KEROS SEAFOOD RESTAURANT

Ψαροταβέρνες

  Λ. Αγίας Βαρβάρας 146, Άγιος Δημήτριος [Χάρτης]
  210 9847577

Ώρες λειτουργίας:
Δευ: 5:00 μ.μ. - 1:00 π.μ. Τετ - Παρ: 5:00 μ.μ. - 1:00 π.μ. Σαβ - Κυρ: 12:00 μ.μ. - 1:00 π.μ.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Έχει parking Υπάρχει εξωτερικός χώρος

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Ελληνική και Μεσογειακή
Θαλασσινά



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Αγ.Δημήτριος, Αθήνα
Νοε
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ίσως το πιο αγαπημένο μαγαζί ψαροφαγίας απ' αυτά που έχω επισκεφτεί ως τώρα...

ΧΩΡΟΣ: Λιττός, μικρός, στα χρώματα του μπεζ - άσπρου, με ωραίους πίνακες στους τοίχους, σικάτος χωρίς να χει κάτι το ιδιαίτερο αλλά αρκετά περιποιημένος. Ωστόσο, να επισημάνω ότι η χωροθέτηση του μαγαζιού, το αδικεί καθότι βρίσκεται επι της Λ. Αγίας Βαρβάρας, δίχως να χει κατι στη γύρω περιοχή, απέναντι από ένα φανοποιείο. Αν δεν το ξέρει δηλαδή κάποιος, να πάει επί τούτου, δεν είναι αυτά που λες περνώντας απο κει, το είδα και έκατσα.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: Σωστή εξυπηρέτηση, με ενδιαφέρον για τη γνώμη του πελάτη, την τελευταία φορα που επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο μαγαζί πέρασαν δύο φορές από το τραπέζι μας για να μας ρωτήσουν πως μας φάνηκαν τα πιάτα και αν ήταν καλά.

ΦΑΓΗΤΟ: (Περιγράφω αυτά τα οποία πήραμε την τελευταία φορά που πήγαμε)

Μας έφεραν για αρχή ψωμάκι με ντιπάκια, λαδάκι και ελίτσες.

- Μία χωριάτικη σαλάτα (Περιποιημένη, με τα όλα της)

-Χορτοπιτάκια (δύο κομμάτια μεγάλα μακρόστενα) σερβιρισμένα με ανθότυρο (νομίζω δηλ. ότι ηταν ανθότυρος, αλλά δε δοκίμασα) -Σαν τα κρητικά καλτσουνάκια ήταν: Μ αρεσε πολύ το φύλο τους, ήταν τραγανό, χωρίς να χει πολύ λάδι, αλλά και η γέμιση ήταν πολύ ωραία γευστικά και στη σωστη ποσότητα.

-Ένα χταποδάκι ξυδάτο-Νοοστιμοοο.. Ήρθε ζεστό (σημαντικό γιατι στα περισσότερα μαγαζια το σερβίρουν παγωμένο), η σαλτσούλα είχε την ιδανική υφή (δεν ήταν νερομπουρμπούλι) και επίσης, είχε μέσα κάτι σαν χόρτο βρασμένο (τι ακριβώς ήταν δεν κατάλαβα πάντως έδενε γευστικά με το χταπόδι).

-Μία μερίδα καλαμαράκια τηγανητά- Εντάξει, ωραία, δεν ενθουσιάστηκα, συγκριτικά πάντα με τα άλλα πιάτα.

-Μία μερίδα πατάτες τηγανητές- Στο χέρι κομμένες, δεν ήταν προτηγανισμένες και μπόλικες.

-Πήραμε, επίσης, το πιάτο ημέρας και πράξαμε σοφά γιατί ήταν ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ό.
Μπαρμπούνι φιλέτο κοκκινιστό με τσιπς πατάτας. Μου άρεσε πάρα πολύ, η σάλσα ήταν μαγειρεμένη με μεράκι, με το κρεμμυδάκι της, τα φιλέτα μπαρμπουνιού (4 μετρίου προς μεγάλου μεγέθους για μπαρμπούνι) δεν είχαν το παραμικρό κοκκαλάκι, ήταν τρυφερά, μαλακά, κάτασπρα, μοσκοβολούσαν, τα δε τσιπς πατάτας -συνδυαστικά με την κόκκινη σαλτούλα του πιάτου-ήταν μπουκιά και συχώριο.... Δεν άφησα ούτε ένα για δείγμα!

