ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Μεζεδοπωλεία

  Ηρώς Κωνσταντόπουλου 19, Ηλιούπολη [Χάρτης]
  210 9910227

Ώρες λειτουργίας:
Τριτη,Τεταρτη,Πεμπτη,Παρασκευη,Σαββατο ανοιχτα(20.00 μεχρι αργα το βραδυ)Κυριακη ανοιχτα(απο το μεσημερι)
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Το εστιατορειο στηθηκε με βαση τη μαγειρικη στο φουρνο, ωστε να δωσει μια καινουργια προταση μεζεδων, και κυριως πιατων.Κυριος στοχος,η φουρνομαγειρικη μας να καλυψει τις προτιμησεις και του πιο απαιτητικου ουρανισκου.Η αγαπη στη μαγειρικη και η συνεχης αναζητηση νεων πιατων, μας καθιερωσαν ως την καινουργια προταση στο παιχνιδι των γευσεων, και μας εχουν ειδη κατεταξει σε υψηλη θεση στις προτιμηση του κοινου, σε πιατα οπως. Παστουρμαδοπιτα- κοτσι χωρις λιπος με πατατες φουρνου-μοσχαρακι με σαλτσα εσπεριδοειδων-καπνιστη μπριζολα αλλα και των κλασικων φουρνομεζεδων φετα στο πηλινο-ρεβυθαδα-λουκανικο καπνιστο και τις"σαν τηγανητες" crispy, πατατες μας



Ταξινόμηση:

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Μαι
14
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Σάββατο βράδυ μετά από κράτηση στα Φουρνομαγειρέματα που ήταν στη λίστα μου εδώ και καιρό.

Ο χώρος είναι καλός. Το εσωτερικό του μαγαζιού δεν το είδα λεπτομερώς αλλά η "αυλίτσα" που κάτσαμε (μας το επέτρεψε ο καιρός) ήταν αρκετά συμπαθητική. Δίπλα στον δρόμο μεν αλλά ήσυχη και στολισμένη όμορφα.

Η εξυπηρέτηση ήταν υποδειγματική. Ευγένια και χαμόγελο τόσο από την κοπέλα όσο και από τον κύριο που μας ενημέρωσε λεπτομερώς για τα πιάτα εκτός καταλόγου αλλά και για τα λίγα από τον κατάλογο που δεν υπήρχαν.

Διαλέξαμε τη σαλάτα με τη ρόκα και το τυρί και για πρώτα τα 3 είδη κεφτέδων (κολοκυθοκεφτέδες, φαβοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες) και τη μελιτζανοσαλάτα. Η ρόκα ήταν πολύ φρέσκια και νόστιμη, οι κεφτέδες ήταν αρκετά καλοί (με τους κολοκυθοκεφτέδες να ξεχωρίζουν) ενώ η μελιτζανοσαλάτα ήταν αριστούργημα. Δεν ήταν η κλασική μελιτζανοσαλάτα που σερβίρεται παντού. Ήταν αλοιφή στη φιλοσοφία της φάβας και της σκορδαλιάς σερβιρισμένη πάνω από τραγανά κρουτόν. Για κύριο διάλεξα τα μπιφτέκια λαχανικών που ήταν ένα μέτριο πιάτο. Δεν ήταν κακή η γεύση, περισσότερο ως λάθος επιλογή θα το χαρακτήριζα γιατί γευστικά ήταν πολύ κοντά στο πρώτο πιάτο με τους κεφτέδτες. Ο φίλος μου τα steak ribs για τα οποία έγλυφε (κυριολεκτικά) τα δάχτυλά του. Μεγάλη ποσότητα και πεντανόστιμο όπως μου είπε.

Πριν κλείσω δεν πρέπει να παραλείψω να αναφερθώ στο πολύ καλό χύμα Μοσχοφιλερο που σερβίρεται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Συνολικά μιλάμε για ένα πολύ καλό μαγαζί που δικαίως είναι τόσο ψηλά στις προτιμήσεις των καλοφαγάδων.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Απρ
14
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Πήγαμε 3 άτομα Σάββατο χωρίς κράτηση. Δεν είχε παρά πολύ κόσμο.
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά είναι ακριβό. Εγώ ήξερα ότι τα μεζεδοπωλεία είναι για κάθε μέρα, για όλους. Αυτό δεν είναι. Σου παίρνει και τη φόδρα απ τις τσέπες για μικρές μεριδούλες. Πατάτες τηγανιτές που δεν είναι τηγανιτές, σε πιατάκι του γλυκού, και πολύ ακριβές για αυτό που είναι.

Καλό το φαγητό, σίγουρα όχι για να τρελαίνεσαι. Πολλά πιάτα που φάγαμε ήταν μέτρια, ενώ κάνα δυο δεν λέγαν τίποτα απολύτως.
Φάγαμε μια σαλάτα με ένα βουνό στεγνά λαχανά, που σκέπαζαν κάθε άλλη γεύση. Δεν ήταν άσχημη, αλλά δεν κατέβαινε χωρίς λαδόξιδα.
Τυροκαφτερή που τη βρήκαμε οκ αλλά εξαιρετικά μικρή ποσότητα. Κι αυτό με την ποσότητα θα επαναλαμβάνεται από δω και πέρα.
Πατάτες σαν τηγανιτές που ήταν λίγες, πολύ λίγες, εξαιρετικά λίγες για τα χρήματα που κόστισαν.
Ένα κρέας, κότσι νομίζω, με τρία κομμάτια πατάτας. Τρεις πατάτες! Βαρυστομαχιάσαμε. Το κρέας καλό αλλά ανάλατο, και με ένα τεράστιο κόκκαλο να πιάνει το μισό πιάτο.
Φιογκάκια με κοτόπουλο νομίζω, γιατί δεν το βρήκα κάπου. Τα μακαρόνια ανάλατα. Μας φάνηκε άγευστο, ανάλατο, νοσοκομειακού επιπέδου.
Λουκάνικο καλό ήταν, λένε ότι το φτιάχνουν οι ίδιοι νομίζω αλλά το οποίο μας έδωσε την αίσθηση του χύμα στο σούπερ μάρκετ.
Ένα άλλο κρέας με όνομα χουνιάρ? Είχε ωραίο κρέας, συμπαθητικό πουρέ μελιτζάνας αλλά ήταν υπερβολικά γλυκό και κανελλάτο για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον έτσι ώστε να έχω την αίσθηση ότι έτρωγα ρυζόγαλο και το ρυζόγαλο δεν είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά.
Μελιτζάνα που πέρασε και δεν ακούμπησε που λένε γιαυτό και έχουν σβηστεί απ τη μνήμη μου οι λεπτομέρειες του πιάτου.
Ωραίο κρασί, ήπιαμε μισό ημίγλυκο, το καλύτερο που πήραμε.

Πολλά τα λεφτά Άρη για 3 πατάτες. Ο χώρος θα πω ότι δε μου άρεσε. Μου δόθηκε η εντύπωση ότι για λόγους οικονομίας πήραν παλιά παιχνίδια παιδιών και τα τοποθέτησαν στους τοίχους. Ίσως σε άλλους αρέσει κάτι τέτοιο εμένα πάντως μου έφερε στο μυαλό παιδότοπο που το μόνο που λείπει είναι το τραμπολίνο και θα είναι απόλυτα κατάλληλος για παιδικό πάρτυ.

Η εξυπηρέτηση υπήρξε αντιστρόφως ανάλογη των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί διαβάζοντας τις κριτικές. Αποστασιοποιημένη και τυπική θα την χαρακτήριζα. Καμιά αίσθηση οικειότητας δε μου έβγαλε αλλά ίσως αυτό να είναι προνόμιο των τακτικών θαμώνων του μαγαζιού.
Πολλά τα λεφτά Άρη, Δε θα ξαναπάω, καλά ήταν, αλλά δεν έχω λεφτά για μαγαζιά που δεν περνανε το μέσο όρο. Δεν ξέρω τι άρεσε τόσο πολύ στους άλλους αλλά το συγκεκριμένο μαγαζί για τα δικά μου οικονομικά δεν είναι. Για τα ανωτέρω πληρώσαμε 65 ευρώ τα οποία για την ποσότητα των μερίδων μας φάνηκαν ότι ήταν…. πολλά τα λεφτά Άρη!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Απρ
01
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Γνώρισα τα Φουρνομαγειρέματα πριν 4 μήνες όταν για πρώτη, τότε, φορά αποφάσισα να επισκεφθώ ένα μαγαζί με μοναδική αφορμή τις κριτικές του Ask4food. Ήθελα να δω τι είναι αυτό που όλοι εκθειάζουν. Το concept του μαγαζιού είναι ότι δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ για αγορά τηγανιών. Τα περισσότερα πιάτα είναι μαγειρεμένα σε φούρνο.

