ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ

Ελληνική κουζίνα

  Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο [Χάρτης]
  211 1834789

Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Μαι
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Απομεσήμερο Μ. Δευτέρας 25/4 βρισκόμαστε δύο άτομα στο Μεταξουργείο και αποφασίζουμε να επισκεφθούμε τις ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ (Σ) που βρίσκονται στην οδό Κεραμεικού, ακριβώς απέναντι απ’ την Πλατεία Αυδή, και λειτουργούν εκεί απ’ τον Δεκέμβρη του 2013.

Στο ιστορικό κτίριο που τον 19ο αιώνα στέγαζε τους στάβλους του Όθωνα και μέχρι το 2010 το καφέ του Γιάννη, τις εξωτικές επίσης Μπαχάμες με τον περιβόητο πατσά για τους ξενύχτηδες, οι Σ τώρα λειτουργούν καθημερινά απ’ το πρωί για καφέ και σνακ, ενώ η κουζίνα τους, από τις 14.00-02.00 τη νύχτα.

Ενώ οι πρώην Μπαχάμες μάς θυμίζουν τον Ατλαντικό, οι επίσης τροπικές Σεϋχέλλες, που βρίσκονται στον Ινδικό ωκεανό, ΒΑ της Μαδαγασκάρης, μας θυμίζουν τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Μακάριο, που εκτοπίστηκε εκεί απ’ τους Βρετανούς, το 1956/57. Στους νεότερους οι Σ θυμίζουν τα νησιά που θα πάμε για τρέλες, όπως μας προέτρεπε η Πωλίνα τη δεκαετία του 80!!

Το μαγαζί αυτό οφείλει την ύπαρξή του στην Άννα Ρεπούση που το άνοιξε πριν από 2 ½ χρόνια, φροντίζοντας το καθετί, καθώς και στον βασικό συνεργάτη της, τον σεφ Φώτη Φωτεινόγλου, γνωστό μάγειρα και παλιό μπακάλη. Παλιότερα υπήρχαν κατά καιρούς lives, κυρίως Τρίτες και Κυριακές, με ρεμπέτικες κομπανίες και τραγούδια, που τώρα ατυχώς έχουν σταματήσει προς το παρόν…

Την ώρα που φτάσαμε, συμπέσαμε με την άφιξη της Σελήνης, βασικής συνεργάτιδας του Φώτη στην παρασκευή των εξαιρετικών γλυκών, όπως το διαπίστωσε ο ουρανίσκος μας αργότερα, τρώγοντας μια μοναδική όντως μους σοκολάτας με φιστικοβούτυρο!! Θα τα πούμε αυτά σε λίγο…

Ο μέσα χώρος είναι φωτεινός απ’ τις τζαμαρίες και ιδιαίτερα ψηλοτάβανος, ενώ ξεχωρίζει το μωσαϊκό δάπεδο, το μοναστηριακό και τα άλλα παλιά τραπέζια, η ξύλινη στέγη, ο μεγάλος καθρέφτης, η ανοιχτή κουζίνα με τα ρετρό πλακάκια και δεξιά της το μπαρ με την κάβα και τα ράφια με τα κρασιά κ. λπ. ποτά. Κυριαρχούν ανοιχτές λευκές και μπεζ αποχρώσεις σε τοίχους, σε κοντράστ με γωνιές σιελ ή πράσινες. Εκτιμώ ότι στον μέσα αυτό χώρο, όσο και έξω, στα 2 πεζοδρόμια του γωνιακού μαγαζιού, καθώς και στα πιο μεγάλα τραπέζια επί της Πλατείας Αυδή, θα πρέπει να εξυπηρετούνται συνολικά περί τα 70-80 άτομα, και επειδή τα Σ/Κ επικρατεί συνωστισμός, είναι καλό να γίνεται έγκαιρα τηλεφωνική κράτηση. Επίσης, στο πατάρι υπάρχουν οι δυο τουαλέτες τους που είναι καθαρές, αλλά χρήζουν ορισμένων τεχνικών μικροβελτιώσεων.

Το μενού είναι πολύ φροντισμένο απ’ τον σεφ και τους συνεργάτες του, βασίζεται σε πρώτες ύλες που προμηθεύονται έγκαιρα από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας, και μάλιστα πωλούνται διάφορα προϊόντα, όπως τυριά, καβουρμάς, λουκάνικα, κ. λπ., που αναγράφονται στον ενημερωμένο κατάλογό τους, με την ένδειξη ‘για το σπίτι’.

Στον κατάλογο λοιπόν περιλαμβάνονται 7 σαλάτες (4-7), καμιά 10αριά ορεκτικά (~4-7), 3 πιάτα με ζυμαρικά (9-10), κάποια πιάτα ημέρας με φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, όπως μύδια, στα 7.50. επίσης υπάρχουν 6-7 κρεατικά (7-13), διάφορα τυριά-αλλαντικά (~3-7), και 3-4 φοβερά γλυκά της Σελήνης, στα 3-5 €.

Στη λίστα με τα κρασιά υπάρχουν καμιά 10αριά μπύρες (3-6), αποστάγματα 200 ml (5-9) και τα συνήθη αναψυκτικά, στα 2-3 €. Όσον αφορά τα εμφιαλωμένα κρασιά, έχουν 3 λευκά, από 24-28 € για την Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου, 2 ροζέ περί τα 23 € και 5 κόκκινα, από 12-26 €, για το Syrah Κίκονες.