Όλα τα πιάτα χαρακτηρίζοταν από περιποιημένο και προσεγμένο "στήσιμο"- εμφάνιση, κάτι που δεν το συναντάς συχνά στα μαγαζιά αυτού του είδους που προσφέρουν θαλασσινά.

Ήπιαμε ένα ούζο Βαρβαγιάννη (μας κέρασαν άλλο ένα) και μία κοκα κόλα.
Στο τέλος, μας κέρασαν και γλυκάκι - ραβανί νομίζω... (εντάξει έχω φάει και καλύτερα αλλά αυτό που μετράει, εν προκειμένω, είναι η κίνηση).

Για τα παραπανω πληρώσαμε 59 ευρώ. (Αυτή τη φορά ομολογουμένως ο λογαριασμός μας φάνηκε λίγο πιο τσιμπημένος σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις μας, εντούτοις να σημειωθεί οτι αυτή τη φορά ήμασταν δύο άτομα ενω τις προηγούμενες περισσότερα και έτσι το κόστος μοιραζόταν, επίσης ότι παραγγείλαμε φιλέτο μπαρμπουνιού που όσο να πεις, έχει το κόστος του, τέλος σε αντιστοιχία με την ποιότητα των υλικών και την γεύση των πιάτων, το "χαλάλι" το λες με ευκολία).

Με δυο λέξεις.... Το προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Αγ.Δημήτριος, Αθήνα
Μαι
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Κυριακή μεσημέρι 24 Απριλίου, εξαιρετικός καιρός και διάθεση για έξοδο για βόλτα και φαγητό.

Ευτυχώς που είχαμε – όπως τις περισσότερες φορές - προνοήσει και η κράτηση είχε γίνει έγκαιρα για το συγκεκριμένο εστιατόριο.
Το Keros Seafood Restaurant, δεν μας το σύστησε κανείς, απλά το είχαμε δει κάποια στιγμή περνώντας από την περιοχή και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την... τύχη μας.
Μάλλον όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας.... Θα εξηγήσω αναλυτικά πιό κάτω την εμπειρία μας.

Οπως ανέφερα, κατά την κράτησή μας μέσω e-table, δεσμεύσαμε τραπέζι για τέσσερα άτομα και μάλιστα είχαμε διευκρινιστικό τηλεφώνημα από το εστιατόριο οτι το τραπέζι που κλείσαμε ήταν για τον εξωτερικό χώρο και όχι για τον εσωτερικό, γεγονός που μας χαροποίησε για την ένδειξη επαγγελματισμού που διακρίναμε, μια και θα μπορούσε να μην έχει κανείς ασχοληθεί από το εστατόριο με τη λεπτομέρεια αυτή.

Το εστιατόριο λοιπόν, βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αγίας Βαρβάρας στον Αγιο Δημήτριο, λίγο πριν τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγ. Δημητρίου, σε μια περιοχή όπου δεν απαντώνται άλλα εστιατόρια, παρά μόνο αλυσίδες πρόχειρου φαγητού και φούρνοι κυρίως επί της Αγ. Δημητρίου. Ομολογουμένως η επιλογή της περιοχής για να στηθεί ένα τέτοιο εστιατόριο, απαιτεί τόλμη μια και προϋποθέτει οτι από μόνο του το εστιατόριο πρέπει να δημιουργήσει τόπο προορισμού και «πιάτσα» ώστε να ευδοκιμήσει και να μακροημερεύσει.

Στη γειτονιά του, το περιβάλλον είναι μάλλον «αποκαρδιωτικό» από πλευράς ενδιαφερόντων, μια και υπάρχουν σποραδικά κυρίως καταστήματα και συνεργεία αυτοκινήτων καθώς και φανοποιείες αυτοκινήτων. Πλην αυτών των καταστημάτων δεν υπάρχει κάτι άλλο και ούτε ανάλογα υπάρχει κάποια «θέα» από το εστιατόριο για να αποζημιώνει για την επιλογή του πελάτη.

