CORKS & FORKS

Wine Restaurants

  Ακτή Θεμιστοκλεούς & Πάργας 1, Πειραιάς [Χάρτης]
  215 5159792

Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Απρ
01
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Όσο μεγαλώνεις τόσο νοσταλγείς τις παλαιότερες εποχές. Ένα τραγούδι, ένα ταξίδι, μια γκάφα ή ακόμη και μια σκανταλιά. Ο Πειραιάς μας στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε αρκετές φορές, έτσι είναι η ζωή και έτσι είναι και το φυσιολογικό. Πάντα έχεις να θυμάσαι. Διαφορετικά θυμάσαι τα χρόνια σου στο δημοτικό, διαφορετικά στο λύκειο και λοιπά και λοιπά...

Μια τέτοια νοσταλγία μου ήρθε την ημέρα της ονομαστικής μου εορτής, Σάββατο 25/3/2017... Η ζωή αλλάζει συνεχώς, οι ρυθμοί πλέον έχουν γίνει πολύ γρήγοροι και οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολες. Είτε ερωτικές είτε φιλικές, πρέπει να έχεις πολλή υπομονή και μερικές φορές να κάνεις ένα βήμα πίσω για να πας μετά 2 βήματα μπροστά...

Η πρώτη μου γνωριμία με το Corks and Forks έγινε σε μια μεταβατική περίοδο πέρσι το καλοκαίρι, αν και το γνώριζα αρκετό καιρό. Οι επόμενες έγιναν μέσα στον Μάρτη. Η συγκεκριμένη μέρα βέβαια περιείχε πρώτα βόλτα σε όλον τον Πειραιά γιατί για να παρκάρεις... μόνο αν έχεις μηχανή! Έτσι, στη συνοδό μου που δεν είναι από τα μέρη μου, προσπάθησα να κάνω ξενάγηση με μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν. Από τα χρόνια της Γαλλικής σχολής που στο διάλλειμα παίρναμε προκάτ τηγανιτές πατάτες στο American House Toast, μέχρι την Πασαρέλα και τις (λίγες) κοπάνες μας στο λύκειο....

Το Corks and Forks πιθανότατα θα ακολουθήσει την πορεία ιστορικών μαγαζιών του Πειραιά. Collection Barbeque, ακόμη και η Pizza Hut μαζί με τη Δωδώνη έχουν παραμείνει στη θέση τους. Όπως και τα Goody's με τα Everest. Όσο και να μη σου αρέσουν, τα βλέπεις με συμπάθεια. Και εγώ ακόμη και αν δεν τα έχω πολυεπισκεφθεί, πάντα τα βλέπω με συμπάθεια γιατί όλος ο κόσμος τριγύρω αλλάζει αλλά αυτά ΕΚΕΙ... σα να έχουν κάτι να μου θυμίζουν από τα παιδικά μου χρόνια... Κάτι παρόμοιο θα γίνει και με το Corks ΑΝ δεν τους πιάσει καμιά τρέλα ή μεγαλομανία!

Το Corks and Forks δεν είναι μεγάλο μαγαζί χωροταξικά, έχει όμως αυτό το κάτι που σε κάνει να θες να πας και να ξαναπάς. Έχει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που σε κάνει να αράζεις με τις ώρες και να σχεδιάζεις το μέλλον μαζί με την παρέα σου. Θες ότι είναι δίπλα στη θάλασσα, θες ο όμορφος κόσμος που σε περιβάλει.... όλα βάζουν ένα λιθαράκι! Καθαρό και περιποιημένο μαγαζί με ξύλινα τραπεζοκαθίσματα αλλά και stands! Σχετικά χαμηλός φωτισμός, όχι απόλυτη άνεση μεταξύ των τραπεζιών αλλά ποιός νοιάζεται;

Ακόμη και η διακόσμηση δεν είναι και κάτι σπουδαίο, έναν χάρτη με τις ποικιλίες κρασιού από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού θυμάμαι περισσότερο από όλα. Υπάρχει και μπάρα με τα παιδιά που ετοιμάζουν τα ποτά. Για το καλοκαίρι θα σας πρότεινα να καθίσετε έξω στα βαρέλια που χρησιμεύουν ως τραπέζια. Τέλος να πω πως όσες φορές έχω περάσει έξω από το μαγαζί η πελατεία είναι αρκετή. Πλέον, επεκτάθηκαν και απέναντι με το Hams and Clams που θα πάρει και αυτό την ευκαιρία του! To πάρκινγκ είναι αρκετά δύσκολο και θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή.

Η εξυπηρέτηση εξαιρετική κάθε φορά. Με χαμόγελο, με υπομονή και με προτάσεις. Κάνουν και τον χαβαλέ τους αν τους δώσεις θάρρος, χωρίς όμως θράσος! Άρτια εκπαιδευμένοι, γνώστες του μενού και αν δειπνήσετε θα πάρετε και το κέρασμα σας (απεριτίφ)! Αξίζει ένα 4άρι χωρίς πολλά λόγια. Χρειάζονται όσο πρέπει χωρίς να μπλέκονται στα πόδια σου.

Και η κάρτα του μενού;Όχι πολύ μεγάλος αλλά στοχευμένος με αξιοπρεπέστατες επιλογές που συνοδεύουν το κρασί. Παίζουν πλατώ τυριών-αλλαντικών και μπρουσκέτες, επιλογές σε κρεατικά... καλύτερα όμως να επισκεφθείτε το σάιτ τους για να μην κάνω c(l)opy paste...

3 άτομα πήραμε:

- Μπρουσκέτες με τοματίνια & Grana Ρadano στα 5 ευρώ. Τραγανές, με κυβάκια τομάτας και λίγο τριμένο τυρί. Όχι κάτι τρομερό, απλό συνοδευτικό του πιώματος,4 τεμάχια. Θα μπορούσαν να έχουν λίγη σάλτσα τομάτας για να είναι πιο ζουμερές.

- Mεξικάνικη σαλάτα με μαρούλι, κόκκινο λάχανο, καρότο, αγγούρι, πιπεριά, κόλιανδρο, φωλιά τορτίγιας γεμισμένη με πικάντικο τσίλι κον κάρνε στα 12 ευρώ. Φρεσκότατα λαχανικά που αγκαλιάζονταν αρμονικά με τον κιμά και τη sour cream. Άφηνε ένα πολύ δροσερό αποτέλεσμα, τρωγόταν εύκολα αν και τα υλικά δεν ήταν και πολύ του γούστου μου. Μεγάλη ποσότητα.

- Μακαρούνες με χοιρινό στα 12 ευρώ. Το ξέρω, ακούγεται αλμυρή τιμή. Καλοβρασμένα τα ζυμαρικά αν και κάποια κολλούσαν μεταξύ τους (χωρίς να χαλάνε όμως το αποτέλεσμα), το κρέας λιώμα και από πάνω τριμένο τυρί να καλύπτει το πιάτο. Εξαιρετική επιλογή για χειμωνιάτικα βράδια, φαινομενικά όχι τεράστιο πιάτο, άκρως χορταστικό όμως!

- Πέτρινες Πλαγιές, κτήμα Παλυβού στα 25 ευρώ το μπουκάλι. Λευκό κρασί, συνδυασμός σαρντονέ και μαλαγουζιάς, χωρίς ενοχλητική οξύτητα. Σημειώστε εδώ πως υπάρχουν και επιλογές σε ποτήρι 150 αλλά και 75 ml σε αρκετά κρασιά του μαγαζιού!

- Γλυκό ημέρας, μους λευκής σοκολάτας με φράουλες στα 6 ευρώ. Τα λόγια είναι περιττά. Κέρδισαν τις εντυπώσεις των κοριτσιών, αν και θα το προτιμούσαν ακόμα πιο σφιχτό. Εγώ το βρήκα αέρινο και με έντονη τη γεύση της λευκής σοκολάτας (επιτέλους)!

- Grand Banoffee στα 5.5 ευρώ. Και όταν λέμε grand, εννοούμε GRAND! Πλούσια πηχτή γεύση με καβουρδισμένα αμύγδαλα που δεν σε "άφηναν" να καταπιείς τη μπουκιά σου. Η ζαχαρούχα κρέμα όλα τα λεφτα για μένα. Αν πρέπει να βρω ψεγάδι;Ίσως ότι την 1 από τις 3 φορές που το δοκίμασα, το μπισκότο δεν ήταν τραγανό. Στανταράκι σε κάθε επίσκεψη μου. Στο Corks, φαγητό μπορεί να μη φάω αλλά το ποτηράκι με το banoffee θα το πάρω εργολαβία!

- Νεράκι βρύσης που ανανεωνόταν συνεχώς και κέρασμα απεριτίφ για να αλλάξουμε τη γεύση μας!

Σύνολο στα 65.5 ευρώ,22 ευρώ το άτομο για μια εξαιρετική εμπειρία!

Κλείνοντας θα πω πως: Ευτυχώς που έχω και σκούτερ τώρα το καλοκαίρι για να μπορώ να πετάγομαι όποτε θέλω για μια ατμοσφαιρική βραδιά! Φεύγοντας τα κορίτσια μου έλεγαν "Πολύ ωραίο μαγαζί"... πρέπει να το είπαν και 5 φορές μέχρι να κατευθυνθούμε προς το αμάξι...

Οπότε τι λέτε και σεις ;;;

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Ιούλ
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Βόλτα στη Πειραϊκή!

Το Corks&Forks που αυτοπροσδιορίζεται ως wine pub είναι ένα προσεγμένο μαγαζί που βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους όπως διαβάζω στο αισθητικά φροντισμένο μοντέρνο site του, το οποίο και δεν θα έβρισκα αν πήγαινα μόνος μου μια και είμαι λίγο άσχετος στις γειτονιές του Πειραιά. Όμως η καλή μου φίλη Έ. που μένει κάπου στο Περαία, αφού της ανήγγειλα που θα ήθελα να πάμε, ναι, η απόφαση δική μου ήταν καθώς κάτι μου είχε κάνει κλικ από τις καλές κριτικές στο ask4, ανέλαβε να με καθοδηγήσει ένα ωραίο Τριτιάτικο απόγευμα προς σούρουπο στα τέλη Ιουνίου, χαρίζοντάς μας και μία ωραία βόλτα στο παραλιακό δρόμο της Πειραΐκής. Ειδικά το σημείο εκείνο της διαδρομής που το πιάσαμε με τη βέσπα μου από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων (νομίζω) μέχρι να φτάσουμε στο μαγαζί είναι πολύ όμορφο και ταξιδιάρικο ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Παρκάρισμα με μηχανάκι απέναντι ακριβώς εύκολο, με αυτοκίνητο ίσως χρειαστεί λίγη προσπάθεια. Επειδή είχα προνοήσει για κράτηση τηλεφωνική (δεν υπήρχε στο e-table), μπήκαμε αεράτοι μέσα όπου και μας υποδέχτηκαν χαμογελαστά και αυτόματα αυτό με προϊδέασε περισσότερο θετικά, καθότι και στο τηλέφωνο η ευχάριστη κοπέλα που πήρε την κράτησή μου έκλεισε λέγοντας ενθουσιωδώς «σας περιμένουμε» και ‘γω αισθάνθηκα ότι όλο το μαγαζί περίμενε την άφιξή μας ας πούμε.

Το τραπέζι μας όντως μας περίμενε, ξύλινο, στιβαρό, μεγάλο, άνετο, ίσως και τεσσάρι, σε γωνία που μου άρεσε, στα πρόθυρα του εσωτερικού χώρου γειτνιάζοντας με την πρόσοψη και το εξωτερικό πεζοδρόμιο του καταστήματος που βλέπει απέναντι και τον δρόμο, οπότε ήταν ότι είχα περίπου φανταστεί. Το εσωτερικό περιβάλλον, άκαπνο και μπράβο, επίσης μου άρεσε με όμορφη αισθητικά επιλογή χρωμάτων, πέτρα, ξύλο, ψηλοτάβανο, δεν σε έπνιγε, ίσα ίσα σε συνδυασμό με την φιλική χαμογελαστή υποδοχή του σέρβις με έκανε να αισθανθώ αυτομάτως καλοδεχούμενος. Τα φροντισμένα μουσικά ακούσματα μοντέρνας τζαζ και σλόου φανκ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, τόσο ταιριαστά για εκείνη την ώρα λίγο πριν δύσει ο ήλιος, σε πολύ καλή ένταση, αρκετά χαμηλή για να μπορείς να μιλήσεις, αλλά όχι αθόρυβη που να φεύγεις και να μη θυμάσαι αν το μαγαζί είχε μουσική. Όσο περνούσε η ώρα, το μαγαζί γέμιζε και γέμιζε με αρκετό κόσμο, πολλές παρέες και με μεγάλη σποραδικότητα ηλικιακή, λίγο πιο αργά ανέβηκε το tempo της μουσικής. Το Corks & Forks λοιπόν είναι ένα στέκι που σε ελκύει να πας να αράξεις για αρκετές ώρες είτε τρώγοντας στα τραπέζια, είτε πίνοντας κοκτέηλς στο μπαρ είτε χαζεύοντας στα στουλς τα εξωτερικά που έχουν μεγάλα βαρέλια ως τραπέζια για να ακουμπάτε το ποτό σας.