Εκείνη η πρώτη μου επίσκεψη στα Φουρνομαγειρέματα δεν πήγε όπως φανταζόμουν και ήλπιζα. Η παρέα μου απογοητεύτηκε ιδιαίτερα από το «φαίνεσθαι» του μαγαζιού, αλλά και από το ότι ήταν Σάββατο βράδυ και ήμασταν μόλις το τρίτο γεμάτο τραπέζι. Η μουσική ήταν πολύ χαμηλά για τα γούστα τους, ενώ και η διακόσμηση φάνηκε να μην τους κάνει κλικ. Προτάθηκε μάλιστα ευφυολογώντας να αλλάξει το όνομα του μαγαζιού σε «Παιδότοπος». Μια επίσκεψη στις τουαλέτες αρκεί για να νιώσεις ότι πράγματι λίγο πιο δίπλα μάλλον θα υπάρχει αυτή η “πισίνα” με τις πολύχρωμες μπάλες (ball pit) που συναντάται στους παιδότοπους.

Εγώ σε όλα αυτά βρίσκομαι κάπου στη μέση ακροβατώντας σε μια χαρμολύπη. Από τη μια θέλω να κλάψω που οι φίλοι μου δεν ικανοποιούνται από το μέρος που τους πίεσα να πάμε, από την άλλη θέλω να υποκύψω στα γέλια γιατί η καζούρα που κάνουν στο μαγαζί και σε εμένα είναι πολύ πετυχημένη.

Εν τέλει, αυτά που φάγαμε μας έκαναν μέτρια αίσθηση. Λόγω διαφορετικών γευστικών γούστων, δεν πήραμε κάποια από τα πιο κλασσικά πιάτα του εστιατορίου. Οι φίλοι μου δύσκολα θα ξαναπεράσουν απ’ έξω. Εμένα όμως δεν μου έκανε τόσο κακή εντύπωση και το γεγονός ότι δεν δοκιμάσαμε τα πιο καλά τους πιάτα μου άφησε μια αίσθηση ανικανοποίητου. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία πριν βγάλω το πόρισμα μου και το μοιραστώ και με τους φίλους καλοφαγάδες.

Το πρώτο Σάββατο του Μάρτη λοιπόν, ξαναεπισκέφθηκα τα Φουρνομαγειρέματα με έναν φίλο καλοφαγά, από αυτούς που ασχολούνται κυρίως με τη γεύση και δεν δίνουν τόση σημασία στα υπόλοιπα. Αυτή τη φορά το μαγαζί ήταν μισογεμάτο. Η μουσική ίσως ήταν ένα κλικ πιο δυνατά (βάλτε την άλλο ένα κλικ όμως ρε παιδιά) και έτσι το όλο κλίμα σε προδιέθετε θετικότερα. Ο χώρος του εστιατορίου, διατηρεί τη ίδια προς-το-παιδική διακόσμηση. Η καθαριότητα είναι εξαιρετική, ενώ και τα τραπέζια είναι πολύ άνετα. Υπό άλλες συνθήκες θα έβαζα 3/4 στον χώρο, όμως θα βάλω 2/4 διότι πραγματικά χρειάζεται ίσως μια μικρή κινητοποίηση για να αλλάξει προς το καλύτερο και να ενηλικιωθεί λίγο το συναίσθημα που προκαλείται στον επισκέπτη.

Το σέρβις είναι εξαιρετικό. Διάβασα για 5/4 αστέρια σε μια άλλη κριτική και συμφωνώ απόλυτα. Ιδιοκτήτης και νεαρή σερβιτόρα είναι γρήγοροι, περιποιητικοί, έχουν το νου τους να κοιτάξουν προς όλες τις κατευθύνσεις και υπάρχει και διάθεση για κουβεντούλα. Μακάρι να ήταν όλοι οι ιδιοκτήτες τόσο φιλότιμοι.

Περνάω στις γεύσεις παραθέτοντας όσα δοκίμασα στις 2 αυτές επισκέψεις.

- Και τις δύο φορές ήρθε ζεστό λευκό ζυμωτό ψωμάκι με ντιπ με βάση την πατάτα. Χρεώθηκε 0,9€ κατ’ άτομο. Το ψωμάκι ήταν σε νορμάλ ποσότητα, τρυφερό σαν βελούδο. Το ντιπ πατάτας έφυγε σε δευτερόλεπτα, ήταν καλό αλλά του έλειπε το κάτι που θα ξύπναγε περισσότερο τους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας.

- Σαλάτα New Age (6,5€). Λάχανο, ηλιόσπορος, σταφίδα, σύκο, σος βερίκοκο. Πρώτο φάουλ ότι η σαλάτα έρχεται μεν όμορφα παρουσιασμένη όμως θέλει σχολαστικό ανακάτεμα για να μην τρως σκέτο λάχανο. Πιστεύω αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να βελτιωθεί με διαφορετική παρουσίαση και ανακατεμένη τη σαλάτα εξαρχής. Δεύτερον, η σος βερίκοκο είχε πάρα πολύ λάδι που είχε κάτσει στον πάτο του πιάτου και αυτό μας ενόχλησε αρκετά αισθητικά. Γευστικά ήταν νόστιμη σαλάτα, όμως η πολλή λαδίλα με έκανε να μην την προτιμήσω στη δεύτερή μου επίσκεψη.

- Πατάτες Crispy «σαν τηγανιτές» (3,8€). Τις πήραμε και τις 2 φορές. Με ριγανούλα από πάνω, σε νορμάλ ποσότητα (θα ήθελα λίγες ακόμα), δυσκολεύεσαι να πιστέψεις αρχικά ότι είναι φούρνου. Στις πιο λεπτοκομμένες, μάλιστα, δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις και γευστικά. Χωρίς να είναι κάτι το τρομερό τρώγονται ευχάριστα και είναι και ελαφριές.

- Μελιτζανοσαλάτα (3,5€). Τέλεια παρουσίαση και ιδιαίτερη γεύση. Δεν είναι η κλασσική μελιτζανοσαλάτα, είναι πιο σφιχτή. Έχει βάση από φρυγανισμένο ψωμί που δημιουργεί έναν πολύ ωραίο γευστικό συνδυασμό.

- Πίτα (5,5€). Πιάτο που πήραμε στην πρώτη επίσκεψη. Δεν προσέξαμε ότι συνοδεύεται από σος ροκφόρ που κανείς δεν τρώει και έτσι πήγε άκλαυτο. Η πίτα ήταν όμορφα ψημένη, ιδιαίτερα λεπτή, θα της ταίριαζε λίγο παραπάνω τυρί στη γέμιση.

- Παστουρμαδόπιτα (5,5€). Αντίστοιχης νοοτροπίας και παρουσίασης με την «Πίτα», με μεστή γεύση στον παστουρμά. Και πάλι θα τη θέλαμε λίγο πιο «φουσκωμένη». Και οι δύο πίτες σε έκαναν να θες λίγη παραπάνω γέμιση.

- Κειμά γιαουρτλού (5,5€). Χειροποίτητη πίτα με μια πολύ ωραία αίσθηση του φρέσκου χειροποίητου, με κιμά μέτριας γεύσης από πάνω (και εδώ θα ήθελα λίγη περισσότερη ένταση στη γεύση) και γιαούρτι. Νόστιμο, αλλά θέλει το κάτι παραπάνω για να είναι εντυπωσιακό.

- Κοτομπουκίτσες με κρέμα γάλακτος και μπέικον (5,5€). Έρχονται σε πήλινο και συνοδεύονται με φαρφάλες. Αυτό το πιάτο αρχικά μας χάλασε γιατί κολυμπούσε στην κρέμα γάλακτος. Τελικά η κρέμα εξαφανίστηκε, αφού ζητήσαμε έξτρα ψωμί για παπάρα. Γευστικά ήταν ένα καλό πιάτο με κρέμα γάλακτος και κοτόπουλο, ως εκεί.

- Ασιάτικο χοιρινό με κάσιους (6,8€). Πολύ νόστιμο πιάτο, ελάχιστο το λίπος στο κρέας και ιδιαίτερα εύγευστο. Από τα καλύτερα που δοκίμασα στις 2 αυτές επισκέψεις.

- Χοιρινό μαριναρισμένο με espresso και μουστάρδα (9,8€). Συνοδεύεται με άγριο ρύζι. Άλλο ένα πιάτο με όμορφη παρουσίαση. Ιδιαίτερο γευστικά, ο φίλος μου ξετρελάθηκε, εμένα μου φάνηκε απλώς καλό. Μολονότι δεν θα το ξαναπροτιμούσα θα το πρότεινα πολύ εύκολα σε άτομα που αγαπάνε αυτό το συνδυασμό γεύσεων.

- Hunkar begendi (11,8€). Έρχεται αχνιστό με καπάκι και στο ανοίγουν μπροστά σου, ενώ συνοδεύεται με πουρέ μελιτζάνας με μπεσαμέλ και τυρί. Εξαιρετικά ιδιαίτερο πιάτο. Πολύ καλό το μοσχάρι, παραήταν πηχτός-σφιχτός ο πουρές μελιτζάνας. Με άφησε διχασμένο για το πόσο μου άρεσε. Μου άρεσε αρκετά ή το βρήκα μέτριο και το έφαγα με πάθος γιατί πεινούσα? Θα εστιάσω στο ότι το έφαγα με πάθος και θα αφήσω μελλοντική επίσκεψη να δώσει την απάντηση για το πόσο μου άρεσε. Η ποσότητα του ήταν οκ, η τιμή του λίγο τσιμπημένη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πιάτα τους.

- Ήπιαμε και τις δύο φορές τέλειο ημίγλυκο ροζέ χύμα κρασί στα 4,5€ τα 500 ml. Εξαιρετικό. Αν δεν έμενα 30χλμ μακριά θα έπινα εύκολα απίστευτη ποσότητα από το συγκεκριμένο κρασί.

- Και στις δύο επισκέψεις ήρθε κέρασμα μαζί με το λογαριασμό. Την πρώτη μους σοκολάτας και την πιο πρόσφατη λικέρ μαστίχας.

Λυπητερή: ένα γεύμα 2 ατόμων, που θέλουν να χορτάσουν, χωρίς ποτό, μάλλον θα κοστίσει γύρω στα 14-19€. Με ποτό υπολογίστε 17-23€. Εμείς την πρώτη φορά δώσαμε 12€ για φαγητό (15€ με ποτό) ο καθένας και πεινούσαμε αρκετά φεύγοντας, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψη μου πληρώσαμε 18€ το άτομο για το φαγητό και φύγαμε ιδιαίτερα χορτάτοι (20,5€ με ποτό).

Συμπερασματικά οι επισκέψεις μου στα Φουρνομαγειρέματα μου έβγαλαν μια όμορφη οικειότητα χάρη στο εξαιρετικό σέρβις. Χωράει πολλή βελτίωση στο χώρο και θέλω να πιστεύω ότι με τον καιρό θα γίνει και αυτό. Οι γεύσεις και το γενικότερο concept είναι ιδιαίτερα. Η παρουσίαση των πιάτων πολύ καλή και το μεράκι των ανθρώπων που τρέχουν το μαγαζί σε κάνει να θες να τους ξανα(προ)τιμήσεις. Οπότε…

I’ll be back…

Αξίζει να δοκιμάσετε:
• Ασιάτικο χοιρινό με κάσιους
• Μελιτζανοσαλάτα
• Hunkar begendi

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Φεβ
26
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Εκείνη η Πέμπτη βράδυ καταπατούσε ηγεμονικά τα σύνορα του σουρεαλισμού. Ο Intacto να τρέχει την 9η βραδινή πέριξ του Ζαππείου για να κάψει τα γευστικά ανομήματα δεκαετιών που έχει στην πλάτη του και το κινητό του να χτυπά σαν δαιμονισμένο.

Η κράτηση είχε γίνει για Πέμπτη βράδυ στις 9, ο ανέμελος δρομέας είχε πιστέψει ότι ήταν για την επομένη και η εκνευρισμένη συνοδός του να επιμένει με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα να διαταράξει το πρόγραμμα τρεξίματος του.

Άπραγη έφυγε από τα «Φουρνομαγειρέματα» σχεδιάζοντας με ακρίβεια νευροχειρουργού την δολοφονία του Intacto. Σχέδιο που αν ευοδωνόταν θα κατάφερνε ένα μεγάλο πλήγμα στην ανθρωπότητα.

Με πιο συγκροτημένες σκέψεις να επικρατούν το ραντεβού στα «Φουρνομαγειρέματα» ανανεώθηκε για την Παρασκευή το βράδυ την ίδια ώρα και η ακρίβεια στην προσέλευση μου στο μικρό μεζεδοπωλείο της Ηλιούπολης συγκίνησε την συνδαιτυμόνα μου ώστε να μην προχωρήσει στην δίκαιη δολοφονία μου.

Ο χώρος δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Τα νάιλον στην είσοδο μάλλον προδιαθέτει αρνητικά για την είσοδο σου αλλά ο εσωτερικός χώρος είναι ανεκτός. Άλλωστε τα περισσότερα εστιατόρια – μεζεδοπωλεία στην Αθήνα δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον χώρο, λανθασμένα κατά την άποψη μου.

Προσεγγίσαμε τα «Φουρνομαγειρέματα» ως μια ανακάλυψη από το Ask4food. Οι καλές κριτικές από τα πολυμέριμνα μέλη του έδωσαν ώθηση για το ταξίδι στην απόμερη Ηλιούπολη.

Η εμπειρία ήταν καλή, χωρίς να είναι εντυπωσιακή, ή να με ωθεί να επιστρέψω στο συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο. Ευχαρίστως, όμως αν βρισκόμουν στην περιοχή και πεινούσα θα επέστρεφα στα έντιμα «Φουρνομαγειρέματα».

Την βραδιά της επίσκεψης το service είχε αναλάβει ένα κύριος και μια μικρή δεσποινίδα και ήταν πολύ καλό.

Επιλέξαμε τη σαλάτα New Age, με πολύ λάχανο και μια ικανοποιητική επικάλυψη από dressing.

O Κιμάς Γιαουρτλού ήταν ένα καλό πιάτο για να κορέσει την πείνα μας όπως και η μικρή ποσότητα του Χουνκιάρ Μπεγιεντί, που ήρθε καλυμμένη με διάφανο πλαστικό από πάνω. Η μικρή ποσότητα δεν δικαιολογεί την τιμή των περίπου 12 ευρώ, όταν πχ στο «Μαύρο Πρόβατο» μεγαλύτερη ποσότητα καλύτερου ποιοτικά χουνκιάρ έχει χαμηλότερη τιμή.

Το κότσι των 16 ευρώ έλιωνε στο στόμα και ήταν μακρά το καλύτερο πιάτο από όσα δοκιμάσαμε. Ικανοποιητικό σε ποσότητα και σε τιμή.

Με περίπου 2,5 κιλά κρασί δικό τους καμπερνέ(το μισό ήταν κερασμένο) ξεπεράσαμε για λίγο τα 60 ευρώ σε λογαριασμό.

Το μαγαζί είχε άλλες δυο πολυπληθείς παρέες ενώ όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν και η προσέλευση.

Είναι μια τίμια πρόταση, χωρίς να προσφέρει εντυπωσιακά αλλά αρκετά καλά αποτελέσματα…