Το γεγονός αυτό, μικρότερη σημασία βέβαια έχει γιατι ο πρωταρχικός λόγος και βάρος της επίσκεψης πρέπει να αναλογεί στην ποιότητα του φαγητού, αλλά σίγουρα δεν είναι και αμελητέο ως παράγοντας διαμόρφωσης κλίματος

Ο χώρος είναι υπερυψωμένος από το δρόμο και για να εισέλθει κάποιος πρέπει να ανέβει περί τα 6-7 σκαλιά αν θυμάμαι καλά, οπότε τουλάχιστον αυτό δίνει μια καλύτερη αίσθηση για το χώρο και προσδίδει ένα κάποιο «ορίζοντα» για το μάτι.
Ο εσωτερικός χώρος είναι μεσαίου μεγέθους και χωρά περί τα 10 τραπέζια, λειτουργεί όμως σαν αντηχείο και όταν γεμίσει έχει αρκετή φασαρία. Είναι απλός, σε ανοικτά χρώματα, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Ο εξωτερικός χώρος είναι η φυσική του προέκταση, καλυμμένος με καλής ποιότητας πανί τύπου τέντας/πέργκολας, σκιερός και κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερος ειδικά για τις ζεστές ημέρες. Και ο χώρος αυτός φιλοξενεί γύρω στα 5 τραπέζια των έξι ατόμων περίπου
Με το που εισήλθαμε στο χώρο και δηλώσαμε το όνομά μας και μετά από κάποια λεπτά αμηχανίας του προσωπικού και συντονισμού μεταξύ τους, μας υπόδειξαν το τραπέζι μας. Καθόλου χαμόγελο και αδιάφορος χαιρετισμός, στα όρια του βαριεστημένου.. Ηδη αρχίσαμε να αισθανόμαστε κάπως... άβολα.

Αμεσα με το που κάτσαμε και πριν προλάβουμε καν να τακτοποιηθούμε, προσγειώθηκε το εμφιαλωμένο νερό. Εξ ίσου άμεση ήταν και η αντίδρασή μας, όπου ζητήσαμε και εμείς να το αλλάξουμε με νερό βρύσης, μια και δεν ρωτηθήκαμε. Πρέπει να ήταν η πρώτη αντίδραση που είχαν αντιμετωπίσει οι σερβιτόροι (παντού ολόγυρά μας στα τραπέζια υπήρχαν εμφιαλωμένα νερά), μια και το ύφος και η αντίδρασή τους ήταν κάτι παραπάνω από προφανής με έντονα τα χαρακτηριστικά οτι δεν συμφωνούσαν με την απόφασή μας.

Μετά από 5 λεπτά περίπου και αφού είχαν «ξεπλύνει» κάποιες κανάτες χύμα κρασιού που είχαν, μας έφεραν δύο κανάτες μικρές (των 500 ml η κάθε μία), με νερό βρύσης, με έκδηλες ακόμα τις πιτσιλιές πάνω στο γυαλί από το ξέβγαλμα. Τέτοιου είδους εστιατόριο και να μην έχει κάποιες στοιχειώδεις και αξιοπρεπείς κανάτες για νερό, μάλλον το κρίνω επιεικώς ως... απαράδεκτο.

Οι κατάλογοι ήρθαν εντός του επόμενου 5λέπτου. Καλάισθητοι και με λογικότατη ποικιλία, πάντα γύρω και μόνο από το ψάρι και τα συνοδευτικά του, με ικανοποιητικές ποικιλίες σλατών, ορεκτικών και κυρίως
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη μας αίσθηση για το επίπεδο εξυπηρέτησης των σερβιτόρων, είχε ήδη διαμορφωθεί από την αντίδρασή τους για το θέμα του εμφιαλωμένου και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και από υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους. Καθ όλη τη διάρκεια του γεύματος ήταν αργοί και νωχελικοί στις κινήσεις τους, έπρεπε να ζητήσουμε συνέχεια να ανανεωθούν οι κανάτες με το νερό και οι οποίες ερχόντουσαν χωρις καθόλου προθυμία.

Κατά την ώρα της παραγγελίας αλλά και μετά ήταν καθόλα αγέλαστοι, σοβαροί έως και μουτρωμένοι θα έλεγα, με ελάχιστη οπτική επαφή με τον πελάτη κατά την ώρα της παραγγελίας (κοιτούσε αλλού) και γενικά δεν ενέπνεαν καθόλου φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα και ήταν πέρα γαι πέρα απλά΄και μόνο διεκπεραιωτικοί, από τις χειρότερες επαφές που έχω συναντήσει και που σίγουρα δεν συνάδουν για τέτοιου είδους εστιατόριο

Διαλέξαμε τα κατωτέρω:
Ενα Ντάκο (τιμή στα 6 ευρώ), σερβιριζόμενο σε βάζο διαφανές, ομολογουμένως πρωτότυπη παρουσίαση, η οποία όμως με τη σειρά της είχε την προφανή δυσκολία να βγάλεις έξω από το βάζο με το κουτάλι τα υλικά, επιπρόσθετα δε, η ποσότητα ήταν πολύ μικρή μια και το βάζο ξεγελά το μάτι ενώ η πραγματική ποσότητα που στριμώχνεταιι σε αυτό είναι μικρότερη από το εαν σερβιριζόταν σε κανονικό πιάτο. Κυριαρχούσε το παξιμάδι, λίγη η ποσότητα της ντομάτας και όσον αφορά το θέμα του τυριού ήταν διάσπαρτη μια mousse μυζήθρας, σε τέτοια ποσότητα που μάλον έπρεπε να κάνεις αρκετές ανασκαφές για να δείς τελικά εαν υπάρχει.
Για την ποσότητα και τα υλικά, η τιμή του πιάτου ήταν πανάκριβη και δεν δικαιολογείταιι και ήταν εμφανής η προσπάθεια να ξεγελαστείς με την πρωτότυπη παρουσίαση ώστε να μην προσέξεις τα υπόλοιπα.

Ενα καλαμάρι τηγανητό (10 ευρώ), και εδώ η ποσότητα ήταν αναλογικά πολύ μικρή, ώστε η τιμή να μην δικαιολογείται. Αποδεκτή γεύση, τίποτα το ιδιαίτερο, οι υπόλοποι απλά δοκίμασαν και άφησαν το υπόλοιπο, όπου το έφαγα για να μην πάει χαμένο
Ενα χταπόδι στη σχάρα (12 ευρώ), απαράδεκτο ως ποσότητα και εδώ (επρόκειτο για ένα μικρό πλοκαμάκι, το οποίο μάλιστα ήταν εντελώς ξεροψημένο στις άκρες του σε σημείο που δεν τρωγόταν γιατι ήταν καρβουνιασμένο). Ηταν επίσης σκληρό και εκτιμώ οτη στο σύνολό του δεν ήταν πάνω από 100 γραμμάρια το πολύ. Κάκιστο vfm, δεν τιμά καθόλου το εστιατόριο και αυτό το πιάτο, ούτε για την ποσότητα, ούτε για την ποιότητα
Γαρίδες σαγανάκι (12 ευρώ). Επρόκειτο για 4 γαρίδες μεσαίου μεγέθους που σερβιρίστηκαν σε βαθύ πιάτο και οι οποίες σχημάτζαν μια «αψίδα» μεταξύ τους, ωραίο ως παρουσία, αλλά ελάχιστο πάλι ως ποσότητα, με ένα «δειγμα» σάλτσας που υπήρχε ως υπόβαθρο, στην οποία δεν καταλάβαινες καν τα υλικά που υπήρχαν, το δέσιμο δε της μαστίχας που υπήρχε με τη σάλτσα δυστυχώς δεν μας άρεσε καθόλου. Σκέτη απογοήτευση.

