Loader

Περιγραφή

Σουβλάκια και σχάρα

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

07 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Πριν από μερικά χρόνια ήμουν αυτός που έβαλα το Πανόστιμο στους χάρτες αναζήτησης του Ask4food. Από τότε, αν και όχι πολύ συχνά γιατί είναι ένα μαγαζάκι τόσο δα, διάβαζα που και που καμιά κριτική που ανέβαινε για την αφεντομουτσουνάρα του.
Επειδή ένα μικρό άγχος το είχα αφού εμμέσως με τα όσα έγραφα παρέπεμπα τον κόσμο να το δοκιμάσει, χαιρόμουν που τις περισσότερες φορές έβλεπα να το επαινούν.
Όμως τον τελευταίο καιρό είχα ακούσει από δικά μου πρόσωπα- που δεν γράφουν κριτικές- ανάμικτα σχόλια. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό ένας χώρος εστίασης να έχει συνέπεια και σταθερότητα. Να μπορείς να το εμπιστευτείς χωρίς να νοιώθεις πως τζογάρεις με την απογοήτευση. Εντάξει… αστοχίες πάντα συμβαίνουν. Το θέμα δεν είναι πως θα πάνε χαμένα μερικά ευρουδάκια αλλά το ότι πλέον χάνεις κάθε διάθεση να του δώσεις κι άλλη ευκαιρία. Κι όχι γιατί φοβάσαι μη χάσεις κι άλλα μερικά χρήματα (που σαφώς δεν μας περισσεύουν) αλλά γιατί αν πάνε πάλι στραβά τα πράγματα θα χαθεί εντελώς κάθε καλή ανάμνηση που είχες σχηματίσει. Πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνεται τι εννοώ γιατί σε όλους μας έχει συμβεί.
Έτσι έδωσα την παραγγελία για delivery και περίμενα να δω τι θα μου ξημερώσει…
Και ξημέρωσε σε λιγότερο από μισή ωρίτσα.
Και η παραγγελία μας ήρθε με τον ίδιο κι απαράλαχτο τρόπο. Με του ίδιου χρώματος σακούλα (χωρίς διακριτικά του καταστήματος), την ίδια μεγάλη ποσότητα ψωμιού να συνοδεύει τα καλαμάκια μας και κυρίως το ίδιο τύλιγμα με αλουμινόχαρτο που παίζει σε δύο ταμπλό. Από την μία τα φέρνει ζεστά και αχνιστά κι από την άλλη κρατάει στα σπλάχνα του το θεϊκό ζουμάκι μέσα στο οποίο κολυμπάει άφθονο ξηρό κρεμμύδι σε μεγάλες φέτες. Κι έρχομαι κι αναρωτιέμαι τώρα. Τι είναι αυτό στο οποίο στηρίζει την επιτυχία τους το καλαμάκι τους?
Είναι η μεγάλη ποσότητα? Τσουκ! Θα τα χαρακτήριζα μάλλον μέτρια σε μέγεθος.
Είναι η ασυναγώνιστη ποιότητας του κρέατος που χρησιμοποιούν. Όχι! Έχω φάει στην ζωή μου καλαμάκια που μου έριχναν το σαγόνι..
Είναι το αψεγάδιαστο ψήσιμό τους? Αμ δε! Ακόμα και στην ίδια παραγγελία βλέπεις να υπάρχει ανομοιομορφία.
Αυτό το εθιστικό, πλούσιο σε γεύση ζουμάκι κάνει τη διαφορά. Αυτό στα φέρνει μαλακά και ζουμερά. Αυτό τα ποτίζει και τα νοστιμίζει. Αυτό είναι που τελειώνει πρώτο από τις παπάρες από ψωμί και μετά ψάχνεις με τη μπουκιά σου και την παραμικρή σταγόνα που πάει να κρυφτεί στα τσαλακώματα από το αλουμινόχαρτο.
Αλλά και σκέτα να τα παραγγείλεις, και πάλι το ζουμάκι παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Απλά με το κρεμμυδάκι απογειώνεται.
Στις πατάτες του χωράει μεγάλη βελτίωση. Δεν ήταν ούτε φρεσκοτηγανισμένες, ούτε και η καλύτερη ποιότητα. Όμως αυτό πέρασε στο ντούκου.
Για να μη λέω και πολλά πολλά.
Αν έχετε ραντεβού μετά το φαγητό σας ή αν γενικά τα έχετε τσουγκρίσει με το κρεμμύδι, ίσως να μην αξίζει να πάτε να πάρετε καλαμάκια από το Πανόστιμο. Λίγο πολύ τα ίδια θα βρείτε στις περισσότερες σουβλακερί που θα συναντήσετε στον δρόμο. Αν όμως το τραβάει ο οργανισμός σας το κρεμμυδάκι και δεν έχετε τέτοιου είδους κολλήματα, δώστε του μια ευκαιρία και θα με θυμηθείτε …
Αποστολή εξετελέσθη. Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η προτίμηση και η αγάπη που τους έχω.
Αυτό το ταπεινό ζουμάκι έχει καρφωθεί εμμονικά στο μυαλό όλης της παρέας μας και γι αυτό το Πανόστιμο φιγουράρει στις πρώτες επιλογές μας όταν η διάθεσή μας τραβάει καλαμάκια.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ.