δύο πιάτα που απλώς ήταν συγκλονιστικά, θράψαλο στη σχάρα-το πήραμε όμως σκέτο όχι γεμιστό για να γευτούμε καλύτερα τη γεύση του- και ήρθε ένα πιάτο τόσο όμορφο να το βλεπεις μέσα στην απλότητα του και τόσο νόστιμο.

Τέλος, κριθαρότο με φρέσκιες καραβίδες- ότι και να πώ γι'αυτό το πιάτο είναι λίγο, τέλεια χυλωμένο με φρέσκια ντοματούλα και δύο μεγαλούτσικες καραβίδες, σκέτη πανδαισία χρωμάτων. Να χορταίνει το μάτι πρώτα και μετά το στομαχάκι. Επίσης, πήραμε 2 μπουκαλάκια ούζο και μας φέρανε κανάτα με νερό( επιτέλους όχι εμφιαλωμένο με το έτσι θέλω). Για το τέλος μας κέρασαν γλυκό του κουταλιού, ένα στον καθένα, και οινόμελο που ήταν και το μοναδικό που μας άφησε εντελώς αδιάφορους.

Για όλα αυτά πληρώσαμε 69 ευρώ, ήτοι 17 ευρώ το άτομο που θεωρήσαμε ότι ήταν πολύ καλά για ένα μαγαζί στην κατά τ'άλλα πανάκριβη Γλυφάδα και για τόσο προσεγμένο και καλομαγειρεμένο φαγητό. Ξέχασα να αναφέρω ότι υπάρχουν και κρεατομεζέδες και φρέσκο ψάρι ανάλογα με την ημέρα. Η "Ιωλκός" είναι ένα πολύ φιλόξενο μαγαζί με καθαρές γευσεις και μια απλότητα που σε κερδίζει συνέχεια. Θα το επισκεφτούμε πολλές φορές, είμαι σίγουρη, για να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα πιάτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιούλ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Τι να πει κανεις για το συγκεκριμενο τσιπουραδικο;;;ολα τα καλα... ζεστη φιλοξενεια αψογο σερβις εξαιρετικη κουζινα τιμες ανταξιες των γευσεων...

απο τα καλυτερα τσιπουραδικα ever..... εχει γινει το στεκι πλεον και το συστηνω ανεπιφυλακτα σε οποιον δεν το εχει επισκεφτει ακομα... πολλα ευσημα για ακομα μια φορα στην κουζινα το σερβις του μαγαζιου και στην διευθυνση....

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Φεβ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μία μοναδική εμπειρία γεύσης μου έμελε να βιώσω στο Τσιπουράδικο Ιωλκός στη Γλυφάδα

Μετά από μερικά άρθρα που διάβασα για το εν λόγω μαγαζί με τις εξαιρετικές φωτογραφίες αποφάσισα να το δοκιμάσω.

Το επισκέφθηκα μία καθημερινή πριν από λίγες ημέρες, εκεί γνώρισα και τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού που με βοήθησαν στην επιλογή και στην κατανόηση των παραδοσιακών γεύσεων που εως τότε αγνοούσα.

Το Βολιώτικο τσιπουράδικο είναι μία ιδέα.. μία τελετουργία

Οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, που εγκαταστάθηκαν στο Βόλο μετά την ανταλλαγή του 1922, ήταν εκείνοι που έφεραν στην πόλη τη συνήθεια του µεζέ ο οποίος έγινε δημοφιλής ανάμεσα στους ανθρώπους που εργάζονταν στη θάλασσα και που µε το σχόλασμά τους γύρω στις 11 το πρωί ήθελαν κάτι να τσιμπήσουν και να πιουν.

Αυτό που φαντάζομαι είναι τους ανθρώπους του μόχθου να συζητούν για τα προβλήματα τους με ένα τσιπουράκι και ένα μεζέ και έτσι να βρίσκουν διέξοδο από αυτά.

Έτσι κι εμείς στην πιο σύγχρονη μορφή μας συζητήσαμε με τον Αλέξη ( τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού ) ο οποίος φιλικότατος κάθεται σε κάθε τραπέζι για να σε βοηθήσει τι θα παραγγείλεις και τι ταιριάζει με τι.

