BALENA 101 FISH RESTAURANT

Fish Restaurants

  Χαριλάου Τρικούπη 101, Κηφισιά [Χάρτης]
  210 8018478



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Κηφισιά, Αθήνα
Οκτ
22
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Το Balena για κάποιον περίεργο λόγο το συμπάθησα αρκετά, παρόλο που και με μπέρδεψε και η κουζίνα του είναι άνιση σε αρκετά σημεία.

Σχετικά καινούριο opening στα ΒΠ, στο χώρο που στεγαζόταν για χρόνια το Old Times (στα σύνορα Ερυθραίας με Κηφισιά, πάνω στη Χαριλάου Τρικούπη), το Balena ξεχωρίζει καταρχήν για τον υπέροχο εξωτερικό του χώρο. Υπάρχει εδώ ένας αέρας αριστοκρατικότητας και αβίαστου class & πολύ θα ήθελα να το πετύχω μια αυγουστιάτικη νύχτα για ένα δείπνο με το κορίτσι, αρκεί να ξέρω εξαρχής τι θα πάρω. Στον αντίποδα, ο εσωτερικός χώρος, ενώ είναι σαφώς προσεγμένος, έχει μια ελαφρώς πιο "αρτηριοσκληρωτική" και συντηρητική εικόνα που δε με ελκύει.

Αυτό το ψυχολογικό roller coaster δε σταμάτησε φυσικά στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού, αλλά συνεχίστηκε και στα πιάτα που ήρθαν στο τραπέζι μας. Για να καταλάβετε καλύτερα αυτά τα ups & downs, θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα δύο πιάτα από τον κατάλογο.

Στα up το καλαμάρι, απίθανο, μαστιχωτό, με λίγη κάππαρη πασπαλισμένη στο πιάτο και ένα ωραίο λαδολέμονο, καταπληκτικής γεύσης πιάτο, όσο πρέπει λιτό και περιεκτικό.

Στον αντίποδα η καραβιδομακαρονάδα με λάδι τρούφας... Είναι τόσο wannabe αυτό το πιάτο (τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια) που εξαρχής ξεκινάω με αρνητισμό. Αλλά και καλοπροαίρετα να το δεις, σε ένα πιάτο που κοστίζει μάλλον πολύ ακριβά περιμένω να ναι τέλειο. Η ταλιατέλα ήταν ικανοποιητικά βρασμένη, όμως το λάδι τρούφας υπερκάλυπτε τα πάντα και το κύριο συστατικό του πιάτου (η καραβίδα δηλαδή) ήταν εξαφανισμένο, διαλύοντας κάθε κουβέντα περί καλής ή όχι πρώτης ύλης, γεύσης ή οτιδήποτε άλλο.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με την καραβιδόψυχα να είναι στεγνοτηγανισμένη και νόστιμη, αλλά στο άλλο άκρο το σεβίτσε τσιπούρας να είναι σε σημεία χοντροκομμένο με συνέπεια να μην έχει μαριναριστεί ομοιόμορφα σε όλη του την επιφάνεια το ψάρι, ενώ και σαν ένταση δε θα έλεγε κανείς πως είχε τη σπιρτάδα από το λάημ και την κάψα από την πιπεριά που περιμέναμε.

Η γλώσσα Μενιέρ του φίλου μας ήταν νοστιμότατη και βουτυράτη όπως πρέπει σαυτό το γαλλικό classic, ενώ η σαλάτα με τις γαρίδες -αν θυμάμαι καλά- ήταν όμορφα παρουσιασμένη και καλά ντρεσσαρισμένη, χωρίς όμως να μας μείνει αξέχαστη.

Η τσιπούρα με τα λαχανικά τέλος ήρθε και αυτή ευπαρουσίαστη, παρόλα αυτά και χωρίς να μαι ειδικός, δοκιμάζοντας μια μπουκιά δε μου έκανε κάποια εντύπωση, ενώ τη βρήκα και ελαφρώς παραψημένη. Στο κορίτσι πάντως άρεσε...

Το Balena συνέχισε να με μπερδεύει και όταν αντιλήφθηκα σε δεύτερο επίπεδο πως έχει και μερικά κρεατικά, το βρίσκω παράταιρο και στη λογική του "να τους έχουμε όλους ευχαριστημένους"

Σίγουρα, τα χρήματα που απαιτούνται για ένα πλήρες γεύμα στο συγκεκριμένο εστιατόριο δεν είναι λίγα, τα αξίζει όμως, ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό?Η απάντηση είναι όχι! Γιατί αν ας πούμε στα πιάτα με μαγειρευτά θαλασσινά απέναντι είναι Ιώδιο, Παπαιωάνου, Βαρούλκο & Άργουρα τότε το παιχνίδι είναι χαμένο, ενώ ο ανταγωνισμός είναι και κατά κάτι φθηνότερος (εξαιρουμένου του Βαρούλκου, το οποίο όμως όπως και να το κάνουμε έχει αστέρι Michelin) ενώ σε σχέση ποιότητας-τιμής στο είδος νομίζω πως το Ψάριστον του Ακρίβου είναι ασυναγώνιστο.

Θέλει μπόλικη δουλειά ακόμα η κουζίνα και έναν πιο σαφή προσανατολισμό, δε νοείται ψαρορεστοράν που θέλει να χτυπάει τέτοιες τιμές να έχει και μακαρονάδες και ψαρικά και σούσι και T-Bone steak, είναι κακή εικόνα για το εστιατόριο και αποπροσανατολιστική για την ίδια του την κουζίνα

Το σέρβις είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, ευγενικό και γρήγορο, ενώ τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας θα βρείτε πολύ εύκολα να παρκάρετε πάνω στη Χαρ. Τρικούπη, ακόμα και έξω από το εστιατόριο

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Κηφισιά, Αθήνα
Φεβ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Ο χώρος αρχικά προδιαθέτει για κάτι ανεβασμένο, ή τουλάχιστον κάτι που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργεί ένα αστικό εστιατόριο στο πως προσεγγίζεται το "ευαίσθητο" θαλασσινό.

Η ταραμοσαλάτα είναι για μένα πάντα μια σοβαρή αρχική ένδειξη. Εδώ ήταν υπερβολικά αλμυρή και αδιάφορη.
Καρπάτσιο τόνου, ceviche τσιπούρας που κατάφεραν να εξαφανίσουν το "ψάρι" απο τη γεύση.

Η σαλάτα με το όνομα του μαγαζιού είναι ενδιαφέρουσα, με πολύ γευστική βινεγκρέτ.

Ο σολωμός με πουρέ σελινόριζας ήταν το πιο ενδιαφέρον πιάτο με τον πουρέ πράγματι να είναι ελαφρύς και αέρινος.

Κριθαρότο καραβίδας και αντίστοιχες ταλιατέλες με τρούφα: Η γεύση καραβίδας παίζει κρυφτό με την τρούφα και καταφέρνει να κρύβεται καλά.

Στο τέλος τα γλυκά ("κεράσματα"), είναι σαν να μην υπάρχουν. Και δεν θα έπρεπε να σερβίρονται καν.

Το οτι όποιος θέλει καπνίζει ελεύθερα, με ένα καχεκτικό εξαερισμό να μην καταφέρνει να ισσοροπήσει το νεοελληνικό "έτσι γουστάρω" θεωρώ πως για ένα εστιατόριο με τέτοιες τιμές είναι απαράδεκτο.