Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Το εστιατορειο στηθηκε με βαση τη μαγειρικη στο φουρνο, ωστε να δωσει μια καινουργια προταση μεζεδων, και κυριως πιατων.Κυριος στοχος,η φουρνομαγειρικη μας να καλυψει τις προτιμησεις και του πιο απαιτητικου ουρανισκου.Η αγαπη στη μαγειρικη και η συνεχης αναζητηση νεων πιατων, μας καθιερωσαν ως την καινουργια προταση στο παιχνιδι των γευσεων, και μας εχουν ειδη κατεταξει σε υψηλη θεση στις προτιμηση του κοινου, σε πιατα οπως. Παστουρμαδοπιτα- κοτσι χωρις λιπος με πατατες φουρνου-μοσχαρακι με σαλτσα εσπεριδοειδων-καπνιστη μπριζολα αλλα και των κλασικων φουρνομεζεδων φετα στο πηλινο-ρεβυθαδα-λουκανικο καπνιστο και τις"σαν τηγανητες" crispy, πατατες μας

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τριτη,Τεταρτη,Πεμπτη,Παρασκευη,Σαββατο ανοιχτα(20.00 μεχρι αργα το βραδυ)Κυριακη ανοιχτα(απο το μεσημερι)

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

17 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

THE NEW AGE BY FOURNOMAGEIREMATA λοιπόν; Καλορίζικη η μετονομασία και ευπρόσδεκτες όλες οι αλλαγές που τη συνοδεύουν. Αυτή τη φορά δεν περίμενα, κανόνισα επίσκεψη, με την ίδια τετράδα που είχα πρωτοδοκιμάσει τα τότε ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, στο νέο παλιό στέκι κάνοντας κράτηση για απόγευμα Σαββάτου. Έτυχε βέβαια να είναι το Σάββατο του Ζορμπά και το μαγαζί δε γέμισε, όμως το πρώτο plus δόθηκε, όταν με πήραν τηλέφωνο την παραμονή, για να επιβεβαιώσουν την κράτηση και να με καλωσορίσουν από μακριά. Για το σέρβις αυτού του μαγαζιού, όπου θυμάμαι ότι στην πρώτη μου κριτική προ διετίας είχα γράψει ότι αξίζει 5 στα 4, οι έπαινοι περισσεύουν. Οι δύο κύριοι που τρέχουν την επιχείρηση, ο ένας στη σάλα συνεπικουρούμενος από ένα δύο νέα παιδιά και ο έτερος στην κουζίνα, καταφέρνουν να σε κερδίσουν από την πρώτη στιγμή.

Πέραν τούτου, και πριν προχωρήσουμε στα κατορθώματα της κουζίνας, οφείλω, μολονότι εξπέρ των σχετικών περιγραφών δικαιωματικά έχει ανακηρυχθεί η φίλη ΡΡ ΤΙΝΑ, να πω λίγα λόγια για το new look του THE NEW AGE: Τα ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ δεν μεταμορφώθηκαν, άλλαξαν όμως σίγουρα όψη, αρχίζοντας από τον έξω χώρο, ο οποίος έκλεισε γύρω γύρω με τζαμαρία, απομονώνοντας έτσι τον όποιο θόρυβο του δρόμου, και εξασφαλίζοντας παράλληλα απεριόριστη οπτική επαφή και συνέχεια με το μέσα χώρο.

Ο οποίος εσωτερικός χώρος απέβαλε τις «παιδικές» διακοσμητικές ασθένειες της πρώτης περιόδου που είχαν ενοχλήσει αρκετούς επισκέπτες, θυσίασε κάποια τετραγωνικά, χωρίς σε ανταπόδοση να στριμώξει τραπέζια και καθίσματα (μπράβο τους! ) και δημιούργησε, πάλι χωρίς να ξοδευτούν υπερβολικά πολλά χρήματα (έτσι νομίζω τουλάχιστον), μια ήσυχη αίθουσα όπου τηρείται αυστηρά το no smoking και ακούγονται πλέον χωρίς πρόβλημα οι καλές μουσικές επιλογές. Τραπέζια ανετότατα, καθίσματα αναπαυτικότατα, το ίδιο και τα καναπεδάκια. Χρωματικοί συνδυασμοί επιτυχημένοι, φωτισμός ωραίος, εξαερισμός άριστος.

Ας έρθουμε στο ψητό ή μάλλον στα φουρνιστά, μια και το THE NEW AGE δεν έχει σκοπό να αποκλίνει ούτε ρούπι από τη μαγειρική φιλοσοφία του μεγάλου αδελφού του. Εδώ ισχύει το «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Όπως έχει ήδη αναφερθεί από λίαν αξιόπιστους εν a4f αδελφούς, το THE NEW AGE κράτησε όλα τα πιάτα που το έκαναν δημοφιλές και πρόσθεσε κάποια καινούρια. Θα έλεγα ότι η ποικιλία του καταλόγου επιτρέπει τουλάχιστον τρεις, τέσσερις επισκέψεις με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση μενού.

Αντί για κότσι επιλέξαμε αυτή τη φορά τα spare ribs με ΒΒQ sauce και πατάτες φούρνου. Επιβλητική μερίδα, επαρκής για τέσσερα άτομα. Εννοείται πολύ επιτυχημένο ψήσιμο, το μόνο που έλειπε, προκειμένου για πιάτο όπου αν δεν βάλεις χέρι, για να γλύψεις τα κοκαλάκια, έχεις υποπέσει σε φάουλ, είναι υγρά μαντηλάκια.

Νούμερο δύο στις προτιμήσεις μας, ουσιαστικά ισοψηφώντας με τα spare ribs, το κριθαρώτο με μανιτάρια και τρούφα. Επειδή ασχολούμαι με τη μαγειρική ως χόμπι, μόνο να φανταστώ μπορώ πόσο δύσκολο είναι να μαγειρευτεί αυτό το πιάτο στο φούρνο. Απίστευτη αίσθηση στη γλώσσα, κυριολεκτικά πεντανόστιμο.

Από τα καινούρια / υπόλοιπα πιάτα οφείλεται έπαινος στο παραδοσιακό πεϊνιρλί με αυγό μάτι on the top, στο σαχανάκι με οριμασμένη γραβιέρα και μαρμελάδα καρότου (;) και στην τριλογία κεφτέδων (= 3 Χ 2 κολοκυθο- / ντοματο- και πατατοκεφτέδες, το ένα είδος πιο νόστιμο από το άλλο, με ευπρόσδεκτη την απουσία τηγανίλας).