Τσιπς από κολοκυθάκια και μελιτζάνες (5 ευρώ), αυτό ήταν το καλύτερο πιάτο από τα ορεκτικά που πήραμε, καταλάβαινες τη γεύση τουλάχιστον και η ποσότητα ως ορεκτικό ήταν σε αρμονία σε σχέση με την τιμή του
Μια πατάτες τηγανητές(3 ευρώ), πολύ καλή ως μερίδα, φρέσκιες, σωστά κομμένες και σερβιρισμένες, πολύ καλή ως γεύση
Εναν «Αρπιστή» (14 ευρώ), επρόκειτο στην ουσία για σπαγγέτι με θαλασσινά, όπου εμείς επιλέξαμε αντί γενικώς θαλασσινών, να είναι γαρίδες. Ηρθαν λοιπόν 4 μεγάλες γαρίδες, μαζί με επαρκή ποσότητα ζυμαρικών, καλό πιάτο που ήταν και το μόνο που άξιζε τα χρήματά του από τα κυρίως και ήταν πολύ καλό ως γεύση.

Το κουβέρ χρεώθηκε στα 2 ευρώ συνολικά και για τους τέσσερις μας και περιελάμβανε ψωμάκι(λευκό και μαύρο) και μια dip απροσδιόριστου υλικού, μαζί με λίγες ελιές
Σύνολο λογαριασμού στα 64 ευρώ (χωρίς ποτά )και δεν ευχαριστηθήκαμε το φαγητό μας, απλά φάγαμε για να ξεγελάσουμε την πείνα μας΄. Η κατηγορία τιμής - χωρίς τα ποτά - είναι ακριβώς στο όριο της κατηγορίας 10-16 και 17-25, πάντα μόνο με πιάτα ορεκτικών και κυρίως που δεν περιλαμβάνουν ψάρι.

Πληρωμή με κάρτα(στα θετικά του κατατήματος), κέρασμα όμως κανένα, αν και διάβασα εκ των υστέρων την κριτική του φίλτατου George G που ανέφερε κέρασμα, όπως και πρόσεξα οτι σε άλλα τραπέζια υπήρχε. Προφανώς το κατάστημα υιοθετεί την επιλεκτική πολιτική κεράσματος, ίσως σε παρέες που έχουν ξαναπάει στο εστιατόριο (δική μου εκτίμηση)
Κατά την αποχώρηση, ούτε που μας έδωσαν σημασία, ούτε ένα νεύμα, ούτε ένα ευχαριστώ, απλά αποχωρήσαμε και την ίδια στιγμή κοιτούσαν απλα΄να βολέψουν στο τραπέζι μας, μια άλλη παρέα που κατέφθανε εκείνη την ώρα
Πολύ κακή εντύπωση, που είχε πολύ καιρό να μου συμβεί.

Η γεύση σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες τουλάχιστον στα πιάτα που δοκιμάσαμε εμείς, αλλά τη θεώρησα και «φτωχή» οπότε σίγουρα οι 2 ντοματούλες για εμένα απηχούν δίκαιη βαθμολογία για ότι δοκιμάσαμε(τονίζω οτι δεν δοκιμάσαμε ψάρι).
Για την εξυπηρέτηση θα έλεγα με βεβαιότητα και με βάση τα όσα ανέφερα ανωτέρω, οτι δεν δικαιολογεί πέραν της μιας ντοματούλας, ιδιαίτερα εαν λάβει κανείς υπ όψιν του το στυλ και την κατηγορία του εστιατορίου. Θα έλεγα οτι οι 2 σερβιτόροι που εξυπηρετούσαν μάλλον είχαν... πελατοδιώκτη και είμαι απόλυτος για την εκτίμησή μου αυτή.

Για το χώρο, θα έβαζα 2 ντοματουλες επίσης, μια και ο εσωτερικός είναι πολύ απλός, ο δε εξωτερικός επίσης και γενικότερα προσωπικα δεν αποπνέει κάτι το ιδιαίτερο το οποίο να δείχνει οτι έχουν επενδυθεί χρήματα άνω του μέσου όρου για τέτοιου είδους εστιατόρια
Για το vfm, σίγουρα οι 2 ντοματούλες είναι η δίκαιη αποτίμηση (το σωστότερο θα ήταν το 1,5).

Ισως είναι η χειρότερη κριτική που έχω γράψει μέχρι σήμερα τόσο για το 2016 όσο και για παλιότερα και η οποία έρχεται και σε αντίθεση με τη μοναδική κριτική που διάβασα όπως ανέφερα προηγουμένως (αλλά μετά την επίσκεψή μου) από τον φίλατο George G, αλλά δυστυχώς η εμπειρία μου από το εστιατόριο, αυτό μου υπαγορεύει να κάνω, αν θέλω να είμαι ειλικρινής και δίκαιος απέναντι τόσο στους λοιπούς επαγγελματίες αλλά και στην κοινότητα του ask4food.

Το θεωρώ πολύ υπερτιμημένο για αυτό που προσφέρει και σε αντίθεση με άλλα εαστιατόρια ψαριού της ευρύτερης περιοχής των Νοτίων προαστίων που έχω επισκεφθεί, απέχουν πολύ από το συγκεκριμένο, σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύω οτι στοχεύει μόνο στην αισθητική παρουσία των πιάτων στην οποία επιδίδεται ομολογουμένως με μεγάλη επιτυχία, ώστε να αποσπάται η προσοχή των πελατών από την ποιότητα και την ποσότητα των εδεσμάτων, σε συνδυασμό με τις τιμές χρέωσης.
Αν θα το σύστηνα;

Δυστυχώς όχι και δεν θα του δώσω άλλη ευκαιρία γιατί θεωρώ ότι στους καιρους που ζούμε πρέπει να αξιολογούμε κάθε μας κίνηση και δεν έχουμε την πολυτέλεια παρά να να επιβραβεύουμε τους σωστούς επαγγελματίες και να απορίπτουμε κάθε τι που δεν μας ταιριάζει και δεν σέβεται τα χρήματα που δαπανούμε για τη γευστική μας εμπειρία.

Καλό Πάσχα σε όλη την κοινότητα του site!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Αγ.Δημήτριος, Αθήνα
Νοε
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επισκέφτηκα το "KEROS SEAFOOD RESTAURANT" πριν από λίγες μέρες, Κυριακή μεσημέρι, μετά από πρόταση φιλικού ζευγαριού. Το εστιατόριο βρίσκεται στον Άγ. Δημήτριο, επί της Λεωφ. Αγ. Βαρβάρας, κοντά στη διασταύρωση με τη Λεωφ. Αγ. Δημητρίου.

Μου προξενεί εντύπωση που δεν έχει γραφτεί ακόμα καμιά κριτική, γιατί, κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα πραγματικά αξιόλογο ιχθυεστιατόριο.

Μάλιστα, οφείλω να αναφέρω ότι είχα ξαναπάει πριν από περίπου έξι μήνες, αλλά με δεδομένο ότι ήμουν καλεσμένος, η παραγγελία είχε γίνει από τους προσκαλούντες, οι οποίοι πλήρωσαν κιόλας, και έτσι, μια και δεν είχα σαφή εικόνα για το value for money, αποφάσισα να μη γράψω κριτική.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από το όνομα: Η Κέρος είναι ένα ακατοίκητο σήμερα νησί των Κυκλάδων που, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα λατρευτικά κέντρα του πρώιμου Κυκλαδικού πολιτισμού. Εκεί έχουν βρεθεί πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως ειδώλια (πολύ γνωστά είναι ο "Αυλητής" και ο "Αρπιστής" της Κέρου), πολλά από τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. Απ' ό, τι πληροφορήθηκα, οι ιδιοκτήτες κατάγονται από το, γειτονικό με την Κέρο, Κουφονήσι και έτσι έδωσαν το όνομα αυτό στο εστιατόριο.

Ο χώρος είναι πολύ συμπαθητικός, σχετικά μικρός (8-10 τραπέζια στο εσωτερικό και άλλα τόσα στο εξωτερικό τμήμα), σε γήινα χρώματα και διακοσμημένος με καλόγουστους πίνακες ζωγραφικής. Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι λευκού χρώματος, τοποθετημένα έτσι, ώστε οι πελάτες να κάθονται και να κινούνται άνετα. Ο εξωτερικός χώρος είναι λίγο πιο άνετος, προσφέρεται για τις μέρες με καλό καιρό, ενώ υπάρχουν σόμπες, ώστε να χρησιμοποιείται και τις μέρες του χειμώνα που δεν κάνει κρύο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το "Κέρος" είναι το μόνο εστιατόριο στην περιοχή. Τριγύρω υπάρχουν πολλά συνεργεία αυτοκινήτων, μοιάζει παράταιρο το ότι βρίσκεται σε αυτή την περιοχή ένα καλό εστιατόριο...

Με το που καθίσαμε δύο ευγενέστατοι σερβιτόροι έφεραν καταλόγους και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Όταν τους ζητήσαμε νερό βρύσης, το άλλαξαν αμέσως με μια κανάτα νερό από τη βρύση με μπόλικα παγάκια. Γενικά, σε όλη τη διάρκεια του γεύματός μας ήταν γρήγοροι και εξυπηρετικοί.

Πριν παραγγείλουμε, περιεργαστήκαμε για αρκετή ώρα τον καλόγουστο κατάλογο.
Αξίζει να αναφέρω τα ευφάνταστα ονόματα, σχετικά με τις Κυκλάδες, που έχουν δοθεί σε διάφορα πιάτα. Για παράδειγμα, σαλάτες "Κέρος", "Κουφονήσι", "Σχοινούσα", "Ηρακλειά", "Δονούσα". Κυρίως πιάτα: "Αυλητής", "Αρπιστής", "Πορί", "Αύρα Κέρου" κ. ά. Αν μη τι άλλο η ιδέα αυτή δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες έχουν μεράκι γι' αυτό που κάνουν...

Αμέσως μετά την παραγγελία έφτασε σαν καλωσόρισμα σε ένα καλαθάκι ψωμί τριών ειδών (λευκό, από καλαμπόκι και μαύρο) μαζί με λάδι, πολύ νόστιμες ελιές και ένα ντιπ σαν τυροκαυτερή, Πραγματικά ήταν πολύ νόστιμο και δεν κρύβω ότι δεν μας έφτασε, φαγώθηκε πολύ γρήγορα και παραγγείλαμε κι άλλο ψωμάκι!

Ας έρθουμε στα του φαγητού!
Παραγγείλαμε: Χωριάτικη σαλάτα, ντάκο, χόρτα, καλαμάρι γεμιστό και έναν σαργό ψητό.

Η χωριάτικη σαλάτα ήταν πολύ καλή, ήρθε φρεσκοκομμένη, περιείχε καλής ποιότητας ντομάτα. Ο ντάκος, είχε πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, σερβιρίστηκε σε βάζο, με ψιλοκομμένα ντοματίνια και μους μυζήθρας. Πραγματικά ήταν πολύ χορταστικό πιάτο. Τα χόρτα ήταν αντίδια, ήρθαν σωστά βρασμένα, με λίγο λαδάκι και λεμόνι, ήταν πολύ νόστιμα.

Το ψάρι, ο ψητός σαργός, ήρθε πολύ σωστά ψημένο, η σάρκα του κρατούσε τους χυμούς της. Πρέπει να ήταν φρέσκο, οφείλω να αναφέρω ότι με λίγο λεμονάκι είχε τέλεια γεύση και φυσικά το τιμήσαμε δεόντως. Το ψητό καλαμάρι, γεμιστό με φέτα, ντομάτα και αρωματικά και γαρνιρισμένο με κους κους και σως από γιαούρτι (στον κατάλογο έχει το όνομα: "Αυλητής") ήταν το μόνο πιάτο που δεν μας ενθουσίασε. Εκτιμώ ότι χρειαζόταν λίγο ψήσιμο ακόμα.

Ήπιαμε λίγο τσίπουρο και στο τέλος, όταν ζητήσαμε λογαριασμό, μας έφεραν για κέρασμα γλυκό, εκμέκ με σοκολάτα, το οποίο ήταν πολύ καλό.

Ο λογαριασμός έφτασε στα 26-27 ευρώ το άτομο. Σίγουρα δεν είναι φτηνά, αλλά με δεδομένο ότι φάγαμε ψάρι, εκτιμώ ότι το value for money είναι αρκετά καλό.

Συνολική εκτίμηση: Θετική! Νομίζω ότι πραγματικά αξίζει να πάει κάποιος στο "Κέρος", φυσικά, αν θέλει να φάει ψαρικά και βρίσκεται στην περιοχή.