Loader

Περιγραφή

Ψαρικά και θαλασσινό μεζέδες. Ανοιχτό κάθε μέρα απο το μεσημέρι.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ανοιχτό καθημερινά απο το μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

05 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Καταρχάς, απαράδεκτο όνομα. Ψαράδες? Είναι δυνατόν? “Εφοπλιστές” πρέπει να το πούνε. Του πάει 1000 φορές περισσότερο.

Το καταλαβαίνεις με το που το πρωτοαντικρύσεις. Φταίει ο παρκαδόρος? Το target group της πελατείας? Ο υπέροχα διαμορφωμένος χώρος? Κάτι από όλα αυτά θα φταίει ή, μάλλον, όλα μαζί.

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος.

Τον χώρο, δηλαδή. Είναι θαλασσινός όσο δεν πάει, με μοντέρνες αποχρώσεις του γαλαζολευκού και αρκετή λεπτομέρεια. Θυμίζει καλοκαίρι, ακόμη και αν πάτε με κακό καιρό, όπως εμείς. Δεν είναι πολύ μεγάλος, ούτε ασφυκτικά μικρός, είναι ιδανικός σε μέγεθος. Μειονέκτημά του αποτελούν οι μετριότατες-άβολες καρέκλες που μόνο αναπαυτικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η εξυπηρέτηση είναι αρκετά γρήγορη και χωρίς πολλά προβλήματα. Στο τέλος υπάρχει κέρασμα, άρα άλλος ένας πόντος υπέρ. Και μετά έχουμε τον παρκαδόρο. Κάποιοι θα υμνήσουν τη σημαντικότητά του. Κάποιοι άλλοι θα χαρακτηρίσουν “δήθεν” την παρουσία του, με δεδομένο ότι πρόκειται για ψαροταβέρνα στο Φάληρο και όχι στο Κολωνάκι.

Ψαροταβέρνα μπορεί να την αποκαλέσουν κάποιοι. Είναι? Δεν είναι. Είναι ένα εστιατόριο με καλοδουλεμένους γκουρμεδιάρικους πειραματισμούς γύρω από το ψάρι.

Το γεύμα ξεκινάει με μπαγιατικίζον ασπρόμαυρο ψωμί σε μέτρια ποσότητα. Ξενερώνεις.
Για να το συνοδεύσεις φέρνουν ντιπάκια κρέμας τυριού. Αναθαρείς. Τα δοκιμάζεις. Πεντανόστιμα. Ξεχνάς το μέτριο ψωμί. Κατόπιν βλέπεις ότι όλα αυτά χρεώθηκαν 1,4€. Δεν είναι πάμπολα, αλλά δεν είναι και φθηνά. Παρέα με το… ψωμοτύρι έρχεται νεράκι 1L, το οποίο, αν δεν προλάβεις να φέρεις τις αντιρρήσεις σου, θα ανανεωθεί αυτόματα με το που το δουν να τελειώνει.

Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία πιάτων, όλα ψαροποιημένα. Ακόμη και τα μπουρεκάκια περιέχουν κιμά τόνου. Τα πιάτα χωρίζονται σε ορεκτικά (25 επιλογές, από 5,4€ έως 14,8€), σαλάτες (6 επιλογές, 8,8-11,8€), κυρίως για ένα ή δύο άτομα (13 επιλογές, 12,8-26,8€), ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ψάρια που σερβίρονται με το κιλό.

Στην επίσκεψή μας (πάει λίγος καιρός και υπάρχουν αλλαγές στο μενού) 4 άτομα δοκιμάσαμε τα εξής:

- Σκουμπροσαλάτα (11,8€), με μαρούλι, βαλεριάνα, πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμύδι, καπνιστό σκουμπρί, μανιτάρια και βαλσάμικο. Κάποιοι πέθαναν, κάποιοι άλλοι, απλώς, μπήκαν για λίγο σε κώμα. Το σκουμπρί ήταν ζεστό και έδινε στη σαλάτα έναν πολύ ιδιαίτερο τόνο ιδιαιτερότητας. Αξίζει να δοκιμαστεί, χωρίς να είναι και υπερσαλάτα.

- Πατάτες τηγανητές (3,2€). Τι το θέλαμε? Πόσο λάθος επιλογή? Καλά, θα ρωτήσετε, τόσο κακές ήταν? Όχι, θα απαντήσω. Είχαν μια χαρά μέγεθος και ήταν καλοτηγανισμένες. Τότε? Θα ξαναρωτήσετε. Εξηγώ. Οι πατάτες ήρθαν στην πιο συνηθισμένη τους μορφή, με λίγο αλάτι και ρίγανη στην κορυφή. Συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα πιάτα του μενού, αυτές οι πατάτες δεν πρέπει να σερβίρονται από τους Εφοπλιστές. Είναι πιο απλές από ότι επιτρέπει η λογική του μαγαζιού. Δείτε παρακάτω, τα υπόλοιπα πιάτα, για να καταλάβετε.