Μεταξύ των τριών γλυκών, όπου η επιλογή μας ήταν το signature sweet μους χαλβά στο βαζάκι με δύο διαφορετικά toppings και γκανάς σοκολάτας με passion fruit, και μας ήρθε κι ένα προφιτερόλ κερασμένο, πιο πολύ μας άρεσε η γκανάς, στην οποία ταίριαξε γευστικά το digestive λικεράκι που συνόδευσε το λογαριασμό.

Στην αρχή μαζί με το γνωστό χειροποίητο ψωμί ήρθαν δύο πρωτότυπα ντιπ, ενώ από το κρασί που επιλέξαμε, λευκό και ροζέ ημίγλυκο, αμφότερα απόλυτα ικανοποιητικά, μας πρόσφεραν το δεύτερο γύρο επίσης δωρεάν.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα ο λογαριασμός των φαγητών για τέσσερα άτομα με το ζόρι άγγιξε τα 60 ευρώ, το vfm εξακολουθεί να είναι βασικό πλεονέκτημα που θα σε κάνει, όσο μακριά κι αν μένεις, να ‘ρθεις και να ξανάρθεις στο THE NEW AGE BY FOURNOMAGEIREMATA.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη fratello.

02 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Τα Φουρνό, όπως τα γράφουν οι περισσότεροι, είναι σαν το παλιό κρασί. Το καλό παλιό κρασί. Κάθε, μα κάθε φορά που θα πάτε θα δείτε και κάποια βελτίωση. Άλλες φορές θα δείτε τον χώρο τελείως αλλαγμένο, άλλες αυτή την πολύ μικρή λεπτομέρεια που χρειαζόταν για να κάνει το πιάτο σας ακόμη καλύτερο.

Τους αξίζει λοιπόν ένα update κριτικής.

Για τον χώρο έχουν ειπωθεί πολλά από τους προηγούμενους. Έχει αλλάξει απόλυτα και έχουν διορθωθεί παλιά λαθάκια. Ο καινούργιος χώρος έχει και αυτός τα θετικά και τα αρνητικά του. Είναι δύσκολο να περιγραφεί με λίγες λέξεις η αρτιστίκ όψη του, αλλά εμένα μου βγάζει κάτι σε ψυχεδέλεια, όπως οι ταινίες του Terry Gilliam. Σε κάποιους θα αρέσει, κάποιοι ίσως τον βρουν λίγο too much. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Μεγάλες βελτιώσεις έχουν γίνει και στο φαγητό. Ιδού τα βασικά σημεία:

Στο ψωμί έχει προστεθεί και το μαύρο χρώμα, με τη βελουδινότητά του να μένει σταθερή σε τοπ επίπεδο. Τα συνοδευτικά ντιπάκια έχουν αυξηθεί σε αριθμό και βελτιωθεί σε γεύση.

Οι Πατάτες Σαν Τηγανητές είναι ακόμη πιο νόστιμες και δείχνουν ένα κλικ περισσότερες. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητες σε κάθε παραγγελία.

Η σαλάτα New Age έχει γίνει μεγαλύτερη και υπερνοστιμότερη. Ίσως είχα πέσει σε κακή μέρα τότε και μου είχε φανεί χάλια, όμως πλέον δεν μπορώ να φανταστώ επίσκεψη στα Φουρνό, χωρίς αυτή τη γλυκιά λαχανοσαλάτα (είναι όντως πολύ γλυκιά).

Η Μελιτζανοσαλάτα συνεχίζει να νικάει την Τυροκαυτερή, στην οποία λείπει το δεύτερο συνθετικό και λίγη ζουμερότητα παραπάνω.

Οι πίτες έχουν αλλάξει σχήμα και ποσότητα γέμισης. Είναι πλέον πιο “φορτωμένες” και άρα πιο γευστικές. Ακόμη και να μη σας αρέσει το ροκφόρ, αξίζει να δοκιμάσετε μια μπουκίτσα από την Πίτα Ροκφόρ. Σας το λέω εγώ που το σιχαίνομαι. Δεν θα σας τρελάνει, αλλά θα δείτε ότι με τη σωστή εκτέλεση δεν είναι και τόσο χάλια τελικά.

Το Κεϊμά Γιαουρτλού, με χειροποίητη πίτα, είναι ένα πολύ δυνατό ορεκτικό, το οποίο νικάει οριακά το πεϊνιρλί με αυγό.

Ένα μεγάλο ζήτημα που θα προβληματίσει τον καθένα αφορά στο ερώτημα: ποιό είναι νοστιμότερο, το Κριθαρότο με μανιτάρια και τρούφα ή το Orzotto σιταριού με πανσέτα? Η απάντηση διχάζει και τριχάζει τους πάντες, οπότε καλό είναι πάντα να παραγγέλνονται παρέα.

Από τα κυρίως έστω και λίγο αν συμπαθείτε τα μπέργκερ, αυτό εδώ πρέπει να το δοκιμάσετε. Το συνταρακτικό αυγό πάνω στο ψωμάκι είναι όλα τα λεφτά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, για το μέγεθός του το συγκεκριμένο πιάτο είναι αρκετά vfm. Καινούρια προσθήκη και, ήδη, must.

Άργησα λίγο να γνωρίσω το κότσι αλλά κατάλαβα τον ντόρο που γίνεται γύρω του. Όσοι αγαπάτε κότσι να ξέρετε ότι μάλλον δεν είναι αγνό και παρθένο το κρέας του. Σίγουρα κάτι του έχουν βάλει. Ζάχαρη, ναρκωτικά? Δεν ξέρω τι. Πάντως το κότσι αυτό είναι λουκούμι. Πάρτε το ρίσκο και δοκιμάστε το. Προσοχή γιατί είναι σχετικά μικρού μεγέθους, αλλά εξαιρετικά απολιπωμένο.