Εμείς, μετά απ’ τα σουσαμένια ψωμάκια τους σε χάρτινη σακούλα (1 €) και το νερό που ήρθε σε κανάτα, επιλέξαμε τα εξής πιάτα:

• Μια εκλεκτή φέτα απ’ τη Βυτίνα, που σημαίνει πολλά για μένα, αφού είναι ο τόπος καταγωγής του παππού μου. Η φέτα ήταν μπόλικη και χορταστική, και εκτός απ’ τη λαδορίγανη που ζήτησα, συνοδευόταν από κομμάτια αποξηραμένου σύκου, καθώς και από γευστικό κρίταμο! Τιμή, 3.20 €.
• Μια μερίδα ρεβίθια φούρνου, που συνοδεύονταν από λιαστές ντομάτες. Πιάτο κι αυτό νόστιμο, στα 5.50 €.
• Μια μερίδα παπαρδέλες ολικής άλεσης με εξαιρετικό βουβαλίσιο καβουρμά Κομοτηνής. Ήταν ένα ιδιαίτερα χορταστικό πιάτο που είχε στο πάνω μέρος νοστιμότατο γαλοτύρι, με την απαραίτητη αλμυρή του γεύση! Τιμή, 9.20 €.

Το γλυκό της Σελήνης, ήρθε σε παραδοσιακό βαζάκι μαρμελάδας, και ήταν ένας έξοχος συνδυασμός από μους λευκής και σκούρας σοκολάτας, φτιαγμένο με φιστικοβούτυρο, που του προσέδιδε αυτή τη μοναδική γεύση!! Ειλικρινά, μπορεί κάποιος να πάει μόνο και μόνο για ένα τέτοιο γλύκισμα, ταιριάζοντάς το με το ποτό του…Το γλυκό μάς το κέρασε η Σελήνη, ενώ το μαγαζί μας πρόσφερε ακόμα 2 σφηνάκια μαστίχας.

Πληρώσαμε μόνο 18.90 €, δηλαδή κατηγορία 1/9 € το άτομο, χωρίς ποτά, και φυσικά θα προτιμάμε τις Σ για το φθηνό και νόστιμό τους φαγητό, που είναι πολύ καλής ποιότητας, όπως άλλωστε και η εξυπηρέτηση απ’ τα νεαρά παιδιά, αλλά και ο ήσυχος και ιστορικός αυτός χώρος του Μεταξουργείου.

Συμπερασματικά, προτείνεται ανεπιφύλακτα, ειδικά αν προτιμάτε για την έξοδό σας μια γωνιά κάπως πιο ήσυχη απ’ τον γειτονικό Κεραμεικό, το Γκάζι, ή του Ψυρρή.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Οκτ
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Γεια χαρά και πάλι αγαπημένο μου κοινό, ( 5 όλοι κι όλοι που με ψηφίζουν,
Εγω αποφασίσει να αρχίσω δίαιτα και όχι από δευτέρα
από χτες πέμπτη, που ηταν του αγιου γερασιμου μεγαλη η χαρη του
Τόσο αποφασιστικός ήμουν,
λέω θα κόψω μαχαίρι τα περιττά γευματα δε θα με κάνουν εμένα ότι θέλουν οι κολλητοί μου
όχι όχι! ΟΧΙ!
Viber sound…
.... ναι ποιος είναι?
το βράδι?
φαγητό?
που? Σεϋχέλλες? τι ώρα?
οκ 9 θα μαι κει
και πήγαμε
Βρήκαμε εύκολα τραπέζι αν και γινόταν ένας μικρός χαμός βραδυ πέμπτης σε μια χωρά που έχει σύριζα κομμένα όλα τα επιδόματα και τα λοιπά
Αλλά κυρία μου όχι, το φαΐ και το σεξ σ αυτή τη χώρα δε κόβεται. ότι και να μας κάνει αλεξουκο, μείς θα τρώμε
Ο χώρος αδιάφορος εναλλακτικός, η χαρά του συριζαιου (εχω και γω τα θεματα μου αλλα ο γιατρος μου ειπε να γραφω κριτικες να τα ξεπαρασω)
που είχε ένα όνειρο τρελό όνειρο απατηλο αλλα <
Ανοιχτή κουζίνα που είναι και της μόδας
Άψογο σέρβις, αλλά έβαλα 3 στα 4 γιατί στο τέλος μας είχανε λίγο γραμμένους αλλά οκ δικαιολογείται αυτό, μη το πάρετε και τις μετρητοίς
φέρανε και πολύ ωραίο σταφύλι για κέρασμα
Φάγαμε κυρίως κρεατιά μπροζολιδια αψογά και το τονίζω αψογά ψημένα
και πίτα ημέρας και κάτι ωραίες σαλάτες σλουρρρπ!
Οι δε πατάτες ήταν επικές! τηγανισμένες με ρίγανη, πω πω ηταν άστα καλυτέρα μη με κόψει το ραδιοτηλεοπτικό γιατί ζούμε μεγάλες στιγμές και στα ΜΜΕ
Εν ολίγης οι Σευχελλες είναι ωραίο μέρος, που σέβεται τους πελάτες του, σε μια γειτονιά που μου αρέσει πολύ
έχει τραπεζάκια έξω, στην Ελλάδα δεν έχει ποτέ κρύο το λένε και οι Locomodo
Kαι δωσανε και αποδειξη αμε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Απρ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Σευχέλλες (πρώην Μπαχάμες) και πως είναι δυνατόν να μην "χαμογελάσεις" μόνο και μόνο από τον ευφάνταστο τίτλο: )

Και τα χαμόγελα συνεχίζονται όταν αρχίζεις να δοκιμάζεις τα πιάτα. Και είναι φοβερό (μάλλον το ask4food) οτι η φήμη συγκεκριμένων πιάτων εξαπλώνεται σε όλους τους κύκλους των ανά την Αθήνα καλοφαγάδων οπότε σε όλα τα τραπέζια έβλεπες τα συγκεκριμένα πιάτα:

Παπαρδέλες με καβουρμά, μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα, ριζότο με μανιτάρια απαραίτητα σε κάθε τραπέζι και από κει και πέρα υπήρχε η λογική και ευχάριστη ποικιλία: Μοσχαρίσια γλώσσα, ρεβύθια καθώς και οι πεντανόστιμες τηγανητές πατάτες ήταν οι δικές μας επιλογές και δεν μας αφήσανε παραπονεμένους.

