CHEFI THE RESTAURANT

Μοντέρνα κουζίνα

  Περικλέους 31, Χαλάνδρι [Χάρτης]
  210 6815774

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Σάββατο 19:00 - 24:00 Δευτέρα & Κυριακή κλειστά
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Υπάρχει εξωτερικός χώρος Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

To CHEFI είναι ένα πρωτοποριακό, εστιατόριο στο Χαλάνδρι το οποίο σε μικρό χρονικό διάστημα έχει μπει στο επίκεντρο των γαστρονομικών συζητήσεων της Αθήνας!

Με αφετηρία μας την οικεία βάση των γεύσεων της Μεσογειακής Κουζίνας ερχόμαστε να αγκαλιάσουμε την Διεθνή κουζίνα.

Η φιλοσοφία μας είναι πως οι γεύσεις, το φροντισμένο service, οι μουσικές επιλογές, η αύρα του κήπου με την καλοκαιρινή διάθεση, και κάθε αψεγάδιαστη γωνιά του εστιατορίου πρέπει να συνυπάρχουν.

Ζήστε, μοιραστείτε και προσφέρετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία στην φιλόξενη & υποδειγματικά ανακαινισμένη μονοκατοικία μας: γευτείτε την εμπειρία CHEFI.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιαν
14
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, αγαπημένα πρόσωπα κοντά μας και καλό φαγητό!!!

Για καλό ποδαρικό λοιπόν, ξεκινάω την σεζόν με το δεξί και χαίρομαι πολύ που έχω να σας περιγράψω μια εξαιρετική εμπειρία.

Αρχές Δεκεμβρίου κέρδισα μια διπλή πρόσκληση από γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό για ένα πλήρες μενού και κρασί στο Chefi. Πήρα λοιπόν την κολλητή μου και μαζί μας… ένα πολύ μικρό καλαθάκι και ανηφορίσαμε προς Χαλάνδρι μεριά.

Δωρεάν δείπνο, οκ. Πλήρες μενού, ξανά οκ. Πόσα να περιμένει κανείς;; Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας πως ακόμα και με εκπτωτικό κουπόνι να πας κάπου, που υποτίθεται ότι έχεις προπληρώσει ένα ποσό το οποίο μάλιστα η ίδια η επιχείρηση έχει επιλέξει, στο τέλος του λογαριασμού πάντα προστίθενται *έξτρα χρεώσεις (εμφιαλωμένων νερών, καλοσωρίσματος, ποτών κτλ). Ας πάμε όμως βήμα βήμα.

Αρχικά ο χώρος είναι πολύ όμορφος, λιτός χωρίς πολλές παρεμβάσεις και πολύ ζεστός όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά! Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για μένα καθώς θα πω για πολλοστή φορά πόσο δυσάρεστο μου είναι να τρώω σε ένα κρύο περιβάλλον. Η ζεστασιά σε συνδυασμό με τον φωτισμό και την ωραία χαλαρή ξένη μουσική, σε κάνει από την αρχή να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε ένα φιλικό σπίτι, μιας και έχει δύο σάλες φιλοξενίας και όχι μια.

Η εξυπηρέτηση παίρνει άριστα από την ζεστή υποδοχή της κοπέλας στην πόρτα, από τους αθόρυβους, ευγενικούς και σε σωστούς χρόνους σερβιτόρο και σομελιέ που ανέλαβε το τραπέζι μας και σίγουρα τον έχουμε συναντήσει ξανά σε άλλο εστιατόριο πιθανότατα στην Φιλαδέλφεια, μέχρι τον υπεύθυνο (ίσως και ιδιοκτήτη) που μας πλησίασε στο τέλος όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό για ένα έξτρα πιάτο που παραγγείλαμε και μας άφησε έκπληκτες όταν μας είπε ότι δεν οφείλουμε ΤΙΠΟΤΑ! *Αυτά έτσι, για να παραδειγματίζονται (για να μην το θέσω πιο χύμα) κάποιοι εστιάτορες.

Η κάρτα του μενού που μας έφεραν είχε επιλογές από αγαπημένα τους όπως αναφερόταν πιάτα, με επιλογή δύο εκ των τριών ορεκτικών, δύο εκ των τριών κυρίως πιάτων και δύο ξανά εκ των τριών γλυκών, που αναγράφονταν σε αυτήν. Αξιοπρεπέστατο ακούστηκε εκ πρώτης.

Πριν πω τι επιλέξαμε, να σημειώσω μια ακόμα έκπληξη που μας περίμενε
και αφορούσε στο τι θα πίναμε. Το κρασί που ανέφερε η πρόσκληση ότι περιλαμβάνεται στο μενού υποθέταμε φυσικά ότι θα είναι ποτήρι, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποιο χύμα καραφάκι… αλλά τελικά …ήταν μπουκάλι παρακαλώ!

Κι όχι ένα αδιάφορο κρασί, αλλά οι Φρουροί των αμπελιών, μαντινεια Σπυρόπουλου του 2013. Τώρα θα μου πείτε, από πότε έγινα εγώ ειδική στην οινοποσία και σας κάνω και φιγούρα;; Ούτε ειδική είμαι, ούτε σχετική, ούτε φιγούρα κάνω. Για να πω την μαύρη αλήθεια μου… ήμουν έτοιμη αν δεν επέμενε η φίλη μου, να το ανταλλάξω με ένα ανεκτίμητης αξίας μπουκαλάκι φετινής σοδιάς, κτήμα Αμερική… ωραιότατη κοκακολίτσα!

Όμως ακριβώς επειδή δεν είμαι λάτρης του κρασιού (και για να είμαι ακριβής δεν ξέρω την τύφλα μου), οφείλω να ομολογήσω ότι το συγκεκριμένο κρασί που δοκιμάσαμε, ήταν ένα δροσερό, φρουτώδες και ευκολόπιοτο κρασάκι που με ώθησε να κάνω την υπέρβασή μου… ναι ναι κι όμως (ακούς μαρή;) ήπια και δεύτερο ποτήρι.

Οι επιλογές μας λοιπόν ήταν οι εξής:

- Ανάμεικτη σαλάτα πράσινη με κρέμα από μανούρι, πορτοκάλι, καραμελωμένα καρύδια και μπαλσάμικο (τιμή καταλόγου 9,50€)

Αρκετά πλούσια με φρέσκα υλικά, όμορφα παρουσιασμένη με χρωματικές αντιθέσεις καθώς το πορτοκάλι ήταν φιλεταρισμένο, και την διακριτική κρέμα από μανούρι διακοσμημένη με ροζ πιπέρι. Καλό ξεκίνημα.

- Ριζότο αφιερωμένο στην χωριάτικη σαλάτα (όπως το ακούτε) με κρέμα δυόσμου (τιμή καταλόγου 11,50€)

Μάλλον το πιο πρωτότυπο ριζότο που έχω δοκιμάσει και όχι μόνο. Κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις όχι μόνο λόγο ονομασίας, αυτή άλλωστε ίσως να ξενίσει κάποιον και να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα στο να επιλέξει το πιάτο. Κυρίως λόγο γεύσης, που νομίζω ότι είναι δύσκολο να αφήσει κάποιον δυσαρεστημένο.

Άριστα βρασμένο και χυλωμένο, με όλα τα υλικά μιας φρέσκιας χωριάτικης ντοματοσαλάτας σε πολύ μικρά καρεδάκια, αγγουράκι με τη φλούδα, ελίτσες καλαμών, ντοματούλα και μυρωδικά με έμφαση στον δυόσμο και όλα αυτά, σε μια ροζέ δεμένη σαλτσούλα στολισμένη με πέντε ροζέτες μους φέτας που έδωσαν φτερά στο τελικό αποτέλεσμα!

Κάπου εδώ και πιστεύοντας σαν αχόρταγα πλάσματα ότι δεν θα μας χόρταιναν αυτά (το μικρό καλαθάκι που σας έλεγα πιο πάνω) ζητήσαμε τον κατάλογο για να επιλέξουμε ένα επιπλέον ορεκτικό.

- Νιόκι παστιτσάδα λοιπόν με καβουρμά και ξινομυζήθρα (τιμή καταλόγου 11,00€)

Ένα ακόμα εξαιρετικό ορεκτικό με τα νιόκι σε κόκκινη λαχταριστή σαλτσούλα, καλής ποιότητας ξινομυζήθρα και από πάνω λωρίδες θεσπέσιου καβουρμά! Μοναδικό παράπονο εδώ είναι η μερίδα που σε σχέση με τα υπόλοιπα και το τεράστιο πιάτο στο οποίο σερβίρεται δείχνει αρκετά μειονεκτικά.

- Φρέσκιες παπαρδέλες ταρτούφο με ραγκού μανιταριών παρμεζάνα και θυμάρι (τιμή καταλόγου 17€)

Νοστιμότατο και άρτιο πιάτο σε όλα. Σωστή εκτέλεση, ποιοτικά υλικά ακόμα και η γενναιόδωρη παρμεζάνα ήταν κορυφαία! Παρόλα αυτά δε μπορώ να μην πω ότι η τιμή του είναι αλμυρή για ζυμαρικό ακόμα και φρέσκο!

