Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

17 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Στο Νεοκλασικό πήγαινα εδώ και αρκετά χρόνια. Απ’ ότι έχω καταλάβει στο μεσοδιάστημα αυτό έχουν γίνει και αλλαγές στην διεύθυνσή του, οπότε ανά καιρούς έχουν μπει διάφορες πινελιές ανανέωσής του. Από το πολύ κλασικό, κάνει τις προσπάθειές του για να τραβήξει την ανηφόρα του πιο μοντέρνου.
Πριν από μερικές ημέρες, εγώ και η παρέα μου που απαρτίζονταν από 2 ακόμα άτομα περάσαμε και κάτσαμε εκεί. Η αιτία που τράβηξε την προσοχή μας, ήταν ότι περνώντας από έξω είδαμε να έχουν γίνει αλλαγές στον εσωτερικό του χώρο ο οποίος πλέον φαινότανε πιο εκσυγχρονισμένος. Διακοσμητικές προσθήκες- στις οποίες θα αναφερθώ παρακάτω- παρέπεμπαν ακόμα και σε χαμονάδικο!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Με το που μπαίνουμε στο εσωτερικό του χώρο και είμαστε όρθιοι, έρχεται αμέσως ένας ευγενέστατος και χαμογελαστός νεαρός ο οποίος φροντίζει να μας βρει τραπέζι. Απ’ ότι παρατήρησα στην συνέχεια, αυτός ο νεαρός είναι που κυρίως διαχειρίζεται και εξυπηρετεί μιλώντας αγγλικά τους πελάτες που είναι τουρίστες. Σαν service ήρθαμε σε επαφή με τον ίδιο και μια ακόμα κοπέλα που μας έφερε τον δίσκο με κάποια από τα ορεκτικά τους. Εδώ ο επιχειρηματίας έχει κάνει πολύ σωστή επιλογή του προσωπικού του γιατί κάνουν εξαιρετική δουλειά. Όλο το service τους φοράει στενό μαύρο πουκάμισο και παντελόνι σε καφετί-γήινους τόνους. Αυτή η ομοιομορφία στο στυλ συνέβαλε θετικά στην μοντέρνα αισθητική που προσπαθούν να υιοθετήσουν.

Όσον αφορά τον χώρο. Με την πρώτη, γρήγορη και πιο απομακρυσμένη ματιά, αρχικά σου φαίνεται ότι η ανανέωσή του είναι αρκετά επιτυχημένη. Τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα είναι μια χαρά τόσο για όσους θέλουν να κάτσουν στα χαμηλά, κλασικά τραπέζια τους όσο και γι αυτούς που θέλουν να εξυπηρετηθούν σε υπερυψωμένους πάγκους και τα σκαμπό τους. Ενώ στην αρχή φαίνεται πολύ προσεγμένος, όταν τον παρατηρείς πιο λεπτομερώς βλέπεις τις αστοχίες τους. Ωραίοι κάποιοι τοίχοι τους που έχουν βαφτεί μαύροι και συμπαθητικό το φυτό μπονζάϊ με τον κρυφό φωτισμό. Όμως η προσθήκη της νέας βιτρίνας με τα κρεμασμένα χοιρινά μπούτια τύπου χαμόν, ενώ στην αρχή φαντάζει ενδιαφέρουσα, στην συνέχεια σε ψιλοχαλάει η πλαστικότατη και ψεύτικη όψη των κρεμασμένων «κρεάτων». Κάποτε που πήγαινα για τα ποτάκια μου στο Μπρίκι της πλατείας Μαβίλη, απολάμβανα τον Αλμαδοβαρικό αέρα που έδιναν εσκεμμένα στον χώρο τα πολύχρωμα πλαστικά φρούτα που είχαν τοποθετηθεί. Εκεί αυτή η πρόδηλη αισθητική πλαστικού είχε την πλάκα της, το αντίστοιχο δεν νομίζω ότι έχει ταιριάξει και πετύχει στην προσπάθεια του Νεοκλασικού. Ίσως θα έπρεπε να επιλέξουν μία καλύτερης ποιότητας απομιμήσεις.

Επίσης, ο χώρος είναι άνισα περιποιημένος και τακτοποιημένος. Ενώ είναι προσεγμένος είναι εκεί που κάθονται οι πελάτες, ο πάγκος τους που δέχονται παραγγελίες είναι εντελώς ανάστατος. Είναι γεμάτος από άτσαλα αραδιασμένες πλαστικές σακούλες και στοίβες από χαρτόκουτα για το delivery τους. Αν έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να αποτάξουν από πάνω τους την αισθητική του σουβλατζίδικου, θα πρέπει να το προσέξουν… Με μία μικρή- θεωρώ- προσπάθεια μπορούν να βελτιώσουν μικροατέλειες που ίσως τους δείχνει λίγο ακατάστατους σε μερικά σημεία τους.

Σε έναν από τους τοίχους του που έχει βαφτεί μαύρος, υπάρχει ζωγραφισμένο το περίγραμμα ενός βοοειδούς με «χαρτογράφηση» που σε βοηθούσε να μάθεις τα μέρη του σώματος και τις ονομασίες του. Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ώστε να εντυπωσιαστούμε με την πρωτοτυπία του. Επιπροσθέτως αυτό μάλλον θα ταίριαζε περισσότερο σε ένα π. χ. Αργεντίνικο εστιατόριο κι όχι σε κάποιο του ύφους του Νεοκλασικού. Πάντως σαφώς είναι καλύτερο από το να ήταν ένας απλώς βαμμένος τοίχος ή να είχε για μία ακόμα φορά εικόνες από παλιές διαφημίσεις, τύπου αντίκες (πόσες πια να δούμε από αυτές! ).

Οπότε, η γενική εικόνα του χώρου κάπου με μπέρδεψε αφού προσπαθούσε να συνδυάσει πολλά στοιχεία χωρίς μεταξύ τους σημεία αναφοράς. Καμιά φορά η απλότητα κερδίζει το παιχνίδι…

Με το που κάτσαμε, μας έφεραν αμέσως εμφιαλωμένο νερό που ζητήσαμε οι ίδιοι να αντικαταστήσουν με βρύσης. Φαντάζομαι ότι για έναν τουρίστα που στην χώρα/πόλη του το νερό βρύσης δεν είναι πόσιμο, δεν θα φαίνεται παράταιρη σαν κίνηση οπότε θα το αποδέχονται ωε πολύ φυσιολογικό.

Στην συνέχεια ήρθε μια νεαρή με έναν δίσκο με διάφορα ορεκτικά (κυρίως αλοιφές) τα οποία μπορούσες να πάρεις αμέσως από τον δίσκο. Αυτό μου θύμισε εποχές -προ 25ετίας- του Σχολαρχείου της Πλάκας, που το σύστημα αυτό δεν το είχα ξαναδεί. Αυτή η προσέγγισή τους προς τους πελάτες είναι μία νέα τους απόφαση, την οποία θεωρώ μάλλον έξυπνη κίνηση γιατί όλο και μας τραβάει να πάρουμε κάτι από τον δίσκο. Κάποιοι τουρίστες παραδίπλα μας που τα χαρακτηριστικά τους πρόδιδαν ασιατική-μογγολική καταγωγή, μάλλον πανικοβλήθηκαν μέχρι να καταλάβουν ότι απλώς έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν κάποιο από αυτά τα πιάτα κι ότι δεν τους τα φέρνουμε με το έτσι θέλω!

Για να είμαι ειλικρινής δεν με ενθουσίασε η εικόνα κάποιων από αυτά και κυρίως μιας αλοιφής που σχετίζονταν με γιαούρτι. Έδειχνε να είχε μείνει ώρα στο πιάτο και είχε πλέον χάσει την φρεσκάδα στην όψη του. Εμείς πήραμε από τον δίσκο τους μία μελιτζανοσαλάτα. Ήταν τύπου αγιορείτικης αλλά παρόλο που ήταν υπεραρκετή σε ποσότητα, ήταν φτωχή σε υλικά. Έδειχνε να είναι μόνο μελιτζάνα και λίγη κόκκινη πιπεριά. Της έλειπε λίγο ξιδάκι, σκορδάκι, μαϊντανός ή οτιδήποτε άλλο θα την «ξεπέταγε» σε γεύση και θα της έδινε σπιρτάδα. Μας φάνηκε τόσο επίπεδη που την τιμήσαμε ελάχιστα. Αν θυμάμαι καλά, κόστιζε στα 2,7 €.
Σε αντίθεση με την μελιτζανοσαλάτα, εξαιρετικά ήταν τα μπατζάρια τους. Φύλλα και βολβοί μαζί. Όσο έπρεπε βρασμένα, οπότε είχαν κρατήσει όλη τη γεύση τους.
Επίσης πήραμε και μία χωριάτικη σαλάτα η οποία αν και δεν έκρυβε εκπλήξεις, ήταν αξιοπρεπέστατη και σε μέγεθος και σε υλικά. Στο τραπέζι υπήρχαν διαθέσιμα λαδόξιδα για να βάλει ο καθένας όσο ήθελε στο πιάτο του.

Από κυρίως πήραμε μία μερίδα συκώτι, πανσετάκια και κοτόπουλο. Κλασικά πιάτα κρεατοταβέρνας. Όλα έκαναν στα 8 ευρώ, όπως και τα περισσότερα κυρίως τους. Απ’ ότι είδα στον κατάλογο, λίγο ξεφεύγουν σε τιμή η μοσχαρίσια μπριζόλα και το σπέσιαλ γιαουρτλού τους. Επειδή τον τελευταίο καιρό το έχω παρακάνει με το γιαουρτλού, το οποίο σπάνια τελικά αποδεικνύονταν του γούστου μου, επέλεξα το συκώτι. Ήταν συμπαθέστατο και σε γεύση και σε στάδιο ψησίματος. Αν ήταν και λιιιγο μεγαλύτερη η μερίδα θα είχα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Το ίδιο αξιοπρεπέστατα ήταν και τα υπόλοιπα κυρίως, οπότε συμπεραίνω ότι πέραν της σωστής επιλογής τους για το service τους, έχουν επίσης προσλάβει σωστούς και πεπειραμένους ψήστες.
Μαζί με τα όσα παραγγείλαμε μας έφεραν ένα πανεράκι με πιτάκια διαφόρων γεύσεων (λευκό, ολικής, καλαμποκιού).

Όταν μας ήρθε ο λογαριασμός, ζητήσαμε να πληρώσουμε με κάρτα. Ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, είναι κάτι που προσπαθώ να υποστηρίξω για ευνόητους λόγους. Η απάντηση είναι ότι δεν δέχονται πληρωμή με κάρτα. Και έρχομαι τώρα κι αναρωτιέμαι: «Είσαι σε μία άκρως τουριστική περιοχή και 7 στους 10 πελάτες σου είναι τουρίστες, δεν θα έπρεπε να είχες προνοήσει για να τους παρέχεις αυτή τη δυνατότητα και διευκόλυνση? Γιατί να βάλεις έναν τουρίστα να χαλάει το τυχόν συνάλλαγμά του για κάτι τόσο απλό. Όλοι οι ξένοι έχουν μάθει να ζούνε με αυτόν τον τρόπο, οπότε μήπως θα ήταν πιο σωστό να κάνουμε κι εμείς κάποιες προσπάθειες να τον ακολουθήσουμε?». Αυτά και με τις αναρωτήσεις μου…

Για να κλείσω, το Νεοκλασικό δεν είναι το εστιατόριο που θα σε κάνει να πεις «wow». Κάνει τις προσπάθειές του να μεταβεί από ένα κλασικό σουβλατζίδικο σε κάτι ποιο μοντέρνο. Ίσως να είναι ακόμα στο μεταβατικό στάδιο και γι αυτό κάποιες από τις επιλογές του δεν έχουν βρει ακόμα τον δρόμο τους. Όμως έχει σαν δυνατά χαρτιά του το εξαιρετικό service και την αρκετά προσεγμένη κουζίνα του που το ανεβάζει ένα σκαλοπάτι παραπάνω από πολλά τουριστικού τύπου που βρίσκονται στην γύρω περιοχή.

Σε κάποια προηγούμενη κριτική είχα διαβάσει ότι ένας χρήστης πρότεινε να προστεθεί στη βαθμολογία κατά πόσο είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο πληρωμής (αυτό μπορεί να αφορά από το αν κόπηκε απόδειξη, μέχρι του αν μας παρέχουν εναλλακτικές τρόπων πληρωμής, όπως η κάρτα. Θα συμφωνήσω.

10 medium

28 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Το επισκέφθηκα ένα Σάββατο μεσημέρι για το σούπερ κεμπάπ του (σύμφωνα με κάποιο άρθρο, ένα από τα καλύτερα της Αθήνας).

Παρήγγειλα ένα κεμπάπ και μία κόκα κόλα.

ΤΑ ΚΑΛΑ:
- Ο χώρος (κτίριο, κόσμος)
- Η καθαριότητα (σάλα, τουαλέτες)
- Η εξυπηρέτηση (γρήγορη, ευγενικά παιδιά)
- Το κέρασμα (λικεράκι) στο τέλος

ΤΑ ΚΑΚΑ:
- Το κεμπάπ (3 κεμπάπ με πάχος το καθένα όσο ο δείκτης του χεριού μου και δεν φημίζομαι ότι έχω χοντρά δάκτυλα, κάπως στεγνά με μέτρια γεύση και μέτρια συνοδευτικά). Θα το χαρακτήριζα "νοσοκομειακό" και βάλτε με το μυαλό σας ότι θέλετε, θα πέσετε μέσα.
- Η τιμή του κεμπάπ (8,5 ευρώ για αυτό το συγκεκριμένο πιάτο είναι πολλά).
- Η κόκα κόλα σε μπουκαλάκι των 200 ml (δευτερεύον θέμα βέβαια αλλά εμένα μου τη δίνει κάθε φορά που βλέπω αυτό το μπουκαλάκι μίκυ μάους. Μα καλά, υπάρχει άνθρωπος που αρκείται μόνο σε ένα: ).

ΓΕΝΙΚΑ:
Κρίμα, ενώ τα γύρω γύρω είναι καλά, όταν ερχόμαστε στο κουκούτσι (το φαγητό) τα πράγματα δυσκολεύουν.

Αν θα ξαναπήγαινα: Με τον ανταγωνισμό που σε αυτή τη γειτονιά έχει χτυπήσει κόκκινο μάλλον θα προτιμούσα κάτι άλλο!

4 medium

30 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Πηγαίναμε συχνά στο νεοκλασσικό οταν ειχε πρωτο ανοιξει.. εφτιαχνε πολυ ωραιο σουβλακι κ ειδικα καλαμακι κοτοπουλο.. τον τελευταιο καιρο ομως αρχισε να το χαλαει μεχρι που σημερα μας αποτελειωσε...

Καθισαμε στο τραπεζι ηρθε ενας ευγενικος νεαρος μας εστρωσε κ ερχεται μια κοπελιτσα με ενα δισκο να μας δειξει τα χειροποιητα ορεκτικα οπως μας ειπε.. πρωτη φορα ειδαμε κατι τετοιο κ το ομολογω οτι η αμηχανια ηταν διαχυτη κ απο τις δυο πλευρες..

Μας εφερε εμφιαλωμενο νερο (χωρις να το ζητησουμε) πινουμε κ βρυσης!!
Μας εφερε πιτάκια (χωρις να τα ζητήσουμε)αλλα οκ..

Πηραμε ενα σαγανακι πολυ κατω του μετριου
Ο γυρος κοτοπουλο ηταν κρυος κ οχι νοστιμος
Ο γυρος χοιρινο ηταν λιγο καλυτερος αλλα δυστυχως πολυ εντονη η γευση της παπρικας κ στα δυο.
Οι πατατες ηταν κρυες..
Οι τιμες αρκετα τσιμπημενες..

Καραγιώργη Σερβίας 20 & Λέκκα, Σύνταγμα

210 3318810-11

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