Όλα τα φαγητά στο μαγαζί φτιάχνονται με υλικά του μαγαζιού: Η τυροκαφτερή εξαιρετική με μία ιδιαίτερη γεύση, το ίδιο και η τονοσαλάτα ( τέτοια τονοσαλάτα δεν είχαμε ξαναφάει )

Ο Αλέξης μας εκμυστηρεύτηκε ότι διαλέγει αποκλειστικά και μόνο αυτός με τη γυναίκα του όλα τα υλικά από παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας!!

Δοκιμάσαμε τσιγαριστά χόρτα με αυγό, ο αποκαλούμενος μεζές των φτωχών

Η ιστορία του όπως μας είπε ο Αλέξης είναι η εξής: Οι γυναίκες του χωριού έβρισκαν χόρτα από εδώ κι από εκεί και με ένα βραστό αυγό δημιουργούσαν ένα μεζέ που θα συνοδέψει το τσίπουρο.

Δοκιμάσαμε επίσης καλαμαράκια τηγανητά…εδώ κάνουμε ένα STOP!

Δεν έχω ξαναφάει ποτέ στη ζωή μου τέτοιο καλαμαράκι τηγανητό.. ένας γόνος καλαμαριού που έλιωνε στο στόμα.. δε χρειαζόταν καν μαχαίρι για να το κόψεις!

Η μυστική συνταγή είναι η εξής που μας είπε ο Αλέξης: ” Με κάθε κόστος, σε κάθε τηγάνισμα αλλάζουμε το λάδι ”

Ε τι άλλο να ζητήσεις από εκεί και πέρα!

“Παρασυρθήκαμε” στη συνέχεια και παραγγείλαμε και μία γαριδομακαρονάδα και ένα χταπόδι ψητό. 3 άτομα και την φάγαμε δύσκολα…

Δοκιμάσαμε επίσης γυαλιστερές οι οποίες με το που τοποθετούσες το λεμόνι άρχιζαν να ” χορεύουν ” στο ρυθμό της μουσικής κι αυτές

Αυτό που ανέλυσα παραπάνω με την ιδέα του Βολιώτικου Τσιπουράδικου ήρθε κι έδεσε όταν ο Αλέξης μας σύστησε στα πλαίσια της παρέας το διπλανό τραπέζι στο οποίο καθόταν η Julie Massino.

Σα να μας ήξερε χρόνια ανταλλάξαμε κουβέντες συζητώντας για διάφορα θέματα. Τότε ένιωσα όλο το Feeling του Βολιώτικου Τσιπουράδικου.

Κάπως έτσι τελείωσε και συνάμα άρχισε το ταξίδι μας με την Ιωλκό γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθούμε αυτό το μαγαζί!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Φεβ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Επιτέλους ένα βολιώτικο τσιπουράδικο που σέβεται τον εαυτό του στην Αθήνα.

Εξαιρετικό φαγητό, ειδικά τα ψάρια και τα θαλασσινά του είναι παμφρεσκα, και μεζέδες με το τσίπουρο εξαιρετικοί. Το τσίπουρο είναι χύμα αλλά πολύ καλό και οι τιμές του αξιοπρεπέστατες ειδικά για Γλυφάδα και γι'αυτό που προσφέρει.

Ο Αλέξης -καταστηματάρχης- σε πλευρίζει και σε κάνει φίλο με το καλησπέρα και επιμελείται όλου του καταλόγου.

Ξεχωρίζω την γαριδομακαρονάδα για δύο άτομα και τη house σαλατα που είναι θαλασσινός κήπος (ναι είμαι φαν του θαλασσινου τρελα), την ιδιαίτερη ταραμοσαλάτα και την καραβιδόψυχα όταν παίζει.

Από χώρο ντάξει δε λέει πολλά αλλά it compensates σε γεύση. Εντούτοις ταιριάζει στο τσίπουρο.

Επίσης στα αβανταζ βάζω το καλό πάρκινγκ και ότι δεν έχει τσιγαρίλα.

Στις ξενέρες, ότι κλείνει σχετικά νωρίς η κουζίνα του -12-. Αλλά για εστιατόριο παλεύεται. Αυτά και καλή όρεξη, το συστεινω ανεπιφυλακτα