Η παραγγελία μας ήταν σχετικά μεγάλη για δύο άτομα γι' αυτό αν και αποτυπώνω την πραγματική μας κατανάλωση επιλέγοντας την κατηγορία 26-36€ ανά άτομο στην πραγματικότητα η 17-25€ είναι μια πιο ρεαλιστική επιλογή. Αφού λοιπόν ερωτηθήκαμε για νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης, ξεκινήσαμε με μπρουσκέτες με σολομό και τυρί κρέμα (7€). Παρουσιάστηκαν σε ωραίο ξύλο κοπής 4 τεμάχια όχι μικρά ούτε και τεράστια, αλλά ήταν αρκετά γευστικά με καλή ποσότητα και γεύση του σολομού. Η φίλη μου δεν ενθουσιάστηκε, εγώ τα βρήκα συμπαθητικά.

Από τις σαλάτες επιλέξαμε την σαλάτα σιτηρών με κινόα, στάρι, κεχρί, φαγόπυρο, μαϊντανό, αγγούρι, μανιτάρια και δυόσμο (9€). Συνοδευόταν από φετούλες lime για να ρίξουμε από πάνω και όντως το lime ταίριαζε, για να μη πω επιβαλλόταν να ρίξεις, δίνοντας μια έξτρα δροσιά και υγρασία που της ταίριαζε πολύ και την απογείωνε. Η σαλάτα ήταν πολύ χορταστική για τα γούστα μου και αρκετή σε ποσότητα για δύο. Ζητήστε έξτρα lime. Προτείνεται.

Επειδή μου αρέσει πολύ το ριζότο σαν πιάτο ειδικά αν είναι πετυχημένο, πρότεινα να δοκιμάσουμε και την δική τους εκδοχή που το είχα βάλει στο μάτι από πριν όταν έβλεπα το μενού τους στο site τους: ριζότο με καπνιστό μπέικον και γκοργκοντζόλα (12€). Η γεύση του μου θύμισε το σνακ «μπέικον παρμεζάνα» των Everest (περίεργο πράγμα η γευστική μας μνήμη) αλλά ενώ γευστικά ήταν πολύ πετυχημένο με πολύ πλούσια στιβαρή υφή, είχε στεγνώσει αρκετά και του έλειπε η χαρακτηριστική ρευστότητα με αποτέλεσμα να γίνει αρκετά συμπαγές έως σβολιασμένο μετά από λίγο, μια μικρή αστοχία μεν αλλά οκ, τρωγόταν ευχάριστα.

Τα δύο κυρίως που παραγγείλαμε ήταν η χοιρινή πανσέτα των 250gr (13€) για μένα και οι πένες με κοτόπουλο, μανιτάρια και σάλτσα ταρτούφο (11€) για την φίλη μου. Αν και συνήθως δεν τρώω χοιρινό όταν βγαίνω έξω, είπα να επιλέξω κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα ιντριγκαδόρικα κυρίως του μενού.

Η πανσέτα σερβιρίστηκε σε ξύλο κοπής, δύο μεγάλα κομμάτια κρέατος, αρκετά έως πολύ ψημένα, σε ένα δυο σημεία είχε αρπάξει αλλά που εμένα γενικά μου αρέσει το καλό ψήσιμο μου ταίριαξε, ίσως όμως σε κάποιους όχι, εξάλλου λέει στη περιγραφή του ότι ψήνεται αρκετές ώρες στο φούρνο οπότε ίσως να πρέπει να βγαίνει έτσι. Συνοδεύτηκε με μεγάλες κομμένες φέτες από πατάτες τηγανιτές, πρέπει να είχαν και λίγη πάπρικα από πάνω, και δύο μπολάκια μουστάρδας και κέτσαπ. Το κρέας ήταν πολύ μαλακό εσωτερικά, χορταστικό και κρεατένιο που ίσως να μπουχτίσει κάποιους από ένα σημείο και πέρα και για να πω την αλήθεια, θα ήθελα και μια δυο διαφορετικές επιλογές από σως, που ίσως να του έδιναν μια πρόσθετη αξία στη γεύση. Οι πατάτες ήταν καλές, νόστιμες, τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα, απλά αυτές που ήταν στη βάση του πιάτου ήταν πιο κρύες από τις επάνω. Αλλά για τους κρεατόφιλους θα έλεγα ότι ήταν μια καλή επιλογή. Λόγω του πολύ κρέατος, μια επιλογή συνοδευτικού στυλ σαλάτας να απάλυνε και να συνόδευε καλύτερα το κρέας αυτό, αλλά πάλι προσωπικά γούστα είναι αυτά.

Τα ζυμαρικά από την άλλη, γιατί δοκίμασα ικανή ποσότητα κι από αυτά, ήταν πολύ νόστιμα, με πλούσια γεύση και καταλάβαινες τις μπουκιές κοτόπουλο και τα μεγάλα κομμάτια μανιτάρια, ωραία πετυχημένο πιάτο, δεν νομίζω ότι του έλειπε κάτι.

Συνοδεύσαμε με ποτήρι κρασί ροζέ (2Χ6,5€, shaumon ροζέ από το κτήμα Χαρλαύτη αν δεν κάνω λάθος, που μου πρότεινε η χαμογελαστή μας σερβιτόρα και μου άρεσε αρκετά) και λευκό (6€) για την φίλη μου και για το τέλος παραγγείλαμε και μία τάρτα με σοκολάτα που ήταν το μόνο που δεν μου άρεσε, μου φάνηκε μικρή και φτωχή, η βάση ήταν κάπως κρύα και ενώ η σοκολάτα από πάνω ήταν καλή, το σύνολο δεν μου έκανε κλικ, ειδικά για την τιμή του (7€). Από την άλλη δεν έχω καλή σχέση με τα γλυκά αλλά το συγκεκριμένο δεν θα το παράγγελνα ξανά. Στο τέλος μας κέρασαν λικεράκι μαστίχα και λιμοντσέλο σε όμορφα μικρά σφηνοπότηρα.

