Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

Ψαροταβέρνες
  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Στη Ν. Ερυθραία για βόλτα και εκλεκτούς ψαρομεζέδες
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα
12:00 - 00:00
Τρίτη
12:00 - 00:00
Τετάρτη
12:00 - 00:00
Πέμπτη
12:00 - 00:00
Παρασκευή
12:00 - 01:00
Σάββατο
12:00 - 01:00
Κυριακή
12:00 - 01:00
Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Στη Νέα Ερυθραία ξεκίνησε να λειτουργεί το δίδυμο εστιατόριο της γνωστής ψαροταβέρνας Ε/Γ Ταξιδεύοντας που εδρεύει στο Κερατσίνι από το 2002. Ο στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ζεστό, φιλικό και διακριτικό στέκι όπου κυρίαρχο ρόλο έχει ο πελάτης μας. Επιδίωξή μας είναι οι επισκέπτες μας να γευτούν τους πιο εκλεκτούς και φρέσκους θησαυρούς της νησιωτικής Ελλάδας σε πολύ ρεαλιστικές τιμές. Η πρώτη ύλη είναι φρέσκια και όσο πιο απλά μαγειρεμένη τόσο καλύτερα. "Το ζωντανό είναι καλύτερο από το φρέσκο" όπως λένε και οι ψαράδες φίλοι μας.

Πως θα το βρείτε
  Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία
  210 6201572
  210 300 1590 για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Take away Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις



Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια




Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
10
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Πριν 2 χρόνια έγινε η πρώτη μάζωξη του ASK και είχα γνωρίσει αρκετούς φίλους, με κάποιους μάλιστα κράτησα και φιλικές επαφές. Η γιορτή μου πλησίαζε, η επέτειος του ASK πλησίαζε και έτσι σκέφτηκα να το γιορτάσουμε στο σιγουράκι της Νέας Ερυθραίας! Καλοί φίλοι και εξαιρετικό φαγητό... λεφτά στην τράπεζα...

Δυστυχώς δεν μας τίμησαν όλοι αλλά τελικά αυτό δεν ξέρω πόση σημασία έχει ή δεν έχει για μένα και εκείνους. Είναι θέμα φάσης, είναι θέμα υποχρεώσεων;Όπως μου είπε και ένας φίλος "το νόμισμα έχει 2 όψεις"...

Μου φάγατε τα συκώτια! Λες και θα σας άφηνα νηστικούς... ειδικά στο Ταξιδεύοντας!

Θυμάμαι πως δεν είχα γράψει κριτική μετά την πρώτη μου επίσκεψη, ήθελα να έχω καθαρή σκέψη και να μην θεωρηθεί αβάντα στο μαγαζί μια επίσκεψη δωρεάν, όσο καλή και να ήταν. Πολύ καλή οργάνωση τότε και μας έδωσαν και διάφορα tips.

Κυριακή 26/3/2017 και μετά την εθνική επέτειο ο Κώστας μου είχε πει να πάμε μετά τις 16.00 για να εξυπηρετηθούμε καλύτερα. Τελικά ρισκάραμε, πήγαμε 13.30 και σιγά σιγά ο κόσμος γέμιζε το μαγαζί με πληρότητα κοντά στο 90%! Άνετα τραπέζια, πεντακάθαρα όλα στο μαγαζί και η ποιότητα σε σταθερά υψηλό επίπεδο. Όπως μπαίνετε μέσα θα συναντήσετε έναν πάγκο με την επιγραφή "Η αγορά μας". Στα δεξιά το μοτό που τους χαρακτηρίζει "Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα". Τόνοι λευκού και μπλε με καλής ποιότητας και περιποιημένα τραπεζοκαθίσματα. Αρκετό ξύλο στο πάτωμα, ξύλινες καρέκλες και πλέον έμεινε να επικυρώσετε το εισιτήριο σας....

Το σέρβις διατηρείται σε υψηλά στάνταρ, τίποτα λιγότερο από όσο γνώριζα και από το μαγαζί στο Κερατσίνι. Είναι οικογενειακή επιχείρηση, με μεταφορική και κυριολεκτική έννοια. Εκπαιδευμένο και χαμογελαστό προσωπικό, όχι για να τσιμπήσει κάποιο πουρμπουάρ στο τέλος του γεύματος αλλά λόγω του οράματος της επιχείρησης. Δεν το βλέπουν καθαρά επιχειρηματικά αλλά έχουν μεράκι. Μάλιστα έχει μπολιαστεί όλη η οικογένεια του Κώστα με εκείνον να ανεβοκατεβαίνει στα 2 καταστήματα ενώ πάντα σαν φύλακες, η γυναίκα του και 2 από τα παιδιά του. Ακούν, τρέχουν και μιλούν όταν μόνο χρειαστεί. Κάποιες μικροκαθυστερήσεις και ασυνενοησίες είναι άνευ σημασίας για εμένα.

Και ο κατάλογος;Σε πρώτη φάση φαίνεται τσιμπημένος. Υπάρχει όμως και κάτι που δεν αναγράφεται στην τιμολόγηση αλλά είναι στους άγραφους νόμους της επιχείρησης. Πρώτα από όλα δεν υπάρχουν οι λαδόκολλες αλλά τραπεζομάντιλα. Όχι φθαρμένα και λερωμένα. Επίσης πάντα προσφέρουν σορμπέ λεμόνι, γλυκά και λιαστό κρασί ή μαστίχα. Δε νομίζω να ακολουθούν πολλές επιχειρήσεις αυτό το μονοπάτι.

Εμπιστευόμενος λοιπόν τον Κώστα, του ανέθεσα να μας φτιάξει εκείνος το μενού. Μόνο κάποιες παρατηρήσεις είχαμε σε κάποια πιάτα που δεν επιθυμούσαμε. Και σαν μαέστρος, ξεκίνησε να κάνει παιχνίδι...

Το ταξίδι μας ξεκίνησε:

- Χοντρές φέτες λευκού και μαύρου ψωμιού ποτισμένες με λαδάκι. Νομίζω κάπου χρησίμευσαν...

- Μπουκίτσες από χορτοπιτάκια με μυρωδικά ως καλωσόρισμα. Γευστικότατη γέμιση, αρκετή ποσότητα την έφαγα εγώ. Οι υπόλοιποι λύκοι είχαν υπομονή για τα επόμενα πιάτα...

- Τομάτα ξεφλουδισμένη με κρίταμο, κάπαρη και ανθό αλατιού στα 6 ευρώ. Εδώ οι ρόκες και οι παρμεζάνες έχουν βρει τον μάστορα τους. Μεγάλη ποσότητα που το μόνο περισσότερο που ήθελα ήταν αλάτι ώστε να χαθεί μέσα στην τομάτα. Άριστη σαλάτα φυσικά όπως πάντα!

- Ταραμοσαλάτα στα 4.6 ευρώ και ρεγγοσαλάτα στα 5.2 ευρώ. Οπτικά ίσως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, όμως όταν φας... κοιτάς αυτές του εμπορίου και τις απεχθάνεσαι. Ειλικρινά τώρα... Ωραία υφή που μένει στο στόμα. Οι φέτες ψωμιού που σας έλεγα;Να τες!

- Λακέρδα σπιτική στα 7.2 ευρώ. Θα αντγράψω την φίλη Tzia και θα πω πως όντως είχε αρκετά βουτυράτη υφή, λιώμα όμως στο στόμα. Να φανταστείτε, όταν άκουγα λακέρδα με έπιανε λύσσα και μόνο στη σκέψη από το πόση αλμύρα θα έχει!

- Παστουρμάς τόνου στα 5.2 ευρώ. Οι υπόλοιποι φίλοι μάλλον δεν ξετρελάθηκαν, εγώ πάλι το αγάπησα πολύ αυτό το πιάτο. Λεπτή φέτα μεν, αρκετά φινετσάτη δε. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, όμως μου άφηνε μια αέρινη γεύση, όχι τόσο έντονη σαν του κανονικού παστουρμά. Μπόλικο λεμονάκι στα απαραίτητα αξεσουάρ!