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Φεβ
21
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Επισκεφθήκαμε τα Φουρνομαγειρέματα μετά από τις τόσες επαινετικές κριτικές που είχα διαβάσει στο ask for food, Κυριακή αργά το μεσημέρι.
Ξεκινώντας από τον χώρο: Ισόγειο πολυκατοικίας, με εξωτερικό χώρο για καπνίζοντες, καθαρός και περιποιημένος. Η κουζίνα βρίσκεται στο "πατάρι", με τζαμαρία προς τον χώρο εστίασης. Η αίσθηση που δίνει είναι του απλού και καθαρού. Χωρίς ιδιαίτερη διακόσμηση, αφίσες, εξώφυλλα κόμικς και παιδικά χαλάκια αφρού στους τοίχους, προσωπικά δεν μου άρεσε, αλλά για το είδος του εστιατορίου είναι μια χαρά.
Η εξυπηρέτηση άψογη, όπως έχουν γράψει οι περισσότεροι, διακριτική και γρήγορη.
Φαγητό: Πολύ καλό το χοιρινό μαριναρισμένο με επρέσσο, συνοδευόμενο από καστανό ρύζι, μαλακό και με την γεύση του εσπρέσσο όσο έπρεπε.
Οι πατάτες "σαν τηγανιτές" ήταν όντως "σαν τηγανιτές". Τραγανές και ξεροψημένες.
Το καπνιστό λουκάνικο ζουμερό και καλοψημένο.
Οι δύο πίτες που πήραμε (με παστουρμά και με σως ροκφόρ), πολύ ελαφριές, εύγευστες, μόνο που επειδή η ζύμη είναι πολύ λεπτή, στις άκρες ήταν λίγο "αρπαγμένη".
Η new age σαλάτα με λάχανο, αποξηραμένα σύκα και σταφίδες ήταν δροσερή, με ελαφριά σως, θέλει πολύ καλό ανακάτεμα για να μοιραστεί ομοιόμορφα και να μην μείνουν σημεία με σκέτο λάχανο.
Το ζυμωτό ψωμάκι για αρχή, ζεστό και αφράτο, συνοδευόμενο από ντιπ, ζητήσαμε και δεύτερο.
Γλυκά δεν δοκιμάσαμε.
Πληρώσαμε 49 ευρώ 3 άτομα, με ένα κατοσταράκι τσίπουρο.
Πολύ θετικό ήταν και το γεγονός ότι τηρείται η απαγόρευση για το κάπνισμα.
Υπήρξε βέβαια παρέα, όπου αρχικά άναψε ένας τσιγάρο, κρύβοντάς το κάτω από το τραπέζι (έλεος), και στη συνέχεια και δεύτερος. Στον δεύτερο ήταν που φώναξα την κοπέλα και της το είπα.
Ο χειρισμός του κυρίου (ιδιοκτήτης;) ήταν κατά τη γνώμη μου λάθος, γιατί πήγε στην παρέα αρκετά εκνευρισμένος λέγοντας "Σας παρακαλώ, σβήστε το τσιγάρο, έχουμε ένα μωρό στο μαγαζί". Λάθος, αφενός γιατί όλοι μας αγριοκοιτούσαν (ήμασταν οι μόνοι με νεογέννητο) και αφετέρου γιατί το κάπνισμα δεν απαγορεύεται όταν υπάρχει μωρό στο μαγαζί, αλλά απαγορεύεται, τελεία. Ή τηρείται ο νόμος ή όχι. Το να αφήσεις να εννοηθεί ότι σου έγινε παρατήρηση και ζητάς να σβήσουν το τσιγάρο, σαν να λες "εάν δεν ήταν το μωρό δεν θα σας έλεγα τίποτα".
Τέλος πάντων, το σημαντικό είναι ότι στο εσωτερικό δεν καπνίζουν και η ατμόσφαιρα είναι καθαρή.
Σε γενικές γραμμές, μείναμε ικανοποιημένοι και νομίζω ότι θα ξαναπάμε, παρόλο που μένουμε Βόρεια!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Φεβ
19
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Οι καλές κριτικές των χρηστών του ask4food ήταν ο μόνος λόγος να έρθουμε στα Φουρνομαγειρέματα, αφού μένουμε πολύ μακριά απο το μεζεδοπωλείο.
Δεν είχα ξαναδιαβάσει τόσο καλές κριτικές, για κανένα εστιατόριο, έτσι, είχαμε τη βεβαιότητα πως θα αποζημιωθούμε για τα επιπλέον χλμ που θα κάναμε.

Το παρκάρισμα έξω απο το μαγαζί είναι πανεύκολο.
Ο εξωτερικός χώρος είναι λιτός, με κάποια τραπεζάκια για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στο εσωτερικό τώρα, η διακόσμηση είχε αποκριάτικο θέμα, που πολύ μας άρεσε.
Δεν υπαρχουν πολλά τραπέζια, ο χώρος είναι μικρός, ενώ δεν μου άρεσε το ψυγείο με τα ποτά και τα αναψυκτικά στο κέντρο.

Μας έκανε εντύπωση που 3 παρέες, ενώ δεν φώναζαν, ακούγονταν πολύ δυνατά, ενώ η μουσική, ίσα που διακρίνονταν.

Οι προηγούμρνοι χρήστες ανέφεραν πως κανείς δεν κάπνιζε, ενώ με εμάς έγινε το αντίθετο.
Άπαντες κάπνιζαν και έτρωγαν εκτός απο εμάς.

Για αρχή μας έφεραν ντιπ πατάτας με μαγιονέζα και πάπρικα με συνοδεία σπιτικού ψωμιού.

Δεν θυμάμαι ποτέ, σε κανένα εστιατόριο να μου έχουν προσφέρει σπιτικό ψωμί.
Και μόνο γι'αυτό, αξίζουν ένα μπράβο.

Ξεκινήσαμε με τη μελιτζανοσαλάτα(3,5€), η οποία έρχεται σχηματισμένη απο στρογγυλή φόρμα, με κομματάκια παξιμαδιού στο εσωτερικό της.
Ούτε στην όψη, ούτε στη γεύση θυμίζει μελιτζανοσαλάτα.
Υπερβολικά αλμυρή, πολύ συμπαγής, πολύ ομοιόμορφη... θυμίζει ταραμοσαλάτα, χωρίς καμιά διάθεση κοροϊδίας.

Για σύγκριση, ας πάει κάποιος να δοκιμασει τη μελιτζανοσαλάτα στο "Χουνέρι" στην Παιανία.
Καλύτερη δεν έχω φάει..

Άλλο ένα ορεκτικό που δοκιμάσαμε ήταν το λαχματζούν.
Εδώ αξίζει το δεύτερο μπράβο.
Ο κιμάς ΔΕΝ ήταν το γνωστό ξερό πράγμα που σερβίρουν στα διάφορα πολίτικα εστιατόρια, αλλα έμοιαζε με αυτόν που τρώμε στα σπίτια μας.
Και, βασικό, είχε και δυόσμο μέσα!

Συνεχίσαμε με κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος με φαρφάλες στο πήλινο(5,8€).. που δεν ήρθε σε πήλινο, αλλα σε κανονικό πιάτο.
Η κρέμα γάλακτος ήταν υπερβολική, σε σημείο που τα πάντα κολυμπούσαν σε αυτή.
Η γεύση ήταν επίπεδη.
Θα προτιμούσαμε σαφώς, λιγότερη κρέμα και ίσως την προσθήκη κάποιων άλλων υλικών, πχ τυριού, πιπεριάς ή κάποιου λαχανικού για να βελτιωθεί το πιάτο.

Το επόμενο πιάτο ήταν το πολίτικο μπιφτέκι με πιπεριά φλωρίνης. (7,8), που έρχεται σερβιρισμένο σε ξύλινο δίσκο με σκελίδες κρεμμυδιού και τομάτας.

Δεν είχαμε παράπονο, πολύ γευστικό..
Επειδή, προφανώς δεν είχαν προσθέσει πολύ ψωμί, δεν ήταν πολύ σφιχτό.
Καλύτερα έτσι όμως..
Να τρως κρέας και όχι ψωμί.

Για όλα αυτά, μαζί με δυο μπύρες, δώσαμε 30€.
Μας κέρασαν ωραιότατο λικέρ μαστίχας, δική τους παραγωγή.

Θέλουμε να ξαναπάμε, για να δοκιμάσουμε και άλλα απο τα φαγητά τους, γιατί έχουν αγνά υλικά και αγαπάνε αυτό που κάνουν.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Ιαν
30
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Σάββατο βράδυ κανονίζουμε παρέα τεσσάρων ατόμων να πάμε στα Φουρνομαγειρεματα μετά τις πολλές και καλές κριτικές που είχα διαβάσει. Το είχα ‘’σημαδέψει’’ το συγκεκριμένο μαγαζί μετά τις κριτικές, πράγμα που πολλοί από εμάς κάνουμε για συγκεκριμένα μαγαζιά.

Βρέθηκε η ευκαιρία και πήγαμε λοιπόν. Από το τηλέφωνο μου έκανε εντύπωση η ευγένεια, πράγμα που χαρακτηρίζει και όλο το προσωπικό.
Ο χώρος επίσης χωρίς να είναι κάτι το φοβερό, σχεδιασμένος και προσεγμένος με μεράκι πολύ καθαρός και τακτικός.

Το φαγητό ήταν απλά υπέροχο, ότι και να δοκιμάσαμε ήταν αρκετά καλά.
Κότσι, Hunkar Begendi, λουκάνικο, κεφτεδάκια,, μακαρόνια με κοτόπουλο, Πατάτες Crispy ‘’σαν τηγανιτές’’, Πίτα, και για το τέλος μόνο 1 κομμάτι cheesecake.
Ήπιαμε ένα κιλό πολύ καλό χύμα λευκό κρασί και μία μπύρα Wiess.
Για τα παραπάνω μας ήρθε λογαριασμός 72€ με απόδειξη κανονικά. Αφήσαμε και 8€ φιλοδώρημα και ο λογαριασμός μας έφτασε στα 80€, 20€/άτομο.
ΑΛΛΑ αν και είμαστε νορμάλ άνθρωποι και τρώμε νορμάλ ποσότητες, συγγνώμη παιδιά αλλά μας ‘’έκοψε’’ η πείνα, πράγμα που συζητήσαμε και σχολιάσαμε με πραγματικά καλή και χιουμοριστική διάθεση.

Ο σχολιασμός που κάναμε ήταν στο πόσα πιάτα θα έπρεπε να πάρουμε ακόμη για να είμαστε ‘’οκ’’. Τουλάχιστον 4 με 5 ήταν το ‘’απόφθεγμα’’ πράγμα όμως που θα πήγαινε τον λογαριασμό στα 100-110, μαζί με τα ποτά και το φιλοδώρημα. Δεν το κάναμε, δεν θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το ύψος του εξόδου.
Κατά την άποψη μου πάντα, όλα ήταν πολύ καλά εκτός από το value for money, που την εποχή μας πρέπει να είναι στόχος και των επαγγελματιών της εστίασης και των πελατών τους!


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Ιαν
09
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Καταταγειτε, μας ελεγαν. Ειναι ωραια, μας ελεγαν. Θα φατε καλα. Θα σας φροντισουν.

Αλλαξε η χρονια, αλλαξε και ο Μανολιος, και φορεσε τη γουνα του αλλιως. Γιατι, μη γελιομαστε, στην Ελλαδα ζουμε. Το μονο που θα αλλαξει θα ειναι ο ΦΠΑ προς τα πανω, αντε, και χρωμα μαλλιου η Παολα. Αλλαξα και γω χρονο με την χειροτερα των κριτικων μου, ωστε να ξεκινησω το 2017 με το δεξι και αυτο που οι ποιητες ονομαζουν τραγικη ειρωνια.

Θα την πω την αμαρτια μου, γιατι νεα χρονια μπηκε, και οτι τελειωνει με πονο (βλεπε bar b q) ξεκιναει με δεκα με τονο. Ειχε μπουκωσει τοσο ο αμφιβληστροειδης μου απο κανταδες με βιολια και με ζουρναδες για το εν λογω στεκι, που κοντευα να παθω αποκολληση καθε φορα που το βλεπα με αλλη μια αστερατη κριτικη. Σορρυ μαγκες, αλλα το πολυ το κυρ ελεησον το βαριεται κι ο παπας, ποσω μαλλον εγω, που οπως βριζω σα μουτσος σε ψαροτρατα, δε με λες και παπαδια. Αλλα οτι αποφευγεις λουζεσαι, δε λενε?

Δε θα σας πω εγω να πατε στα Φουρνομαγειρεματα. Πρωτιστως, γιατι εχετε πιθανοτητα ηδη παει. Κυριως, επειδη δε με ξερατε και απο χθες και η πλειοψηφια δε θα με θυμαται αυριο. Δεν ανακαλυψα την πυριτιδα, ( ουτε και την πυτιριδα, ευτυχως! ) ειναι ματσο οι χρηστες που τα πανε πριν απο μενα και, πιστεψτε με, τα παν πολυ πιο συνεκτικα. Θα πω, απλως, αυτο που ξερω.

Εγω θα ξαναπαω. Ξανα και ξανα και ξανα.

Οχι γιατι εφαγα καλα. Γιατι μου φεραν αρτια πιατα, πρωτοτυπες γευσεις, νοστιμα φαγια. Αυτο μπορει να το βρειτε και αλλου.

Θα ξαναπαω στα Φουρνομαγειρεματα. Και ας μην ειναι εστιατοριο. Ουτε μεζεδοπωλειο. Σπιτι φιλικο ειναι, που κοτσαραν και μια ταμπελα, για τα ματια του κοσμου. Σαν τραπεζι στην αγαπημενη μου, πλεον συγχωρεμενη, γιαγια ειναι: τονοι φαγητου που σου σπαει τη μυτη, αγαπημενα προσωπα, αγνωστοι συγγενεις που στο μισαωρο εχετε κουτσομπολεψει ολο το σόι και γελατε σα να τα κοπανατε απο χθες, πολιτικες μυρωδιες και διαρκεια, απ αυτη που αρχινας μεσημερι και σε βρισκει το βραδυ βιδωμενο στην ιδια καρεκλα, με μια κοιλαρα, τυφλα να χει ο Παγκαλος.

Θα ξαναπαω στα Φουρνομαγειρεματα. Ολες αυτες τις φορες που χω τις μαυρες μου και θελω παρεα στο πιωμα. Και ας πινω λιγοτερο απο εξτρεμιστη ασκητη Μουσουλμανο. Θα πινει ο Νικος και τα δικα μου, δεν τον σκιαζει τροχαια καμια. Ολες αυτες τις φορες που θελω να το γιορτασω. Μα το πτυχιο, μα η καλη η δουλεια, μα 50% εκπτωση σε κατι μποτες χαρμα... Εκει θα γονατιζουμε υπερπεντανοστιμα γλυκα και θα τσουγκριζουμε στις χαρες μας (εγω κοκα κολα και ο Γιωργος ξινο νερο)

Ολους τους αγαπημενους εκει θα τους παω. Γιατι επιβαλλεται να γνωρισεις στους δικους σου ανθρωπους τη μαγειρικη σου οικογενεια. Γιατι χολοσκανε. Εφαγες? Χορτασες? Σ'αρεσε? Φυσανε και ξεφυσανε ανησυχοι μη φυγεις νηστικος. Σα τη γιαγια μου σου λεω.

Εγινα συναισθηματικη η ρουφιανα και δεν το θελα καθολου το μελω. Αλλα τι να λεγα? Οτι ο Νικος ειναι μορφαρα και ανετα αραζαμε παραλια κατω απ τους κοκοφοινικες με μπυρονια (αυτος θα τα πινει, μιλημενα ξηγημενα) να βαθμολογουμε τις τουριστριες με τα μπραζιλ? Αχ αυτες οι Μιλανεζες - οχι οι κοτες καλε. Οτι η Μαιρη ειναι ησυχη δυναμη, εν πρωτοις δειχνει καταβεβλημενη απο την υπεραπειρη δουλεια και ξαφνικα επαναφορτιζει μονη της και ειναι θελεις μπουζουκια-παμε? Ή οτι η Ικαριωτισσα σερβιτορα τους χαλαει την πιατσα με την ασυλληπτη ταχυτητα της?

Σταματαω τα δακρυβρεχτα εδω, γιατι θα γινω γραφικια και αντε μετα να με παρουν στα σοβαρα.

Δεν αναφερθηκα καθολου σε φαι. Το ξερω. Μαλλον επειδη δε σερβιρουν φαι. Εχετε ακουσει οτι το δωδεκαθεο την εβρισκε με νεκταρ και αμβροσια ε? Φημες λενε οτι στην κουζινα τους υπαρχει τοιχοκολλημενο ντοκουμεντο απο τους δωδεκα να τριβουν τις ολυμπιες κοιλιες τους στο τραπεζι 4.

Προς χαριν συνεπειας, θα παραθεσω ολα αυτα τα λιγα και διακριτικα που συνωστισαν στο τραπεζι μας οι γαλαντωμοι οικοδεσποτες μου και ο θεοπαλαβος μαγειρας τους, και ας μην ειναι αναγκη. Α! Και για να τα λεμε οπως ειναι. Ο τυπος ειναι μαγειρας, με μπαλτα, κουταλα και ματωβαμμενη ποδια. Οι σεφ ειναι για τις φλουφλικες Βερσαλλιες.

-ζυμωτο ψωμι σε φρατζολακι ζεστο και απιστευτα ευωδιαστο, και για να το λεει αυτο μια αψωμιστρια, καταλαβαινετε τι μαννα ειναι. (τα πιο δικαια 0.90€ το ατομο μαζι με ωραιο ντιπ - απλα δωστε τα)

-τυροκαυτερη (3.50€) που ηρθε αραχτη σε κρουτον και εκαιγε σαν το τριτο καζανι της κολασης. Το αστειο ειναι οτι ενω πικαντικα δεν θορω ουτε με κυαλι, αυτη ολο με εκαιγε και ολο την τσιμπουσα. Εθιστικο πραμα.

-Σαλατα new age, (6.5€) που βασικα ειναι ενα βουνο απο λαχανα με σπορους, συκα, σταφιδες και μια σαλτσα απο βερικοκο. Και εκει που σκεφτεσαι ποιος ανωμαλος το βαφτισε αυτο σαλατα, δοκιμαζεις, βουτας το μπολ και κανεις στους αλλους ζηλεια ψωρα αδειαζοντας το μονος σου.

