ΚΟΡΟΒΑ

Τοπική ελλ. κουζίνα

  Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός [Χάρτης]
  213 0301210

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα με Κυριακή όλη μέρα ανοιχτό (10:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ)
Παροχές:
Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Υπάρχει εξωτερικός χώρος

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Το Κορόβα αφορά ανθρώπους που θέλουν να πιούνε και να φάνε κάτι εξαιρετικά ποιοτικό σε πολύ καλές τιμές.
Το τσίπουρο και τα κρασιά προέρχονται απο την ορεινή Καρδίτσα και την περιοχή της Καστανιάς (δίπλα στη Λίμνη του Πλαστήρα) από έναν εκ των κορυφαίων παραγωγών της περιοχής (Εγγλέζος). Το ρακί (ή η ρακί ή η τσικουδιά) είναι απο την ορεινή Κρήτη, από ντόπιο παραγωγό και εκτός από πεντακάθαρο, είναι και πεντανόστιμο. Το τσίπουρο και η ρακή σερβίρονται παγωμένα.
Τα ορεκτικά που συνδυάζονται με το ποιοτικό και καθαρό ποτό προέρχονται κι αυτά από ντόπιους παραγωγούς (η αγορά τους γίνεται απο παραγωγούς της λαϊκής του Μεταξουργείου και των Πετραλώνων) και πρόκειται για παραδοσιακούς μεζέδες με γκουρμέ πινελιές, αφού σε όλους αρέσει το καλό φαγητό.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Ιουν
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Τον τελευταιο καιρο εχω αποφασισει να δοκιμασω "αγαπημενα" εστιατορια εμπιστων χρηστων του site. To κοροβα βρισκεται σε μια γειτονια που εχει απο οτι ειδα, πολλα ενδιαφεροντα μαγαζια.

Ψαχνοντας να δοκιμασουμε καποιο απο αυτα και κυριως με διαθεση να τσιμπησουμε, πινοντας μια παγωμενη μπυρα. Σαββατο μεσημερι με 40 βαθμους, μπαινουμε στο Κοροβα.
Ο χωρος εχει περιγραφει αρκετα ειναι σε βιομηχανικο στυλ, εχει καποια τραπεζακια εξω στο πεζοδρομιο, τα οποια ομως προσπερασαμε λογω ζεστης. Το πιο σημαντικο εκεινη την ημερα ηταν ο εξαιρετικος κλιματισμος. Γενικα επικρατουσε μια ευχαριστη ατμοσφαιρα με διασπαρτες ομορφες πινελιες. Ο χωρος μικρος, αρκετα φροντισμενος και καθαρος(οπως και οι τουαλετες).

Ριξαμε μια ματια στον καταλογο που μας εφερε η χαμογελαστη κοπελα, μαζι με τα ποτηρια με δροσερο νερακι. Η εξυπηρετηση ηταν οπως πρεπει γρηγορη, αμεση, γενικα σε ολα οσο τοσο. Καποιο κερασμα δεν υπηρξε ουτε στην αρχη ουτε στο τελος δεν ειναι ομως απαραιτητο. Απο οτι ειδα το μαγαζι ειναι στεκι και για μενα αυτο μετραει θετικα.
Δοκιμασαμε μια σαλατα πρασινη με κοτοπουλο ντοματινια και παρμεζανα(πολυ νοστιμη δροσερη με αρκετα ισορροπημενο ντρεσιγκ), ενα ταλαγανι ψητο με μαρμελαδα συκο(το ψησιμο εξαιρετικο οσο ευκολο και αν φαινεται πολλες φορες ερχεται καμμενο ή αψητο, η μαρμελαδα που το συνοδευε δεν με ενθουσιασε) και ενα κοτοπουλο με τζιντζερ και μουσταρδα (εαν σας αρεσει το τζιντζερ δοκιμαστε το οπωσδηποτε). Σε γενικες γραμμες οτι δοκιμασαμε ηταν σε πολυ καλο επιπεδο. Συνοδευσαμε το φαγητο μας με δυο μπυρες, μια αγαπημενη magnus (απο τη Ροδο για μενα)και μια alfa weiss.

Τα παραπανω μαζι με ενα πανερακι με παξιμαδακια(που δε ξερω αν χρεωθηκε αλλα δε νομιζω)κοστισαν 22 ευρω ακριβως. Το vfm ειναι εξαιρετικο οπως αντιλαμβανεστε. Ωραιοτατες γευσεις σε ικανοποιητικες μεριδες με πολυ καλες τιμες. Επισης τα ποτα του ειναι κοστολογημενα πολυ τιμια.

Αγαπητοι φιλοι δωστε του μια ευκαιρια, ειναι μια αξιολογη προσπαθεια απο νεα παιδια, που λειτουργει απο νωρις για καφε μεχρι αργα για ποτακι. Το παρκιγκ δε μας δυσκολεψε καθολου. Παρολα αυτα υπαρχει και το μετρο.
Εμεις θα επιστρεψουμε και στο Κοροβα και φυσικα θα δοκιμασουμε και τα γυρω μαγαζια.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Ιαν
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Προχθές 20/1, βρισκόμουνα με ένα φίλο μου στον Κεραμεικό, περιδιαβαίνοντας τα διάφορα στέκια της περιοχής. Από γνώμες φίλων αλλά κι από τις κριτικές των χρηστών του site μας, αμφιταλαντευόμασταν ανάμεσα στο ΡΑΚΟΡ, το ΜΥΚΗΝΩΝ ΓΩΝΙΑ & το ΚΟΡΟΒΑ, που όλα τους βρίσκονται σε απόσταση 1-2 τετραγώνων το ένα από το άλλο…

Τελικά, υπερίσχυσε η γνώμη μου και καταλήξαμε στο ΚΟΡΟΒΑ, ήμασταν δε ιδιαίτερα τυχεροί γιατί βρήκαμε αμέσως θέση, χωρίς βέβαια τηλεφωνική κράτηση, μιας και ήμασταν αναποφάσιστοι. Το ΡΑΚΟΡ και το ΜΥΚΗΝΩΝ ΓΩΝΙΑ ευελπιστώ φυσικά να τα επισκεφθώ και να σας τα παρουσιάσω κι αυτά προσεχώς, αφού όλα τους είναι δημοφιλή μαγαζιά της περιοχής.

Το ΚΟΡΟΒΑ είναι ένα νεανικό και καλλιτεχνικό στέκι, ένα σύγχρονο καφέ-μπαρ, με ενδιαφέροντες τοπικούς μεζέδες, λιχουδιές και καλούδια, αρκετά των οποίων απ’ τη Θεσσαλία. Άλλωστε, διάφορα ποτά, τσίπουρα και κρασί, έρχονται από την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Είναι ένας μίνιμαλ βιομηχανικός χώρος, με αποχρώσεις ανοιχτού γκρι στους τοίχους, μοντέρνους ζωγραφικούς πίνακες, μωσαϊκό δάπεδο, και τζαμαρία γεμάτη αφίσες. Πληροφορηθήκαμε ότι οι ζωγραφικοί πίνακες που κοσμούν τους τοίχους είναι έργα των Versaweiss, που παρουσιάστηκαν απ’ τη νεαρή γκαλερίστα Χριστίνα Ανδρουλιδάκη, και οι οποίοι εκφράζουν μια ματιά εικονοκλαστική στα είδωλα του Hollywood του πρώτου μισού του 20ου αιώνα. Εκτός από το μπαρ, που ήταν γεμάτο κόσμο, υπάρχουν λίγα σχετικά τραπέζια και πάγκος με σκαμπό, ενώ στο βάθος βρίσκεται η κουζίνα και τα WC.

Ρωτήσαμε και μάθαμε ότι το όνομα ΚΟΡΟΒΑ το δανείστηκαν από το ‘KOROVA MILK BAR’ της ταινίας του διάσημου σκηνοθέτη Stanley Kubrick ‘Το Κουρδιστό Πορτοκάλι’ (A Clockwork Orange), που την είχα δει ως φοιτητής στον κινηματογράφο Ράδιο Σίτυ της Πατησίων. Ήταν, θυμάμαι, μια ανατρεπτική ταινία, που την εποχή εκείνη είχε χαλάσει κόσμο και φανταστείτε ότι είχε παιχτεί εδώ λίγο πριν πέσει η Χούντα, παρά τη σχετική λογοκρισία!

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας θυμίσω ότι το ιστορικό Ράδιο Σίτυ, λίγο πριν την Πλατεία Κολιάτσου, κοσμούσε την Πατησίων επί μισό αιώνα, απ’ το 1955 μέχρι το 2003, που έγινε κατάστημα ΑΒ! (πώς να το κάνουμε, ο άρτος υπερίσχυσε των θεαμάτων! ). Θυμάμαι λοιπόν, σαν να’ ταν σήμερα, που λίγο πριν το 1960 είχα δει, μαθητής τότε του Δημοτικού στην Κυψέλη, την ταινία ‘Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες’ του Ιούλιου Βερν, και περί τα μέσα της δεκαετίας του 60, τις πρώτες ταινίες με το σύστημα προβολής σινεμασκόπ που εγκαινίασε στη χώρα το Ράδιο Σίτυ, λίγα χρόνια μετά τις ΗΠΑ. Ήταν το Todd-AO, Cinerama-Cinemascope system, με την προβολή ευρείας έγχρωμης εικόνας στην κυρτή οθόνη που είχε λανσάρει ο εν λόγω κινηματογράφος. Συγνώμη αν μακρηγόρησα με την ιστορική παρένθεση…

Μάθαμε επίσης πως ΚΟΡΟΒΑ είναι στα Ρωσικά η αγελάδα και για τον λόγο αυτό το μαγαζί έχει μια αγελάδα ζωγραφισμένη στο βάθος του χώρου και συγκεκριμένα στον τοίχο απέναντι απ’ τη είσοδο. Η αγελάδα είναι ζωγραφισμένη απ’ τους Taf (The Art Foundation), τον γνωστό εικαστικό χώρο που βρίσκεται στο Μοναστηράκι. Ρώτησα τίνος ιδέα ήταν όλα αυτά και μου είπαν ότι πρωτεργάτης είναι ένας απ’ τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού -ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχρήστος- που πρέπει να είναι άνθρωπος με φαντασία και δημιουργικότητα.

Επειδή, ως μηχανικός, μου αρέσει να μαθαίνω για την ιστορική εξέλιξη των κτιρίων και των χώρων στις συνοικίες της Αθήνας μας, τους ρώτησα και με πληροφόρησαν ότι ανοίξανε πριν από δυο χρόνια, και μάλιστα σε μια μέρα άκρως σημαδιακή. Ήτανε Παρασκευή και 13, Δεκέμβρη του 2013!! Μπράβο τους, δεν είναι καθόλου προληπτικοί και, κρίνοντας από τον κόσμο και την επιτυχία, πιστεύω πως η ημερομηνία αυτή τελικά τους έφερε γούρι!!

Στα του φαγητού τώρα, που τα ξέρατε διαβάζοντας τους πιο παλιούς καλοφαγάδες της μεγάλης παρέας μας, fratello, ΠΟΝΤΙΚΙ, κ. λπ., πρέπει να σας πω ότι ο κατάλογός τους άλλαξε τον προηγούμενο μήνα και τα φαγητά (οι μεζέδες, σαλάτες και τα γλυκά) σχεδόν διπλασιάστηκαν. Επομένως, νομίζω ότι υπάρχει ενδιαφέρον να τα πληροφορηθεί κάποιος και μάλιστα, στο σημείο αυτό, οφείλω να σας πω ότι όσα πήραμε ήταν εξαιρετικά γευστικά πιάτα, παρότι δεν έχω μέτρο σύγκρισης με το προηγούμενο μενού του μαγαζιού.

Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε τα εξής νέα πιάτα - απ’ τα παλιά έμεινε βασικά το δημοφιλές πεϊνιρλί τους, το οποίο και συμπεριλάβαμε στις επιλογές μας:

• Μια φάβα Σαντορίνης, με τηγανιτά κρεμμύδια, στα 3 €

• Ένα λουκανικάκι με φάβα και κρεμμύδι, στα 6.50 €

• Ένα βοδινό καβουρμά με πατάτες baby, στα 6 €

• Το κλασικό πλέον πεϊνιρλί με απάκι και Τρικαλινό κασέρι, που όπως και τα άλλα έλιωνε στο στόμα!! Τιμή 5.50 €

• Από γλυκά μοιραστήκαμε μια σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια, που ήταν συμπαθητική, στα 4 €.

Ήπιαμε μια μεγάλη μαύρη μπύρα ZEOS BLACK MAK απαστερίωτη, 1 λίτρου, και 5 βαθμών οινοπνεύματος, η οποία παρασκευάζεται στην Αργολίδα, υπό την επίβλεψη Καναδών εμπειρογνωμόνων, και εξάγεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Εξαιρετική μπύρα, στα 7 €.

Ο συνολικός λογαριασμός ήρθε στα 32 € και θεωρώ ότι το value for money, όπως και οι γεύσεις τους βαθμολογούνται επάξια με 4 στα 4!

Μας άρεσε η καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, το κέφι και η νεανική βαβούρα, φυσικά οι πολύ νόστιμοι μεζέδες τους αλλά και η ξεχωριστή αυτή μαύρη μπύρα που δεν είχε τύχει να δοκιμάσω πιο πριν, και έτσι λέμε να το συμπεριλάβουμε στα στέκια μας.

Ελπίζω να σας έπεισα για μια επίσκεψη, αφού όλοι μας συχνάζουμε λίγο-πολύ στον Κεραμεικό και το Γκάζι. Εγώ τουλάχιστον, την προσεχή φορά θα δοκιμάσω τα αποστάγματά τους και τα γνωστά Ηπειρώτικα κρασιά τους απ’ την περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων. Θυμάμαι ότι παλιά με είχε ενθουσιάσει η ποικιλία Ντεμπίνα της Ζίτσας, με το φοβερό αφρώδες ροζέ κρασί που σε μεθάει. Η ποικιλία αυτή καλλιεργείται εκεί απ’ τα Βυζαντινά χρόνια, και σήμερα εξάγεται στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Τις εντυπώσεις μου πάντως απ’ τον χώρο αυτό σας διαβεβαιώνω πως τις έγραψα νηφάλιος και πως ανταποκρίνονται στην εμπειρία που αποκόμισα απ’ την ΚΟΡΟΒΑ, το σύγχρονο Καφενείο, όπως το αποκαλούν οι ίδιοι, της ‘αγελάδας’ του Κεραμεικού!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Νοε
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Korova... ένα μπαρ που όλοι θα ήθελαν να βρίσκεται δίπλα από το σπίτι τους για γρήγορο και νόστιμο τσιμπολόγημα.

Εντάξει, υπερβάλλω, ίσως όχι όλοι, αλλά αν δοκιμάσετε θα με θυμηθείτε. Επειδή τα έχουν γράψει οι προηγούμενοι για το μαγαζάκι αυτό, θα γράψω κι εγώ δυο λόγια για να υπενθυμίσω την ύπαρξή του και να τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν στην ίδια πορεία (ίσως και σε καλύτερη).

Το Korova λοιπόν είναι ένα μπαρ-καφενείο με καλλιτεχνικές πινελιές αλλά και με νόστιμους μεζέδες. Μ' αρέσει. 20 χρόνια πριν θα σνόμπαρα το φαγητάκι του και θα έπινα απλά καμιά μπύρα ακούγοντας τις μουσικές του, τώρα όμως το εκτιμώ. Οπότε θα σταθώ σήμερα περισσότερο στο τομέα γεύσης. Παιδιά, δεν είναι εστιατόριο. Έχει όμως γεύσεις ζηλευτές. Δεν έχω φάει κάτι που να μην μου άρεσε. Έχει μερίδες όχι μεγάλες, ίσως να τις λέγατε μικρές προς μέτριες αλλά... η γεύση αδιαπραγμάτευτη.

Επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα (είχα πάει και πέρυσι το καλοκαίρι με τα τραπεζάκια έξω) και κράτηση (αν και έχουν συγκεκριμμένη πολιτική στις κρατήσεις) ένα αρκετά μεγάλο τραπέζι στο βάθος κάτω από την ζωγραφιστή αγελάδα (στρατηγικό σημείο, χαζεύεις όλο το χώρο). Γενέθλια φίλου και παρέα 7 ατόμων. Πήραμε διάφορα πιατάκια και κάποια εις διπλούν, όλοι έφαγαν καλά και ικανοποιητικά. Ξεχώρισα το φοβερό πεινιρλί, το ταλαγάνι με τη μαρμελάδα, μου άρεσαν τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με άρωμα από κύμινο, μου άρεσε και το χούμους, τα μανιτάρια, τα λουκανικάκια με τη φάβα, η σαλάτα με το πληγούρι... ουφ, τόσα που πήραμε τα ξέχασα. Μπύρες, κρασί, ρακί όλα πολύ ωραία. Στο τέλος κέρασαν και δύο γλυκά χμμ σουφλέ σοκολάτα με παγωτό ήταν; ναι και μου άρεσε κι αυτό εκτός του παγωτού που δεν είμαι και πολύ φαν...

Η εξυπηρέτηση είναι άμεση, απλή και γρήγορη. Οι γκαρσόνες του μ' αρέσουν, έχουν αέρα, είναι όμορφες με τύπο, είναι μαγκάκια, ανεπιτήδευτες, δεν το παίζουν σερβιτόρες πολυτελείας αλλά παράπονο δεν θα' χετε. Δεν ζητάω πολλά, είπαμε, δεν είναι εστιατόριο γι' αυτό και το κρίνουμε σαν κάτι άλλο. Στο φαγητό βεβαίως και θα πάρει τέσσερις ολόφρεσκες ντοματούλες, γιατί για αυτό που είναι το μαγαζί έχει εξαίσιο μενουδάκι, οπότε και μπράβο στη κουζίνα.

Τιμές χαμηλές εκ πρώτης (το πιο ακριβό πιατάκι φτάνει στα 6,5 ευρώ νομίζω) αλλά αν πεινάτε θα ξαναπαραγγείλετε. Εμένα αυτό δεν με χαλάει, γιατί στο Korova θα θες να ξαναπάς. Και κάθε φορά που πάς, μαζί με τη μπύρα ή το κρασί σου θα χτυπάς και από μια διαφορετική γεύση. Απολογούμαι στους ιδιοκτήτες που δεν σας επισκέπτομαι όσο ίσως θα ήθελα, αλλά δεν είναι η περιοχή μου ο κεραμεικός. Όμως το μπαρ αυτό ίσως να είναι και λόγος επίσκεψης.

Συμπεραίνω μέσα από αυτή τη γρήγορη και αυθόρμητη κριτική (την έγραψα μονοκοπανιά που λένε, σχεδόν σε 10 λεπτά), ότι το Korova δεν σε προβληματίζει. Ξέρει τι χώρος είναι, δεν προσποιείται, δεν θέλει να είναι κάτι άλλο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι, είναι άνετο, φιλόξενο για όλους και κυρίως προσφέρει γεύσεις ποιοτικές από καλή πρώτη ύλη σε πολύ προσιτές τιμές για όλους. Και μπράβο! Δεν είναι ανάγκη να πάτε για να φάτε, αλλά αν δεν τσιμπήσετε και κάτι θα χάσετε. Οπότε πρέπει να φάτε.

Φαντάσου δηλαδή να προσπαθούσαν να είναι εστιατόριο τι θα τρώγαμε!!

Καλή συνέχεια!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Φεβ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Αυτό κι αν είναι ανακάλυψη! Στο ΚΟΡΟΒΑ (ο τόνος στην παραλήγουσα, η λέξη σημαίνει «αγελάδα» στα ρωσικά, θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε η ζωγραφιά στον τοίχο μπαίνοντας φάτσα) βρέθηκα φυσικά με τη βοήθεια του ask4food ψάχνοντας ένα μέρος για συζήτηση και ποτό αργά το απόγευμα και ίσως φαγητό αργότερα.

Επειδή η κουβέντα τράβηξε μέχρι τις 11 το βράδυ, είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω αμφότερα, και έμεινα ενθουσιασμένος και από τα δύο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το ΚΟΡΟΒΑ βρίσκεται, όπως κατηφορίζετε την οδό Κεραμεικού προς το Γκάζι, στην αριστερή πλευρά του δρόμου, μόλις διασταυρώσετε τον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Το παρκάρισμα είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε (3 στα 10), ειδικά πριν τις βραδινές ώρες, γιατί η περιοχή είναι γεμάτη από κάθε είδους στέκια και χώρους φαγητού που μαζεύουν κόσμο όσο περνά η ώρα. Μην περιμένετε πινακίδα με neon και τέτοια, μια απλή στενόμακρη ταμπέλα με το όνομα του μαγαζιού σε κυριλλική γραφή επιβεβαιώνει ότι φθάσατε στον προορισμό σας. Η τζαμαρία της πρόσοψης γεμάτη κάθε είδους αφίσες, σαν έντυπο see through patchwork, αφήνει το βλέμμα να ερευνήσει το εσωτερικό του μαγαζιού. Μη φανταστείτε τίποτε μεγάλο, ένας συμμαζεμένος ορθογώνιος χώρος, με τη μπάρα αριστερά, την κουζίνα και τις τουαλέτες στο βάθος.

Ο χώρος για τους πελάτες δεξιά και στο κέντρο φιλοξενεί γύρω στα δέκα τραπέζια (υπάρχουν και τραπέζια έξω στο πεζοδρόμιο, καιρού επιτρέποντος), μιντέρια και βολικά καθίσματα. Πολλά πράγματα φαίνεται να είναι φτιαγμένα με το χέρι, όχι μόνο οι ελκυστικοί πίνακες στους τοίχους. Σωστός φωτισμός, περιβάλλον περισσότερο καλλιτεχνικό παρά βιομηχανικό, άλλωστε ο χώρος φωνάζει από μακριά ότι παλαιότερα στέγαζε κάποια βιοτεχνία, όπως π. χ. το γειτονικό ΡΑΚΟΡ.
Το ΚΟΡΟΒΑ δεν είναι μπαρ, δεν είναι μεζεδοπωλείο, δεν είναι ταβερνείο, είναι στέκι. Εδώ θα έρθεις είτε για καφέ, είτε για ποτό, είτε για να τσιμπήσεις κάτι, ανάλογα με την ώρα και τη διάθεσή σου. Kαι πιθανότατα θα ριζώσεις. Κάποιος από τους ιδιοκτήτες έχει σχέση με τη Θεσσαλία και φέρνει ένα τσίπουρο που και νεκρούς ανασταίνει.

Μου έκανε εντύπωση που το σερβίρουν κυριολεκτικά παγωμένο, όχι απλώς δροσερό ή κρύο, έτσι είναι το σωστό, ρωτήστε και τους Σκανδιναβούς πώς πίνουν τα δικά τους aquavit. Με χαρά είδα επίσης στον κατάλογο την απαστερίωτη μπύρα ΖΕΟΣ από το Άργος. Ένα μεγάλο (πλαστικό! ) μπουκάλι φθάνει για δύο άτομα, θα την ήθελα απλώς πιο κρύα, ειδικά τη μαύρη. Το κόκκινο ξηρό κρασί, για να τελειώνουμε με τα ποτά, σε σωστή θερμοκρασία – δωματίου, όχι κρύο, ούτε ζεστό – κατεβαίνει σαν νεράκι και δεν έχει παρενέργειες. Ωραίο πράγμα το αγνό ποτό.

Η πελατεία νεανική, μεταξύ 20 και 30 οι περισσότεροι, χωρίς όμως να κάνει αυτή η σύνθεση τους πιο μεγάλους να νιώθουν off side, όλοι οι καλοί χωράνε. Το σέρβις απλό, φιλικό, γλυκό, όπως εξυπηρετείς φίλους. Ένα πιάτο που παραγγείλαμε κατόπιν εορτής και ξεχάστηκε, μας το έφεραν χαμογελώντας απολογητικά και δήλωσαν ότι το κερνάει το μαγαζί. Δεν είναι τα χρήματα, η χειρονομία μετράει, μπράβο τους.

Πολλά μπράβο θα ακούσει ο μάγος στην κουζίνα, αν αποφασίσετε, και σας το συνιστώ θερμά, να δοκιμάσετε τα πιάτα που ετοιμάζει. Λίγα και καλά, αρκετά πρωτότυπα και – κυρίως – με γνήσια υλικά. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω: Θα περιοριστώ στα τρία καλύτερα: Τρίτη θέση στην αυθεντική, όνομα και πράγμα, τυροκαυτερή. Αργυρό μετάλλιο στη μπατζίνα, την καρδιτσιώτικη πίτα χωρίς φύλλο, μόνο γέμιση ψημένη στο φούρνο, και top of the tops το πεϊνιρλί με απάκι και κασέρι, ευχάριστα στεγνό, χωρίς βούτυρο να τρέχει από το πλάι, όσο πρέπει μαλακό και όσο χρειάζεται τραγανό, ένα ποίημα.

Όταν σας φέρουν το λογαριασμό, με το ζόρι 15 – 20 ευρώ το άτομο, ανάλογα με το πόσο έχετε πιει, θα υποσχεθείτε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ότι εδώ θα ξανάρθετε, ειδικά με τον κολλητό ή την κολλητή σας που ξέρει από τσίπουρο και καλό φαγητό.

Κλείνοντας παρέλειψα να αναφέρω ότι: Με το που κάθεστε έρχεται νερό σε ποτήρι που συνεχώς ανανεώνεται, η απόδειξη για ό, τι φθάνει στο τραπέζι πιάνεται σ’ ένα μανταλάκι, αντί ψωμιού έρχονται λεπτά παξιμαδάκια και η γενικά ξεσηκωτική μουσική από ένα σημείο και μετά ανεβάζει ντεσιμπέλ. Άντε και δύο αρνητικά, για να μην νομίζετε ότι με δωροδόκησαν: Δεν υπάρχει κέρασμα ούτε αρχής ούτε τέλους (θα ήταν εντελώς παράταιρο) και επιτρέπεται το κάπνισμα (κρίμα, κοστίζει μια ντοματούλα στην εξυπηρέτηση).

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Μάρ
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Η τελευταία αρτύσιμη έξοδος μια ανάσα πριν την έναρξη της φετινής σαρακοστιανής περιόδου, μας βρήκε να επισκεπτόμαστε (Σάββατο πριν την Καθαρά Δευτέρα) 3 άτομα το ΚΟΡΟΒΑ.

Πρόκειται για έναν μικρό εναλλακτικό χώρο, κάτι σαν σύγχρονο καφενείο, τον οποίο είχαμε προσέξει καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το αγαπημένο Rakor, όμως αν δεν είχε προηγηθεί η κριτική του “μπαμπά” δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι εκεί μέσα υπάρχει κουζίνα…που κάνει δουλίτσα!

Για να τα πάρω από την αρχή, η πρώτη εντύπωση από το τηλέφωνο δεν ήταν και η καλύτερη καθώς καλώντας για να κλείσουμε τραπέζι μας είπαν ότι δεν κάνουν κρατήσεις μετά τις 20:30…και το εύλογο ερώτημα μου είναι: δηλαδή πριν τις 20:30 ποιος μπαίνει στην διαδικασία να κάνει κράτηση σε οποιοδήποτε μαγαζί??? Θα το θεωρούσα πιο έντιμο να μας πουν ότι δεν κάνουν καθόλου κρατήσεις γενικότερα, παρά αυτή τη μπούρδα.

Το κλίμα αυτό συνεχίστηκε όταν μας πήραν στις 21:00 για να μας θυμίσουν ότι δεν μπορούν να κρατήσουν άλλο το τραπέζι κι ότι έχουμε καθυστερήσει. Τους είπαμε ότι θα έρθουμε αλλά αν δεν μπορούν να το κρατήσουν δεν πειράζει, θα πάμε κάπου αλλού. Κι όλο αυτό τελικά δεν ξέρω γιατί έπρεπε να γίνει αφού όταν φτάσαμε εκεί περί ώρα 22:00 τελικά, υπήρχαν πολύ λίγα τραπέζια γεμάτα…!

Ο χώρος δεν έχει κάτι που να είναι άξιο συζήτησης κατά την άποψή μου. Μια φωτογραφία που είδα στο ask4f με αφορμή ένα live που έκανε αλλά και κάποιες άλλες από το διαδίκτυο, νομίζω ότι αρκούν για να το διαπιστώσει κάποιος από μόνος του. Υπάρχει το μπαρ μπαίνοντας αριστερά με σκαμπό, άλλο ένα πάσο με σκαμπώ στο βάθος και 9-10 τραπεζάκια (τα περισσότερα σιδερένια όπως και οι καρέκλες) συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου μακρόστενου για περισσότερα άτομα, που όμως εκείνο το βράδυ παρότι έμεινε για αρκετή ώρα άδειο, τελικά κάποια στιγμή φιλοξένησε δύο άτομα για ποτό και αργότερα δίπλα τους κάθισαν άλλα δύο (άγνωστοι μεταξύ τους). Από την δεξιά πλευρά υπάρχει απ’ άκρη σ’ άκρη ένα ενιαίο στενό κάθισμα τύπου ντιβάνι (χωρίς πλάτη) με μαξιλάρια.

Οι τοίχοι είναι στις αποχρώσεις του γκρι, με λιγοστά διακοσμητικά στοιχεία, όπως κάποια κάδρα και η ομώνυμη αγελάδα στο βάθος. Το σκηνικό αυτό καθώς και η ονομασία του, είναι εμπνευσμένα από την ταινία «κουρδιστό πορτοκάλι» όπως διάβασα. Δεν έχω εικόνα για τις τουαλέτες, που (κακώς) παρέλειψα να επισκεφτώ. Χαμηλός φωτισμός και η μουσική επιμέλεια σε ξένα ακούσματα ήταν πάρα πολύ καλή. Η ατμόσφαιρα όμως αποπνικτική από το τσιγάρο, έχασε έναν ακόμα πόντο από την βαθμολογία.

Στην εξυπηρέτηση δεν μπορώ να βάλω πάνω από 2 γιατί αφενός μεν, συμπεριλαμβάνω σε αυτόν τον τομέα και αυτό που προηγήθηκε τηλεφωνικώς, αφετέρου δεν διέκρινα κάτι ξεχωριστό και πρόσχαρο ούτε από κοντά. Βέβαια πρέπει να πω ότι ευτυχώς η μια από τις δυο κοπέλες που μας εξυπηρέτησε την περισσότερη ώρα, ήταν πιο συμπαθής.

Παρόλα αυτά προσμετρώ σε αυτήν την κατηγορία και το γεγονός ότι παρότι παραγγείλαμε σχεδόν όλο τον κατάλογο (8 πιάτα για την ακρίβεια) και παρά το γεγονός ότι η κοπέλα διαπίστωσε ότι το τραπεζάκι μας ήταν μικρό γι’ αυτά που παραγγείλαμε και το διπλανό ορθογώνιο τραπέζι στέκονταν ορφανό από κόσμο για πάρα πολύ ώρα (λίγο πριν φύγουμε εμείς έκατσαν τα 4 άγνωστα μεταξύ τους άτομα που προανέφερα), ποτέ δεν μας προτάθηκε να μεταφερθούμε δίπλα ώστε να είμαστε πιο άνετα.

Εντάξει ενδεχομένως η φιλοσοφία του μαγαζιού να αγγίζει περισσότερο το θέμα του ποτού και δευτερευόντως του φαγητού, που παίζει πιο πολύ τον ρόλο του μεζέ στο κέντρο, οπότε και το στυλάκι του προσωπικού ταιριάζει πιο πολύ για εξυπηρέτηση σε καφέ-μπαρ (μιας και σεβρίρει και καφέ). Οπότε κάπου εκεί μπορεί να πει κάποιος ότι δεν έχει και μεγάλες απαιτήσεις. Και πάλι όμως, πιστεύω ότι το να είσαι επικοινωνιακός και χαμογελαστός δεν είναι χαρακτηριστικό προνόμιο που πρέπει να έχουν μόνο όσοι δουλεύουν σε εστιατόριο, αλλά όλοι όσοι έχουν να κάνουν με εξυπηρέτηση πελατών γενικότερα σε οποιαδήποτε κατηγορία. Με λίγα λόγια και μόνο για ποτό να το επισκεπτόμασταν, πάλι θα είχα την ίδια άποψη για την εξυπηρέτηση.

Ξεκινήσαμε με παξιμαδάκια που μας έφεραν αντί ψωμιού και νερό σε ποτήρια που ανανεωνόταν διαρκώς.

Πάμε στο φαγητό, που από τον συνοπτικό κατάλογο πήραμε:

- Ταλαγάνι ψητό με μαρμελάδα σύκου. Το ταλαγάνι ωραίο, καθώς και ωραία η ιδέα της μαρμελάδας σαν συνδυασμός που ταιριάζει πολύ αλλά η συγκεκριμένη μαρμελάδα εμένα μου έμοιαζε έτοιμη, όμως ακόμα κι αν δεν ήταν, όπως και να’ χει ήταν εντελώς αδιάφορη.

- Τυροκαυτερή σε καλή ποσότητα και πολύ ωραία γεύση.

- Μπατζίνα μια πίτα παραδοσιακή Καρδιτσιώτικη με μυρωδικά χωρίς φύλλο, αξιοπρεπέστατη και ικανοποιητική μερίδα (ένα καλό κομμάτι για τον καθένα).

- Λουκάνικο κεφτέ με φάβα Σαντορίνης και γιαπωνέζικο τηγανιτό κρεμμύδι. Πάρα πολύ νόστιμο το λουκάνικο που ήταν μικρό και λεπτό αλλά η μερίδα είχε αρκετά κομμάτια, η φάβα επίσης πάρα πολύ καλή. Τώρα για το κινέζικο κρεμμύδι τι να σας πω; Κι από τη Θήβα να ήταν δε νομίζω να καταλάβαινα την διαφορά. Αυτό που είδα είναι ότι ήταν πολύ ψιλοκομμένο, κι έτσι είχε καψαλιστεί ωραία στο τηγάνι και σαν τελικό αποτέλεσμα ταίριαζε αρκετά με την φάβα, που ομολογώ ότι αν ήταν ωμό (ως συνήθως) δεν θα το άγγιζα καν.

- Πατατούλες (δεν θυμάμαι την ονομασία του πιάτου ακριβώς) μικρές γεμιστές με απάκι αν θυμάμαι καλά, τυρί και σως εξαιρετικές και επίσης καλή μερίδα.

- Καγιανάς με λουκάνικο και απάκι, γευστικότατο πιάτο παρότι σε εμφάνιση δεν ήταν και το καλύτερο. Αυτό που θα προτιμούσα είναι η ντομάτα με το αυγό να μην είναι σε μορφή αλοιφής σκεπάζοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλλά να ξεχωρίζουν.

- Πεϊνιρλί με κασέρι και απάκι…Απίθανο! Με θεσπέσιο ζυμάρι, χωρίς να είναι λιγδωμένο και με καλής ποιότητας κασέρι και απάκι…άψογος συνδυασμός. Στον κατάλογο υπάρχει και με παστουρμά αλλά δεν με άφησαν να το παραγγείλω κι αυτό...

- Κοτόπουλο με μια ωραία σαλτσούλα με τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού, μια συμπαθητική και πρωτότυπη πρόταση που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα κλασικά, με την πολυφορεμένη σάλτσα μουστάρδας.

Ήπιαμε μια μπύρα 1lt μαύρη Ζέος και μια ξανθιά σε ποτήρι.

Τέλος όταν ζητήσαμε γλυκό μας έφεραν μια αρκετά ωραία, ζουμερή και γευστική σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια που είχε επίσης μια πρωτοτυπία. Ήταν πασπαλισμένη με χοντρούς κόκκους ροζ-μαύρου πιπεριού που μπορεί στις γεύσεις μας να μην ταίριαζε ιδιαιτέρως, αλλά θεωρώ ότι αυτό συνέβη γιατί το πιπέρι ήταν σχεδόν ολόκληρο και δεν άφηνε πολύ ωραία επίγευση ειδικά εάν τύχαινε να πέσει σε μπουκιά με το παγωτό.

Πιστεύω ότι μια μικρή ποσότητα σε τριμμένη μορφή κατά την εκτέλεση μέσα στην σοκολατόπιτα θα είχε πολύ πιο καλό αποτέλεσμα και οι κόκκοι θα προτιμούσα να έπαιζαν περισσότερο διακοσμητικό ρόλο. Πιθανόν αν είχε άνθος αλατιού να μας άρεσε περισσότερο (προσωπικά το έχω δοκιμάσει σε σοκολάτα και δεν είναι άσχημος συνδυασμός).

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια διαφορετική εκδοχή, που και πάλι δεν περιμένεις να συναντήσεις σε ένα τέτοιου είδους μαγαζί. Δεν πιστεύεις δηλαδή ότι ο σεφ θα έχει τέτοιου είδους “ανησυχίες” με την καλή έννοια.

Σε εμάς το γλυκάκι αυτό ήταν κερασμένο, πράγμα που δεν περιμέναμε για να πω την αλήθεια και μπορώ να πω ότι αυτή η κίνηση μας άρεσε πολύ. Δεν ξέρω αν διαβάζουν το site και αυτό ήταν απόρροια της αναφοράς του μπαμπά fratello πάνω σε αυτό το θέμα ότι δεν υπάρχει κέρασμα, ή κίνηση καλής θέλησης λόγω αυτού που είχε προηγηθεί τηλεφωνικά σε συνάρτηση με το ότι παραγγείλαμε αρκετά πιάτα ή στην τελική γιατί έτσι έκαναν κέφι εκείνη τη στιγμή. Πάντως είναι εκτιμητέο. Αρκεί αυτό να μην γίνεται επιλεκτικά όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες κριτικές μου.

Πληρώσαμε 17€ το άτομο αλλά πήραμε αρκετά πιάτα των οποίων οι ποσότητες ήταν ικανοποιητικές για μεζέδες και πάντα σε αντιστοιχία με τις τιμές τους (από 3 έως 6,50€).

Συμπερασματικά θα πω ότι μας εξέπληξε ευχάριστα η κουζίνα του ΚΟΡΟΒΑ και σίγουρα θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή μετά τη νηστεία, γιατί ο σεφ φαίνεται ότι έχει αρκετή διάθεση και όρεξη. Ελπίζω μέχρι τότε την ίδια διάθεση να έχουν αποκτήσει και οι κοπέλες στην εξυπηρέτηση.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα για τσιπουροκρασομπυροκατανύξεις και μεζεδοκαταστάσεις σε πιο alternative κλίμα!!!

ΥΓ. Απ’ ότι διάβασα στηρίζουν τους Έλληνες παραγωγούς καθώς τα τσίπουρα και το κρασί έρχονται από τη Λίμνη Πλαστήρα, η ρακή και το απάκι από την Κρήτη και η μαναβική από τις λαϊκές του Μεταξουργείου και των Πετραλώνων (εντάξε, ι με εξαίρεση το γιαπωνέζικο κρεμμύδι…χα χα). Επίσης συμμετέχει ενεργά στη «Σχεδία» προσφέροντας δωρεάν καφέ τα πρωινά στους άνεργους αλλά και καθημερινά 17:00-21:00 προσφέρει happy hour με ατομικό μενού 2 πιάτων και ενός ποτού στην τιμή των 7€. Κάτι καλό απ’ ότι φαίνεται γίνεται εκεί…


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Μάρ
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Πρώτη φορά στον Κεραμεικό, συνεπώς και πρώτη επίσκεψη στο Κόροβα!

Παρέα 6 ατόμων που αρχικά μαζεύτηκε για καφέ, εν τέλει όμως το γυρίσαμε σε κρασοκατάσταση και μεζέδες.

Εξαιρετική επιλογή το χύμα λευκό κρασί, ενώ από φαγητό θα ξεχωρίσω το πεϊνιρλί με το απάκι το οποίο ήταν πραγματικά εξαιρετικό (και μιλάω σαν Δροσιώτης... ) καθώς και το καβουρμά, πικάντικος και αλμυρός χωρίς να ενοχλεί στο ελάχιστο.

Για το κοτόπουλο δεν μπορώ να έχω άποψη, οπότε θα εμπιστευθώ τους υπολοίπους οι οποίοι είπαν τα καλύτερα.

Ο χώρος πολύ απλός, καθαρός και με μουσικάρες, ενώ το κοινό ήταν επί το πλείστον φοιτητόκοσμος.

Πολύ μεγάλο plus το γεγονός ότι δεν βρωμάγαμε μετά τσιγαρίλα!

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και ανυπομονώ να ξαναπάω!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Φεβ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Σχετικά καινούρια άφιξη στην αγορά του Μεταξουργείου. Απ' έξω όντως το μαγαζί φέρνει πιο πολύ σε μπαρ παρά σε μεζεδοπωλείο αλλά για να είμαστε και δίκαιοι δεν νομίζω ότι σκοπός των παιδιών που έστησαν το Κορόβα ήταν να κάνουν ένα αμιγώς μεζεδοπωλείο. Υπάρχει μπάρα (ωραία κιόλας) όπου μπορείς να κάτσεις να πιεις τον καφέ σου ή το ποτό σου, υπήρχαν παρέες που έπιναν μόνο καφέ και παρέες που πήγαν να πιουν και να συνοδεύσουν το ποτό τους με ευφάνταστους μεζέδες.

Ξεκινώ από τα ποτά. Το λευκό χύμα απλά δεν παίζεται. Πάρα πολύ εύγευστο, ευκολόπιοτο, με φοβερή επίγευση. Πήραμε κι ένα καραφάκι ρακί να δοκιμάσουμε. Επίσης καλή επιλογή προμηθευτή. Εχει και δύο ετικέτες από την Καρδίτσα, κοντά στα 10 ευρώ. Για την επόμενη φορά. Ήπιαμε αρκετά (νομίζω 4 μισόκιλα, μας κέρασαν το ένα και τους ευχαριστούμε για αυτό).

Ως προς το φαγητό λίγες επιλογές με αρκετή φαντασία και καλή πρώτη ύλη. Ο μάγειρας είχε κέφι όταν έστησε το μενού και παίζει πολύ με τα υλικά. Κάποια πιάτα μας άρεσαν πολύ και άλλα λιγότερο.

Ταλαγάνι με μαρμελάδα σύκο: το ταλαγάνι πλέον έχει ανέβει πολύ και το βρίσκεις σχεδόν παντού (αν πρέπει να μαντέψω θεωρώ ότι μόλις κάνει τον κύκλο του τη θέση του θα πάρει η σφέλα). Ωραία ψημένο, ωραίος και ο συνδυασμός με το σύκο

Σαλάτα με κους κους: χορταστική, φρέσκα υλικά, ωραίο και το πληγούρι

Λουκάνικο κεφτέ με φάβα με ιαπωνικό κρεμμύδι: προσπερνώ το "ιαπωνικό κρεμμύδι" που είναι εντελώς παράταιρο για μεζεδοπωλείο στο Μεταξουργείο και συνεχίζω με τη φάβα που γευστικά δεν με ενθουσίασε. Το λουκάνικο από την άλλη ήταν πολύ καλό και γι' αυτό πήραμε και άλλη μερίδα

Τυροκαυτερή: όπως έγραψε και ο fratello τυροκαυτερή όνομα και πράγμα, ιδανική για να συνοδεύσεις τα παξιμαδάκια που φέρνουν στην αρχή

Μπατζίνα: παραδοσιακή πίτα εκ Καρδίτσας. Δεν μάθαμε περισσότερα, το μόνο που ξέρω είναι ότι ήταν πάρα πολύ νόστιμη

Πεϊνιρλί με απάκι Κρήτης: καλό, ωραίος ο συνδυασμός γραβιέρας με απάκι

Κλείνω με τον καγιανά: οπτικά πρέπει να είναι από τα χειρότερα πιάτα που έχω δει ποτέ, σαν αυτά που σερβίρει ο μάγειρας του Αρκά στον Ισοβίτη που τα πετά με την κουτάλα. Εχει κι ένα λουκάνικο μέσα που χαλάει ακόμα περισσότερο το πιάτο.

Για το τέλος σοκολατόπιτα με παγωτό. Γενναιόδωρη μερίδα και πολύ εύγευστη. Είχε βέβαια κάτι κόκκους πιπεριού που δεν κατάλαβα εάν ήταν από το παγωτό ή από τη σοκολατόπιτα. Δεν με ενοχλούσαν μέχρι που έφαγα έναν ολόκληρο και μου χάλασε τελειώς η γεύση. Τουλάχιστον θα έπρεπε να αναφερθεί η ύπαρξή τους.

Μαγαζί που αξίζει να επισκεφτείς και να δοκιμάσεις αυτούς τους τόσο παράξενους συνδυασμούς. Παίζει πολύ με τα υλικά, ξεφεύγει από τα μεζεδοπωλεία της περιοχής που πάνε εκ του ασφαλούς προσφέροντας απάκι με πατάτες και κεφτεδάκια της γιαγιάς και για το λόγο αυτό θεωρώ πως του αξίζει μια ευκαιρία.

Προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος και θα είναι από τις πρώτες μου επιλογές όταν ξαναβρεθώ στην περιοχή.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Οκτ
16
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Το κορόβα το επισκέφθηκα πρώτη φορά, μετά από προτροπή φίλων.

Εγώ σε αντίθεση με τους έτερους καλοφαγάδες, δεν το χα πάρει χαμπάρι περνώντας απ έξω.

Η πρώτη εντύπωση από τον χώρο θετική, αλλά δεδομένου ότι κάτσαμε στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου, δεν έχω πολλά να πω. Συμφωνώ πάντως πως παραπέμπει περισσότερο σε μπαρ παρά σε μεζεδοπωλείο.

Η εξυπηρέτηση καλή από την κοπέλα - σερβιτόρα (ηθοποιός αν δεν κάνω τραγικό λάθος! ), αν κ παραγγείλαμε πολλά, δεν μπλόκαρε στιγμή και τα πιάτα άρχισαν να έρχονται με αρκετά γρήγορο ρυθμό. Μάλιστα, μας έκανε και προτάσεις, τι να προσθέσουμε, τι να αφαιρέσουμε.

Στα του φαγητού..4 άτομα, 4 πεινασμένα άτομα, παραγγείλαμε σχεδόν όλον τον κατάλογο (κάποια πιάτα επί 2).

-πεϊνιρλί με απάκι => νομίζω το τοπ πιάτο του μαγαζιού! πρωτότυπο και εντυπωσιακό πιάτο, αξίζει να πάτε και μόνο γι αυτό.

-ταλαγάνι με μαρμελάδα => δεν ήταν κακό, αλλά δεν με τρέλανε, μικρή ποσότητα και αν και όταν το διάβασα στο μενού ενθουσιάστηκα, εν τέλει δεν ήταν τόσο πετυχημένος ο συνδυασμός κατά τη γνώμη μου.

-πατατοσαλάτα με γαύρο => μου άρεσε πολύ και ήταν και ικανοποιητική η ποσότητα.

-φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια - μανιτάρια - ντάκος => καλά πιάτα, καλές ποσότητες.

-πίτα => η μπατζίνα τους είχε τελειώσει (μας ενημέρωσαν αφότου πρώτα την παραγγείλαμε, κρίμα, είχαμε κάνει όρεξη), οπότε περιοριστήκαμε αναγκαστικά στην χορτόπιτα. Η οποία δεν θεωρώ ότι ήταν κάτι το φοβερό - είμαι αρκετά δύσκολη γενικά με τις πίτες. Μας την σέρβιραν κομμένη σε 3 κομμάτια - αν θυμάμαι καλά, η ποσότητα ήταν μικρή, ενώ το γιαούρτι με το οποίο την συνόδευσαν δεν πιστεύω πως ταίριαζε. Θα προτιμούσα ένα μεγαλύτερο κομμάτι πίτας - ώστε να ναι χορταστικό - χωρίς συνοδευτικό απαραίτητα.

Τέλος δοκιμάσαμε και τα δύο λουκάνικα (ξυδάτο και καρδίτσας?), αρκετά καλές γεύσεις.

Συνολική εντύπωση => έχει καλές πρώτες ύλες και μάγειρα (δεν μπορεί να μην έχει μάγειρα! ) με όρεξη!

Ήπιαμε ζέος black mak, την μονόλιτρη. πήραμε αρκετές. Μας κέρασαν και μία στο τέλος.

Οι τιμές καλές, το κάθε πιάτο πάνω κάτω στα 5 ευρώ. Το 3 στα 4 στη βαθμολογία οφείλεται στις ποσότητες που σε κάποια πιάτα ήταν τσιγκούνικες.

Σίγουρα θα ξαναπάω, στην περιοχή που βρίσκεται αποτελεί πολύ καλή επιλογή - κατά πολύ καλύτερη από το γειτονικό και ακατανόητα κατάμεστο κάθε φορά αντίπαλο δέος.