- Σκουμπρί καπνιστό στα 9.5 ευρώ. Πιο στάνταρ επιλογή δεν υπάρχει! Πλεόν αρκετοί έχουν προσπαθήσει να αντιγράψουν το πιάτο, αυτή την έντονη καπνίλα όμως ΔΕΝ την πετυχαίνουν, λυπάμαι πολύ κύριοι. Προσωπικά, θέλω τουλάχιστον μια μερίδα μόνος μου, αρκεστείτε στο ντεκόρ των κρεμμυδιών οι υπόλοιποι!

- Γαριδόψυχα στα 10.3 ευρώ. Η καραβιδόψυχα του "φτωχού". Δε νομίζω πως έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τις πεντανόστιμες καραβιδούλες! Με βουτυράκι και τη ροζέ σαλτσούλα είναι σαν σνακ. Άλλη μια μερίδα ΜΟΝΟ για μένα παρακαλώ!

- Καλαμάρι γόνος στα 7.1 ευρώ. Τραγανός, μαλακός... λιώμα στο στόμα. Μικρές μπουκίτσες που ικανοποιούν τους φανατικούς του είδους.

- Γαύρος τηγανιτός για τον βενιαμίν της παρέας. Ήταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού αλλά ο ευγενικός μπόμπιρας μας έκανε τη χάρη και μοιράστηκε το πιάτο. Δεν έμεινε ίχνος.

- Σαρδέλες φιλεταρισμένες στα 7 ευρώ. Φρεσκότατες όπως πάντα, μοιραστείτε τις σαν σνακ και αυτές. Λιώμα. Και για να πω την αμαρτία μου, θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτό το πιάτο από τη μάζωξη του ASK!

- Γαύρος φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας στα 7 ευρώ. Καθαρισμένος και φρέσκος, με ελαφριά σάλτσα που δεν σε μπουχτίζει. Ευχάριστα καυτερή επίγευση.

- Χταπόδι σαγανάκι στα 15.5 ευρώ. Κατ'αρχάς είναι σε μικρές μπουκίτσες το χταπόδι, ούτε το καταλαβαίνεις (για όσους δεν το πολυσυμπαθούν). Σε συνδυασμό με τη γλυκιά σάλτσα και το ελαφρώς βαρύ τυράκι του, είναι ένα πιάτο μπόμπα που χωρίς να το καταλάβεις είναι πλήρες και σε χορταίνει.

- Μυδοπίλαφο στα 12.9 ευρώ. Δεν δοκίμασα γιατί γνώριζα ότι υπήρχε και συνέχεια στο μενού. Αυτό που οι περισσότεροι ανέφεραν ήταν πως το βρήκαν αρκετά αλμυρό. Τα μύδια όμως μια χαρά τα καθάρισαν! Μάλλον για να μην πιάνουν χώρο στο τραπέζι!

- Βασιλικό καβούρι στα 68 ευρώ το κιλό. Ειδική παραγγελία για τον καβουροχειρουργό σύζυγο φίλης! Πλάκα πλάκα υπήρξε αρκετό ψαχνό που όλοι δοκιμάσαμε. Σε συνδυασμό με το βουτυράκι... έχει κλείσει σπίτια και δημιουργεί τσακωμούς!

- Και τέλος, κερασμένα από το κατάστημα... 2.6 κιλά φιλεταρισμένου ψαριού. Για κάτι σαργούς και σκάρους μας είπαν.... Εγώ έκανα πως δεν άκουσα και προσπάθησα να "κλέψω" λίγη περισσότερη μερίδα από όση μου αναλογούσε. Τέτοιο φιλέτο ούτε σε κρέας δεν θα βρείτε.

- Άφθονο λευκό κρασί, ασύρτικο και μαλαγουζιά, με τη δεύτερη να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Για το τέλος είχε προνοήσει η φίλη και έφτιαξε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ νηστίσιμο σάμαλι. Εγώ να πω την αλήθεια το θυμάμαι πολλααααα χρόνια πριν στον Βενέτη που λεγόταν Αρίσα. Αυτό το αμύγδαλο πως συνδέεται έτσι με το σιμιγδάλι. Μου τρέχουν τα σάλια....

Συμπερασματικά θα πω πως:

Για να πετύχεις χρειάζεσαι να έχεις οικονομικούς πόρους από πίσω. Άλλοι τους χρησιμοποιούν για να κάνουν δημόσιες σχέσεις ή να "εξαγοράσουν" την επιτυχία. Αυτό όμως πολλές φορές δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει χημεία και αρμονία μεταξύ όλων των συνδετικών κρίκων. Το Ταξιδεύοντας έχει συγκεκριμένο πλάνο και συνταταγμένες και δεν παρεκλίνει από την πορεία του.

Συμφωνώ πως δεν είναι για κάθε μέρα, το ποιοτικό το πληρώνεις. Ένα πράγμα είναι αδιαπραγμάτευτο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές αυξομειώσεις στην απόδοση της κουζίνας, όπως παντού. Σαβούρα όμως ΔΕΝ πρόκειται να φας. Και αυτό είναι γκαραντί....

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
06
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Είναι Κυριακή μεσημέρι 26/3 και παρότι φτάνω στο Ε/Γ ταξιδεύοντας, με μέτρια διάθεση (πολύ πρωί για μένα) συναντώ αρχικά αγαπημένο φίλο, που ήταν και ο διοργανωτής της συνάντησης μας, σιγά σιγα η παρέα μεγαλώνει και η διάθεση ανεβαίνει. Όλη η παρεα έδειχνε ένα δέσιμο και μία θετική αύρα που μας ανέβασε όλους ψυχολογικά! Και βέβαια είχαμε εκπλήξεις και αποκαλύψεις...

Το ταξιδεύοντας το γνώρισα αρκετά πριν την ενασχόληση μου με το site, στο Κερατσίνι και χάρηκα πολύ όταν πριν δύο χρόνια έγινε η πρώτη συνάντηση στο αδερφάκι στα Βόρεια. Τότε δεν είχα γράψει για την επίσκεψη αν και όλα ήταν πολύ καλά, καθώς το σημαντικότερο της βραδιάς ήταν η πρώτη γνωριμια με τους ανθρώπους, πίσω από τα ψευδώνυμα.

Μπαίνοντας, λοιπόν, συνειδητοποιήσα ότι ο χώρος είναι όπως τον θυμόμουν, καθαρός φροντισμένος, φωτεινός, σίγουρα καλύτερος από του Κερατσινίου. Σημαντικό γεγονός ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα εντός. Δίνεται όμως η δυνατότητα στους καπνιστές να καθήσουν στον εξωτερικό χωρο, τον οποίο τολμώ να πω ότι "ζήλεψα", αφού ο καιρός ήταν καθαρά ανοιξιάτικος.

Η εξυπηρέτηση υπήρξε ταχύτατη, με ευγενια, χαμόγελο και ενδιαφέρον. Μικρές και άνευ σημασίας αστοχίες υπήρξαν μεν, αλλά και εμείς κατασκήνωσαμε εκεί για πάνω από 4 ώρες.