- Χοιρινό φιλέτο σχάρας με κροκέτα μελιτζάνας, σελινόριζα, χορτα και dressing θυμαριού (τιμή καταλόγου 21€…άουτς)

Πολύ καλό ψήσιμο, που είχε κρατήσει τους χυμούς του χοιρινού με όλα τα παρελκόμενα να δίνουν χρωματικές και γευστικές αντιθέσεις στο πιάτο, με επίσης μεγάλη επιτυχία.

Κλείσαμε με τα εξής γλυκά:

- «Σπασμένο» μιλφέιγ με κρέμα πορτοκάλι και φρούτα του δάσους (τιμή καταλόγου 8,50€)

Η φίλη μου ενθουσιάστηκε, εγώ παρότι σε εκτέλεση ήταν άψογο τόσο στο αποδομημένο τραγανό φύλλο του όσο και στην κρέμα του, δε μπορώ να το εκτιμήσω ιδιαίτερα καθώς η κρέμα πορτοκαλιού δεν είναι η αδυναμία μου.

- Τιραμισού chefi style με μπισκότο και παγωτό καραμέλα (τιμή καταλόγου 9€)

Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Μια αποδομημένη παραλλαγή του τιραμισού, με την κρέμα πολύ έντονη από τα αρώματα του καφέ, από πάνω τρίματα φεγιεντίνης (τραγανής βάφλας δηλαδή) και στην κορυφή μια μπάλα παγωτό καραμέλα που επίσης μου αρέσει πολύ. Η ένταση του καφέ στην κρέμα ίσως να μην αρέσει σε όλους τόσο (όπως πχ στην παρέα μου). Πάντως σίγουρα καταλάβατε ποιος έφαγε ποιο!

Πριν κλείσω πρέπει να σημειώσω πως κατά την διάρκεια του δείπνου μας ανανέωσαν δύο φορές το πανεράκι με τα διαφόρων ειδών κριτσίνια και ψωμάκια -που ήρθαν αρχικά συνοδευόμενα από δύο μπολάκια, το ένα με αρωματικό βούτυρο με εσπεριδοειδή και το άλλο με μους λαχανικών και κόκκινο πιπέρι- καθώς επίσης και το εμφιαλωμένο νερό.

Ναι θα είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ούτε τέτοια περιποίηση, ούτε τέτοια αντιμετώπιση. Μια ξεπέτα σίγουρα ήταν κάτι που μου είχε περάσει από το μυαλό. Και το κυριότερο; Να μη μιλήσω για την φίλη μου που συνέχεια έλεγε… καλά, μας βλέπω για σουβλάκια μετά. Το μόνο που με καθησύχαζε ήταν η κριτική του καλού φίλου George g!

Λοιπόν όχι μόνο δεν πήγαμε για σουβλάκια αλλά φεύγοντας κρατάγαμε τα στομάχια μας που ήταν έτοιμα να εκραγούν. Όχι από τις τεράστιες μερίδες, γιατί δε μπορώ να σας πω ότι ήταν αυτού του μεγέθους, αλλά από το σύνολο του δείπνου που ήταν υπεραρκετό. Πάντως με εξαίρεση τα νιόκι τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένων και των γλυκών ήταν σε αξιοπρεπείς μερίδες αν και αρκετά τσιμπημένα σε τιμές.

Το πραγματικά πλήρες αυτό δείπνο χωρίς το κρασί, τα καλωσορίσματα, το ψωμί και το νερό, κοστίζει βάσει καταλόγου συνολικά 87,50€ που σημαίνει ότι με τα παραπάνω θα αγγίζει σίγουρα το 100ρικο. Και ειλικρινά σας μιλάω, δεν μου έχει τύχει ποτέ ξανά να μου χαρίσουν σε έναν απλό ραδιοφωνικό διαγωνισμό ένα τόσο ακριβό και πλουσιοπάροχο δώρο!!!

Από την άλλη αν με ρωτούσατε στην περίπτωση που το πλήρωνα πως θα το βαθμολογούσα, θα σας έλεγα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μπορεί να μην ενδείκνυται για συχνές επισκέψεις -για την τσέπη μου μιλώντας πάντα- αλλά σίγουρα είναι κατάλληλο για μια ιδιαίτερη περίσταση και νομίζω πως στον τελικό απολογισμό κανείς δεν θα νιώσει απογοητευμένος.

Συμπερασματικά το “καλαθάκι” που κρατούσαμε φτάνοντας στο Chefi, όχι μόνο γέμισε, αλλά ΥΠΕΡχείλισε από όμορφες, γευστικές (και όχι μόνο) απολαύσεις!!! Ήταν μια εμπειρία που μας ενθουσίασε συνολικά.

Προτείνεται φυσικά!


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιαν
21
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Πρώτη μας φορά στο Chefi και μάλιστα σε ειδική βραδιά γευσιγνωσίας με κρασί του αγαπημένου Κτήματος Παυλίδη. Αυτή ήταν η αφορμή! Αν και καθημερινή, το εστιατόριο γέμισε ασφυκτικά, καθώς το πλήρες μενού με 5 πιάτα και 5 ποτήρια κρασί στα 40 ευρώ το άτομο ήταν άκρως δελεαστικό...

Ο κανονικός κατάλογος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα τους (με τιμές) και φαίνεται ακριβός. Όμως μετά την επίσκεψη μπορώ να πω πως μάλλον το αξίζει!

Ο χώρος έχει περιγραφεί από τους προηγ. χρήστες, είναι όντως όμορφη μονοκατοικία με κήπο και με πολύ άνετα τραπέζια στο εσωτερικό (δεν τρως κολλημένος με τους διπλανούς). Αρνητικό το γεγονός ότι η θέρμανση ήταν οριακή τη βραδιά που πήγαμε, κρύωνα στην αρχή και μόνο όταν γέμισε κόσμο και άρχισα να πίνω και να τρώω ζεστάθηκα κάπως...

Όλοι οι σερβιτόροι ήταν εξαιρετικοί (νέοι), ενημερωμένοι (μάς εξηγούσαν κάθε πιάτο και κάθε κρασί), διακριτικοί. Χαμογελαστή και εξυπηρετική η κυρία στην υποδοχή!
Τα πιάτα στημένα με φαντασία και δημιουργικότητα (και σε καλές ποσότητες, όχι δείγματα) και το σπουδαιότερο: ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΑ (δηλ. τέχνη και νοστιμιά σε ισοπαλία).

Δυνατή αρχή με μαριναρισμένο λαυράκι με εσπεριδοειδή, ταμπουλέ και κρέμα φάβας.
Λαχανοντολμάς πεντανόστιμος σε βελουτέ lemongrass με ένα κομμάτι chorizo από πάνω.
Κριθαρότο με καβουρμά (μέχρι εδώ είχα σχεδόν χορτάσει αλλά ακολουθούσαν άλλα 2 πιάτα).
Μελωμένο χοιρινό με πουρέ σελινόριζας, καπνιστή μελιτζάνα και ξινόμηλο.
Τραγανή μπάρα σοκολάτας πάνω σε κρέμα μάνγκο.
Ακόμα και το καλαθάκι με ψωμάκια-κριτσινάκια που έφεραν στην αρχή ήταν άψογο!

Μάς άρεσε και το συνιστούμε!


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιαν
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Πριν από λίγες μέρες ένας καλός φίλος που μένει στην περιοχή του Χαλανδρίου μας πρότεινε να επισκεφτούμε για φαγητό το CHEFI THE RESTAURANT. Πραγματικά, το αποφασίσαμε και Σάββατο βράδυ πήγαμε, δυο ζευγάρια, μετά από κράτηση.

Το εστιατόριο, της κουζίνας του οποίου ηγείται ο σεφ Αλέξανδρος Κοσσυβάκης, στεγάζεται σε μια συμπαθητική μονοκατοικία στο Χαλάνδρι. Παρότι πήγαμε πρόσφατα, μέσα στο χειμώνα, εκτιμώ ότι η αυλή του, όπου σερβίρουν μόλις ανοίξει ο καιρός, πρέπει να είναι πολύ όμορφος χώρος! Ο εσωτερικός χώρος τώρα, είναι λιτά διακοσμημένος, βαμμένος σε γκρι (κάπως μουντό) χρώμα και με διακριτικό φωτισμό. Τα τραπέζια είναι τοποθετημένα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μη φτάνει ο θόρυβος από τη μια παρέα στην άλλη.

Μόλις φτάσαμε μας υποδέχθηκε η εξαιρετικά ευγενική υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία μας έβαλε να καθίσουμε σε ένα άνετο, μεγάλο τραπέζι. Σχεδόν αμέσως, ένας συμπαθής σερβιτόρος έφερε και άνοιξε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό και μας έδωσε τους καταλόγους.

Το μενού όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά με ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις. Λίγο αργότερα δώσαμε παραγγελία και σε γενικές γραμμές η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη και ευγενική. Αισθάνθηκα απλώς ότι οι σερβιτόροι γίνονταν κάπως πιεστικοί με την επιμονή τους για το σερβίρισμα του κρασιού που επιλέξαμε, χωρίς αυτό να χαλάει την καλή εικόνα για την εξυπηρέτηση.

