ΨΑΡΟΥ

Fish Restaurants

  Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, 46ο χλμ [Χάρτης]
  22910 55171

Περιγραφή
Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά δίπλα στο κύμα.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ανάβυσσος - Σαρωνίδα, Αθήνα
Ιουν
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Ο Σάουρον είναι γνωστός σε όλους. Ο Σάρων όχι. Και αυτό είναι μια μικρή αδικία. Ο Σάρων είναι ο μυθικός βασιλιάς της Τροιζήνας ο οποίος αφού έχτισε το Ναό της Αρτέμιδας αποφάσισε να το ρίξει στο κυνήγι. Κυνηγούσε λοιπόν ένα ελαφάκι το οποίο στην απόπειρά του να σωθεί μπήκε στην θάλασσα. Το κυνηγά στο νερό ο Σάρων αλλά -μη όντας και Φελπς- έσκασε. Τον ξέβρασε λίγο μετά η θάλασσα όχι βασιλέα πια αλλά πτώμα (για λεπτομέρειες αναφορικά με αυτή τη φιλοσοφική θέση οράτε Λουκιανού, Νεκρικοί Διάλογοι).

Από τότε ο κόλπος που σχηματίζει η Τροιζήνα με την Αττική (εκ του Ακτική, δηλ. η γεμάτη ακτές) λέγεται Σαρωνικός. Από τον κόλπο πήρε το όνομά της η Σαρωνίδα. Στην αρχαιότητα. Διότι στα νεώτερα χρόνια και μέχρι το 1965 η περιοχή λεγόταν Πεύκα Γιουρντά. Γιουρντά οι Τούρκοι λέγαν τα ζεστά μέρη.

Και όντως ο κόλπος της Σαρωνίδας έχει πευκάκια (κάποτε είχε και βουνό με πεύκα αλλά η «ανάπτυξη» έχει τίμημα) και προστατευμένος από τους ανέμους λόγω των λόφων έχει πάντα ήπιο ή και ζεστό καιρό. Είναι αυτό που λέμε στην λόγια διάλεκτο «γούπατο» (να πούμε ότι ο γούγλης το δίνει ως 'σπίτι'). Στα σύγχρονα χρόνια ήταν τοποθεσία και όχι χωριό ή οικισμός, ήταν δηλαδή ακατοίκητη. Από τα τέλη της τουρκοκρατίας (19ος αι και μετά) τσελιγκάδες Σαρακατσαναίοι από τη Ρούμελη (οι Γαλάνηδες) διαχειμάζουν στην περιοχή καθώς τα θερινά μαντριά τους είναι στην Πάρνηθα στη Μόλα. Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους η περιοχή –σχεδόν καθολοκληρία- περνά με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στον Μάρκελο, Αιγινήτη τσιφλικά. Λεπτομέρειες δεν θα πω αλλά λέγεται ότι ακόμα υπάρχουν δικαστικές διενέξεις μεταξύ δημοσίου και κληρονόμων. Αυτά για να μην ξέρουμε μόνο τι τρώμε αλλά και που.

Η Σαρωνίδα λοιπόν, παραθεριστικό κέντρο για δεκαετίες, εκτός από σουβλάκι, έπασχε στο θέμα της εστίασης. Μία από τις λύσεις στο θεματάκι αυτό είναι η Ψαρού. Η Ψαρού (ο τίτλος είναι για να νιώθεις και λίγο μυκονιάτικο μεγαλείο στα 40 χλμ από την Ομόνοια) είναι ένα ψαρομεζεδοπωλείο-ουζερί. Έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα και ένα μεγάλο μειονέκτημα. Ας ξεκινήσουμε από τα αρνητικά για να κλείσουμε με τα θετικά.

Ο χώρος είναι σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα θερινός. Είναι ο μεγάλος υπαίθριος χώρος (και το μικρό ισόγειο) μιας παραθεριστικής πολυκατοικίας. Κάτω τσιμέντο. Very τσιμέντο. Σκιά κάνουν κάτι τεράστιες μαύρες-ανθρακί ομπρέλες. Το μαγαζί δεν έχει χωροταξική πρόσβαση στη θάλασσα καθώς είναι από την μέσα μεριά του δρόμου. Μόνο οπτική. Έχει κάτι παρτεράκια και κάτι (ελάχιστες) γλαστρούλες. Σε γενικές γραμμές αν δεν πας βράδυ πας μέχρι τέλη Μάη-αρχές Ιούνη διότι μετά σου βγάζει μια αποπνικτική ζέστη. Είπαμε τα Πεύκα φύγαν το Γιουρντά έμεινε. Κατά τα λοιπά ακολουθεί τον τρόπο της νεοταβέρνας με φροντισμένα έπιπλα καφενείου, ζωηρά γαλάζια χρώματα, ξύλινα διαχωριστικά μεταξύ των τραπεζιών κτλ.

Στα θετικά του είναι σίγουρα η γεύση. Το Σάββατο, μετά από την παρθενική για φέτος βουτιά, τσιμπήσαμε τα κάτωθι:

- Μύδια αχνιστά τα οποία τιτλοφορούνταν ως μύδια με κρασί. Είναι το κλασικό πιάτο που θα βρεις σχεδόν σε όλα τα αντίστοιχα μέρη. Εκτέλεση τυπική. Η διαφορά; Τα καλλίτερα μύδια που έχεις φάει ποτέ. Αυτά καθεαυτά σαν πρώτη ύλη εννοώ. Μεγάλα, τριζάτα και ψωμωμένα. Στα 6,90.

- Μελιτζανοσαλάτα. Από τις πολύ καλές. Με κομματάκια αρπαγμένης φλούδας για να δεις από πού έρχεται η καπνιστή γεύση. Με λίγο καρεδάκι πιπεριάς για το ντεκόρ. Προσωπικά θα επιθυμούσε παραπάνω αλλά αυτό είναι υποκειμενισμός. Θρη φίφτυ.

- Καλαμαράκι γόνος κατεψυγμένο αλλά σαφώς εξηγημένο. Πολύ καλή πρώτη ύλη. Καλή εκτέλεση. Για να φτάσει την αριστεία ήθελε λίγο πιο τραγανό αποτέλεσμα. Επτά ευρώ και είκοσι λεπτά.

- Παριανό λαδοβρόχι. King of the bongo και μην το χάσετε. Άλλο ένας ντάκος ξεραΐλα με ολίγη από ντομάτα κι άλλο αυτό το όμορφο κριθαροκούλουρο που είχε τουλάχιστον δυο υπέροχες και μεγάλες ντομάτες τριμμένες και όχι καρεδάκι (να ξαναπώ για την έμφαση ότι η ντομάτα ήτο σαρωτική) με λίγο κάππαρη, λίγη ελιά, και –συμπαθάτε με δεν συγκράτησα αλλά- νομίζω ξινομυζήθρα βγαλμένη σε μπάλα με το κουτάλι του παγωτού. Ήτο ένα μικρό καλλιτέχνημα. Αισθητικά και γευστικά. 6,40 και μπράβο του.

- Ψωμάκι 2Χ0,80=1,60. Καλό και τίμιο αλλά ήταν πιο ακριβό από ότι είναι μια φρατζόλα.

- Ουζάκι χιώτικο Απαλαρίνα (από τα αγαπημένα μου αλλά ίσως είναι και too much info αυτό) στα 8,30. Αν ήταν λίγο πιο ακριβό θα συνέφερε να πας στη Χίο να το πιεις.

- Νεράκι βρύσης μετά από ερώτημα του service («βρύσης ή εμφιαλωμένο;» με το που κάτσαμε και άριστα 10 για την ερώτηση).

- Κερασμένα δύο παγωτάκια σε ξυλάκι που ήρθαν μαζί με δυο υγρά μαντηλάκια. Από τα καλλίτερα και πιο σωστά κεράσματα.

Service άριστα Δέκα. Ευγενείς, γρήγοροι, επαγγελματίες. Με τις στολές τους, δηλ. με μπλουζάκια που ανέγραφαν “relax and enjoy crisis prices at Psarou”. Moto βέβαια που δεν ανταποκρίνεται και απόλυτα στην πραγματικότητα αλλά η συμπεριφορά αυτών που τα φορούσαν ήτο άψογη.

VfM. Οκ. Είναι νόστιμα και ωραία αλλά νομίζω ότι 34 ευρώ (μαζί και ένα ουζάκι σε αυτά) για δύο άτομα να τσιμπήσουν είναι λίγο τσιμπημένα. Nes pas? Βέβαια αν βγάλεις το ούζο πάει στα 13 ευρώ το κεφάλι, επαναλαμβάνω για καλό τσίμπημα (δυο κυρίες ίσως και να το θεωρούσαν πλήρες γεύμα). Σε κάθε περίπτωση σίγουρα είναι από τα μέρη που δεν κλαις τα λεφτά σου καθώς δεν σε προσβάλει τίποτα.
Tips: Αν πας (η πρότασή μου είναι ότι αξίζει χειμώνα καλοκαίρι αλλά καλοκαίρι βράδυ μόνο εκτός αν δεν έχεις θέμα με τη ζέστη) να πάρεις μύδια teriyaki (ναι, είναι οργασμικά), πατατούλες τηγανιτές (country style με ντιπ) και παριανό λαδοβρόχι. Λέω τώρα…

ΥΓ Καλό καλοκαίρι!

ΥΓ2 Τσοντάροντας στα όσα είπε ο αγαπητός Jim ο Ζωρζ ο Πιλαλί, κατά κόσμον Γεώργιος Παπαδόπουλος αλλά στη μεταπολίτευση που να κάνει καριέρα με αυτό το όνομα, είναι το πάντρεμα του Πωλ του Σιδηρό με τον Μάρκο, του BB King με μια περιπαικτικότητα περί των "τόπε τόπε ο παπα άλλος" και των συν αυτοίς, των παολών και βασικά των ακουόντων αυτούς διότι ποτέ δεν φταίει το όργανον αλλά είτε η χειρ είτε ο ους. Είναι το πάντρεμα του Σκαλκώτα με τον Εμπειρίκο.
Είναι λαϊκότροπος λογιοτατισμός. Είναι ο άνθρωπος που δεν γουστάρει να παίξει τσάμπα για κανένα ιδεολογικό λόγο γιατί γι'αυτόν ιδεολογία είναι η μουσική (γι' αυτό και κατ' ουσίαν χατζιδακικός) η οποία δεν του πάει να υπηρετεί άλλα πράματα. Είναι ο εναγκαλισμός αστών και λούμπεν και το ελαφρύ μειδίαμα των πρώτων για τους δεύτερους. Ο κροταλίας της ασφάλτου, ο θάνατος της Αμερικής.

Δεν θα με συγχωρήσω ποτέ που έχασα τα liveάκια με την Άννα Γούλα το 2008!
Δειγματοληπτικός έλεγχος σε στίχους Τσάντα (Βασιλειάδη), μουσική Ζαμπέτα, Α΄ εκτέλεση Μάρκου και νυν Ζωρζ:
https: //www. youtube. com/watch?v=QAZ-2EWuPqw
(σ. σ. ήμουν κι εγώ εκεί)

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ανάβυσσος - Σαρωνίδα, Αθήνα
Οκτ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαιρι και για τα γενέθλια μου αποφασίσαμε το τελευταίο Σκ του Σεπτεμβρίου να μείνουμε σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής. Έτσι λοιπόν με οδηγό το ask4food δοκιμάσαμε τα εστιατόρια της περιοχής. Αφού πήγαμε σε ενα γνωστό μας σιγουράκι, στο οποιο απογοητευτήκαμε απο την ποιότητα του φαγητού, είπα να δοκιμάσουμε την Ψαρού,

Χώρος (3/4):

Σε ένα ισόγειο πολυκατοικίας σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο μπορείς να φανταστείς, αλλά έχει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο μπροστά με ωραίο φωτισμό και ένα μοντέρνο βιομηχανικό στύλ αλλά ωραία διακοσμημένο και καθαρό εσωτερικό χώρο.

Ποιότητα φαγητού (2/4):

Ο κατάλογος σχετικά μικρός αλλά αυτό είπαμε ότι συνήθως ειναι θετικό και όχι αρνητικό. στην αρχή ήρθε ένας δίσκος με ορεκτικά (ομολογώ οτι δεν τα θυμάμαι όλα) απο τα οποία δεν διαλέξαμε κάτι. Εμείς δοκιμάσαμε:

Ντάκο με Παριανή ξυνομυζήθρα (φυσιολογική γευση, βαθμολογία 6/10)

Πατάτες κυδωνάτες με την φλούδα, τραγανές (βαθμολογία 7/10)

Φλογέρες τυριού (πολύ ωραίες, βαθμολογία 7.5/10)

Σαρδέλες ψητές στην σχάρα (αρέσουν στην μικρή μας κόρη πολύ και στην γυναίκα μου). Μεγάλη μερίδα, ωραίες στην γευση και φρέσκιες (βαθμολογία 7/10)

Γαριδομακαρονάδα (αρκετά μεγάλη μερίδα, βάζει και μύδια αλλά του ζήτησα να μην βάλει καθώς δεν τρώω μύδια, λίγο βαριά η κόκκινη σάλτσα με κρεμμύδι ίσως και σκόρδο, αρκετές γαρίδες καθαρισμένες, οκ απλά σαν γευση, τίποτα που να σε ενθουσίαζει, βαθμολογία 6/10)

Εξυπηρέτηση (4/4):

Το προσωπικό ήταν υπέρ-αρκετό, η γρηγοράδα που μας σερβίρανε μας έκανε εντύπωση. Πρίν προλάβουμε να καθήσουμε μας έφεραν ψωμί και νερό μαζί με τους καταλόγους. Τα πιάτα ήρθαν όλα αρκετά γρήγορα σε σημείο που να με προβληματίσει εάν τα είχαν ήδη έτοιμα (δεν συνέβαινε αυτό τουλάχιστον όπως συμπέρανα απο την γεύση).

Value for money (3/4):

Γενικά οι τίμες ήταν πολύ καλές για το είδος του φαγητού και για το μέρος. Για όλα τα παραπάνω μαζί με μισό κιλό κρασί και ένα αναψυκτικό, ο λογαριασμός ήταν σχεδόν 40 ευρώ (κάτι λιγότερο απο 20 ευρώ το άτομο).

Μπορεί να μην ενθουσιάστήκαμε απο τις γεύσεις αλλά δεν ήταν μάπα αυτά που φάγαμε και τα λεφτά που πληρώσαμε ήταν πάρα πολύ καλά. Σίγουρα ένα πολυ καλό value for money.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ανάβυσσος - Σαρωνίδα, Αθήνα
Ιουν
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Ένα μείζον ερώτημα που πλανάται κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, όταν αρχίζουν τα μπάνια είναι πού τρώμε μετά; Για όσους καταλήγουμε από Σαρωνίδα και κάτω, οι επιλογές περιορίζονται αισθητά μετά τη Βάρκιζα. Ταβέρνες στυλ '70s, που στην καλύτερη σε αντιμετωπίζουν ως γερμανό τουρίστα, κοψίδια στα Καλύβια ή σουβλάκια σε Βάρκιζα- Βουλιαγμένη επιστρέφοντας.

Πέρσι ανακάλυψα το ΧΗ. ΜΑ. στην Ανάβυσσο για κρέας, φέτος την Ψαρού στη Σαρωνίδα για θαλασσινά. Το όνομα παραπέμπει στην γνωστή παραλία της Μυκόνου αλλά καμία σχέση δεν έχει ούτε στο στυλ ούτε στις τιμές (ευτυχώς). Βρίσκεται πάνω στην παραλιακή, ακριβώς πριν την παραλία Μαύρο Λιθάρι, απ' όπου μπορείς να πεταχτείς και με τα πόδια.

Η τοποθεσία ευνοεί την προσέγγιση, αλλά και το πάρκιγκ. 10-15 θέσεις μπροστά και άλλες τόσες στο παρακείμενο στενό. Σίγουρα δεν είναι και η πιο ειδυλλιακή τοποθεσία αλλά για ένα φαγητό μετά το μπάνιο είναι ό, τι πρέπει. Η αυλή είναι μεγάλη με απλωμένα τραπέζια, χωρίς κάποια διακοσμητική παρέμβαση, και με μερικές μαύρες ομπρέλες να σώζουν την κατάσταση.

Έχω φάει δύο φορές ως τώρα στην Ψαρού και μπορώ να πω ότι το φαγητό είναι αξιοπρεπές και γενικά νόστιμο. Θα φας ψαρομεζέδες και κάποια πιάτα ημέρας αναλόγως την ψαριά. Έχει και πιο μοντέρνες εκδοχές ψαροφαγίας, άλλες επιτυχημένες άλλες όχι.

Στην αρχή έρχεται δίσκος με κρύα ορεκτικά: χταπόδι, μελιτζανοσαλάτα, φάβα, πατατοσαλάτα, γαύρος μαρινάτος κτλ. Έχω δοκιμάσει:
- το χταπόδι (8,5 αν θυμάμαι καλά): είναι ξιδάτο, τεμαχισμένο, με λαχανικά σε μικρό πιατάκι. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Για την ποσότητα κρίνω ότι δεν αξίζει τα χρήματα του.
- και την πατατοσαλάτα (2,5). Μικρή ποσότητα κι αυτή. Λίγο ξινούτσικη αλλά καλή.

Κατά τ άλλα από ψαράκια και θαλασσινά ξεχωρίζω:
- τις σαρδέλες στη σχάρα: έχουν αυτή την μυρωδάτη γεύση σχάρας από τα κάρβουνα.
- την αθερίνα τηγανιτή: γενναία ποσότητα, σε ελαφρύ λάδι.
- κουτσομούρες παρομοίως (υπολογίστε 7-8 η μερίδα προς 9 ευρώ)

Καλαμάρι δεν υπάρχει στο μενού. Υπάρχει όμως γόνος καλαμαράκια που, σε όποιον αρέσουν, είναι επίσης τηγανισμένα σε ελαφρύ λάδι και πολύ τραγανιστά.
Τα μύδια με σκόρδο και κρασί είναι νόστιμα αλλά λίγα για την τιμή τους (6,90).

Από σαλάτες ο ντάκος με παριανή ξινομυζήθρα είναι οκ, δεν βρήκα διαφορά από τον κλασικό. Η σαλάτα με ρόκα και κατίκι είναι μεγάλη και χορταστική για παρέα.

Οι πατάτες ψητές φούρνου έρχονται σε μεγάλη πιατέλα, με τραγανή κρούστα, αρκετά καλές.

Το θράψαλο που πήραμε την πρώτη φορά δεν το άγγιξα γιατί ήταν σχεδόν ακαθάριστο μέσα. Έρχεται ολόκληρο, ψητό στη σχάρα και είναι μαλακό, αλλά, τι να πω βρε παιδιά, ακαθάριστο τρώγεται;

Άλλες, πιο "ψαγμένες" επιλογές είναι το κριθαρώτο γαρίδας, η ρεβυθάδα, η πέρκα- καταΐφι (αν το θυμάμαι καλά) που δεν τα έχω δοκιμάσει. Και για το ξεκάρφωμα, το μοναδικό πιάτο κρεατικών τα κεφτεδάκια (αρκετά νόστιμα).

Στις τιμές υπολογίστε ένα 20ρικο το άτομο με λίγο κρασάκι, καμιά μπύρα ή αναψυκτικό. Το ούζο και το τσίπουρο βαράνε, όχι μόνο στο κεφάλι αλλά και στην τιμή. Ούζο Στουπάκη καζανιστό προς 7,5 ευρώ και Μπαμπατζίμ προς 8,5, με συγχωρείτε, αλλά δεν έχω δει αλλού!

Επίσης ενίσταμαι για την αθερίνα, το πιο ταπεινό ψαράκι που κάνει 7 ευρώ! Το ίδιο και οι σαρδέλες (6,40). Γενικά οι τιμές είναι αρκετά πειραγμένες όπως και οι γεύσεις του.

Στο τέλος κερνάνε παγωτό ξυλάκι και τουλάχιστον γλιτώνεις την επιπλέον στάση για γλυκό.

Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη και σβέλτη. Αλλά δεν λείπει το υφάκι από τους νεαρούς που σερβίρουν. Την πρώτη φορά μάλιστα ο σερβιτόρος μας επέμενε ότι είχαμε παραγγείλει σαρδέλες και μας ανάγκασε να τις πάρουμε ενώ τις είχαμε ακυρώσει πριν πάει μέσα την παραγγελία. Τέτοιες συμπεριφορές είναι μείον για ένα εστιατόριο, όχι επειδή ο πελάτης έχει πάντα δίκιο αλλά επειδή είναι καλύτερο να κρατάς ευχαριστημένο τον πελάτη σου για να σου ξανάρθει, ακόμα και αν χάσεις λίγα ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, αν πρόκειται να πάτε Σαρωνίδα, η Ψαρού είναι μια αξιοπρεπής λύση. Τα ΣΚ γίνεται ένας ψιλοπανικός, αλλά όλοι οι καλοί χωράνε.

Τώρα που ανοίγει ο καιρός ας αρχίσουμε οι ανήσυχοι φίλοι του ask4food να ανακαλύπτουμε κι άλλες ωραίες ταβέρνες και μεζεδοπωλεία της περιοχής. Και να γράφουμε εντυπώσεις. Θα μας χρειαστούν τα ζεστά μεσημέρια μετά το μπάνιο, που ανοίγει η όρεξη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ανάβυσσος - Σαρωνίδα, Αθήνα
Μαι
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο!

Αυτή νομίζω ότι είναι η είκονα αίσθηση που αποκόμισα από το μαγαζί τούτο (με το ψαρωτικό όνομα που παραπέμπει σε μυκονιάτικα icons και στυλ).

Επηρεάστηκα λοιπόν από τις σχετικά χαμηλές βαθμολογίες που υπάρχουν για αυτό στο ask4food και δεν είχα μεγάλες προσδοκίες (επηρεάστηκα και από την πρώτη κακή εικόνα με την πλήρη ασυνεννόησια ανάμεσα στα γκαρσόνια).

Το περιβάλλον δεν σκίζει (ο θόρυβος από τα αμάξια της παραλιακής φτάνει στο τραπέζι σου) αλλά αυτό που σκίζει είναι οι τιμές: )

Η ποιότητα δε του φαγητού (σε απλές επιλογές βέβαια όπως ψητή σαρδέλα, τηγανητός γάβρος, ξυδάτος γάβρος) είναι άνω του μετρίου και συνεπώς το value for money φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη: )

Ταιριάζει γάντι για καλοκαιρινή επιλογή μετά από την αντίστοιχη βουτιά στη σαρωνίδα.

Τραγούδι για Κυριακή Μεσημέρι

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

https: //www. youtube. com/watch?v=jcH-o0kFmBM

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ανάβυσσος - Σαρωνίδα, Αθήνα
Σεπ
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Πήγαμε ένα αυγουστιάτικο μεσημέρι. Ο χώρος δεν ειναι τίποτα σπουδαίο αλλα καθεσαι ευχάριστα γιατι έχει μεγάλη αυλή (σημαντικό αν έχεις παιδιά), μεγάλες ομπρέλες που παρέχουν ίσκιο και ειναι αρκετά μοντέρνος. Η εξυπηρέτηση γρήγορη και καλή. Βέβαια δεν είχε και πολυ κοσμο οταν πήγαμε.

Στην αρχή έρχεται ένας δίσκος με ορεκτικα... Διαλέξαμε μελιτζανοσαλάτα (τίποτα σπουδαίο), χταπόδι ξιδάτο (μαλακό ) και μύδια καπνιστά (πολυ ωραία). Απο τα κυρίως γόνο (μαλακός τραγανος και νόστιμος) και περκα καταιφι με γλυκόξινη σαλτσα (ωραίος συνδυασμός μαλακό μέσα τραγανο εξω μια χαρα ηταν). Α! Και φλογερες τυριού με ωραία ελαφρώς πιπερατη γέμιση.

Γενικά καλά ηταν, τρως αξιοπρεπώς σε σχετικά καλες τιμές. Στο τέλος κέρασμα παγωτό ξυλάκι. Θα ξαναπάμε να δοκιμάσουμε κι αλλα!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ανάβυσσος - Σαρωνίδα, Αθήνα
Ιουν
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μας πρότειναν να κατέβουμε στην Ψαρού, γνωστοί και φίλοι που είχαν φάει πρόσφατα εκεί, οπότε τους ακούσαμε και κατεβήκαμε πριν από 15 περίπου ημέρες.
Μεγάλο εστιατόριο, με αρκετό προσωπικό, σε πολύ καλή τοποθεσία. Το στιλ του χαλαρό, σε βιομηχανικό μοτίβο και αρκετά νεανικό.

Μόλις βολευτήκαμε, εμφανίστηκε ο σερβιτόρος με ένα μεγάλο δίσκο που περιελάμβανε όλα τα ορεκτικά και τις σαλάτες της ημέρας. Διαλέξαμε:

- Σαλάτα ντάκο
- Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα
- Γαύρο ξυδάτο
- Χταποδάκι ξυδάτο
- Τυροκαυτερή
- Γόνο καλαμάρι τηγανητό
- Αρμυρίκια
- Φάβα
- Πατάτες τηγανητές

Από τα ορεκτικά μείναμε 100% ευχαριστημένοι. Σε ένα μόνο από τα άτομα της παρέας, δεν άρεσε το χταποδάκι επειδή ήταν μαγειρεμένο με πιπεριές.

Από κυρίως παραγγείλαμε:

Ριζότο με γαρίδες και παρμεζάνα - του βάζω 10' ήταν καταπληκτικό
Μπακαλιάρο σκορδαλιά - τεράστια και πολύ νόστιμη μερίδα
Σαρδέλες τηγανητές - αδιάφορες

Για όλα αυτά, με κάμποσες μπυρίτσες και ουζάκια πληρώσαμε 16 ευρώ το άτομο.
Θεωρώ πως το rate του συγκεκριμένου εστιατορίου έπρεπε να είναι αρκετά ψηλότερο, δεδομένης της ποιότητας του φαγητού και της πολύ χαμηλής τιμής του ανά άτομο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ανάβυσσος - Σαρωνίδα, Αθήνα
Δεκ
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Της γεύσης το σχολείο με έχει κάνει να είμαι μες τα πράγματα μιάς περιοχής όπου δεν μένω. Ανάβυσσος, Σαρωνίδα και οι κατά σειρά περιοχές, γνωστές για τις στιγμές γευστικής και πνευματικής απόλαυσης που προσφέρουν τόσο στον ουρανίσκο μας, όσο και στα μάτια μας και στην καρδία μας, αφού μπορούμε να απολαμβάνουμε όμορφους, ποιοτικούς μεζέδες και προορισμούς δίπλα στην θάλασσα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα λίγα μόλις χλμ απο το Κέντρο των Αθηνών. Είτε αφορά δεξίωση, είτε τραπέζι, είτε βόλτα, αυτές οι περιοχές αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι στις καρδιές των Ελλήνων. Έτσι λοιπόν 4 λάτρεις του καλού φαγητού δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν μια επίσκεψη σε ενα αναπόσπαστο κομμάτι των Κυριακάτικων αποδράσεων στα πέριξ Αναβύσσου-Σαρωνίδας, την Ψαρού! Τα μαγαζιά στη παραλία στη Φώκαια είναι ακριβά, πλήν κάποιων αξιόλογων εξαιρέσεων που πραγματικά αξίζουν και για τα οποία θα αναφερθώ σε ξεχωριστές κριτικές. Εκεί, αν δεν ξέρεις που να πας, καταλήγεις στη καλύτερη των περιπτώσεων σε κάνα Φράντεϊζ στη Γλυφάδα. Ως επί το πλείστον σε τέτοια μέρη γίνεται χαμός από κόσμο τις Κυριακές και δεν βρίσκεις τραπέζι. Πολλά τέτοια μαγαζιά καλό είναι να τα επισκέπτεσαι ζεστές μέρες τέτοια εποχή και άνοιξη, λόγω του ότι είναι έτσι διαμορφωμένα και δεν είναι δροσερά και δυσανασχετείς το καλοκαίρι με ζέστη και υγρασία. Έχει τύχει λόγω δουλειάς και γνωστών να παρευρεθώ πολλές φορές σε γάμους, βαφτίσια και εκδηλώσεις στο Λαγονήσι και τις γύρω περιοχές οπότε γνωρίζω καλά το πως δουλεύουν τα εκεί μαγαζιά. Βρίσκεις όλων των βαλαντίων μαγαζιά, και για όλα τα γούστα. Άλλα ζητάνε να τους πας εσύ κέτερινγκ κλπ, άλλα δεν κλείνουν καθόλου τραπέζια για κόσμο, και τα υπόλοιπα μετά προθυμίας θα σου κάνουν όλα τα γούστα!! Ενδεικτικά, στη παραλιακή πρός Λαγονήσι υπάρχουν πολλά όπως το Grand Resort Hotel στο Λαγονήσι (στο οποίο δεν πατάς), το Plaza Resort στην παραλία Αναβύσσου (για ματσό), Eden beach hotel στη Σαρωνίδα (με όμορφο χώρο για εκδηλώσεις στην πισίνα και κάπως πιο φιλικές -για το πλαστικό σας χρήμα- τιμές) και ασφαλώς διάφορα κτήματα σε Λαγονήσι και Αγία Μαρίνα. Αυτά για να μπείτε λίγο στο κλίμα της ευρύτερης περιοχής.
Εδώ όμως δεν μιλάμε για χώλ δεξίωσης ή κάτι τέτοιο. Για να καταλάβει ο κόσμος, μιλάμε για ΓΝΗΣΙΑ ψαροταβέρνα μια απο τις γνήσιες εναπομείναντες ψαροταβέρνες του είδους, πάνω στο κύμα. Εν αρχή, καλαμαράκι γόνος. Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι "υπερτιμημένο". Πολύ καλό παραταύτα. Αυτό που με ενδιαφέρει και πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι η λαδίλα. Όταν βλέπετε καλομαγειρεμένα πιάτα και καλοτηγανισμένα πιάτα χωρίς περίσσεια λαδίλα (και δεν συζητάμε για καμμένα υπολλείματα από μαρίδα κλπ μες το καλαμαράκι) αυτό υποδηλώνει σοβαρό μαγαζί, καθαρό μαγαζί, μαγαζί εμπιστοσύνης. Μαγαζί που δεν χρησιμοποιεί το ίδιο λάδι πάνω απο 2-3 και πολύ λέω φορές. Έπειτα μας ήρθαν 2 χωριάτικες με 1 μελιτζανοσαλάτα και 1 τζατζίκι, χειροποίητα, που σπάνια θα βρείς τόσο καλή μελιτζανοσαλάτα. Οι περισσότερες ψαροταβέρνες που τις αποκαλώ "φασόν" ψαροταβέρνες όλες χρησιμοποιούν προκατασκευασμένες πατάτες, τζατζίκι, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα κ. ο. κ. Αυτά, μόνο τζατζίκια και μελιτζανοσαλάτες δεν είναι. Απομίμηση θα έλεγα, αυτών, είναι. Τελοςπάντων, είμαι λίγο ψείρας σ' αυτά τα θέματα και το σουβλάκι μου ακόμα το θέλω χειροποίητο. Εν συνεχεία μας ήρθαν 2 Πατάτες τηγανιτές, χοντροκομμένες στύλ χωριάτικης Αμερικάνικης κοπής πατάτα, φρεσκοκομμένες φρεσκοτηγανισμένες, 2 μύδια, 2 γαρίδες σαγανάκι, και μια ποικιλία θαλασσινών για τις 2 φίλες της παρέας την μοιραστήκαν στα 2. Για όλα αυτά μαζί με 1 λίτρο λευκό κρασί, 1 ούζο, 4 κόκα-κόλες (κανονικές και λάιτ) και 1 μπουκάλι μεγάλο εμφιαλωμένο νερό με κέρασμα στο τέλος, μπόλικο χαβαλέ και τρομερή διάθεση, δεν ξεπεράσαμε τα 16 και κάτι ευρώ το άτομο. Συμπερασματικά λοιπόν, η Ψαρού, θα έλεγα πως είναι ενα τίμιο, καθαρό, με ευγενικό και πρόθυμο προσωπικό, μαγαζί, που θα δώσει μια πολύ όμορφη γευστική νότα στο Κυριακάτικο και όχι μόνο, φιλικό ή οικογενειακό τραπέζι των πέριξ!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ανάβυσσος - Σαρωνίδα, Αθήνα
Ιαν
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Πολυκοσμία το καλοκαίρι, λίγο ενοχλητικό το τσιμέντο της αυλής τα μεσημέρια, όπως και η φασαρία από την παραλιακή.

Καλό service και χαμογελαστοί σερβιτόροι, αρκετά καλή ποικιλία ορεκτικών. Πολύ καλύτερα τα πράγματα τον χειμώνα. Σχετικά μονοσήμαντη επιλογή στην περιοχή. καθαρές τουαλέττες. Οικονομικό.

Χρήσιμη;
0