Δοκιμάσαμε πολλά και όλα ήταν εξαιρετικά.
-Σκουμπρι καπνιστό(9.50€) το τοπ πιάτο τους (ζήτησα προσωπικα να μπει στο μενού και ο ευγενικός οικοδεσπότης μου έκανε τη χάρη)
-Χταποδι σαγανάκι(15€) πολύ σωστά δεμενη η σάλτσα με ωραίο τυράκι και μαλακό το χταπόδι
-Γαυρος φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας απίστευτη σαλτσουλα μία άλλη οπτική του ψαριού αυτού, η οποία με ενθουσίασε.
-Γαριδοψυχα(10.30€) τραγανη υπέροχη με το βουτυρακι της γευστική πανδαισία.
(Αυτά τα 4πιατα σας τα προτείνω με όλη μου την καρδιά, όχι ότι όσα θα ακολουθήσουν δεν ήταν νόστιμα ή ποιοτικά βεβαιως βεβαιως)
-ντοματα με κάπαρη και χοντρό αλάτι(6€) σαλάτα κατατεθέν του μαγαζιού, πάντα πολύ ποιοτική.
-Ρεγγοσαλατα(5.20€) και Ταραμοσαλάτα(4.60€)και οι δυο με ωραια υφή, ωραίο συνοδευτικό για το ψημένο ψωμάκι μας.
-Παστουρμας τόνου(5.20€) πιάτο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, όντως θυμιζε παστουρμά (αυθεντικό).
-Λακερδα(7.20€) δεν είμαι ειδικη σε αυτούς τους μεζέδες, πάντως φαινόταν ότι είναι χειροποίητη.
-Καλαμαρι γόνος(7.10€) ελαφρύ τηγάνισμα τραγανό αποτελεσμα.
-Μυδοπιλαφο(12.90€)ήρθε τελευταίο και μάλλον το αδικησαμε, λίγο πιο ελαφρύ θα το προτιμούσα.
-Φιλεταρισμενες σαρδέλες ψητές(7€) όπως πρέπει ακριβώς, τα μυρωδικά τους, το ψήσιμο όλα σωστα!
-Γαυρος φιλεταρισμενος τηγανιτος(7€)για το μικρό φίλο της παρέας, τον δοκιμάσαμε και εμείς πόλυ καλός.
-βασιλικο καβούρι(68€ το κιλό) δεν περιγράφω άλλο... Ήταν σε άλλη διάσταση...
-Τελος 2.600 kg φιλεταρισμενου ψαριού, φρεσκότατο το ψαρι δε χρειάζεται ούτε λαδολεμονο, απολαύστε το απλα.
Όπως αντιλαμβάνεστε το αγόρι που κανόνισε το μενού έκανε θαυμάσια δουλειά! Εμείς ως συνήθως απλά τσιμπησαμε...
Το παραπάνω "ελαφρύ" γεύμα συνοδευσαμε με λευκό κρασί σε τεράστιες ποσοτητες, δοκίμασα τη Μαλαγουζιά που ήταν ωραιότατη.

Θεωρώ το κόστος σε πολύ καλά επίπεδα για την ποιότητα που προσφέρει το μαγαζί. Επίσης, όλες οι μερίδες τους είναι μεγάλες. Προφανώς κάποιοι πιο φυσιολογικοι από εμάς δε θα χρειαστούν τόσα πιάτα, αλλά εμείς τυχαμε ιδιαίτερης περιποίησης από τον Vageli τον οποιο πρέπει να ευχαριστήσω και δημόσια.

Προφανώς και το μαγαζί δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά προτείνεται σίγουρα. Εγώ προτιμώ αυτό στο Κερατσίνι ξεκάθαρα λόγω απόστασης, αλλά για τους φίλους στα βορεια είναι πολύ καλή επιλογή.

Να σημειώσω ότι τρώγαμε ακατάπαυστα για 3 τουλάχιστον ώρες, αλλά η ποιότητα των πρώτων υλών και η σωστή χρήση τους έκαναν το γεύμα αυτό μία ευχάριστη ανάμνηση, χωρίς καμία δυσάρεστη παρενέργεια ούτε καν βαρυστομαχια...
Κλείσαμε με ένα υπέροχο ραβανί ευγενικη χορηγία της κιουριαε της παρέας! Το οποίο ήταν ιδανικοτατο για αλλαγή γεύσης μετά την ελαφρυα ψαροφαγια.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
01
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Time flies when you’re having fun και αυτό είναι το πλησιέστερο σημείο στο οποίο έχω φτάσει όσον αφορά στην κατανόηση της θεωρίας της σχετικότητας. Ματαίως προσπαθεί ο καλός μου να με μυήσει στη γοητεία των μαθηματικών και φυσικών θεωριών, αντιστέκομαι σθεναρά. Κατέληξα όμως στο συμπέρασμα ότι ο καιρός περνάει, είτε έτσι είτε αλλιώς, γρήγορα, αφήνοντάς μας με αναμνήσεις, καλές ή κακές, αδιάφορο και εμπειρίες οι οποίες είναι πολύτιμες.

Αυτές οι βαρυσήμαντες φιλοσοφικές σκέψεις περνούσαν απ το μυαλό μου χτες όταν ξαναβρέθηκα στο Ταξιδεύοντας στα Βόρεια σε μια γιορταστική και επετειακή έξοδο σκεπτόμενη.. μα πως πέρασαν κιόλας δύο χρόνια? Γιατί τόσα είναι τα χρόνια που πέρασαν από την γνωριμία μου με το μαγαζί στην πρώτη συνάντηση των μελών του ask όπου και γνώρισα κάποιους απ τους ανθρώπους πίσω από τα ψευδώνυμά τους ενώ, εν ευθέτω χρόνο, γνώρισα και τους υπόλοιπους, με κάποιους από τους οποίους έχω αναπτύξει στενότερους δεσμούς.

Με το παρόν πόνημα, το οποίο στρώθηκα να γράψω άμεσα, παραβιάζω βασικές αρχές μου που σχετίζονται με τη συχνότητα ανεβάσματος κριτικών διότι ήρθε η ώρα να ομολογήσω, δημόσια, ότι ο συνεχής βομβαρδισμός με κουράζει και με κάνει να βαριέμαι αφάνταστα, όσο καλογραμμένες κι αν είναι, αλλά αισθάνομαι πραγματικά την ανάγκη να ευχαριστήσω και από δω τόσο τον εορτάζοντα οικοδεσπότη μας όσο και το πλήρωμα του ΕΓ για ένα, πραγματικά, αξιομνημόνευτο ταξίδι στις γεύσεις της θάλασσας.

Ο χώρος είναι ο ίδιος όπως τον θυμόμουν. Λιτός, διακριτικά πολυτελής, τραπέζια άνετα και όχι ασφυκτικά τοποθετημένα, ανοιχτόκαρδος, σε άσπρες και μπλε αποχρώσεις. Το φαγητό από την άλλη δεν ήταν το ίδιο …. είναι, απλά, καλύτερο. Καινούργια πιάτα υψηλού επιπέδου έχουν προστεθεί ενώ μπορώ να πω ότι μου άρεσαν περισσότερο αυτή τη φορά κάποια, τα οποία είχα δοκιμάσει σε παλαιότερες επισκέψεις.

Το μενού κατά την προσφιλή συνήθεια της παρέας είχε προαποφασιστεί και έτσι, αφού πρήξαμε το συκώτι του οικοδεσπότη με τις απαιτήσεις μας, κατέληξε να περιλαμβάνει:
- Ταραμοσαλάτα και ρεγγοσαλάτα. Να αμέσως, αμέσως δύο από τα πιάτα στα οποία παρατήρησα βελτίωση σε σχέση με την πρώτη φορά που τα είχα δοκιμάσει για τα δικά μου γούστα φυσικά. Δυνατές γεύσεις αλλά με φίνα υφή θα ήταν ιδανικές με τσίπουρο ή ούζο τα οποία αποφύγαμε αφού είχαμε αποφασίσει να φύγουμε όρθιοι κι όχι σηκωτοί.
- Τη signature σαλάτα του μαγαζιού δηλαδή ροδέλες ξεφλουδισμένης ντομάτας με ανθό αλατιού, κάπαρη και κρίταμα. Δε με έχει απογοητεύσει ποτέ κι ας την έχω φάει και μες το καταχείμωνο. Μα που τις βρίσκουν αυτές τις ντομάτες, πείτε μου…
- Λακέρδα η οποία είναι δικής τους παρασκευής και αυτό, πιστέψτε με, φαίνεται. Καμία σχέση με αυτό το απίστευτα αλμυρό παρασκεύασμα που πωλείται. Ελαφρά αλμυρή μεν αλλά και ταυτόχρονα βουτυρένια, η οποία κολυμπούσε σε ένα εξαιρετικό φρουτώδες ελαιόλαδο.
- Παστουρμάς τόνου. Καινούργιο πιάτο το οποίο θα σας συμβούλευα να μην παραλείψετε. Αέρινη φέτα ψαριού η οποία ανέδιδε όλα τα αρώματα του κανονικού παστουρμά τα οποία ταίριαζαν απόλυτα. Συνοδεύεται από λωρίδες αγγουριού μαριναρισμένες σε λεμόνι με άνηθο και ο συνδυασμός ήταν τόσο επιτυχής που ακόμα κι εγώ που δεν τρώω άνηθο το έφαγα ωραιότατα.
- Σκουμπρί καπνιστό. Μια βόμβα γεύσης με υπέροχο άρωμα αποτελεί ένα all time αγαπημένο και προτιμώμενο πιάτο αν και αυτή τη φορά ήταν παραγγελία της νεαράς που καθόταν απέναντί μου και η οποία δεν τρώει σκουμπρί γενικώς. Σαν εμένα με τον άνηθο ένα πράγμα.
- Γόνος καλαμαριού. Τραγανός, ελαφροτηγανισμένος, κριτσανιστός, νόστιμος.
- Χταπόδι σαγανάκι. Μπουκίτσες τρυφερότατου χταποδιού μέσα σε μία υπέροχη, αρωματική και καλοδεμένη σάλτσα ντομάτας συν ζαράκια τυριού από τα οποία αν έφαγα και κανένα.. ο Θεός ας με συγχωρήσει. Πόσες φέτες του υπέροχου, ξινούτσικου, καψαλισμένου προζυμένιου ψωμιού να βούτηξα? Ευτυχώς που και οι υπόλοιποι ήταν απασχολημένοι κάνοντας το ίδιο ακριβώς κι έτσι γλύτωσα τις περαιτέρω ενοχοποιητικές φωτογραφίες.
- Μυδοπίλαφο. Ένα πιάτο που δεν άρεσε εξίσου σε όλους χωρίς κάποιος να το βρει κακό. Εμένα μου άρεσε πολύ η λεμονάτη γεύση του σπυρωτού ρυζιού και το άρωμα του σαφράν. Θα συμφωνήσω όμως ότι ήταν κατά τι πιο ήσυχο σε σχέση με τα υπόλοιπα.
- Σαρδέλες ψητές. Παχουλοδροσάτες, ζουμερές με ωραίο άρωμα από τα κάρβουνα απ τα οποία είχαν περάσει.
- Γαύρος σε σάλτσα μουστάρδας. Ένα πιάτο που με εξέπληξε ευχάριστα αφού δεν αγαπώ τα ψάρια μαγειρεμένα και ειδικά με σάλτσες. Πικάντικο και αιχμηρό μου άρεσε πολύ.
- Βασιλικό καβούρι. Είναι ακριβό? Είναι! Δεν είναι για κάθε μέρα? Δεν είναι. Μία φορά όμως κάντε ένα δώρο στον ουρανίσκο σας και παραγγείλτε το. Η οποιαδήποτε άλλη περιγραφή αυτού του πιάτου είναι ιεροσυλία.
- Γαριδόψιχα τηγανιτή. Τώρα και δικαίως θα αναρωτηθείτε πόσο ξεχωριστή μπορεί να είναι? Πολύ θα σας απαντήσω όταν πρόκειται για ρόδινα συννεφάκια απίστευτης γλύκας που σε στέλνουν κατευθείαν στη συνοικία το όνειρο.
- Φιλέτα από σκάρους και σαργούς που δικαιώνουν απόλυτα το μότο του μαγαζιού…τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπούν στη θάλασσα. Μαεστρικά ψημένα, πάλλευκα, με ατόφια γεύση θάλασσας και φρεσκάδας.

Ξαναδιαβάζοντας την κριτική για διόρθωση λαθών τρομάζω κι εγώ με τις ποσότητες φαγητού που καταναλώθηκαν. Κι όμως, αν και το γεύμα κράτησε ώρες και συνοδεύτηκε από άφθονο κρασί, σηκωθήκαμε ανάλαφροι, ευτυχείς, χαμογελαστοί, αφήστε που κάποιοι μετά από λίγο έμαθα ότι πεινούσαν πάλι.

Ήταν μια λαμπρή Κυριακή από όλες τις απόψεις. Ηλιόλουστη, ζεστή, εορταστική, χαρμόσυνη, με μια μικρή νότα μελαγχολίας γιατί even cowgirls get the blues sometimes έτσι, για να σπάει η μονοτονία. Φυσικά το φαγητό έπαιξε μέγιστο ρόλο αλλά τι καλύτερο από το να έχεις παρέα και να το μοιράζεσαι με εκλεκτούς συνδαιτυμόνες.
Ποιον να πρωτοθυμηθώ και να αναφέρω? Το αγόρι που γιόρταζε το οποίο είχε έρθει στο κέφι με τρία ποτήρια κρασί και επιτέλους μετά από τόσα χρόνια καθόταν δίπλα μου και δε με κλώτσαγε? Τη φίλη που καθόταν απέναντι και έλαμπε? Το ψηλόλιγνο κορίτσι με το σορτσάκι? Την απατηλά ήρεμη κολλητή της? Την κυρία δίπλα μου με τα υπέροχα μάτια με την οποία λατρεύουμε να κουτσομπολεύουμε τους άντρες μας?Το μικρό αγόρι που θα κάνει πολλές καρδιές να ραγίσουν όταν μεγαλώσει? Τον ευγενή κύριο που έχει αποτελέσει μυθικό πρόσωπο για μένα? Τον έτερο κύριο τον οποίο και κατά πάσα πιθανότητα μάτιασα αφού πληροφορήθηκα ότι χασμουριόταν το υπόλοιπο του απογεύματος? Την πανέμορφη και τόσο σικ κυρία η οποία προσπαθούσε ανεπιτυχώς να κάνει τον καλό μου να βγάλει τα γυαλιά ηλίου που φορούσε? Το κατάφερε όταν έπεσε ο ήλιος. Γιατί αν το είχε πράξει νωρίτερα δε θα μπορούσαμε να σταθούμε από τα φτερνίσματα.

Διότι ο καλός μου είναι αλλεργικός, ευτυχώς όχι σε μένα, και είναι η εποχή της ταλαιπωρίας του. Εγώ έχω την τύχη να μην είμαι αλλεργική, τουλάχιστον, σε κανέναν από τους συνήθεις παράγοντες. Αφήστε που βρίσκω τις κάμπιες χαριτωμένες με προοπτική εξέλιξης σε πεταλούδες. Δυστυχώς δε μπορώ να πω το ίδιο για τα χοντρά, μαύρα, απροσδιορίστου ηλικίας ζωύφια, τα οποία αποτελούν εφιάλτη, αν και είμαι αμείλικτη στην εξόντωσή τους.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη tzia.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
02
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

«Ρε συ Βαγγέλη, θα φάμε τελικά?»
«Να δεις νηστικοι θα μεινουμε! »

Αυτά ψιθυρίζονταν για βδομαδες ολοκληρες στα πηγαδακια της παρεας, από τοτε, δηλαδη που η σκυταλη του οικοδεσποτη περασε στον δικο μας VAGELIS, ο οποιος μας εταξε Ε/Γ και γκουρμε ψαροφαγια. Ελα όμως που η μερα πλησιαζε και μεις μενου δεν βλεπαμε, οποτε το χαμε δεσει κομπο ότι μετα θα παμε για σουβλακια. Για σουβλακια πηγαμε. Μετα από δυο μερες που χωνεψαμε.

Κοιτα να δεις κάτι πραγματα. Το Ταξιδευοντας στα Βορεια είναι λογικο να μην εχει πεσει στην αντιληψη οσων μενουν νοτια, κεντρικα ή δυτικα. Να μην το χω δει, όμως, εγω, που μενω 10 λεπτα με το ζορι από εκει και δουλευα στο «νησι» της Ερυθραιας τοσα χρονια, που ακουστηκε? Εμ, πηγε και αυτό το παλικαρι και το παράχωσε στην Ευαγγελιστριας, που δεν τη λες και Fifth Avenue, και που να το παρει το ματι μου, που χει και 6 βαθμους μυωπια;

Το ραντεβου καθορισμενο για μεσημερι Κυριακης, με έναν ανοιξιατικο καιρο που σου ανοιγε ψυχη και πνευμονες, φτανω με την καλυτεροτερη μου φιλη εξω από το μαγαζι. Διοτι αν δεν γνωρισεις στους καινουργιους σου φιλους τις παλιες σου αγαπες, δεν μπαινει νέο αιμα στις παρεες, να αντικαταστησει το αποστατημενο παλιο. Κατσε, λοξοδρομησα παλι.

Το μαγαζι μοιαζει με αυτονομο νησακι, με την εξεδρα του για προκιμαια και τα τραπεζακια του καλυβια διπλα στη θαλασσα. Δεν είναι κανενα εστιατοριο πολυτελειας, και μαλλον γι αυτό ακριβως μου αρεσε. Είναι πεντακαθαρο, προσεγμενο, απλο και θαλασσινο. Εγω δε θελω τιποτε άλλο για να το συμπαθησω

Τραπεζι δωδεκα ατομων, ομορφα στρωμενο, και πολλα υποσχομενο. Το μαγαζι βρισκοταν σε σχετικη πληροτητα ηδη από τη μια το μεσημερι και ετσι παρεμεινε οσες ωρες καναμε καταληψη στα τραπεζια του. Ευτυχως εχουν προνοησει και απασχολουν μεγαλο αριθμο εργαζομενων, που ετρεχαν ασταματητα με πιατα και ποτηρια στα χερια. Στοιχηματιζω ότι περαν των μαγειρων, λαντζερηδων και σερβιτορων, πληρωνουν και επισημους ξεψαχνιστες και ξεκοκκαλιστες. Δεν υπηρξε ψαρι, μικρο ή μεγαλο, που να μην ερθει πληρως και αριστα φιλεταρισμενο, με χειρουργικη ακριβεια.

Οσον αφορα στη δικη μας εξυπηρετηση, τα πιατα ειχαν καλη ροη και σε καμια χρονικη στιγμη δεν μειναμε με αδεια πηρουνια, τα αδεια σκευη μαζευονταν αμεσα και το νερο ή το κρασι δεν προλαβαινε να ριξει τη σταθμη του. Επειδη, όμως, θελω να ειμαι δικαιη, θα πω ότι θα ηθελα λιγο παραπανω επιμελεια από κανα δυο παιδια, που σε καποιες φασεις αποσυντονιζονταν. Αυτό προφανως δεν εκτεινεται σε όλο το σερβις, αλλα επειδη ξεχασαν κανα δυο φορες πραγματα που ζητηθηκαν, και μου λειψε και κομματι το προσωπικο στοιχειο, θα βαλω 3, γιατί μπορουν και λιιιιγο καλυτερα.

Πριν περασω στο καλυτερο κομματι, τα εξαισια πραγματα που κατηφορησαν προς το στομαχι μας, θα διευκρινησω κατι. Το Ταξιδευοντας δεν είναι φθηνο μαγαζι: δεν είναι φθηνο στην ποιοτητα του, δεν είναι φθηνο στην πρωτη υλη του και δεν είναι φθηνο στην ποσοτητα του. Δεν εχει καμια επαφη με κατεψυγμενα, δε θα σου προσφερει κατι που δε θα ετρωγε η οικογενεια του ιδιοκτητη. Αυτή η εμμονη στην ποιοτητα σαφεστατα εχει και καποιο οικονομικο κοστος, που, πιστεψτε με, για το τελικο προϊόν είναι παραπανω από λογικο.

Σιγουρα δεν είναι για κάθε μερα. Μα, αν ηταν για κάθε μερα, ισως εχανε την αξια του. Αν όμως χρωστατε στον εαυτο σας μια πολυτελεια, αν θελετε να γιορτασετε μια επιτυχια, μια επετειο, μια προσωπικη στιγμη, είναι το ιδανικο μερος. Εξαλλου μεγαλο ρολο παιζουν και οι επιλογες που θα κανετε, διοτι σε άλλη τιμολογιακή κλιμακα κινειται το μεγαλο ψαρι, σε άλλη το γαυράκι. Αποφασιζετε συμφωνα με το budget σας.

Οσο για μας, δεν αφησαμε λεπι στο Βυθο του Μπικινι.

-Βουνα από φετες ψωμι, μαυρο και λευκο, ψημενες με μπολικο λαδι. Για μενα που ετρωγα την ψιχα και χαριζα στην κολλητη την κορα, ηταν παρα πολύ ωραιο που ειχαν λαδι, αν και σε έναν πιο νορμαλ ανθρωπο θα φαινοταν πολύ.

- Τοματα ταξιδευοντας με καπαρη κριταμο και ανθο αλατιου (6€). Και εκει που λες, σιγα ρε μεγαλε την πολυπλοκη σαλατα, ξεφλουδισμενη ντοματα με κατι πρασινες ψεκαδες είναι, δοκιμαζεις και μενεις βλακας από το ελαφρυ, ζουμερο, μυρωδατο αποτελεσμα, που δροσιζει ιδανικα αναμεσα στα τηγανιτα.

- Ταραμοσαλατα (4,60) ωραια χειροποιητη, αλλα βασικα την αγνοησα για την διπλανη της ρεγγοσαλατα (5.20) η οποια δεν είναι απλα πεντανοστιμη, είναι πλεον ο καλυτερος φιλος του ψωμιου.

- Σκουμπρι χειροποιητα καπνιστο (9.50), δε νομιζω ότι εχω λεξεις να περιγραψω ποσο νοστιμο, βαθεια και ουσιαστικα νοστιμο είναι αυτό το πιατο, θεωρω ιεροσυλια να παει κανεις στο Ταξιδευοντας και να μην το γευτει. Δε νομιζω ότι υπαρχει τροπος να το περιγραψω χωρις να το αδικησω κατάφωρα, το θεωρω, όμως, την τοπ γευση τους.

- Λακερδα σπιτικη (7.20) σε χοντρα κομματια, πολύ καλοφτιαγμενη και καμια σχεση με τις τυποποιημενες, αριστος συνοδος ουζου.

-Παστουρμας τόνου, (5.20) που ακουγεται παραξενο, αλλα ηταν οντως μυστηρια παστουρμαδενιο και συνοδευοταν από ρολακια αγγουριου. Αξιζει να τον δοκιμασεις για το ιδιαιτερον του πραγματος, αν και προσωπικα δεν τρελαθηκα.

- Γονος τηγανιτος (7.10) που ηταν τοσο ψιλος που σε ποναγε η καρδια σου, και μετα δοκιμαζες το ποσο καλοτηγανισμενος και νοστιμος ηταν και πηγαινε η πονοψυχια περιπατο.

- Ελληνικη φρεσκια γαριδα ψυχα με σως κοκτειλ και ένα μπολακι φρεσκο βουτυρο (10.30) εξισου ψιλουτσικη και αριστα αποφλοιωμενη, ηταν τοσο μα τοσο νοστιμη που δεν χρειαζοσουν καν τις σως να συνοδεψουν για να σκασουν οι γευσεις φρεσκαδας και αλμυρας στο στομα.

- Σαρδελα ψητη φιλεταρισμενη (7) ζουμερη σε σημειο που δεν το περιμενες με τιποτα, ακομα και οι μη σαρδελοφαγοι του τραπεζιου, και ημαστε πολλοι, τις λατρεψαμε. Και είναι μεγαλος δεικτης επιτυχιας να κερδισεις με το πιατο σου τοσους σαρδελομαχους.

- Γαυρος τηγανητος φιλετο (7) για τον μικρο κουκλο της παρεας, που μας βγηκε λιτοδιαιτος και, απορω πως με αυτόν τον πατερα, μας αφησε τη μιση μεριδα για να μπορω τωρα να πω ότι ηταν εξαιρετικος.

-Γαυρος φιλεταρισμενος με μουσταρδα, ελαφρως πικαντικος, τοσο ωραια ψημενος και τοσο νοστιμος, που δεν περιμενα με τιποτα να μου αρεσει, καθοτι ορκιζομαι στον τηγανιτο γενικως. Απιθανος μεζες, σε τεραστια ποσοτητα, όπως όλα δηλαδη, ζουμερος και καλοψημενος ταυτοχρονα. Τι να λεμε.

- Χταποδι σαγανακι ( 15) είναι να υποκλινεσαι σε αυτό το πιατο. Μπολικα ροδελακια χταποδι σε ευωδιαστη κοκκινη σαλτσα με κομματια τυρι, το καλυτερο χταποδι που εχω φαει ποτε, και ένα πιατο που πραγματικα προτεινω ανεπιφυλακτα. Μαλακο χωρις να είναι σαχλο, και καθολου λαστιχενιο. Μαεστρικα φτιαγμενο.