Η κουζίνα του είναι δυνατή και τα πιάτα πληθωρικά που λένε και οι ίδιοι χωρίς να είναι γκουρμέ, φλερτάρουν με το μοντέρνο και γκουρμεδίζουν και παρά τις κάποιες μικρές αδυναμίες, δείχνει να το πάνε καλά. Η κάρτα του χωρίς να έχει μια σαφή παραδοσιακή κατεύθυνση είναι πλήρεις με πολλές διαφορετικές προτάσεις που καλύπτουν μια γκάμα από γούστα, σίγουρα όμως πιάνουν το πνεύμα της εποχής. Η παρουσίαση των πιάτων είναι καλή με καλά σερβίτσια διαφόρων χρωμάτων και ξύλα κοπής που φοριούνται πολύ τελευταία, οι πρώτες ύλες επίσης φαίνονται προσεγμένες, η υπόλοιπη κάρτα με τα κρασιά και τα ποτά/κοκτέιλς μου φάνηκε επαρκέστατη για το είδος του.

Συμπερασματικά, μου άρεσε πολύ το Corks & Forks. Έχει πολύ θετικά vibes και αυτό οφείλεται στο πολύ ευγενικό προσωπικό του. Η ομάδα που το τρέχει αξίζει συγχαρητήρια για την προσπάθειά της αυτή, φαίνεται να το γουστάρουν αυτό που κάνουν, είναι όλοι άμεσοι και αυθεντικά χαμογελαστοί και πιστεύω ότι θέλουν να πας και να περάσεις καλά. Ίσως όταν έχει πολύ κόσμο το μαγαζί να μην έχουν τον χρόνο να αφιερώνουν πολύ χρόνο στο πελάτη, αλλά φροντίζουν να περνούν και να ρωτούν αν όλα είναι εντάξει κοκ.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι το κατάστημα έχει χαρακτήρα, δεν είναι άνευρο ή αδιάφορο, είναι από αυτά που λες ότι έχει μια δική του προσωπικότητα και είναι κάτι που είναι δυσεύρετο πλέον ακόμα και σήμερα που έχουμε πλημμυρίσει στα μαγαζιά εστίασης. Εμείς είχαμε μια πολύ όμορφη, κεφάτη έξοδο και θα το πρότεινα ασυζητητί σε όλους για μία παρεΐστικη επίσκεψη.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Ιουν
26
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Πέμπτη μεσημεράκι και λόγο τον γενεθλίων που είχε η σύζυγος μου αποφασίσαμε κα πάμε στον εν λόγω μαγαζί να φάμε. Είχα κάποιους ενδοιασμούς για το πάρκινγκ γιατί στην ευρύτερη περιοχή είναι μια κόλαση. Ευτυχώς βρήκαμε σχεδόν αμέσως. Το μαγαζί σχεδόν άδειο στις 14:40 που φτάσαμε εμείς. Μόνο μια παρέα. Ωραίος χώρος με την μπάρα στο πεζοδρόμιο, τα ξύλινα τραπέζια θυμίζει pub με έμφαση στο κρασί. Η τοποθεσία που είναι δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί μπορεί να είσαι 2 βήματα από την θάλασσα άλλα θάλασσα δεν βλέπεις, και είσαι πάνω στον δρόμο … ο κατάλογος για όλα τα γούστα και κρέας και ψάρι και ζυμαρικά και ποικιλίες για κρασί και μπίρα. Πολλές ετικέτες κρασιών και σε ποτήρι και αρκετές μπίρες. Νεράκι σε μπουκάλι ψωμάκι ελαφρός ψημένο και παραγγελία.

Λουκάνικα Σχάρας
( Καραμανλίδκο και Τζουμάγιας Σερρών )

Μεξικάνικη σαλάτα
( με μαρούλι, κόκκινο λάχανο, καρότο, αγγούρι, πιπεριά, κόλιανδρο, φωλιά τορτίγιας γεμισμένη με πικάντικο τσίλι…

Πέννες
( με σάλτσα tartufo, κοτόπουλο, μανιτάρια )

Μοσχάρι Thai Basil
( μοσχάρι μαγειρεμένο με ταϊλανδέζικη συνταγή, συνοδευόμενο από αρωματικό ρύζι )

Μοσχαρι με τορτιγιες
Μοσχάρι μαγειρεμένο με μεξικάνικη συνταγή με 2 τορτίγιες συνοδευόμενο με ψητό καλαμπόκι

Ένα ποτήρι αφρώδες οίνος TOSO, MOSCATO D’ ASTI
Και ένα μπουκάλι ξινό νερό.

Για τα παραπάνω πληρώσαμε 68,50

Σε γενικές γραμμές όλα ήταν πολύ ωραία νόστιμα, σωστά εκτελεσμένα πιάτα, μεγάλες μερίδες χορταστικές.
Το προτείνω για την καλή, κουζίνα του αλλά και την ποικιλία των κρασιών που διαθέτη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Μαι
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

To Corks and Forks, το όμορφο wine bar στη Μαρίνα Ζέας, για το οποίο τόσες κριτικές είχα διαβάσει, το είχα βάλει καιρό στο μάτι, αλλά για διάφορους λόγους δεν είχα καταφέρει να επισκεφθώ. Ήδη από την Πρωτοχρονιά σχεδιάζαμε με μια φίλη να κλείσουμε εκεί για τα γενέθλιά της, αλλά δεν μας βγήκε, γιατί δεν βρήκαμε τραπέζι.

Η δυσκολία του παρκαρίσματος και η απρονοησία μου να κλείσω εγκαίρως όλο αυτό τον καιρό, ήταν οι βασικοί λόγοι της καθυστέρησης. Γιατί, χωρίς κράτηση, είναι δύσκολο να εξυπηρετηθείς ακόμα και καθημερινές.

Τελικά τα κατάφερα και πήγα με τον φίλο μου, την ημέρα της γιορτής μου. Καθημερινή, νωρίς το βραδάκι (γύρω στις 7:30), μετά τη δουλειά, χωρίς κράτηση, αλλά με "την δέσμευση" να φύγουμε μέχρι τις 10 παρά, κάθως όλα τα τραπέζια ήταν και πάλι κρατημένα.

Ο χώρος είναι γωνιακός, μικρός και γουστόζικος. Κυριαρχεί το ξύλο και τα "ελαφριά" υλικά σε έναν ωραίο συνδυασμό μεταξύ τους (ξύλινα τραπέζια και λευκά πλακάκια, ανάλαφρα μεταλικά σκαμπό και βαρέλια κρασιού, κομψά, πράσινα φωτιστικά κτλ). Ως προς την χωρητικότητα μπορεί να εξυπηρετήσει γύρω στα 50 άτομα, είτε σε τραπέζια, είτε σε ψηλούς πάγκους, είτε στο μπαρ. Δεν έχω πάει βέβαια βράδυ για να δω αν η φάση "μπαρ" έχει την ίδια επιτυχία με το εστιατόριο, αλλά απ΄τη φήμη του, υποθέτω πως έχει.

Ούτε κατάλαβα θόρυβο, έντονη μουσική, φασαρία, όπως σχολιάζουν άλλοι χρήστες, καθώς η ώρα που πήγαμε ήταν ιδανική για ήσυχο γεύμα. Εμείς και 2-3 παρέες ακόμα.

Η θέα είναι ικανοποιητική, δεν είναι απεριόριστη στο Σαρωνικό, καθώς βρίσκεται πάνω στο δρόμο, και όχι επί της μαρίνας, ωστόσο αν θες να ρίχνεις ματιές έξω, το μάτι πιάνει θάλασσα.

Συνολικά, πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό χώρο, ο οποίος, και λόγω φαγητού, θυμίζει περισσότερο αγγλοσαξωνικά comfort εστιατόρια (συμφωνώ με όσους το έχουν ήδη αναφέρει) και λιγοτερο δένει με το ύφος της Πειραϊκής. Παρολ' αυτά ένας τετοιος χώρος έλειπε από τον Πειραιά, και, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί μια από τις λίγες αξιόλογες προτάσεις φαγητού στην περιοχή.

Περιθώρια βελτίωσης, βέβαια, πάντα υπάρχουν, σε σημεία που θα σχολιάσω στη συνέχεια.

Λοιπόν, ο κατάλογος είναι σχεδόν ισοδύναμα μοιρασμένος ανάμεσα σε φαγητό και κρασί. Στο κρασί πολλές είναι οι επιλογές, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη προσοχή, πρώτον επειδή πεινούσα και δεύτερον επειδή είχαμε αποφασίσει να πιούμε απλώς δύο ποτήρια, έτσι για το καλό. Όπου δυστυχώς οι επιλογές περιορίζονται αισθητά. Αν θυμάμαι καλά, υπήρχαν 4 για κάθε είδος κρασιού. Έτσι πήραμε το Κτήμα Εύχαρις προς 6 ευρώ έκαστο (χμ.. ), κατά την γνώμη μου το πιο αξιόλογο απ' όσα είχε.

Στο φαγητό έμφαση δίνεται στο κρέας. Υπάρχουν γύρω στα δέκα πιάτα με μοσχάρι, κοτόπουλο και χοιρινό. Και σε μία δεύτερη σελίδα τα υπόλοιπα πιάτα. Ξεχώρισα τα λιγκουίνι με αχινό, τα οποία δυστυχώς δεν προσφέρονταν την μέρα εκείνη, ένα ζυμαρικό στριφτό Χίου με σολωμό, κι ένα ακόμα πιάτο με σολωμό, πουρέ μπιζελιού και κομμάτι κατσικίσιο τυρί με σως εσπεριδοειδών, το οποίο και τίμησα.

Στα ορεκτικά το πρόβλημα είναι και εδώ ότι δεν υπάρχει ποικιλία, καθώς οι επιλογές εστιάζουν κυρίως σε 4-5 είδη μπρουσκέτας με διαφορετική γαρνιτούρα. Από τα υπόλοιπα θυμάμαι ένα πιάτο με λουκάνικα, ένα άλλο με μανιτάρια, ένα πλατό τυριών- αλλαντικών κι ένα ιδιαίτερο πιάτο με πάπια στο λίπος της, σαν πατέ (που μας περιγράφηκε αναλυτικά αλλά δεν το τόλμησα). Θα ήθελα να δω και κάτι πιο ανάλαφρο, π. χ κάποιο θαλασσινό ή ένα καρπάτσιο μοσχαριού, για όποιον θέλει να αποφύγει την "ψωμένια" μπρουσκέτα.

Ελλείψει επιλογών λοιπόν- που να με ικανοποιούν- είπαμε να δοκιμάσουμε τις μπρουσκέτες με το χοιρινό, έπειτα από πρόταση του σερβιτόρου μας. Ήταν καταπληκτικές. Μοσχοβολιστό το κρέας, πάνω σε ένα τύπου κριμ τσιζ, γεύση ήπια, καθόλου βαριά ούτε αλμυρή. Πρωτότυπη και νοστιμότατη ιδέα! (6,5 ευρώ)

Επίσης πήραμε την σαλάτα Τοσκάνης (9 ευρώ) με κύρια συστατικά τα ντοματίνια, μια μεγάλη πιρουνιά βρασμένα χόρτα (δεν θυμάμαι τι είδους ήταν) και λαδόξιδο ή λαδολέμονο. Σε όσους αρέσκονται στα ξινούτσικα, η σαλάτα αυτή θα τους αρέσει, εγώ δεν θα την ξαναέπαιρνα, για τον ίδιο λόγο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 3 σαλάτες ακόμα, θεωρώ χωρίς κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία, που τιμολογικά κυμαίνονται λίγο ψηλά, στα 8-10 ευρώ.

Στα κυρίως, το πιάτο μου με ικανοποίησε χωρίς να εντυπωσιάσει. Ο σολωμός ήταν ροδοψημένος και λαχταριστός, η μαρινάδα τού πήγαινε. Ο πουρές μπιζελιού ενδιαφέρων, αλλά ως εκεί. Το μόνο που δεν μπορούσα να φάω ήταν το "καραμελωμένο" κατσικίσιο τυρί. Δεν είμαι φαν του είδους αυτού, αλλά όταν είναι πιο λάιτ σε γεύση και μυρωδιά, το τρώω. Το συγκεκριμένο όμως δεν ήταν, και, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έδενε με τον σολωμό. (τιμή τσιμπημένη, 13,50 ευρώ)

Το πιάτο του φίλου μου ήταν χοιρινή πανσέτα με πατατούλες τηγανιτές. Ήρθε πάνω σε ξύλο κοπής, περιλάμβανε 2 κομμάτια ζουμερής πανσέτας και αρκετές χοντροκομμένες και τραγανές πατάτες. Εγώ δεν τρώω την πανσέτα και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά σε εμφάνιση, για τους κρεατολάγνους, έσκιζε! (13 ευρώ)

Το σέρβις ήταν φιλικό, κατατοπιστικό και άμεσο (δεν είχε βέβαια κόσμο την ώρα εκείνη), μας έδωσαν το καλύτερο τραπέζι που θα μπορούσαν για την ώρα που πήγαμε και μας είπαν πολύ ευγενικά ότι θα έπρεπε να φύγουμε μέχρι τις 10, πράγμα που κάναμε, χωρίς διαμαρτυρία. Είχαμε σχεδόν 2 ώρες στη διάθεσή μας για να φάμε και να τα πούμε. Την ώρα που φεύγαμε πρόσεξα ότι τα τραπέζια είχαν σχεδόν γεμίσει.

Πληρώσαμε 56 ευρώ για όσα πήραμε, τιμή που θεωρώ ικανοποιητική, στα όρια του ανεκτού για τον τύπο του εστιατορίου. Χρεωθήκαμε και κουβέρ- ψωμί στα 1,80. Ήταν ένα μαύρο ψωμάκι, πολύ ωραίο, φρέσκο, αλλά ήρθε σκέτο, χωρίς ένα συνοδευτικό. Και με τόση μπρουσκέτα που είχα φάει δεν πήγαινε κάτω άλλο ψωμί. Κατά συνέπεια, το αφήσαμε σχεδόν όπως μας το έφεραν.

Γλυκό δεν πήραμε, γιατί είχαμε υπερ- χορτάσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν θυμόμουν τα σχόλια για το εκπληκτικό μπανόφι, δεν θα παρέλειπα να το δοκιμάσω. Στο τέλος μας έφεραν για κέρασμα ένα παραδοσιακό ποτό, από κάποιο νησί μας είπαν, δεν θυμάμαι ακριβώς. Πάντως είχε σκούρο χρώμα, έμοιαζε με λικέρ, αλλά ήταν πολύ οινοπνευματώδες και κάπως πικρό. Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία.

Συμπεράσματα:

Χωρίς να έχω εντυπωσιαστεί από το φαγητό, ο χώρος, η ατμόσφαιρα, η εξυπηρέτηση και οι δυνατότητες της κουζίνας μου δημιουργησαν ένα πολύ θετικό feeling, που για μένα είναι αρκετός λόγος για να ξαναπάω. Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια νέων ανθρώπων στον Πειραιά, που θεωρώ ότι θα εξελιχθεί. Έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του, που απ' ότι είδα περιλαμβάνει ηλικίες, από φοιτητές που τρώνε μπέργκερ μέχρι επαγγελματίες μέσης ηλικίας που τσιμπάνε κάτι μετά την δουλειά. Η κουζίνα θεωρώ ότι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτό που είδα σ΄αυτή την πρώτη μου επίσκεψη.

Οι παρατηρήσεις μου (καλοπροαίρετες πάντα) αφορούν κυρίως το εύρος της ποικιλίας, κυρίως στα ορεκτικά και τις σαλάτες, όπως και τις λίγες επιλογές κρασιών σε ποτήρι. Ένα wine bar, θεωρώ ότι επιβάλλεται να δίνει πολλές επιλογές σε κρασί για όποιον θέλει να δοκιμάσει διαφορετικές γεύσεις. Και βεβαίως σε τιμές που να επιτρέπουν την δοκιμή (κι αυτή δεν είναι τα 6 ευρώ). Επίσης και τις τιμές σε κάποια κυρίως πιάτα και ειδικά στις σαλάτες τις βρήκα οριακά υψηλές.

Αν το προτείνω;

Είναι μια ωραία ιδέα εξόδου, ακόμα και καθημερινές (μην σας πω, καλύτερα καθημερινές). Τώρα που άνοιξε ο καιρός, υποθέτω ότι θα γίνεται το αδιαχώρητο και στον μικρό εξωτερικό του χώρο.

Δεν νομίζω λοιπόν να μην μείνετε ικανοποιημένοι από την επίσκεψη, ακόμα κι αν κατεβείτε Πειραιά από μακριά. Έξτρα μπόνους ότι συνδυάζεται και με βόλτα δίπλα στη θάλασσα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Απρ
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Προχθές, μετά την ωραία παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, του Σαιξπηρικού έργου Ρωμαίος + Ιουλιέτα, πήγαμε με τη φίλη μου για ποτάκι στο CORKS & FORKKS. Προηγήθηκαν πολλά ζιγκ-ζαγκ λόγω των Πειραϊκών μονοδρομήσεων και ένα γεμάτο εικοσάλεπτο μέχρι να βρούμε πάρκιν στα στενά γύρω από τη Μαρίνα της Ζέας.

Όμως άξιζε τον κόπο, κι οι κριτικές στο σάιτ ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικές. Πρόκειται για ενδιαφέρον wine-bar, θα έλεγα μάλιστα, από τα ελάχιστα αξιόλογα στέκια του Πειραιά. Νομίζεις πως βρίσκεσαι σε αγγλοσαξονικό χώρο, με πολύ ωραία νεανική και όχι μόνο ατμόσφαιρα, εξυπηρετικά παιδιά και φροντισμένο κατάλογο φαγητών και ποτών.

Λειτουργούν καθημερινά από το μεσημέρι και μάλιστα, όπως μας είπαν, από τις 2 μ. μ. μέχρι τις 2.30 τη νύχτα, οπότε μπορεί κάποιος να διασκεδάσει εκεί μέχρι αργά.

Ο χώρος ήτανε όμως μας τον είχαν περιγράψει, συμμαζεμένος αλλά πολύ ζεστός και εγκάρδιος, με τον χαμηλό φωτισμό, τη ρομαντική ατμόσφαιρα και τα ταιριαστά μουσικά ακούσματα. Στο μπαρ καμιά 10αριά σκαμπό, και στον χώρο τριγύρω, άλλα τόσα τραπέζια, μικρά και μεγάλα, όλα κατάμεστα από κόσμο.

Εντυπωσίαζε το ξύλο σχεδόν παντού, η όμορφη διακοσμητική επένδυση από λευκό τούβλο στον χώρο μπροστά από το μπαρ, το υπερυψωμένο μοναστηριακό τραπέζι κι ο μαυροπίνακας με τις περιοχές της Μεσογείου και τα κρασιά τους. Οι νεαροί σερβιτόροι ήταν όλοι τους χαμογελαστοί και πολύ σβέλτοι στο σερβίρισμα, παρότι το μαγαζί ήταν τίγκα.

Εμείς διαλέξαμε από τον κατάλογό τους τα κλασικά πιάτα, ένα σολομό στη σχάρα με κατσικίσιο τυρί και πουρέ μπιζελιού, με σος από μέλι και πορτοκάλι, καθώς και ένα ριζότο με γκοργκονζόλα και μπέικον. Ήπιαμε από ένα ποτήρι λευκό κρασί και πληρώσαμε μόνο 30 €, πολύ καλό vfm.

Πρόσεξα όμως ότι η λίστα των κρασιών είναι πολύ ενημερωμένη, με μια γκάμα από 60 και πλέον ετικέτες, οπότε υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιλογών, για κάθε συνδυασμό φαγητού, κάθε γούστο και φυσικά, κάθε βαλάντιο.

Μάθαμε πως το μαγαζί ξεκίνησε πριν δυο χρόνια, στις αρχές του 2014 και στήθηκε από μια ομάδα 4 νέων ανθρώπων, με όρεξη για κάτι το διαφορετικό. Μπράβο σας, λοιπόν παιδιά και μακάρι να μας φιλοξενείτε για πολλά χρόνια ακόμα, ανανεώνοντας το ωραίο μενού σας και παίρνοντας πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις και ξεφάντωμα!

Θα ξαναπάμε σύντομα και φυσικά σας το προτείνω για μια ωραία βραδινή έξοδο στο λιμάνι μας!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Μάρ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Απλά καταπληκτικό!!! και τι εννοώ Ωραία ατμόσφαιρα, ωραία μουσική, ωραίος χώρος και το πιο σημαντικό συνδυασμένο με πολύ καλές γεύσεις.

Πήραμε πράσινη σαλάτα δροσερή με ωραία βινεγκρετ, πανσέτες τέλεια ψημένες και χοντροκομένες ώστε να είνα λουκούμι, μπριζόλα μοσχαρίσια φοβερό ψήσιμο πολύ καλό κρέας, ριζότο γευστικότατο (αν και όχι ακριβώς ρυζότο)αλλά νοστιμότατο. Ένα μπανόφι διαφορετικό αλλά πολυ ωραίο.

Πολύ καλή η επιλογή στις ετικέτες κρασιών που διαθέτουν στον καταλογο τους. Το προσωπικό νέα παιδιά με χαμόγελο, ευγένεια και φιλική διάθεση τόσο όσο πρέπει. Ααααα.... και δεν καπνίζουν μέσα. επιτέλους να τρώμε σαν άνθρωποι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Οκτ
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Πρώτη φορά στο Corks & Forks και οι εντυπώσεις γενικά θετικές. Πιο αναλυτικά.

Πήγαμε Τετάρτη βράδυ με μία φίλη γύρω στις 10.30. Ταλαιπωρηθήκαμε για περίπου 20 λεπτά προσπαθώντας να βρούμε parking, αλλά η επιμονή μας τελικά ανταμείφθηκε.

Βρήκαμε το μαγαζί γεμάτο (καλό σημάδι για Τετάρτη βράδυ) ενώ για καλή μας τύχη ένα τραπέζι έμενε εκείνη την στιγμή ελεύθερο.

Ο χώρος ευχάριστος, θυμίζοντας περισσότερο wine bar παρά wine restaurant, με εξαιρετική επιλογή μουσικής (η ένταση θα μπορούσε να είναι και λίγο χαμηλότερη). Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται (επί τέλους, λίγος σεβασμός στον πελάτη).

Η εξυπηρέτηση αρκετά καλή, με ταχύτητα και χαμόγελο. Σε μία, δύο περιπτώσεις τα ποτήρια μας άργησαν λίγο, αλλά συνολικά δεν είχαμε πρόβλημα.

Ο κατάλογος των κρασιών ενδιαφέρων, αν και όχι πολύ ψαγμένος. Πήραμε τέσσερα ποτήρια λευκό και 3 κόκκινο, ανταλλάσοντάς τα, και μείναμε ευχαριστημένοι από θερμοκρασία και κατάσταση. Είχαμε όμως δύο σοβαρά προβλήματα:

- Πρώτα την κλασσικά απαράδεκτη τιμολόγηση που συναντάμε στα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα (τα φθηνότερα κρασιά τρεις φορές πάνω από το κόστος και τα ακριβότερα 2-2.5).
- Στην συνέχεια (και αυτό ήταν για εμάς το μεγαλύτερο μειονέκτημα), οι επιλογές σε ποτήρι είναι περιορισμένες, με 4-5 λευκά και άλλα τόσα κόκκινα (με μόνο μία επιλογή εκτός καταλόγου), πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι νέο στην δεύτερη σου επίσκεψη, ξεμένεις από επιλογές.

Από πλευράς φαγητού, ανάμικτες οι εντυπώσεις. Συγκεκριμένα:
- Ενα πατέ πάπιας, έξυπνα σερβιρισμένο, εύγευστο αλλά λιγάκι πιο σφιχτό απ'ότι έπρεπε. Συνολικά καλό
- Ενας πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός σολωμού στην σχάρα με κατσικίσιο τυρί, συνοδευόμενος από πουρέ μπιζελιού με ελαφριά σάλτσα πορτοκαλόμελου. Εξαιρετικό.
- Ενα απαράδεκτο ριζότο, στεγνωμένο και παραβρασμένο (ήταν τόσο κακό που δεν θυμάμαι καν τι περιείχε). Δεν πρέπει να έτυχε σε εμάς, γιατί 2-3 άλλα, τα οποία πήγαιναν σε άλλα τραπέζια, είχαν την ίδια όψη.
Οι τιμές των πιάτων απόλυτα ικανοποιητικές, σε συνδιασμό και με την ποσότητα (πληρώσαμε 18 ευρώ ανά άτομο χωρίς τα ποτά)

Στο τέλος μας προσφέρθηκε μία κουμανταρία.

Συνολικά μια ενδιαφέρουσα πρώτη εμπειρία. Ισως το ξαναδοκιμάσουμε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Μάρ
16
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Τι να πρωτοπει κανεις γι αυτο το μαγαζι;;; Ειναι απο αυτα τα μαγαζια που εχει αναγκη ο πειραιας!

Το εχω επισκεφτει αρκετες φορες ειτε με παρεα ειτε σε ρομαντικο ραντεβου!
Ο χωρος ειναι πολυ ομορφος... Χαμηλος φωτισμος, ρομαντικη ατμοσφαιρα, ωραια μουσικη που σε ταξιδευει! Στο μαγαζι βλεπεις ατομα ολων των ηλικιων και ειναι λιγο δυσκολο να βρεις να κατσεις παρασκευη και σαββατο. Ισως χρειαστει να περιμενεις λιγο, εκτος και αν πας σιγουρα για φαγητο κ οχι γ ενα απλο κρασι και ετσι μπορεις να κανεις κρατηση.

Η εξυπηρετηση καλη και με το παραπανω! Καθε φορα οι σερβιτοροι μας βοηθανε να επιλεξουμε κρασι αναλογα με το φαγητο η με τα γευστικα γουστα του καθενος. Εχω δοκιμασει 4,5διαφορετικα κρασια και προτιμω τα ερυθρα και γλυκα.

Καθε φορα μας φερνουνε κατι ωραια σαν κριτσινακια ειναι συνοδευτικα για το κρασι. Απο φαγητα εχω δοκιμασει πατατες τηγανητες (πολυ νοστιμες), λουκανικα (αρκετα νοστιμα), ριζοτο (ετρωγα πρωτη φορα κ μου φανηκε νοστιμο, το αγορι μου το εκρινε ως υπεροχο γτι εχει ξαναφαει) και ζυμαρικα χιου με σολωμο (υπεροχο πιατο το συστηνω ανεπυφυλακτα). Οι ποσοτητες ηταν ικανοποιητικες και οι τιμες αρκετα καλες.

Αν δν κανω λαθος τα πιο πολλα πιατα κυμαινονται στα 12ευρω ενω τα κρασια αν παρεις ποτηρι για να συνοδευσεις το φαγητο η απλα γ να δοκιμασεις ποικιλια κρασιων η τιμη του ειναι απο 4 εως 7 ευρω.

Θα το επισκεφτω ξανα συντομα γτι υπαρχουν ακομη πολλα φαγητα που θα θελα να δοκιμασω κ κυριως την επομενη φορα το περιβοητο μπανοφι τους!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Φεβ
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Η επίσκεψη μας στο μαγαζί ήταν η τέταρτη μετά την αλλαγή καταλόγων, συνεπώς έχω μία σφαιρική άποψη για το μαγαζί.

Οι γεύσεις του σε ότι κι αν ζητήσει κανείς είναι εξαιρετικές σε γεύση ποιότητα και ποσότητα, με εξαίρεση ίσως τις σαλατικά, όπου χωρίς να υστερεί σε γεύση τη μερίδα είναι σχετικά μικρή.

Κάθε του πιάτο πραγματικά σε αποζημιώνει - ακόμη και η κολοκυθόσαουπα του (!!! ) είναι βελούδινη -. Αν οι τιμές του ήταν χαμηλότερες θα μιλούσαμε για μία πραγματικά δυνατή VFM επιλογή.

Στο δια ταύτα ο χώρος είναι πανέμορφος, μοντέρνα διακόσμηση, τα τραπέζια άνετα και η μουσική δένει πολύ όμορφα με το χώρο, την περίσταση κοκ

Αυτό που θέλω να σημειώσω ωστόσο είναι η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των ιδιοκτητών

Την τελευταία φορά που το επισκεφτήκαμε η σερβιτόρος είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να φύγει μία σως μουστάρδας από το πιάτο και να "καθίσει" στο παντελόνι ενός φίλου.

Το κορίτσι έγινε κατακόκκινο από ντροπή, προσπάθησε να μας βοηθήσει με κάθε τρόπο (εξ ου και η δεύτερη ντοματούλα - η πρώτη ήρθε από την άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση), συνέδραμε κι ο ιδιοκτήτης με ένα σπρέι καθαριστικό, παρόλα ταύτα ο λεκές έμεινε εκεί, μετά δε το σπρέι τα πραγματα έγιναν όχι απλά χειρότερα, αλλά τραγικά

Θα περίμενε κανείς το παραπάνω ατυχές περιστατικό να συνοδευτεί από μία συγγνώμη από πλευράς διεύθυνσης, ένα κέρασμα, κάτι. Δυστυχώς δεν υπήρξε ουδεμία ανταπόκριση, πληρώσαμε και φύγαμε κύριοι.

Είναι προφανές για τους δύο από τους τρεις είναι η τελευταία μας επίσκεψη εκεί, κατά την άποψη μου υπάρχουν επιχειρηματίες που αξίζουν να τους τιμούμε τόσο για την καλή τους κουζίνα, όσο και για την ανθρώπινη συμπεριφορά τους.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Δεκ
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Πειραιώτης είμαι και επισκέφθηκα το μαγαζί καθαρά και μονό επειδή μου άρεσε το ντεκόρ του και μου φάνηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακό τουλάχιστον από τις φώτο που είδα στο φεισμπουκ.

Το μαγαζί το είδα τυχαία και αποφάσισα να το επισκευτώ μη έχοντας συναντήσει κάτι παρόμοιο στον Πειραιά, το φαγητό απλό και ισορροπημένο, στις γεύσεις του προσεγμένο και φρεσκο.

Ο χώρος καθαρός και ζεστός χωρίς περιττά πράγματα να σε κουραζουν. Το σέρβις τους θέλει δουλεία *! 55 ευρώ χωρις ποτο με σαλάτα ορεκτικό κυριως και γλυκό. 96 ο τελικός λογαριασμός.