Μελανό σημείο (αλλά δεν βαριέσαι, Κυριακή ήταν: )) λόγω υπερβολικής καθυστέρησης αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε 2 μοσχαρίσια μάγουλα ενώ οι πατάτες τηγανητές ήρθαν στο τέλος σαν επιδόρπιο: ) Ο δε στοχαστικός αλγόριθμος προετοιμασίας των πιάτων (π. χ ήρθε το ένα από τα 3 μάγουλα που ζητήσαμε, τα ορεκτικά έρχονταν μετά τα κυρίως) ίσως να με ενοχλούσε σε ένα πιο "εστιατόριο" αλλά όλα τα συγχωρώ στις Σευχέλλες γιατί με κάνανε να "ταξιδέψω".

Τραγούδι για Κυριακή Μεσημέρι:

UB40 - Red Red Wine

https: //www. youtube. com/watch?v=zXt56MB-3vc

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιούλ
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

"Πηγαίντε σα τσοπάνηδες, φάτε ωσάν είστε βασιλιάδες"

Τρίτη μεσημέρι, τηλέφωνο από φιλαράκι πρώην συνάδελφο, τον Μπιλ, θα βρεθούμε; Θα βρεθούμε. Πότε; Αύριο. Που θα πάμε; Ασε να ψαχτώ και θα σου πω. Μελέτη στο ασκ4 και λέω, ο Μπιλ είναι μεζεδάς, τσιμπολόγημα και μπύρα, ευκαιρία είναι με τόσα που έχω διαβάσει να τον πάω στα καραμανλίδικα του φάνη. Στέλνω σμς με ίνφος, απάντηση καλό είναι αλλά ξέρεις, εμένα τώρα το καλοκαιράκι μ' αρέσει να κάθομαι έξω να καπνίζουμε κιόλας.

Α, με δυσκολεύεις Μπιλ μου, βουρ ξανά στο ασκ4 κι εκεί θυμήθηκα πέρυσι τέτοια εποχή που επισκέφτηκα τις Σευχέλλες απρογραμμάτιστα και τελευταία στιγμή, από τις γεύσεις που πρόλαβα να δοκιμάσω είχα κρατήσει μία νοερή σημείωση σε κάποιο σκοτεινό μέρος του μυαλού μου ότι εκεί πρέπει να γίνεται σοβαρή δουλειά στην κουζίνα. Σ' έχω ρε Μπιλ, σ' έχω. Σευχέλλες θα πάμε μαν, έξω σε πλατεία θα σ' έχω στη δροσιά, στέλνω ξανά σμς με τα σχετικά ίνφος και το σκηνικό είχε ήδη πάρει σάρκα και οστά στο νου μου: καθημερινή μετά τη δουλειά, χωρίς να έχει νυχτώσει, νωρίς ακόμα, χωρίς κράτηση, άφιξη γύρω στις 19 και κάτι.

Μπορείτε να καθήσετε στο τραπέζι αυτό μέχρι τις 21:15 μας ενημέρωσε η κοπέλα του σέρβις κι εμείς δεχτήκαμε γιατί και πάνω στη πλατεία ήταν, χώρος τουλάχιστον για 4, είμαστε και γρήγορα μπιστόλια ε και πάει στον άνεμο, 2 ώρες προλαβαίνουμε να φάμε και να τα πούμε (αν και καταλαβαίνω ότι ίσως για κάποιους αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό, εμάς με τις δεδομένες συνθήκες δεν μας πτόησε).

Στο τραπέζι προσγειώθηκαν άμεσα κανάτα με νερό, μαχαιροπήρουνα, πιατάκια και ένας κατάλογος. Διαβάσαμε με τη σειρά μας εναλλάξ. Ο Μπιλ όμως έκανε την έκπληξη και ήρθε διαβασμένος: βρήκα στο ίντερνετ ένα σάιτ που γράφουν και κριτικές και μ΄ άρεσε, όλοι μιλούσαν για τις παπαρδέλες... Ε ναι, λέω εγώ, μεγάλη επιτυχία το ασκ4φουντ, γράφω κι εγώ που και που (ανεπιτυχής προσπάθεια εντυπωσιασμού).

Ήρθε και η σερβιτόρα να πάρει την παραγγελία ενώ μας είχε ήδη ενημερώσει για τις ελλείψεις τριών πιάτων. Όμορφα. Πήραμε πέντε πιάτα, τις παπαρδέλες, ένα ντάκο, τη σαλάτα ρεβύθια, τα γλυκοκαυτερά χοιρινά μπριζολάκια και μία πατάτες τηγανιτές που ήθελε ο Μπιλ. Μία άλφα βαρέλι και μία Νήσος Pilsner για εμένα, που είναι και τηνιακή. Τα πιάτα ήρθαν σχετικά γρήγορα, βέβαια το μαγαζί ακόμα δεν ήταν γεμάτο, είχε χοντρικά μια πληρότητα στο 50% από μια γρήγορη ματιά που έριξα και απέναντι στα τραπεζάκια. Η οποία βέβαια όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε με γοργούς ρυθμούς από κόσμο που πηγαινοερχόταν.

Λοιπόν, φάγαμε και φάγαμε καλά. Πολύ καλά. Χορταστικά όλα. Και νόστιμα. Πολύ νόστιμα. Σευχέλλες, μπράβο. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω λεπτομέρειες που έχουν ήδη ειπωθεί σε προηγούμενες κριτικές από σοβαρούς χρήστες, έχει περάσει πολύς κόσμος από το μαγαζί και κουράζουμε (παρόλα αυτά πρέπει να γράφουμε έστω και για μαγαζιά που έχουν γράψει πολλοί τουλάχιστον για να επιβεβαιώνουμε ότι οι γεύσεις και οι υπηρεσίες τους είναι σταθερές.. αν είναι βέβαια). Αλλά όλα, ακόμα και οι τηγανητές πατάτες με τη ριγανίτσα τους ήταν νοστιμότατες και ελαφριές. Οι παπαρδέλες με τον καβουρμά πλούσια γεύση να κάνει πάρτυ ο ουρανίσκος μας. Τα ρεβύθια και ο ντάκος να ισορροπούν την κατάσταση και τα μπριζολάκια, αυτά τα λεπτά χοιρινά κομμάτια κρέατος να τρώγονται πολύ ευχάριστα, αχχ, ωραίες στιγμές γεύσης και απόλαυσης. Άρε Μπιλ να μην σ' αρέσει το συκώτι. Νόστιμη η προσθήκη των τυριών στα πιάτα, το μαγαζί διαθέτει και ποικιλία. Ρίχτε και μια ματιά στο μενού τους στο σάιτ τους.

Τους αποθέωσα το ξέρω, εντάξει, αν και δεν είμαι και πολύ του φαγητού σκλάβος αλλά το νόστιμο πρέπει να το επιβραβεύουμε και να το μνημονεύουμε. Ως και το food styling μου άρεσε, δηλαδή ήταν όλα προσεγμένα και σε δίκαιες ποσότητες. Ε τώρα, μην περιμένετε λεπτομέρειες του τι θα έρθει πρώτα, μου δόθηκε η εντύπωση ότι τα πιάτα έρχονται με τη σειρά που τα βγάζει η κουζίνα π. χ. οι πατάτες ήρθαν στο τέλος αλλά και τι έγινε; Ούτε να περιμένετε το σέρβις να είναι από πάνω σας και να σας ρωτάνε κάθε τρεις και λίγο αν σας άρεσε το φαγητό. Αυτά συμβαίνουν σε άλλα μαγαζιά. Εκεί να πάτε αν δεν έχετε πάει, αλλά επιλέξτε ένα τάιμινγκ λίγο νεκρό για να εξυπηρετηθείτε και να φάτε με άνεση. Νομίζω ότι όταν έχει πολύ κόσμο να εξυπηρετήσουν ίσως παίζουν καθυστερήσεις οπότε προσοχή.

Κατά τα άλλα αποτίμηση εξόδου, με απόδειξη κανονικά στα 41 ευρώ, που το βρίσκω fair enough και το συναίσθημα της γευστικής απόλαυσης στα ύψη. Τα σκέφτομαι τώρα που τα γράφω σε σύγκριση με το βραστό ρύζι που μαγείρεψα για μεσημέρι και μου άνοιξε η όρεξη. Ανακεφαλαιώνοντας: νόστιμο φαγητό, ο σεφ και η ομάδα του είναι καλοφαγάδες και δημιουργούν με την καλή ελληνική ύλη πρωτίστως γεύσεις και όχι μόνο εμφάνιση, δίκαιες τιμές, τοποθεσία αυτή που είναι, ο μέσα χώρος δεν έχω ιδέα, τουαλέτες δεν πρόλαβα να πάω, το σέρβις χαλαρό και αποτελεσματικό (κρίνοντας από την δική μου επίσκεψη - και η ομορφούλα σερβιτόρα ευγενική να κάνει γρήγορα την δουλειά της χωρίς πολλά πολλά, θα σε εξυπηρετήσει αλλά το χαμόγελο λίγο λίγο, δεν πειράζει δεκτόν κι αυτό).

Σ' άρεσε Μπιλ; Φίλε ότι δοκιμάσαμε ήταν τέλειο, ευχαριστημένος κι ο Μπιλ, περάσαμε καλά στις Σευχέλλες, αυτό μένει... κι εγώ τώρα πρέπει να βρω τα επόμενα θύματα που θα ανεχθούν την παρέα μου για να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες γεύσεις και γλυκά, αν πάτε ή ψάχνετε παρέα για φουντ τέιστινγκ σφυρίχτε! Φεύγοντας, πρόσεξα το Tamarind δίπλα που είχε φτιάξει μία ωραία κατάσταση με πέργκολα προστατευμένη στην πλατεία. Χμμ, Pathrus που είσαι που σου αρέσουν τα έθνικ;

Καλή συνέχεια σε όλους.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Δεκ
20
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Σεϋχέλλες: ένα από τα μαγαζιά που πραγματικά μου άρεσαν πολύ και που εντάσσονται στην κατηγορία εκείνη των χώρων εστίασης που προτιμώ ιδιαιτέρως. Ειλικρινά ποιος θα το περίμενε ότι σε μια τέτοια ταβέρνα-μεζεδοπωλείο στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο θα έτρωγα φιλέτο φρέσκου τόνου, πιάτο που συναντώ σπάνια και μάλιστα στην αθηναϊκή πρωτεύουσα που βρίθει φαγάδικων κάθε είδους. Αυτό λοιπόν είναι ένα στερεότυπο δικό μου, ίσως και άλλων: δεν περιμένεις σε τέτοιες περιοχές και μάλιστα σε ταβερνεία και όχι εστιατόρια πολυτελείας τέτοια πιάτα. Γιατί όμως όχι;

Το όνομα του μαγαζιού σίγουρα ξενίζει σε σχέση με την περιοχή που βρίσκεται: παραπέμπει σε κάτι εξωτικό και το σημείο μόνο εξωτικό δεν είναι. Ίσως θέλει να μας μεταφέρει νοερά σε κάτι πιο όμορφο ή να καταστήσει την αντίφαση πιο έντονη.

Ο χώρος μου άρεσε πάρα πολύ: ζεστός, ανθρώπινος, ρετρό, με εκείνο το παλιακό μωσαϊκό, τα παραδοσιακά τραπεζοκαθίσματα και κάποια τραπέζια πιο ψηλά εν είδει μπάρας αλλά και πραγματική μπάρα στην οποία μπορείς να φας ή να απολαύσεις το ποτό σου ή τον καφέ σου, αφού το μαγαζί είναι ανοιχτό από το πρωί και για καφέ. Εντυπωσιάζει επίσης το μεγάλο μοναστηριακού τύπου ξύλινο τραπέζι για μεγαλύτερες παρέες. Η κουζίνα σε ένα μεγάλο μέρος της είναι ανοιχτή και μπορεί κανείς να διαπιστώσει τον οργασμό όταν υπάρχει πολύς κόσμος.

Το μενού του μαγαζιού πραγματικά εκπλήσσει ευχάριστα: θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα. Έχει αρκετά πιάτα γκουρμέ όπως παπαρδέλες με καβουρμά, μοσχαρίσια μάγουλα, χοιρινό κότσι, ψητά λαχανικά με συκόμελο και γαλοτύρι Χανίων, χοιρινές παντσέτες, το φιλέτο φρέσκου τόνου συνοδευόμενο από μαυρομάτικα φασόλια που προανέφερα, ιδιαίτερα ορεκτικά και κάποια πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται. Το ψωμί είναι ζυμωτό και έρχεται σε χαρτοσακουλίτσα μαζί με τα μαχαιροπίρουνα και τις χαρτοπετσέτες (πρωτότυπο θα έλεγα) και νερό σε κανάτα.

Τα φαγητά είναι όλα εξαιρετικά και οι τιμές αρκετά προσιτές. Γενικά η κουζίνα τους στηρίζεται πολύ στα παραδοσιακά υλικά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Εξυπηρέτηση: το μοναδικό μελανό σημείο του μαγαζιού και εξηγούμαι: μεσημέρι καθημερινής, το μαγαζί είναι το μισό γεμάτο. Μπαίνουν ξαφνικά και γεμίζουν 3 τραπέζια με 2 άτομα το καθένα. Όταν υπάρχει ένας μόνο σερβιτόρος που παίρνει παραγγελίες, στρώνει τραπέζια, σερβίρει τα φαγητά και φτιάχνει και κανένα καφέ για όσους κάθονται στην μπάρα και έχουν έρθει γι΄ αυτό το λόγο, πώς να τα προλάβει όσο φιλότιμος, γρήγορος και πρόθυμος κι αν είναι;;; Όταν λοιπόν κάθεσαι και περιμένεις ένα πιάτο και σου έρχεται μετά από μία ώρα ακριβώς από την ώρα που έδωσες την παραγγελία, τι πρέπει να πεις;

Συνοψίζοντας: η καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση δεν θα με αποτρέψει από το να ξαναπάω (ίσως να πέτυχα και τη μέρα) γιατί το μαγαζί μου άρεσε πολύ σε όλα του. Σίγουρα το συστήνω και θα το συστήσω και σε φίλους μου.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Νοε
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Είχα δει αρκετές φορές το κατάστημα περνώντας απ'έξω αλλά δεν είχε τύχει να το επισκεφτώ, καθότι δε μου "έλεγε" και πολλά, αυτό μέχρι τις προάλλες που η παρέα το αποφάσισε.

Κλέισαμε τραπέζι για 12 στο μέσα χώρο γύρω στις 9 το Σάββατο. Επιλέξαμε να μην πάρουμε ξεχωριστά πιάτα, αλλά να μοιραστούμε.

Τα αρνητικά που έχω να προσάψω ήταν οτι για 12 άτομα υπήρχε ένας κατάλογος στο τραπέζι, όπως και ότι είχαν "τελειώσει" ο ντάκος και τα χόρτα, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο μία επιλογή σαλάτας -την πράσινη-, όπως και 3 από τα κρέατικά το μπιφτέκι, το οσομπούκο και το αρνι που θέλαμε να δοκιμάσουμε. (Εδώ θέλω να πω πως δεν καταλαβαίνω πως μπορουν να τελειώσουν οι σαλάτες Σάββατο βράδυ, υποθέτω πως το κατάστημα έχει γενικά πολλή επισκεψιμότητα, πως γινεται να υπολογίσεις λάθος;)

Το ατόπμα των σερβιτόρων είναι πιστεύω, πως δε μας ενημέρωσαν εξ'αρχής πως τα πιάτα δεν είναι διαθέσιμα, και με ένα κατάλογο προσπαθουσαμε 12 ατομα να βρουμε κατί αλλο να παραγγείλουμε..

Με τα πολλά η παραγγελία έγινε:
1 ντολμάδες ημέρας
2 πράσινες σαλάτες με αποξηραμένο συκο
2 μανιτάρια (portobellο) με απάκι
2 πατατούλες (πως γίνεται να λειπουν.. )
2 φαλάφελ
2 μαστέλλο ψητό
1 μοσχαρίσια γλώσσα
2 χοιρινά μπριζολάκια πικάντικα
2 συκώτια ψητά
2 παπαρδέλες με καβουρμά
1 σπαλομπριζόλα
1 σουβλάκι κοτόπουλο με guacamole
1 mouche σοκολάτας
1 παγωτό cheesecake
1 παγωτο σοκολάτα

Οι 4-5 πρώτοι που καθήσαμε παραγγείλαμε μια μερίδα ντολμάδες ημέρας για να λερώνουμε τα πιρούνια μας μέχρι να φτάσει η υπόλοιπη παρέα. Λαχανοντολμάδες άνευ αυγολέμονου, με ρύζι - κιμά, νοστιμότατοι.
Η σαλάτα, θα έλεγα ήταν το πιο αδιάφορο πιάτο που δοκιμάσαμε, ωραίο το σύκο, αλλά λίγη η πρασινάδα και ανά μπουκιές ίσως υπερβολικά όξινη.
Όταν ήρθαν τα portobello με το απάκι άρχισα να πιστεύω πως θα τρώγαμε πολύ καλά. Ήταν πάρα πολύ καλα, πολύ ωραίος συνδυασμός γεύσεων, αλλά κατ' εμέ στο πιάτο έλειπε το λεμόνι. Το δανειστηκα από το μαστέλλο, το οποίο ήταν εκπληκτικό! Νόστιμες πατάτες, πολύ καλό και το φαλάφελ. Από τα πρώτα έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένη.

Όσον αφορά τα κυρίως, θα ξεκινησω από τα χοιρινά μπριζολάκια, τα οποία ήταν ελαφρώς πικάντικα και πολύ γευστικά, με ένα μείον. Ήταν πολύ λεπτά και κάπως στεγνα.
Η σπαλομπριζόλα ήρθε medium αντί για medium rare που ζητήσαμε, αλλά ήταν αρκετά ζουμερή.
Η μοσχαρίσια γλώσσα ήταν αφρός, αλλά κατα τη γνώμη μου έλειπε τόσο αλάτι, όσο και πιπέρι.

Τα συκώτια τα ζητήσαμε επίσης μέτρια, έτσι και ήρθαν. Νοστιμότατα.
Το αστέρι της βραδιάς ήταν οι παπαρδέλες με τον καβουρμά, κάτι στο οποίο συμφώνησε όλη η παρέα. Το ζυμαρικό κρατούσε καλά, το κρέας έλιωνε, η σάλτσα υπέροχη και το μαλακό ξινό τυρι, που από λάθος μου προφανως δεν είχα προσεξει στον καταλογο, έδενε απίστευτα το πιάτο. Αυτό το πιάτο είναι σίγουρα λόγος να ξαναπάς.

Πολύ καλό ήταν επίσης το σουβλάκι κοτόπουλο, εξαιρετικό και το guacamole που το συνόδευε, αλλά ήρθε τόσο καθυστερημένα που 2 άτομα το φάγαμε από τους 12..

Στα γλυκά τώρα. Είμαι από αυτούς που δεν τα πολυτρώνε. Μου αρέσει πολύ το υποβρύχιο βανίλια και ενθουσιάστηκα όταν το είδα στον κατάλογο αφού τελειώσαμε με το φαγητό, οπότε απογοητεύτηκα για άλλη μια φορά όταν ο σερβιτόρος μου είπε πως ΚΑΙ αυτό είχε τελειωσει.. Παρ'όλα αυτά η παρέα παρήγγειλε τρία γλυκα, mouche σοκολάτας, παγωτό cheesecake και παγωτο σοκολάτα. Δοκίμασα λίγο και από τα 3, αλλά εδώ δε μπορώ να εκφερω αποψη γιατί δεν τα τρώω γενικά και μου φανηκαν πολύ γλυκα. Το παγωτό cheesecake όχι, για να είμαι δίκαιη, αλλά και πάλι δεν με έκανε να φάω δεύτερη κουταλιά.

Με τη σειρά του ήρθε και ο λογαριασμός, γύρω στα 18 ευρώ το άτομο με το αρκετό λευκό κρασί, τις ρακές και τις κόλες που καταναλώθηκαν μέσα, κάτι που τον καθιστά αρκετά ικανοποιητικό!

Να τονίσω πως έφυγα από το μαγαζί και ακόμα μιλούσα για το φαγητό και περισσότερο για τις παπαρδέλες. Οποισδήποτε μπορεί να αναγνωρίσει την ποιότητα στην πρώτη ύλη τους. Οι Σεϋχέλλες ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μου και με πολλή χαρα θα τις ξαναεπισκεφτώ!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιούλ
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Χαλαρο μεσημερι ειπαμε να φαμε καπου κοντα στο κεντρο γιατι πεινουσαμε αρκετα. καθισαμε λοιπον στο μαγαζι που εχει τραπεζακια πανω στον πεζοδρομο απο τη μια και στο πεζοδρομιο απο την αλλη. το μεγαλο μειων του μαγαζιου ειναι η εξυπηρετηση του. περιμεναμε κανενα 20 λεπτο να παραγγειλουμε, οι παραγγελιες ερχοταν αρκετα αργα ενω για να τον βρουμε να τον πληρωσουμε περιμεναμε αλλα 20 λεπτα.

Ειναι τυχεροι που δε σηκωθηκαμε να φυγουμε. απο θεμα φαγητου τωρα παραγγειλαμε μαστελο στη σχαρα και ταμπουλε και για κυριως μπριζολακια και ταλιατελες και μισο κιλο λευκο κρασι. σε γενικες γραμμες καλες οι γευσεις του, οχι κατι το ιδιαιτερο αλλα ικανοποιητικες.

Ο λογαριασμος ηταν περιπου στα 30 ευρω αν θυμαμαι καλα και στο τελος δεν φεραν οπως συνηθιζεται κατι για κερασμα. γενικα δε μου εκανε καλη εντυπωση ωστε να ξαναπαω. υπαρχουν πολυ καλυτερα μαγαζια στο κεντρο που σεβονται περισσοτερο τον πελατη τους.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιουν
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε τις Σεϋχέλλες με παρέα έντεκα συναδέλφων μετά τη δουλειά απόγευμα καθημερινής καθώς βρίσκεται κοντά μας και είχαμε ακούσει πολύ καλά λόγια για το μαγαζί. Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό.

Δεν είχα την ευκαιρία να δω τον εσωτερικό χώρο, μου φάνηκε απλός με αρκετά πυκνά τραπέζια. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν τραπέζια στον πεζόδρομο τα οποία έχουν σκιά τις απογευματινές ώρες, καθώς και στην πλατεία τα οποία προστατεύονται μερικώς από τον ήλιο με τέντα.

Τα άσχημα ξεκίνησαν με το που πήγαμε καθώς δε μας άφησαν να ενώσουμε αρκετά τραπέζια για να χωρέσουμε στον πεζόδρομο και μας προέτρεψαν να κάτσουμε στην πλατεία. Από τα τραπέζια τα οποία μας ένωσαν στην πλατεία τα μισά ήταν μέσα στον ήλιο, ο οποίος καθώς έδυε κάλυπτε όλο και μεγαλύτερο μέρος των τραπεζιών. Ζητήσαμε να μεταφερθούμε στο τμήμα με τη σκιά αλλά μας το αρνήθηκαν καθώς θα πιάναμε περισσότερα μικρά τραπέζια και το μεγάλο τραπέζι βρισκόταν από την πλευρά που είχε ήδη ήλιο. Τελικά αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτή την αλλαγή μόνοι μας και μας την είπαν εμμέσως καθώς «πιάσαμε τελικά όλη την πλατεία». Θα κατανοούσα αυτή τη δήλωση εάν καταρχάς ήταν αληθής και εάν υπήρχε όντως κόσμος το μαγαζί, αλλά τις τρεις ώρες που κάτσαμε εκεί, το μαγαζί είχε εκτός από εμάς το πολύ δέκα πελάτες.

Τα αρνητικά του χώρου συνεχίστηκαν στο σέρβις το οποίο όπως περιέγραψα ήταν απρόθυμο, αργό (ενδεικτικά αναφέρεται ένα μισάωρο για να έρθει η κάθε επιπλέον μπύρα που παραγγέλναμε) και συνολικά θα το χαρακτήριζα ως αντιεπαγγελματικό (στην επισήμανση μίας συναδέλφου που δεν τρώει λευκό τυρί ότι ένα πιάτο που παρήγγειλε περιείχε μία μπάλα μυζήθρα που δεν αναφερόταν πουθενά η απάντηση του σερβιτόρου ήταν ότι το πιάτο περιέχει και άλλα υλικά που δεν αναφέρονται όλα! Προσφέρθηκε πάντως να την αφαιρέσει, πράγμα το οποίο κάναμε τελικά μόνοι μας).

Η γκρίνια θα σταματούσε εδώ εάν το φαγητό ήταν συγκλονιστικό, αλλά δυστυχώς ούτε αυτό συμβαίνει. Συνολικά έντεκα άτομα παραγγείλαμε από σαλάτες: 3x πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι (3/4), καλές αλλά μικρές, 1x σαλάτα χόρτα (3/4), αρμύρα πάνω σε παξιμάδι, καλή αλλά πάλι μικρή, 1x ταμπουλέ (2/4), μέτριο και μικρή ποσότητα.

Από ορεκτικά πήραμε: 2x μανιτάρια με απάκι (3/4), τα μανιτάρια εξαιρετικά το απάκι αδιάφορο, 3x διαφορετικά Ελληνικά τυριά (3/4) συμπαθητικά, μικρή ποσότητα, 2x ομελέτα με σπαράγγια (2/4), τίποτα το ιδιαίτερο, 2x κολοκυθοκεφτέδες (2/4) μέτριοι, βαριά γεύση, 2x ντολμαδάκια (2/4), έξι λιλιπούτεια ντολμαδάκια παγερά αδιάφορα.

Από κρεατικά/κυρίως πήραμε: 2x σουτζουκάκια σχάρας (1/4), δύο μικρά λεπτά μπιφτεκάκια ανά μερίδα άνοστα, 2x χοιρινά μπριζολάκια με πάπρικα (1/4), χαμηλής ποιότητας πρώτη ύλη και ερασιτεχνική εκτέλεση, 3 μοσχαρίσιο συκώτι σχάρας (3/4), καλό πιάτο, 1x παπαρδέλες με καβουρμά (4/4), το μόνο αξιόλογο πιάτο αν και κατά τα γνωστά μικρή ποσότητα.

Επίσης ήπιαμε 5 καραφάκια τσίπουρο και το πολύ 9-10 μπύρες. Κέρασμα μόνο φρούτο (1 πεπόνι για 11 άτομα), το γλυκό χρεώνεται επιπλέον.

Για τα παραπάνω πληρώσαμε το ποσό των 21 ευρώ το άτομο χωρίς να έχουμε χορτάσει ή ικανοποιηθεί. Προσωπικά δε βρήκα τίποτα το ιδιαίτερο ούτε στο χώρο ούτε στα φαγητά και πραγματικά αναρωτιέμαι ως προς τι το hype.

Οι μερίδες είναι μικρές και μη χορταστικές, οι πρώτες ύλες πλην των τυριών τίποτα το ιδιαίτερο, οι ιδέες στα πιάτα περιορισμένες. Δε θα επισκεφτώ τις Σεϋχέλλες στο μέλλον, καθώς υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές τόσο χρηματικά όσο και ποιοτικά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιουν
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Αποφασίσαμε να γνωρίσουμε γευστικά κι άλλες γειτονιές της αγαπημένης μας Αθήνας και έτσι είπαμε να ξεκινήσουμε με τον Κεραμεικό και τις Σεϋχέλλες. Εννοείται ότι πήραμε να κλείσουμε τραπέζι, γιατί θα πηγαίναμε Σάββατο. Δυστυχώς δεν είχε τραπέζι έξω, αλλά ο υπάλληλος μας υποσχέθηκε να μας βάλει δίπλα σε μία μεγάλη πόρτα, όπερ και εγένετο.

Δε θα σας ζαλίσω με πληροφορίες που έχουν δώσει προηγούμενοι χρήστες, αξίζει όμως να σας πω γιατί αυτό το μαγαζί έχει γίνει τόσο αγαπητό. Εκτος από το φαγητό που σας μιλήσω μετά, ο χώρος έχει μια δυναμική απίστευτη. Το μαγαζί είναι ψηλοτάβανο και έτσι δε σε πνίγει, η κουζίνα είναι σε κοινή θέα με τις φωτιές να σπάνε τη ρουτίνα κάθε τόσο και η ατμόσφαιρα είναι τόσο χαλαρή και φιλική που σε γυρνάει πίσω χρονικά σε όμορφα μαγαζάκια της γειτονιάς, όταν τα πράγματα ήταν ίσως πιο απλά.

Παμε τώρα στο αγαπημένο κομμάτι του φαγητού. Ήμασταν τέσσερα άτομα πεινασμένα και διψασμένα, γι'αυτό παραγγείλαμε πρώτα το κρασάκι μέχρι να αποφασίσουμε τι θα φάμε. Το μενού περιλαμβάνει πολλά πρωτότυπα πράγματα όπως οι σαλάτες, με έμφαση στα όσπρια, τη μεγαλύτερη ποικιλία σε παραδοσιακά τυριά που έχουμε δει και πιάτα που θα καλύψουν και τους κρεατοφάγους και αυτούς που δε θέλουν να φάνε κρέας.

Εμείς μετά από πολλή σκέψη παραγγείλαμε:
- μία σαλάτα ρεβύθια( με πολλά ντοματίνια, αρωματισμένη με δυόσμο που ήταν πολύ δροσερή- αν είχε και λίγο περισσότερο κρεμμυδάκι θα ήταν τέλεια για μας)
- κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες στο ίδιο πιάτο από 2 κομμάτια(ήταν το μοναδικό πιάτο που δεν μας άρεσε, γιατί ειδικά οι ντοματοκεφτέδες ήταν λες και είχαν κάνει το χυλό σε χυμό ντομάτας, και δεν είχαν αρωματικά καθόλου)
- μπροζολάκια γλυκοκαυτερά(τέλεια λεπτοκομμένα και ψημένα)
- καπνιστή μπριζόλα( αν και νόστιμη, ήταν λίγο σκληρή)
- γίδινο τυρί καυτερό(θα ξαναπάμε μόνο και μόνο για να αγοράσουμε φεύγοντας-απλά εξαιρετικό)

- τηγανιτές πατάτες( φανταστικές, λεπτοκομμένες και χωρίς καθόλου λαδίλα)
- και το καλύτερο πιάτο ever τελευταίο, παπαρδέλες με καβουρμά- ευχαριστώ τους χρήστες που το ανέφεραν και έτσι το πήραμε(τι να πρωτοπώ-αν σας αρέσει ο καβουρμάς δεν πρέπει να το χάσετε, εμείς δυστυχώς δεν το φάγαμε όλο γιατί το έφεραν τελευταίο και είχαμε σκάσει, αλλά θα ξαναπάμε και θα ξέρουμε τότε)
- 1 κιλο κρασί και 3 κοκα κολα

Για όλα αυτά δώσαμε 59,50 Ε και νομίζουμε ότι είναι σίγουρα vfm. Όσον αφορά στο σερβις ήταν γρήγορο, αν και Σάββατο, εκτος από τη λίγη ώρα που περιμέναμε για να παραγγείλουμε. Τα φαγητά, όμως, ήρθαν πολύ γρήγορα και οι μερίδες είναι πολύ καλές. Δεν πήραμε γλυκό, γιατί δεν χωρούσε τίποτα, αλλά και αυτοί δεν κέρασαν κάτι, πράγμα που μας ξένισε. Ίσως να έτυχε. Όπως και να'χει εμείς θα ξαναπάμε, γιατί πρέπι να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα και ελπίζω να είναι πάλι τόσο καλά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Μαι
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Επισκεφθήκαμε τις Σεϋχέλλες 2 άτομα, Τετάρτη μεσημέρι. Υπήρχαν κατειλημμένα τραπέζια και στους 3 διαθέσιμους χώρους (εσωτερικό, εξωτερικό και απέναντι πλατεία), συνολικά 5-6. Αποφασίσαμε να καθίσουμε στον πεζόδρομο λόγω της λιακάδας μετά την βροχή, αν και ο εσωτερικός χώρος είναι αρκετά συμπαθητικός.
Σημειωτέον, ένα εκ των δύο ατόμων είχε προγενέστερη εμπειρία με το εν λόγω κατάστημα.

Ο σερβιτόρος εμφανίστηκε σχετικά γρήγορα για να αφήσει καταλόγους κλπ και μας ενημέρωσε για το μενού ημέρας (σαρδέλα σχάρας, γαύρος τηγανιτός τα υπόλοιπα μου διαφεύγουν). Στα μαχαίρια υπήρχαν υπολείμματα από φαγητά, τα οποία αντικαταστάθηκαν αμέσως μετά την παρατήρησή μας. Χωρίς πολλά λόγια, ο σερβιτόρος ήταν φιλότιμος και καλός στη δουλειά του. Η ποικιλία του καταλόγου σχετικά περιορισμένη, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

Στο δια ταύτα, παραγγείλαμε έναν ντάκο, ένα μπιφτέκι και γαύρο τηγανιτό. Ντάκος στα 6 ευρώ (κατά τη γνώμη μου ακριβός), καλός γευστικά αλλά λίγος ποσοτικά αν αναλογιστούμε και την τιμή. Μπιφτέκι που απαρτιζόταν από 2 μπιφτέκια, 8 ντοματίνια ψημένα και 1/3 κρεμμυδιού ψημένο κι αυτό. Ο σερβιτόρος μας ενημέρωσε για την απουσία κάποιας συνηθισμένης γαρνιτούρας, κάτι που θεωρήσαμε και οι 2 απαράδεκτο για ένα πιάτο που κοστίζει 8.5 ευρώ. Γευστικά το μπιφτέκι ήταν καλό, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο. Ο γαύρος στα 6.5 ευρώ, λίγος και αυτός ποσοτικά και μέτριος γευστικά. Υπερβολικό αλεύρωμα πριν το τηγάνισμα με αποτέλεσμα να καλύπτεται η γεύση του ψαριού. Και στην προηγούμενη επίσκεψη, μόνο τα μπριζολάκια δικαιολογούσαν τη σχέση ποσότητας/τιμής.

Χωρίς τα ποτά/αναψυκτικά ο λογαριασμός ανήλθε στα 22 ευρώ. Στα μείον και το γεγονός της ανυπαρξίας κάποιου κεράσματος στο τέλος.
Εν κατακλείδι, ψάχνουμε λόγους να δικαιολογήσουμε τις διθυραμβικές κριτικές για ένα μαγαζί με περιορισμένη ποικιλία, μικρές ποσότητες αναλογικά με τις τιμές και απλώς αξιοπρεπείς γεύσεις. Δυστυχώς δεν σκοπεύουμε να το επισκεφθούμε ξανά.