Επιλέξαμε από το μενού και παραγγείλαμε:

- Ανάμικτη πράσινη σαλάτα. Ήταν εξαιρετικά καλή, ήρθε φρεσκοκομμένη και περιείχε καραμελωμένα καρύδια, μπαλσάμικο και κρέμα από μανούρι. Μας άρεσε τόσο πολύ που πήραμε και δεύτερη.

- Φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα. Σερβιρίστηκε με baby potatoes, θυμάρι και dressing παρμεζάνας. Ήταν πολύ σωστά ψημένο, μας άφησε πολύ καλή εντύπωση.

- Σολωμό στη σχάρα. Σερβιρίστηκε με σως μάνγκο και σόγιας (τέλεια! ) και ταμπουλέ λαχανικών. Ήταν πολύ καλά ψημένος, πραγματικά προσεγμένο πιάτο.

- Χοιρινό φιλέτο σχάρας. Σερβιρίστηκε με πουρέ πατάτας με τρούφα και χόρτα. Κι αυτό πολύ σωστά ψημένο, άφηνε εξαιρετική γευστική αίσθηση.

- Μελωμένο χοιρινό. Σερβιρίστηκε με πουρέ σελινόριζας, σως πορτοκαλιού και πράσινου πιπεριού και μια κροκέτα μανιταριού πορτσίνι. Ήταν το μόνο πιάτο που δεν μας ενθουσίασε, ίσως το χοιρινό να είχε μελώσει παραπάνω από όσο χρειαζόταν και άφηνε μια "βαριά" αίσθηση στο στόμα.

Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε και επιδόρπιο, διαλέγοντας τα εξής:

- Σπασμένο μιλφέιγ. Ήταν απλά τέλειο! Απίστευτη κρέμα, με άρωμα πορτοκάλι, κομμάτια σοκολάτας και φρούτα του δάσους, ενώ και το φύλλο του ήταν τραγανό.

- Τιραμισού με μπισκότο και παγωτό καραμέλα. Αρκετά καλή, έδενε πολύ με τη γεύση του παγωτού.

- Lemon pie με μπισκότο OREO και μαρέγκα. Πολύ λεπτή, πραγματικά φίνα γεύση!

- Μους σοκολάτας εσπρέσο με παγωτό βανίλια. Καλή, αλλά με πολύ έντονη τη γεύση του καφέ.

Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό η ευγενέστατη υπεύθυνη μας πρόσφερε ως κέρασμα φρεσκότατα σοκολατάκια από μαύρη σοκολάτα, τα οποία φτιάχνουν στην κουζίνα του εστιατορίου, τα οποία είχαν πραγματικά απόλυτη σοκολατένια γεύση.

Ο λογαριασμός έφτασε λίγο πάνω από τα 30 ευρώ το άτομο, τιμή ασφαλώς όχι οικονομική, αλλά αντίστοιχη της καλής ποιότητας του φαγητού που προσφέρει το εστιατόριο.

Εν κατακλείδι: Το CHEFI THE RESTAURANT αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος σε μια ειδική περίσταση. Προσφέρει πολύ καλής ποιότητας φαγητό, πολύ καλή εξυπηρέτηση, ο χώρος είναι όμορφος, ίσως οι τιμές θα μπορούσαν να είναι χαμηλότερες, αλλά ακόμα και με το τωρινό επίπεδο τιμών το value for money είναι ικανοποιητικό και εκτιμώ ότι οι πελάτες φεύγουν ευχαριστημένοι!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιαν
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Είχα ακουσει από πέρσι πολύ καλά λόγια αλλά δεν είχε τύχει να το επισκεφτώ.
Το αποφάσισα να πάω κάπως βιαστηκά και επαναπάφτηκα στα καλά λόγια που είχα ακούσει και τις καλές κρητικές που είχα διαβάσει.

Τελικά όπου ακους πολλά κεράσια πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι.

Ο χώρος αρκετά αδιάφορος. Σε χρώματα μουντά, νοσοκομειακά. το περιβάλλον δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Βέβαια είμασταν σε χώρο με τζαμαρία που έβελπε την αυλή και το μπάρ στο οποίο υπήρχε μια κιτσάτη φωτογραφία μιας "αγίας" που μου έμοιαζε με την κυρία της υποδοχής, η οποία χαμογελαστή μεν αλλά ντυμένη σαν άντρας με απεριποίητο μαλλί.

ΟΚ προχωράμε. Μας ανοίγουν μπουκάλι νερό χωρίς να μας ρωτήσουν αν θέλουμε βρύσης ή εμφιαλωμένο. Καλά δε βαριέσαι... πολλοί το κάνουν... αυτό που δεν μου άρεσε είναι οτι χωρίς να ρωτήσουν ανοίξαν και δεύτερο και γεμίζαν το οποίο το χρεωθήκαμε.

Παραγγέλνουμε. Δεν τρελάθηκα με τις επιλογές των ορεκτικών, λίγες σαλάτες, νομίζω μια ουσιαστικά και τα περισσότερα ψαρικά.

Στα πολλά μείον οτι δεν υπήρχε μπύρα χωρίς αλκοόλ και πολύ λίγες μπύρες στον κατάλογο τον ποτών.

Πήραμε την πράσινη σαλάτα η οποία για να μην πω απαράδεκτη θα πω μέτρια... Πρασινάδα πιρκή και χοντροκομμένη αρκετά στεγνή χωρίς βινεγκρέτ. Δυο κομμάτια πορτοκάλι που μοιάζαν στο μέγεθος με μανταρίνι και δυο κουταλάκια του γλυκού στην άρκη τυρί.

Πήραμε την μελιτζάνα την φουρνιστή με σύγκλινο και ένα κάρο άλλα που όταν ήρθε ήταν στην κυριολεξία δυο μπουκίες... Για 9 ευρώ υπερβολή... το σύγκλινο το έψαχνα. Από γεύση ΟΚ αλλά γελοία μερίδα.

Τα κυρίως πήραμε παπαρδέλες με μανιτάρι, ωραία γεύση αλλά 17 ευρώ για ζυμαρικά με μανιτάρι; Δεν ρωτήσαν να φέρουν τριμμένο πιπέρι ή θα ήταν ωραίο να τρίβαν την παρμεζάνα αυτή από πάνω.

Εγώ πήρα κοτόπουλο σχάρας με λαχανικά. Ωραία η γεύση αλλά τα λαχανικα; Δυο λωρίδες κολοκύθι, δύο λωρίδες καρότο και δύο σπαράγγια... ΑΑΑΑ και δυο μοτσαρελάκια μπαλάκια μίνι σαν αυτά που παίρνω από το σούπερ μάρκετ. Η μερίδα του κρέατος καλή αλλά ήταν σαν να τρώω μονο κρέας... το συνοδευτικό ήταν ανύπαρκτο. Η πίτα περιττή.

Το γλυκό ήταν εξαιρετικό και έσωσε την παράσταση. Πήραμε τιραμισού και ήταν πολύ καλό και καλή ποσότητα.

Στα μειον οτι φέρανε ψωμιά χωρίς να ρωτήσουν και τα χρέωσαν.... το αρωματικό βούτυρο δεν μου άρεσε ενώ η μους λαχανικών ήταν ΟΚ.

Πληρώσαμε 73 ευρώ. Αν παίρναμε κρασί μπουκάλι θα πήγαινε στα 90-100 και θα τα έκλαιγα... Νομίζω αρκετά υπερεκτιμημένο καλές γεύσεις αλλά τόσο όσο... Για την απόδειξη περιμέναμε αρκετή ώρα μέχρι που την ζητήσαμε για να φύγουμε... Γενικά η εξυπηρέτηση ήταν καλή και γρήγορη μέχρι τα κυρίως... μετά έκανε κοιλιά...

Δεν θα ξαναπήγαινα!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Νοε
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Θέλω να σταθώ στη γεύση και το μενού μιας και έχουν περιγραφεί προηγουμένως στοιχεία όπως η εξαιρετική ατμόσφαιρα και το αψεγάδιαστο σέρβις.

Η ικανότητα ενός εστιατορίου αυτής της κατηγορίας είναι να μπορεί να προσφέρει ποιότητα και γεύση που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου, όταν θα πας εκεί για πρώτη φορά. Και ομολογώ πως το μενού (μιας και ημασταν παρέα 6 ατόμων και έκανα... κάθετη δοκιμή στα πιάτα όλων) είχε τόσες απογειωτικές εκπλήξεις που ξεπέρασαν τις ήδη ψηλές μου προσδοκίες.

Το σπιτικό ραβιόλι με το μετσοβόνε και τα μανιτάρια ήταν απλά το νοστιμότερο που έχω δοκιμάσει (με μια γήινη, γεμάτη και διαρκή τραγανάδα που δεν πετυχαίνεται εύκολα).

Η γαρίδα με το κανταιφι ήταν μια γιορτή στα μάτια και ένας πειρασμός στον ουρανίσκο με την ελαφριά της υφή, ενώ το ριζότο με τη φέτα και το δυόσμο ήταν μια θεική έμπνευση του σεφ να ξεφύγει από τα τυποποιημένα.

Στα κυρίως, το Iberico (χοιρινό) ήταν τόσο ζουμερό και ισορροπημένο με το ταντούρι, τις φακές και το ντρεσιγκ που όσο και αυτά να φαίνονται αταίριαστα, ήταν απλά αποκάλυψη. Πιστεύω πως οι δοκιμές για τα νέα τους πιάτα θα πρέπει να περνάνε απο εξαντλητικούς ελέγχους στη γεύση και την εικόνα για να έρχονται τέτοια πιάτα στο τραπέζι.

Ακόμα και κάτι τόσο 'ασφαλές' (βλ. συνηθισμένο) όπως το πιάτο με το φιλέτο του κοτόπουλου με τα λαχανικά είχε τόση εμπνευσμένη τέχνη πάνω του που κάθε σημείο του ανέδινε και διαφορετικές γεύσεις. Αυτό ειλικρινά δεν ξέρω πώς γίνεται και θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

Τα νέα γίνονται ακόμη καλύτερα, όταν μπορείς να πάρεις με τα πιάτα αυτά και εξαιρετικό κρασί με κάτω από 5 ευρώ το ποτήρι. Δοκιμάσαμε στο τέλος και το Rioja τους που είναι ο, τι καλύτερο σ αυτή την ποικιλία μπορεί κανείς να πιεί στην Αθήνα.

Η επίσκεψη στο Chefi (που βέβαια θα ξαναπάμε) είναι μια ευκαιρία για γιορτή, ή αν δεν υπάρχει ευτυχής αφορμή, είναι το φαγητό γιορτή από μόνο του!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιαν
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Επίσκεψη ένα Σαββατόβραδο του Δεκέμβρη που μας πέρασε με κράτηση 4 άτομα. Το εστιατόριο γεμάτο με σταθερούς πελάτες αν κρίνω την πολλή οικειότητα της κυρίας της υποδοχής. Ο χώρος πολύ minimal θα τον ήθελα λίγο πιο ρομαντικό.

Επιγραμματικά η κριτική μου, οι μερίδες υπερβολικά μικρες πχ οι ντολμάδες ήταν 2! οπότε με αρκετό χιουμορ κάθε ζευγάρι πήραμε απο έναν και τον μοιράστηκαμε.

Aντικειμενικά όμως, δεν φάγαμε κάτι κακό πέρα απο το αδιάφορο ceviche λαβράκι, όλα τα πιάτα ήταν πεντανόστιμα όπως επίσης και τα επιδόρπια.

Με ενα μπουκαλακι κρασι των 30ευρω και γλυκό, πληρώσαμε 185 ευρώ η τετράδα.
Aκριβό ναι μεν, αλλά εφόσον έχει αναρτημένο το μενου (με τιμές) στο site του ξέρεις που πας. Μόνο τις μερίδες δεν φαντάζεσαι....! Θα ξαναπήγαινα όμως.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιούλ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Ένα Σάββατο του Ιουνίου (δε θυμάμαι ποιο).

2 άτομα, πήραμε μία σαλάτα πράσινη, μέτρια σε γεύση, σε καμία περίπτωση δεν άξιζε τα λεφτά της.

Και 1α μερίδα μοσχάρι και 1α κοτόπουλο φιλέτο, από γεύση μέτρια προς το καλά, ήταν όμως ιδιαίτερα μικρές και οι δύο μερίδες.

Το σέρβις ήταν άμεσο,
ο χώρος όμως κάτω του μετρίου, καθίσαμε στην μπροστινή αυλή.

Σάββατο βράδυ το μαγαζί είχε πολύ κόσμο και μας έκανε εντύπωση πως γίνεται αυτό με τέτοιες τιμές και ποσότητα φαγητού.

Γενικά δεν το χαρήκαμε πολύ.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Μαι
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Εάν και έχω να γράψω πολύ καιρό καθότι από 2 ½ άνθρωποι στο σπίτι γίναμε 4.
Ευτυχώς τώρα κοιμούνται και είναι η καλύτερη στιγμή για να γράψω για το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Το επισκεφτήκαμε με τον σύζυγο πριν από τρεις μήνες περίπου κ ακόμα το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια.
Ο χώρος είναι μια υπέροχη μονοκατοικία χωρισμένη σε δωμάτια εμείς καθίσαμε στον κλεισμένο με τζαμαρία χώρο, παρόλο που εκείνη την ημέρα έκανε κρύο και έβρεχε σχεδόν δεν το κατάλαβα.

Ένας ευγενικός σερβιτόρος μας τακτοποίησε στο τραπεζάκι μας έφερε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του γεύματος το ήπιαμε κ μας έφερε κ άλλο χωρίς να χρεωθεί), μας έφεραν ψωμί και κριτσίνια καθώς και κάποιο ντιπ, η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ επιφυλακτική όταν είδα τον κατάλογο αλλά τελικά αποζημιώθηκα.

Παραγγείλαμε:
- Ανάμικτη σαλάτα πραγματικά πολύ ωραία με φρέσκα λαχανικά και κρέμα από μανούρι.
- Αφράτη τάρτα με τυρί κατσικίσιο φάβα κ πράσο πολύ νόστιμη την έφαγα σχεδόν μόνη μου
- Για κυρίως εγώ πήρα χοιρινό φιλέτο σχάρας με πουρέ είχε και τρούφα (απίστευτα νόστιμος) το χοιρινό ήταν λίγο πιο ψημένο από ότι συνήθως το τρώω.
- Ο σύζυγος φρέσκες παπαρδέλες ταρτούφο (παπαρδέλες μανιτάρια, παρμεζάνα κ φρέσκο θυμάρι) το πιο νόστιμο πιάτο παραλίγο να το φάω όλο εγώ.
- Και κλείνοντας πήραμε δυο γλυκά cheece cake σε σούπα φράουλας (το έχω βγάλει φωτογραφία και το κοιτάω) και τιραμισού chefi style εμένα δεν μου αρέσει το τιραμισού αλλά αυτό το τίμησα δέοντος.

Αυτά μαζί με ένα μπουκάλι κρασί μας στοίχισαν 85Ε φθηνό δεν το λες είναι γύρω στα 30 ευρώ το άτομα αλλά πραγματικά το απόλαυσα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Σεπ
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Πήγαμε Σαββατόβραδο στις αρχές Σεπτέμβρη. Ο χώρος μου φάνηκε καλός απλος και ήσυχος.
Το σέρβις ήταν καλό αλλα λίγο πιεστικό. ( συνεχές γέμισμα ποτηριών ).
Το μενού λίγο δύσκολο με μια μόνο κλασική σαλάτα και τα υπόλοιπα ορεκτικά κυρίως ψαρικά. Τα κυρίως πιο σωστά επιλεγμένα. Τα γλυκά με καλή ποικιλία.

Σε γενικές γραμμές νόστιμα πιάτα αλλα μερίδες χωρίς συνοδευτικά. Και το φιλέτο κοτόπουλο που πήραμε είχε 3 πατάτες μικρές και 1 σπαράγγι για συνοδεία αλλα και το φιλέτο χοιρινό σχάρας μια πιρούνια χόρτα και μια μικρή κροκέτα μελιτζάνας. Και στα δυο πιάτα υπήρχαν σταγόνες απο κάποιες σάλτσες. ( αλλα σταγόνες).
Το γλυκό ( πήραμε τιραμισού ) αν και το φέρνουν με 2 κουτάλια ήταν να το φωτογραφίσεις για να το βλέπεις. Πάντως αρκετά καλό.

Στο τέλος ήρθε και ο λογαριασμός που μου φάνηκε ιδιαίτερα τσιμπημένος για την ποσότητα φαγητού που μας σέρβιραν.
Σαν συμπέρασμα ένα μαγαζί που δεν θα επιδίωκα να ξαναπάω παρά μόνο αν δεν είχα άλλη λύση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Φεβ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

Πήγαμε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Ο χώρος ψυχρός και γυμνός, σε αντίθεση με το φιλικό προσωπικό.
Το ψωμί ήρθε ξερό και άνοστο με δύο κριτσίνια όλα κι όλα, και χωρίς συνοδευτικό ντιπ.

Όλα τα πιάτα είναι μικρά, ειδικά το ορεκτικό των 12€ νόμιζες ότι ήταν δείγμα.
Το κρασί ποτήρι τσιγγούνικο (κάτω από το ένα τρίτο του ποτηριού).
Οι γεύσεις αντιγράφουν άλλους σεφ, δεν απογειώνονται, ούτε πειραματίζονται. Το μελωμένο χοιρινό απαράδεκτο με την κόκκινη σάλτσα του σε αντίστιξη με τα εξαιρετικά και πολύ καλά εκτελεσμένα μοσχαρίσια φιλετάκια.

Τα γλυκά πολύ καλά αλλά μικρά πάντα. Ακόμη και το νοστιμότατο κέρασμα σοκολάτας ήταν μπουκίτσα.

Γενικά η εντύπωση που απεκόμισα είναι ενός "δήθεν" εστιατορίου γευσιγνωσίας με πολύ υψηλές τιμές γιαυτό που προσφέρει.