- Μυδοπιλαφο με κροκο κοζανης (12.90) Να ένα πιατο που δεν μου κουμπωσε. Και ειχα αρχισει να ανησυχω ότι χαζεψα και όλα τα αναγνωριζω ως θεϊκα. Σωστα βρασμενο σπυρωτο, με παμπολλα ψωματα μυδια, αλλα πολύ αλμυρο για τα γουστα μου και βαρια βουτυρατο. Θα προτιμουσα μακραν απλα αχνιστα μυδακια. Αλλα είναι και θεμα γουστου, σε αλλους αρεσαν.

Και ξαφνικα εκει που οι ρυθμοι εχουν αρχισει να πεφτουν κατανοητα, σκαει στο τραπεζι το εξης μεγαθηριο και μειναμε ολοι βουβοι και ζαβλακωμενοι:

- Βασιλικος καβουρας (68/ κιλο) με μπολακια φρεσκο βουτυρο. Ηταν ηδη ανοιγμενο το κελυφος και εμεις το μονο που ειχαμε να κανουμε, όταν επιτελους σταματησαμε να κοιταμε σαν βλαμμενα, ηταν να το ανοιξουμε στη σχισμη και να ορμησουμε στη μυρωδατη σαρκα σα πεινασμενα μαντροσκυλα. Η τελευταια μπουκια εκλαπη κατω απ τη μυτη του δικαιουχου από την σφυριζουσα κλεφτικα συμβια του.

Καπου εδώ μας αλλαξαν τα σερβιτσια, και μαζι με τα καθαρα σκευη κατεφτασαν και 2 πιατελαρες. Το περιεχομενο τους;

- 2.600 γρ. παλλευκη σαρκα ψαριου, από μακαριτες σκαρους (35/κιλο) και σαργους (55/κιλο) που συνοδευοταν από ramekin με λαδολεμονο. Τα φιλετα ηταν συννεφενια, τοσο ιδανικα ψημενα που εξαφανιστηκαν σε δευτερολεπτα, παροτι ολοι στο τραπεζι βαρυγκομουσαν σκασμενοι στο φαι.

Το λουκουλλειο γευμα μας εκλεισε με αρωματισμενα μαντηλακια για τα λιγδοδαχτυλα και υπεροχα σορμπε λεμονιου και ολοκληρωθηκε με μαστιχα και επιδορπιο οινο πρωτης ποιοτητας, μαζι με το, oh, so good σαμαλι που μας ταισε η καβουροκλεφτρα φιλη μας.

Από το γευμα αυτό δεν ελειψε το αφθονο κρασι, που προκαλεσε αφθονο γελιο, πειραγματα και αστεια, τα οποια ευνοουσε ο καλος καρος, το καλο κλιμα του μαγαζιου και η καλη παρεα. Μεγαλο πραγμα η καλη παρεα. Δικιο εχει ο λαος που λεει ότι με κακη παρεα, ουτε στον Παραδεισο.

Για όλα αυτά τα πολλα και υπεροχα πληρωσαμε χαρακτηριστικα λιγα και κατεληξα ότι, οσα και αν διναμε, δεν θα μου κακοφαινοταν. Και εκει ακριβως κερδιζει το πληρωμα του Ταξιδευοντας, σου εξασφαλιζει ένα τοσο αψογο ταξιδι που το τελευταιο που απασχολει το νου σου είναι τα ναυλα. Προτεινεται με τα ματια κλειστα, και χωρις δραμαμινες.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Αυγ
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Επισκεφτηκαμε τα Βορεια Τριτη βραδυ 2 ατομα. Το μαγαζι ειχε λιγες παρεες η μουσικη ητανε χαλαρη ησυχη και οι παρεες μιλαγανε χαμηλωφονα. Ηρεμο μαγαζι λοιπον που ολοι σεβονται τα αυτια τους!!
Ο χωρος απλος και πεντακαθαρος
Τα πιο πολλα πιατα τα πηραμε μετα απο επεξηγηση του υπευθυνου ( επισης ηρεμος και χαλαρος ) ο οποιος ηταν παρων και ειχε αριστη γνωση του τη προσεφερε.
Πηραμε.
Καβουροσαλατα ( πραγματικο καβουρι χωρις μαγιονεζες... )
Σουπιες δικη τους συνταγη
Χταποδι δικη τους συνταγη
Μυδοπιλαφο
Σαρδελες ψητες
Μας προσεφεραν και σβυριδα τυλιγμενη σε αμπελοφυλλο σαν νεο πιατο που θελουν να συμπεριλαβουν στον καταλογο τους για να τους πουμε τη γνωμη μας
Ολα τα πιατα συνοδευοντουσαν απο λιμε! και οχι απλως λεμονι
2 καραφακια ουζο ψαγμενα και αυτα μετα απο επεξηγηση του υπευθυνου ο οποιος ηξερε πραγματικα τα παντα ακομα και την μεθοδο παρασκευης τους.
Τα πιατα ητανε φανταστικα καμια σχεση με οτι κυκλοφορει σε κλασικη ψαροταβερνα
Οι μεριδες πλουσιες
Στο τελος μας κερασανε λικερ μαστιχα καραφακι οχι απλως σφηνακι, 2 σφηνακια λεμονατο και 3 γλυκα!!
Το σερβις ηταν αψογο

Πληρωσαμε 70 ευρω τιμη παρα πολυ καλη για την ποσοτητα και την ποιοτητα και φυγαμε χορτατοι πραγμα σπανιο σε ψαροταβερνα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Μάρ
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Έχοντας διαβάσει τις πολύ καλές κριτικές απο τους φίλους που είχαν επισκευτεί το εστιατόριο και με αφορμή την έκπτωση 25% που ίσχυε, μόνο για τις 8 Μάρτη, περάσαμε την είσοδο του "Ταξιδεύοντας"..
Το παρκάρισμα είναι πανεύκολο, αν και το μαγαζί είναι κάπως δύσκολο να το βρείς χωρίς GPS. Μια πινακίδα που να δείχνει την κατεύθυνση προς το εστιατόριο, ίσως βοηθούσε περισσότερο.

Το εσωτερικό του μαγαζιού θυμίζει σπίτι, με ωραία τραπεζοκαθίσματα και φωτογραφίες.
Σε μια άκρη, υπάρχει ένα σύμπλεγμα απο 2 κουπιά, μια επιγραφή " Ε/Γ Ταξιδεύοντας" και δυο φτερά αγγέλου.
Δεν κατάλαβα τι συμβολίζει αυτό.

Με το που κάτσαμε, ήρθε ένας ευγενέστατος σερβιτόρος με μια φιάλη νερό βρύσης, παξιμαδάκια με ρεγγοσαλάτα και ψωμι ψητό με λάδι.
Αυτό χρεώνεται 2€.

Πήραμε σταμναγκάθι βραστό με λαδολέμονο (7,5€).
Το πέτυχαν απόλυτα το βράσιμο κ δεν το έκαναν "λιώμα", όπως συνηθίζεται..
Ένα άλλο, πρωτότυπο ορεκτικό που δοκιμάσαμε, ήταν ο γαυροντολμάς (5,9€).
Μικρά ντολμαδάκια, απο φύλλα αμπελιού και μέσα τυλιγμένς γαύρος μαρινάτος με σκόρδο!
Απλά, εκπληκτικό..!

Καλαμάρι φρέσκο στη σχάρα με γέμιση φέτας και λιαστής τομάτας.
Το καλαμάρι που θα φέρουν, το ζυγίζουν απο πριν και το χρεώνουν 38€ το κιλο.
Στη δική μας περίπτωση ήταν 280 gr, επομένως στοίχισε 10,64€.

Προσέθεσαν και τη γέμιση φέτας (3€), οπότε, το πιάτο έφτασε στ 13,64€.
Λεπτομέρειες, θα μου πείτε.
Ναι, αλλα αυτό το βρίσκω θετικό.
Γιατί ξέρει πως θα φας ένα φρέσκο καλαμάρι, το οποίο έχει ζυγιστεί προηγουμένως..
Γευστικά τώρα..
Δεν βρήκα κάτι αρνητικό, εκτός ίσως απο τη γέμιση η οποία ήταν πολύ αλμυρή για τα γούστα μου..

Πατάτες τηγανητές. (3,5€ ).
Αληθινές, σωστά τηγανισμένες, χωρίς πολύ λαδίλα.
Μου θύμισαν τις σπιτικές.