-πατατες σαν τηγανιτες. (3.80€) Και το λεει αυτο σε μενα, που θα τηγανιζα και φακη χωρις ενδοιασμους. Ηταν οντως σαν αλαδη, τραγανη τηγανιτη. Τι αλλο θα σκεφτει ο ανθρωπος? Τηγανια σαν τηγανιτη?

-Χειροποίητο Καπνιστό Λούκανικο (3.80€ χ2 διοτι στην περιπτωση του, ενα ισον κανενα) Μη τον ακουτε τον Νικο που λεει οτι ειναι απλα ενα λουκανικο, θελει να τα κρατησει για την παρτη του. Ηταν αφρατο, αναλαφρα κρεατενιο και για χαρη του θυσιαζω το δεικτη χοληστερολης μου.

- Πιτα με τυρια, μπεικον, τσαμπακατα (αυτο σημαινει πολλα αλλα αγνωστα, προσθεστε το στο λεξικο, θα το ξαναδειτε) και ροκφορ (5.5€) Αν τρωτε ροκφορ, παρτε το. Αν δεν τρωτε ροκφορ, ειστε καταπτυστοι, παρτε το να μαθετε τι χανετε.

- Κεφτεδακια με κοκκινη σαλτσα. (5.5€) Τωρα πως ο τυπος με μια χουφτα κιμα εφτιαξε αυτα τα συννεφακια τσικνας, μη με ρωτατε, εγω απλως εκανα απλωτες με τις πατατες στη σαλτσα και εκανα την Κινεζα.

- Πολιτικο μπιφτεκι με πιπερια φλωρινης και μπαχαρια (7.80€) Οκ, οι ανθρωποι δεν ξερουν γραμματικη, ειναι σαφες. Ο ενικος αντιστοιχει σε ενα μπιφτεκι, οχι σε 3 που ηρθαν. Ηταν θεικα, στιβαρα, φατε τα και αφηστε τα πολλα πολλα.

- Χοιρινο εσπρεσσο (9.8€) που εχει πιει τοσους καφεδες που διελυσαν και νευρα και ολα και ειναι μαλακο και ευκολομασητο.

-καπνιστη λουκουμιαρικη χοιρινη μπριζολα (9.8€) που με καμια λεξη δεν περιγραφεται η ρουθουνοσπαστικη μυρωδια της, οποτε απλα παρτε την και ευχαριστηστε με μετα.

-Κοτσι (16.8€) που ηρθε ακαλεστο και ηταν ο γκεστ σταρ της μερας, με την πιο απιθανη, πεντανοστιμη, σιναπιαρικη κρουστα που σκεφτηκε ανθρωπου μερακι, με ενα κρεας να διαλυει με το αγγιγμα, ενα χαρμα γευσεων, μυρωδιας, υφων. Μην το παρετε, ειναι ακαταλληλο για καρδιακους, προκαλει δυνατες συγκινησεις.

-Ενα μπιφτεκι πουλερικου γεμιστο με απροσδιοριστα πραματα που ειναι νεο πιατο, και που ηταν με διαφορα η κορωνιδα των μπιφτεκιων, ο δισκος της καρδιας μου. Δεν ξερω σε τι εμβαπτιστηκε και τρεχαν ζουμια πανταχοθεν, αλλα ηταν μπουκια και χυμοι.

Last but, oh, so not least Φουαντρε μαυρου χοιρου με τσατνει αχλαδι. Αξια ανεκτιμητη. Δεν ξερω τι λετε εσεις, εγω ξερω οτι εφαγα το πιο μοσχομυριστο, βελουδινο, διαβολεμενο κρεας, το απαυγασμα της νοστιμιας. Και εχει και πιστοποιητικο, αμε, γιατι αν εμενα το κρεας δε μου το φερουν με εχεγγυα καταγωγης, δεν το βαζω στο στομα μου.

Και εκει που λες Ελεος, παναγια μου, εγκωσα (αν υποθεσουμε οτι παθαινω τετοια εγω), σου φερνουν τα κερασμενα γλυκα και πεφτεις με 2 κουταλια. Γιατι ειμαστε Ελληνες. Ο λαος που εχει δευτερο στομαχι, μονο για επιδορπια. Που σταματα το φαγητο οχι οταν χορτασει, γιατι στην τελικη τι στο διατανο σημαινει αυτο; αλλα οταν δεν υπαρχει φαι σε ακτινα δωδεκα τετραγωνων.

Εμεις κουταλιασαμε ενα τσιζκεικ νουτελα αϊ αϊ μανα μου, ενα κλασσικο τουμπανα τυρενιο τσιζκεικ με αγριοβυσσινο και διπλες φουρνου. Α οριστε να κατι που δεν μου πε πολλα, αυτο το περασα λιγο στα ψιλα. Μη με πειτε και πληρωμενη και γινουμε πολλες.

Οι τιμες δε με αφορουν. Τα συναισθηματα δεν κοστολογουνται. Η κινηση του μπρουτου μαγειρα να μεγαλωσει μεριδες γιατι τον παιρνει δεν αποτιμαται σε χρημα. Αλανι σου λεω.

Ο χωρος δε με αφορα. Ξερεις πως ξερεις οτι περασες καλα? Οταν σηκωνεσαι μετα απο ενα πενταωρο, μουδιασμενη απο το καθισιο και τη νωθροτητα του τσιμπουσιου και, εκει που βαζεις το μπουφαν αναφωνεις " Ρε κατσε μια να δω το χωρο, δε του ριξα ματια ως τωρα". Και, δυστυχως, το εννοεις. Εξαλλου εκει που πρεπει ειναι καθαρος σε βαθμο υποχονδριας παρανοιας.

Δε θα σας πω εγω να πατε. Θα σας πω, ομως, οτι εγω δε βλεπω την ωρα να ανεβει η κριτικη μου, γιατι ξερω οτι ο Νικος θα τη δει, θα γελασει βροντερα το μεσα του και μετα θα αρπαξει τα μαχαιρια του και θα τεμαχισει τα χοιρινα του μουρμουριζοντας ποσο κουλη ειμαι. Και θα σας πω οτι δε βλεπω την ωρα να ξαναπαω για αυτο το χουνκιαρ που δεν εφραινει μονο σουλτανους, απ οτι ακουω.

Και, κλεινοντας, μια που αρχιζουμε μια νεα, καλυτερη χρονια, δε θα ευχηθω παρα ενα: ας μη γινουμε πλουσιοι, ας μην γινουμε διασημοι, ας ειμαστε οι εαυτοι μας. Χωρις μικροπρεπειες, χωρις επικριτικη διαθεση και χωρις να κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο μας. Δεν ξερω για σας, αλλα εγω αν δεν μπορουσα να ειμαι εγω, δεν θα μπορουσα να ειμαι τιποτα. Και ας ειναι ενα παναδυνατο αφανιαρικο πραμα αυτο το εγω.

Φιλια!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Ιαν
02
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Έπειτα απο κριτικές αποφάσισα να κλείσω τραπέζι στα φούρνο μαγειρέματα επιβάλλοντας και την επιλογή μου σε αλλά 2 ζευγάρια. Το μεγαλύτερο λάθος!
Ξεκινώ περιγραφή βάση βαθμολογίας:
Γεύση: 1( πήραμε σχεδόν τα πάντα) πίτες (παστουρμά και τυριών)απαράδεκτες που το έτοιμο φύλλο σφολιάτας με λίγη γέμιση να το θεωρούν κάτι ειδικό. Που ειναι η τέχνη το φύλλο το μεράκι; συνεχίζω με λουκάνικο καπνιστό απλό αδιάφορο με λίγο μουστάρδα εμπορίου στο πλάι. Πατάτες (σαν) τηγανιτές χάλια προκάτ στο φούρνο πανιασμενες. Σαλάτα λάχανο αραδιασμένα με μια λαδοσος και λίγες σταφίδες (αδιάφορη). κεφτεδες κοκκινιστοι μαλακοί άγευστο σαν σφουγγάρι! Φέτα στο πήλινο αλμυρή και ουδέτερη με μια φέτα ντομάτας. Κυρίως χουνκιαρ μπεγεντι( σουλτάνος ευχαριστήθηκε ) εμείς οχι με ένα κοκκινιστό μοσχάρι απροσδιόριστου γεύσης. Μπιφτεκια φούρνου για αγευστα ανοστα.. Χοιρινή κρασάτη μπριζόλα η πιο μέτρια και ανεκτή γεύση και εκεί τέλος.
Με απλά λόγια λοιπόν το Μαγαζι αυτό μαγειρεύει ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!! Ναι αυτον της κουζινας σας, οχι ξυλοφουρνο ή πιτσας ή κατι αλλο!!!!
Όχι της ώρας όχι τηγανιά όχι τίποτα όχι γεύση όχι μεράκι. Γλυκό δυο σφηνοποτηρα το ζευγάρι με κρέμα και σοκολάτα που ούτε τα δοκιμάσαμε.
Χώρος: ΧΑΛΙΑ! Πάτωμα μωσαϊκό του '60, άσχετα και άτακτα τοποθετημένα διακοσμητικά, σε ένα χάλια μέρος της Ηλιουπολης πάνω στη Λεωφόρο με θέα πολυκατοικίες και διερχόμενα αυτοκίνητα. Κόσμος ανυποψίαστοι σαν εμένα που σίγουρα δεν θα πάνε ξανά.
Σερβις: Απαραδεκτο! Πρωτάκουστη άσχετη και αντιεπαγγελματική εξυπηρέτηση. Εξηγούμε λοιπόν:
Ήρθαμε το κάθε ζευγάρι ένα ένα και κάθε φορά μεχρι να έρθει το επόμενο για να περάσει η ώρα ζητούσαμε το κατάλογο. Συμβούλιο να έρθουν οι κατάλογοι και μόλις τους αφήναμε κάτω τρεχαν να τους πάρουν πίσω!!! ;;;
το Μαγαζι άδειο για να πιστέψω οτι δεν είχαν αρκετούς!
Δικαιολογία ιδιοκτήτη ήταν για να μην βραχούν! ;( πως αφού ειναι πλαστικοποιημένοι;).
Όταν μαζευτήκαμε όλοι και θέλαμε να παραγγείλουμε ο Ιδιοκτητης κυριολεκτικά μας μάλωσε να συγκεντρωθούμε διότι η παραγγελία πρέπει να ειναι συγκεντρωτική! Δεν ήταν δυνατόν να προσθέτουμε κάτι ακόμα ;;Γιατι;;;;;
Απαράδεκτος, αγενης!
Ευχαριστούμε πολυ κύριε αλλά είστε εκεί και υπάρχετε απο την παραγγελία μας. Σε ποιο σουβλατζίδικο εστιατόριο Ταβερνα καπηλειο σε επιπλήττουν να δώσεις συγκεντρωτική παραγγελία!
Οτι πιο θλιβερό στα 26 χρόνια άπειρων επισκέψεων σε προορισμούς γεύσης!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Δεκ
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Παρασκευή βράδυ στα ΦΜ. Μία χαμογελαστή νεαρή κοπέλλα μας ανοίγει την πόρτα και μας καλωσορίζει με ευγένεια. Στην αριστερά πλευρά μπαίνοντας στο εστιατόριο, μία αγέλη 15 περίπου απολίτιστων δίποδων, κραυγάζει, χειρονομεί και χειροκροτεί σαν να βρίσκονται σε γήπεδο. Γιορτάζουν προφανώς ονομαστική εορτή και οι περισσότεροι τυχαίνει να είναι συνονόματοι. Αποκαλούν δυνατά και ακατάπαυστα ο ένας τον άλλον με το χαρακτηριστικό όνομα του Ελληνικού μας εορτολογίου που αρχίζει από Μα... δεν λέγονται όμως ούτε Μανώλης, ούτε Μάριος, ούτε Ματθαίος, ούτε Μάξιμος... Ούτε Μάρκελος. Νομίζω ότι γίνομαι αντιληπτός.

Αδιαφορούν πλήρως για τις υπόλοιπες 5-6 παρέες στο χώρο. Για το ζευγάρι δεξιά μου που μάταια προσπαθούν να ενώσουν τις ματιές και τις ψυχές τους, αλλά διακόπτονται ασταμάτητα από τους αλαλαγμούς της αγέλης, για το νεαρό αγόρι απέναντι μου μαζί με τους γονείς του, που παρακολουθεί με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, ή για τις 2 κοπέλλες δίπλα μας που τους ρίχνουν δολοφονικές ματιές. Αγνοούν ότι δεν βρίσκονται στο σπίτι τους, αλλά σε ξένη ιδιοκτησία, όπου εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις. Ο φίλος στο τραπέζι μας μετράει με το κινητό του θόρυβο 91db στον χώρο. 100 db είναι ή ένταση του θορύβου μιας επαγγελματικής μηχανής γκαζόν στο 1 μέτρο, και 110 db η ένταση στην έναρξη απογείωσης ενός 737.

Η βραδυά μας στα ΦΜ αρχίζει με τις χειρότερες συνθήκες...

Θα τελείωνε με τις καλύτερες...

Η φιλοξενία - έχουν ξεπεράσει προ πολλού την βασική εξυπηρέτηση, στα ΦΜ αδικείται πλήρως από τις 4 μόνο ντομάτες. Και από το συγκεκριμένο δείκτη/φρούτο. Η φιλοξενία/εξυπηρέτηση έπρεπε να βαθμολογείται με μετάλλια. Ειδικά στα ΦΜ. Οι πελάτες εξυπηρετούνται από μία κυρία και ένα κύριο. Η φιλοξενία στα ΦΜ είναι ειλικρινής, αυθεντική, έχει προσωπική έγνοια και συνάμα είναι... έξυπνη.

Μία σύντομη παρένθεση εδώ προκειμένου να εξηγήσω το.. έξυπνη φιλοξενία.

Όταν η υπομονή μας με τα χαμερπή απέναντι είχε φθάσει στο απροχώρητο, ζήτησα διστακτικά από την νεαρή κυρία που μας εξυπηρετούσε (δεν ήθελα να την φέρω σε δύσκολη θέση, στέλνοντας την ίδια στον λάκκο των λεόντων) να γίνει από τον υπεύθυνο μία ευγενική σύσταση. Μου είπε ότι θα το φροντίσει. Πριν περάσει 1 λεπτό, ο κύριος που πήρε και την παραγγελία μας λίγο αργότερα, πλησίασε την αγέλη και έκανε αυτό που θα έκανε κάθε έξυπνος άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος με έναν όχλο...

Ζήτησε συγγνώμη για την διακοπή, περιέγραψε με ευγένεια το πρόβλημα, πήρε όλο το λάθος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πάνω του δικαιολογώντας το σαν «πολύ κακή ακουστική του χώρου», και τότε η αγέλη - αφού κοίταξε και γύρω της και είδε και τα... κόκκινα μάτια και τις πεταγμένες φλέβες στον λαιμό όλων μας – κατά κάποιο τρόπο ησύχασε. Από αγέλη, έγινε παρέα και - με μικροδιαλείματα εξάρσεων - το κράτησε μέχρι το τέλος της υπόλοιπης βραδυάς. Είχαμε αρχίσει να πίνουμε και εμείς, σιγά-σιγά μειώθηκαν οι αντιστάσεις, αμβλύνθηκαν οι εντυπώσεις, “τέλος καλό, όλα καλά” όπως λέει και ο Shakespeare.

Επιστροφή στα της απαράμιλλης φιλοξενίας, με την νεαρή κυρία και τον κύριο στο service να είναι ευγενέστατοι, φιλικοί, ανθρώπινοι, με απόλυτο συντονισμό μεταξύ τους, με εξαιρετικό χρονισμό ανάμεσα στην επεξηγηματικότατη παραγγελία, και την σειρά άφιξης των πιάτων στο τραπέζι μας.

Στα του φαγητού, ξεκινήσαμε με ευωδιαστό φρέσκο ψωμί (πλησιάστε το στην μύτη σας πριν την πρώτη μπουκιά και θα με θυμηθείτε), και με ένα dip πατάτας, μαγιονέζας και πάπρικας. Μεγάλο συν το χειροποίητο ψωμί σε ένα εστιατόριο.

Η ρηξικέλευθη σαλάτα new age προτείνεται για βραβείο πρωτοτυπίας. Του μάγειρα που αποφασίζει να πειραματισθεί με το άγευστο λάχανο σαν κύριο συστατικό, το λέει η καρδιά του. Γλυκύτατη η σως, σωστή ισορροπία με τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα, φρεσκότατο κηπευτικό, το συνολικό αποτέλεσμα όμως στη σαλάτα νομίζω ότι αδικείται, γιατί η σως δεν “ποτίζει” συνολικά το λάχανο, αλλά πέφτει από πάνω.

Η μελιτζανοσαλάτα σε μορφή σχεδόν αλοιφής, ήταν γευστικά αδιάφορη. Το multi αποδεκάτισε την γεύση του νοστιμότερου κηπευτικού. Η παρουσίαση σε τσέρκι και κάποια κομμάτια παξιμάδι στη βάση, έδιναν στο πιάτο ένα έξυπνο σκέρτσο και δείχνει αγάπη σε αυτό που κάνουν.

Νοστιμότατη η ψητή φέτα που βγήκε από τον φούρνο την στιγμή που έπρεπε. Το γλυκό μπούκοβο ενέτεινε την γεύση της. Στο τελείωμα της βραδυάς πήραμε και δεύτερη, μαζί και με μία πίτα με ροκφόρ.

Ενστάσεις για την παστουρμαδόπιτα (και την πίτα με σως ροκφόρ). Ενώ ήταν γευστικά ισορροπημένες και νόστιμες, το σχήμα τους (λεπτός φάκελλος με λίγη γέμιση) δεν παρέπεμπε σε αυτό που κανείς συνήθως αναζητά στην πίτα - που είναι ένα τραγανό πλούσιο φύλλο με γέμιση που απλώνεται στο στόμα στην κάθε μπουκιά. Γκιουζλεμές ίσως. Πρωτότυπη παραλλαγή πίτας ναι. Πίτα ως πίτα, όχι. Δεκτή όμως και η άλλη προσέγγιση.

Το λουκάνικο που ήρθε στο τραπέζι μας ήταν ίσως το νοστιμότερο λουκάνικο που εγώ τουλάχιστον έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. Διακριτά κομμάτια κρέατος, σωστή αναλογία μυρωδικών, διακριτικό άρωμα και παραδόξως ελαφρύ, παρά τον καπνιστό χαρακτήρα και την πλούσια υφή του.

Το πολίτικο μπιφτέκι σχετικά αφράτο, σχετικά νόστιμο και μαμαδέ. Μέχρι εκεί. Και αυτό γιατί δυστυχώς το ψήσιμο του (χωρίς άμεση επαφή της ύλης με θερμότητα επαφής) σε φούρνο σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 280 βαθμούς, απλά δεν επιτρέπει την έναρξη των πολύπλοκων αντιδράσεων Μaillard (σύντηξη των αμινοξέων της πρωτείνης με τα σάκχαρα της) που δίνουν στο κρέας (και ειδικά στο μπιφτέκι) το χαρακτηριστικό “καραμέλωμα” και απελευθερώνουν χιλιάδες νέα γευστικά μόρια και ενώσεις, που εντείνουν τόσο την γεύση, όσο και το άρωμα.

Στο χουνκιάρ μπεγεντί και το χοιρινό μπούτι, τα πέντε εκατομύρια αισθητηριακά κύτταρα της μύτης, οι δέκα χιλιάδες γευστικοί κάλυκες της γλώσσας και μερικά εκατομύρια νευροδιαβιβαστές μπήκαν σε κόκκινο συναγερμό. Το χουνκιάρ μπεγιεντί απλά ΕΞΑΙΣΙΟ! Μικρές μπουκιές άπαχου κοκκινιστού μοσχαριού με όσο έπρεπε μπαχαρικά, απίστευτα δεμένη σάλτσα (δεν διαχώριζε χιλιοστό βουτύρου από την ντομάτα), πάνω στην πιο νόστιμη και μαστιχωτή στρώση πουρέ καπνισμένης μελιτζάνας, μπεσαμέλ και λιωμένου τυριού.
Το συγκεκριμένο πιάτο το αναζητώ όπου το εντοπίσω. Το καλύτερο που είχα κάποτε δοκιμάσει στην Κωνσταντινούπολη, ωχριούσε μπροστά σε αυτό των ΦΜ.

Το χοιρινό μπούτι επίσης αποκάλυψη. Έξοχα τρυφερό, με την χαρακτηριστική γεύση του μελωμένου χοιρινού, μαγειρεμένο μέχρι το κόκκαλο προφανώς με τεχνική sous vide και τελειωμένο στον φούρνο με μία λεπτή επίγευση μουστάρδας, πέρα από την συνοδευτική. Ωραία παρουσίαση (για όσο διαρκεί), γιατί σε αυτό το συγκεκριμένο πιάτο, εξέλιπαν και οι τελευταίες ευγένειες στο τραπέζι μας..

Το (χύμα) κρασί – ροζέ ημίγλυκο Σταύρου Φράγκου από την Σαντορίνη (να μείνει μεταξύ μας) εξαιρετικά γλυκόπιοτο (γι αυτό και ελαφρώς επικίνδυνο), καταναλώθηκε σε ικανή ποσότητα τόσο επί πληρωμή και άλλο τόσο επί κεράσματι. Με άρωμα – και επίγευση – τριαντάφυλλου, έδεσε παράδοξα με την πλειονότητα των πιάτων μας, κάνοντας την βραδυά ακόμη πιο αξέχαστη.

Στο τέλος παραγγείλαμε 2 γλυκά, ένα θαυμάσιο cheesecake και ένα λιγότερο ενδιαφέρον με δίπλες με μέλι και παγωτό καιμάκι. Το cheesecake απίστευτης σπιτικής γεύσης και γλυκύτητας. Πλέον αυτών, μας κέρασαν και έναν εξαιρετικό χαλβά με γάλα…παλιά Πολίτικη συνταγή, όπως μας είπαν, καθώς και μια μους σοκολάτας σε σφηνάκια.

Το κόστος για 4 άτομα (με υπερβολική όμως κατανάλωση) φαγητού και κρασιού, στα 110 περίπου ευρώ. Αξιοπρεπέστατο, και κατά τη γνώμη μου οικονομικό αν αναλογισθεί κανείς το συνολικό προιόν και υπηρεσία.

Όλη η ομάδα αφιέρωσε χρόνο ουσίας, από τους ανθρώπους της εξυπηρέτησης μέχρι τον μάγειρα και την ζαχαροπλάστρια που πέρασαν από το τραπέζι μας και με σεμνότητα και ενδιαφέρον, ζήτησαν την γνώμη μας και μοιράστηκαν μαζί μας κάποιες από τις σκέψεις τους και τα όνειρα τους για το εστιατόριο.

Ο χώρος έχει μία ιδιαίτερη αισθητική που εμένα προσωπικά με παραξένεψε, και άλλο τόσο με ξένισε. Από την είσοδο με την διαφημιστικού τύπου coca-cola ταμπέλα, μέχρι τα παιδικά puzzle δαπέδου στους τοίχους και άλλα παρόμοιου ύφους μικροαντικείμενα και παιχνίδια, βρήκα την διακόσμηση όχι περίεργη και αμήχανη, την βρήκα μάλλον περιττή. Δεν χρειάζονται τα ΦΜ στυλιζαρισμένα ευρήματα, κατά τη γνώμη μου, ή τουλάχιστον όχι πια.

Και αυτό γιατί τα ΦΜ, για την πρόταση που φέρνουν κυρίως στην Φιλοξενία και την συνολική ατμόσφαιρα - κατάτι λιγότερο στην Γεύση

(παρά τις παραπάνω παρατηρήσεις, πρέπει να της αναγνωρισθεί αναμφισβήτητα η τεχνική επάρκεια, η τολμηρότητα και ο πειραματισμός, και μάλλον και η παγκόσμια πρώτη στον τρόπο μαγειρέματος),

αποτελούν μία ευχάριστα "φρέσκια" και κυρίως αυθεντική πρόταση στο - εν πολλοίς, πρόχειρο εστιατορικό σκηνικό τύπου μεζεδοπωλείο. Πιστεύω ότι θα έχουν πάντα μεγάλη πληρότητα, ακόμη και αν οι άνθρωποι που το λειτουργούν, είχαν αφήσει τον χώρο με εμφανή μπετά, ρωγμές στους τοίχους, τζαμαρίες που μπάζουν κρύο και φωτισμό από παλιές λάμπες πυράκτωσης.

Γιατί τελικά, τα ΦΜ δεν είναι τόσο ένα μεζεδοπωλείο όπως αυτοαποκαλείται. Είναι ένα ζωντανό Εστιατόριο αξιώσεων με κέφι και ψυχή, με αυτή την μυστική και άλλο τόσο σπάνια συνταγή φιλοξενίας και ατμόσφαιρας, που δεν περιγράφεται στον κατάλογο του αλλά που είναι τόσο άψογα εκτελεσμένη, που δύσκολα θα κακοκαρδίσει κάποιον.

Και σε κάθε περίπτωση, και αν κανένας δεν θα το θυμάται για την διακόσμηση του, και κάποιοι ίσως να αντιδικήσουν πάνω σε 3-4 πιάτα του, το σίγουρο είναι ότι δύσκολα κανείς θα το ξεχάσει, για την απολαυστική συνολική εμπειρία που θα σας προσφέρει μια βραδυά εκεί, στο νούμερο 19 της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου, στην Ηλιούπολη.