Αν κάτι αντιπροτείνεται, αυτό είναι το Boneless beef, δηλαδή μοσχαρίσια στηθοπλευρά με ρυζάκι και κόκκινη σαλτσούλα. Του λείπει το κάτι ιδιαίτερο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα περισσότερα γλυκά. Είναι οκ, αλλά από τα Φουρνό, περιμένεις κάτι παραπάνω. Υπάρχουν αρκετές επιλογές με σοκολάτα που θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις της, καμία πιο ιδιαίτερη όμως. Αν κάτι ξεχωρίζει, αυτό είναι ο Λευκός πολίτικος χαλβάς ο οποίος μας ήρθε σε 2 μικρά ποτηράκια και ήταν αρρωστημένα βελούδινος και αρωματικός-γευστικός. Θα έπρεπε να είναι σε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα βέβαια, γιατί λόγω της υφής του, η συγκεκριμένη ποσότητα είναι κυριολεκτικά 4-6 μπουκιές.

Για το αλκοόλ δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, τα Φουρνομαγειρέματα έχουν από τα καλύτερα χύμα κρασιά έβερ.

Ξεφεύγοντας από το φαγητό, το μόνο κομμάτι που έχει μείνει στάσιμο, στα Φουρνό, αυτά τα χρόνια, είναι η εξυπηρέτηση. Την έχουν τερματίσει βασικά, οπότε δεν γίνεται καλύτερη. Ευγενική, άμεση, αντιμετωπίζοντας τον πελάτη ακριβώς όπως ονειρεύεται. Τέλεια.

Κόστος: με 18-23 ευρουλίνια θα φύγετε φουλ ικανοποιημένοι.

Αυτά. Να πάτε. Εμείς θα ξαναπάμε. Μετά να ξαναπάτε. Και θα ξαναματαπάμε κι εμείς.

Καλή Χρονιά!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Vaggg.

10 Αυγ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Δεν υπάρχει κάτι που να μην έχω γράψει για τα Φουρνό, όπως χαριτωμένα τα αποκαλούμε μεταξύ μας εμείς οι καλοφαγάδες. Και δεν γίνεται αυτή η 3η κριτική να ξεπεράσει τις δύο μου προηγούμενες όπου έχω γράψει τα άπαντα - απομνημονεύματα για ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά που ανακάλυψα εδώ μέσα και το θεωρώ μεγάλη τύχη και ευδαιμονία.

Και γιατί τότε άλλη μία κριτική;

Γιατί βλέπω κάποιους νέους αξιόλογους χρήστες - συναδέλφους καλοφαγάδες και θέλω να τους πείσω να πάνε αν δεν το έχουν ήδη κάνει. Γιατί τα Φουρνό ανανεώνουν τους όρκους πίστης.

Γιατί, ποιά ήταν η μοναδική σχεδόν γκρίνια που άκουγες κάποτε από δήθεν δύσκολους επικριτές; Ότι ο χώρος ήταν παιδικός και διακοσμημένος σε ύφος που δεν ταίριαζε με την φιλοσοφία του εστιατορίου.

Έ λοιπόν είπαν 'γκρεμίστε το' και το γκρέμισαν. Ξεκίνησαν από την αυλή και προχωράνε as we speak στο εσωτερικό και από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν ξανά, ξεχάστε τα Φουρνό που ξέρατε και welcome to THE NEW AGE.

Τις πρώτες αλλαγές τις θαυμάσαμε με τα μάτια μας στην τελευταία επίσκεψη της Δώθε Παναγιάς, μια παρέα 9 ατόμων, όπου και πάλι περάσαμε χάλια, φάγαμε ακόμα πιο χάλια, δεν γελάσαμε καθόλου, δεν είχαμε τίποτα να πούμε μεταξύ μας, φάση μούγγα στη στρούγγα, και γενικώς... χάλια μαύρα, καταλαβαίνετε. Είδαμε τον ίδιο βαρετό κατάλογο, ο μάγειρας και οι συν αυτώ καθόλου δεν μας περιποιήθηκαν και το μαγαζί ήταν άδειο.
Οκ. Ίσως όχι.

Μάλλον στρογγυλοκαθήσαμε σε κάτι νέες πολυθρόνες θαύμα αναπαυτικές, σε μιαν άλλη αυλή από αυτή που υπήρχε παλιά, γεμάτη από κόσμο και γάργαρα γέλια.
Είδαμε κι άλλες αλλαγές στο μενού - μα δεν θα εξαντληθούν ποτέ. Μιλήσαμε για τα καλοκαιρινά μας σχέδια και πονέσαμε στο στομάχι από τα γέλια και το φαγητό. Έριξε και μια ωραιότατη βροχοκαταιγίδα και τα ξέπλυνε όλα. Τσουγκρίσαμε ποτήρια τόσο δυνατά που παραλίγο θα τα σπάγαμε.

Παλιά αγαπημένα μας πιάτα που θα είναι για πάντα σταθερά στο μενού και αναντικατάστατα, ήρθαν στο τραπέζι. Αλλά ήρθαν και καινούργια που μπαίνουν δοκιμαστικά για να μείνουν.

Το χειροποίητο ψωμί τους, το κότσι, οι crispy πατάτες σαν τηγανιτές, η σαλάτα new age (καλά αυτή η σαλάτα το είχε το όνομα από νωρίς), κάθε επιλογή σε κρέας (ribs, μοσχάρι, οσομπούκο, στηθοπλευρά, ό, τι πετύχετε είναι κάθε φορά άψογο), το κριθαρότο που ποτέ δεν το χορταίνω... Αλάνθαστες basic επιλογές, από αυτές που δεν σε προδίδουν ποτέ.

Τα καινούργια ντιπ και τα αναβαθμισμένα γλυκά της Μαίρης, το λιχούδικο πεινιρλί, η νέα άφιξη του καβουρμά, το τρίπατο μπέργκερ, η λατρεμένη μου πίτα ροκφόρ στο επόμενο level.
To ξεχωριστό τους κρασί, τα κεράσματα που δεν κάνουν διάκριση σε φίλο ή νέο πελάτη ή γνωστό. Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι.

Να πάρετε την παρέα σας παιδιά, και να πάτε μαζί, γιατί έτσι θα δοκιμάσετε πιο πολλά και γιατί οι μερίδες τους σίγουρα δεν είναι μικρές. Το vfm είναι από τα καλύτερα εκεί έξω, ακόμα και ο πιο δύσπιστος ξέρει πια να το ξεχωρίσει αυτό.

