Loader
SEOUL HOUSE
Κίνα & Ν. Ασία

Π.Φάληρο

Το εστιατόριο έχει σηματοδοτηθεί ως κλειστό.

Περιγραφή

Κορεάτικο εστιατόριο ανοιχτό καθημερινά.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

3 medium

25 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το συγκεκριμένο εστιατόριο μου προτάθηκε από φίλους που είχαν πάει πρόσφατα και τους άρεσε πολύ. Αποφάσισα να τηλεφωνήσω για να κλείσω ένα από τα τραπέζια - barbeque. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για μια υπηρεσία κατά την οποία σου σερβίρουν το κρέας ωμό και ο πελάτης το ψήνει όπως αυτός θέλει στην ενσωματωμένη ψησταριά που υπάρχει στο κεντρικό μέρος του τραπεζιού.

Σε αυτό το σημείο θέλω να προτείνω στον αναγνώστη να διαβάσει όλη την κριτική, καθώς νομίζω πως πρόκειται από τις λίγες περιπτώσεις πλήρους ανατροπής της διάθεσης του πελάτη.

Σε ό, τι αφορά την διακόσμηση και γενικότερα τον χώρο ήταν μέτρια έως πάρα πολύ μέτρια, αλλά προσωπικά και το περίμενα και είναι παράγοντας που προσωπικά μπορώ να κρίνω με αρκετή επιείκεια εάν μείνω ικανοποιημένος από το φαγητό και την εξυπηρέτηση. Για μουσική μην με ρωτάς. Αν υπήρχε ήταν τόσο αδιάφορη που ούτε καν την θυμάμαι.

Αμέσως μόλις καθίσαμε ο σερβιτόρος, ακούμπησε τους καταλόγους ανοιχτούς στην μέση και συγκεκριμένα στην κορεάτικη κουζίνα (το μαγαζί διαθέτει και κινέζικη). Μόλις αποφασίσαμε λοιπόν τι θα φάμε από την κάθε κουζίνα και τι θα πιούμε, και ο σερβιτόρος ήρθε για την παραγγελία. Πριν καν ανοίξουμε το στόμα μας, μας ανακοίνωσε έτσι απλά πως δεν υπάρχει τίποτα από την κινέζικη κουζίνα και πως σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει (σε περίπτωση που απορείς όχι δεν μας το είπε όταν μας άφησε ανοιχτούς τους καταλόγους, απλά τους άφησε και έφυγε).

Μετά από αυτό ζητήσαμε επιπλέον χρόνο για να προσαρμόσουμε τις επιλογές μας και όταν το κάναμε και παραγγείλαμε τα φαγητά του εξηγήσαμε ποια από τα κρέατα θέλαμε ωμά. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να μας ενημερώσει ότι είναι συγκεκριμένα τα κρέατα που μας επιτρέπουν να ψήσουμε. Αποφασίζουμε να συνεχίσουμε αυτή την σουρεάλ παραγγελία και του είπαμε ποιο κρέας από αυτά που μπορούμε να ψήσουμε προτιμάμε. Όταν το σημείωσε, ξαφνικά θυμήθηκε ένα επιπλέον πρόβλημα και επί λέξη μας είπε "Δεν μπορείτε να πάρετε μόνο ένα κρέας για το bbq, γιατί αλλιώς θα έχω πρόβλημα με τα αφεντικά".

Αφού έψαξα για τυχόν κάμερες από κάποια φάρσα γύρω μου και μετά από αρκετές βαθιές ανάσες, του είπαμε να μας τα ψήσουν από την κουζίνα μήπως και τελείωνε κάποια στιγμή το αστείο. Αλλά όχι. Είχαν μείνει και τα ποτά. Όταν τον ρώτησα εάν τουλάχιστον έχουν όλες τις μπύρες που γράφουν, μιας και τίποτα δεν πήγαινε καλά, μου απάντησε με ένα χαμόγελο ενοχής: "''Έχουμε μόνο τις ελληνικές μπύρες, γιατί οι κορεάτες τουρίστες που έρχονται εδώ μόνο αυτές ζητάνε". Τότε απλά έκλεισα τον κατάλογο και ζήτησα νερό (ναι ήμουν εκνευρισμένος και αγενής).

Το σκηνικό της διάθεσης άλλαξε μόλις ήρθαν τα φαγητά. Ήταν πολύ γευστικά και οι μερίδες πολύ ικανοποιητικές. Ο χρόνος αναμονής δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, προτείνω οπωσδήποτε τα vermicelli. Ήταν το μοναδικό πιάτο που πήραμε δυο φορές. Ακόμα και τα καυτερά τους φαγητά, ήταν πολύ καλά και άξιζαν την ανοχή κάποιου που δεν τα τρώει ποτέ όπως εγώ. Οι τιμές ήταν πολύ λογικές καθώς πήραμε αρκετά πιάτα και μαζί με ποτά και γλυκά πληρώσαμε 66 € για 3 άτομα.

Εν κατακλείδι, νομίζω πως ενδεχομένως να κατάφερα να προειδοποιήσω κάποιους και να σώσω άσχημες καταστάσεις. Από εκεί και πέρα εάν κάποιος έχει ψηλά στο μυαλό του το κομμάτι της εξυπηρέτησης να μην περάσει ούτε απ' έξω. Προσωπικά δεν σηκώθηκα να φύγω για να μην χαλάσω την παρέα αλλιώς θα το είχα κάνει σίγουρα.

Εάν όμως, θεωρείς πως πας αποκλειστικά και μόνο για το φαγητό και είσαι και λίγο προετοιμασμένος με τα παραπάνω, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Υ. Γ: Δουλεύω από αρκετά μικρός και οι πρώτες μου δουλειές ήταν ως σερβιτόρος. Αυτό δεν σημαίνει πως ήμουν εγώ καλός, όμως σίγουρα μπορώ να ξεχωρίσω σε ποια περίπτωση φταίει η διεύθυνση, σε ποια ο σερβιτόρος και σε ποια ο πελάτης - χλιμίτζουρας όπως ενδεχομένως κάποιες φορές εγώ. Σε διαβεβαιώ πως εν προκειμένω, είναι και κακή η διεύθυνση και κακός ο σερβιτόρος σε ό, τι αφορά το service.

Ζησιμοπουλου 40, Παλαιο Φαληρο

210 9889206

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