- Μους καπνιστής μελιτζάνας (5,4€) με πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμύδι, μαϊντανό και τριμμένη κατσικίσια φέτα. Επιλέξαμε αυτή τη μελιτζανοσαλάτα για να συνοδεύσουμε τις πατάτες περιμένοντας κάτι σε «μους». Ήρθαν 3 μεγάλες πατικωμένες κουταλιές σούπας από τα παραπάνω υλικά με ενδιαφέρουσα γεύση, μα όχι την αναμενόμενη όψη και υφή. Σε άλλη επίσκεψη θα δοκιμάζαμε κάτι διαφορετικό.

- Τυροπιτάκια γαρίδας (9,2€) με σκοτύρι Ίου και πελτέ ντομάτας. Αν τα κοιτάξεις προσεκτικά, μια ματιά αρκεί για να ξενερώσεις, καθώς τους λείψει η αίσθηση της φρεσκότητας. Μόλις τα δοκιμάζεις αναθαρρείς. Σου τη σπάει λίγο βέβαια που ο πελτές ντομάτας είναι σε πολύ μικρή ποσότητα, αλλά η γεύση τους είναι πολύ καλή και το προσπερνάς. Στο τέλος της μπουκιάς, όμως, σου μένει μια εκνευριστική λιπαρότητα στο στόμα. Μια λιπαρότητα που σου θυμίζει ξαναζεσταμένο φαγητό, που σου θυμίζει φούρνο μικροκυμάτων. Νοστιμιά vs έλλειψη ποιότητας σημειώσατε 2, παρότι και η νοστιμιά είναι μάχιμη.

- Μανιτάρια γεμιστά (9,2€) με φρούτα της θάλασσας σε σάλτσα ντομάτας με τρούφα. Σπέσιαλ παρουσίαση ενός σπέσιαλ ορεκτικού. Σπέσιαλ και η γεύση. Και αυτό το, πολύ νόστιμο κατά τα άλλα, πιάτο στερούνταν την απαιτούμενη αίσθηση φρεσκότητας που επιζητάς από τα θαλασσινοψαρικά σου. Πολύ εκνευριστικό αυτό.

- Κριθαρότο με σουπιές (12,8€) μαγειρεμένες στο μελάνι τους, με σπανάκι, τοματίνια και πούδρα αυγοτάραχο. Οι σουπιές σε μικρή ποσότητα, η γεύση σε απλόχερη. Περνάει τη βάση, ίσως, κιόλας, να δικαιολογεί και repeat σε επόμενη επίσκεψη.

- Δοκιμάσαμε επίσης:

α) ένα φιλέτο Λαυράκι, λέγε με αλλιώς και μπαχαλόπιατο, άσχημα ψημένο και σερβιρισμένο με 4 διαφορετικά υλικά έντονης γεύσης: δύο μαρμελάδες, μια κρέμα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Παρά το μπάχαλο, οι γεύσεις των μαρμελάδων, καθώς και τα κρεμμύδια, του ταίριαζαν ταμάμ και το έκαναν ιδιαίτερα νόστιμο.

β) ταλιάτα Τόνου με μαύρη φάβα με τρούφα. Η ταλιάτα και αυτή σχετικά μέτρια. Αποκάλυψη ήταν όμως η μαύρη τρουφάβα, η οποία ήταν επιεικώς πεντανόστιμη.

Τα δύο παραπάνω πιάτα έχουν βγει δυστυχώς από το νέο μενού. Για μας ήταν ίσως τα πιο νόστιμα που δοκιμάσαμε.

- Στο τέλος προσφέρθηκαν να μας φέρουν μους από κρέμα λεμονιού ως κέρασμα και μας έφεραν 2 κανονικές μερίδες για 4 άτομα. Εξαιρετικά γενναιόδωρη κίνηση. Του έλειπε η αίσθηση φρεσκότητας και αυτού του πιάτου. Από πάνω είχε σιρόπι από φρούτα του δάσους το οποίο δεν πήγαινε καθόλου με τη ξινή γεύση του λεμονιού.

- Επειδή όμως χωρίς σοκολάτα δεν γίνεται, ζητήσαμε και το μωσαικό σοκολάτας (5,8€) το οποίο σερβίρεται με παγωτό και καραμέλα. Τα δύο τελευταία κάτι κάνανε, το μωσαικό όμως ήταν για κλάματα. Χειρότερο και από Γ’ Εθνικής. Αποφύγετέ το.

Μετά τα παραπάνω, με 10 πιάτα + 2 κερασμένα, είχαμε χορτάσει πολύ καλά οι τέσσερις μας. Σαν εφοπλιστές.

Είχαμε φάει σε όμορφα σερβίτσια, υπέροχα στημένα πιάτα, masterchefικής εμφάνισης και συνδυασμών. Σαν εφοπλιστές.

Πιάτα που κόστιζαν 25€ κατ' άτομο, μόνο για το φαΐ, 30+ μαζί με το ποτό, όσο θα κόστιζαν, περίπου, και για δύο άτομα που θα πήγαιναν για ένα πλήρες γεύμα (κόστος για τσίμπημα δύο ατόμων: 20-25€). Ίσως, πιο φθηνά από εφοπλιστές. Πιο ακριβά πάντως από απλούς θνητούς. 25€ που δεν δικαιολογούσαν την ποιότητα των σερβιρισθέντων υλικών. Τα επαναλαμβανόμενα τηγανίσματα, τους φούρνους μικροκυμάτων, τα στεγνά φιλέτα ψαριού, χωρίς την απαιτούμενη αίσθηση της φρεσκότητας. Χειρότερα από εφοπλιστές. Χειρότερα κι από ψαράδες. Γιατί αυτοί θα σέρβιραν ψάρι που θα μύριζε θάλασσα. Από την άλλη, 25€ που δικαιολογούσαν τις αρκετά νόστιμες γεύσεις, τον προσεγμένο χώρο, το καλό σέρβις.

Λέξεις-φράσεις κλειδιά: ωραίο περιβάλλον, καλή εξυπηρέτηση, δήθεν κόσμος, νόστιμο φαγητό, μέτρια ποιότητα, ωραίες γκουρμεδιές, αν θες ποιοτικό ψάρι θα πας αλλού, τσιμπημένες τιμές.

Εγκρίνεται, αλλά και κρίνεται.

14 Ιούλ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Δευτέρα πρωί και έρχεται πρόσκληση από αγαπημένο μου πρόσωπο για συνάντηση 7 ατόμων στους ψαραδες.

Φτάνουμε γύρω στις 20.30 σιγά σιγά. Το παρκάρισμα δεν απετέλεσε πρόβλημα.
Το μαγαζί είχε 3-4 παρέες ακόμη.

Ο χώρος είναι ευχάριστος, τα τραπεζια τοποθετημένα σε σωστή απόσταση και άνετα.

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη το νερό(σε κανάτα) και τα τα τασακια αλλαζονταν με σωστή ροή, επαγγελματική, χωρίς κανένα ιδιαίτερο θέμα αλλά λίγο πιο ευχάριστη θα την ήθελα! Πάντως και κέρασμα ήρθε στο τέλος. Κανένα παράπονο!

Στα του φαγητού είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα καθώς, πήραμε τα πάντα στη μέση.

-σαλατα Κρητική, κάτι μεταξύ χωριάτικης και ντάκου, με ξυνομυζηθρα και ντοματινια, εξαιρετική.

-σκουμπροσαλατα, με διάφορες πρασινάδες σκουμπρί, μανιτάρια, πιπεριά Φλωρίνης και βινεγκρετ λεμονιού, γευστική μεν δεν ήταν του γούστου μου δε.

-σεβιτσε Σολωμού (must) υπέροχο και για μένα που δεν είμαι φαν των ωμων ψαριών.
-μυδια σαγανάκι, περισσότερο σε αχνιστα παρέπεμπαν με ένα τέλειο ζουμί για το ψωμάκι, λίγα περισσότερα στη μερίδα νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα.

-μανιταρια γεμιστά με φρούτα της θάλασσας, τα μανιτάρια τα αγαπώ, το συγκεκριμένο πιάτο ήταν υπέροχο.

-μπουρεκια γεμιστά με κιμά τόνου, πρωτότυπο πιάτο, ωραία η σως που το συνοδεύε.
-καρπατσο τόνου, ένα πιάτο χάρμα οφθαλμών, που πέρασε λίγη ώρα μέχρι να αποφασίσουμε να το "χαλάσουμε" τρώγοντας το.

-παεγια θαλασσινων(2 ατόμων), ίσως κατά τη γνώμη μου το πιο αδύνατο πιάτο της βραδιάς, ίσως απλα ήρθε τελευταίο και είχα χορτάσει.

-γιουβετσι με γαρίδες, σωστά χυλωμενο, ενδιαφέρον αλλά προτίμηστε...
-γαριδομακαροναδα(2ατομων) μία μεγάλη πιατέλα ικανή από μόνη της να χορτάσει 3 άτομα (must)

-στριφταρια με σουπιά ντοματινια σπανάκι και λάδι τρούφας (MUST) δεν είχα δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο, εάν μπορούσα δε θα άφηνα πηρουνιά...

Στο τελος φάγαμε κρεμ μπρουλε και μους λεμονιού και τα δύο αρκετά καλά για αλλαγή γεύσης.

Ήπιαμε 2-3 τσίπουρα χωρίς γλυκάνισο και ένα ούζο.

Για όλα τα παραπάνω δώσαμε 20€ το άτομο (με μια μικρή έκπτωση). Πόσο παρά πολύ ικανοποιητικο, κυκλοφορούν και κουπόνια εκπτωτικά. Γενικά, οι τιμές σε σχέση με την ποιότητα και την ποσότητα είναι τίμιες.

Συνοπτικά προτείνεται... Εγώ πήγα ξανά, λίγο πριν γράψω την κριτική.

12 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Πήγαμε στους Ψαράδες μια Παρασκευή βράδυ έχοντας αγοράσει ένα εκπτωτικό κουπόνι στα 15€ το άτομο.

Το εστιατόριο βρίσκεται πάνω στη Ζησιμοπούλου και εντυπωσιάζει εξωτερικά.
Πάρκινγκ δεν έχει, αλλά δεν είναι και πολύ δύσκολο να βρεθεί στα γύρω στενά.

Ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ όμορφα διακοσμημένος, αλλά μάλλον μικρός για τον κόσμο που συγκεντρώνει.