Σε όλους μας έχει συμβεί η αποτυχία, άλλοι γράφουμε γι'αυτήν άλλοι όχι. Στα Φουρνό εγγυώμαι ότι ο κίνδυνος είναι μηδενικός. Το 20ευρο εδώ, είναι αξία limit up στο Χρηματιστήριο Γεύσεων και Αξιών.

Τί είναι αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει στα Φουρνό; Οι άνθρωποι.
Η διάθεσή τους απέναντι στον φίλο - πελάτη τους, ή νέο πελάτη τους, ακόμη κι όταν κάτι προσωπικό τους τους πληγώνει από μέσα. Ο τρόπος που θα σταθούν απέναντί του και θα του προσφέρουν όλη τους την γνώση και περιποίηση για να περάσει όμορφα τη βραδιά του.

Ο τρόπος που θα σε σερβίρουν, η αγωνία τους να σου αρέσει αυτό που σου έφτιαξαν, το βλέμμα τους όταν συναντάει την επιδοκιμασία τη δική σου, αυστηρέ μου πελάτη.
Και η υπόσχεση - προσδοκία να ξανανταμώσουν οι δρόμοι σας σύντομα, γύρω από ένα αληθινά όμορφο τραπέζι.

Όλα αυτά στα Φουρνό δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, και μην τους το ζητήσετε. Οι χώροι ανακαινίζονται. Οι άνθρωποι ποτέ.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

09 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Επανέρχομαι με νέα κριτική για τα φούρνομαγειρέματα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έχει πέρασει αρκετός καιρός από την πρώτη φορά και πολλά έχουν αλλάξει από τότε και δευτέρον διότι πλέον έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το σύνολο του μαγαζιού.

Όσοι έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν το μαγαζί πλέον θα εντυπωσιαστειτε με τις αλλαγές, αρχίζοντας από τον εξωτερικό χώρο και σιγα σιγά θα επεκταθούν και στον εσωτερικό. Έντονες εναλλαγές χρωμάτων, για να παίζει το μάτι, ο χωρος φαίνεται να έχει μεγαλώσει αρκετά και το πιο σημαντικό πλεον είναι εμφανής ο διαχωρισμός καπνιστων και μη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πεντακάθαρος μέχρι και στη μικρότερη γωνία. Εν ολίγοις φροντίζουν και την πιο μικρή ατέλεια, διορθώνουν τα ελάχιστα κακως κείμενα, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.
Το 3 μόνο και μόνο σε αναμονή της νέας αλλαγής.

Η εξυπηρέτηση είναι άψογη, θυμούνται τι πίνει ο καθένας, σερβιρουν γρήγορα και σωστά, επικοινωνούν παροτρύνουν ή σταματούν (ανάλογα την περίσταση και την παραγγελία) με αρχηγό το Γιώργο η εξυπηρέτηση κάνει θαύματα.

Το φαγητό είναι μια ιδιαίτερη ιστορία σε αυτό το μαγαζί. Κατ αρχάς έχει την πρωτοτυπία να ετοιμάζει τα πάντα στο φούρνο σε τέτοιο επίπεδο όμως που δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά!! Ο Νίκος και η Μαίρη ζωγραφίζουν, πειραματιζονται και εν τέλει εξελίσσονται!
Κατά καιρους έχω δοκιμάσει εξαιρετικά πιάτα! Για μένα είναι δεδομένο ότι και να δοκιμάσετε δε θα απογοητευτειτε!

-πατατες σαν τηγάνιτες, 3.80€ απαραίτητο συνοδευτικό εξαιρετικες τραγανές αλαδες.
-σαλατα φουρνιστη ψητά λαχανικά 5.80€, που κράτουν όσο πρέπει, μεγάλη μερίδα.
-σαλατα new age 6.50€ με λάχανο καρότο και μια μαγική σως, η αγαπημένη μου.
-πιτα με ροκφόρ,5.80€ την αγαπώ ούτε αλμυρή, ούτε αναλατη, με ένα φύλλο που είναι όσο τραγανό πρεπει.
-πιτα με παστουρμά,5.80 €, τα ίδια επίπεδα με την από πάνω, αλλά εγώ προτιμώ το ροκφόρ.
-πεινιρλι με ένα αυγό μάτι από πάνω,5.80€, λίγο πιο λεπτή τη ζύμη από ότι θα ήθελα, αλλά δεν μπορεί να μην είναι γευστικό.
-καβουρμας,5.80 νέα εισαγωγή στον κατάλογο, δεν με ενθουσίασε, αλλά τείνω να πιστεύω ότι είναι δική μου παράξενια, δεν είναι από τα πιατα του γούστου μου.
-σαγανακι τυρί, με κρούστα δημητριακών και καρύδι, συνοδεία μαρμελάδας καρότου 5.50€. σωστή αντίθεση Αλμυρού γλυκού!
- πένες κοτόπουλο 7.00€, με όρο γάλακτος μουστάρδα, μπέικον και κίτρινο τυρί. Ισορροπημένη γεύση ότι πρέπει.
-κριθαρωτο μανιταριών 9.00€ πεντανόστιμο με την τρούφα να ακούγεται τόσο όσο πρέπει! δοκιμάστε το οπωσδήποτε
- ΤΟ ΚΟΤΣΙ 16.80€ δέν έχω να πω κάτι περισσότερο διαβάστε την κριτική του ποντικιού, με καλύπτει πλήρως.
-boneless 16.80€ μοσχαρίσια στηθοπλευρα με μπαχαρικά και άγριο ρύζι, ωραίο λίγο πιο καυτερό από ότι πρέπει, αλλά σε κάθε περίπτωση γευστικο.
-spare ribs 16.80€ και εδώ κυρίες και κύριοι υποβάλλω τα σέβη μου, έχω δοκιμάσει αυτό το πιάτο σε όποιο μαγαζί το έχω βρει, πραγματικά εδω είναι υπέροχο. Η σως όπως πρέπει, η μερίδα μεγάλη, σωστό και ζουμερο το ψήσιμο, εάν έπρεπε να βρω κάτι αρνητικό οπωσδήποτε θα το προτιμούσα με συνοδεία τις πατατουλες τύπου τηγάνιτες.
-burger tower 13.00€ ένα τεράστιο μπέργκερ το οποίο ήρθε ως κέρασμα από το μαγαζί. Το λιγουρευτηκα τόσο, ήθελα να το δοκιμάσω αλλά είχα πραγματικα σκάσει, πάντως άκουσα τα καλύτερα λόγια! θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.
Στην αρχή έρχεται ψωμάκι ζεστό με ντιπακια.
Τα κρασιά τους είναι πολύ προσεγμένα, τα προτείνω ανεπιφύλακτα!
Και τωρα παρακαλώ την προσοχή σας!!!
Μην κλείσετε το γεύμα σας χωρίς γλυκό!
Το ψάχνουν πειραματίζονται και τελικά προσφέρουν υπέροχα γλυκά. Εαν και δεν είμαι της σοκολάτας σας προτείνω το προφιτερόλ, εάν προτιμάτε τα λευκά δοκιμάστε το δικό τους χαλβά, εάν είστε του γλυκού δοκιμάστε τα όλα και θα με θυμηθείτε!!