Χταπόδι του Νώντα (9,9€).
Έχοντας ακούσει τόσα πολλά, είπαμε να το δοκιμάσουμε.
Το αποτέλεσμα είναι ένα μικρό χταποδάκι, τηγανητό, με αλάτι και ρίγανη.
Ήρθε εντελώς σκέτο, χωρίς γαρνιτούρα.
Η γεύση του ήταν κάπως βαριά.
Προσωπικά, το χταπόδι το προτιμώ, ψητό στα κάρβουνα, ξυδάτο, στιφάδο, άντε και με κοφτό μακαρονάκι.
Τηγανητό, πρώτη φορά τρώω και δεν μ'ενθουσίασε..

Μας κέρασαν σκορπίνα φρικασέ, κάτι που με εξέπληξε, καθώς, πρώτη φορά έτρωγα τέτοιο πιάτο..
Το ψάρι, προσεκτικά φιλεταρισμένο και με συνοδεία πράσσου και άλλων χορταρικών.
Δεν το λέω επειδή ήταν κερασμένο, αλλα μας άρεσε πολύ.

Στο τέλος μας κέρασαν λεμόνι σορμπέ, πορτοκαλόπιτα με σοκολατόπιτα, καθώς και ποτό μαστίχα.
Ο λογαριασμός, μαζί με ένα καραφάκι τσίπουρο και ένα αναψυκτικό, έφτασε τα 52,44€.
Μείον την έκπτωση 25%, το τελικό ποσό ήταν 39,33€.
Αξίζει να ξαναπάμε!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Ιουν
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

4 στην γεύση διότι του αξίζει, πραγματικά ότι πήραμε ήταν ολόφρεσκο, καλοδουλεμένο και τα ψητά σωστότατα!! Πιο αναλυτικά υπέροχη ντομάτα σαλάτα δροσερή όσο έπρεπε με άρωμα ντομάτα.. και η πράσινη που πήραμε λόλα-ρόκα με παρμεζάνα πολύ νόστιμη αν και για τα δικά μου γούστα λίγο παραπάνω γλυκιά απ' όσο θα ήθελα αλλά ok, απ' ότι άκουσα (διότι δεν δοκίμασα) φανταστική ήταν και η αχινοσαλάτα, σκουμπρί καπνιστό μεζές άλλο πράγμα που εντάξει μια που το έφερε και εξαφανίστηκε το δόλιο, σαρδελίτσες ψητές σωστά σκέτη απόλαυση και τα ψαράκια που επιλέξαμε ήταν ένας σκάρος και μια μουρμούρα.. εννοείτε απλά τέλεια!!

4 και στην εξυπηρέτηση φυσικά καθώς Σάββατο βράδυ χωρίς κράτηση τα παιδιά του μαγαζιού τσακίστηκαν να μας εξυπηρετήσουν μες στο χαμόγελο και με όλη την καλή διάθεση να σου εξηγήσουν κάτι που πιθανόν δεν καταλαβαίνεις απ' τον κατάλογο και πολύ γρήγοροι!! Άσε που στο τέλος σώνει και ντε να μας κεράσουν γλυκό ταψιού ή έστω φρουτάκια ή κάποιο χωνευτικό..

4 και στον χώρο γιατί και πολύ όμορφος είναι και πεντακάθαρα τα πάντα μέσα και έξω και μπορεί να μην ενθουσιάστηκα με κάτι συγκεκριμένο αλλά από την άλλη δεν με χάλασε και κάτι ώστε να αναφέρω.. άνετα τραπεζάκια ούτε κολλητά μεταξύ τους κάτι που πολύ με ενοχλεί σε κάποια μαγαζιά που έχω επισκεφθεί κατά καιρούς!!

3 βάζω εδώ γιατί θεωρώ σε γενικές γραμμές ότι ναι μεν έχει καλές τιμές για το είδος του και για την περιοχή αλλά θα μπορούσε και κάτι καλύτερο να κάνουν.. δεν είναι σε σημείο που το λες εμπορικό (είναι το μοναδικό μαγαζί στον δρόμο) ή να κάνουν λίγο πιο γενναίες τις μερίδες τους έτσι ώστε να το φέρουν στα ίσια!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Μάρ
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Είμαι ευτυχής γιατί ανακάλυψα αυτό τον παράδεισο από τις πρώτες βδομάδες που άνοιξε.
Πρόκειται για μακράν την καλύτερη ψαροταβέρνα που υπάρχει εντός Αθήνας με τόσο φιλικές τιμές. Για την εξυπηρέτηση δε θα μιλήσω, απλά ντρέπομαι κάθε φορά από τα κεράσματα και την ευγένεια τους.

Το τελευταίο καιρό προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ γιατί πολύ φοβάμαι ότι είναι θέμα χρόνου να χαλάσει. Δυστυχώς τέτοια μαγαζιά όταν παίρνουν δημοσιότητα είτε ανεβάζουν τιμές είτε χαλάνε ποιότητα ή και τα δύο μαζί.

Για όποιον είναι ψαροφαγάς φανταστείτε ένα μαγαζί με πρωτοτυπία πιάτων επιπέδου ψάρεστον (στα καλά του) σε τιμές μεζεδοπωλείου χαλανδρίου- απλά σκάνδαλο.

Μετά από 15-20 φορές το μόνο πιάτο που πραγματικά δε μου άρεσε και το βρήκα μέτριο ήταν το... νερό του. Δεν έχει νόημα να αναφέρω κάποια συγκεκριμένα αλλα αν πετύχετε σκουμπρί, ρύζι σουπιάς, φιλεταρισμένο σκέτο ψάρι ψητό πάρτε και για το σπίτι. Ακόμα και η ντομάτα του (μα είναι δυνατόν 1ο πιάτο σκετη ντομάτα????) όταν την πάρετε θα βρίζετε προσπαθώντας να βρείτε γιατί είναι τόσο νόστιμη.

Είπαμε το μαγαζί είναι χάλια να φύγετε να πάτε αλλου!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Απρ
11
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Η εμπειρία μας επισκεπτόμενοι το ΕΓ Ταξιδεύοντας στα βόρεια, ήταν γενικά πολύ καλή! Πολύ προσεγμένο μαγαζί, με πολυ ωραιο εξωτερικό Deck, που όταν έχει ωραία μέρα είναι must!

Αρχικά, η πρώτη μας εντύπωση του χώρου ήταν πολύ θετική. Μας προσέφεραν και μικρά χορτοπιτάκια προτού παραγγείλουμε! Ο κατάλογος είναι πολυ μεγάλος, θές λίγη ωρα για να τον διαβάσεις. Στην αρχή ηρθαμε αντιμέτωποι με το μόνο αρνητικό που θα μπορούσαμε να πουμε για το μαγαζί που είναι η μεγάλη αναμονή για να παραγγείλουμε. Οι σερβιτόροι περιφέρονταν ανήμποροι να πάρουν την παραγγελία μας, και για την ακρίβεια περιμέναμε 40 λεπτά για να παραγγείλουμε, ενώ το μαγαζί δεν ήταν γεμάτο ούτε στο 70%. Το πρόβλημα το εντοπίσαμε στο ότι υπάρχει μόνο ενας σερβιτόρος που μπορει να παρει παραγγελια!

Η συνέχεια όμως μας αποζημίωσε σε μεγάλο βαθμό! Παστουρμας ψαριου, σαλάτα καβουριού (φρέσκο και οχι σουριμι), καπνιστό χέλι, και ρέγγα φοβερά πιάτα! Είναι πιατα που δεν θα φας σε μια απλή ψαροταβέρνα. Το τηγανιτο χταπόδι δεν ήταν τιποτα το τρομερό, ηταν μέτριο και έχανε την γεύση του. Κατόπιν, η μανέστρα πολυ καλή, το ριζότο με το σαφραν και τα μύδια δεν ήταν φοβερο, γιατί τα μυδια έχαναν την γεύση τους λόγω της έντασης του σαφραν.

Τέλος, μια πολύ γλυκιά και ευγενική σερβιτόρα μας έφερε το σορμπέ λεμονιού για να αλλαξουμε γεύση, ενα πιατο γλυκών (προφιτερολ, πορτοκαλοπιτα, χαλβας) και το μοσχάτο, τα οποία ήταν κερασμένα! Πολύ καλή κίνηση! Οι τιμές, λογικές!

