ANCHO MEXICAN GRILL

Μεξικό - Κούβα

  Γυφτοπούλου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι [Χάρτης]
  210 6801097

Περιγραφή
Μεξικάνικο fast food
Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεξικό - Κούβα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Φεβ
23
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Το Ancho βρίσκεται στο πολύ ανεβασμένο τα τελευταία χρόνια Χαλάνδρι και αποτελεί μια εξαιρετική προς-το-μεξικάνικη εμπειρία.

Ο τρόπος λειτουργίας-παραγγελίας έχει περιγραφεί ενδελεχώς σε άλλες κριτικές και παρά το ότι η επανάληψη είναι η μαμά πάσης μαθήσεως ας κάνουμε skip σε αυτό. Μιας και είμαι τακτικός θαμώνας θα κινηθώ σε to do - not to do πλαίσια, έχοντας υπόψιν πάντα ότι "περί ορέξεως… μπουριτόπιτα".

- H "Βάση" που θα διαλέξετε καθορίζεται από το πόσο θέλετε να χορτάσετε και πόσο τσαχπινιάρικο θέλετε να είναι το γεύμα σας. Για κάθε βάση το κόστος είναι το ίδιο μιας και αυτό καθορίζεται από τη "Γέμιση" που θα διαλέξετε. Έτσι λοιπόν ο πεινασμένος θα πάρει Burrito. Το Burrito Bowl είναι ακριβώς το ίδιο χωρίς την τορτίγια, κρίμα είναι να την αφήσετε αφού θα την κάνετε την "αμαρτία" οπότε ας μην ασχοληθούμε καν με αυτή την επιλογή. Tacos και Quesadillas θα χαρακτηρίζονταν μέτριες επιλογές, διότι αφενός αλλού θα τα βρείτε σε πιο χορταστικό μέγεθος, αφετέρου γευστικά το μπουρίτο είναι μάλλον ανώτερο (γούστα πάντα αυτά). Salad: καλή επιλογή για τον λιτοδίαιτο καθώς αποφεύγεται η τορτίγια και το ρύζι. Nachos Bowl: η τσαχπινιά της υπόθεσης. Τα γνωστά σε όλους τσιπς με τσένταρ, πικρή κρέμα (sour cream) κ. α. Επιλέγεται ΜΟΝΟ με chilli con carne. Και με άλλα μπορείτε να το πάρετε, αλλά μόνο έτσι έχει Νόημα.

- Η "Γέμιση" είναι όλα τα λεφτά της υπόθεσης κυριολεκτικά και μεταφορικά. Από αυτή καθορίζεται το κόστος του πιάτου σας (5.20-6.70 €) κατά κύριο λόγο και από την επιλογή έξτρα υλικών κατά δευτερεύοντα. Barbacoa και Carnitas είναι ένα επίπεδο πιο κάτω από τις υπόλοιπες επιλογές. Έτσι μένει και από μια επιλογή για όλα τα γούστα. Μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλο (Chicken Asada), μαριναρισμένο ψιλοκομμένο black angus (Grilled Steak), ο πεντανόστιμος κιμάς Chilli con Carne καθώς και ψητά λαχανικά, όλα πολύ νόστιμα.

- Η επιλογή που θα κάνετε "ντύνεται" με διάφορα πρόσθετα υλικά που θα μπουν στο πιάτο σας αν τα επιλέξετε, συμπεριλαμβάνονται στην τιμή και θα ερωτηθείτε ένα προς ένα για το καθένα εάν το θέλετε. Υπάρχουν 3-4 υλικά που χρεώνονται έξτρα και χρειάζεται προσοχή ώστε να μην δώσετε 8,70 € για ένα μπουρίτο και ψάχνεστε!

- Στο μενού περιλαμβάνονται και κάποια ορεκτικά με την ψητή πατάτα (ημι-κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες) να κλέβει την παράσταση και να προσφέρεται σε διάφορες παραλλαγές.

Στο Ancho θα βρείτε αρκετά μεγάλη ποικιλία από πρόσθετα υλικά για το γεύμα σας, τέτοια που σε ελάχιστα μεξικάνικα υπάρχει. Ο χώρος είναι εξαιρετικός για fast food, ούτε τεράστιες ουρές, ούτε κρύο, όμορφο περιβάλλον για τη σχετικά σύντομη παραμονή σας και πολύ καλή καθαριότητα. Η εξυπηρέτηση είναι όπως πρέπει. Μιας και είναι self service οι απαιτήσεις είναι αρκετά λιγότερες και εκπληρώνονται εύκολα.

Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ: σε ένα τυπικό fast food γεύμα 2 ατόμων με 1 ορεκτικό και 2 κυρίως το κόστος κατ’ άτομο ανέρχεται στα 8-9 ευρώ. Ως προς το vfm, το Ancho αξίζει τα λεφτά του ξεκάθαρα. Βέβαια γεύμα στο πόδι που αγγίζει τα 10ε, φθηνό δεν το λες. Όμως τα αξίζει.

Ως προς το 4 της γεύσης αυτό εξαρτάται άμεσα από το πόσο καλά ΣΑΣ ξέρετε. Τα υλικά του Ancho είναι πρώτης τάξεως και έτσι με σωστό συνδυασμό μπορείτε να δημιουργήσετε απογειωτικές γεύσεις.

Συμπερασματικά, αν και ελαφρώς τσιμπημένο το Ancho είναι τέλειο για ένα αρκετά ποιοτικό γεύμα στα γρήγορα για όσους βρεθούν σε εκείνα τα μέρη. Και φυσικά τέλειο για «σβήσιμο» μετά από μια έξοδο στο πολύ in τα τελευταία χρόνια Χαλάνδρι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεξικό - Κούβα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Δεκ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Έχω μια αδυναμία στο Μεξικάνικο φαγητό. Την αδυναμία μου αυτή δεν συμμερίζεται η γυναίκα μου που αγαπά το traditional Greek food. Την μόνη φορά που δοκίμασε μεξικάνικο ήταν όταν την γνώρισα που της μαγείρεψα στο σπίτι και το έφαγε για να με ευχαριστήσει. Ότι δεν της άρεσε το έμαθα κατόπιν εορτής. Ευτυχώς τα παιδιά μου αγαπούν tacos, burritos etc like me.

Έχοντας δοκιμάσει σε αρκετά μέρη του κόσμου, κατέληξα ότι το καλύτερο πέραν της Αμερικής, βρίσκεται στην Λευκωσία. Το El Pueblo. Περιβάλλον λες και βρίσκεσαι σε Μεξικάνικο χωριό, με την πλατεία με το συντριβάνι, τη χαρακτηριστική εκκλησία, κούκλες ντυμένες με τη χαρακτηριστική ενδυμασία σε διάφορα σημεία του υποτιθέμενου χωριού κλπ. Και από φαγητό super.

Στα της Αθήνας τώρα. Δυστυχώς τα καλύτερα έχουν κλείσει. Και αναφέρομαι σε αυτό που ήταν στην Ερμού (μετέπειτα Berlin), με φοβερό φαγητό, το μόνο που σε ρωτούσε πόσο καυτερό το προτιμάς και το δεύτερο στη Σπευσίππου εξαιρετικό με ιδιοκτήτη χρηματιστή, που μάλλον δεν του πήγαν καλά οι μετοχές και το σφράγισε.

Από τα υπόλοιπα στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος και λέγεται Rincon Mexicano. Mια ευκαιρία θα δώσω και στο Aztec που λειτουργεί σε νέα περιοχή, με νέο μενού, αλλά δεν το βλέπω.

Η τελευταία άφιξη στο Χαλάνδρι, περιοχή με τα περισσότερα Μεξικάνικα εστιατόρια λέγεται Ancho Mexican grill με σήμα την αποξηραμένη πιπεριά poblano. Ουσιαστικά πρόκειται για Mexican street food και αποτελεί συνέχεια των αλυσίδων taco time και taco bell που μας άφησαν χρόνους, αλλά λειτουργεί με διαφορετικό concept.

Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου κοντά στην πλατεία με δύσκολο parking. O χώρος δεν θυμίζει με τίποτα μεξικάνικο εστιατόριο. Τζαμαρία γύρω γύρω, ανοιχτή κουζίνα, τα υλικά παρατεταγμένα στη σειρά λόγω του τρόπου παραγγελίας, 2 επίπεδα, ξύλινα τραπέζια σε μπεζ απόχρωση, stand και αδιάφορες καρέκλες, καναπέδες ή σκαμπό. Industrial style.

Η εξυπηρέτηση φιλική, επεξηγηματική αλλά μέχρι εκεί. Το χαμόγελο υπάρχει αλλά δεν βολεύει ο τρόπος λειτουργίας, διότι ουσιαστικά κάθεσαι στην ουρά, λες τι θέλεις και στο ετοιμάζουν.

Κάθομαι λοιπόν στην ουρά, βρίζω από μέσα μου γιατί είναι τεράστια, και όταν φθάνει η σειρά μου παραγγέλνω.
Διαλέγω βάση ανάμεσα σε buritto, tacos, quesadillas, nachos (ναι δεν έχει chimichaga, crispy buritto, fajitas).

Συμπληρώνω με γέμιση ανάμεσα σε chili con carne (καυτερός μοσχαρίσιος κιμάς με chili, κόκκινα φασόλια και μυρωδικά), κοτόπουλο, carnitas (ψιλοκομμένο χοιρινό), μοσχάρι ή ψιλοκομμένο φιλέτο black Angus(!!!!!! ). Εδώ το χάσαμε λιγάκι, διότι πήγαμε σε Tex – Mex κουζίνα, σύνορα Τέξας – Μεξικό, όπως λέμε Χαλάνδρι – Βριλήσσια ένα πράμα.

Διαλέγω την σάλτσα. Εδώ το χάσαμε πολύ. Ναι μεν έχει σάλτσες με διακυμάνσεις στο κάψιμο αλλά η honey mustard και η pumkin seed sauce δεν έχουν σχέση με Μεξικό αλλά με Καλιφόρνια.

Τέλος στα συνοδευτικά πάμε καλύτερα, αφού προσφέρει πολύ καλή guacamole (mex sauce με βάση το αβοκάντο), sour cream, tortilla chips με ότι σάλτσα θες από πάνω και jalapenos. Τις jacket potatoes τις βρίσκεις και σε ταβέρνα.
Churros (μεξικάνικοι λουκουμάδες), cinnamon crustos (τηγανισμένα κομμάτια τορτίγιας με κανέλλα), empanadas (γλυκιά σωληνωτή τορτίγια πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλλα και γεμισμένη με φρούτα ή κρέμα) mexi fries (πατάτες μεξικάνικες) και κάποια άλλα παραδοσιακά μεξικάνικα (κάκτος σκέτος ή σε σαλάτα, mole poblano παραδοσιακό μεξικάνικο κοτόπουλο με sauce σοκολάτας και πιπεριά) απλά δεν υπάρχουν.

Αν τώρα βρεθείς στο Χαλάνδρι και θες κάτι γρήγορο και δη Μεξικάνικο, φτιάξε μια τορτίγια μαλακή ή σκληρή, ανάλογα πώς την προτιμάς, βάλε οπωσδήποτε chili con carne που ξεχωρίζει, πάρε guacamole που αξίζει, όπως και jalapenos, πιες και μια μαργαρίτα (αρκετά καλή) ή μια μεξικάνικη μπύρα πλήρωσε 10 με 12 ευρώ και είσαι άρχοντας. Δεν έχεις γευτεί όμως κλασσικό Μεξικάνικο φαγητό έστω και street. Εδώ θα σε στεναχωρήσω διότι θα δυσκολευτείς στην Αθήνα να το γευτείς. Άστο καλύτερα με μια μικρή εξαίρεση το Rincon.

Tip. Aν πάρεις μεξικάνικη μπύρα, η φέτα λεμόνι μένει στο στόμιο και δεν την σπρώχνεις μέσα. Και αυτό γιατί στο Μexico έχουν πολλές μύγες και η φέτα λεμόνι πρέπει να μένει στο στόμιο για να τις εμποδίσει να πλησιάσουν.
Δείξε ότι ξέρεις, το κατέχεις και μην την σπρώξεις μέσα. Αλλοιώνεται η γεύση.

Y. Γ. Το Αncho βαθμολογήθηκε αυστηρά ως Μεξικάνικο, όπως θέλει να προσδιορίζεται. Σε αυτή την κατηγορία χάνει αρκετά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεξικό - Κούβα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Σεπ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Μετά από άγριο ποδαρόδρομο στο Χαλάνδρι και ως εκ τούτου αρκετή όρεξη κατέληξα σε αυτό το μικρό αριστούργημα, το Ancho Mexican Grill. Δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ευρύχωρο ( Ancho ) χώρο αλλά για ένα στέκι ευρυμάθειας πάνω στις μεξικάνικες σπεσιαλιτέ!!

Πρόκειται για ένα self - service εστιατόριο το οποίο με το που μπαίνεις και βλέπεις τους θαμώνες να κάθονται περιχαρείς πάνω από τις λαχταριστές και πλούσιες μερίδες φαγητού τους βρίσκεσαι αμέσως σε ένα αλέγκρο κλίμα. Αφήστε που τόσο τα - μεξικάνικου ύφους - κεραμικά πλακίδια δαπέδου, που διακοσμούν κάποιο μέρος του εστιατορίου, όσο και η μετρίου έντασης latin μουσική σε βάζουν αμέσως στο κλίμα! Η υπόλοιπη διακόσμηση είναι μοντέρνα.

Μέσα στο εστιατόριο αλλά και στον εξωτερικό χώρο, υπάρχουν διάφορων τύπων καθίσματα, στενόμακροι πάγκοι και ευρύχωρα τραπέζια όπου άλλα βλέπουν στον κεντρικό δρόμο, την οδό Κολοκοτρώνη, και άλλα στην πιό " εξοχική " και πεζοδρομημένη οδό Γυφτοπούλου.

Οι τουαλέτες, στον επάνω όροφο, από τα δυνατά σημεία του καταστήματος, είναι πεντακάθαρες και εξοπλισμένες full!!

Στον πάγκο του self - service μας υποδέχθηκαν νεαρά άτομα με χαμόγελο και εμφανή διάθεση φιλοξενίας.
Τα υλικά, εκείνα που θα αποτελούσαν μέρος του γεύματός μας, φαίνονταν από την ανοιχτή κουζίνα. Διακρίναμε μια μεγάλη ποικιλία και πολυχρωμία εδεσμάτων ( που άλλωστε χαρακτηρίζει τη μεξικάνικη κουζίνα ) που κέντρισαν ακόμα περισσότερο την αχαλίνωτη όρεξή μας αλλά και την περιεργειά μας....

Μας έδωσαν την κάρτα του μαγαζιού και μας εξήγησαν τον ιδιόμορφο, αλλά άκρως κατανοητό, τρόπο παραγγελίας.

Βασικά, υπάρχουν δύο σκέλη:

Στο πρώτο, επιλέγει κάποιος τη γέμιση που επιθυμεί, π. χ Chili Con Carne ( υπάρχουν αρκετές επιλογές ), που θα την αναμίξει με κάποια βάση για να έχει ένα πλήρες γεύμα. Οι επιλογές της βάσης είναι έξι ( Burrito, Quesadillas, Tacos, κ. ά. ) Μετά, επιλέγεται ο τύπος της σάλτσας ( Pico de Gallo, verde, κά. ) και ο βαθμός καυτερότητάς της. H σάλτσα δεν χρεώνεται.
Κατόπιν, υπάρχουν τα extras ( sour cream, chorizo, cheese sauce, mushrooms, κ. ά ), με χρέωση ΕΥΡΩ 0,50, περίπου.

Στο δεύτερο σκέλος του καταλόγου, υπάρχουν σχεδόν " αυτόνομα " πιάτα.
Εμείς επιλέξαμε mini Quesadillas με τυρί, τσορίθο, sour cream - που φάνταζε όμορφα μέσα σε ένα μικρό μπολάκι - μανιτάρια και καλαμπόκι. Πρόκειται για πέντε τεμάχια μικρές πιτούλες, από μαλακή τορτίγια, σερβιρισμένες μέσα σε ένα πανεράκι.
Πάρα πολύ νόστιμο πιάτο!! ΕΥΡΩ 3,30

Από το πρώτο σκέλος ( που ανέφερα στην αρχή ) παραγγείλαμε τα εξής:

Γέμιση spicy Tofu, με βιολογικό Tofu, σάλτσα adobo ( συνήθως με τσίλι ΄, σκόρδο, ξύδι και κύμινο ) και μεξικάνικα μυρωδικά. Επιλέξαμε, ως βάση, τη σαλάτα, δηλαδή φρέσκο μαρούλι και λόλα, καλαμπόκι και φασόλια. Εν ολίγοις, μπήκε το Tofu μέσα στη σαλάτα. Η ύπαρξη πιάτου με τοφού αποτελεί δείγμα μιας κάποιας χορτοφαγικής στροφής του Άντσο ( Αncho ) που, ιδιαίτερα στην εποχή μας, εγκρίνεται δίχως άλλο!!
Αποφύγαμε τα extras για να μην βαρύνει το παραπάνω υγιεινό πιάτο μας!
Το όλο πιάτο μας ενθουσίασε και ήρθε στα ΕΥΡΩ 5,80

Παραδοσιακές Fajitas (μεξικάνικο σουβλάκι ) λαχανικών, από μαλακές πίτες τορτίγιας, με μανιτάρια συν ρύζι κόκκινο, μεξικάνικο, σύν σος pico de gallo, απαλή, πάνω σε βάση Burrito Bowl ( με ρύζι, φασόλια και λαχανικά, τυρί και sour cream ). Προσθέσαμε και μικρά κομματάκια πεντανόστιμου ισπανικού χοιρινού λουκάνικου τσορίθο που έδωσαν μια εξαιρετική πινελιά νοστιμάδας στο πιάτο μας.
Το όλο κατασκεύασμα, εξαιρετικό, ΕΥΡΩ 6,30

Από τα γλυκά του καταλόγου, δοκιμάσαμε μία μερίδα ισπανικούς λουκουμάδες, τα περιβόητα Churros! Πολύ νόστιμα τσούρος, περί τα πέντε κομμάτια, σε μέγεθος και σχήμα κριτσινιού. Η προετοιμασία τους και το σερβιρισμά τους ήταν άψογα!! Σερβιρίστηκαν με κανέλλα και ένα μπολάκι με ζεστή σος σοκολάτας, ΕΥΡΩ 3,00

Σχεδόν όλα τα φαγητά σερβίρονται σε ειδικά πιάτα και περισσότερο σε πανεράκια " κοινοβιακού " τσιμπολογήματος (! ), πάνω σε ειδικό χαρτί, έτσι ώστε όταν ζητήσαμε επιπλέον πιάτο μας έδωσαν ένα ακόμα πανεράκι!!

Ήπιαμε ένα ποτήρι Σαγκρία Penasol, εξαιρετικής επίγευσης, ΕΥΡΩ 3,00, και ένα αναψυκτικό Jarritos, σε μπουκάλι, με γεύση Lime και πολύ λίγο ανθρακικό, ΕΥΡΩ 2,80.

Στο κάτω μέρος της κάρτας του Αncho αναφέρεται ότι δεν διαθέτουν φούρνους μικροκυμάτων και καταψύκτες για να προσφέρονται απολύτως φρέσκα τα φαγητά του εστιατορίου! Ενδιαφέρον!

Θα έλεγα, ότι παρόλο που πρόκειται για ένα μεξικάνικο ταχυφαγείο, συγχρόνως αποτελεί και ένα μίνι εστιατόριο το οποίο, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να υποστηρίξει και πιό " επαγγελματικά " γεύματα.

Η όλη εμπειρία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα!!

YΓ Άσχετο αλλά απέναντι από το μαγαζί υπάρχει ένα Κομμωτήριο - Μπαρ ονόματι Hair & Bar...... πώς να είναι άραγε ;; Ένας ακόμα καλός λόγος για να ξαναπάω στο Ancho.....

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεξικό - Κούβα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιούλ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Το αγαπημένο μου Μεξικάνικο στην Αθήνα!

Δεύτερη φορά που πάω και λογικά θα το καθιερώσω. Καταρχάς διαφέρει από τα δημοφιλή Μεξικάνικα της Αθήνας στο γεγονός ότι το Ancho είναι fast food. Η λογική του είναι βάση-γέμιση-topping. Δηλαδή πρέπει να διαλέξεις μία βάση από τις quesadilla, buritto, tacos, nachos, η σαλάτα, Έπειτα διαλέγεις κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο ή λαχανικά) και στο τέλος σάλτσα και extras. Φυσικά υπάρχουν και siders.

Ότι και να δοκίμασα ήταν τέλειο, αν και έχω μια αδυναμία στο κοτόπουλο. Ότι και να γράψω είναι λίγο, καθώς οι συνδυασμοί είναι άπειροι. Επίσης οι μερίδες αρκετά χορταστικές. Γι'αυτούς που δε χορταίνουν με τίποτα όπως εγώ, πάρτε και κανένα πιάτο στη μέση, δε θα το μετανιώσετε και θα δοκιμάσετε και κάτι άλλο. Επαναλαμβάνω από 4 μεξικάνικα που έχω δοκιμάσει στην Αθήνα, ήταν το καλύτερο και σε αυτό προσυπογράφει και η παρέα 4 ατόμων που βρεθήκαμε εκεί.

Η εξυπηρέτηση είναι self service και τις 2 φορές που πήγα ήταν πάρα πολύ καλή. Θα πρέπει να σημειώσω ότι αν πάτε σε ώρα που η αγορά του Χαλανδρίου είναι ανοικτή, επόμενο είναι να γίνεται χαμός, να έχει ουρά και να μη βρίσκετε εύκολα να κάτσετε. Παρ'όλα αυτά και σε τέτοιες συνθήκες, άπαξ και έρθει η σειρά σου, το service είναι γρήγορο.

Ο χώρος είναι καλός, όχι κάτι ιδιαίτερο. Βολεύει που βλέπει σε πεζόδρομο και έχει και κάποια τραπέζια έξω.

Για μένα value for money 4/4. Φυσικά αν κάποιος το δει σαν street food και το συγκρίνει με σουβλάκια και σάντουιτς, είναι ακριβό. Αλλά το σωστό είναι να συγκριθεί με παρόμοιο είδος φαγητού, πχ burgers, ή τα άλλα μεξικάνικα. Και όταν γίνει τέτοια σύγκριση στο V4M παίρνει 4/4.

Τέλεια εμπειρία, το προτείνω σε όλους που στους αρέσει το μεξικάνικο αλλά και σε αυτούς που θέλουν κάτι light αν είναι η πρώτη τους φορά.

Τέλος πρόσφατα είδα, άνοιξαν και στην Κηφισιά. Καλές δουλειές!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεξικό - Κούβα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Φεβ
10
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Πολύ όμορφος χώρος, περιποιημένος και φροντισμένος στην κάθε λεπτομέρεια. Σούπερ οι φορτιστές για τα κινητά πάνω στο τραπέζι, οι ποικιλία από καυτερές σάλτσες, ο πίνακας με την επεξήγηση... καυστικότητας κάθε είδους καυτερής πίπεριάς και το δάπεδο με τα χρωματιστά πλακάκια.

Το σερβίρισμα είναι σελφ σέλβις, βλέπεις τα πάντα και διαλέγεις τι θέλεις. Τα νάτσος είναι αυθεντικά καλαμποκένια και όχι τύπου σούπερ μάρκετ, πολύ νόστιμα και πολλά στην μερίδα. Μεγάλες και χορταστικές και οι μερίδες επίσης.

Το ρύζι όμως μέσα στην τορτίγια ήταν άνοστο, άγευστο και παραβρασμένο. Και η ποσότητα στο κρέας επιλογής (κοτόπουλο και τσίλι κον κάρνε που δοκιμάσαμε εμείς) ήταν λίγο.

Θα μου άρεσε να έχει κάποιες προτάσεις έτοιμες από το ίδιο το μαγαζί, νόστιμες, έτσι ώστε να μπορείς να βρεις γρήγορα κάτι που σου αρέσει και να μην παραγεμίσεις την δική σου επιλογή με γεύσεις που δεν συνδυάζονται πολύ καλά (αυτό συνέβει σε εμένα).

Είναι μια νόστιμη, γρήγορη και πολύ όμορφη αισθητικά λύση για φαγητό,

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεξικό - Κούβα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιούλ
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
10-16

Το μαγαζί βρίσκεται πίσω από την κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, εκεί που ήταν παλιά το coffee time. Για θέμα παρκαρίσματος δεν το συζητάμε. Δύσκολα τα πράγματα.

Το μαγαζί αυτό μου θύμισε τα παλιά taco time που υπήρχαν αρχές της δεκαετίας του ΄90, στο πιο απλό τους. αν και θα το χαρακτήριζα σαν μεξικάνικο Everest. Όλα τα υλικά είναι απλωμένα μπροστά σου σε βιτρίνα. απλά διαλέγεις τη βάση (πίτα, τάκο, σαλάτα) και στη συνέχεια προσθέτεις ότι θες.
κιμα, χοιρινο μοσχαρι, τυρια, λαχανικα, διαφορες σαλτσες, εχει γύρω στα 20-30 υλικά.

Το προσωπικό εξυπηρετικότατο, σου εξηγεί άμεσα τα πάντα και σου προτείνει και συνδυασμούς.
Δοκιμάσαμε:

2 μικρά τάκος με τυρί, μοσχάρι, ντομάτα (4,00 ευρώ)
1 quesadilla με τυρί, χοιρινό, μαρούλι, καλαμπόκι, sour cream (6,20)

Σαν γεύση ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Ειδικά το χοιρινό ήταν λουκούμι, κάθε μπουκιά φανταστική. Το πρόβλημα είναι στην τιμή και την ποσότητα.

Τα θεωρώ αρκετά ακριβά και λίγα ποσοτικά. Προσωπικά για να πω ότι χόρτασα θα έπρεπε να πάρω 3 quesadilla και καμιά σαλάτα για να δοκιμάσω και άλλους συνδυασμούς. Μάνι μάνι θα έφτανα τα 25 ευρώ, χωρίς ποτό.
Ακόμα και ως σνακ δεν με καλύπτει, μιας και δίνω 6 ευρώ αλλά την πείνα μου δεν την έχω κόψει.

Δυστυχώς είναι από τα μαγαζιά που ενώ γευστικά με ικανοποιούν, δεν με συμφέρουν οικονομικά. Θέλει ένα haircut 20%.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεξικό - Κούβα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιουν
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Το Ancho μου αρέσει πραγματικά πολύ και έμεινα έκπληκτη από τις τόσες αρνητικές κριτικές που διάβασα. Όντας μεγάλη fan της μεξικάνικης κουζίνας το πρωτοδοκίμασα περίπου πριν ένα χρόνο - όταν πρωτοάνοιξε και γευστικά με ικανοποίησε καθώς και συνεχίζει να με ικανοποιεί όλο αυτό το διάστημα, όμως ας τα πάρουμε από την αρχή.

Χώρος:
Νεανικός, casual και χαλαρός, με πινελιές Μεξικού, ιδιαίτερα ευήλιος, ιδανικός για καλοκαίρι αφού εκτός από τα λίγα εξωτερικά τραπεζάκια, το μισό μαγαζί ανοίγει και είναι ιδιαίτερα δροσερό.

Εξυπηρέτηση:
Καθότι ταχυφαγείο, τα κορίτσια είναι γρήγορα, ξύπνια και ιδιαίτερα επεξηγηματικά για όσους το επισκέπτονται για πρώτη φορά. Τα πεντακάθαρα τραπέζια και γενικότερα το χώρο επιμελείται μία ευγενέστατη κυρία η οποία σε περιπτώσεις μεγάλης αναμονής λόγω ουράς κερνάει τον κόσμο σφηνάκια, μαργαρίτα φράουλα και λεμόνι.

Φαγητό:
Εξαιρετικό και πράγματι μεξικάνικο! Εμείς επιλέγουμε κάθε φορά:

- Μία quesadilla με κοτόπουλο, μανιτάρια και τυρί την οποία συνοδεύω με sour crème και guacamole. Είναι το αγαπημένο μου.

- Ένα burrito με κοτόπουλο ή μοσχάρι, ρύζι με μανιτάρια, cheddar και guacamole. Είναι μεγαλύτερο από την quesadilla, όμως επειδή είναι άψητο και δε λιώνει το τυρί, δεν το προτιμώ.

- Επίσης, πάντοτε παραγγέλνουμε:
- Νachos με τυρί cheddar και ψιλοκομμένη καυτερή ντοματούλα - είναι ένα κλασικό μεξικάνικο side, σε μία από τις πιο επιτυχημένες του versions.

- Mexican salad, με κοτόπουλο, καλαμπόκι, και υπέροχη δροσερή σως, είναι ολόφρεσκη και γευστική, ιδανική για δύο άτομα.

- Churros με σοκολάτα, είναι πολύ τραγανά και νόστιμα, όμως θέλουν λίγο upgrade στον τρόπο ψησίματός τους, συνήθως είναι λίγο άψητα στο εσωτερικό τους.

Κόστος:
Για όλα αυτά και με ένα refill αναψυκτικό πληρώνουμε (είμαστε 2 άτομα συνήθως) περίπου 13-15 ευρώ το άτομο. Ναι, για ταχυφαγείο είναι αρκετά, όμως το φαγητό είναι υπέροχο και οι μερίδες πάρα πολύ ικανοποιητικές. Αξίζει τα λεφτά του, όμως θα μπορούσε να είναι λίγο οικονομικότερο.