Loader
OSTERIA VESPA ROSSA
Ιταλία

Παγκράτι

Το εστιατόριο έχει σηματοδοτηθεί ως κλειστό.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

03 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Η σημερινή Κυριακή μεσημέρι 28/2 και η απίστευτη φέτος καλοκαιρία με λιακάδες και 20 βαθμούς θερμοκρασία καθημερινά, σαν να ήταν Νοέμβρης ή Απρίλης, μας βρίσκει στην OSTERIA VESPA ROSSA (OVR), δηλαδή την ‘Ταβέρνα της Κόκκινης Βέσπας’, που είναι κι αυτή αρκετά κοντά στο σπίτι μου. Και για να μην παρεξηγηθώ, μετά το γειτονικό μου OROSCOPO, δεν πήρα σβάρνα μόνο ιταλικά εστιατόρια, αφού προσεχώς σας επιφυλάσσω κι άλλες εκπλήξεις γειτονικών μου μαγαζιών, που τούτες τις μέρες μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας, με αντιφατικές κριτικές και σχόλια. Λίγη υπομονή, όμως, φίλες και φίλοι μου…

Η OVR άνοιξε στα τέλη του 2013 και συμπλήρωσε ήδη δύο πετυχημένα χρόνια λειτουργίας. Οι chef Κώστας Τσίγκας και Βαγγέλης Μπουχέλος, μας προσφέρουν βέρα ιταλική κουζίνα, εστιασμένη κυρίως σε τοπικές σπεσιαλιτέ της ορεινής Ιταλίας, ενώ το άλλο Ιταλικό του Ομίλου, το Testaccio Cucina Italiana, στη Βουλιαγμένη, επικεντρώνεται σε δημοφιλή πιάτα της Ρώμης. Λειτουργεί, Τρίτη με Σάββατο, από 19.00-01.00, σήμερα Κυριακή, από 13.00-19.00, ενώ τη Δευτέρα είναι κλειστά.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει φιλοξενήσει κι άλλα εστιατόρια στο παρελθόν, όπως μας θύμισε κι ο έμπιστος fratello. Τρία χρόνια πριν την OVR, υπήρχε η FISHAΛΙΔΑ με τους ψαρομεζέδες της, ενώ ακόμα πιο πριν από το 2010, το κινέζικο NEW DRAGON PALACE, το οποίο δέσποζε για μία τουλάχιστον δεκαετία, και που κάποτε το είχα επισκεφθεί και εγώ!

Το ιταλικό γωνιακό στέκι, στο οποίο γευμάτισα τη μοναδική μέρα που είναι ανοιχτό το μεσημέρι (Κυριακή), ήταν φωτεινό -με τις μεγάλες τζαμαρίες και προς τις δύο όψεις του, στις οδούς Ναϊάδων και Αντήνορος. Με δυο λόγια, πρόκειται για έναν λειτουργικό και cozy, μοντέρνο χώρο, ο οποίος αποτελείται από δύο επιμέρους αίθουσες: τη 1η και πιο μεγάλη σάλα, όπου και καθίσαμε (2 άτομα), και τη 2η υπερυψωμένη, και αρκετά μικρότερη αίθουσα, η οποία έχει κι ένα μικρό μπαρ. Κυριαρχούν αποχρώσεις άσπρου και μαύρου, κάποιες κόκκινες πινελιές που του δίνουν ζωντάνια, οι όμορφες γωνιές με τα λουλούδια, και ο συνδυασμός ξύλου, γυαλιού και μετάλλου.

Παρατήρησα γύρω στα 15 ρουστίκ τραπέζια αλλά και κάποιους καναπέδες, για 50-60 άτομα, ενώ οι τουαλέτες βρίσκονται στη 2η υπερυψωμένη αίθουσα. Εξάλλου, τα τρία ευγενικά παιδιά που μας εξυπηρέτησαν, μας είπαν ότι αργότερα θα ήταν fully booked, αλλά εμείς σταθήκαμε τυχεροί γιατί -πηγαίνοντας χωρίς κράτηση- εξασφαλίσαμε τραπέζι, το οποίο, όπως μας είπαν, είχε κρατηθεί τηλεφωνικά για αργότερα το απόγευμα.

Πράγματι εκείνη την ώρα, στο μαγαζί έτρωγαν 2-3 παρέες και αυτό είναι κατανοητό, αφού, λόγω της καλής μέρας, κάποιοι μπορεί να προτίμησαν εξοχές και θάλασσες. Άλλωστε, αυτές τις τελευταίες μέρες, οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει και η κίνηση στους δρόμους έχει αυξηθεί αρκετά! Το πάρκινγκ, λοιπόν, δεν ήταν δύσκολη υπόθεση, αφού η φίλη μου εξασφάλισε εύκολα μια θέση στο διπλανό τετράγωνο, αλλά τις καθημερινές και τις βραδινές ώρες χρειάζεται είτε αρκετή υπομονή και τύχη, είτε χρήση των κοντινών χώρων στάθμευσης, που είναι αυτό της POLIPARK, στη Ριζάρη & Βασιλέως Κωνσταντίνου, ή του Κορακιανίτη, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου & Β. Γεωργίου.

Μετά τις πολύ καλές εντυπώσεις από τον χώρο, καθώς κι απ’ την εξυπηρέτηση απ’ τα τρία ευγενέστατα και πρόθυμα παιδιά, έρχομαι τώρα στα του φαγητού, που συνιστούν τον κεντρικό πυρήνα των κριτικών μας.

Το μενού της OVR, που ανανεώνεται συνήθως μια φορά τον χρόνο, περιλαμβάνει καμιά εικοσαριά ζεστά και κρύα ορεκτικά και σαλάτες, σε τιμές από 6-14 €, από 6 λευκές και κόκκινες πίτσες, στα 9-14 €, 15 πρώτα πιάτα, κυρίως ζυμαρικά, 9-16 €, 5 δεύτερα (κύρια) πιάτα με κρέατα ή ψάρια, 14-18 € και 5-6 ιταλικά γλυκά (affogato, tiramisu.. ), περί τα 7 €.

Αντίστοιχα προσεγμένη είναι και η λίστα των ιταλικών ποτών, που περιλαμβάνει καμιά 40αριά λευκά και κόκκινα κρασιά, από 12-45 €, αλλά και κρασί σε ποτήρι, στα 4-5 €, περί τις έξι σπέσιαλ ετικέτες κρασιών της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας, σε τιμές από 50-80 € περίπου, κάποιες ιταλικές μπύρες, περί τα 4 € το μπουκάλι, τρία γλυκά κρασιά, απεριτίφ, στα 8-10 € και τα συνήθη αναψυκτικά, 2-4 €.

Αφού μελετήσαμε τις λίστες αυτές με προσοχή, και εν τω μεταξύ ζητήσαμε και μας έφεραν καράφα νερού βρύσης, καταλήξαμε στα εξής πιάτα, που ακολούθησαν κερασμένο καρβελάκι ψωμί με ολόκληρο σκόρδο, το οποίο τεμαχίσαμε για να συνοδέψουμε το φαγητό μας, προσθέτοντας βούτυρο από λάδι τρούφας που ήρθε σε ένα μπολ για να μας απαλύνει τη σκορδίλα.

1. Μια μερίδα μανιτάρια ψητά στη σχάρα, με balsamico, στα 8 €
2. Μια Polpetine, δηλαδή κεφτέδες απ’ τη Σικελία, φτιαγμένους με ντομάτα, παρμεζάνα και ρικότα, στα 10 €
3. Ένα ριζότο με γαρίδες, ντομάτα και σαφράν, που ήταν καταπληκτικό πιάτο, χυλωμένο άψογα! Τιμή 14 €
4. Μια μερίδα νιόκι πατάτας με τυρί γκοργκονζόλα και σπανάκι, 10 €
5. 1 κέικ σοκολάτας με παγωτό βανίλια, στα 7.50 €, και
6. 1 affogato, δηλαδή συνδυασμό παγωτού με εσπρέσσο και σαμπαγιόν, στα 7.50 € επίσης.

Απ’ την εντυπωσιακή λίστα των ιταλικών κρασιών, επιλέξαμε τελικά δυο ποτήρια κρασί Castel Firmian, ποικιλία Traminer, απ’ την περιοχή Trentino της Βορειοανατολικής Ιταλίας. Το κρασί αυτό ήταν λευκό, ξηρό, 13 βαθμών οινοπνεύματος και είχε μια φρουτώδη επίγευση, με άρωμα λουλουδιών. Ταίριαζε με ό, τι δοκιμάσαμε, η δε τιμή ταυ ήταν 12 € (2 Χ 6).

Ο λογαριασμός, στα 70 €, με κανονική απόδειξη, άξιζε 100% για την εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία που μας πρόσφερε το ιταλικό εστιατόριο. Χωρίς το κρασί, έρχεται στα 58 €, δηλ. 29 € ο καθένας (κατηγορία 26/36 €).

Οι ευγενικοί οικοδεσπότες της OVR μας κέρασαν στο τέλος λικέρ limoncello, και η όλη κυριακάτικη εμπειρία, μας έφτιαξε τη διάθεση, το δε φαγοπότι μας συνεχίστηκε στον κινηματογράφο ΕΛΛΗ, με την αμερικανική δραματική ταινία SPOTLIGHT, που -κατά σύμπτωση άραγε;- λίγες ώρες μετά κέρδισε το φετινό Oscar καλύτερης ταινίας!!

Συμπερασματικά, σας τα προτείνω και τα δυο. Και την OSTERIA, αλλά και το SPOTLIGHT. Εσείς βέβαια διαλέγετε, αν θα συνδυάσετε άρτον και θεάματα, ή θα περιοριστείτε σε ένα απ’ τα δύο!!

21 Νοε 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μας τα χάλασαν λίγο, έως αρκετά, στο σέρβις και το Water Closet.... αλλά το εξαιρετικά ατμοσφαιρικό περιβάλλον και η δεξιοτεχνία του σεφ, κρίνοντας το εστιατόριο ως ιταλικό στην Ελλάδα και μόνο, δημιούργησαν τις συνθήκες για μια όμορφη βραδιά!

Τις περισσότερες φορές, όταν έχουν προηγηθεί πολλές κριτικές από έμπιστους φίλους του site, ρίχνω μια ματιά στον αριθμό των ντοματών και εντελώς φευγαλέα παίρνω κάποια βοηθητικά λόγια. Αφού επισκεφθώ το εστιατόριο και υποβάλλω την κριτική μου, τότε και μόνο τότε, διαβάζω αναλυτικά πλέον τα σχόλια. Αυτό συμβαίνει διότι μου αρέσει να πηγαίνω κάπου, όσο αυτό γίνεται, αμερόληπτα, γεγονός που πιστεύω ότι ενισχύει την πολυφωνία πολυσήμαντο στοιχείο κάθε προόδου.... it's my way!!

Βέβαια, άνοιξα το site του εστιατορίου και έριξα μια ματιά στο μενού και τις τιμές, πράγμα σπάνιο στη χώρα μας που οι περισσότεροι φοβούνται να βγάλουν τιμοκαταλόγους στο ίντερνετ λες και το θέμα κρίνεται στην τιμή. Η ποιότητα, ιδιαίτερα στον χώρο της εστίασης, είναι το σημαντικό!
Οπότε, δεν θα αναφέρω άλλα πιάτα ή ποτά του καταλόγου καθώς ο καθένας μπορεί να τα πληροφορηθεί από πρώτο χέρι!

Κυριακή απόγευμα, λοιπόν, και αφού έχω αγανακτήσει από τα θλιβερά δρώμενα των δύο τελευταίων ημερών, κυρίως από εκείνους που τα αναμεταδίδουν, τους, κατά κόρον, τρομολάγνους, αλλά και από τους διάφορους ειδήμονες που διακηρύττουν τη θλίψη τους ενώ οι ίδιοι έχουν σπείρει, αλλά και νομιμοποιήσει, τον φόβο και την τρομοκρατία γύρω μας ( φόβος για τη ζωή μας, φόβοs του διαφορετικού, φόβος για τα προς το ζην, αυτοκτονίες ), αποφασίζω την τελευταία στιγμή να βγω έξω και να πάω στην Osteria Vespa Rossa την οποία βέβαια, από καιρό ήθελα να επισκεφθώ.
Τηλέφωνο, λοιπόν, στον κολλητό μου, εγκρίνει... και νάμαστε......
Ό, τι έπρεπε...

Eισβάλλοντας στο εστιατόριο, αγαλλίασε η ψυχούλα μου.... Πρώτα απ΄ όλα με "θάμπωσε" ο ωραίος και ζεστός φωτισμός!
Κατόπιν, ενθουσιάστηκα με τα χρωματιστά καθίσματα, τους άνετους καναπέδες και τα πολλά παράθυρα! Ο δίπατος χώρος με τη μεγάλη αίθουσα, κάτω, καθώς και ο μικρότερος χώρος, επάνω, με το μικρό μπαρ, έδιναν έναν διαφορετικό αέρα!

Πληροφορήθηκα ότι το εστιατόριο επικεντρώνεται στις κλασικές γεύσεις της Β. Ιταλίας σε αντίθεση με το Testaccio Cucina Italiana, του ιδίου ομίλου στη Βουλιαγμένη, που ρίχνει το κέντρο βάρος στην κουζίνα της Ρώμης.
Δεν λείπουν, βέβαια, οι γεύσεις και τα ζυμαρικά, άλλων περιοχών της μπότας.

Ο σεφ Κώστας Τίγκας, για πολλούς ο " διανοούμενος σεφ ", αφού ταξίδεψε για χρόνια στην Ιταλία, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τις ιταλικές γεύσεις αποφάσισε να τις αναπαραγάγει στην χώρα μας. Με επιτυχία θα έλεγα αν και αρκετά ελληνιστί!

Κατά πως λέγεται, όλα τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά έρχονται στο πιάτο μας απευθείας από την Ιταλία.
Ας μην πάμε μακρυά... η Β. Ιταλία, εκτός από τουρισμό, τι άλλο έχει ? Φερράρι, Ντουκάτι και Μπαρίλα... ή παραγωγή των καλύτερων τυριών, γαλακτομικών και αλλαντικών ανά τον κόσμο.

Ο πλήρης κατάλογος, καλύπτει όλα τα γούστα και η λίστα κρασιών είναι αρκετά ενημερωμένη. Σερβίρονται κρασιά, απεριτίφ και χωνευτικά ιταλικής παραγωγής.

Το εμφιαλωμένο νερό ήρθε με το καλησπέρα ( 3,00 ) και ενώ ρωτήσαμε εάν είναι εμφιαλωμένο ο σερβιτόρος μας απάντησε όχι!!! Το θέατρο του παραλόγου!!

Δοκιμάσαμε τα εξής:

Στην αρχή ήρθε στο τραπέζι μας, ως κέρασμα, ένα μικρό στρογγυλό καρβελάκι ψωμί που μέσα του "έκρυβε" ένα ολόκληρο σκόρδο! Ο υπεύθυνος το τεμάχισε μπροστά στα μάτια μας και μας παρότρυνε να αλείψουμε το ψωμί με τους χυμούς του σκόρδου.
Αν και, για ευνόητους λόγους, σταθήκαμε λίγο διστακτικοί, κατόπιν το εξαφανίσαμε στην κυριολεξία! Φοβερή έμπνευση, ιδιαίτερη γεύση!!
Συνοδευόταν από ένα μπολάκι βούτυρο, για να σβήσει την ένταση της εσάνς του σκόρδου.

Από τα antipasti διαλέξαμε Pecorino Grigliano.
Μοιάζει με σαγανάκι από τυρί πεκορίνο και πρόκειται για τυρί στο φούρνο με θυμάρι, λεμόνι και μέλι. Μέσα σε ένα βαθύ, λευκό πιάτο ήρθε ένα στρογγυλό κομμάτι τυριού με στρογγυλά κομματάκια μαρμελάδας μελιού. Πολύ νόστιμο! ΕΥΡΩ 5,00 (ενώ ο κατάλογος έγραφε 8,00. )

Όμως,
Αντί για την αρχή, ως ορεκτικό, το έφεραν στο τέλος!!
Όπως αντιλήφθηκα, έγινε λάθος στην παραγγελία και, από λάθος, πήγαν να μας σερβίρουν ένα άλλο ορεκτικό σκέτου τυριού (αυτό, μάλλον, ταίριαζε για το τέλος)!
Το ορεκτικό μετατράπει σε επιδόρπιο!

Casarecce al Sugo di Agnello.
Πρόκειται για τα, παραδοσιακά, σιτσιλιάνικα (!! ) ελαφρώς στριφτά και άγευστα ζυμαρικά καζαρέτσε που συνοδεύονταν από κομμάτια πολύ νόστιμου αρνιού και σπιτικής ντομάτας συν κομμάτια μελιτζάνας μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Ένα νόστιμο πιάτο, χωρίς ιδιάιτερες γευστικές τυμπανοκρουσίες...
ΕΥΡΩ 11,00

Από τις κόκκινες πίτσες ( υπάρχουν και λευκές ) διαλέξαμε την Funghi Misti. Οχτώ κομμάτια εξαιρετικής πίτσας, με γνήσια ιταλική λεπτή ζύμη, τυρί ταλέτζιο (κάτι σαν τη φέτα ), γκοργκοντζόλα (η αντίθετη γεύση του ταλέτζιο), θυμάρι και πανσέτα (μπέικον). Από τις πιο νόστιμες πίτσες που κυκλοφορούν!!
Άριστα σερβιρισμένη, σε ένα ξύλινο δίσκο με χερούλι.
ΕΥΡΩ 11,00

Οι γεύσεις ήταν λίγο βαριές. Θα μπορούσαμε, δύο άτομα, να παραμείνουμε στα δύο πιάτα. Σε καμία περίπτωση, δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε πρώτο και δεύτερο πιάτο, όπως θα συνέβαινε με τις ελαφριές γεύσεις ενός αυθεντικού ιταλικού εστιατορίου. Η κουζίνα φαίνεται να είναι προσαρμοσμένη στις ελληνικές γαστρονομικές συνήθειες.

Από γλυκά, δοκιμάσαμε ένα Zuppa Inglese, σερβιρισμένο μέσα σε βαζάκι μαρμελάδας, που ο υπεύθυνος το πρότεινε ως σπεσιαλιτέ.
Πρόκειται για κρεμ ανγκλέζ με φρέσκα φρούτα και κάστανο, όπως τουλάχιστον μας διαβεβαίωσαν.
Μάλλον εννοούσαν φρούτα του δάσους, κάστανο δεν κατάλαβα και γενικά απογοητεύτηκα ύστερα μάλιστα από την τόσο διθυραμβική ( και μάλλον "αδιάβαστη" ) παρουσίαση που είχε προηγηθεί.
ΕΥΡΩ 7,50

Ήπιαμε δύο ποτήρια φίνο ερυθρό, ξηρό κρασί Μonterosso Sangiovese.
ΕΥΡΩ 4,00 / ποτήρι. Η φιάλη κοστίζει ΕΥΡΩ 15,00
Υπερτιμημένο αλλά σε καλύτερη τιμή από κάποιο παρεμφερές ελληνικό!

Στο τέλος, μας κέρασαν ευωδιαστό και δροσερό limoncello!!

O λογαριασμός, με τα ποτά και το νερό, έφθασε τα ΕΥΡΩ 45,40.
Συγκριτικά, θεωρώ λογικό το ποσό από την στιγμή που δοκιμάσαμε τις γεύσεις ενός " ψαγμένου" και έμπειρου σεφ και δειπνήσαμε μέσα σε ένα ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον!

Στο σέρβις έβαλα 2/4, διότι παρά την άπλετη προθυμία των σερβιτόρων έγιναν κάποια σημαντικά λάθη που τα αναφέρω παραπάνω, βάλε και την αδιαφορία τους για μια έστω ματιά στα αφρόντιστα WC (που επηρέασε και την βαθμολογία μου στον χώρο )!

Από γαστρονομική άποψη, σίγουρα στέκει στο ύψος ενός καλού εστιατορίου και για τον λόγο αυτό προτείνεται. Έστω για μία δοκιμή!

11 medium

29 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Χώρος: φωτεινός, πολύ ωραίας αισθητικής και με άνεση ανάμεσα στα τραπέζια. 'Εχει ξεχωριστό χώρο για καπνιστές, αλλά είναι κάπως απομονωμένοι κ δεν ενοχλούν τους υπόλοιπους που έχουν τον περισσότερο κ ωραιότερο χώρο.

Εξυπηρέτηση: πολύ καλή, γρήγοροι κ ευγενικοί όλοι

Φαγητό: κερνάνε ένα ψωμί με σκόρδο που είναι εκπληκτικό (δεν αισθάνεσαι το σκόρδο καθόλου) κ το συνοδευουν με βούτηρο με τρούφα.
Σαλάτα με γκοργκοντζόλα-αυτό ήταν το μόνο αδιάφορο πιάτο κι ιδιαίτερα απογοητευτικό ως προς την ποσότητα. 5-6 φύλλα κ κάποια πολύ μικρά κομματάκια τυριού. Δεν έχει καμία λογική αυτή η ποσότητα στη σαλάτα, ούτε κοστίζει κ κάνει πολύ άσχημη εντύπωση. Επιπλεόν, αδικεί το μαγαζί γιατί τα υπόλοιπα ήταν σε πολύ καλές ποσότητες.

Μυδια με φασόλια κ λουκάνικο σε κόκκινη σάλτσα κ φρυγανισμένο ψωμί-πάρα πολύ ωραίο.
Παπαρδέλες με πάπια-τέλειο
Μαύρες ταλιατέλες με αχοιβάδες-επίσης πολύ πολύ καλό
Κορμός παγωτού- αρκετά καλός, θα μπορούσε κ καλύτερος

Τα παραπάνω, χωρίς καθόλου ποτό, 55€. Δεν είναι λίγα, αλλά τα αξίζει τα λεφτά του, οι γεύσεις είναι πρωτότυπες κ καλές κ η όλη επίσκεψη είναι ευχάριστη.

Μοναδικό μείον η μουσική που μου φάνηκε λίγο πιο δυνατή από ότι χρειάζεται.

5 medium

23 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο Κυριακή μεσημέρι -κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης- για αυτό και δεν δυσκολευτήκαμε να βρούμε θέση για το αυτοκίνητο. Ο χώρος δεδομένου ότι μιλάμε για Παγκράτι δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Μεγάλες τζαμαρίες και άνετα τραπέζια χωρίς να είναι ο ένας δίπλα στον άλλο. Το μόνο αρνητικό ήταν η ζέστη αλλά δικαιολογείται μάλλον λόγω του καιρού.

Ο κατάλογος δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος αλλά δεν θα έλεγα ότι ήταν ιδιαίτερα κατανοητός. Με την βοήθεια του προσωπικού οι όποιες απορίες λύθηκαν.

Προσφέρουν ακόμα το σκορδόψωμο ως κέρασμα του σεφ.
Η παραγγελία περιλάμβανε 2 σαλάτες η μια με πορτοκάλι και η άλλη με σαλάμι που πραγματικά η μερίδα τους ήταν για γέλια. Η μεν πρώτη-χωρίς υπερβολή- αποτελούνταν από 3 ολόκληρα φύλλα λόλας και 2 φέτες πορτοκάλι και η δεύτερη είχε κομμένο το σαλάμι με διάμετρο 2 χιλιοστών.

Παραγγείλαμε 3 παπαρδέλες 9€ (ωραία βρασμένες) με ραγού και ανάμεικτο κιμά -ωραία γεύση αλλά τίποτα το ιδιαίτερο σαν να έτρωγες μακαρόνια με κιμά σε ένα πολύ καλό μαγειρείο, 1 ριζότο με γαρίδες 14€ οι οποίες ήταν ανύπαρκτες & μια pizza με κεφτέδες 14€ πιθανόν το πιο ιδιαίτερο πιάτο. Το μόνο πλούσιο σε ποσότητα ήταν η φοκάτσια και ευτυχώς χορτάσαμε τρώγοντας την.
Ο λογαριασμός 130€ μαζί με 2 μπουκάλια κρασί των 12€.

Χωρίς να απογοητευτούμε θα το χαρακτήριζα ως πολύ κάτω του μετρίου σε σχέση ποιότητας / ποσότητας και τιμής χωρίς να αξίζει έστω τα χρήματα που δώσαμε.

Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι

210 7234551