Σίγουρα θα ξαναπάμε!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Δεκ
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Η πρώτη μάζωξη-δείπνο του ask4food, παρότι ήταν η πιο "αμήχανη" από όλες (ειδικά για εσωστρεφή άτομα όπως εγώ), αποτέλεσε ταυτόχρονα μια γευστική "υπερπαραγωγή" που κέρδισε τόσο εμένα, όσο και την αδερφούλα μου Rose Tyler, με την οποία είχαμε πάει μαζί. Κι αυτό διότι το εστιατόριο όπου δειπνήσαμε τότε, το Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα Βόρεια, μας κέρδισε τόσο γευστικά, όσο και από άποψη εξυπηρέτησης και γενναιοδωρίας των ιδιοκτητών.

Ο λόγος που δεν έγραψα κριτική τότε, παρότι είχα μείνει τόσο ικανοποιημένη, ήταν ο ίδιος που με έχει αποτρέψει να γράψω για οποιαδήποτε από αυτές τις βραδιές. Δε νιώθω άνετα να κάνω κριτική για ένα εστιατόριο που έχει ετοιμάσει ένα δωρεάν, "εορταστικό" τρόπον τινά μενού για εμάς τους καλοφαγάδες, καθώς πιστεύω ότι δεν θα μπορέσω να είμαι αντικειμενική. Επίσης με "κουράζει" λίγο να διαβάζω πλήθος κριτικών για την ίδια βραδιά από δεκάδες μέλη. Θεωρώ όμως ότι αυτές οι συναντήσεις είναι ένας τρόπος να γνωρίσεις νέα μέρη και σε περίπτωση που σου αρέσουν να αποκτήσεις ένα έναυσμα να τα ξαναεπισκεφτείς, φυλάσσοντας για τότε την κριτική σου.

Έτσι έγινε και με το Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα Βόρεια. Από τον Απρίλη λέγαμε να ξαναπάμε με την αδερφή μου, όλο το αμελούσαμε. Η βραδιά οινογνωσίας που οργάνωσαν όμως στις αρχές του Δεκέμβρη (5 πιάτα με συνοδεία κρασιών από το "Κτήμα Μουσών" στα 26/άτομο) αποτέλεσε την τέλεια αφορμή για να το αποφασίσουμε!

Άφιξη νωρίς το βράδυ, εύκολο παρκάρισμα. Είσοδος στο μαγαζί και τακτοποίηση στο τραπέζι μας από το ιδιαίτερα φιλόξενο προσωπικό. Για το χώρο δεν θα πω πολλά, τα έχουν γράψει άλλοι αναλυτικά. Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι συνήθως δεν πολυπροσέχω τις λεπτομέρειες στα εστιατόρια που επισκέπτομαι. Περισσότερο μου μένει η γενική αίσθηση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για έναν ευρύχωρο, περιποιημένο και φωτεινό χώρο. Λιτός μεν, με ξεκάθαρα "θαλασσινό" χαρακτήρα δε.

Η εξυπηρέτηση τώρα, σίγουρα αποτελεί ένα από τα "δυνατά χαρτιά" του μαγαζιού. Όλοι είναι ευγενέστατοι, επεξηγηματικοί, ανεπιτήδευτοι και "γαλαντόμοι". Επιπλέον μεγάλη σημασία έχει η καλή γνώση του αντικειμένου, των πρώτων υλών κλπ που έχουν οι υπεύθυνοι, κάτι που καταλάβαμε από την πρώτη εκείνη βραδιά της μάζωξης. Την βραδιά πάλι της οινογνωσίας, είχαμε το επιπλέον συν της παρουσίας ενός εκπροσώπου του Κτήματος Μουσών, δίνοντας μας την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τα κρασιά που δοκιμάσαμε.

Ας περάσω όμως και στα του φαγητού! Ξεκινήσαμε απο καλωσόρισμα-μπουκιά έκπληξη, που ήταν ένα σεβίτσε από κέφαλο/μπάφα. Έχω δοκιμάσει ελάχιστες φορές σεβίτσε (το Περού παραμένει ανεκπλήρωτος πόθος), αλλά είναι ένα πιάτο που μου αρέσει πολύ! Και το συγκεκριμένο δεν με απογοήτευσε, είχε την φρεσκάδα της θάλασσας!

Συνεχίσαμε με καπουτσίνο καβούρι με σαντιγί σελινόριζας. Μια πεντανόστιμη, χορταστική βελουτέ σουπίτσα σερβιρισμένη σε ποτήρι καφέ. Με ενθουσίασε! Το πιάτο συνόδευσε ο οίνος «Σαββατιανό» (Σαββατιανό του 2015), ο οποίος ταίριαζε πολύ με το πιάτο και ήταν καλός, χωρίς όμως να ενθουσιαστώ.

Ακολούθησαν τα ρολά σολομού με αγγούρι και τρυφερά φύλλα σαλάτας μαριναρισμένα με κρέμα τυριού και κόκκινη πιπεριά. Εξαίρετο! Λατρεύω τα ρολά σολωμού ούτως ή άλλως, η σαλάτα ήταν φρεσκότατη και με ιδανική ποσότητα dressing, πολύ καλό πιάτο. Το συνόδευσε το αξιοπρεπέστατο «9 Λευκό» (Ασύρτικο, Trebbiano, Sauvignon Blanc του 2015).

Πλιγούρι με φρούτα της θάλασσας, αρωματισμένο με εστραγκόν και τομάτα κονφί. Ένα πιάτο που δέχτηκε υπέροχα σχόλια και ήταν όντως πολύ καλά μαγειρεμένο, με ποιοτικά υλικά, απλά με "στούμπωσε" λίγο και δεν μπόρεσα να το τελειώσω. Το κρασί που το συνόδευσε ήταν το «9 Ροζέ» (Syrah, Μούχταρο του 2014), το οποίο ήταν πολύ πολύ καλό και αρωματικό. Ζητήσαμε refill και σε αυτό το σημείο είχαμε ήδη έρθει σε ευφορία!

Φιλέτο λαβράκι με πουρέ σελινόριζας και πολύχρωμες αρωματισμένες πατάτες. Πολύ καλό πιάτο, όλα τα υλικά συνδυάζονταν αρμονικά μεταξύ τους δημιουργώντας ένα αξιόλογο αποτέλεσμα! Ειδικά οι πατάτες ήταν κολασμένες! Συνοδεύτηκε από τον «Χρυσόλιθο» (Μαλαγουζιά, Chardonnay του 2014).

Επιδόρπιο είχαμε μους καραμέλας σε τραγανό μπισκότο και σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με τζίντζερ. Πολύ εύγευστο γλυκό, ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρωθεί το γεύμα! Ή μάλλον κάνω λάθος, νομίζω ότι η ολοκλήρωση ήρθε με το γενναιόδωρο κέρασμα από μοσχάτο (για να μην μιλήσω για τα μίνι μπουκαλάκια τσίπουρο που μας προσφέρθηκαν στο τέλος! ). Ναι, όπως καταλαβαίνετε φάγαμε και ήπιαμε πολύ!

Γενικώς πρόκειται για ένα μαγαζί που προτείνω από κάθε άποψη για τους λάτρες των θαλασσινών. Νομίζω ότι γευστικά θα έπρεπε να το τοποθετήσω στο 3.5, αλλά βάζω 4 επειδή νομίζω ότι το ψάχνουν πολύ και με έχουν κερδίσει. Όσο για το value for money, στην δική μας περίπτωση ήταν τέλειο (να αναφέρω ότι στην τιμή συμπεριλαμβανόταν το νερό και η ποικιλία απο γευστικά ψωμάκια), πιστεύω όμως ότι γενικότερα οι τιμές του Ταξιδεύοντας είναι πολύ καλές για την εξαιρετική του ποιότητα. Αξίζει!

Υποσημείωση: η συγκεκριμένη βραδιά έγινε αφορμή να δημιουργηθεί μια αναπάντεχη και αυθόρμητη μίνι μάζωξη ask4food (τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται και συντρώγουν γάρ! ). Χαίρομαι πολύ που η συγκεκριμένη σελίδα και οι συναντήσεις της μας έχουν δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε ευγενή, καλοπροαίρετα και ενδιαφέροντα άτομα!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια