ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ελληνική κουζίνα

  Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρη [Χάρτης]
  210 3211311

Περιγραφή
Θεματικά μενού Πέμπτη-Σάββατο 8-12μμ
Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Δεκ
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Παρασκευή βράδι, και μετά από κράτηση μέσω εκπτωτικού site, πήγαμε δύο άτομα στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

Δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες που αφορούν το χώρο, έχει περιγραφεί αναλυτικά από προηγούμενους χρήστες. Σαν γενική άποψη, όμορφος χώρος στο νεοκλασσικό, δε θα το έλεγα μουσείο όμως σε καμία περίπτωση. Έκθεση ίσως.
Στην αρχή μας έκανε μια ξενάγηση - εξπρές μία υπάλληλος στα εκθέματα και στη συνέχεια ανεβήκαμε στο πρώτο όροφο που είναι τα τραπέζια.

Αυτό που με ενόχλησε ήταν η θερμοκρασία του χώρου. Παρόλο που δεν ήταν τόσο κρύα βραδιά, δεν τολμήσαμε να βγάλουμε τα πανοφώρια μας. Λίγη θέρμανση δε θα έβλαπτε, ώστε να μπορείς να φας ευχάριστα.

Το σέρβις ευγενικό χωρίς ιδιαίτερη οικειότητα. Πάντως όσες φορές αναζητήσαμε σερβιτόρο δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.

Στα του φαγητού τώρα. Το μενού ενοχλητικά μικρό. Επιλογή από τρεις σαλάτες, τρία ορεκτικά, τέσσερα πιάτα ημέρας. Σαφώς και θα ήθελα μεγαλύτερη ποικιλία.

Παραγγείλαμε: μία μανιταρόσουπα (πιάτο ημέρας), ένα ορεκτικό με καβουρμά και πουρέ πατάτας και έναν αγριόχοιρο με κυδώνια.
Η σούπα καλή, είχε όμως κάποιο μπαχαρικό, δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιο, που δεν ταίριαζε τόσο στη γεύση. Ο καβουρμάς απλά οκ, ο πουρές που τον συνόδευε καλός. Ο αγριόχοιρος ήταν εξαιρετικό πιάτο, με πολύ ωραία γλυκιά σάλτσα, σωστά ψημένος, μαλακός και νόστιμος.

Στην αρχή ρωτηθήκαμε για νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο, κίνηση που μου άρεσε, αλλά το νερό βρύσης που ζητήσαμε είχε μια περίεργη μυρωδιά (?).
Για ψωμί δε ρωτηθήκαμε, ήρθε και χρεώθηκε ένα ευρώ το άτομο.

Ήπιαμε τρία ποτήρια κρασί.

Για όλα τα παραπάνω ο λογαριασμός ήρθε 49,5 ευρώ, με απόδειξη κανονικά, ποσό που περιλάμβανε 25% έκπτωση. Οπότε κανονικά θα ήταν 66 ευρώ. Το θεωρώ υπερβολικό για αυτά που πήραμε.

Συμπερασματικά, δεν μπορώ να πω πως ξετρελάθηκα με το concept και το μενού. Δε νομίζω να ξαναπάω. Υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις και πιο οικονομικές στην περιοχή.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Δεκ
21
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Σημερα κατα τις 6.30 ηρθε η στιγμη να επισκεφτω αυτο τον χωρο που ειχα διαβασει σε κάποια sites. σε κεντρικό σημείο, διπλα στην πλατεία Ηρωων στου Ψυρρη σ' ενα απιστευτο νεοκλασικό κτηριο. μπαίνοντας η κοπέλα στην υποδοχη μας ξενάγησε στο χώρο καθως το ισόγειο λειτουργεί ως ένα μικρό μουσειο. ευγενεστατη η κοπέλα και ενδιαφέροντα τα αντικείμενα που φυλάσσονται στον χωρο.

Απ' οτι μας ειπαν λειτουργεί και ως καφε ενας χώρος στο βαθος του ισογειο. ανεβηκαμε στον επανω οροφο οπου είναι το εστιατόριο το οποιο ειναι εξαιρετικά ατμοσφαιρικό, με νοτες παραδοσιακές, χαμηλή μουσική πιανου, χαμηλό φωτισμό οσο πρεπει και αναμενο κερι σε καθε τραπέζι. ειχε θεα στην εκκλησια του Αγίου Δημητρίου που οπως μας ενημερωσαν ηταν η πρωτη Μητροπολη των Αθηνών. σαν συνολικη λοιπον εσωτερικη εικόνα και εντυπωση, εμεινα ενθουσιασμενη. ολα τα παιδια που δουλευαν στο χωρο ηταν εξαιρετικά σε ευγένεια, εξυπηρετηση και προθυμια.

Στο μενου τωρα. αρχικα μας εφεραν ως κερασμα φριγανισμενες φετουλες αλοιμενες δυο με φαβα και δυο με ταραμα. Εγω διαλεξα το μενου κρεατικων που περιελαμβανε για πρωτο σουπα φακης βελουτε με λαδι τρουφας και μανιταρια, πολυ ωραιο και φευστικο που ανετα θα τρωγόταν και ως κυρίως. επειτα παντζαρια με γιαουρτι που ηταν οκ και ως κυριως μοσχαρακι με σάλτσα λεμονιου και πατατες. φοβερη η σαλτα και καλομαγειρεμενο το φαγητο.

Ο φιλος μου πηρε το μενου ψαρικων που περιελαμβανε σουπα βελουτε πατατας με ρεγγα σε ψωμακι, τσιγαριαστα λαχανικά και για κυριως ψαρι ψητο εξαιρετικο. με το δειπνο μας το συνόδευσα με λευκο κρασι κυρ-γιαννης τεσσερις λιμνες το οποιο ετσι και αλλιως ειναι εκπληκτικο. Σαν επιδορπιο φεραν χαλβα σιμιγδαλενιο με καρυδι και πορτοκαλι σε σχημα μελομακαρονου. πολύ νοστιμο επισης. Θετικη εντυπωση μου εκανε επισης το γεγονός οτι η κοπελα που μας σερβιρε ηταν διακριτικη.

Ουτε να την νιώθουμε συνεχεια εκει ωστε να αγχωνομαστε αλλα παρουσα ωστε να μας αλλαζει τα πιατα εγκαιρως. τα μενου μας ενημέρωσαν οτι κοστιζουν 24 ευρω το ατομο και το κρασι που παραγγειλαμε κόστιζε 27 ευρω. βεβαια εμεις πληρωσαμε 50 ευρω σε συνολο καθως ειχα κάποια εκπτωση λογω προσφορας, οποτε κατ'ουσια μας ηρθε δωρο το κρασι για το οποιο επρεπε να καταβαλουμε αλλα 2 ευρω ως υπερβαλλον αλλα μας το κερασαν.

Εν κατακλειδι ενας εκπληκτικος χωρος, με αψογη εξυπηρέτηση και φαγητα πολυ ωραια και ολα αυτα στο κεντρο. το προτεινω ανεπιφυλακτα