Για αρχή μας έφεραν εμφιαλωμένο νερό και ένα πιατελακι με μους ελληνικών τυριών, όπως μας είπαν..

Πήραμε για αρχή, μια πράσινη σαλάτα με τομάτα, μαρούλι, παξιμαδι, φέτα, κάπαρη και ρόκα.

Συνεχίσαμε με τυροπιταρια γαρίδας, τα οποία ήταν δύο τον αριθμό και όχι μεγάλα.

Δεν διακρινόταν εύκολα η γεύση της γαρίδας.
Ωραία ήταν, αλλά μου θύμισε περισσότερο spring rolls, αντί για γαρίδα.

Το καρπατσο από λαυράκι όμως, ήταν πραγματικά εξαιρετικό και μπράβο στον σεφ που το εμπνεύστηκε και το προετοίμασε τόσο καλά
Ισορροπημένο σε οξύτητα, άρα σωστή η δόση του λεμονιού, σωστά μαγειρεμένο, έδεσε πολύ ωραία με τα αυγά του χελιδονοψαρου.
Ένα πιάτο απόλαυση, τόσο γευστικά, όσο και οπτικά.

Διαλέξαμε για κυρίως, ένα πιατο για δύο άτομα.
Την παέλια θαλασσινών.
Πληροφοριακά, αυτό το πιάτο κοστίζει 25€.
Μια τεράστια πιατέλα με κριθαρωτο με μύδια, άλλα με κέλυφος και άλλα καθαρισμένα, καλαμάρι και γαρίδες.

Χορταστικό πιάτο, πολύ γευστικό..
Μαζί με το καρπατσο από λαυράκι είναι τα πιάτα που θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Σε γλυκό μας έφεραν μια πάβλοβα η οποία ήταν απλά ΟΚ..

Θεωρώ πως είναι μια εξαιρετική πρόταση για θαλασσινά και μάλιστα αρκετά οικονομική, αν βέβαια συνδυαστεί με το εκπτωτικό κουπόνι.
Αλλιώς, ο λογαριασμός ανεβαίνει αρκετά..

26 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μέρες νοσοκομείου part two.

Οι μέρες περνούσαν δύσκολα μεν αλλά γρήγορα με μένα να αισθάνομαι αποκομμένη από τη ζωή μου και σε μια κατάσταση άτυπου ιδρυματισμού. Όσοι από σας έχουν περάσει ικανό χρόνο σε νοσοκομεία και άλλα ευαγή ιδρύματα θα καταλάβετε ακριβώς τι θέλω να πω. Για τους υπόλοιπους η ευχή μου είναι να μη χρειαστεί ποτέ να το μάθετε. Φωτεινές στιγμές, πάντα, οι εμφανίσεις των φίλων. Πρωί, απόγευμα όλο και κάποιο χαριτωμένο μουτράκι έσκαγε μύτη. Βοηθούσαν με κάθε τρόπο αλλά πολύ περισσότερο κατεβαίνοντας στο καφέ όπου με την ψιλοκουβέντα επί παντός επιστητού με κρατούσαν έτσι ώστε να διατηρήσω την επαφή μου with the real world. Και φυσικά ο καλός μου. Ο οποίος κρατούσε άμυνα στα μετόπισθεν, μάζευε το παιδί, έκανε τον ταξιτζή, με πηγαινόφερνε και, φυσικά, με τάιζε διότι που μυαλό για μαγειρική.

Ένα τέτοιο βράδυ, λοιπόν, αφού με παραλαμβάνει, με ενημερώνει ότι έχει ένα επαγγελματικό ραντεβού στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας το οποίο, όμως, δε θα κρατούσε πολύ, με αφήνει να αποφασίσω που θέλω πάμε μετά για φαγητό, εμένα με παίρνει, ωραιότατα, ο ύπνος την ώρα που τον περιμένω, ξεκινάμε για άλλο μαγαζί αρχικά αλλά κάπου μπλεκόμαστε στα στενά, μου προτείνει να πάμε κατά Ζησιμοπούλου μεριά που έχει πολλές επιλογές, συμφωνώ, και πέφτουμε πάνω στους Ψαράδες που θυμάμαι ότι ο αγαπητός Ιωγιάννης, μεταξύ άλλων, έχει πει τα καλύτερα οπότε αναφωνώ … εδώ είμαστε!

Το παρκάρισμα είχε μηδενικό βαθμό δυσκολίας εκείνο το βράδυ καθημερινής χωρίς να είμαι σίγουρη ότι αυτό αποτελεί τον κανόνα και για άλλες μέρες της εβδομάδος, αφού η περιοχή βρίθει προτάσεων.

Ο χώρος μου άρεσε πολύ από τη στιγμή που μπήκα. Χαριτωμένος, ανάλαφρος, χρωματιστός. Τα τραπέζια σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, ξύλο αλλά και ferre forgé, λευκό και απαλό πράσινο χρώμα, αίσθηση γαλλικού bistro, γενική εικόνα μακράν απέχουσα από αυτή που έχω στο μυαλό μου για μαγαζί ψαροφαγίας.

Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική, όχι ιδιαίτερα άμεση, ούτε κλαίει ούτε γελάει που λέει και η μαμά μου, με το touch που θα έκανε τη διαφορά, να απουσιάζει.

Η κάρτα τους ούτε τεράστια αλλά ούτε και μικρή δίνει το στίγμα του μαγαζιού που είναι η δημιουργική, πειραγμένη ματιά στην εκτέλεση θαλασσινών συνταγών. Κάποια από τα αναγραφόμενα πιάτα δεν υπήρχαν εκείνο το βράδυ αλλά μικρό το κακό. Εμείς καταλήξαμε σε:

- Μους ταραμά. Αποτελεί hit του μαγαζιού και ξέρω ότι έχει ικανοποιήσει πολλούς από τους χρήστες που το έχουν δοκιμάσει, όμως, σε εμάς μας άφησε μέτριες εντυπώσεις. Εγώ το βρήκα απλά συμπαθές ενώ ο καλός μου το θεώρησε ετοιματζίδικο. Αφράτη μεν, αλλά χωρίς ένταση, ωραία η προσθήκη των αυγών χελιδονόψαρου και του λαδιού κρίταμου αλλά χωρίς να κατορθώσουν να ανεβάσουν γευστικά το πιάτο.

- Σαλάτα με βρασμένα πατζάρια, ξινόμηλο, κατίκι και καρύδια. Αυτή ήταν πραγματικά ωραιότατη, δροσερή, ισορροπημένη, με ωραίο κοντράστ γεύσεων και υφών.

- Γαύρος μαρινάτος. Αναπαυόταν σε ένα παχύ στρώμα σαλάτας βαλεριάνας, ήταν περιχυμένος με ωραίο dressing αλλά αρκετά σκληρός ενώ η αλμύρα υπερίσχυε της οξύτητας που εγώ αγαπώ στο συγκεκριμένο πιάτο.

- Πλοκάμι χταποδιού στη σχάρα. Ωραία ψημένο, νόστιμο, συνοδεία πατατοσαλάτας, με λαδολέμονο και θυμάρι. Δεν ήταν άσχημο δεν ήταν όμως και αυτό που ήθελα, μου άφηνε την αίσθηση ότι κάτι του έλειπε.

- Πεϊνιρλί των Ψαράδων. Μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα. Ωραία η ζύμη. Δροσερά τα καρεδάκια ντομάτας. Καλομαγειρεμένες οι γαρίδες. Ωραία ιδέα τα φυλλαράκια ρόκας που έδιναν μια πιπεράτη νότα. Χορταστικό κι όμως όχι βαρύ πιάτο αλλά, κάπου, πάλι, μου έδωσε την εντύπωση ότι κάτι άλλο χρειαζόταν για να δέσουν οι γεύσεις και να αποτελέσει ένα πιάτο σήμα κατατεθέν του μαγαζιού.

- Καλαμάρι στη σχάρα. Λεπτοκομμένο, ζουμερό, με λαδολέμονο και ρίγανη. Σε γενικές γραμμές αυτά….

- Σουβλάκι ξιφία. Now we’re talking. Ίσως το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Ωραία ψημένο το ψάρι πάνω σε πινελιές από ένα ελαφρύ αγιολί., τόσο ελαφρύ που ακόμα και το Pontiki θα το έτρωγε άνετα. Ντοματούλα και κρεμμύδι εν είδη σαλάτας απ’ τη μία και υπέροχα τσιπς πατάτας on top.

Κλείσαμε με μια πραγματικά υπέροχη μαρέγκα με mousse λεμονιού και κόκκινα φρούτα που, ευγενικά, μας κέρασαν. Ήπιαμε μια weiss και μια μινιατούρα τσίπουρου με τον λογαριασμό να φτάνει τα 90 ευρώ.

Ότι πήραμε πολλά, πήραμε. Ότι οι μερίδες είναι από επαρκείς έως μεγάλες, είναι. Ότι εγώ δεν ήμουν στην καλυτέρα των διαθέσεων και, ίσως, να μην εκτίμησα τις γεύσεις όσο έπρεπε, πολύ πιθανόν. Είδα ωραία προσπάθεια, με το τελικό αποτέλεσμα να μην τη δικαιώνει, ενώ μου έλειψε η απόλυτη φρεσκάδα και ατόφια γεύση της πρώτης ύλης, που μπορεί να σταθεί επάξια και μόνη της.

Τον καλό μου τον έχασαν και δεν ξέρω αν μπορούν να τον κερδίσουν πάλι, ενώ, όσον αφορά εμένα i’ll give them the benefit of a doubt, αλλά θα χρειαστεί η παραίνεση και η παρέα ενός αγαπημένου για να επιστρέψω, ενώ τίποτα δε θα μου δώσει μεγαλύτερη χαρά από το να αποδειχθώ λάθος γιατί για κάποιον twisted λόγο θέλω να μου αρέσουν τα μαγαζιά που αρέσουν στους φίλους μου ή όπως έχει πει και ο Momus… i like you.. but i don't need to like me, to like you!

06 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Και μου τό λεγε η αδερφή μου ένα χρόνο τώρα και βάλε. Πήγαινε στους Ψαράδες, πήγαινε σου λέω, θα τρελαθείς, άντε, τι περιμένεις. Έλα ντε; Τι περίμενα; Αξιώθηκα τελικά και τους επισκέφτηκα απόγευμα πια μιας παγωμένης Κυριακής του Γενάρη κι ενθουσιάστηκα τόσο που θα το κάνω στέκι και θα πηγαίνω όποτε θά ‘χω όρεξη για πειραγμένη ψαροφαγία.

Το μαγαζί βρίσκεται πάνω σε κεντρικό δρόμο του Π. Φαλήρου, περιοχή στην οποία δεν έχω πολλά σούρτα φέρτα. Παρόλα αυτά το εντόπισα εξαιρετικά εύκολα, χάρη βεβαίως στους αγαπητούς google maps. Ακριβώς πριν κινήσουμε από το Κουκάκι και το ΕΜΣΤ να πάμε, πήραμε ένα τηλέφωνο να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει διαθέσιμο τραπέζι για δύο. Πράγματι, λόγω και του περασμένου πια της ώρας, μόλις φτάσαμε εκεί γύρω στις 5, υπήρχαν αρκετά τραπέζια για να επιλέξουμε.

Μου κίνησε το ενδιαφέρον λόγω του καναπέ του και της προνομιακής γωνιακής του θέσης, τραπέζι στο πάνω επίπεδο, για το οποίο μας προειδοποίησαν ότι είναι μη καπνιζόντων. Εννοείται ότι αυτό ήταν για μένα ατού. Με το που καθόμαστε, όμως, συνειδητοποίησα ότι στα δυό διπλανά μας τραπέζια οι καπνιστές έκαναν τσιγαροχαμό, ένας δε μάλιστα με πουράκι! Οπότε μόλις ο θεριακλής φίλος μου πήγε να σηκωθεί και να πάει έξω να καπνίσει, λέω ας αφήσουμε τις γραφικότητες κι ας ζητήσουμε ένα τασάκι καλύτερα. Σημειώνω επίσης για να μην παρεξηγηθώ ότι στο επίπεδο των μη καπνιστών μονάχα τα δύο αυτά τραπέζια ήταν κατειλημμένα κι εμείς το τρίτο. Ο σερβιτόρος στον οποίο απευθύνθηκα αρχικά δίστασε, αλλά μόλις του υπέδειξα την ολόγυρη κατάσταση μας έφερε ένα.

Ο εξαερισμός όμως οφείλω να επισημάνω ήταν μια χαρά, οπότε δεν κατέληξε να με ενοχλήσει ο καπνός καθαυτός, με ενόχλησε όμως η προσέγγιση. Και κάπως έτσι πάει μια ντοματούλα ως προς τον χώρο, παρότι κατά τ’ άλλα μ’ άρεσε πολύ! Ευχάριστος και φιλόξενος, λαμπερός και φωτεινός κι αντιστεκόμενος στην αποκλειστικότητα του άσπρου- μπλε στο οποίο πολλά ψαράδικα καταφεύγουν. Αντίθετα, το γαλανόλευκο ενισχύεται με πολύχρωμες πινελιές, πράσινες και κιτρινομουσταρδί, γήινες ζεστές καφέ και με φυτά, πολλά και όμορφα φυτά που κάνουν τους Ψαράδες ζωηρούς και ζωντανούς.

Η εξυπηρέτηση, καλή σε γενικές γραμμές, πραγματοποιείται από πλήθος σερβιτόρων. Ακριβώς λόγω του πλήθους αυτού ίσως να χρειάζεται κάπως καλύτερος συντονισμός, παρόλα αυτά, δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα ή καθυστερήσεις, παρά μόνο μια γενικότερη αίσθηση αποδιοργάνωσης. Ιδανικά θα τους ήθελα λίγο πιο προσιτούς και φροντιστικούς, αλλά εντάξει. Στα συν η μη επιβολή εμφιαλωμένου νερό, αλλά η προσφορά κανάτας μόλις βέβαια ζητήθηκε, η οποία ανανεωνόταν αβίαστα και το τέλειο γλυκό που ήρθε ως κέρασμα στο τέλος.

Κι επιτέλους περνάω στο φαγητό. Οι επιλογές που έκαναν το μάτι μου να γυαλίζει μελετώντας τον κατάλογο ήταν βασικά, όλος ο κατάλογος. Οι περιγραφές στο μενού μαγευτικές, τα πιάτα που πήγαιναν στα γύρω τραπέζια επίσης και κάπως έτσι να μην ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε από τον καλοδουλεμένο κι ευσύνοπτο τελικά κατάλογο, καθώς τα προσφερόμενα πιάτα δεν είναι αναρίθμητα, είναι όμως λιγουρευτά.

Μετά πόνων και βασάνων καταλήξαμε σε: Μους λευκού ταραμά με κρίταμο κι αυγά χελιδονόψαρου. Μεγάλη ποσότητα, εξαιρετική υφή, τέλεια προσθήκη τα αυγά χελιδονόψαρου, ωραία πινελιά το κρίταμο. Άνοιξε εξαιρετικά το γεύμα.

Συνέχεια με παντζαροσαλάτα. Γενικά, μ’ αρέσουν πολύ τα παντζάρια και η συγκεκριμένη παντζαροσαλάτα ήταν μούρλια. Τα παντζάρια παντρεύονταν ιδανικά με ψιλοκομμένο ξινόμηλο (μαριναρισμένο σε βινεγκρέτ από τον χυμό τους, όπως διεξοδικά περιγράφεται στον κατάλογο), κρέμα από κατίκι Δομοκού, ξύσμα από μοσχολέμονο και τριμμένο καρύδι. Πολύ νόστιμο αποτέλεσμα, επίσης σε καλή ποσότητα.

Μύδια αχνιστά, καθώς είχα εντοπίσει τη σχετική γαβάθα να προσγειώνεται στο διπλανό μας τραπέζι, είχα σκουντήσει διακριτικά τον φίλο μου και μ’ ένα κλείσιμο του ματιού ως μέγιστοι μυδοφάγοι είχε επέλθει consensus ως προς το πιάτο αυτό. Σύμφωνα με την περιγραφή του διαδικτυακά αναρτημένου και μη κοστολογικά επικαιροποιημένου καταλόγου, πρόκειται για μύδια αχνιστά στον ζωμό τους με φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, μπουκέτο μυρωδικών και λουίζα. Εμένα να το πω, μού βγαλαν και μια μουσταρδίλα, η οποία μου φάνηκε μάλιστα αρκετά επιβλητική κι επισκιάζουσα ίσως τη θαλασσινή αύρα των μυδιών. Μην παρεξηγηθώ, μας άρεσαν πολύ και τα καταβροχθίσαμε, απλά το επισημαίνω.

Καλαμάρι ψητό και γεμιστό με κιμά τόνου, φάνταζε στην περιγραφή πολύ αβάντ- γκαρντ, αλλά τελικά ήταν το πιο αδύναμο πιάτο. Νόστιμο, δεν λέω, πρωτότυπο ναι, φαγώθηκε ευχάριστα, αλλά δεν θα το ξαναπροτιμούσα.

Και το highlight, καρπάτσο τόνου, μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού κι ελαιόλαδο, το οποίο μακάρι να μπορούσα να το αναρτήσω σε φωτογραφία, καθώς οπτικά ήταν ένα μικρό έργο τέχνης, ένας ψαροπίνακας με σαφείς επιρροές από την τέχνη του Τζάκσον Πόλοκ. Α, είμαι υπερβολική λέτε, ε; Πηγαίνετε να δείτε και μόνοι σας τότε. Και μόλις χορτάσουν τα μάτια σας κι αρχίσετε να τρώτε το κομψοτέχνημα, ετοιμαστείτε να ενθουσιαστείτε κι απ’ την υπέροχη γεύση.

Το γεύμα ξεκίνησε με καλωσόρισμα με νόστιμο και φρέσκο ψωμί και μια αλοιφή που δεν κατάλαβα καλά τα συστατικά της, είχε όμως σίγουρα ελιά, την οποία δεν τρώω και χρεώνεται 1,40 κατ’ άτομο, οπότε εν τέλει καλωσόρισμα δεν το λες, το λες κουβέρ. Έκλεισε, όμως, με αληθινό κέρασμα, τέλειο γλυκό από φρέσκια μαρέγκα, μους λεμόνι και βαθυκόκκινη, φρουτένια σος από πάνω, από κάποιο μούρο. Φανταστικό κλείσιμο!

Ειδική μνεία οφείλω στη μακροσκελή κι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα από ούζα κι άπειρα τσίπουρα, με γλυκάνισο αλλά φυσικά κι άνευ. Πάρα πολλές οι επιλογές, αρκετές εκ των οποίων δεν τις βρίσκεις εύκολα στην όμορφη πόλη μας. Εμείς ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα είπαμε να δοκιμάσουμε ένα ούζο από τη Λήμνο, ελαφρύ και γλυκόπιοτο. Ο φίλος μου που ήθελε λίγο ακόμα μόλις τελειώσαμε το καραφάκι, βρήκε διέξοδο σ’ ένα από τα μίνι καραφάκια που διαθέτει το κατάστημα, μ’ ένα μικρούλι Δίμηνο Μυτιλήνης.

Τα παραπάνω αποτιμήθηκαν σε 47 ευρώ, κατόπιν όμως της διόλου ευκαταφρόνητης έκπτωσης της τάξης του 25% λόγω κάρτας αθηνόραμα κλαμπ. Καταλήγω λοιπόν ότι αυτά που εν τέλει πληρώσαμε για πειραγμένη, πρωτότυπη, τρομερά γευστική και φουλ ενδιαφέρουσα ψαροφαγία είναι τρελό VfM. Άνευ της έκπτωσης όμως το λες τσιμπημένο, θαρρώ (εξ’ ου και η μια ντοματούλα μείον). Την αξίζει όμως την επίσκεψή του! Εγώ, σας είπα ήδη απ’ την αρχή, σκοπεύω να το κάνω ψαροφαγικό μου στέκι.

7 medium

23 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επίσκεψη τριών ατόμων με την αγαπημένη κάρτα γνωστού περιοδικού.

Το προσωπικό λίγο μπλαζέ με τον "υπεύθυνο" βάρδιας να σώζει κάπως την κατάσταση.

Πριν αρχίσω να σημειώσω ότι υπάρχει τέραστια ποικιλία σε ούζα και αποστάγματα και δοκίμασα το θεσσαλικό τσίπουρο "Μετέωρο" που με εξέπληξε ευχάριστα.

Μαζί με το ψωμάκι, το μαγαζί προσφέρει τρία ντιπ τυριών αρκετά νόστιμα και ελαφριά για να ξεκινήσεις το γεύμα σου.

Πάμε στην παραγγελία:

Φάβα: Υπέροχη, σιγομαγειρεμένη με μπαχαρικά που άφηναν μια ιδέα από κύμινο και κουρκουμά. Μπράβο τους.

Ταραμοσαλάτα: Ωραίος, σφιχτός ταραμάς που σερβίρεται με αυγά χελιδονόψαρου.

Καλαμαράκι γόνος: Πολυ καλο τηγάνι, ωραία γεύση

Γαύρος Μαρινάτος: Άψογη εκτέλεση με δική τους παραλλαγή με ελαφρώς καυτερή πιπεριά που δίνει και το κόκκινο χρώμα στο λαδάκι του. Σκορδάτος επίσης που ταιριάζει με το τσιπουράκι.

Μύδια αχνιστά: Συμπαθέστατα και μεγάλη μερίδα με αρκετό υλικό για... καταδύσεις.

Ξιφίας τηγανιά: Ίσως η μοναδική παραφωνία στο τραπέζι. Δεν ήταν κακό αλλά ίσως άστοχο σαν σύλληψη.

Μετέωρο και δύο ούζο Σμυρνιώ.

Κέρασμα Lemon pie με μαρεγκάκια.

Κλείσαμε στα 86 ευρώ και με την έκπτωση πήγαμε στα 64.

Θα ξαναπήγαινα άνετα αλλά δυστυχώς χωρίς την κάρτα δεν ξέρω αν θα το προτιμούσα γιατί είναι θα έλεγα κάπως τσιμπημένο.

Θετικό το πρόσημο παρόλα αυτά.

30 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Καθημερινη απογευμα και εχοντας παρει ενα κουπονι απο καποιο εκπτωτικο site αποφασισαμε να επισκεφτουμε το εν λογω εστιατοριο.

Ομολογουμενως εντυπωσιακος χωρος θυμιζει εντονα νησι με το ασπρο χρωμα να κυριαρχει στον χωρο και στα τραπεζια. Ολος ο χωρος γενικα αναδυει μια παστρα και μια καθαριοτητα. Ολη η διακοσμηση ειναι του στυλ "νησι" με σχοινια κομπους καραβακια και οτι αλλο παραπεμπει σε νησιωτικο περιβαλλον.

Τα τραπεζια στρωμενα αψογα με την μονη αντιρηση να ειναι στις πετσετες που κατα την γνωμη μου επρεπε σε ενα τετοιο εστιατοριο να ειναι υφασματινες και οχι χαρτοπετσετες. Κατα τα αλλα ολη η διακοσμηση αποπνεει μια αρχοντια καλου εστιατοριου με ιδιαιτερες γευσεις.

Με το που μπηκαμε στο μαγαζι υποδοχη αψογη ευγενεια περισση και εξυπηρετηση παρα πολυ καλη. Ολη η καλη διαθεση να βοηθησουν με τις γευσεις που ειχε το μαγαζι και σε καμια περιπτωση δεν σε αφηνουν να περιμενεις για κατι.

Απο γευση τωρα πηραμε μια σαλατα σπανακοπιτα που ειχε υπερβολικο λεμονι η λαιμ τοσο που αφηνε περισσοτερ ξυνιλα απο οτι θα επετρεπε για να απολαυσεις το πιατο. Σαν ορεκτικα πηραμε ενα τυροπιταρι γαριδας και ενα λουκουμα μπακαλιαρου που αν μη τι αλλο δεν τα ελεγες ανοστα αλλα σιγουρα δεν χτυπαγανε και το ταβανι της γευσης. Σε ενα απλο μεζεδοπωλειο μπορει να τα ελεγες νοστιμα αλλα στο συγκεκριμενο μαγαζι μαλλον αδιαφορα περναγανε. Το κυριως πιατο ηταν οτι πιο νοστιμο ειχε το μενου και μπορεις να το πεις αριστα μαγειρεμενο. Μια παελια θαλασσινων που οντως ευωδιαζε και ειχε υπεροχη γευση. Το γλυκο στο τελος μια παβλοβα η οποια ακολουθουσε κι αυτη την τυχη των ορεκτικων.
Σαν συμπερασμα το μαγαζι ειναι αψογο σαν περιβαλλλον να πας να απολαυσεις ενα ομορφο βραδυ με την παρεα αλλα οχι να φας για να χορτασεις και να απολαυσεις ιδιαιιτερες γευσεις.
Για το θεμα του λογαριασμου δεν θελω να πω γιατι η επισκεψη ηταν με εκπτωτικο κουπονι αλλα σαφως βαζω μια αξιολογηση γιατι ειδα τις τιμες στον καταλογο του μαγαζιου οι οποιες μονο φθηνες δεν ειναι για το φαγητο που προσφερει.