ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ

Ελληνική κουζίνα

  Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο [Χάρτης]
  211 1834789

Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιαν
20
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Παμέ για τρέλες;;Εμείς παντώς μεσημέρι παραμονής Χριστουγέννων τρελαθήκαμε

Χώρος (4/4):

Ανοιχτός, ψηλοτάβανος με ξύλινη οροφή, ανοιχτό bar, ανοιχτή κυριολεκτικά κουζίνα, μωσαϊκό κάτω και γενικά μια πολύ ενδιαφέρουσα διακόσμηση σε ένα πολύ ωραίο χώρο μιάς παλιάς μονοκατοικίας με παλαία έπιπλα και ψυγεία για διακόσμηση.

Γενικά ένας πάρα πολύ ωραίος χώρος για κέντρο Αθήνας

Γεύση (3/4):

Αρκετά ενδιαφέρον μενού με ψαγμένες γεύσεις απ´ όλη την Ελλάδα.

-Πατάτες τηγανιτές φρέσκιες πολύ ωραίες (7.5/10)

-Μπριζολάκια χοιρινά (νόστιμα, καλοψημένα,7/10)

-Φαλάφελ (νοστιμότατο 8/10)

-Ξυρός ανθότυρος (εξαιρετικός, πήραμε 2 μερίδες, βαθμολογία 9/10)

-Μοσχαρίσιο μπιφτέκι (μεγάλη μερίδα,7.5/10)

-Ντάκος (καλός γευστικά,7.5/10)

Στα αρνητικά ότι κάποια πιάτα αλλά μέχρι και απλά όπως φέτα Βυτίνας δεν υπήρχαν).

Ενώ τα πιάτα του μενού είναι πολύ ενδιαφέροντα δεν είναι τόσο πολύ της αρεσκείας μου.

Εξυπηρέτηση (3/4):

Ευγενικά μέν τα παιδιά αλλά μια μικρή καθυστέρηση ομολογώ υπήρξε και στην λήψη της παραγγελίας αλλά και στο σερβίρισμα.

Value for money (3/4):

Δέν το λές ούτε ακριβό ούτε φθηνό, για παράδειγμα η μερίδα μπιφτέκι κοςτίζει 8.50 ευρώ. Ένα καλό value for money για την ποιότητα και την ποικιλία που έχει.

Συμπέρασμα:

Διαβάστε το μενού και εφόσον σας αρέσει και εάν θέλετε να δοκιμάσετε μερικές γεύσεις απ´ολη την Ελλάδα, επισκεφθείτε το οπωσδήποτε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιαν
28
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Επισκεφθήκαμε τις Σεϋχέλλες πριν από ένα μήνα περίπου παρέα τριών ατόμων για ελαφρύ τσίμπημα και κρασάκι. Το μαγαζί είναι ουσιαστικά μια μοντέρνα ταβέρνα-μεζοδοπωλείο με μάγειρες που τους αρέσει να πειραματίζονται με βάση την εγχώρια κουζίνα.

Αντικρίσαμε έναν κατάλογο αρκετά πρωτότυπο. Τα πιάτα εύκολα θα χαρακτηρίζονταν "παραδοσιακά με έντονες γκουρμέ πινελιές". Αφού το επεξεργαστήκαμε το θέμα, τελικά παραγγείλαμε:

-Σαλάτα ρόκα με καραμελωμένα αχλάδια, καρύδια και κεφαλοτύρι Ίου (8 ε). Μια από τις πιο μικρές σαλάτες που έχω δει στη ζωή μου. Εύκολα θα μπορούσα να έχω καταμετρήσει τα φυλλαράκια ρόκας αν δεν είχα κάτι άλλο να κάνω. Η σαλάτα ήταν στεγνή με σταγόνες λαδιού, κάτι που δεν την έκανε τόσο ευχάριστη γευστικά. (5/10)

-Παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής (9,2 ε). Ιδιαίτερο πιάτο, το πήραμε κατόπιν πρότασης φίλης που το είχε ξαναφάει και ήταν ενθουσιασμένη. Η ίδια παρατήρησε ότι η μερίδα ήταν πιο μικρή αυτή τη φορά. Γευστικά χωρίς να αποτελεί κάτι συνταρακτικό ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή και σαν μερίδα σε εμάς τους καινούριους παρατηρητές φάνηκε οκ (ίσως όχι οκ για σχεδόν 10 ε βέβαια). (8,5/10)

-Γλυκοκαυτερά χοιρινά μπριζολάκια x2 (7,5 ε). Εξαιρετικά νόστιμα, με ελάχιστο λίπος. Must επιλογή για τον επισκέπτη. Ωστόσο λεπτοκομμένα και τελικά λίγα, από άποψη ποσότητας, και αυτά. Μας άρεσε πολύ σαν πιάτο και μιας και δεν είχαμε χορτάσει πήραμε και 2η μερίδα. (9,5/10)

Ήπιαμε μισό λίτρο μοσχοφίλερο και μισό σαρντονέ χύμα (στα 4 ε, έκαστος), το δεύτερο λίγο καλύτερο, και τα δύο αξιοπρεπή.

Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα από την επίσκεψή μας. Δοκιμάσαμε ωραίες γεύσεις και ενδιαφέροντες συνδυασμούς ωστόσο δεν χορτάσαμε ή έστω δεν ικανοποιηθήκαμε από τις μερίδες που είδαμε και δεν μας βγήκε και φθηνά. Πληρώσαμε 13-14 ε/άτομο (με κρασί) και φύγαμε οριακά πεινασμένοι. Χωρίς κρασί, που σε αυτό το μαγαζί θα πιεις γιατί το τραβάει, το κόστος για ένα κανονικό γεύμα φαντάζομαι τοποθετείται στα 14-16 ευρώ (άρα λίγο κάτω από τα 20 με κρασί).

Καθαρός και φωτεινός χώρος με ανοιχτή κουζίνα, ξύλινα τραπέζια και καρέκλες και μωσαϊκό στο πάτωμα. Προς το 3,5/4. Στην εξυπηρέτηση είχαμε αρκετές καθυστερήσεις και για να δώσουμε παραγγελία αλλά και για να πληρώσουμε (τα φαγητά ήρθαν σε οκ χρόνο), κάτι που μας προκάλεσε ελαφριά δυσφορία...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Μαι
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Απομεσήμερο Μ. Δευτέρας 25/4 βρισκόμαστε δύο άτομα στο Μεταξουργείο και αποφασίζουμε να επισκεφθούμε τις ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ (Σ) που βρίσκονται στην οδό Κεραμεικού, ακριβώς απέναντι απ’ την Πλατεία Αυδή, και λειτουργούν εκεί απ’ τον Δεκέμβρη του 2013.

Στο ιστορικό κτίριο που τον 19ο αιώνα στέγαζε τους στάβλους του Όθωνα και μέχρι το 2010 το καφέ του Γιάννη, τις εξωτικές επίσης Μπαχάμες με τον περιβόητο πατσά για τους ξενύχτηδες, οι Σ τώρα λειτουργούν καθημερινά απ’ το πρωί για καφέ και σνακ, ενώ η κουζίνα τους, από τις 14.00-02.00 τη νύχτα.

Ενώ οι πρώην Μπαχάμες μάς θυμίζουν τον Ατλαντικό, οι επίσης τροπικές Σεϋχέλλες, που βρίσκονται στον Ινδικό ωκεανό, ΒΑ της Μαδαγασκάρης, μας θυμίζουν τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Μακάριο, που εκτοπίστηκε εκεί απ’ τους Βρετανούς, το 1956/57. Στους νεότερους οι Σ θυμίζουν τα νησιά που θα πάμε για τρέλες, όπως μας προέτρεπε η Πωλίνα τη δεκαετία του 80!!

Το μαγαζί αυτό οφείλει την ύπαρξή του στην Άννα Ρεπούση που το άνοιξε πριν από 2 ½ χρόνια, φροντίζοντας το καθετί, καθώς και στον βασικό συνεργάτη της, τον σεφ Φώτη Φωτεινόγλου, γνωστό μάγειρα και παλιό μπακάλη. Παλιότερα υπήρχαν κατά καιρούς lives, κυρίως Τρίτες και Κυριακές, με ρεμπέτικες κομπανίες και τραγούδια, που τώρα ατυχώς έχουν σταματήσει προς το παρόν…

Την ώρα που φτάσαμε, συμπέσαμε με την άφιξη της Σελήνης, βασικής συνεργάτιδας του Φώτη στην παρασκευή των εξαιρετικών γλυκών, όπως το διαπίστωσε ο ουρανίσκος μας αργότερα, τρώγοντας μια μοναδική όντως μους σοκολάτας με φιστικοβούτυρο!! Θα τα πούμε αυτά σε λίγο…

Ο μέσα χώρος είναι φωτεινός απ’ τις τζαμαρίες και ιδιαίτερα ψηλοτάβανος, ενώ ξεχωρίζει το μωσαϊκό δάπεδο, το μοναστηριακό και τα άλλα παλιά τραπέζια, η ξύλινη στέγη, ο μεγάλος καθρέφτης, η ανοιχτή κουζίνα με τα ρετρό πλακάκια και δεξιά της το μπαρ με την κάβα και τα ράφια με τα κρασιά κ. λπ. ποτά. Κυριαρχούν ανοιχτές λευκές και μπεζ αποχρώσεις σε τοίχους, σε κοντράστ με γωνιές σιελ ή πράσινες. Εκτιμώ ότι στον μέσα αυτό χώρο, όσο και έξω, στα 2 πεζοδρόμια του γωνιακού μαγαζιού, καθώς και στα πιο μεγάλα τραπέζια επί της Πλατείας Αυδή, θα πρέπει να εξυπηρετούνται συνολικά περί τα 70-80 άτομα, και επειδή τα Σ/Κ επικρατεί συνωστισμός, είναι καλό να γίνεται έγκαιρα τηλεφωνική κράτηση. Επίσης, στο πατάρι υπάρχουν οι δυο τουαλέτες τους που είναι καθαρές, αλλά χρήζουν ορισμένων τεχνικών μικροβελτιώσεων.

Το μενού είναι πολύ φροντισμένο απ’ τον σεφ και τους συνεργάτες του, βασίζεται σε πρώτες ύλες που προμηθεύονται έγκαιρα από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας, και μάλιστα πωλούνται διάφορα προϊόντα, όπως τυριά, καβουρμάς, λουκάνικα, κ. λπ., που αναγράφονται στον ενημερωμένο κατάλογό τους, με την ένδειξη ‘για το σπίτι’.

Στον κατάλογο λοιπόν περιλαμβάνονται 7 σαλάτες (4-7), καμιά 10αριά ορεκτικά (~4-7), 3 πιάτα με ζυμαρικά (9-10), κάποια πιάτα ημέρας με φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, όπως μύδια, στα 7.50. επίσης υπάρχουν 6-7 κρεατικά (7-13), διάφορα τυριά-αλλαντικά (~3-7), και 3-4 φοβερά γλυκά της Σελήνης, στα 3-5 €.

Στη λίστα με τα κρασιά υπάρχουν καμιά 10αριά μπύρες (3-6), αποστάγματα 200 ml (5-9) και τα συνήθη αναψυκτικά, στα 2-3 €. Όσον αφορά τα εμφιαλωμένα κρασιά, έχουν 3 λευκά, από 24-28 € για την Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου, 2 ροζέ περί τα 23 € και 5 κόκκινα, από 12-26 €, για το Syrah Κίκονες.

Εμείς, μετά απ’ τα σουσαμένια ψωμάκια τους σε χάρτινη σακούλα (1 €) και το νερό που ήρθε σε κανάτα, επιλέξαμε τα εξής πιάτα:

• Μια εκλεκτή φέτα απ’ τη Βυτίνα, που σημαίνει πολλά για μένα, αφού είναι ο τόπος καταγωγής του παππού μου. Η φέτα ήταν μπόλικη και χορταστική, και εκτός απ’ τη λαδορίγανη που ζήτησα, συνοδευόταν από κομμάτια αποξηραμένου σύκου, καθώς και από γευστικό κρίταμο! Τιμή, 3.20 €.
• Μια μερίδα ρεβίθια φούρνου, που συνοδεύονταν από λιαστές ντομάτες. Πιάτο κι αυτό νόστιμο, στα 5.50 €.
• Μια μερίδα παπαρδέλες ολικής άλεσης με εξαιρετικό βουβαλίσιο καβουρμά Κομοτηνής. Ήταν ένα ιδιαίτερα χορταστικό πιάτο που είχε στο πάνω μέρος νοστιμότατο γαλοτύρι, με την απαραίτητη αλμυρή του γεύση! Τιμή, 9.20 €.

Το γλυκό της Σελήνης, ήρθε σε παραδοσιακό βαζάκι μαρμελάδας, και ήταν ένας έξοχος συνδυασμός από μους λευκής και σκούρας σοκολάτας, φτιαγμένο με φιστικοβούτυρο, που του προσέδιδε αυτή τη μοναδική γεύση!! Ειλικρινά, μπορεί κάποιος να πάει μόνο και μόνο για ένα τέτοιο γλύκισμα, ταιριάζοντάς το με το ποτό του…Το γλυκό μάς το κέρασε η Σελήνη, ενώ το μαγαζί μας πρόσφερε ακόμα 2 σφηνάκια μαστίχας.

Πληρώσαμε μόνο 18.90 €, δηλαδή κατηγορία 1/9 € το άτομο, χωρίς ποτά, και φυσικά θα προτιμάμε τις Σ για το φθηνό και νόστιμό τους φαγητό, που είναι πολύ καλής ποιότητας, όπως άλλωστε και η εξυπηρέτηση απ’ τα νεαρά παιδιά, αλλά και ο ήσυχος και ιστορικός αυτός χώρος του Μεταξουργείου.

Συμπερασματικά, προτείνεται ανεπιφύλακτα, ειδικά αν προτιμάτε για την έξοδό σας μια γωνιά κάπως πιο ήσυχη απ’ τον γειτονικό Κεραμεικό, το Γκάζι, ή του Ψυρρή.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Οκτ
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Γεια χαρά και πάλι αγαπημένο μου κοινό, ( 5 όλοι κι όλοι που με ψηφίζουν,
Εγω αποφασίσει να αρχίσω δίαιτα και όχι από δευτέρα
από χτες πέμπτη, που ηταν του αγιου γερασιμου μεγαλη η χαρη του
Τόσο αποφασιστικός ήμουν,
λέω θα κόψω μαχαίρι τα περιττά γευματα δε θα με κάνουν εμένα ότι θέλουν οι κολλητοί μου
όχι όχι! ΟΧΙ!
Viber sound…
.... ναι ποιος είναι?
το βράδι?
φαγητό?
που? Σεϋχέλλες? τι ώρα?
οκ 9 θα μαι κει
και πήγαμε
Βρήκαμε εύκολα τραπέζι αν και γινόταν ένας μικρός χαμός βραδυ πέμπτης σε μια χωρά που έχει σύριζα κομμένα όλα τα επιδόματα και τα λοιπά
Αλλά κυρία μου όχι, το φαΐ και το σεξ σ αυτή τη χώρα δε κόβεται. ότι και να μας κάνει αλεξουκο, μείς θα τρώμε
Ο χώρος αδιάφορος εναλλακτικός, η χαρά του συριζαιου (εχω και γω τα θεματα μου αλλα ο γιατρος μου ειπε να γραφω κριτικες να τα ξεπαρασω)
που είχε ένα όνειρο τρελό όνειρο απατηλο αλλα <
Ανοιχτή κουζίνα που είναι και της μόδας
Άψογο σέρβις, αλλά έβαλα 3 στα 4 γιατί στο τέλος μας είχανε λίγο γραμμένους αλλά οκ δικαιολογείται αυτό, μη το πάρετε και τις μετρητοίς
φέρανε και πολύ ωραίο σταφύλι για κέρασμα
Φάγαμε κυρίως κρεατιά μπροζολιδια αψογά και το τονίζω αψογά ψημένα
και πίτα ημέρας και κάτι ωραίες σαλάτες σλουρρρπ!
Οι δε πατάτες ήταν επικές! τηγανισμένες με ρίγανη, πω πω ηταν άστα καλυτέρα μη με κόψει το ραδιοτηλεοπτικό γιατί ζούμε μεγάλες στιγμές και στα ΜΜΕ
Εν ολίγης οι Σευχελλες είναι ωραίο μέρος, που σέβεται τους πελάτες του, σε μια γειτονιά που μου αρέσει πολύ
έχει τραπεζάκια έξω, στην Ελλάδα δεν έχει ποτέ κρύο το λένε και οι Locomodo
Kαι δωσανε και αποδειξη αμε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιούλ
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

"Πηγαίντε σα τσοπάνηδες, φάτε ωσάν είστε βασιλιάδες"

Τρίτη μεσημέρι, τηλέφωνο από φιλαράκι πρώην συνάδελφο, τον Μπιλ, θα βρεθούμε; Θα βρεθούμε. Πότε; Αύριο. Που θα πάμε; Ασε να ψαχτώ και θα σου πω. Μελέτη στο ασκ4 και λέω, ο Μπιλ είναι μεζεδάς, τσιμπολόγημα και μπύρα, ευκαιρία είναι με τόσα που έχω διαβάσει να τον πάω στα καραμανλίδικα του φάνη. Στέλνω σμς με ίνφος, απάντηση καλό είναι αλλά ξέρεις, εμένα τώρα το καλοκαιράκι μ' αρέσει να κάθομαι έξω να καπνίζουμε κιόλας.

Α, με δυσκολεύεις Μπιλ μου, βουρ ξανά στο ασκ4 κι εκεί θυμήθηκα πέρυσι τέτοια εποχή που επισκέφτηκα τις Σευχέλλες απρογραμμάτιστα και τελευταία στιγμή, από τις γεύσεις που πρόλαβα να δοκιμάσω είχα κρατήσει μία νοερή σημείωση σε κάποιο σκοτεινό μέρος του μυαλού μου ότι εκεί πρέπει να γίνεται σοβαρή δουλειά στην κουζίνα. Σ' έχω ρε Μπιλ, σ' έχω. Σευχέλλες θα πάμε μαν, έξω σε πλατεία θα σ' έχω στη δροσιά, στέλνω ξανά σμς με τα σχετικά ίνφος και το σκηνικό είχε ήδη πάρει σάρκα και οστά στο νου μου: καθημερινή μετά τη δουλειά, χωρίς να έχει νυχτώσει, νωρίς ακόμα, χωρίς κράτηση, άφιξη γύρω στις 19 και κάτι.

Μπορείτε να καθήσετε στο τραπέζι αυτό μέχρι τις 21:15 μας ενημέρωσε η κοπέλα του σέρβις κι εμείς δεχτήκαμε γιατί και πάνω στη πλατεία ήταν, χώρος τουλάχιστον για 4, είμαστε και γρήγορα μπιστόλια ε και πάει στον άνεμο, 2 ώρες προλαβαίνουμε να φάμε και να τα πούμε (αν και καταλαβαίνω ότι ίσως για κάποιους αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό, εμάς με τις δεδομένες συνθήκες δεν μας πτόησε).

Στο τραπέζι προσγειώθηκαν άμεσα κανάτα με νερό, μαχαιροπήρουνα, πιατάκια και ένας κατάλογος. Διαβάσαμε με τη σειρά μας εναλλάξ. Ο Μπιλ όμως έκανε την έκπληξη και ήρθε διαβασμένος: βρήκα στο ίντερνετ ένα σάιτ που γράφουν και κριτικές και μ΄ άρεσε, όλοι μιλούσαν για τις παπαρδέλες... Ε ναι, λέω εγώ, μεγάλη επιτυχία το ασκ4φουντ, γράφω κι εγώ που και που (ανεπιτυχής προσπάθεια εντυπωσιασμού).

Ήρθε και η σερβιτόρα να πάρει την παραγγελία ενώ μας είχε ήδη ενημερώσει για τις ελλείψεις τριών πιάτων. Όμορφα. Πήραμε πέντε πιάτα, τις παπαρδέλες, ένα ντάκο, τη σαλάτα ρεβύθια, τα γλυκοκαυτερά χοιρινά μπριζολάκια και μία πατάτες τηγανιτές που ήθελε ο Μπιλ. Μία άλφα βαρέλι και μία Νήσος Pilsner για εμένα, που είναι και τηνιακή. Τα πιάτα ήρθαν σχετικά γρήγορα, βέβαια το μαγαζί ακόμα δεν ήταν γεμάτο, είχε χοντρικά μια πληρότητα στο 50% από μια γρήγορη ματιά που έριξα και απέναντι στα τραπεζάκια. Η οποία βέβαια όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε με γοργούς ρυθμούς από κόσμο που πηγαινοερχόταν.

Λοιπόν, φάγαμε και φάγαμε καλά. Πολύ καλά. Χορταστικά όλα. Και νόστιμα. Πολύ νόστιμα. Σευχέλλες, μπράβο. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω λεπτομέρειες που έχουν ήδη ειπωθεί σε προηγούμενες κριτικές από σοβαρούς χρήστες, έχει περάσει πολύς κόσμος από το μαγαζί και κουράζουμε (παρόλα αυτά πρέπει να γράφουμε έστω και για μαγαζιά που έχουν γράψει πολλοί τουλάχιστον για να επιβεβαιώνουμε ότι οι γεύσεις και οι υπηρεσίες τους είναι σταθερές.. αν είναι βέβαια). Αλλά όλα, ακόμα και οι τηγανητές πατάτες με τη ριγανίτσα τους ήταν νοστιμότατες και ελαφριές. Οι παπαρδέλες με τον καβουρμά πλούσια γεύση να κάνει πάρτυ ο ουρανίσκος μας. Τα ρεβύθια και ο ντάκος να ισορροπούν την κατάσταση και τα μπριζολάκια, αυτά τα λεπτά χοιρινά κομμάτια κρέατος να τρώγονται πολύ ευχάριστα, αχχ, ωραίες στιγμές γεύσης και απόλαυσης. Άρε Μπιλ να μην σ' αρέσει το συκώτι. Νόστιμη η προσθήκη των τυριών στα πιάτα, το μαγαζί διαθέτει και ποικιλία. Ρίχτε και μια ματιά στο μενού τους στο σάιτ τους.

Τους αποθέωσα το ξέρω, εντάξει, αν και δεν είμαι και πολύ του φαγητού σκλάβος αλλά το νόστιμο πρέπει να το επιβραβεύουμε και να το μνημονεύουμε. Ως και το food styling μου άρεσε, δηλαδή ήταν όλα προσεγμένα και σε δίκαιες ποσότητες. Ε τώρα, μην περιμένετε λεπτομέρειες του τι θα έρθει πρώτα, μου δόθηκε η εντύπωση ότι τα πιάτα έρχονται με τη σειρά που τα βγάζει η κουζίνα π. χ. οι πατάτες ήρθαν στο τέλος αλλά και τι έγινε; Ούτε να περιμένετε το σέρβις να είναι από πάνω σας και να σας ρωτάνε κάθε τρεις και λίγο αν σας άρεσε το φαγητό. Αυτά συμβαίνουν σε άλλα μαγαζιά. Εκεί να πάτε αν δεν έχετε πάει, αλλά επιλέξτε ένα τάιμινγκ λίγο νεκρό για να εξυπηρετηθείτε και να φάτε με άνεση. Νομίζω ότι όταν έχει πολύ κόσμο να εξυπηρετήσουν ίσως παίζουν καθυστερήσεις οπότε προσοχή.

Κατά τα άλλα αποτίμηση εξόδου, με απόδειξη κανονικά στα 41 ευρώ, που το βρίσκω fair enough και το συναίσθημα της γευστικής απόλαυσης στα ύψη. Τα σκέφτομαι τώρα που τα γράφω σε σύγκριση με το βραστό ρύζι που μαγείρεψα για μεσημέρι και μου άνοιξε η όρεξη. Ανακεφαλαιώνοντας: νόστιμο φαγητό, ο σεφ και η ομάδα του είναι καλοφαγάδες και δημιουργούν με την καλή ελληνική ύλη πρωτίστως γεύσεις και όχι μόνο εμφάνιση, δίκαιες τιμές, τοποθεσία αυτή που είναι, ο μέσα χώρος δεν έχω ιδέα, τουαλέτες δεν πρόλαβα να πάω, το σέρβις χαλαρό και αποτελεσματικό (κρίνοντας από την δική μου επίσκεψη - και η ομορφούλα σερβιτόρα ευγενική να κάνει γρήγορα την δουλειά της χωρίς πολλά πολλά, θα σε εξυπηρετήσει αλλά το χαμόγελο λίγο λίγο, δεν πειράζει δεκτόν κι αυτό).

Σ' άρεσε Μπιλ; Φίλε ότι δοκιμάσαμε ήταν τέλειο, ευχαριστημένος κι ο Μπιλ, περάσαμε καλά στις Σευχέλλες, αυτό μένει... κι εγώ τώρα πρέπει να βρω τα επόμενα θύματα που θα ανεχθούν την παρέα μου για να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες γεύσεις και γλυκά, αν πάτε ή ψάχνετε παρέα για φουντ τέιστινγκ σφυρίχτε! Φεύγοντας, πρόσεξα το Tamarind δίπλα που είχε φτιάξει μία ωραία κατάσταση με πέργκολα προστατευμένη στην πλατεία. Χμμ, Pathrus που είσαι που σου αρέσουν τα έθνικ;

Καλή συνέχεια σε όλους.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Απρ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Σευχέλλες (πρώην Μπαχάμες) και πως είναι δυνατόν να μην "χαμογελάσεις" μόνο και μόνο από τον ευφάνταστο τίτλο: )

Και τα χαμόγελα συνεχίζονται όταν αρχίζεις να δοκιμάζεις τα πιάτα. Και είναι φοβερό (μάλλον το ask4food) οτι η φήμη συγκεκριμένων πιάτων εξαπλώνεται σε όλους τους κύκλους των ανά την Αθήνα καλοφαγάδων οπότε σε όλα τα τραπέζια έβλεπες τα συγκεκριμένα πιάτα:

Παπαρδέλες με καβουρμά, μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα, ριζότο με μανιτάρια απαραίτητα σε κάθε τραπέζι και από κει και πέρα υπήρχε η λογική και ευχάριστη ποικιλία: Μοσχαρίσια γλώσσα, ρεβύθια καθώς και οι πεντανόστιμες τηγανητές πατάτες ήταν οι δικές μας επιλογές και δεν μας αφήσανε παραπονεμένους.

Μελανό σημείο (αλλά δεν βαριέσαι, Κυριακή ήταν: )) λόγω υπερβολικής καθυστέρησης αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε 2 μοσχαρίσια μάγουλα ενώ οι πατάτες τηγανητές ήρθαν στο τέλος σαν επιδόρπιο: ) Ο δε στοχαστικός αλγόριθμος προετοιμασίας των πιάτων (π. χ ήρθε το ένα από τα 3 μάγουλα που ζητήσαμε, τα ορεκτικά έρχονταν μετά τα κυρίως) ίσως να με ενοχλούσε σε ένα πιο "εστιατόριο" αλλά όλα τα συγχωρώ στις Σευχέλλες γιατί με κάνανε να "ταξιδέψω".

Τραγούδι για Κυριακή Μεσημέρι:

UB40 - Red Red Wine

https: //www. youtube. com/watch?v=zXt56MB-3vc

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Φεβ
20
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Σεϋχέλλες μια νεό- ταβέρνα με πιάτα κυρίως παραδοσιακά λίγο πειραγμένα θα έλεγα!!!!
Ειχα ακούσει τόσα πολλα καλά λόγια απο γνωστούς και φίλους που είπα να δοκιμάσω. Ο χώρος αρκετά καλός και με ωραία ατμόσφαιρα θα έλεγα κ αρκετά καθαρός πολύ σημαντικός παράγοντας!!!!!!!
Ανοιχτή κουζίνα οπου έβλεπες του μάγειρες να δημιουργούν, όμορφα ξύλινα τραπεζια και καρέκλες και μια μπαρα στην κουζινα οπου καποιοι απολάμβαναν σε σκαμπό το κρασάκι, τσιπουράκι, μπιρίτσα τους.
Πάμε στον καταλογο τώρα οπου μας άρεσε πολύ κ αρχίσαμε να πιάνουμε δουλειά στο τι θα παραγγείλουμε διότι είχε αρχίσει η πείνα να μας χτύπα....

Πρώτη επιλογή η παπαρδέλες με καβουρμά 6/10 δεν ηταν κάτι ιδιαίτερο οπώς το περιμέναμε και μπορώ να πω οτι η μερίδα δεν ήταν ικανοποιητική!!!
χοιρινά μπριζολάκια γλυκά κ λιγο καυτερούτσικα 8/10 ηταν πραγματικά νόστιμο καλοψημένο αλλα πάλι η μερίδα δεν μας ικανοποίησε
πατάτες τηγανιτές φριέσκες 9/10.
Σαλάτα με αχλάδια καραμελωμένα ρόκα, καρύδι και κεφαλοτύρι 6/10
και μισό κιλό κρασί λευκό ακετά καλό 7/10

Μπορώ να πώ οτι 2 άτομα ειλικρινά με αυτα που πήραμε δεν χορτάσαμε και πληρώσαμε αρκετά για τις μερίδες που προσφέρουν!!!!
Νομίζω οτι αν οι μερίδες ηταν καλές δεν θα με ενδιέφερε η τιμή γιατι πραγματικά πρόκειτε για ενα τίμιο μαγαζί ως προς την ποιότητα και την γεύση!!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιούλ
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Χαλαρο μεσημερι ειπαμε να φαμε καπου κοντα στο κεντρο γιατι πεινουσαμε αρκετα. καθισαμε λοιπον στο μαγαζι που εχει τραπεζακια πανω στον πεζοδρομο απο τη μια και στο πεζοδρομιο απο την αλλη. το μεγαλο μειων του μαγαζιου ειναι η εξυπηρετηση του. περιμεναμε κανενα 20 λεπτο να παραγγειλουμε, οι παραγγελιες ερχοταν αρκετα αργα ενω για να τον βρουμε να τον πληρωσουμε περιμεναμε αλλα 20 λεπτα.

Ειναι τυχεροι που δε σηκωθηκαμε να φυγουμε. απο θεμα φαγητου τωρα παραγγειλαμε μαστελο στη σχαρα και ταμπουλε και για κυριως μπριζολακια και ταλιατελες και μισο κιλο λευκο κρασι. σε γενικες γραμμες καλες οι γευσεις του, οχι κατι το ιδιαιτερο αλλα ικανοποιητικες.

Ο λογαριασμος ηταν περιπου στα 30 ευρω αν θυμαμαι καλα και στο τελος δεν φεραν οπως συνηθιζεται κατι για κερασμα. γενικα δε μου εκανε καλη εντυπωση ωστε να ξαναπαω. υπαρχουν πολυ καλυτερα μαγαζια στο κεντρο που σεβονται περισσοτερο τον πελατη τους.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιουν
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Αποφασίσαμε να γνωρίσουμε γευστικά κι άλλες γειτονιές της αγαπημένης μας Αθήνας και έτσι είπαμε να ξεκινήσουμε με τον Κεραμεικό και τις Σεϋχέλλες. Εννοείται ότι πήραμε να κλείσουμε τραπέζι, γιατί θα πηγαίναμε Σάββατο. Δυστυχώς δεν είχε τραπέζι έξω, αλλά ο υπάλληλος μας υποσχέθηκε να μας βάλει δίπλα σε μία μεγάλη πόρτα, όπερ και εγένετο.

Δε θα σας ζαλίσω με πληροφορίες που έχουν δώσει προηγούμενοι χρήστες, αξίζει όμως να σας πω γιατί αυτό το μαγαζί έχει γίνει τόσο αγαπητό. Εκτος από το φαγητό που σας μιλήσω μετά, ο χώρος έχει μια δυναμική απίστευτη. Το μαγαζί είναι ψηλοτάβανο και έτσι δε σε πνίγει, η κουζίνα είναι σε κοινή θέα με τις φωτιές να σπάνε τη ρουτίνα κάθε τόσο και η ατμόσφαιρα είναι τόσο χαλαρή και φιλική που σε γυρνάει πίσω χρονικά σε όμορφα μαγαζάκια της γειτονιάς, όταν τα πράγματα ήταν ίσως πιο απλά.

Παμε τώρα στο αγαπημένο κομμάτι του φαγητού. Ήμασταν τέσσερα άτομα πεινασμένα και διψασμένα, γι'αυτό παραγγείλαμε πρώτα το κρασάκι μέχρι να αποφασίσουμε τι θα φάμε. Το μενού περιλαμβάνει πολλά πρωτότυπα πράγματα όπως οι σαλάτες, με έμφαση στα όσπρια, τη μεγαλύτερη ποικιλία σε παραδοσιακά τυριά που έχουμε δει και πιάτα που θα καλύψουν και τους κρεατοφάγους και αυτούς που δε θέλουν να φάνε κρέας.

Εμείς μετά από πολλή σκέψη παραγγείλαμε:
- μία σαλάτα ρεβύθια( με πολλά ντοματίνια, αρωματισμένη με δυόσμο που ήταν πολύ δροσερή- αν είχε και λίγο περισσότερο κρεμμυδάκι θα ήταν τέλεια για μας)
- κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες στο ίδιο πιάτο από 2 κομμάτια(ήταν το μοναδικό πιάτο που δεν μας άρεσε, γιατί ειδικά οι ντοματοκεφτέδες ήταν λες και είχαν κάνει το χυλό σε χυμό ντομάτας, και δεν είχαν αρωματικά καθόλου)
- μπροζολάκια γλυκοκαυτερά(τέλεια λεπτοκομμένα και ψημένα)
- καπνιστή μπριζόλα( αν και νόστιμη, ήταν λίγο σκληρή)
- γίδινο τυρί καυτερό(θα ξαναπάμε μόνο και μόνο για να αγοράσουμε φεύγοντας-απλά εξαιρετικό)

- τηγανιτές πατάτες( φανταστικές, λεπτοκομμένες και χωρίς καθόλου λαδίλα)
- και το καλύτερο πιάτο ever τελευταίο, παπαρδέλες με καβουρμά- ευχαριστώ τους χρήστες που το ανέφεραν και έτσι το πήραμε(τι να πρωτοπώ-αν σας αρέσει ο καβουρμάς δεν πρέπει να το χάσετε, εμείς δυστυχώς δεν το φάγαμε όλο γιατί το έφεραν τελευταίο και είχαμε σκάσει, αλλά θα ξαναπάμε και θα ξέρουμε τότε)
- 1 κιλο κρασί και 3 κοκα κολα

Για όλα αυτά δώσαμε 59,50 Ε και νομίζουμε ότι είναι σίγουρα vfm. Όσον αφορά στο σερβις ήταν γρήγορο, αν και Σάββατο, εκτος από τη λίγη ώρα που περιμέναμε για να παραγγείλουμε. Τα φαγητά, όμως, ήρθαν πολύ γρήγορα και οι μερίδες είναι πολύ καλές. Δεν πήραμε γλυκό, γιατί δεν χωρούσε τίποτα, αλλά και αυτοί δεν κέρασαν κάτι, πράγμα που μας ξένισε. Ίσως να έτυχε. Όπως και να'χει εμείς θα ξαναπάμε, γιατί πρέπι να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα και ελπίζω να είναι πάλι τόσο καλά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Μαι
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Επισκεφθήκαμε τις Σεϋχέλλες 2 άτομα, Τετάρτη μεσημέρι. Υπήρχαν κατειλημμένα τραπέζια και στους 3 διαθέσιμους χώρους (εσωτερικό, εξωτερικό και απέναντι πλατεία), συνολικά 5-6. Αποφασίσαμε να καθίσουμε στον πεζόδρομο λόγω της λιακάδας μετά την βροχή, αν και ο εσωτερικός χώρος είναι αρκετά συμπαθητικός.
Σημειωτέον, ένα εκ των δύο ατόμων είχε προγενέστερη εμπειρία με το εν λόγω κατάστημα.

Ο σερβιτόρος εμφανίστηκε σχετικά γρήγορα για να αφήσει καταλόγους κλπ και μας ενημέρωσε για το μενού ημέρας (σαρδέλα σχάρας, γαύρος τηγανιτός τα υπόλοιπα μου διαφεύγουν). Στα μαχαίρια υπήρχαν υπολείμματα από φαγητά, τα οποία αντικαταστάθηκαν αμέσως μετά την παρατήρησή μας. Χωρίς πολλά λόγια, ο σερβιτόρος ήταν φιλότιμος και καλός στη δουλειά του. Η ποικιλία του καταλόγου σχετικά περιορισμένη, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

Στο δια ταύτα, παραγγείλαμε έναν ντάκο, ένα μπιφτέκι και γαύρο τηγανιτό. Ντάκος στα 6 ευρώ (κατά τη γνώμη μου ακριβός), καλός γευστικά αλλά λίγος ποσοτικά αν αναλογιστούμε και την τιμή. Μπιφτέκι που απαρτιζόταν από 2 μπιφτέκια, 8 ντοματίνια ψημένα και 1/3 κρεμμυδιού ψημένο κι αυτό. Ο σερβιτόρος μας ενημέρωσε για την απουσία κάποιας συνηθισμένης γαρνιτούρας, κάτι που θεωρήσαμε και οι 2 απαράδεκτο για ένα πιάτο που κοστίζει 8.5 ευρώ. Γευστικά το μπιφτέκι ήταν καλό, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο. Ο γαύρος στα 6.5 ευρώ, λίγος και αυτός ποσοτικά και μέτριος γευστικά. Υπερβολικό αλεύρωμα πριν το τηγάνισμα με αποτέλεσμα να καλύπτεται η γεύση του ψαριού. Και στην προηγούμενη επίσκεψη, μόνο τα μπριζολάκια δικαιολογούσαν τη σχέση ποσότητας/τιμής.

Χωρίς τα ποτά/αναψυκτικά ο λογαριασμός ανήλθε στα 22 ευρώ. Στα μείον και το γεγονός της ανυπαρξίας κάποιου κεράσματος στο τέλος.
Εν κατακλείδι, ψάχνουμε λόγους να δικαιολογήσουμε τις διθυραμβικές κριτικές για ένα μαγαζί με περιορισμένη ποικιλία, μικρές ποσότητες αναλογικά με τις τιμές και απλώς αξιοπρεπείς γεύσεις. Δυστυχώς δεν σκοπεύουμε να το επισκεφθούμε ξανά.