Στο οικονομικό κομμάτι, ίσως να είναι λίγο πιο ακριβά κάποια πιάτα, αλλά πώς αλλιώς θα γινόταν, τέτοια ποσότητα και ποιότητα?? Στα συν η πρωτοτυπία...
Θέλετε 17-20 € το άτομο για να χορτάσετε μαζί με γλυκό...
Εμείς τη συγκεκριμένη μέρα ξεφύγαμε αρκετά, όχι οτι δεν τα φάγαμε βέβαια... Και δώσαμε 22€ πόσο υπερικανοποιητικο.

Προφανώς δεν περιμένετε εμένα να σας το προτείνω, είναι ένα μαγαζί που δεν υπάρχει περίπτωση να δυσαρεστησει κανέναν, εάν συμβεί αυτό, τότε ψάξτε γιατί κάποιο λάθος έχετε κάνει και εσείς!
Το έχω πει πολλές φορές τα μαγαζιά τα κάνουν οι άνθρωποι, εδώ αγαπούν αυτό που κάνουν και βγαίνει στον πελάτη!
Εν ολίγοις βάλτε τα gps σας σε λειτουργία και ξεκινήστε! Όσον αφορά το παρκάρισμα είναι αρκετά εύκολο!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη TOMIE.

18 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Επίσκεψη στις 17/01

Στα Φουρνομαγειρέματα είχα πάει στο παρελθόν και είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος. Δεν είναι μόνο το φαγητό, είναι η ατμόσφαιρα και η αντιμετώπιση του πελάτη, που κάνουν την επίσκεψη μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, που θες να επαναλάβεις. Όταν έμαθα για τις αλλαγές ήμουνα περίεργος να δω το κανούριο περιβάλλον, γιατί όντως τα φουρνομαγειρέματα έχουν μια ξεχωριστή πρόταση να κάνουν: ""Τα φαγητά όλα είναι μαγειρεμένα στο φούρνο".

Ο καινούριος χώρος βέβαια έχει περιγραφεί και από τους προηγούμενους χρήστες (βλέπε Fratello και TOMIE). O εξωτερικός χώρος έχει γίνει αίθουσα καπνιζόντων ενώ ο εσωτερικός χώρος ενηλικιώθηκε (αν και μεταξύ μας μου άρεσε και ο παλιός) με ανετους καναπέδες και επιτυχημένους χρωματικούς συνδυασμούς.

Το φαγητό εξακολουθεί να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και φυσικά για εμένα ένα από τα signature dishes είναι το κότσι.. Έχω μιλήσει και στην παλαιότερη κριτική μου. Το κότσι είναι καταπληκτικό και λουκούμι.

Στα καθ'ημάς πήραμε εκτός από το κότσι, μια φουρνιστή σαλάτα (ψητά λαχανικά), σαγανάκι και πένες με κοτόπουλο.

Η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη και με χαμόγελο.

Ο λαογαριασμός ήρθε στα 40 ευρώ. Άριστο vfm.

Αν θα ξαναπάω και αν το προτείνω? Πιστεύω ότι τα φουρνομαγειρέματα προσφέρουν μια ξεχωριστή γαστριμαργική πρόταση και μια υπέροχη εμπειρία. Συνεχώς βελτιώνονται και το ψάχνουν. Οπότε η απάντηση είναι φυσικά και εμφατικά ναι.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη pyrrixos.

21 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Παλαιότερα, σε μία πολύ καλή στιγμη της Εθνικής Ομαδος Ποδοσφαίρου ένας δημοσιογράφος είχε δηλώσει "ζωντανά", ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ.

Αυτό θα πώ και εγώ σχετικά με τα εδέσματα που παρασκευάζονται στο NEW AGE.
Τα έχουν περιγράψει άλλοι και πολύ καλύτερα απο εμένα. Ο Chef Νίκος, έχει σταθεροποιήσει τις συνθήκες και το γευστικό αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. (Αν σας αρέσει το κρέας και τα φουρνιστά... )

Η ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε αυτό το σημείο εστίασης είναι ότι προχωράει στον ανηφορικό και γλυστερό δρόμο του food pairing με κρασιά.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, διότι θα εκπαιδευτούν οι ουρανίσκοι μας στο πως θα συνδιάζουμε ένα ονειρικό οσομπούκο με ένα αγιωργήτικο η με ένα Μερλό η ενα βερελίσιο λευκό η κατι άλλο που δεν ξέρω. Και όλα αυτά σε ένα φιλικό περιβάλλον που διαχειρίζεται ο Γιώργος με εξαιρετικό value for money.

Θα ήταν καλό στην παλέτα των επιλογών γιά αλκοόλ να προστεθούν και μερικά δείγματα μικροζυθοποιίας και να υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα επιλογής κρασιού όχι με φιάλη αλλά με ποτήρι γιά να μπορεί να δοκιμάζει κανείς 2 η 3 ποικιλίες κρασιου με το φαγητό του. (Στην δικιά μου κατανόηση το NEW AGE δεν είναι Wine Bar)

Ο Νίκος και ο Γιώργος ψάχνονται και ρισκάρουν και πάντα η επίσκεψη μου στο συγκεκριμένο σημειο εστίασης πέρα απο το φαγητό και την περιποίηση, υπάρχει και λίγο "'ερευνα" δηλ τι καινούργιο θα μάθουμε σήμερα. Εύχομαι ΚΑΛΗ επιτυχία στην μετατεξέλιξη των Φουρνομαγειρεμάτων.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη cgp.

27 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Νέο έτος, πρώτη κριτική για φέτος και συνεχίζοντας την παράδοση με τους χώρους που δεν πρόκειται να σε εκθέσουν, θα πατήσω σταθερά και θα αναφερθώ στα Φουρνομαγειρέματα. Με το σίγουρο χαρτί πέρυσι της ‘’Φυσαρμόνικας’’, η χρονιά στο ask πήγε τέλεια, οπότε ευελπιστώ ότι η παράδοση θα συνεχιστεί.
Ναι -ως συνήθως- θα γκρινιάξω κιόλας, αλλά στο τέλος.
Φουρνομαγειρέματα λοιπόν.
Update της προ χρόνων κριτικής.
Update γιατί αρκετά πιάτα έχουν αλλάξει και σε λίγο καιρό –βγάζω είδηση- θα αλλάξει και η φιλοσοφία του μαγαζιού.

Update γιατί γουστάρω την τέχνη του συγκεκριμένου μάγειρα, το κοουτσάρισμα του από τον εξώστη, τα γλυκά της Μαρίας, την παραγγελία, σερβίρισμα, επιτήρηση του χώρου από τον Γιώργο και τη βοηθητική δουλειά από τον εκάστοτε σερβιτόρο.

Update γιατί συνεχίζει και βγάζει μαεστρία στα πιάτα, μαγειρεύοντας μόνο σε φούρνο.
Update γιατί την crispy τηγανιτή πατάτα στο φούρνο δεν την έχω φάει πουθενά αλλού, αν δεν μου έλεγαν δε, ότι δεν είναι τηγανιτή δεν θα το καταλάβαινα και φυσικά αποτελεί είδος με ονομασία προέλευσης.
Update γιατί η τριλογία κεφτέδων αποτελεί πίνακα ζωγραφικής. 6 για όλη την παρέα από 2 τοματοκεφτέδες με coulis ντομάτας, κολοκυθοκεφτέδες με pesto ρόκας και ρεβυθοκεφτέδες με sauce ταχινιού, όλοι πασπαλισμένοι με γλυκιά πάπρικα.
Update γιατί η σπιτική μελιτζανοσαλάτα μπήκε σε τσέρκι και ομόρφυνε, έγινε πιο στερεή και γευστικά τρώγεται άνετα με το φρέσκο χειροποίητο ψωμάκι, χωρίς να σε λιγώνει.
Update γιατί το κεϊμά γιαουρτλού όσο απλό ακούγεται και φαίνεται, βάζει κάτω πολλά παρόμοια πιάτα σε μαγαζιά πολίτικης κουζίνας. Ξεροψημένη χειροποίητη πίτα, κιμάς πικάντικος, μπούκοβο και γιαούρτι εμπλουτισμένο με μυρωδικά. Taste it.

Update γιατί όλες οι σαλάτες του είναι φρέσκες δροσερές και σου ανοίγουν την όρεξη. Προτείνω new age αν και την τελευταία φορά με εξέπληξε η πράσινη, με φρέσκα πράσινα λαχανικά, σκληρό τυρί περιχυμένο με καραμελωμένο μπαλσάμικο, ντοματίνια και έξτρα ρόδι εορταστικό για μένα.

Update για ένα σαγανάκι, κεφαλοτύρι I think, με κρούστα δημητριακών, καρυδάκι τριμμένο και στην άκρη για μίξη ή μείξη, γλυκό του κουταλιού καρότο. Όπως και να το πεις, όπως και να την κάνεις τη μίξη, το αποτέλεσμα είναι τέλειο.

Update για το μπιφτέκι που άλλαξε εμφάνιση και από πολίτικο, έγινε ένα παχουλό burger, φουλ έξτρα κιμαδίσιο, αέρινο και μυρωδάτο. Ο μάστορας παίζει με τις οσμές και τα μυρωδικά, στο χτίσιμο του American style μπιφτεκιού και ξαναβάζει τα γυαλιά και στους πιο άπιστους.

Update για το κριθαρώτο μανιταριών με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τη σάλτσα μαύρης τρούφας και τα ντεκοράτα αποξηραμένα λαχανικά, που τελειοποιήθηκε από την τελευταία φορά και αποζημιώνει χορταίνοντας 2 vegan.

Update για τη μοσχαρίσια στηθοπλευρά που είναι, μαλακή όσο δεν παίρνει, κομμένη σε κομμάτια, φυσικά χωρίς κόκκαλο, με μια ελαφριά sauce bbq από πάνω, τσερκάτο άγριο ρύζι με γλυκιά πάπρικα δίπλα και, αν και είναι μεγάλη μερίδα (500 γρ) σίγουρα θα τη φας μόνος.

Update για το orzotto σιταριού. Γεύση όχι στα γούστα μου, αλλά πιάτο έκπληξη, κατά γενική ομολογία του τραπεζιού αλλά και φίλων επισκεπτών. Στάρι που λένε στο χωριό μου, βρασμένο με διάφορους ζωμούς, συνοδεία κεφαλογραβιέρας, καπνιστής πανσέτας και καπνιστού μπούκοβου. Στο εξωτερικό τρώγεται κατά κόρον. Στο Ελλάντα έτσι κι έτσι. Στην κυριολεξία μπουκιά και συχώριο.

Στο τέλος άφησα τη ναυαρχίδα του μαγαζιού. Το ΚΟΤΣΙ. Αντιγράφω από την παλιά μου κριτική διότι το respect συνεχίζεται, όσα χρόνια και να πέρασαν.

Παρασκευάζεται χωρίς την πέτσα του, καθαρίζεται επιμελώς, δίχως ίχνος λίπους. Γλασάρεται με μουστάρδα και δενδρολίβανο με διακριτική την αίσθηση του δεύτερου, συνοδεύεται από κυδωνάτες πατάτες φούρνου. Υπέροχες οι πατάτες, έξτρα τρυφερό και καλομαγειρεμένο το κρέας, κυριολεκτικά κόβεται με την καρδιά ενός μαρουλιού.
Κλείνοντας, τα νέα γλυκά είναι απόλαυση. Λέγε με γιάμι γαβαθάτο προφιτερόλ και cheesecake το κλασσικό, αλλά και με nutella και τριμμένο φουντούκι. Επιμέλεια Μαρία. Εγώ μένω και ψηφίζω, τις κλασσικές mouse σιμιγδαλένιου χαλβά με 2 είδη μαρμελάδας από πάνω.

Στα ποτά, κλασσικά λευκό μοσχοφίλερο. Κέρασμα στο τέλος μαστίχα, σε μπουκάλι και ποτηράκια από το παλιό σερβίτσιο της γιαγιάς που τόσο αγαπώ αλλά, επειδή ο Νίκος ξέρει, γλυκόπιοτη ρακί ‘’πιες όση θες’’.
Χώρος, από άλλους του ύψους και από άλλους του βάθους. Εμένα μ’ αρέσει, η καθαριότητα, η τακτοποίηση, η απόσταση των τραπεζιών, η παιδικότητα και η ανεμελιά που αποπνέει.
Με περίπου 18 ευρώ pp, θα φύγεις φαγωμένος και θα σκέφτεσαι πότε θα είναι επόμενη επίσκεψη σου.
Αν θα άλλαζα κάτι; Ω ναι. Την μουσική. Θέλω κάτι πιο έντεχνο ή ροκ όταν τρώω. Αλλά γούστα είναι αυτά.

Κλείνοντας έχω να πω ότι ελάχιστοι είναι οι ιδιοκτήτες που σέβονται τους πελάτες που τους επισκέπτονται. Μέσα στους ελάχιστους εννοείται, όλο το team από τα Φουρνομαγειρέματα.

Υ. Γ. Η ψυχολογία διδάσκει ότι το ‘’αγαπώ γιατί αγαπιέμαι’’ χαρακτηρίζει ανώριμη αγάπη.
Θα συμπληρώσω ότι το ‘’ψηφίζω γιατί ψηφίζομαι’’ χαρακτηρίζει ανώριμο άνθρωπο.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη jim.

18 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Πόσο λάθος να κάνουν οι φίλοι σου οι γευσιγνώστες, που αφήνουν τα βόρεια προάστια για να βρεθούν στα Φουρνομαγειρέματα, με κλειστά μάτια, χρόνια τώρα... Και πόσο ενθουσιασμένη είμαι που τους ακολούθησα ακόμη μία φορά.

Και την πρώτη μου επίσκεψη, ενάμισυ χρόνο πίσω, και την φετινή, αρχικά την οφείλω στην Ucook, που όταν δεν βρίσκεται πίσω από την δική της κουζίνα, επιλέγει κουζίνες επαγγελματικές που αργά ή γρήγορα ξεχωρίζουν.

Μιλώντας για επαγγελματικές κουζίνες, θα πω πως οι μάγειροι τις δημιουργούν, και εδώ είναι φανερό από κάθε άποψη, όχι μόνο για την κεντρική ιδέα να ψήνονται όλα στο φούρνο, αλλά για την εξέλιξη στις γεύσεις και την πληθωρικότητα και ευρηματικότητα, που επιδεικνύουν οι ιδιοκτήτες που αλληλοσυμπληρώνονται, που κυριολεκτικά και μεταφορικά ζωγραφίζουν μιας και πιστεύω πως ένα κομμάτι αυτής της δημιουργίας, οφείλεται και στην δεύτερη τέχνη-αγάπη τους!

Αυτήν την εξέλιξη την είδα αρχικά στην μισή ανακαίνιση του χώρου τους, στο εκλεκτό γούστο των τραπεζιών, των καθισμάτων, των χρωμάτων και της ευφάνταστης ταμπέλας που κοσμεί το εξωτερικό του μαγαζιού μαρτυρώντας το new age. Eίμαι σίγουρη πως και ο εσωτερικός χώρος αναμένεται να ανακαινιστεί με το ίδιο μεράκι. Και θα πω με σιγουριά πόσο πολύ ταιριάζει η τωρινή εικόνα με την εξαιρετική ποιότητα του φαγητού, και την έμπνευση των μαγείρων του. Και αυτό έρχεται να δέσει με την εξυπηρέτηση, προσωπικού και ιδιοκτητών, που είναι αψεγάδιαστη.

Καταληκτικά θα εστιάσω στην γεύση μιας και στην πρώτη επίσκεψη και στην δεύτερη, είχα ακριβώς το ίδιο συναίσθημα, ικανοποίηση, γεύση, πρωτοτυπία, συνδυασμός υλικών που δεν φανταζόμουν, εξαιρετικές πρώτες ύλες, άριστο ψήσιμο, μεγάλες μερίδες. Ίσως από τις σπάνιες φορές που δεν μπορώ να βρω κάτι, που δεν μου άρεσε, που δεν γεύτηκα.
Το τραπέζι μας γέμισε κυριολεκτικά, παραλίγο να εκραγεί όπως και εμείς, από τα:

* Ζεστό αφράτο χειροποίητο ψωμί, με 2 ντιπ σε νέα παρουσίαση: το κλασσικό τους με βάση την πατάτα σε ενισχυμένη δόση, και το νέο δροσερό πολλά υποσχόμενο μους χωριάτικης σαλάτας!
*Σαλάτα New age: με λάχανο, ηλιόσπορο, σταφίδα, αποξηραμένο σύκο και άφθονη sauce βερύκοκο έρχεται σε σχήμα βουνού ωσάν τον Ψηλορείτη της πατρίδας μου. Θα μπορούσε να είναι γεύμα από μόνη της.
*Σαλάτα Φουρνιστή: Ψητά λαχανικά, όπως πιπεριά φλωρίνης, πιπεριά πράσινη, μελιτζάνα, κολοκύθι, καρότο και κρεμμύδι, όλα στο φούρνο και με μπαλσάμικο τόσο-όσο. Εδώ παντρεύονται όλα τα λαχανικά, άριστα ψημένα και χωρίς ίχνος λαδίλας, όπως σε κάποια άλλα εστιατόρια...

*Κριθαρώτο μανιταριών φούρνου ασφαλώς, με μανιτάρια, σάλτσα μαύρης τρούφας (μια πινελιά) και τριμμένο τυρί, εξαιρετικό decor και πραγματική, κλασική απόλαυση (2 μερίδες για 9 μουσαφίρηδες δεν ήταν αρκετές).
*Πένες με κοτόπουλο για τους μακαρονάδες: με φιλέτο κοτόπουλο, μπέικον, λευκή σάλτσα, ορό γάλακτος, κίτρινο τυρί και μουστάρδα. Γευστικότατο, κλασικό και al dente.
*Πατάτες crispy: Πού πας χωρίς αυτές; τις λάτρεψα αυτές τις πατάτες και μιας και οι τηγανιτές δεν είναι οι αγαπημένες μου, αυτές σίγουρα θα μπορούσαν να ήταν, αφού είναι στον φούρνο με αρωματικά και δίνουν την αίσθηση του τηγανιτού. 3 μερίδες εδώ κυρ Στέφανε!!

*Πίτα Ροκφόρ: πίτα γεμισμένη με φέτα, ανθότυρο, παπαρουνόσπορο και sauce ροκφόρ. Ιδιαίτερη γεύση, με την κρεμώδη επικάλυψη του ροκφόρ σε ιδανική ποσότητα για να απολαμβάνεται ακόμη και από μένα που δεν τρώω αυτό το τυρί!
*Παστουρμαδόπιτα: με χειροποίητο φύλλο, παστουρμά πολίτικο, φέτα και σάλτσα ντομάτας. Αγαπημένο πιάτο, το επιλέγω συχνά, με ταξιδεύει στην Πόλη.
* Σαγανάκι κεφαλογραβιέρας Σπερχειάδος με μαρμελάδα καρότου, αγαπημένο από παλιά.

*Πεινιρλί Πολίτικο: με χειροποίητη ζύμη, ζουμερό, γεμισμένο με σάλτσα ντομάτας, πιπεριά, σουτζούκι, κίτρινο τυρί και αυγό μάτι, και το ταξίδι στην πολίτικη κουζίνα συνεχίζεται.
*Καβουρμάς: Μοσχαρίσιος μεζές σε σάλτσα ντομάτας, κίτρινο τυρί, ντομάτα, πιπεριά και γλυκό μπούκοβο. Από τις καλύτερες εκδοχές αυτού του κρέατος που απλά είναι πιο τρυφερό και από μια "καρδιά μαρουλιού", ιδανικό πιάτο για να ανοίξει την όρεξη, ενδείκνυται και για βούτες ψωμιού (και αν νομίζετε πώς σταμάτησαν να προσγειώνονται πιάτα στο τραπέζι όπως πχ το 3ώροφο burger πύργος της Πίζας, απλά θα πω πως από εδώ δεν φεύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα 3 κορυφαία κρεατικά του).

*Κότσι: χοιρινό με κρούστα δημητριακών και μουστάρδα, συνοδεύεται με πατάτες φούρνου. Τρυφερό, μαλακό, καλοψημένο, απλά αξεπέραστο, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού!
*Boneless: Μοσχαρίσια στηθοπλευρά χωρίς κόκκαλο σε ελαφριά κόκκινη σάλτσα και μπαχαρικά, συνοδεύεται με άγριο ρύζι. Πρωτότυπο, άριστα συνδυασμένο με το ρύζι, ελαφρώς πικάντικο, αλλά και εγώ που δεν τρώω πικάντικα, το ευχαριστήθηκα.
*Spare ribs: Χοιρινή στηθοπλευρά ( παϊδάκια γιαμ ) σε σάλτσα bbq, με πατάτες φούρνου. Αυτό και το προηγούμενο πιάτο τα δοκίμαζα για πρώτη φορά. Εξαιρετική ποσότητα, σερβίρεται σε μεγάλο πλατό, ψημένο άριστα χωρίς να χάνει το κρέας την υγρασία του, προσωπικά για εμένα ήταν αρκετά πικάντικο, θα προτιμούσα λιγότερη ένταση στην bbq απλά και μόνο για να καταλαβαίνω απόλυτα την γεύση του κρέατος!

Το κεφάλαιο " γλυκά" είναι από μόνο του μεγάλο και εξελίξιμο. Όλα είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα. Σαν λάτρης της σοκολάτας ξεχώρισα και τις δύο εκδοχές του cheesecake, το δημιουργικό προφιτερόλ και την βελτιωμένη κατά πολύ εκδοχή του χαλβά, όχι μόνο γευστικά, αλλά το βλέμμα μου έμεινε στα γυάλινα βαζάκια, το ρετρό μπουκάλι της μαστίχας, τα σκεύη που δημιουργούν την αρχική εικόνα για το καθετί λιχουδιαστό που ακολουθεί. Αγαπημένοι μου μάγειρες, περιμένω μελλοντικά και την αγαπημένη μου Πάβλοβα, ξέρετε εσείς!

Θα κάνω και μια γρήγορη αναφορά στα κρασιά, που αν και δοκίμασα μόνο το ημίγλυκο μπορώ να πω πως υπάρχει ποικιλία για όλα τα γούστα. Το ροζέ ημίγλυκο, απλά εξαιρετικό.
Επιτρέψτε μου αυτήν την φορά να μην αναφερθώ σε τιμές για δύο λόγους. Ο πρώτος γιατί το φαί στα Φουρνομαγειρέματα αποζημιώνει και τον πιο δύσκολο χωρίς να δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα. Και ο δεύτερος γιατί προσωπικά δεν θεωρώ το "17-25 ευρώ" /άτομο μεγάλο ποσό για το συγκεκριμένο μαγαζί.
Θα ευχηθώ και από εδώ να πάνε όλα καλά και με την εσωτερική ανακαίνιση, και καλές, δημιουργικές, απολαυστικές, καινοτόμες, μελλοντικές διαδρομές. Να είμαστε καλά να σας απολαμβάνουμε!! (πολύ θα ήθελα ένα δίδυμο αδελφάκι στα βόρεια! )

Υ. Γ. Ένα δύο, ένα δύο, εδώ UCOOK. Εσύ κυρία μου με ξεπέρασες αυτή τη φορά. Θες και δίδυμο αδερφάκι τώρα; Δεν σου φτάνω εγώ; Τί σεντόνι υπέρδιπλο είναι τούτο που συνέγραψες ; Όχι πως τα Φουρνομαγειρέματα έχουν ανάγκη τον δικό μας έπαινο, αλλά σκέψου αν είχαμε κάνει collab κριτική όπως σχεδιάζαμε εξαρχής, θα πήγαινε για 8σέλιδο τετράδιο Πανελληνίων, δεν τους λυπάσαι καθόλου; Μια χαρά τα έγραψες πάντως και μόνη σου, εύγε μικρή μου!!
( μη δίνετε σημασία, sisters talking! )