Πώς λειτουργεί

Βρες εστιατόριο

  • Περισσότερα από 1500 εστιατόρια
  • Δες μενού, φωτογραφίες και αναλυτικές περιγραφές
  • Διάβασε κριτικές μόνο από χρήστες που τα έχουν επισκεφτεί

Κάνε online κράτηση και κέρδισε

  • Εξασφάλισε έκπτωση έως 30%
  • Εντελώς δωρεάν. Χωρίς πιστωτική
  • Χωρίς αναμονή για επιβεβαίωση

Το τραπέζι σου θα σε περιμένει

  • Πήγαινε στο εστιατόριο μόνο με το όνομα σου
  • Δεν υπάρχουν κουπόνια
  • Η έκπτωση θα εφαρμοστεί διακριτικά στο σύνολο του τελικού σου λογαριασμού

Φωτογραφίες

Πληροφορίες

Ο «Παρνασσός – ‘’1965’’», που δραστηριοποιείται στο χώρο του φαγητού από το 1965, σε μια ήσυχη γειτονιά  της Αθήνας, λίγα μέτρα από την Ακρόπολη, είναι ένα από τα ιστορικά μαγαζιά της περιοχής.  Εδώ και 50 χρόνια είναι το μεσημεριανό μαγειριό «Ο Παρνασσός»,  που το βράδυ λειτουργεί ως μεζεδοπωλείο –ρακομελάδικο «1965», αποτελεί το σημείο αναφοράς  του κέντρου – απόκεντρου της παλιάς Αθήνας! 
Ο πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος, συνδυάζει τόσο το μοντέρνο με το παραδοσιακό στοιχείο όσο και το καινούριο με το απλό. Η αρχοντιά που διαχέεται από την απλότητα της διακόσμησης, η πολύ  όμορφη αυλή του μαγαζιού, που βλέπει στη μικρή πλατεία πίσω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, και περιβάλλει το μαγαζί με τα ψηλά του δέντρα,  θυμίζει  έντονα την όμορφη εποχή της παλιάς Αθήνας του 1965,  σου δίνει την αίσθηση ότι σ’ αυτό το μαγαζί,  ίσως κάποτε να έπιναν το κρασάκι τους ο Ορέστης Μακρής με τον  Βασίλη Αυλωνίτη. Το μεζεδοπωλείο σερβίρει πεντανόστιμους μεζέδες με αγνά υλικά της εποχής και ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, με μεγάλη προσοχή στην επιλογή των γνήσιων πρώτων υλών από Έλληνες  μικροπαραγωγούς.  
Σίγουρα να δοκιμάσετε  τις δροσερές σαλάτες από φρέσκα λαχανικά, τις  φρέσκιες πατάτες  τηγανητές, καθώς και τα  πολύ προσεγμένα ψητά κρέατα, συνοδευόμενα  με ιδιαίτερα πικάντικες σος. Αντί για τα εμφιαλωμένα κρασιά, προτιμήστε  το χύμα του μαγαζιού, που  θα
συνοδεύσει  άψογα ότι κι αν παραγγείλετε.

address icon
Διεύθυνση

Μεναίχμου 2 Νέος Κόσμος

hour icon
Ωράριο

Τρίτη έως Σάββατο 18:00 - 01:00 Κυριακή 12:00 - 00:00 Δευτέρα κλειστά

telephone icon
Τηλεφωνικές κρατήσεις μέσω e-table
211-311-5555
cutlery icon
Στυλ

Μεζεδοπωλείο

wallet icon
Κόστος κατ'άτομο

έως 15€

Νέα άφιξη στο e-table. Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές.